strange deja vu



Dagen på Max igår gick långsamast i hela världshistorien. Trodde aldrig dagen skulle ta slut. När jag kom hem sedan bytte jag om till onepiece, gjorde smörgåsar och la mig i soffan för att kolla när Martin spelade. Låg och drog mig tills det blev dags för nattpasset. Som för övrigt gick galet fort, istället.

När jag kom hem hade jag inte riktigt ro att lägga mig ner och sova (trots att det var omänskligt varmt och skönt i sovrummet, jag unnar mig alltid att dra upp elementet när jag har jobbat natt). Jag hade under kvällen fått nys om att sci-fi mässan i Göteborg hölls den här helgen och ville verkligen dit, men hade inte resonerat med Martin. Som ett barn inför julaftonsmorgonen längtade jag med spänning och när morgonen kom var jag så trött att jag inte visste varken upp eller ner men väckte ändå Martin och vi bestämde oss för att åka. So off we went! Vi stannade i Ljungskile och köpte bulle och kaffe (en tradition jag försöker sprida vidare) och snart var vi framme. Det tog ett tag att hitta Svenska Mässan och ännu längre tid att hitta rätt, men tillslut så var vi på plats. Det här var absolut ingenting inräknat i min månadsbudget baserad på 17 ynka pass från februari månad. Så jag skrapade ihop mina sista besparingar och håller huvudet över vattenytan en vecka till, tills nästa lön på 10 fler pass än föregående månad, ramlar in.

Jag var exalterad som ett barn verkligen. Det var inte så där jättemycket att se egentligen, men helt klart tillräckligt. Vi gick ett varv tillsammans först, för att kolla läget. Jag hittade en companion cube och blev över-jävla-lycklig när Martin erbjöd sig att köpa den åt mig. Jag har velat ha en sån i flera år! Tog sedan en kopp kaffe innan vi delade på oss för att gå runt och kika i lugn och ro. Jag hittade faktiskt inte så mycket ändå, köpte en stor affisch med Game of Thrones-motiv, en liten turret från Portal samt en Dexter-strandväska att ha min mat i, till och från jobbet. Tidigare har jag haft en tygväska men den är inte ultimat att ha lunchen i, ifall en olycka skulle ske. Måste bara inflika att det var förjäkla billigt där! Väskan kostade liksom 100 spänn och affischen 80, de hade helt klart kunnat ta det dubbla eller till och med trippla priset för mycket av det som såldes där alltså.

När vi gick därifrån hade det hunnit bli duktigt kallt ute och stackars hjärtat hade ingen jacka. När vi gick ur bilen sa han att han fick välja mellan att frysa på vägen mellan mässan och bilen eller svettas väl där och valde att lämna jackan i bilen, vilket han skulle bli smärtsamt medveten om att det var ett taskigt beslut. Så där han gick och frös uppmanade han "snälla säg att det var skitvarmt på mässan, snälla säg att det var skitvarmt på mässan", haha. Vi stannade till på en restaurang och käkade varsin pizza, min pizza hette Ida och jag tog den endast för namnets skull. Annars är inte gorgonzola eller champinjoner min grej, riktigt. Men det var okej. På väg ut ur Götelaborg ombads jag att köra. Jag lyssnade på både Count of Tuscany och Octavarium av Dream Theater och det slog mig hur jävla bra de låtarna är. Kärlek i låtform.

Vi åkte in till stan för att Martin ville bjuda mig på Ben & Jerry's samt hämtade min bil innan vi begav oss hemåt. Åh bilen. Jag tycker om dig.

Här hemma ser det helt förjävligt ut och jag känner mig skrutt deluxe. Har ätit skräp idag, igen, inte fixat någon lunch till imorgon och jobbar 7 dagar i rad nu, bara fått in träning 3 dagar den här veckan samt att jag har tusen saker att göra, framförallt städa och plocka undan.

Men jag är så obotligt jäkla glad ändå! Jag har haft en ruskigt bra dag, fått en companion cube, suttit på mitt rum och grejat och lyssnat på en massa bra metal och nu ska jag gosa med min älskade (och min cube får vara med). Jag tar itu med resten imorgon, efter jobb och träning. En sak i taget.


Your Weighted Companion Cube will never threaten to stab you. ♥
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback