Righteous Kill (film)


Righteous Kill (2008) är en lite lurig thriller med Robert De Niro och Al Pacino.

Den utspelar sig i New York (modern tid, misstänker jag) och handlar om två poliser som arbetat tillsammans sedan många år tillbaka. De utreder här ett fall av seriemord, där offren verkar har att de gjort något grovt kriminellt men av olika anledningar sluppit fängelse. Efter allt som tiden går pekar bevisen mot att det är en polis som begått brotten, och precis innan sanningen avslöjas så tar hela storyn en helvändning. Mer än så kan jag egentligen inte avslöja.

Jag tycker filmen var bra. Mer än bra, fast mindre än jättebra. Många recensenter tycker att filmen var en besvikelse, eftersom man förväntat sig mer av de toppskådisarna som präglar filmen. Själv tycker jag att den säkerligen kunde ha varit bättre, men den gör sig helt klart värd som underhållning en fredagskväll. 

Den var inte för lång, inte för invecklad och rent av spännande. Den var inte heller överdrivet macho som polisfilmer gärna blir. En ganska soft film med andra ord. Samtidigt så är det liksom inte riktigt något som etsar sig fast i huvudet och lämnar sina spår. Man tittade, njöt, glömde bort. Därför tänker jag ge filmen en 5/10. Det kanske inte är så fasligt högt betyg, men det är för att den helt enkelt var bra, men inte så mycket mer än så.


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback