Fascination



Jag är inte hundraprocentigt frisk. Förkylningen står för dörren och ja, den är inte särskilt välkommen. Snö däremot vore inte helt fel, trots att jag är den enda människan här i världen som tycker det.

Dagen var helt okej. Jag hade sovmorgon, det var helt klart bäst av allt. Inatt satt jag uppe och skrev mitt framförande (nationella prov i svenska B) som skulle redovisas idag. Jag tyckte själv att det gick förvånansvärt bra, då jag bara kört igenom talet typ 4-5 gånger. Döm om min förvåning när det visade sig att jag klockrent nådde upp till MVG-kriterierna. Min svensklärare Ivo (som - återigen - är världens petigaste människa) hade inget att klaga på (INGET). Han föreslog en lite mer originell inledning tills nästa gång. Och så förstod han inte varför jag helt plötsligt bytte dialekt när jag pratade. Det var inget jag direkt tänkte på där och då, men det är nog sant. När jag vill låta pedagogisk låter jag som Maria Montazami, typ.

Läxorna ligger på hög. Jag är trött. Jag är ledsen. Nästa vecka får vi veta vad som händer med ridskolan. Med Lekaco. Det fanns en slags positiv atmosfär i stallet när jag var där sist. Min ridlärare berättade att de håller på att bearbeta fram en ny plan, och att det nog blir det sista försöket att få behålla ridskolan. Det fanns något i hennes röst som fick mig att tro att det verkligen kommer lösa sig. Men jag har samtidigt kommit till det stadiet att jag inte längre vill förvänta mig något. Jag önskar så mycket att ridskolan förblir som den är, och att jag till sommaren kan flytta hem och ta med mig Lekaco. Chansen finns. Men jag vågar inte ens tänka på det.

Nu ska jag ta mig an diverse skolarbete (matte, PA, engelska, tyska). Jag skulle vilja sätta mig i TV-rummet med en brasa och en filt. Imorgon stundar nationellt prov i svenska B. Skrivtiden är 5 timmar. Det ska bli skönt att få det överstökat. Det ska bli skönt att få allt överstökat.

Men MVG, det fixade jag.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback