Crank (film)



Crank (2006)

Filmen handlar om en man vid namn Chev. Han är lönnmördare, och en dag när han vaknar upp får han se på film hur några män har injicerat honom med ett gift som gör att han dör om pulsen sjunker för mycket. Därför gör han helknäppa grejer för att hålla upp sin adrenalinnivå, under tiden han letar upp sina mördare för att hämnas. Mer än så går filmen inte ut på.

Jag kan ju börja med att säga att det här är ännu en av alla dessa actionsprudlande filmer. Det är mycket heavy metal, mycket sönderslagna grejer, biljakter och halv- respektive heltöntiga punchlines. Men samtidigt så känns det som att regissören är medveten om detta och överdriver allting, lite som en parodi. Filmen är naturligtvis ingen parodi, men ibland är den så överdrivet töntig på ett humoristiskt - och inte skrattretande - sätt. Filmen är inte så seriös som man tror, vilket ger den en ganska stor charm.

När jag bänkade mig framför TV:n för att se denna hade jag förstås högre förväntningar. Filmidén, alltså själva handlingen, är jättebra. Jag trodde att det var en riktigt häftig actionfilm med Bruce Willis i huvudrollen. Nu förstår jag dock att herr Willis inte var med, eftersom filmen ifråga är alldeles för oseriös. Så om man står ut med de obligatoriska - löjliga - actioneffekterna och har möjlighet att njuta av en film trots att det mesta i handlingen känns orealistiskt och töntigt, så är det faktiskt en rolig film. Det är en sådan film där det inte är någon idé att sitta och anmärka saker med frasen "Meh, ofta man gör så där!".

En speciell film, lite överdrivet macho bara (och det känns som att det är meningen). Jag ger den 5 talgoxar av 10 möjliga, där jag vill påpeka att betygsskalan är inte halvtom, utan halvfull.



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback