instructor certificate

Det är så mycket känslor med på resan mot att bli LesMills-licensierad instruktör.

Här hade jag inte ens tänkt på gå audition, bodycombat var ett lite för främmande koncept för mig. Jag hade som max kört ett tiotal klasser tidigare och kände att jag saknade erfarenhet, även om jag tyckte det var jäkligt roligt. Men ändå vände jag bilen på vägen hem med en och en halv timme till godo att lära mig in en koreografi och kunna presentera den för gruppträningskoordinatorn.

När jag sedan kom till grundutbildningen i Göteborg revs känslostormen upp ännu mer, så mycket tvivel, hopp och frustration. Men jag gav mig inte, jag hade bestämt mig för att fixa detta. Även där godkänd.

Jag hade inte fått till en enda ordentlig licensvideo innan jag skickade in denna, det var den enda jag hade. Jag fick benhinneinflammation dagen efter och bestämde mig för att skicka in videon, för bara gudarna visste när jag skulle vara fit for fight att spela in en ny igen.

Jag var inte så nöjd med tekniken och missade någon gång eller två i koreografin, men coachingen satt som den skulle. Jag var så ur form och det syntes. Jag kände på mig att det kanske var dumt att skicka in den när jag ändå hade tre veckor till på mig.. Men jag drog en rövare och skickade iväg den ändå, inte riktigt beredd på att bli godkänd men sugen på feedback för att veta vad jag skulle behöva förbättra.

Så döm om min förvåning när jag igår kväll vid tiotiden fick ett mejl från LesMills, att de utvärderat min video. Snabbare än jag hann tänka öppnade jag mejlet och scrollade ner till botten där de bifogade filerna låg, och det var två stycken.. Är man inte godkänd får man bara ett dokument, med utvärderingen. Blir man godkänd får man utvärderingen och sin licens. Jag hoppade, skrek, grät, bara släppte loss alla de där känslorna som suttit inne sedan dag ett. Gång på gång på gång har jag jobbat utanför min komfortzon och instruerat i LesMills mest avancerade koncept som från dag ett känts nästan omöjligt för mig att behärska. Är så glad att jag bara kastade mig in i det, trots min avsaknad av erfarenhet.

Men vill man så kan man, och jag ville så in i helvete. Nu är jag färdig. Ingen kan ta det här ifrån mig nu!
 
Nu ska jag växa in i rollen som licensierad bodycombatinstruktör och om en månad laddar jag om för att påbörja en ny resa mot att bli GRIT-instruktör också. Fy så roligt det ska bli. 

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback