happy holidays!

Vaknade runt nio, inte utvilad alls. Men jag tänkte gå upp och ta hand om lite smågrejer innan Martin vaknar, typ lyssna på julmusik och packa in julklappar, och sedan krypa ner hos honom. Men först ett litet blogginlägg!

Så fort min födelsedag var över så tog arbetet över större delen av min tankeverksamhet. För första gången på några veckor fick jag mindre än 7 timmars sömn, tre bara, och det kändes kan jag säga! Fy fasen. Men ändå var jag taggad och hyfsat redo.

Jag drog mig upp strax innan sex för att ta itu med pappershögen som låg bredvid datorn. Det är alltid en skön känsla, att få se över kontot och räkningar, schema och planeringar. En välspenderad och ganska mysig timme innan jobb!



När jag kom inramlandes på jobbet såg jag i omklädningsrummet att jag dels fått nya arbetskläder (jag har haft jättelite kläder i min storlek)..




.. samt så hade bästa chefen Kajsa köpt en födelsedagspresent till mig, ingenting mindre än en värmefilt! Jag blev väldigt glad för den faktiskt, jag som älskar filtar och alltid är så frusen. Tanken slog mig igår, att visst är det jättetråkigt att det är julafton, tio plusgrader och regn.. men samtidigt så har det varit väldigt skönt att slippa problemen som kylan medför. Typ fruset vatten och tio grader varmt i huset. Och det är ju i alla fall skönt!




När jobbet var över kände jag mig helt död. Jag jobbade över 2,5 timmar och var ganska trött sedan tidigare. Men jag tog mig samman och bilade för en snabbvisit ut till Rossö och mina vänner som var mitt uppe i julbaket. Det var jätteroligt, jag träffade Ellen, Graham, Mary och Elin i några timmar innan tiden sprungit iväg och jag kände att det var dags att börja avrunda dagen.



Födelsedagspresenter från Ellen! Ett jättefint örngott samt papperstallrikar! Eftersom vi pratat mycket om mina tvångstankar och att jag ibland drar mig för att äta mat eftersom jag vill slippa diska.. Haha!



In action..



Kände mig gött sliten men ändå glad när jag var hemma på fredagskvällen. Jag somnade relativt tidigt och unnade mig en sovmorgon för att få mina sju timmar. Det var dags för en högförsäljningsöppningshelg, tillsammans med min älskade!

Lördagen sedan, blev inte jättebra. Jag vaknade upp på helt fel sida, det händer ibland. Otaggad och ur balans med sömnen. Vi hade jättemycket att göra på jobbet och stundvis var det kaos. Efteråt stundade en snabb sväng på Nordby för att köpa de sista (och de flesta) julklapparna. Råkade springa in i min familj på Supermarket så vi umgicks en liten stund också, och det var i alla fall bra.

Väl hemma sedan fanns det inte mycket kraft till övers. Tog med en pommeskartog för att slå in Martins julklapp i, och ställde allt i ett hörn för att tas om hand om vid annat tillfälle. Lördagskvällen var duktigt dränerad på energi och det blev en hyfsat tidig kväll.





Ett fynd jag gjorde mitt upp i allt julklappsletande. Ett par örhängen, exakt likadana som ett par jag använde i flera års tid innan en av dem försvann. Blev väldigt glad eftersom jag letade som en dåre efter ett nytt par då.

Det blev söndag och både jag och Martin vaknade upp med helt ny energi! Taggade och glada åkte vi till jobbet och tog oss an sista högförsäljningsdagen innan jul och två dagars ledighet. Dagen rullade på, om än långsamt, men vi fick gå hem lite tidigare. Slutförde det allra sista av julklappshandlandet och myste i den mån det går, på Nordby. Vi köpte en bok för barn, en typ pysselbok som heter Jag lär mig räkna som vi som ett skämt gav till Maria på gymmet, haha! Hon håller i X-fiten vi brukar vara på, och brukar räkna ganska långsamt. När hon säger "Kom igen, bara 4 sekunder kvar!" så kan hon haka upp sig på sista; 4!.. 3!.. 2!.. 1!.. 1!.. 1!.. 1!.. och snart har man hållt igång i tjugo sekunder. Inte fyra. Jag hoppas hon förstår skämtet bara, konstig stämning annars. Haha.

Efter jobbet blev det gym. Jag har ont i ovansidan av handen, som strålar ut i handleden när jag böjer handen uppåt eller belastar så, men jag var väldigt taggad inför ett pass bröst och triceps! Trots att alla pressövningar fick utföras med stor försiktighet för att inte provocera fram smärtan i handen. Jag provade lite nya övningar och även om jag inte körde väldigt intensivt så gav det mig en BRUTAL träningsvärk i triceps, det har jag typ aldrig haft! 

Passade på att posera lite när gymmet ändå var ganska tomt. Jätteseriös..





Det känns verkligen som att resultaten bara sprungit ikapp mig nu, de här fyra veckorna då jag sovit ordentligt. Underbart! Och ännu mer underbart att veta är att det går och rätt håll, att det jag gör fungerar.

(Martin frågade mig för övrigt om jag inte var lite sugen på att börja tävla. Jag skakade snabbt och lite halvt förskräckt på huvudet.. "Martin. Om jag skulle börja tävlingssatsa, vet du vad det skulle innnebära? DIET. Inte en chans!" Jag gillar choklad lite, lite, lite för mycket helt enkelt.)



Måndag innebar två timmars sovmorgon men fortfarande jobb, öppning till stängning, 8 timmar. Det är så mysigt att jobba sådana dagar, man kommer till jobbet och det är jättemycket folk där som förbereder sig, lite som att komma till skolan och träffa alla sina vänner innan första lektionen liksom. Det är det enda jag saknar med skolan, att träffa sina vänner på daglig basis..

Nåväl, på min rast tog jag mig tid att omsorgsfullt packa in en julklapp till chefen. Ett litet armband som jag packade ner i en 6-bitars nuggetslåda inslaget i ett brickunderlägg. Och satte en rosett på!




Efter jobbet stundade snabb uppladdning inför nästa jobb, ett bodypumppass! Älskling följde med och tillsammans var de 3 deltagare men det var ganska roligt ändå. Jag körde samma skräddarsydda pass som sist gång, fast utan fusklappar. Det som slog mig var att det faktiskt gick bra rent koreografimässigt. Jag har inte ens övat på det här passet en enda gång, bara kört igenom det med fusklappar in action, så att säga, ändå satt det så bra. Gav mig en liten boost och fick mig att inse hur lätt och snabbt det är att lära sig ett nytt pass. Jag har en tendens att göra projekt större än vad de egentligen är.

Efter en timmes pump körde vi lite ryggövningar. Efter att ha haft ont i min rygg och blivit behandlad av kiropraktor och så där så har jag låtit bli att träna ländryggen i typ 3 veckor. Så det var skitroligt verkligen, att få slita och framförallt köra marklyft. Jag är så långt ifrån mitt mål där alltså.. Men det ska nog gå fort!

Martin fick smaka på en proteinbar av mig och han tyckte den var god så jag köpte en egen åt honom. Stod sedan och tjötade jättemycket mellan varje set och han sa till mig, "Det är större risk att jag dör av ålder än av svält när jag tränar med dig", tyckte jag var charmigt. Men som träningspasset dagen innan så var vi kanske inte jätteseriösa, men fick ändå ut bra träning av den tiden vi var där.



När vi kom hem lekte vi lite med gerbilerna som var duktigt energiska, plockade upp påsar och väskor och brofistade som en celebration för att vi överlevde helgen! Jag satte mig i soffan med täcke OCH värmefilt, datorn i knät, ett halvkilo kvarg utblandat med päronsaft (jag och mina päronsmaker alltså, min PWO, proteinpulver samt kvarg smakar numera päron) samt en burk Celsius. För jag hade planer på att stanna uppe länge.



Vi kollade på Breaking Bad och Martin somnade men jag lyckades utan problem att hålla mig vaken. Klockan blev mycket men det rörde mig inte. Jag njöt så mycket av livet, där jag trängdes med en snarkande Martin.

Så idag är det äntligen julafton och även om jag saknar hälften av julstämningen jag brukar känna så är jag glad! Jag hoppas verkligen att Martin vill följa med hem till Söle på kvällen, det är jättemysigt att fira jul där. Martin har ju praktiskt taget inte firat jul alls på många år (bortsett från förra året), så jag tyckerr att det är dags att visa hur man verkligen gör!


Nu stundar mys till julmusik och julklappsinslagning. Ha en fantastiskt bra dag allihopa!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback