Catch Me If You Can (film)



Catch Me If You Can (2002)

Det här är då en sann berättelse om en legendarisk ung bedragare vid namn Frank William Abagnale Jr (spelad av Leonardo DiCaprio). Han lär sig tidigt av sin pappa hur man kan manipulera andra människor och på så vis få sin vilja igenom. När hans föräldrar bestämmer sig för att skiljas rasar hans värld samman och han rymmer hemifrån. Med hjälp av ett checkhäfte, sitt intellekt och det hans pappa lärt honom lyckas han med både det ena och det andra. Han lyckas förfalska inte bara checkar utan också hela sin karriär där han bland annat är pilot, läkare och advokat. Med i berättelsen är också FBI-agenten Carl Hanratty (spelat av Tom Hanks) och man får följa honom i hans jakt på Frank.

Det är en riktigt lurig, charmig och rolig film kryddat med en nypa allvar. Man kan inte låta bli att förundras över hur smart vår unge bedragare faktiskt är, fast ibland tycker man att han har lite väl mycket tur. Däremot så får vi inte glömma att berättelsen är sann, därför måste han ju ha lyckats på ett eller annat sätt, även om det verkar orimligt.

Jag gillar sådana här filmer. De är spännande och jäkligt underhållande. Den är dock lite lusigt regisserad (de hoppar fram och tillbaka i berättelsen ganska mycket) och jag förstod faktiskt aldrig varför han drar av etiketterna på varje flaska han ser. Om någon vet får ni gärna berätta.

Jag tänker ge filmen 7 talgoxar av 10 möjliga. För det är en jäkligt bra film, och jag tror den passar de flesta.



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback