still alive

 
Jag hade en bra start på dagen igår. Jag vaknade upp fånigt tidigt med tanke på att jag somnade klockan fyra. Vi satt uppe hela natten och kollade på Family Guy och åt Ben & Jerry's. Välbehövligt much.
 
Jag släpade mig upp ur sängen strax efter åtta. Satte mig vid datorn med mobilen i handen och hörde av mig till alla som visat intresse för bilen. En kille från Jönköping (dafuq) sa att han skulle komma och hämta den. Efter vad som hände i förrgår litar jag inte riktigt på någon förrän jag har pengarna i handen och bilen är borta. En del av mig tycker att det gör lite ont att sälja den. Men sentimentaliteten slås snabbt bort när jag inser hur två år gammal ilska ligger runt bilen som ett energifält. Då känner jag bara.. fan. Ta bort det, vill aldrig mer se den. Jag grejade med schema och rensade mejlen och en massa sådant administrativt trams. Kollade ett avsnitt Dexter (bara ett avsnitt kvar på näst sista säsongen nu, tråkigt) och tänkte sedan åka in till gymmet för att träna ben. Men tiden sprang iväg och jag blev mer och mer stressad, att köra ben under tidspress är nästintill värdelöst. Då fick jag - som en skänk från ovan - ett sms om att min dator hade kommit. Så jag for in till stan omedelbums. Passade på att lämna tillbaka mina arbetskläder för Cherry, och åkte ner till gymmet för att reda ut lite schematekniska grejer. Sedan hämtade jag paketet och åkte hem igen. Skyndade mig utan att stressa och dra på trissor, jag kom i tid till jobbet ändå.
 
Jag var glad på jobbet. Jag hade fått en väldigt bra start på dagen, fått gjort mer än någonsin. Minuterna kröp verkligen fram fast jag tycker dagen gick hyfsat fort ändå, trots att det enda jag kunde tänka på var att jag ville hem till datorn.. Men vi taggade till med glada miner och Family Guy-referenser så dett var inte helt fy skam det heller. Skönt.
 
När jag slutat fick jag veta att Martin skulle skippa gymmet. Det beskedet gör mig alltid mindre sugen, men ett bra benpass är alltid fantastiskt och jag var på humör med goda förutsättningar för det.. så jag drack upp min Assault och hade inte längre något val. Väl på gymmet var jag helt ensam, det var ganska skönt. Jag hade velat köra tungt men mina knän har börjat kärva. Igen. Fast det känns rimligt, jag tränar hårt och ofta. Särskilt med bodypumpen får knäna stå ut med betydligt mer än vanligt. Det stramar typ i knäskålen i vänstra benet.. hoppas det går över snart. Jag kan inte stå här med förkylning (fortfarande!) OCH ett trasigt knä. Så jag skippade den tunga knäböjen och körde hundra kilo benpress istället - betydligt snällare mot knäna - och körde mer pulshöjande övningar sedan. Jag skakade mer än efter förra veckans pass. Så jäkla härligt att se låren så uppumpade, även om man ser lite tjockare ut. Stenhårda lår.. Då vet man att man gjort rätt!
 
Jag hade enormt stora planer för natten, men på vägen hem började jag känna mig så himla sömning. Insåg att jag nog skulle behöva ruckla lite på planerna. Och det hade jag ganska så rätt i, för ingenting blev som jag tänkt mig riktigt.
 
Jag hade haft en bra dag, allting kändes faktiskt som vanligt. Tills klockan halv två på natten. Jag kom in till Martin och var glad och lycklig. Klyftan mellan våra humör var för stor. Snart drog jag mig undan, inte av ilska egentligen, men för att det kändes som en bra idé att inte trampa varandra på tårna. Så jag gick in i mitt rum och började packa upp datorn.
 
Efter ett tag insåg jag att Martin gått och lagt sig. Jag smög in och försökte prata med honom, frågade vad det var som var fel. Utan att gå in på några djupare detaljer så tyckte han att jag hade varit grinig och undvikit honom de senaste dagarna. Jag försökte förklara för honom att det blir så när vi är på så olika nivåer rent känslomässigt. När jag vill prata ut vill han springa därifrån, för att vi hanterar samma problem på två olika sätt. Jag försökte förklara för honom att jag har inte mått bra och att jag är medveten om att han oturligt nog råkat vara ivägen och på så vis blivit min främsta måltavla. Samtidigt så har jag vid ett flertal gånger bett om ursäkt, sökt tröst, velat prata, försökt reda ut. Men jag får aldrig respons. Jag uppskattar inte att känna mig försummad eller ignorerad och jag vill bespara honom den obekväma känslan han får av att behöva konfrontera sina eller någon annan känslor. Därför måste jag göra så. Dra mig undan.
 
Jag grät, för jag var så frustrerad. Jag har aldrig menat att vara elak eller göra dumma saker, men ibland ger han mig inget val. Jag har en fuckload av känslor. De måste ventileras, annars äter de upp mig inifrån och ut. Om han inte kan fungera som mitt bollplank, då kommer jag att vända mig åt ett annat håll. Och det innebär inte att bara för att jag får klaga och gnälla här, i bloggen, så kommer allt vara bra när jag bemöter andra. Jag är fortfarande ett vrak, även om jag inte är som värst när du ser på. Så är det bara.
 
Jag var inte jättetillfreds även när vi pratat klart, men jag tror och hoppas att han förstår vad jag menat. Jag somnade skakandes med huvudet mot hans bröst, till ljudet av friska hjärtslag och min egen röst som ekade och talar om att allt kkommer bli bra. Det blir det alltid.
 
Återigen sov jag i fyra timmar innan jag var tvungen att gå upp för att åka in till stan och besiktiga min bubbla. Den gick felfritt igenom och jag for raka vägen hem igen. Har suttit och pillat med datorn i ungefär två timmar nu. Jag älskar den! Fast jag har lite svårt att förstå mig på Windows 8 men det löser sig väl. Skärmmen är duktigt snygg och datorn har även tangentbordsbelysning.. det är nog det jag gillar mest, haha.
 
Nu tror jag å det bestämdaste att det blivit dags för frukost. Min leverpastej är slut så idag blir det till att ta ett steg utanför min komfortzon och äta något annat. Kanske mannagrynsgröt. Eller ägg och bacon. Efter det ska jag försöka fortsätta pilla med datorn, flytta över alla dokument från min externa hårddisk och rensa farmins dator, för den ska han få tillbaka trots att han redan givit mig den. Jag förklarade för honom att det känns rentav hemskt att ge tillbaka någonting man fått men å andra sidan har han mer användning av den än jag. Tror han var nöjd ändå.
 
Jag är glad över min nya dator och jag är glad över min nya bil. Jag är glad över att semestern bara är två arbetspass bort (för dessa tre veckor ska jag se till att få SOVA, mer än 4 timmar varje natt), jag är glad över att Martin ligger och sover i rummet intill och jag är glad över att jag ska åka hem till min familj om en stund och jag är glad över att jag ska hålla ett extra pass bodypump ikväll. Jag är glad över att jag har Emma som bryr sig om mig och jag är glad över att hon sa åt mig att inte vara så hård mot mig själv. Jag är glad över att inte vara likgiltig och jag är glad över att jag någonstans innanför bröstkorgen kan känna den där tryckande glädjekänslan, som vid minsta lilla antändning kommer att blomma ut och ge mig den där livet-är-underbart-känslan. För det är så det känns. Kärnan för min glädje finns där i bröstkorgen.En glädjeboll. Den expanderar med tiden, skickar ut trådar av ljus som sprider sig i blodomloppet. Varje liten bra sak som händer ger den en boost och den glöder starkare, sträcker sig lite längre. Och när jag står inför motgångar reduceras ljuset, kryper tillbaka till den där kärnan och avtar i styrka. Blir det för mycket så slocknar den helt.
 
Och det är inte lätt att sätta eld på en sådan glädjeboll igen. Men jag känner att det har börjat slå gnistor i alla fall.
(Det känns som att jag lever på affirmationer. Varje inlägg avslutas med att; det här kan nog bli en bra dag, jag känner det på mig. För jag har lovat mig själv att alltid känna efter. Jag ska aldrig sluta sträva efter eller försöka att vara lycklig.)
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback