Changeling (film)



Changeling (2008)

Det är den 10:e Mars 1928 när Mrs. Collins (Angelina Jolie) kommer hem från arbetet och finner att hennes son Walter är försvunnen. Förtvivlad tar hon kontakt med polisen - LAPD - som inte har ett enastående rykte inom staden. Fem månader senare ringer de Mrs. Collins och meddelar att de hittat hennes son. Full av lycka och lättnad beger hon sig till tågstationen med både poliser och journalister hack i häl. Men när - vem som påstods vara hennes son - kliver av tåget vet hon direkt att det inte är rätt pojke de hittat. Men polisen klappar henne bara på axeln och ler mot kamerorna, och säger åt henne att hon bara är förvirrad. Trots att hon har bevis som att pojken är 8 centimeter kortare än Walter, och att han är omskuren, vägrar polisen att lyssna. En invånare i staden (Mr. Briegleb) - en antagonist mot poliserna - ser vad som håller på att hända. När polisen tillslut får nog av Mrs. Collins och sätter henne på psykhem i hopp om att tysta ner henne, tar Mr. Briegleb saken i egna händer och ser till att få ut henne därifrån och att skipa rättvisa. När det  samtidigt kommer fram att brutala massmord av småpojkar skett i närheten ser det inte heller ljust ut för Mrs. Collins, men hon vägrar ge upp hoppet om att hennes pojke finns kvar vid liv därute, och striden om att polisen ska fortsätta leta. Verklighetsbaserad.

Jag skulle kunna berätta jättemycket om bara storyn. Det händer saker precis hela tiden. Filmen förmedlar känslor fruktansvärt bra, man känner hennes förtvivlan, ilska och rädsla, likaväl som man känner hoppet för att Walter ska komma hem igen. Man sitter på helspänn i princip hela tiden, då filmen verkligen inte är förutsägbar på något sätt.

Jag är medveten om att jag ger alla verklighetsbaserade filmer jättehögt betyg, men det är för att de verkligen berör mig. Den här filmen får 8 talgoxar av 10 möjliga. Den är fruktansvärt jobbig eftersom känslorna är så starka. Men den är verkligen galet sorglig, och den blir allt annat än långtråkig trots sina 2 timmar och 15 minuter. Får ni chansen, så se den.


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback