hush



Idag gick jag upp klockan sex, efter fem timmars sömn.. Jag gick och la mig alldeles för sent igår. Jag och Martin låg i sängen med varsin bok i över en timme. Jag hade bara 60 sidor kvar av hela boken så jag ville så gärna läsa ut den.. Inferno av Dan Brown. Jag älskar hans böcker och den här var jättebra fram till slutet. Jag började läsa den i somras och plockade upp boken två gånger på två dagar, sträckläste 200 sidor åt gången. Sedan dess har jag inte läst mer. Typiskt mig, faktiskt. Men kanske kan jag återuppta läsandet nu igen.. Alla säger att det är perfekt att läsa innan läggdags men jag somnar ju efter halva första sidan.
 
I vilket fall så gick jag upp tidigt idag för att jag tagit på mig ett extra pass bodypump. Förut höll Lizette pump på fredagsmorgon men de hade glömt ta bort det nu när hon slutat och det var redan två bokade. Så jag ställde upp. Jag är egentligen inte särskilt förtjust i att hålla pass på morgonen (jag är nog egentligen ingen morgonmänniska överhuvudtaget, jag har bara lätt att motivera mig till att gå upp tror jag) men det var ju sista gången.. Kanske inte någonsin men på länge i alla fall. Jag borde ha låtit bli, för mina axlar, skulderblad, båda fästena för triceps och armbågar är inte glada nu alltså.. Har messat kiropraktorn och hoppas oerhört naivt på att få en tid idag men det blir nog nästa vecka. Fram tills dess ska benen piskas imorgon ifall knäna inte säger ifrån efter tre pass bodypump på en vecka och kanske lats och biceps på söndag ifall skulderbladen är okej. Det är bara pressövningar som gör ont. Men säger kroppen ifrån det allra minsta blir det vilodag till måndag. Japp.
 
Igår morse gick jag upp tidigt för att äta frukost med Martin innan han åkte till jobbet strax efter nio. Jag myste så mycket.. När han hade åkt och jag grejat färdigt i huset, tog jag en dusch och gjorde mig i ordning.. Men öppnade fönster och satte på mig min onepiece igen. Jag hade tänkt träna men kände att nä, är det vilodag så är det. Det kan vara skönt att slippa hela den där gymprocessen, även om det kliar lite under huden.

Så istället hade jag en oerhört mysig morgon med nature sounds lullaby, Liptons te med smak av hallon (jag dricker nästan aldrig te, men den älskar jag!) och Dan Brown. Jag har å svårt att slappna av. I skrivande stund är det samma sak.. Jag kan inte låta bli att snegla på klockan varannan minut och räkna på hur mycket tid jag har på mig. Egentligen skulle jag vilja slänga ut alla klockor för att slippa stirra mig förblindad på dem, men det hade nog inte varit praktiskt i längden. Jag brukar försöka sluta ögonen och ta ett djupt andetag, när jag känner den där stressade rusningen i hjärtat. Det funkar bara ibland men jag övar.

Arbetsdagen gick otroligt långsamt och det var så skönt att komma hem.. direkt hoppade jag in i duschen och gjorde mig redo för sängen. Men innan jag plockade upp boken öppnade jag min Glossybox som dykt upp med posten. Var inte alls nöjd med innehållet faktiskt, men det blir ju så ibland. Man kan inte pricka rätt alla gånger.



Hudkräm, lotion, nagellack, läppbalsam, prov på parfym, spraydeo och nån kräm som ska reducera mörka ringar under ögonen. 

Timmen efter det låg vi i sängen och läste varsin bok. Och Martin kliade mig på ryggen hela tiden. Gah.

Så, fem timmar senare var det upp och hoppa som gällde. Jag hann in i god tid och slapp stressa ändå, det var skönt. 



Passet gick bra, är stolt över att koreografin sitter efter andra gången bara. Men min kropp är inte nöjd över veckans påfrestningar.. Så det inplanerade gympasset efteråt struntade jag i. Åkte till Statoil för att tanka och tvätta bilen och åkte sedan hem till Söle för att dammsuga ur den. En trevlig överraskning var att farmin var hemma, så vi umgicks och grejade med min bil i nästan tre timmar. Bytte till de snygga sommardäcken, städade ur den och satte fast golvmattorna. Dammsugningen som jag kom dit för blev inte av eftersom vi hade strömavbrott hela tiden, men mycket annat blev gjort. Dessutom hade jag inte direkt bråttom så jag tog mig tid att sätta mig med farmin på en bänk vid garaget, prata och bara njuta av det underbara vädret. Väldigt välbehövligt!


Sedan bilade jag hemåt, med en uppfräschad Bubbla. Pratade i telefon med mamma och nu har jag mellanlandat hemma för att snart åka iväg till jobbet. Är så sjukt otaggad faktiskt, men det blir nog en hyfsat kort dag, hoppas jag. Jag skulle egentligen jobbat till åtta men åkte på stängning istället, trots att jag verkligen inte var sugen. Alls. Men det är väl bra att ställa upp ibland, och dessutom fick jag ju tiden på Söle under dagen. Det får det vara värt.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback