enzo

Natten till igår låg jag vaken och tänkte på Sterling. Scrollade genom Facebook och ett inlägg dök upp där en katt i Göteborg behövde omplaceras akut. Jag tog kontakt som jag alltid gör och erbjöd mig hjälp. Resultatet blev att jag tog en dagstur till Göteborg förmiddagen efter för att hämta katten. Jag behövde ändå skingra tankarna och känna att jag gjorde nytta.

Det här är historien om Benzo. Men jag tog mig friheten att bestämma att han från och med idag ska kallas Enzo istället.

Enzo kommer ifrån ett våldsamt hem med drogmissbrukande husse och matte. Jag åkte till Göteborg i tron om att det var en vettig matte som försökte skydda sig och sin katt från en våldsam pojkvän men så var inte fallet.

Enzo har haft samma matte länge men bott hos fyra olika personer som tagit hand om honom åt henne eftersom hon inte varit kapabel till det själv. Senaste hemmet han var i var hos Rebecka, en föredetta missbrukare med stort hjärta för djur men inga pengar.

Rebecka tog emot Enzo för hon känner hans husse och vet hans bakgrund som kattägare. Men hon var tydlig med att hon hade inte råd att betala något för Enzo själv. I en månad blev hon lurad av Enzos matte som inte betalade en krona. När han kom till Rebecka var han apatisk, undernärd och kunde inte gå ordentligt. Han kunde helt sonika ramla ihop när han gick och klarade inte hoppa ner från soffan utan att ramla. Rebecka ville ge honom veterinärvård med hade inte råd, och matte vägrade betala. Tillslut gav hon ett ultimatum; omplacera Enzo eller så skulle hon se till att han blev skjuten.

Jag kände till väldigt lite av detta när jag kom dit. Men när Rebecka berättade grät hon och jag grät också. Inte bara av Enzos bakgrund men för hennes sits. Där stod jag i hennes lägenhet. Lyssnade på miserabla livshistorier och kunde inget annat göra än ta katten därifrån. Rebecka pratade med en blyg 12-årings röst och skakade och grät. Vad ska man göra? Jag inser att vi kanske har en längre medicinsk procedur framför oss men jag kunde inte backa ur. Katten var tvungen att följa med mig.

Han är fortfarande smal med tufsig/oljig päls, andas lite ansträngt ibland och går vingligt. Jag har anledning att tro att han blivit utsatt för våld eller till och med droger, han också. Men nu kan det bara bli bättre. Han är en av de vackraste katter jag någonsin sett, antagligen renrasig helig birma rent genetiskt men saknar stamtavla så han är en väldigt vacker huskatt istället.

Så välkommen till Kattkedjan, Enzo. ❤️

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback