end of an empire



Om man inte är tillfreds med sitt liv så måste man förändra något. Självklart kan vi inte styra och bestämma över allt som händer oss, men vi väljer reaktioner och hur vi tänker kring allt våra sinnen släpper in i huvudet. Antingen

1. förändrar vi hur vi tänker
eller
2. förändrar vi vad vi gör

När man kommit underfund med detta besitter man en oerhört stor makt över sin egen lycka och framgång. Det är en väldigt skön känsla. För stunden kan det vara behändigt att se och göra sig själv till ett offer, att slippa ta ansvar, låta sig drunkna i självömkan och suga åt sig andras uppmärksamhet. Men när allt kommer till kritan är det ännu mer behändigt att inse att jag styr mitt liv, och ingen annan. Dagarna blir genast så mycket mer givande, spännande, intressanta och roligare. Gör dig själv tjänsten att göra dig själv lycklig. Vet du inte hur du går tillväga, våga söka svar. Det känns kanske inte ashippt att sitta på bussen och läsa en bok med ÄLSKA DIG SJÄLV tryckt på framsidan, men vem fan bryr sig, helt ärligt.

För stunden håller jag på att sätta livet i perspektiv, och jag försöker suga ur giftet i mitt liv. Det mesta sitter i mitt huvud, jag har lärt mig att fånga varenda negativ tanke som dyker upp av ren impuls, fråga mig själv om den är befogad eller ens viktig, och i 9 av 10 fall kan jag bryta ner den och inse att den inte är värd energin. Det här är en metod, stopp och tänk, som fungerat utmärkt för mig. Kom ihåg att allt kräver träning, precis som att lära sig köra bil måste man också öva på att tänka positivt.

Jag funderar också på hur min framtid ser ut, och alla valmöjligheter gör mig alldeles snurrig.. Byta jobb, börja läsa, resa, flytta, GMU, allt. Jag känner mig inte stressad eller fylld av framtidsångest, jag känner mig fri och njuter av att känna så. De enda begränsningar jag har är de jag själv sätter. Oavsett vad någon annan säger.



Idag har jag i alla fall inte fått uträttaat så mycket av värde för omvärlden, men jag själv har haft en massa värdefulla stunder.



På väg in till gymmet.



Min fina man som varit utomordentligt underbar och stöttande när jag känt mig som mest vilsen.



När vi kom hem tog jag en skogspromenad med Pink Floyd i öronen. Bestämde mig idag för att ägna mer tid åt sådant som jag känner runnit ut i sanden. Lite mindre tid i soffan framför serier, lite mindre städande och mer effektivitet på gymmet för att lämna utrymme åt saker jag faktiskt älskar och behöver. Fotografering, läsa, spela gitarr, skriva, teckna.. Utan konkreta mål, måsten eller stress. Bara vara och ta vara på dagar så de inte bara kommer och går och präglas av samma slentriangöra, om och om igen.. Jag vill vara glad och må bra för att jag kan och vill. Förändring!

Så kvällen till ära har jag nonchalerat den obefogade stressen, krävt egentid på skogspromenad, med blyertspenna i handen eller gitarr i famnen. Farmin var här och fixade våran säkring som gått sönder helt, så äntligen har vi ljus i vårt hus.

Nu ska vi kolla klart på Pacific Rim och sedan ska jag sova och imorgon stundar rutinpass och assistentmöte.

Kom ihåg, good things come to those who wait work their asses off!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback