The Girl Next Door (film)

Idag introducerar jag en ny kategori med ett galet kreativt namn - Film. Jag älskar att se på film (och att läsa böcker, det är möjligt att det kommer en sådan kategori i framtiden också), och vissa filmer bara måste jag dela med mig av! Därför tänker jag inviga denna nya kategori med ett starkt startfält.




The Girl Next Door (2007)

Den här filmen tillhör min favoritkategori gällande filmer. Den är based on a true story/inspired by actual events
(något av det, filmen och boken säger olika). Det finns en annan - äldre - film vid samma namn, men det är inte alls samma genre. Så blir ni intresserade, se till att titta på rätt film!

Filmen i stora hela drag handlar om en tjej vid namn Meg, vars familj varit med om en bilolycka. Hennes föräldrar dog men hon själv och hennes syster överlevde. De flyttar därför in hos sin faster (som i sin tur har 3 söner). Hon bekantar sig snart med grannpojken (väldigt oskyldigt) och snart börjar hennes faster misshandla henne. Det blir värre och värre och slutar snart fruktansvärt brutalt och framför allt hjärtskärande. Historien är skildrad ur grannpojkens perspektiv vilket gör filmen väldigt levande och trovärdig. (Har jag missförstått något ur handlingen får ni ursäkta, vi såg den utan text så det var lite svårt att hänga med ibland.)

Har ni sett An American Crime kan jag säga att den här filmen är väldigt lik på nästan alla tänkbara sätt. Googlar man på The Girl Next Door kommer även bilder från An American Crime, så jag är väl inte ensam om att se vissa likheter. [EDIT: An American Crime och The Girl Next Door är tänkta att skildra samma händelse, dock skiljer de sig på vissa punkter. Men som sagt, baserat är ju bara baserat. Tack Cess!]

Det är en film som går rakt in i hjärtat trots att man inte vill det. Jag brukar vara snål med bra kritik, men den här filmen är verkligen värd.. 8/10. Stundvis var den nästan lite för obehaglig, som om de avsiktligt tagit med de allra värsta grejerna bara för att göra en äcklig film. Ser man nöje i tragiska, verklighetsbaserade filmer är den helt klart sevärd.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
» Cessan säger:

Jag hoppas du tål lite kritik, haha! Jag tyckte personligen att det var en riktigt B-film. Tyckte skådespelarna var jättekassa och det drog ner hela filmen i helhet. Däremot tycker jag An american crime (som handlar om samma tjej/händelse) är bättre, just för att jag tycker Ellen Page gör ett jävla bra jobb som skådespelerska och för att hela filmen är bättre gjord (i det mesta). The girl next door kom ändå ut 2007, så de borde ha kunnat göra den mycket bättre. Kan dock hålla med dig om att det är intressantare och kanske trovärdigare att det är ur grannpojkens perspektiv, men de gjorde den sämre än vad den hade kunnat bli. Men smaken är som baken :) och jag är väldigt kräsen när det gäller film, så. Men tyvärr blev jag besviken, och det kändes som en dålig kopia på An American crime, (även om den var före?)



men kul att du skriver om filmbetyg, forsätt med det :D

2010-05-24 @ 19:56:26
» cess säger:

Jag svarade på din kommentar i mitt inlägg så du får gå och kolla där! :)

2010-05-26 @ 00:14:38
Trackback