speak to me



Läste nyss ett inlägg som fanns på blogg.se's startsida. En artonårig tjej som förlorade sin pappa i en båtolycka, där det var hon som styrde båten. Sitter med världens största klump i halsen och känner mig alldeles mållös. Allting här i livet kan tas ifrån oss i en tusendels sekund, glöm aldrig bort det. Ta vara på allt och alla du uppskattar, för den stunden kan vara din sista.

Inatt drömde jag en apokalyptisk dröm om min egna pappa, faktiskt. Jag drömde att jorden skulle gå under, bli träffad av en meteorit och förintas. Så jag satt på Söle med Martin och farmin, och bara väntade. Det var faktiskt ingenting ångestladdat, det var nästan lite vackert. Vi hade på något sätt accepterat vårt öde och var redo, det berörde mig..

Så ikväll ringde jag och sa att jag kommer hem efter jobbet imorgon. För att äta middag, kolla på film eller bara dricka kaffe och umgås. Bara jag får träffa familjen så blir jag nöjd!

Så här har min senaste vecka sett ut. Jag har varit sjuk och saaaakta men säkert hamnat på bättringsvägen. Men jag har bitit ihop och jobbat oridinarie ändå, vissa dagar har gått bättre än andra men som regel tycker jag att dagarna rullar på. Men jag saknar gymmet..



Jag har levt på rostbiff, ris, kvarg och Celsius. Det är skönt att i alla fall kunna hålla sig till bra mat även om man inte tränar, ser faktiskt att kroppsfettet har miniskat de senaste veckorna.



Mellanmål innan jobb!



Trött Ida efter jobb.. á la 50-tals duckface.



Uppladdning efter söndagsjobb. Vi åt Honeycomb, stor skräll..



Och i söndags mådde jag verkligen jättedåligt, men försökte hålla humöret uppe ändå. Taggade till inför en ny vecka med nya möjligheter.. och fem dagars jobb till.



Caesarsallad och Orange is the New Black. Salladen smakade inte bra för jag jag råkade bränna baconet och kycklingen men ah.. det var ju värt ett försök.



Tyckte synd om mig själv så jag trösthandlade lite efter jobbet. Schampoo och balsam som ska vara bra mot att mitt hår blir fett så fort som en dag efter att jag tvättat det, samt ett par Freddybyxor..



Jag har hört mycket bra grejer om de här, de formar och lyfter och får din rumpa att se helt otrolig ut! Jag provade ett par svarta, skrattade högt och gick därifrån men tog med mig Martin som smakprov dagen efter, provade ett par beige som dessutom satt som en smäck! Det rådde inga tvivel!





Jag är så kär i dem, kommer aldrig vilja ta av mig eller ens tvätta dem! De är inte bara brutalt snygga de är det skönaste jag någonsin haft på mig. Så mjuka men ändå tajta precis överallt, utan att skära in så mycket som en millimeter. De lägger sig som ett extra lager tjock hud på underkroppen, helt underbara.





På måndagen tänkte jag prova hålla ett pass bodypump för förta gången på en vecka, trots att jag var sjuk.. Så efter jobbet på Max blev det ett snabbt mellanmål och sedan in till gymmet.



I retroperspektiv kändes det jättedåligt, vilken dum idé det var. Egentligen hade jag tänkt att inte köra så mycket alls men faktum är att jag måste ju instruera, och allt annat känns väldigt onaturligt. Det är så många tempoväxlingar och byte utav övningar att jag måste försöka fokusera på det mer än att gå runt och titta deltagarnas teknik.

Formkoll. Känner mig svag men tycker att kroppen ser mer formad ut än någonsin.





Men när jag kom hem hade jag i alla fall fått den här på posten! Har sett den sex gånger nu, den är så himla bra!



Så jag bunkrade upp med täcke och datorn i soffan, tände ljus och drog på Legofilmen i bakgrunden var det tänkt.. fast tillslut la jag undan datorn och kollade på hela filmen ändå. Se den, om ni inte redan gjort det! Och har ni redan sett den, så se den igen!





Ännu mer paket från CDON bara någon dag senare.. Det är så spännande med att förhandsboka, man får små överraskningar hem titt som tätt.



Igår gick jag rutinpass och gjorde rent fläktkåpan som inte blev gjord förra veckan eftersom jag var sjuk.. Tre veckors sot och fett.. som droppade ner rakt i ansiktet på mig.. Här har jag ändå tvättat armarna och ansiktet! Hyfsat roligt ändå faktiskt, att få grisa som fasen. Jag har fått beröm av chefen för mina prestationer på jobbet nu de senaste två veckorna och det gör mig så taggad, särskilt när det varit vid de tillfällen jag tänkt "shit, det här blev inte bra".. Så går man som regel runt och tror man vet vad andra tycker och tror om det man är och gör. I de stunder man är säker på att andra tycker att man misslyckats, kan det vara helt tvärtom.



Tog en dusch och åt lunch sedan gick jag runt och smågrejade med en massa saker tills klockan blev två. I väntan på Martins rast gick jag till Supermarket och handlade (och konstaterade att jag blir smått psykotisk av att vistas bland folk med kundvagnar, HUR SVÅRT KAN DET VARA) och lunchade sedan riskakor med jordnötssmör ihop med honom. Och drack en massa Celsius. Det gör mig så himla glad, att få dricka en burk lite då och då. Dricker en Persika/Mango i skrivande stund, trots att klockan är snart elva.. Helcraaazy.

När Martin återgått til jobbet gick jag och handlade en sväng på Clas Ohlson. Det blev bland annat ett par casual hörlurar och en jätteliten högtalare.



Och några fina sugrör i papper.



Celebrate everyday!

Sam tre tavlor. Jag och alla mina tavlor, bilder, motivational quotes and pics. Men jag äälskar dem! Fast snart har jag verligen ingen plats kvar alls..





Martin skrattade högt när han såg den här tavlan, han tyckte den var klockren för mig. Eftersom jag ofta brukar härma Anders ifrån Anders och Måns, och med bred östgötsk dialekt (gärna på kvällen) säga "vilken trevlig dag det här verkar bli!" så fort någonting bra händer. Haha.



När jag kommit hem var jag så sugen på att vara utomhus eftersom det var jättefint väder, för första gången på några dagar. Men istället för att lägga mig i en solstol och pressa blev jag sugen på att göra lite nytta i trädgården. Så jag drog på mig shorts och bikiniöverdel och begav mig ut! Krattade bort allt klippt gräs, grävde upp och rensade en rabatt som sakta tynat bort och blivit en del av gräsmattan, satte upp nya solcellslampor som vi köpte för längesedan, klev barfota i jord, njöt av solsken och blev uppäten av knott. Men åh så mysigt det var! För att inte tala om hur oerhört bra det blev!



Rabatten!



Och lamporna satte jag längs trappan upp till huset.. blev helt perfekt! Vi höftade och köpte 16 stycken utan att egentligen ha planerat någonting, men ändå passade det perfekt att sätta ett par bredvid varannat trappsteg. Räckte precis.



Tavlorna fick plats i hallen, det rummet i huset jag lagt ner absolut minst energi på fick piffats upp lite.





Jag frostade även av frysen, för den blivit så smockad med is att den inte längre gick att stänga. Eftersom vi inte hade någon frysbox fick jag skynda mig och använde hårfön och kniv. Det var dunderkaos och jag trodde jag skulle ha sönder alla grejer involverade men det verkade som att allting klarade sig helt galant.

Jag fick även lagat lunchlådor, städat upp i huset, dammsugit, dammat, tvättat, diskat och ah.. varit allmänt full av energi. Kan inte fatta själv hur mycket jag fick uträttat på så oerhört kort tid. Men jag har ju varit sjuk och haft ont i kroppen och känt mig febrig i en vecka, igår var första dagen jag upplevde att det var borta trots att de rinniga näsan, hostan och locket för högerörat sitter i. Jag betraktar mig seriöst som halvdöv för jag hör ingenting på höger sida, haha.



När Martin kom hem fixade jag mig en cappuccino och unnade mig lite frozen yoghurt. Sötsuget stillades oerhört snabbt men det var gott. Och så kollade vi på Orange is the New Black.

Idag har jag gått öppning och runt åttatiden imorse var jag så stressad att jag hade kunnat lägga mig ner och självdö. Allt som kunde gå åt skogen gick åt skogen, stängningspersonalen hade glömt vissa grejer plus att jag öppnade med tre personer som inte hade den blekaste om vad de skulle göra, plus 7 beställningar som skulle läggas och fem fritöser som skulle rengöras och byta olja på. Men vet ni vad? Klockan tio var ALLT färdigt och under kontroll, fy fan vad vi är bra!

Efter jobbet åkte jag hem, drog på mig mjukisbyxorna och öppnade altandörren. Jag njuter så oerhört mycket av att släppa in frisk luft (särskilt eftersom det av någon anledning luktar förskräckligt illa i mitt rum, funderar seriöst på om det är någon mus som dött eller något) och ljudet av fågelkvitter, känna solen titta in. Just det momentet förhöjer livskvaliteten något otroligt. Jag skrev det på instagram förut och jag menar det verkligen; det är först när vi inser skönheten - och hittar njutningen - i de små sakerna, som det är svårt att känna sig olycklig. Man kan njuta ihjäl sig av en kopp kaffe. Eller av att solen skiner.

Jag tog en sväng till Clas Ohlson idag igen, köpte ytterligare 6 solcellslampor bland annat. Det stod  6 stycken i rabatten jag grävde upp igår men jag upptäckte sedan att bara två av dem funkade. Så jag fräschade upp dem med! Köpte även ett lösenordskodat, 32Gb-USB att ha min backup av datorn på. Känns helgrymt att slippa använda min externa hårddisk (för man behöver 3 sladdar för att koppla in den vilket innebär att jag aldrig orkar göra ansträngningen att säkerhetskopiera mina filer) men det går så långsamt. Just nu kopierar den mina bilder, har kopierat 15% och beräknar kopiera i 19 (!) timmar till. Men det blir ju ordentligt gjort.

Har även fixat lite med schemat och löst alla, verkligen ALLA krux de kommande två veckorna. Helt underbart att kunna andas lite igen. Hoppas bara jag blir frisk snart så jag kan köra igång med träningen också..!

Satte dessutom upp den sista av de tre tavlorna jag köpte igår. Det blev så himla bra!



Köpte även Plants vs. Zombies: Garden Warfare som jag längtat sååå långe efter att den ska komma ut till PC! Den laddades precis ner så jag vet vad jag ska göra resten av kvällen..



Har också ägnat stor del av min kväll åt att mysa med gerbilerna. Faktiskt.



Druckit Celsius och ätit nnötter med torkad frukt. Lyxade till det och hällde upp i en skål för att kunna plocka ur russinen.. hähä. De är bottenskrapet tycker jag, bara gott när man väl är sugen på det.



Och sist men inte minst så har jag öppnat min Glossybox som kom idag! Riktigt bra grejer, ska bli spännande att testa typ allt. Läppbalsamet jag fick verkar väldigt bra på min göööörtorra överläpp. Hur ofta får man nare på överläppen bara? Har nog aldrig hänt mig. Men allt verkar vara möjligt med den här förkylningen i kroppen. Känns som att det är ruskigt många som är väldigt förkylda nu, är det inte så? Men snart är jag tillbaka, starkare än någonsin!

Har precis avslutat middag med älskling framför ett avsnitt Weeds. Prisa gudarna, den serien har blivit bra igen. Förra säsongen var rentav bränndålig men nu har de gaskat upp sig. Hjärtat hade efter jobbet gått till delikatessdisken på MaxiMat och köpt lax och färskpotatis.. satt som en smäck vill jag lova. Och lite till.

Behöver jag säga att livet känns fantastiskt? Nu ska jag spela, sedan blir det sängen och efter det veckans sista arbetspass, som jag tack vare några kollegors byten får gå tillsammans med Martin. Vi ska ha världens bästa helg. I hela världen.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback