prophets of war

Ställde klockan på elva för att få sova tillräckligt många timmar. Ändå vaknade jag strax innan halv nio, och kroppen sa att det var dags att gå upp! Det är ganska typiskt mig, vara så taggad att jag inte orkar vila. Hm.
 
Så jag satte mig och slöade framför datorn en stund innan det var dags att ta itu med diverse morgonrutiner. Insåg att jag hade ett paket med hårfärg liggandes. Åh, det finns tre ständigt återkommande saker här i livet som jag avskyr att behöva ta itu med. Göra rent hos gerbilerna, tanka bilen och färga håret. Det är ju så tråkigt, haha. Men samtliga går ju riktigt fort, och det inser jag varje gång men jag lär mig liksom aldrig. Varje gång konstaterar jag att det var ju inte så farligt, men ändå känns det pest och pina nästa gång.. Hähä.
 
Men om något är jobbigt att göra så bara gör det, eller hur?! Så jag slet av mig morgonrocken och drog i den där hårfärgen. Jag är inte särskilt noggrann när jag färgar, en gång minns jag att jag bara satt framför Dexter och kletade in färgen, hade inte ens någon spegel. Och för en gångs skull kom jag ihåg att tvätta bort färgen som hamnat i ansiktet med, DET var nog första gången någonsin. Annars har jag hört att man kan lägga en tunn hinna vaselin vid hårfästet så att färgen liksom inte sätter sig, men det kom jag på i efterhand. Det är nog enklare att bara ta en bomullspad och tvätta bort, ändå. Bra blev det ändå, i alla fall ur mitt perspektiv!
 
 
Åt frukost framför ett avsnitt Arrow (halvvägs igenom nu!) och noppade bort fjunen ovanför överläppen, har en tendens att få några grövre hårstrån där.. Jag och mina svarta hårstrån på kroppen alltså. Jag har alltså lite grövre, mörka, hårstrån här och var, på bröstkorgen (!), högerarmen, axeln, låren.. 7 stycken tror jag det är sammanlagt. Tror jag börjar bli man.
 
 
Rågbröd är en stark favorit hos mig, enda problemet är att man måste smöra så jäkla försiktigt. Sedan är brödet så pass fett att smöret mest bara glider omkring och liksom inte klibbar fast. Patience test level 80.
 
Jag har myst med min fina Martin ochsom vaaaaanligt hamnat på efterkälken med dagens planering. Hade tänkt ta en sväng till Nordby för att köpa lite småsaker men efter att ha kollat mitt konto och betalat alla räkningar, dubbelt upp med Statoilräkningar bland annat, skitkul, så känner jag att jag bör avvakta och se om det är en prioritering att köpa en hink med talgbollar till fåglarna utomhus.
 
Skickade iväg säkert tio mejl, pillade med schemat och skrev in grejer i almanackan, försökte lösa krockar i planering och så vidare.. Men nu är det färdigt, det som hängt runt min hals i två veckors tid. Det där som man börjar strunta i och det bara bygger på allteftersom dagarna går och motivationen att ta itu med det just därför börjar sina. Jag måste lära mig att bli mer effektiv om dagarna. Ta itu med mina måsten innan någonting annat, egentligen. Då njuter man mer av nöjena efteråt dessutom.
 
Så nu ska jag bege mig in till gymmet för att köra lats och biceps. Är inte det minsta taggad, mer än att det ska bli gott med PWO! Det ser jag fram emot! Efter det passet (som antagligen inte blir jättelångt) ska jag hem till mina föräldrar för att lasta av lite burar, hämta post och försöka städa bilen en snabbis, beroende på vad klockan blir. För vid halv åtta ska jag ta med mig Martin och åka in till stan för att fira Mika! Det kommer bli trevligt.
 
Imorgon jobbar Martin 12-20 och jag tror det blir bra för mig att få vara ensam lite och kunna fokusera. När han är hemma hamnar jag lätt på villovägar i planeringen eftersom han som regel inte är särskilt aktiv och gärna vill ha sällskap..
 
Jag har gått och grämt mig lite den senaste tiden, över att jag känner mig konstant stressad och besvärad och hur mycket energi och fokus det tar. Men så ibland bara slår det mig som en blixt från klar himmel - att jag kan välja att inte känna så. JAG, bestämmer över det. Det är alltid en våg av lättnad som sköljer över mig i de ögonblicken och det känns som att knäppa upp en tajt korsett och äntligen kunna andas. Kom ihåg det, vi har makt över mer än vi tror!
 
Nä, dags att bege sig till mitt andra hem. Egentligen brukar jag köra ben på lördagar, men efter att ha kört bodypump 3 gånger, bodycombat 2 gånger samt x-fit 1 gång under veckans gång, samt tunga ryggövningar två gånger (där benen som regel är med också).. så känner jag att de kanske kan få vila tills det är dags igen. Mina hela ben som inte alls gör ont längre. Kärlek. Peppar peppar. Tror det blir ett tyngre styrkepass på måndag förmiddag och sedan pump på kvällen, huvudsaken är att det är samma dagar så det inte blir flera dagar i rad. Det är viktigt med återhämtning, har jag fått lära mig den hårda vägen.
 
Så nu blir det lats och biceps och imorgon mage och axlar. Det ser jag fram emot!
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback