Grimm Love (film)



Grimm Love (2006)

Filmen skildrar den verkliga händelsen i Tyskland, då en man via nätet annonserade att han ville ha ett offer som han skulle stycka och äta upp. Han fick svar, de genomförde dådet och han filmade allting. I filmen följer vi en ung kvinna - Katie Armstrong - som pågrund av sin "morbida nyfikenhet" forskar kring ämnet, och hon besöker egentligen bara huset som kannibalen levde i och sedan ser hon den riktiga filmen. Resten av filmen är tillbakablickar på vad som egentligen hände.

Okej, filmen utspelar sig i Tyskland. Skådespelarna måste kanske inte nödvändigtvis prata tyska, men måste de prata engelska och bryta? Små detaljer som när Katie kastar sten genom ett fönster, lämnar ett hål stort som kanske en decimeter i diameter, och efter att det är klippt är hålet genast tre gånger så stort och har inte samma form - känns fruktansvärt B-aktigt. Och som ni allra flesta säkert känner igen så bygger ju filmer ofta på att det är en huvudhandling, och några sidospår. Enligt den dramaturgiska modellen så ska man i början av filmen få alla problem/hinder/utmaningar klart för sig, och emot slutet av filmen så kommer upplösningen. Men ingenting i filmen kom till något klimax, allting var bara förhastat och de hade med fler sidospår än en 74-minutersfilm klarar av att konfrontera.

På fodralet till filmen utlovas en massa otäckheter - filmen ska tydligen ha blivit totalförbjuden i Tyskland och publiken ska tydligen ha svimmat och kräkts under tiden de såg filmen. Då undrar jag om allt detta kan vara på grund av tristess. Totalförbjöds den för att folk dog, svimmade, kräktes, bajsade på sig alternativt tog livet av sig för att filmen var så jäkla tråkig? Antagligen.

Hela tiden satt man och väntade på att själva huvudstoryn skulle komma igång. Hade filmen skildrats ur offrets/kannibalens perspektiv hade filmen säkerligen blivit bättre, men när det är skildrat ur en tredje parts perspektiv förlorar det kraft och allteftersom tiden går slösar regissören bort tid på att försöka skapa en film med en snygg brud i huvudrollen, istället för att försöka ge oss bilden av vad som egentligen hände och varför.

Det är en bra filmidé. Men en alldeles för låg budget och urkassa förutsättni ngar. Jag skäms över att filmen faktiskt fått priser och måste nog påstå att det här är den absolut sämsta film jag någonsin sett (ja, sämre än Live Feed, där försökte de ju ändå provocera och den var ändå lite sjuk och levde upp till att det var en rysare - en obehaglig film), för den var inte underhållande någonstans. Endast tråkig (det ska vara en rysarthriller, men den är varken spännande eller äcklig). Dessutom är den ännu mer pinsam när huvudpersonen har en berättarröst, pratar långsamt, lent och uppgivet samt försöker vara djup och lite emotionell. "Människan är inte höjdrädd för att vi är rädda för att falla. Vi är höjdrädda för att vi alla egentligen vill hoppa, innerst inne". Förstår ni grejen? Skitlöjligt.

Ingen talgoxe av 10 möjliga.



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
» Manfred säger:

Hahaha! Klockrent!

"Totalförbjöds den för att folk dog, svimmade, kräktes, bajsade på sig alternativt tog livet av sig för att filmen var så jäkla tråkig? Antagligen." HAHAHA!! X'D

Inte EN ENDA tallgoxe fick den heller. Jag skulle vela se den bara för att den var så dålig, men jag misstänker att man kanske kan göra så väldigt mycket mer värda grejer i en dryg timme istället.

Bra skrivet!

2010-06-27 @ 23:29:26
» Cajsa - F O T O B L O G G säger:

Hej! vännen

Åh, skulle du kunna vara snäll och rösta på min söta bild.



http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=711



Tack på förhand (du behöver inte skriva att du har röstat för det ser jag) <3



Ha en bra dag nu då.

2010-07-04 @ 00:59:16
URL: http:// www.hallgreen.blogg.se/
» Cajsa - F O T O B L O G G säger:

Hej vännen

Åh, skulle du kunna vara snäll och rösta på min söta bild. Man kan rösta 1 gång om dagen, ta endast 2 sekunder och jag kommer bli så glad.



http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=711



Tack på förhand (du behöver inte skriva att du har röstat för det ser jag) <3



Ha en bra dag nu då.

2010-07-04 @ 21:49:08
URL: http:// www.hallgreen.blogg.se/
» Johanna säger:

Fy fan vad äckligt :S

2010-08-09 @ 16:58:45
URL: http://yoshnacool.blogg.se/
Trackback