once

Long time no C, som pianisten sa!

Jag har lite spontant och inofficiellt tagit en liten bloggpaus sedan jag kom hem ifrån Amsterdam. Det har kliat i fingrarna hela tiden, inte en dag har gått utan att jag tänkt "nä IDAG vill jag skriva.." men helt ärligt så har dagarna bara smält samman och blivit veckor och en ny månad. Så kan det gå. Kul att se att det ändå är några som tittar in varje dag, trots att uppdateringarna lyser med sin frånvaro.

Efter att vi kommit hem från Amsterdam hade vi en dags ledighet (som ägnades åt att skriva tidigare inlägg, majgaaad så mycket text och bilder) sedan var det dags att ge sig på jobb och vardagslentrian och rutiner igen. Martins föräldrar kom hit inte många dagar senare och stannade i nästan två veckor, så vi har umgåtts så mycket som tiden tillåtit och därför har andra saker hamnat i skymundan. Det har varit jätteroligt och smått befriande.

Men mobilkameran följer så klart med vart jag än går och bilder har jag i massor. Så här kommer en hel drös utav dem som sammanfattar livet efter Amsterdam, vissa av bilderna får kanske tala för sig själva.



Home sweet home.



Sista dagen av semestern. När jag bloggat klart stack vi till mataffären för att handla lite mer gott att unna oss innan semester och fuskvecka var över.



I glassfrysen hade någon lagt de två pizzorna vi brukar köpa när vi ska ha pizzakväll. Helt sjukt, det är exakt de två sorterna vi brukar ta. Coincidence? I think not. Pizza blev det.



Hemma hade det vuxit vilt men var så vackert! Klockan sju på morgonen..



Hemlagad mat för första gången på en vecka. Ägg och bacon. Underbart.



Jag fick ett paket från Glossybox. Riktigt najs innehåll för en gångs skull!





Vi slog på stort och köpte (ÄNTLIGEN) en kaffemaskin, eftersom den såldes för halva priset. För oss som älskar men inte dricker kaffe så jätteofta kändes det som en klockren investering. 



Martins föräldrar kom hit och hans mamma hade med sig en present till mig. En kräm som ska reducera stretch marks, vilket var lite läskigt eftersom jag bara dagarna innan funderat på att köpa exakt en sådan. Väntar med spänning på att få se resultatet!



Jag fick helt sonika en Celsius på gymmet. Tack ska ni ha!



Martin läste högt ur Tusen och en natt för mig en kväll, så himla mysigt.. 



Lediga, lata dagar i solen..







Så himla synd att jag inte tagit mer bilder på min kropp innan jag började träna. Hade varit så kul att se skillnaden.








Martins föräldrar bjöd på lamm en kväll. Riktigt god mat, och en jättemysig kväll rent allmänt. 



Vi blev utmanade på äventyrsgolf på Daftö! Alltså minigolf fast med lite roligare banor.







Jag kom sist för övrigt, haha. Efteråt tog vi en fika på Kaffedoppet!



... och på kvällen bestämde sig Martin för att gå från Fluffy McScruffy till len som ett ägg! Hejdå hår!





Skumt väder, men det var så skönt när solen väl tittade fram.







Vaknade mitt i natten en dag och såg det här utanför fönstret, woah.



Här, mina vännner, spenderade jag mina första timmar i ensamhet på vääääldigt länge. Jag ska medge att jag nästan klättrade på väggarna ett tag när jag insåg att jag inte varit själv så mycket som en halvtimme på veckor. Men det här var en ledig dag och massa med grejer att hitta på!



Så jag gjorde en tre timmar lång visit hos min fina farmor som jag ser alltför sällan. Hjärta.



Martin hade inte heller haft många stunder av lugn och ro på några veckor. Det var Maxskola och Amsterdam och när han kom hem, slutspurt på utbildningen till gråmössa och så småningom sitt slutprov och uppkörning. Men här föll den sista stenen från bröstet tror jag, uppkörningen avklarad och nya anställningsbeviset påskrivet!



Vi firade med att inviga Honeycomb (ett yoghurtställe) som öppnade på Nordby samma dag.





Såååå himla gott! Jag har varit där 4 gånger sedan de öppnade nu. Vilket var en vecka sedan...




Nutraminos Heat, motsvarighet till Celsius. Lime smakade gott men colan var ingen höjdare..







Ett storpack rostbiff och bulgur.. Jättespännande lunch men så går det när man inte orkar laga lunchlådor..



Ett awesome bröst/tricepspass på gymmet som avslutades med 35 minuters kardio och en Metallica-revival!





Formkoll av magen innan jobbet.. Visst finns de där?! Komsi, komsi!



Upptäckte och provade dessa! Bortsett från att de bara innehåller 150 gram (jag brukar äta 500 gram vid en måltid) och blir väldigt dyra i kilopris så är de helt awesome!



Den här arbetsveckan verkade aldrig ta slut. Det kändes som att både Martin och jag både stressade och jobbade ihjäl oss 24/7 och när söndagsöppningen, sista arbetsdagen kom så fanns inte mycket energi kvar.. Så jag fuskade till det och fick lite energi från kaffe och en chokladboll från Max.

Men efter jobbet väntade ett kärt återbesök av världens bästaste bästa PJ! Vi gick till Honeycomb..





Och kvällenns ägnades åt att se på Legofilmen och äta godis. Och dricka kaffe. En massa kaffe.

Måndag morgon ville vi fira vår ledighet genom en brakfrukost i form av pannkakor á la Amsterdam. Supermysigt!





Med vädergudarna på vår sida..




Tillsammans med PJ handlade jag förresten lite grejer. Bland annat denna aaaascoola POP-figur i form av Khaleesi från GoT. Så tråkigt att säsongen snart är slut..






Slog även på stort och köpte svindyrt nytt smink. Totally worth it, då! Foundation och puder från Dior, sitter helt  gudomligt.

Igår var det personalmöte..



Följt av spa och relax på Daftö. I väntan på tillgång till lokalerna spelade vi en runda äventyrsgolf och den här gången hamnade jag bara ETT poäng ifrån Martin!



Vi badade bubbelpool och hade det allmänt awesome.





Imorse vaknade jag av att väckarklockan ringde halv åtta. Först fattade jag inte varför och gick och la mig igen, bara för  att någon minut senare komma på att jag hade en tid på vårdcentralen. Så jag gjorde mig i ordning och hittade denna skalbagge på golvet.. Panik. Den var vrålstor, verkligen. Jag kände rädslan kittla i ryggraden men försökte släppa ut den själv innan jag erkände mig besegrad och väckte Martin.



På vårdcentralen..

I det stora hela mår jag nog bättre än någonsin. Amsterdam gjorde mig till en ny människa faktiskt. Jag har aldrig fått ladda upp och ur batterierna på ett sådant sätt tidigare och det vidgade mina vyer något otroligt. Det har varit så kul att ha Martins föräldrar här, det är tomt nu när de åkt och när de var här fick jag släppa lite på kontrolltankarna. Helt plötsligt bodde två till personer här och det var nyttigt för mig som av rutin vill ha saker på ett visst sätt hela tiden. Men jag hittade sinnesfriden och valde bort de inre strider jag inte orkade med och på så vis var det faktiskt bara frid och fröjd.

Träning, mat och sömn svackar lite och stressen ligger och skvalpar under ytan nu. Igår var jag ledig och hade bestämt mig för att ha en fixardag. Jag skrev en lista på 18 (!) punkter och den är faktiskt helt avklarad nu, trots att vi ägnade flera timmar åt annat under eftermiddagen och kvällen. Ändå känner jag mig inte nöjd och att jag måste prestera lite till. Jag var på vårdcentralen för att försöka reda ut vad som är fel på min mage (jag får ofta brutalt ont när jag äter och är alltid sur i magen) och blev positivt överraskad av läkarens engagemang. Jag var beredd på att få gå in i rummet, säga "Jag har ont i magen och en stressig livsstil", få tabletter utskrivna och sedan gå hem. Helt tvärtom stratade hon en utredning, tog en massa tester, bokade ny tid i slutet av sommaren, skrev en snabb planering över när och ungefär vad jag bör äta och rådde mig att avstå mjölk i två, tre veckor. Sistnämnda vettefasen.. Det låter så svårt. Men är jag laktosintolerant bör det väl vara värt att få reda på det. (MEN MJÖLK ÄR JU ETT AV DET BÄSTA SOM FINNS!)

Jag har några utslag på kroppen (som insektsbett som svullnat upp brutalt) och sedan tre dagar tillbaka kramper i högra latsen (ryggen) men jag tycker att livet känns bra ändå. Jag stannar upp hela tiden och försöker andas, intala mig själv att dygnet bara har 24 timmar (och att jag bör sova i alla fall 7 av dessa) och uppskatta allt runtom mig. Visst är det jobbigt att bilen är dammig och full av gräs men helt ärligt, vad spelar det för roll nästa vecka?

Jag tror jag är tillbaka hos bloggen ett tag framöver nu, det kommer nog göra mig gott att få ventilera, vrida och vända. Men nu är det dags för dagens andra träningspass, avslutar med lite visdomsord!



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback