lavatory love machine

Fy fan så duktiga vi var igår, rent utsagt! Efter att den obligatoriska mysfrukosten var intagen (och vi slumrat till en stund också, classic) så satte vi igång med att göra rent alla gerbilburarna. Det är verkligen ett av det tråkigaste jag vet, men det går så mycket snabbare när man är två. Man måste fånga alla gerbiler, bära ut buren, plocka ut all interiör som är värd att spara eller inte får slängas i naturen, gå in i skogen och hälla ut allt spån, skrubba rent botten och galler med grönsåpa, spola av, torka av (med en trädgårdsslang som är trasig), fylla på med nytt spån, lägga in allt igen och sist men inte minst dra några varv plastfolies runt buren, klippa och klistra för att det ska sitta ordentligt. Gånger tre. Okej det låter inte så jobbigt. Jag tror inte det är så jobbigt heller, mest något jag fått för mig.

Vi fick leka ingenjörer och lösa många praktiska problem, men vi rockade alltså, haha. Vi ska ju sätta ihop Jax och Heisenberg med Ben nu, vilket innebär att de ska bo i samma bur med ett galler emellan ett tag, så byter vi plats på dem lite då och då så de får revirmarkera samma ställen. Heisenberg är ninja så han hade faktiskt klättrat över (fattar inte hur han lyckades, eftersom gallret löper vertikalt) och vi hittade honom i en toarulle inne hos Ben. De hade inte slagits och det var ju i alla fall ett gott tecken. Jag tror det kommer gå bra!

När gerbilburarna var färdiga satte jag i mig mellanmål i form av en skål med jordnötter, och innan den var uppäten hade vi lyckats somna om igen! När jag vaknade sedan var jag på brutalt dåligt humör, vilket kändes ganska naturligt när jag sovit så mycket under dagen. Jag har svårt att hantera det, får ångest över hur jag förstör min dygnsrytm och dessutom låter dagen rinna iväg. Jag hade planerat att storstäda huset och var så oerhört osugen man kan tänkas vara.. Som ett åskmoln for jag fram och tillbaka och jag ville så gärna rikta min ilska åt Martins håll. Ni kanske inte blir så men jag kan göra det ibland, ha svårt att erkänna att jag är på dåligt humör och vill istället lägga skulden på någon annan. Skylla min irritation på honom. Men hur jag än försökte så hittade jag inget som kunde vändas emot honom. Jag ville bli irriterad för att han lagad mat men inte städat efetr sig - tji fick jag när han städat och tagit hand om disken. Eller för att jag skulle storstäda och att han inte hjälpte till, men han började helt sonika hjälpa mig och frågade sedan flera gånger om det fanns något mer han kunde göra.. Så det sög ju. Haha! Nädå. Martin var världens bästa deluxe hela dagen igår och jag är så tacksam över allt han är och gör.  

Två timmar senare var jag färdig. Jag drog ut och piskade alla mattor, bytte sängkläder hos oss båda två, skrubbade rent på alla köksbänkarna och under och i diskhon, gjorde hemmagjord propplösare i alla avlopp, skrubbade rent handfat, dusch, toalett, tog hand om disk och en massa, massa tvätt, dammade, dammsög och moppade golvet. Hade öppen dörr för att släppa in lite vårluft, och resultatet blev så himla bra! Passade även på att byta ut det mesta, doftpatroner under diskhon, disktrasa, diskborste, tandborstar, allt sånt. När allt var klart tog jag en dusch, satte på mig lite vettigare kläder än trosor och Martins t-shirt och vi åkte in till stan för att handla mat och unna oss ett benpass.



Älskar de här mjukisbrallorna från Better Bodies! Och att ha svarta naglar, det känns så himla jag.. Så när jag är ledig längre perioder, då passar jag på.

Vi handlade ihjäl oss på Ica och tog oss sedan till gymmet. Körde mycket djupa knäböj och det var så roligt! Vi öste på och jag blev väldigt trött, nästan 700 kalorier brända på 100 minuter. Av styrketräning!



På Ica hade jag sagt till Martin att "Det är inte ofta jag säger det här, men ikväll, har vi sååå gjort oss förtjänt av varsin pizza!". I do say that. A lot, actually, haha. Så väl hemma var det på med ugnen som gällde! Jag tände en massa värmeljus och njöt av det nystädade huset. Vi kollade ett avsnitt SoA och den där pizzan satt som en smäck.. Jag hade nästan inte ätit någonting på hela dagen, så jag hade mycket att ta igen!

Det blev en sen kväll men det gjorde inte så mycket med tanke på all sömn jag fått under dagen. Jag låg och kliade på Martin ett bra tag innan jag gick in till mig och mycket nöjd somnade, trots ljudet av gerbiler som röjde runt i buren.

Det bästa av allt är att jag är ledig idag också. Jag har bodypumpen klockan sju men annars ingenting särskilt. Ska försöka fortsätta att i godan ro få gjort lite mer saker som vore bra att få gjorda, men jag får se vad Martin har för planer. Ska följa med honom upp till Nordby för att handla lite smågrejer (bland annat flourttuggummi, har varit utan det i snart en vecka och det känns jättekonstigt faktiskt) och köra ett styrkepass. Och städa bilen, för det hann jag inte igår.

Vi hörs nog ikväll!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback