today is my day



Varje dag är Dagen med stort D och skulle det inte vara din dag just idag så försök imorgon igen. Få saker är så giftigt som att redan när man vaknar upp på morgonen intala sig själv att en dålig dag väntar. Tänk tvärtom! En (livs)förändring vill man gärna tro att det krävs en måndag för men det kan ske nu. Idag. Eller kanske imorgon. You know. 
 
Jag har haft en ledig helg och den gick förbi lite väl fort. Men nästa vecka tar jag långhelg så ingen större skada skedd.

På lördagen vaknade jag och min förkylning var borta (tackar gudarna för att den bara höll i sig i typ fem dagar, jag är en lyckligt lottad kvinna) och jag hade tänkt träna innan min PT-klient men behövde sömnen istället. Hade PT och åkte sedan till Nordby för att dema några timmar åt Celsius på Bodypower Mellan!



Vi måste ta kort på demoborden med oss själva i bild och är man ensam ambassadör så får det bli en selfie.



Tiden gick vansinnigt fort och efteråt tog det ett tag men tillslut fick jag åkt hem och ätit mat för att sedan ladda om inför ett bröstpass i gymmet. Det gick så sjuuukt bra, kunde knappt lyfta armarna efteråt. Blev oerhört nöjd med mitt träningspass, åkte sedan hem för att städa lite och ägna kvällen åt fästmansgos framför Dark Souls 2 i soffan.

Tog några bilder på mig och Snuffsmaestro också!





Haha kolla den här bloopern.. han tittar in i kameran och tänker "So tired of your shit Ida". Älskade lilla pissekatt.



Han är så tillgiven och ska mysa HELA TIDEN. Inte mig emot alltså. Men det kan vara lite knöligt för husse när han är mitt uppe i ett game.







ALLTSÅ titta på honom! ♥_♥



Jag öppnade ett paket jag fått från Gunilla. Sterling tuggade ju på en av mina favoritprydnader (Zidane Tribal-figur) för några veckor sedan och snälla Gunilla hjälpte mig hitta en ny och beställa hem. Katterna uppskattade sin nya tuggleksak oerhört.









Skämt åsido. Den här gången placerar jag min Zidane Tribal högt upp. Som Gunilla sa, sakerna som försvann när han tuggat på den kommer bergis komma fram nu när jag skaffat en ny, haha.

På söndag hade jag inte planerat så mycket och tur var väl det. För jag blev sängliggandes till halv fem med den värsta huvudvärken jag någonsin haft. Jag gick upp på förmiddagen och åt frukost med Martin och blev sedan sämre.. La mig i sängen för att ta det lugnt (i tron om att det skulle hjälpa), kollade klart på hela House of Cards och hade så klart sällskap av dessa två.. De ligger alltid hos mig i sängen. Det går inte en natt utan att de sover hos mig.



Men jag blev allt sämre ju längre tid det gick. Tillslut hade jag sådan huvudvärk (migrän?) att jag skakade, kallsvettades, HALLUCINERADE och kräktes. Fy sjutton så dåligt jag mådde, det var en riktigt otrevlig upplevelse.. och förargligt att bli sängliggandes en hel ledig dag nästan. Men jag har funderat på det där. Jag har aldrig haft problem med huvudvärk i hela mitt liv förrän typ i höstas. Då kommer det som ett brev på posten, men bara de dagar då jag är ledig. Jag inser att det kan ha lite att göra med hela utbrändhetskarusellen att göra, men varför bara när jag är ledig? Aldrig annars, verkligen aldrig. Först trodde jag att det kunde ha att göra med att jag inte drack ordentligt under förmiddagen när jag bara gick hemma. Men vid närmare eftertanke kunde jag dricka precis lika lite när jag jobbade utan att få minsta tendens till ont.. Då var min teori att det kunde vara koffeinabstinens. Men jag kunde gå dagar utan Celsius, även på jobbet. Ingen huvudvärk alls. Min enda teori nu är att det kommer när jag sovit eller typ legat på soffan för länge. När jag liksom varit sängliggandes i 12-15 timmar (för det händer lätt om jag är ledig, jag vill ju bara sova och ta det lugnt liksom). Ju längre jag sover eller ligger ner desto väre blir det, onekligen. Någon som har erfarenhet av något liknande? Det jobbiga är ju att jag har genuint svårt att gå upp ur sängen även efter 7-8 timmar om jag inte måste gå upp. Får kroppen välja själv så sover den gärna mycket, mycket längre. Och då får jag megaont i huvudet. Så från och med nu ska jag påbörja projekt absolut-inte-ligga-i-soffan/sängen-mer-än-8-timmar och se hur det ter sig. Det blir onekligen en utmaning. Jag ska försöka börja gå promenader nu när det blivit varmare ute. Jag tycker det är så oerhört tråkigt men jag behöver det nog, för att syresätta kroppen lite grann. Någon som vill gå med mig?
 
I vilket fall så var jag nära att messa Sanja "Ställ in mina pass, dör" men eftersom det var 5 timmar kvar tänkte jag att jag kanske skulle hinna repa mig. Vilket jag mycket riktigt gjorde, och kunde på kvällen åka in och hålla mitt älskade bodycombatpass. Vilka deltagare jag har, vi är som ett enda stort kompisgäng!



Möttes av detta när jag skulle åka hem. Underbara Sänjäy. Vad vore jag utan dig? ♥



Idag vaknade jag upp med helt ny energi och kom faktiskt upp oerhört lätt. Åkte in till gymmet med Martin och fick till grymmaste benpasset på väldigt lång tid. Det var så jävla roligt ent utsagt! Kanske har jag fått en nytändning vad gäller gymmandet?



Jag hade egentligen tänkt träna i söndags innan combaten men skippade det för att kroppen sa ifrån som den gjorde.. Jag och Sanja diskuterade det där med utbrändheten (jag fullkomligt avskyr det ordet) och jag känner ändå att jag kommit ganska långt. Jag må vara trött fortfarande MEN jag har inte alls lika mycket för mig längre. Jag håller 2-3 pass i veckan på gymmet, tränar bara om jag vill och har både ätit och sovit ordentligt, har mina PT-timmar som jag kan ta när det passar mig och jobbar 80% i butiken. Inte bara det, jag dras inte med tvångstankar och prestationsångest i ens i närheten av samma grad som förr. Jag säger nej ibland. Jag är inte hela världens samvete. Jag prioriterar sömnen. Någonstans så känner jag ändå att jag äntligen hittat rätt väg att gå för ett tillfrisknande. Nu ska jag bara börja. If you're going through hell just keep walking. Det är så klart en lång väg men jag kan för första gången på ett år känna att jag har rätt förutsättningar och det gläder mig så mycket så ni anar inte. Förhoppningsvis ska vi boka in vår semester de kommande dagarna och det om något ger mig energi.. Skulle kunna börja gråta glädjetårar bara av tanken på solsemester..

Avslutar med en bild på min Jon Snow. Ett av mina stora glädjeämnen här i livet. Jag längtar alltid hem till dem.



Var inte alls hungrig. Värmer matlådan och tar med mig upp till Västra ifall hungern smyger sig på senare.

Ha en bra dag i solen!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback