killer dose



Ah då har jag äntligen kommit hem och fått landa lite grann. Kör en recap på vad jag har gjort de senaste typ två veckorna. Och en himlans massa kattbilder i vanlig ordning.

Fått ännu mer roliga nyheter från Netflix. Äntligen har jag något att se på igen.



Kattgos. De har verkligen blivit ett riktigt radarpar och det är så underbart. Tänk vilken skillnad vi gjort för våra katter. Lana och Jonny hade varit borta för längesedan och lilla Snuffsmaestro aka. Sterling hade inte fångats in om jag inte uppmärksammat en katt på Nordby och frågat Kattkedjans styrelse om vi skulle försöka fånga in den. Att de trodde jag menade en annan katt - och överhuvudtaget kände till den - var ju bara tur. Nu lever de ett gott kattliv. ♥





DEN blicken.







Han väcker någon av oss varje natt/morgon och kräver en massa gos. Så mysig.





Jonny fick en låda.







Och ibland kräver vi gos tillbaka..









En natt hade han ätit på min favoritprydnad, min Zidane Tribal-figur. Alla tillhörande smådelar var spårlöst försvunna (jag letade igenom hela jäkla huset på golvnivå, under varenda möbel och under varenda list, utan resultat). Och se så nöjd han såg ut. Som tur var, erbjöd sig Gunilla att leta upp en ny och hittade en exakt likadan på eBay, fantastiskt! (Som ska förvaras utom räckhåll, framöver..)



Jag trotsade snöovädret än en gång och bilade till Göteborg tidigt som fasen för kvartalsutbildning. När jag bokade min plats i början av året hade jag tänkt gå på combat och pump som låg precis efter varandra i scehmat på samma anläggning, men pumpen var fullbokad så jag fick anmäla mig till en annan, fem timmar efter combaten och på en annan anläggning. Men jag stannade kvar efter combaten när det var dags för pump och frågade om jag fick plats (ifall det var någon no-show liksom). Och det fick jag! Sååå skönt att slippa ströva runt i Göteborg ensam i fem timmar. Plus att jag fick komma hem mycket tidigare.
 
Det var ett bra kvartal, och den här gången fokuserade vi på kontakt. Hur kan man få kontakt med sina deltagare före, under och efter klassen? Hur lär jag ut, via att prata, visa eller beskriva hur det ska kännas? Hur blir jag mer mångsidig för att nå ut till folk som hellre tar åt sig information på ett annat sätt än jag föredrar att lära ut? Hur kan man förbättra upplevelsen för varje deltagare? Ah ni vet. Kanonbra.

Combatgänget efter ett kvartal med duktiga Hanna!



Jag kunde bila hem tidigt och fick några timmar hemma innan mitt egna combatpass.. Då fanns det inte mycket krut kvar i benen kan jag säga, tre pass på en dag och då hade jag inte tränat på en vecka.
 
Återhämtning i form av vaniljkvarg, hallon, banan och passionsfrukt. Sååå gott. Älskar min Magic Bullet! Har velat ha en aslänge men aldrig slagit till för att jag trodde inte jag skulle använda den.



Måndagen efter mina storslagna bravader med tre timmars träning var det dags för GRIT och bodycombat. Jag hade så roligt!



Och jag som sedan årsskiftet våndats över att Les Mills släppt en ny kollektion och jag verkligen inte har råd att prioritera kläder.. Vid nästa lön börjar det stabilisera upp sig men i nästan ett halvår har jag haft så gott som inga pengar, i och med att jag studerade och så. Så utmaningen blir ju att inte köpa en massa kläder det första jag gör.. Fast något kanske..
 
I vilket fall, så kom de ut med ytterligare nyheter häromdagen. Det här står på min önskelista.











Två dagar efter Göteborg trotsade jag snöovädret igen och bilade denna gången också äckligt tidigt men till Uddevalla. För att träffa deras PT Emelie, få lite praktisk genomgång av systemet och rutiner och så.. Det var väldigt lärorikt. Jag hade så gärna stannat på deras medlemskväll men jag var tvungen att åka hem till mina egna PT-klienter och ett axelpass.



Angående PT-verksamheten så går det ganska segt. Jag har fem klienter i dagsläget. Men jag själv har nästan ingen tid över alls så på ett sätt är det skönt att det inte ärstörre efterfrågan och det finns ett skäl till att jag inte promotat mig mer än jag gjort. Jag tror att om jag väl satsar sedan (när mitt schema är mer komprimerat) så kommer det ge en större utdelning. Det du ger idag får du tillbaks imorgon, det tycker jag är väldigt bra att ha med sig.



VÄRLDENS BÄSTA MAT. Egenlagat potatismos med egenlagade pannbiffar med MASSA paprika i. Och fempepparsås.



Sedan var väntan över, våra ringar kom! Vi beställde dem på safira.se, är supernöjd. Det var bättre pris än på andra sidor, och trots egen gravyr så var leveransen bara en arbetsdag. Otroligt.

Så här såg de ut på hemsidan. Det gulda är mer rosa i verkligheten, det är roséguld på kanterna och vitt guld i mitten.







Och på insidan har vi varandras namn, ett hjärta och så texten We Build a New World. Det är ifrån Dream Theater-konserten, en av de sista låtarna de spelade var den och då stod publiken upp och sjöng med "We build a new world, a better one, a brand new world" och det var det jag satt och nynnade på i bilen när Martin frågade.. Så det kändes så lämpligt. En hyllning till ögonblicket liksom.Och lite nördigt.

Så för ett tag sedan pratade Åsa om att hon ville bjuda mig och Sanja på semmelkladdkaka. Det tog ju en evighet innan vi fick till en tid då alla kunde samtidigt (det är därför jag och Sanja aldrig umgås, haha) men tillslut så! Det var en så mysig förmiddag trots att jag vaknade upp med världens huvudvärk. Vi åt nästan upp hela kakan, satt och pratade och underhöll Sanjas kids som var med. Jag hoppas vi kan göra om det snart!



I måndags var det medlemskväll på Nordic Wellness Tanum! Jag var där i egenskap av PT och höll i en tävling där du skulle hålla plankan så länge som möjligt.



Tjejen som vann höll ut i nästan tolv minuter! TOLV MINUTER! Förstår ni hur länge det är?! Alla liksom åmade sig, ändrade positioner och så mot slutet, men hon stod HELT stilla, alldeles iskall hela vägen. Så sjukt häftig kvinna. Hon var med på mitt GRIT-pass i Tanum dagen innan och körde hårt som sjutton. GRYM är hon!



Jag höll även två GRIT-ass, ett Strength och en Plyo samt var med på Johannas cardio walking. Har inte gått på det passet på flera år så det var roligt.

Dagen efter var det heldag på BP som gällde, med årets första riktiga vårvärme om jag får säga det själv. Så jag tog med mig lunchen och satte mig på taket utanför Östra. Njöt som aldrig förr kan jag säga.



Egentligen hade jag tänkt åka till Stockholm sent på tisdagen men jag ändrade mig. Istället packade jag och färgade hårt (jäkla projekt det alltså), sov i en och en halv timme och gick sedan upp klockan två på natten för att åka. Fy fan så olycklig jag var, haha. Men det gick väldigt bra.



Till och med rusningstrafiken i Stockholm var hanterbar. Jag kör mycket hellre bil i Stockholm än i Göteborg kan jag avslöja. I Göteborg måste man köra aggressivt för att få plats och ta sig fram men i Stockholm samarbetar de mycket mer. Blir det stopp i en rondell är det en oskriven regel att varannan bil får ta sig fram. I Göteborg hade alla bara pressat för att komma in samtidigt. Kanske att taxichaufförerna hetsar och tutar men annars kände jag mig mycket tryggare trots mer trafik.



Framme vid kontoret!



Fylld av förväntan (och koffein).





När dag ett var avklarad var jag heeelt slut men tänkte ändå ta tillfället i akt att gå på Maria Öbergs bodycombat. Maria är en tjej jag följt på instagram ganska länge, och jag träffade henne på Fitnessfestivalen för två år sedan och sa hej. Sedan dess har vi lite koll på varandra och jag beundrar henne så alltså! Så det var jättekul att få möjlighet att vara med och se henne in action, även om kroppen kändes som ett utsketet päron som en av mina deltagare brukar säga, haha. Jag övervägde att vara med på hennes morgon-GRIT dagen efter men oooj min kropp behövde sin sömn.



Hon skrev upp mig på sin gästlista så jag fick vara med. När jag hämtade ut lappen frågade tjejen i receptionen om jag var hennes vän eller bara en creepy stalker och jag blev helt ställd, VAD HAR HON BERÄTTAT? Haha.



Kolla så lycklig, haha. Tack Maria för upplevelsen!

Jag sov hos Manfred under tiden jag var i Stockholm. Det var kul att träffa honom igen även om vi inte var så där supersociala. Vi handlade mat, jag lagade mat åt oss (vegetariskt då förstås, en utmaning för mig), vi kollade på Angie Tribeca och jag stendäckade i soffan utan att ha duschat eller borstat tänderna. Trevligt.

Den andra och sista dagen på utbildningen.





Lunchen ingick i kursen och såg ut så här båda dagarna.. så sjuuukt gott..



Här är vi!



Famför mig hade jag en lång bilresa hem men utan tidspress för en gångs skull. Det blev mycket bilande på bara tre veckor, Stockholm två gånger, Göteborg en och Uddevalla en men nu hade jag bra väglag, det var inte så där löjligt sent och ingen tidspress. Stannade till på Rasta för att äta. Kokt potatis med pannbiff, haha! Aj lavv husmanskost. Många säger att de har svårt för att äta själva i sådana sammanhang men jag har verkligen inget emot det, varför ska man bry sig om vad folk tycker/tänker/tror när man sitter ensam? Damn jag känner mig bara som en #strongindependentwoman och ät lite nöjd med det.

Det gick bra att köra hem i alla fall. Jag höll på att köra på tre harar, en grävling och ett rådjur men alla klarade sig så det talar ju om att jag var alert och försiktigt. Good job, myself.

Apropå något helt annat, det här läste jag när jag var i Stockholm. Man har "upptäckt" en ny muskel i låret. Det ska bli kul att läsa mer om i framtiden, se om den blir erkänd liksom. Tensor vastus intermedius. Kanske kommer det inte kallas quadriceps längre?



Jag känner mig nöjd men helt slut. Jag har dessutom bestämt mig nu för att börja - inte dieta - men försöka gå ner lite i fettprocent nu. I typ en månad eller så. Utan att kalla det för något särskilt så ingen kan säga "DET DÄR FÅR DU INTE ÄTA OM DU GÅR PÅ DIET". Jag vill inte svälta mig och gå hungrig, men ska bli oerhört mycket kyckling och lax och ris och broccoli och kvarg framöver. Jag har fått nog av att känna mig så ur form, med superuppblåst mage och stor muffintopp i träningstightsen och det är liksom inte roligt längre. Då gör man något åt det. Idag blir dag ett, önska mig lycka till! Och om ni ser mig äta en proteinbar, slå skiten ur händerna på mig för det är min största fiende i dagsläget.

Imorse gick jag upp tidigt för att åka till gymmet innan jobbet. Försov mig med en kvart så det blev väldigt tajt med tiden. Katterna var megagosiga så jag bestämde mig - precis innan jag skulle klä på mig och gå - för att sova en stund till, och de låg hos mig och myste. Försov mig igen. Så trött är jag. Men nu ska jag ta hand om och lyssna på kroppen ordentligt. Jag ska inte försöka gå ner i vikt för att jag känner att jag inte duger som jag är, men jag har ätit oerhört slarvigt och vill bara känna att jag mår bra och se ut som när jag mår bra också.



Tagga heldag på bodypower och efteråt hoppas jag vara taggad till ett gympass för första gången på vad som känns som tusen år.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback