Svärdord



[2 år gammal bild, en av de första jag tog med systemkameran.]

Det var skapligt längesedan jag uppdaterade nu. Men mitt liv är så hektiskt att jag inte känner att jag har tid, även om det finns så mycket att berätta. Typ.

För tillfället är jag i alla fall hemma i Strömstad. Jag kom hit i förrgår, och har inte förrän nu gått upp till mitt egna lilla hus. Jag har suttit nere i stora huset med farmins laptop och pluggat så mycket jag förmått. Att beta av den där listan med plugg, ja det känns som att simma i betong ungefär (antar jag).

Det här innebär i alla fall att jag inatt sov på soffan. Vilket i sin tur innebär att jag vaknade kvart i sex imorse av att familjen var uppe. Jag och Findus låg i soffan och halvsov när jag hörde Simon (en av mina charmanta småbröder) ha en ordentlig utläggning för farmin. Han berättade bland annat att "jävlar" är ett svärdord, och att man kan ha det för att skära i saker. Jag uppfattade inte riktigt resten av utläggningen, men efteråt svarade pappa "Simon, det heter SVÄRord och det har ingenting med varken stark mat eller att skära i saker, att göra". Då brast jag ut i skratt, Simon tror nämligen att stark mat kallas stark, just för att man blir stark av att äta den. (Igår dränkte han sitt potatismos med grillkrydda och påpekade förnöjt att nu skulle han bli riktigt stark.)

Sist men inte minst, när de skulle åka så sa Simon "Näe, nu drar vi!". Pappa mumlade något till svar, och Simon kom tillbaka, använde sin mest pedagogiska röst och sa "Ja? 'Dra' betyder samma sak som 'åka'. Det är samma sak!"

Jag låg i soffan och skrattade mig pigg, så jag kunde inte somna om. Sedan dess har jag städat både stora huset och mitt lilla hus, och nu tänkte jag hoppa in i duschen eftersom jag ska göra mitt efterlängtade besök hos frisören om några timmar.

Resten av dagen fortskrider antagligen i skolarbetets tecken. Skoj skoj.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
» emelie säger:

hahaha, vilken grym lillebror!

2011-04-21 @ 16:05:42
URL: http://emelielandberg.blogg.se/
Trackback