Chokladkalender



Idag fick jag äntligen tag på en chokladkalender. När jag gick ut från Ica gick en jämnårig tjej precis framför mig. Hon hade köpt ett paket cigaretter. Jag hade köpt en chokladkalender. Jag tror faktiskt att jag var den som var mest nöjd med sitt köp!

Idag fick jag veta att inte nog med att jag måste byta bort Svenska C mot min vilja, jag måste komma på ett nytt projektarbete också (eftersom de är sammankopplade). Jag har tänkt på det här projektarbetet i över ett år. Ett år, hallå! Hur fasen ska jag - tio veckor in i arbetet - kunna BYTA arbete? Det retar mig att det verkar som att schemaläggaren/mentorerna/lärarna bara uppmanar mig att göra det som är smidigast för dem (ingen har frågat eller ens nämnt något om vad JAG vill). Sedan när slutade vi uppmuntra ambition? "Du kan ju se det som en biprodukt av att du bytte skola", fick jag höra. Har ni missat något? Jag bytte inte för att jag ville, jag bytte för att jag var tvungen. Men jag ger mig inte utan strid, det kan ni fetingräkna med. Är det något jag har gjort genom min gymnasietid så är det att kämpa för vad jag vill, och jag tänker knappast sluta här. Take that, society!

Dessutom så var tyskaprovet inställt idag, och framflyttat två veckor. Skapligt retligt, med tanke på att jag prioriterat tyskaplugg framför matten de senaste dagarna. Matten behöver jag jättemycket tid till, och nu är den tiden hundraprocentigt bortkastad pga. att jag pluggat på tyskan som jag kommer ha hunnit glömma bort om två veckor.

Trots att jag simmar motströms så finns det en sak som håller mig uppe. December. Visst, -20 grader är outhärdligt kallt, men allt annat är så.. ah. Idag drack jag säsongens första julmust. Julmust. JULMUST. Det var så himlans gott så jag trodde jag skulle avlida. True story.

Chokladkalendern är införskaffad, årets julkalender verkar helt okej, snön är här, hälften av klapparna är införskaffade och mörkret är så mysigt. Jag har sovmorgon imorgon. Det här kommer bli fint.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
» Mimmi säger:

You go girl!

2010-12-02 @ 21:39:29
Trackback