a little hard work



Häj på er!
 
Hoppas ni haft en fin december med jul och nyår och allt. Jag brukar tycka att december är en helig månad och proppa kroppen full med julstämning så det liksom sprutar ur öronen, men inte i år. Det har inte funnits varken utrymme eller lust, Eller snö. Kan inte fatta att det är 2016, det var ju nyår nyss? Ja det var det ju. Men ni förstår vad jag menar.

Här kommer en himlans lång recap på vad som hänt i december!

Julkonsert i kyrkan där farmins band lirade. Familjen fick förstaparkett och jag satt bredvid min söta, lilla farmor.





Sedan började det dra ihop sig inför tredje blocket hos Nordic Academy of Sweden. Lana var alldeles till sig för att hon skulle sakna mig så. Säger vi.



Jag rakade Martins hår och Jonnyboy tyckte det var SUPERROLIGT att lägga sig i soptunnan med allt hår.





Kan ju inte bli arg på dig, bajsunge.



Och vet ni vad som hände?! Jag bilade till Göteborg, skrev tenta, åkte och handlade mat för blygsamma 1400 kronor och ska sedan möta upp värden för lägenheten där jag ska bo. Jag har parkerat, ska gå ut och hälsa och dörrjäkeln FLYGER UPP, knakar till och går sedan inte att stänga. Alls. Dörren liksom glipar 2 cm. Så efter ett frustrerat samtal till min far (var söker man annars hjälp en söndagseftermiddag?) konstaterar vi att jag får bila hem igen men först får min värd springa upp till lägenheten och hämta skosnören. Jag knyter ihop dörrhandtagen inifrån och bilar till närmaste bensinmack för att köra spännband, binda ihop dörrarna med dem och sedan bila hemåt. När jag väl kom fram visade det sig att dörren inte alls knäckts, gått sönder eller blivit skev.. det var bara själva haken som hoppat i i fel läge. Så det var bara att peta upp den igen.. En del av mig kände mig superkorkad som tog en trip på nästan 40 mil sammanlagt för att lösa ett sådant litet problem, men å andra sidan är jag glad att det inte var något som gått sönder och skulle kosta mig pengar eller beröva mig bilen. Jag lyckades hålla humöret uppe hela tiden faktiskt. För vilken kul anekdot det blev i efterhand! Och jag fick en natt extra hemma.



... men tog mig friheten att sova ut och missa de första tre timmarna av föreläsningen. För sist jag försökte åka sjukt tidigt fick jag ändå stanna och sova 4 gånger på vägen.



Mot Götelaborg igen!



Vi hade föreläsning om idrottsskador. Kollade videos när folk skadade sig (på allmän begäran, bör tilläggas) och konstruerade ett knä för att förstå dess sammansättning.



Efter föreläsningarna öste jag gruppträning i vanlig ordning! Bodycombat och bodybalance med en himla duktig instruktör!






Första middagen i en sjukt fin lägenhet med lika många böcker som Göteborgs kommunala bibliotek.



Fick även köpt och provat dessa godingar. Celsius nya: NUDE! Smakar gudomligt, och innehåller i runda slängar 4 gånger så mycket protein som en burk NOCCO.



Gött pump efter ett pass bodypump..





Och när saker och ting kändes tungt... (Varenda, jäkla, morgon.)


Jag vikarierade ett bodypumppass på Backaplan!



And went bananas another day..



Så här slut efter GRIT Cardio.. Vi hade haft löpteknik med skolan några dagar innan och tro mig, jag var heeeelt förstörd! Min kropp gjorde så jäkla ont.



Tack Jawbone och UP för att ni har koll på mig..





Det blev fredagkväll och jag gjorde det bästa av det, med Celsius i vinglas.



Och en bild på BABY BUB för att sätta guldkant på vardagen.



Jag kollade igenom min GRIT-licensvideo i brist på annat. Nu var ju det faktiskt ett av mina första pass GRIT jag instruerade, men jisses vad tjatig min coaching var! Jag började nästan varje mening med "yes" och avslutade ännu fler meningar med "hörni".. Inte okej, haha!



Ett under att jag blev godkänd kan jag känna.. Haha. Närå. Men kul att se sig själv in action.





Teknikgenomgång i skolan, inför våra test i maxlyft.



Här testar vi Martins max i marklyft.





Här utförde vi en annan typ av test, där man ska utföra ett lyft så många gånger som möjligt under sju minuters tid. Jag fick 100 kg benpress. Det var jävligt intressant måste jag säga, för det är den vikten jag tränat på under väldigt lång tid. Men den komfortzonen behöver jag verkligen kliva ur, för jag brände av inte mindre än 115 repetitioner i ett och samma set, bara några sekunders vila som mest. Mina kurskamrater var bäst på att peppa mig!
 
Förbereder..







Annan uppvärmning..



Martin utför samma 7-minuterstest fast i bänkpressen.



På kvällen kom min Bowiesbuns till mig! Vi gick ut och åt på Butchers Market. Jag åt så jääävla mycket, det är helt sjukt. Jag hörde en tjej bakom mig som beställde en hamburgare utan bröd, inga tillbehör och med ett glas vatten.. Men det är inte så jag rullar, jag tog en hamburgare med ost och bacon, dubbelt kött, åt hälften av Martins pommes frites med smältost, bacon och vitlök på, extra friterade chicken sticks bredvid, en låda egna pommes, två dippsåser, två drickor samt avslutade det hela med en banan och Nutella-milkshake. Sedan rullade jag hem. Helvete så gott det var.



Food babies!



Dagen efter åkte Bowiesbuns hem och mina föreläsningar fortsatte. 






Vi fortsatte med testmetodik och nu skulle vi mäta kondition..







Spänst..



(Uppvärmning)



(SAKNAR ER LIKE CRAZY)



Snabbhet..



Reaktionsförmåga..



Och så var det dags för mitt stora ögonblick, jag skulle teama den nya bodypumpreleasen med Ida Sarström! En av mina stora förebilder inom Les Mills, det var superhäftigt.



Inte bara det, det gick jäkligt bra också!





Vi hade Angelica Roos på besök. Hon innehar många svenska rekord i tyngdlyftning och skulle ha en dag med oss i olika lyft och tekniker! Sjukt inspirerande att träffa henne, liten men vråååålstark tjej!













Snatch... sjukt läskig övning..











Sedan var det dags för ännu en team-release i bodypump, denna gången på Lindholmen!




Stylish much?



Det drog ihop sig mot sitt slut..






Min klient Frida, my sistah from another mistah! Som i sin tur tränade axlar på mig.. Frida för övrigt, vilken tjej. Önskar vi bodde närmare varandra!













Efter sista dagen gjorde jag mig lite extra tjusig för middag med gänget!





Vi åt på Moon Thai Kitchen. Sjuuuukt stark mat, haha! Men så mysigt och stämningsfullt.





Vi satt kvar länge innan vi vandrade till bussen i ösregn. Jag hade bett om att få hyra lägenheten en natt till eftersom vi var ute till ganska sent.. men just där och då ville jag bara komma hem så snart som möjligt. Så trots att klockan var runt midnatt packade jag ihop allt, städade lägenheten och bilade hem.




Kom hem säkert och packade upp allt innan jag gick och la mig. Mycket blandade känslor men i det stora hela var det en bitterljuv känsla. Så skönt att få komma hem. Till dessa knasbollar..




Bara dagarna efter var det min födelsedag! Jag brukar räkna ner dagarna för att jag älskar att fylla år, men nu kom det mer som en överraskning, haha. På min morgon-GRIT möttes jag av sjungande deltagare och ett paket innehållande Celsius och godis! Åsa känner sin instruktör, alltså.. Kan inte nog poängtera hur mycket det värmde.



Vi åkte till Backlunds och Bowies bjöd på frukost. Och hemma väntade ännu mer paket..



Jag fick en värmefilt!(!!)



Samt dessa, Walking Dead-nörd som jag är.. Har inte det dragit igång igen efter säsongsuppehållet..?!



Och Bowies hade köpt blommor. Han hade även införskaffat en limpa vörtbröd, juledamer och julmust light så jag kunde få äta det till second breakfast.. sooom jag längtat!

Och titta så fint det blev. ♥

 

Och här är en Jon Snow som tvättade sin svans.





Vi gjorde oss i ordning och åkte till Uddevalla för att hämta upp PJ som kom hem från Lund! Vi tog en tur till Lejas och fikade ihjäl oss på det bästa cafévärlden har att erbjuda!





Fast inga bilder dock.. Det slank ner för fort.

Vi åkte hem emellan, chillade en stund, åkte sedan till Söle för fika med min familj följt av middag på Backlunds med Sanja och Adis som slöt upp också. PJ och jag tog dessutom lite drinkar. Det var himlans trevligt alltså. Blev lite lagom glad i hatten med, dagen till ära.

Mangodrink.



Jag och snygga Sänjäy.



Hemma sedan! Åt godis och kollade på Airplane och stensomnade på soffan.. Det var en bra födelsedag med vänner, familj och en jävla massa fika.



Jonnyboy chillade också i soffan.. Haha!



Sedan var det tillbaka till verkligheten som gällde. Ända sedan jag kom hem från Göteborg hade jag låtit allt runtom mig förfalla. Så stökigt. Allt eller inget, det är jag i ett nötskal. Men... Nu påbörjade jag en helt ledig vecka! Bara några få pass att hålla, men inget annat. Den veckan skulle jag ägna åt ingenting alls, sova en massa, äta vad jag kände för, inte träna... bara vara. Vilket jag behövde, för nu hade tröttheten slagit till hårdare än någonsin. Allra värst var det i Göteborg men där hade jag ju hela tiden tider att passa och ställen att vara på. Men när jag kom hem sov jag 12-14 timmar om dagen. Det var så jävla skönt, att bara släppa allt. Som en mini-semester. I en hel vecka! Då fick det se ut så här.



En av dagarna åkte jag dock till gymmet ändå och det var väl tur det. För kolla vad jag fick! Där stod jag, mitt uppe i ett set marklyft när Ida och Camilla kommer fram och överlämnar detta, säger att jag vunnit ett pris för årets motivatör inom Nordic Wellness Bohuslän.. Jag blev helt mållös!



Som tur är var jag osminkad och svettig.. Haha men vad gör väl det?!



Den behövde jag verkligen. Tro mig. Visst älskar jag mitt jobb men jag har tagit i hårt det senaste året och stundvis känt att många kanske tagit det för givet.. Men det här är ett kvitto på att så inte var fallet. Ett av det bästa som hänt på länge.. Herregud, TACK! ♥





Gos med pojken.. eller så vill han ha mat.





Och mammakatt somnade i min säng.. Det är sällan jag ser henne sova.



Här var han igång..





Dagen innan julafton mötte jag upp farmin för lite julklappsshopping i sista stund! Vi tog en tur på Nordby följt av en sväng till köpcentret i Strömstad för mat.. Där satt halva släkten, haha! Min farmor, min faster, min kusin, hans fru och deras två döttrar. Så vi åt lunch ihop med dem, det var en trevlig överraskning!

När vi skiljts åt smet jag in på Pinkroom bredvid och herre min skapare vilken snygg butik! Hade jag haft ett badkar hade det nog varit roligare, för mycket var till det ändamålet, men ändå. Plus att de säljer mycket Victoria Secret-grejer. Jag älskar deras bodymist och har änvänt det länge men inte köpt nya av den anledningen att VICTORIA SECRET TESTAR SINA PRODUKTER PÅ DJUR. Så nu har jag fått in det också. Men jag köpte lite andra prylar som doftar gott.



Bland annat dessa doftljus. Kolla så fina!











Hemma i brevlådan väntade ett paket från Urbanears. Jag hade beställt ett par lurar för halva priset via Spotify. Jag har letat så länge efter ett par trådlösa hörlurar att ha när jag tränar men envisats med att ha in-ear lurar och aldrig riktigt blivit nöjd.. men dessa alltså. De är BÄST!
 


Hämtade även ut ett paket på posten.. som jag helt glömt bort att jag beställde för ett bra tag sedan.



En beställning från Lil BUB Store!

En kudde.



Och en ny almanacka.



Samt hennes album på LP!



Och fick med en kylskåpsmagnet på köpet.



Katterna var föga imponerade.







Jonny hjälpte husse med tvätten.









Julklapp från jobbet! Vet ni vad jag tänkte? "YES! En skrapa till bilen! Nu slipper jag använda gymkortet!". Helt ärligt.



Passar på att visa en tavla jag köpte åt Martin. Vi hade satt oss ner och pratat lite om framtiden och vår nuvarande status och konstaterat att vi ska försöka få lite grejer gjort.. och jag ska hjälpa honom med det. Saker som han tycker känns motigt. Så den här tavlan kändes spot-on. Det var ett väldigt bra samtal för övrigt. Vi fick sagt mycket och saker och ting har blivit så mycket bättre sedan dess. En stor läxa i hur viktigt det är att kommunicera.



"Everyone wants to be the sun that lights up your life. But I'd rather be your moon, so I can shine on you during your darkest hour when your sun isn't around."

Ännu mera blommor because I löööve it.



Så blev det julafton!






Fick en bild av Alexandra på grabbarna grus. Kolla så fina!

Vi firade hemma hos min familj på Söle. En riktigt trevlig och fin kväll, trots att jag saknade julstämningen långt innan.

Hemma packade vi upp våra fina julklappar.. Och Jonnyboy försåg sig med en kartong.



... och en påse..



Bowies fick presentkort på Gamestop av mina päron.



Här är lite vad jag fick.. Mössan är en julklapp från Cherry, tack tack!



Här försökte jag fota mina julklappar men katterna stal showen.







Tillslut fick jag flytta grejerna till bordet.. så här ser de ut i alla fall.



Servetterna köpte jag själv. Tillsammans med denna. Ett litet kort med ett stort budskap.



Jon Snow var snäll och hjälpte till att packa upp.



Jag fick en ny kom-ihåg-kattkalender för sjätte året i rad, den är så bra!



En ny kastrull, helt perfekt eftersom jag nyss förstörde Martins gamla..



Supernaturlig duschkräm!



En himlans massa te. Helt underbart.



En liten stjärna i trä.



Och en tekopp, likadan som den jag fick av Alexandra fast i inverterade färger! Superbra, för då passar den ihop med hela setet.



Sist men inte minst.. Vi hade sagt att vi inte skulle köpa julklappar till varandra men jag köpte något litet från Rituals till Martin, och så kontrar han med den här.. SOM JAG VELAT HA I MÅNGA ÅR! Nu ska här blandas.. grejer. Jag vet inte vad än. Men när jag vet.. då. Ska jag blanda. Grejer.



Veckan började närma sig sitt slut.. Men slappandet fortsatte.

Många timmar framför menlösa men ack så underhållande spel. Plants vs. Zombies. ♥





Det är faktiskt väldigt stort för mig! Att tillåta mig själv att inte göra någonting produktivt alls. Tror jag ska tatuera in detta i ansiktet.



Martin fick mig att gå på nya Star Wars-filmen på bio. Jag har aldrig sett en Star Wars film i hela mitt liv så det skulle bli intressant, men jag vågar erkänna att jag inte var särskilt taggad alls. Men han bjöd mig på brakmiddag på restaurang innan så det var okej, haha. Inga bilder från den fantastiska hamburgaren dock, för vi tävlade om vem som kunde ha mobilen i fickan längst tid.




Men till allas förvåning så tyckte jag faktiskt att filmen var väldigt bra. Man behöver inte alls ha sett tidigare filmer för att kunna hänga med. Martin satt och log som ett litet barn stundvis och det var så härligt att se, jag kände på mig vilka scener som fick det att kittla i nostalginerven hos äkta Star Wars-fans. Det var kul att se, även om jag inte upplevde det själv.
 
Någon väntade på oss när vi kom hem..



Beställde ett par lyftardojor från Reebok men... (Skrattar ihjäl mig åt den här bilden.)



Lite guidad meditation innan läggdags. Har ni - mot all förmodan - förslag på bra guidade meditationer så mottages tips gärna!



Veckan tog slut och jag bestämde mig för att komma igång med rutiner igen. Bland annat har jag fått till morgonträningen hela veckan, VET NI HUR BRA DET KÄNNS?! Jag har inte tränat på morgonen innan jobbet sedan i somras för att jag helt enkelt inte orkat.. Jag tillät mig själv att fokusera på gruppträningen istället och återuppta rutinen på styrketräningen när jag kände att suget kom tillbaka och nu.. Nu är det här.

Bröst och triceps!







Ben med fokus på framsida lår.



Fin vintermorgon.. på väg till jobbet.



Fick köpt dessa skor som var på 50% rea, för ett presentkort jag fick i födelsedagspresent av familjen på Söle. Älskar dem!




Kom hem en kväll och då hade Martin tänt marshaller.. Så himla fint, i den lilla snön vi fick.


Mitt ljus i vardagen!



Du behöver ingen annans samtycke eller godkännande. Gör det du gillar, för folk kommer reta sig på det oavsett vad det är.



Så mer gym selfies..

Axlar och mage..



Från ett pass med Bowies, första passet på jag-vet-inte-hur-länge.
 

Mina nio mest gillade bilder på Instagram i år!


På nyår gjorde vi ingenting fram tills kvällen då vi åkte in till gymmet för att träna ben med fokus baksida lår. Träningsvärken har suttit som en smäck i varenda muskelgrupp den här veckan!
 


Jag drog upp 100 kilo hyfsat bra. Teknikträningen med Angelica har hjälpt mig väldigt mycket!
 




På väg hem mot nyårsfirande på vårt eget sätt!


Vi åt god middag i form av ryggbiff och potatisgratäng. Åkte sedan in till stan, upp till Rådhusberget och kollade på fyrverkerierna. Egentligen tycker jag att vi borde sluta skjuta raketer, med tanke på säkerheten och att det skrämmer livet ur många djur. Men om folk ändå ska skjuta så kan vi lika gärna titta, vårt bidragande gör sig ju inte märkt på det viset. Jag försökte fotografera, vilket jag sagt att jag ska göra i 3 års tid. Men nästa gång byter jag objektiv så klart för detta blev inte bra alls, haha.

 
 

Då var 2016 hääär!



Ellen skickade denna till mig.. tragiskt men sant.. och förbannat rolig.



Lanis bananis löper här hemma så det är smått kaos. Hon är superkelig, superpratig och går och stryker/gnuggar sig mot allt.. Och är oerhört cranky mot Jon Snow som bara vill leka men fattar ingenting. Tycker synd om dem båda två, förhoppningsvis är det sista gången hon behöver uppleva detta!

 
Angående katter (nähä?) så såg jag en katt på parkeringen på Nordby häromdagen. Jag frågade styrelsemedlemmarna i Kattkedjan om de kände till hemlösa katter där och de sa att de visste om en liten röd stackare. Så vi satte igång projektet att fånga in den lilla katten, dagen efter ringde jag och ordnade tillstånd av vakten, de åkte dit med fälla och en minut senare gick katten i fällan!

Jag och Martin har diskuterat att eventuellt ta hand om den, dels kommer den behöva ett hem om några veckor men vi funderade för ett tag sedan på att skaffa en katt i Jon Snows ålder, så han har någon att busa med.. För han verkar väldigt understimulerad och Lana är så jäkla trött på honom att hon börjat skada honom. Han vill busa och hoppar på henne hela tiden men hon är liksom inte sugen på det. Alls. Vi ska hälsa på den här lilla killen till veckan och så får vi se hur det blir.. 3 katter är i mesta laget kan jag tycka.


Det här sammanfattar gårdagen, vår sista lediga dag ihop på riktigt länge.. Våra nya scheman överlappar varandra hela tiden, vi har inte en enda dag ledigt ihop någonsin nu. Enligt schemat då. Så vi fångade dagen genom att slappa bort den.. Med fem träningspass avklarade på 4 dagar kände jag ändå att en vilodag kunde göra mig gott.



När vi skulle sova.



Imorse gick jag upp tidigt för att åka till gymmet och mitt pass. Men det kom ingen på passet och det gjorde inte så mycket, jag körde en timmes lats och biceps istället.

HELT tomt på parkeringen när jag kom.



Förresten, igår gjorde jag (eller Martin rättare sagt) en avfärgning på mitt hår för att sedan färga det megarött. Måste säga att jag tycker det blev riktigt bra! Jag köpte två förpackningar, kanske borde jag ha köpt tre för det var knappt det räckte. Det är väääldigt ljust nu, på gränsen till orange men efter en hårinpackning med rödfärg tror jag det kan bli super. Är vansinnigt nöjd i alla fall, och imponerad över att Martin fick till det så bra haha! Han skulle kunna bli frisör vid det här laget, han har erfarenheten i timmar i alla fall.





 




Så! Det var väl min december sammanfattad.. Nu ska jag återgå från rasten till jobbet. Den här dagen har gått så fort! Tror jag ska ta en svängom med dammsugaren när jag kommer hem och skriva in lite stuff i min nya kalender. Imorgon tar jag lite sovmorgon och kör combat på kvällen följt av genrep av GRIT-release med Sanja.

Hoppas ni får en fin kväll!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback