life is strange



Åh bloggen. Hur länge ska man vänta innan man förverkligar sina drömmar? Varför är almanackan full av saker jag "måste" göra men inte saker jag vill göra? Varför har jag fortfarande inte besökt min farmor på äldreboendet? Vad väntar jag på?

Tanken slog mig imorse när jag kom att tänka på en av mina bästa vänner under nästan hela skoltiden. Vi lever två HELT olika liv idag (hon reser jämt och ständigt runt till alla tänkbara platser i världen) ändå känner vi båda likadant.. Något saknas. Det spelar ingen roll vilka liv vi lever, vi kommer alltid sakna något vi tror vi behöver för att bli lyckliga. "Om jag bara hade mer tid/pengar/vänner så skulle jag må bra". Nej. Det skulle du inte. Du skulle sakna något annat istället. Lycklig blir man när man lär sig uppskatta det man har. Att vänta på lyckan är som att jaga regnbågen, du kommer aldrig någonsin komma fram för du jagar en illusion.

Jag skulle vilja vara utomhus mer, inreda mitt hus efter min egna stil, vara en duktig fotograf, skriva en bok, föreläsa. Utbilda mig hela tiden. Utforska, leva i nuet. Och hela tiden tänker jag typ "Nej jag har inte tid/råd just nu". När har jag det? Man TAR sig tid. Man prioriterar sina utgifter. Okej att jag inte har råd att resa jorden runt men hade det varit en riktig dröm hade jag ju fokuserat och sparat. Så är det ju liksom bara. Det kommer ingen magisk tid så allt bara löser sig och bitarna faller på plats och du får allt du någonsin önskat. Du får skapa det där ögonblicket själv.



Det var dagens tankar!

Imorse lyckades jag för övrigt med vad som känts som det omöjliga i månaders tid; jag gick upp tidigare än jag behövde. I vanliga fall snoozar jag in i det absolut sista innan jag släpar mig upp. Förr var jag bränntrött under dagen också men det är jag - tack och lov - inte längre. Det är bara själva momentet att vakna till som är så sjukt svårt. Men jag har märkt att det är lättare att gå upp tidigt vid sju än vid nio. Mycket lättare. Jag tror jag är lite känslig för det där med att sova för länge, gör jag det är det nästintill omöjligt att komma upp. Som tur är har jag (sedan jag började träna för fyra år sedan) inga problem att somna på kvällen och det uppskattar jag så mycket.

Jag jobbade i helgen och måndagen efter skulle vi inventera. Jag kom upp halv sju och var på plats klockan sju vilket jag lovat att försöka med. Vi rockade på ganska bra, Oliver och jag, och på min första rast såg jag denna och höll på att skratta ihjäl mig..



Efter jobbet på BP kunde en duktigt sliten Ida åka till gymmet. Egentligen hade jag tänkt träna själv men motivationen var svajig så jag bokade mig på Sanjas GRIT istället. Följt av min egna combat förstås. Jag frågade Sanja om hon skulle vara med och då var dealen att jag skulle hjälpa henne med lite grejer på kontoret efteråt, sagt och gjort!



Och vilket GRYMT bodycombatpass vi fick till alltså! Är så imponerad av mina deltagare som verkligen stepat up sitt game den senaste tiden, vad hände egentligen? Tänk att dessa människor avsätter SIN tid för att träna med MIG. Det är en häftig tanke.

En nöjd och glad Ida stannade kvar i en och en halv timme till efteråt för att hjälpa Sanja på kontoret. Vi har svårt att sluta spåna och planera och diskutera framtidsvisionerna.. Vilken fantastisk glöd och passion hon har alltså.



Såg den här i mitt skåp för några dagar sedan med... ♥



Jag började tisdagen tidigt med en av mina kära PT-klienter och efteråt åkte jag hem för att städa lite. Gunilla kom förbi för att sätta upp "nätdörrar" gjorda av kompostgaller så vi kan ha dörrarna öppna utan att katterna springer ut. Rent inredningsmässigt kliar det lite i fingrarna (vill måla det vitt, haha!) men praktiskt så var det en så sjukt smidig lösning! Jag har hela tiden tänkt bygga ihop egna nätdörrar (med myggnät dessutom) men när sjutton ska jag göra det liksom. Vi blev alla mycket nöjda och äntligen kan vi få in lite FRISK luft i huset utan att behöva stänga in katterna.



Resten av tisdagen intog vi horisontalläge på soffan eller i sängen framför en film eller TV-spel. Martin skulle in till kiropraktorn vid fyra och jag somnade med Sterling på magen. Vi sov gött i nästan tre timmar. Sånt hade jag fått ångest för förr men nu accepterar jag det och njuter av det istället. Jag tänker inte "Fan vad dålig jag är" utan snarare "Fan det var jag värd"!



På kvällen åkte vi in till Ica för att handla kolhydrater i olika former. Pizza, glass, chips och Snickers, i mängder. Jag träffade en av mina bodycombat-stammisar som tittade ner i min korg och brast ut i skratt och jag påpekade att det är viktigt med balans i livet, haha! Helt ärligt så skäms jag inte, just keeping it real.

Hade även fått hem två myntapåsar i brevlådan, som jag köpte via Arödskatterna förra veckan för 40 kronor styck. Grabbarna blev mycket förtjusta!









Resten av kvällen spenderade vi under ett täcke framför en skräckis och vårt nyinköpte TV-spel till PS4 som Martin köpte häromdagen. Vi fick hämtat min TV som stått hos Mika i några år, så nu har vi TV-spelsmöjligheter i både vardagsrummet och sovrummet. Det är mysigt.

Hade inga storslagna planer för tisdagen eftersom det var min lediga dag denna vecka. Tanken var att jag skulle åka på steg ett av kostrådgivarutbildningen nu på fredag tillsammans med Sanja, och vara borta hela helgen. Jag har grämt mig så över detta dels för att Sanja inte längre kan följa med, jag har inte fått svar på min låneansökan för att finansiera utbildningen, jag har ingenstans att sova och främst av allt så är jag inte sugen på att vara borta hela helgen. Så jag hade ett tag tänkt avboka mig, men kom sedan på att steg ett inte är obligatoriskt för mig som redan läst de två kurserna. Visst hade det varit riktigt skönt med repetition men det ska nog lösa sig ändå. Resten av utbildningen är bara vid två tillfällen, två helger då jag är ledig, utspridda under sommaren så det är egentligen bara det här tillfället som varit ett stressmoment. Men nu har det löst sig, och istället ska jag njuta av en långhelg på hemmaplan! Visserligen en visit till Göteborg på lördag för Strong Together men det ska ju bara bli roligt som fasen!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback