Dag 10 - Det här upprör mig



Orättvisor är det absolut värsta jag vet.

Jag avskyr när auktoritära människor utnyttjar sin makt emot andra, när man är oense och en part vägrar lyssna och dylikt. Det jag främst tänker på är alla sätt vi utnyttjar djur (naturligtvis).

Skulle jag få tillföra en enda sak till världens alla människor skulle det vara sympati. Det skulle gynna alla runtomkring oss.

Jag håller för stunden på med ett projektarbete i skolan. Arbetet har jag valt att kalla "Därför talar jag för dem" och är en föreläsning om hur vi människor utnyttjar djur som sällskapsdjur, till mat, till kläder och skönhetsprodukter, och till underhållning och forskning. Jag förespråkar inte att allt ska avskaffas och det nu, utan jag vill göra folk medvetna om många människors brist på symptai, vårdslöshet och respektlöshet och ge alla alternativa lösningar. Jag har valt att göra det här för att det är otroligt få människor som tar djurens parti, för att de helt enkelt tycker t.ex. att det är människans natur att äta kött, så varför stoppa köttindustrin?

Jag kan mala på i evigheter. Men för att fatta mig kort så kan jag säga att när djur vanskötts, misshandlas eller försummas så byggs en slags brännande ilska upp inom mig, olik alla andra känslor jag någonsin upplevt. Tro mig, om någon skulle misshandla/ha ihjäl någon av mina katter skulle jag inte tveka att göra detsamma mot personen ifråga. T.ex. så hade vi grannar en gång, som körde alldeles för fort på vår väg. Vi bad dem tusen gånger att sakta ned (utan resultat), eftersom vi har djur och Simon ibland är ute och leker i närheten av vägen. Jag var ständigt rädd att hitta någon av mina katter överkörda på vägen, och ibland byggde jag upp scenarier i vilka jag hittade en död katt, gick bort till deras gård och satte eld på deras hus och bil.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback