JobbJag satte mig vid datorn fast besluten om att plugga. Istället hamnade jag mitt uppe i jobbansökningar. Så nu har jag i alla fall sökt tre sommarjobb, vilket faktiskt känns ganska så överkomligt. Plugga kan jag göra någon annan dag!

Nu sitter jag här och lyssnar på Pink Floyd och överväger att försöka få något plugg gjort innan jag beger mig till drömmarnas land. Men jag vet inte, det känns lite som att det vore bättre att bara gå och lägga sig med en gång. Eller öva manus inför Stars on Stage. Ja, så får det bli.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Earth HourLite halvhjärtat i alla fall. Jag släckte lamporna åtminstone!

Dagen till ära ska jag plugga, kolla den kanske avgörande matchen mellan FBK-AIK och mysa med fina pojken som för en gångs skull inte måste åka tillbaka till skolan på söndagseftermiddagen. Kanske spela lite Amnesia också.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Science and ReligionEn promenad i ett nollgradigt, blåsigt men ack så härligt vårväder. Med Hans Zimmers kompositioner i öronen tror jag att man kan fixa vad som helst. Faktiskt.

Nu ska jag plocka mina ögonbryn, plugga kemi och sedan se på hockey. Bästa lördagen på länge.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Vår?Gårdagen gick i kristendomens tecken. Vi hade religionsprov, och man får egentligen inte säga såhär, men jag tror det gick ganska bra. Det var sju frågor sammanlagt. Efter mer än halva provtiden hade jag precis skrivit klart svaret till fråga 1a). Förresten, visste ni att Jesus föddes senast 4 år f.Kr? Han föddes senast 4 år innan han föddes. Vilken hyvens karl alltså!

Dagen till ära såg vi på Life of Brian på kvällen. Den är lika rolig varje gång, just sayin'.

Idag ska Manfred vara i Linköping praktiskt taget hela dagen. Så jag tänkte ta tillfället i akt och gå en riktig långpromenad med en av mina bästa vänner - Canon EOS 450D. Det känns trots allt som att våren är här nu. Jag tror dock inte att det finns så mycket att fota egentligen, den här övergångsperioden är trots allt ganska trist.

Senare under dagen får vi gäster och det stundar även hockey. Jag ska försöka få in lite plugg också. På riktigt.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Dålig komboReligionsplugg + ishockey är en väldigt ineffektiv men ack så trevlig kombination.

Matchen mellan Färjestad - AIK slutade i alla fall 4-2 och resulterade i en glad Ida. Det blev inte mycket religion gjort, men vad gör väl det när jag imorgon har en tre timmar lång håltimma innan provet? Okej. Andra människor börjar plugga veckor i förväg. Ida Hansson börjar tre timmar innan. Jag ska sluta referera till mig själv i tredjeperson.

Religionen är i alla fall en av många få saker som jag känner att jag har oerhört bra koll på ändå. Lektionerna tvingar mig att lyssna intensivt, så allting sätter sig. Det blir nog bra det här.

Dagarna tickar iväg och jag får allt mer att göra. Jag har sökt utbildningar till hösten, men inget sommarjobb. Förhoppningsvis kommer jag gå socionomprogrammet, i Örebro eller Göteborg. Så nu är det dags att söka lägenhet. Och sommarjobb. Och arbeta ikapp i skolan.

Imorgon stundar Pitch Black med alfahonan Nattis och de andra bra tjejerna. Jag är förkyld, opepp på livet i största allmänhet, har inget att ha på mig och vet verkligen inte vad jag vill.

Nu ska jag krascha i sängen med mina religionsböcker. Somnar jag direkt är jag värd det. Min dag har varit pissig. Wish me luck!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Real GoneImorse när jag vaknade hade jag en ångest värre än ord kan beskriva. Paniken spred sig i mina ådror, påminde mig om att jag måste söka sommarjobb, söka utbildningar, plugga ikapp, kontakta kundtjänsten på Modern Psykologi, lära mig Stars on Stage-manuset utantill, etcetera. Jag blev inte ambitiös, bara jävligt rädd.

Dagen fortskred inte i bättre anda. Trots att jag har fina vänner runtom mig om dagarna, så har jag under dagen sms:at frenetiskt till folk som verkligen borde vetat bättre och inte hört av sig. Ni hör ju logiken: det är alla andra det är fel på, inte mig.

Jag önskar verkligen att vi kunde pausa tiden. Så jag kunde få ta ikapp all tid jag slösat bort. Varför är jag så dum? Jag skriver det här inlägget för att upplysa er alla om att från och med idag ska jag börja ta tag i mitt liv. Nu jävlar ska skolarbete bli gjort, jobb och utbildningar ska sökas samt så ska jag ta vara på mina fritidsintressen lite mer. Datorn styr mitt liv (självdisciplin, ja tack).

Lite handlingsförlamad känner jag mig ju. Pitch Black på fredag känns inte alls lockande. Det gör däremot matchen FBK - AIK på lördag, men jag antar att jag inte kommer gå på den heller. Lite lust att gräva ner sig har man ju.

Ser ni mig på Facebook den kommande veckan, skäll ut mig!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Getting closer

Dagarna liksom rinner förbi, jag har inte gjort en enda läxa på typ 4 månader. Eller något. Studenten närmare sig med storsteg och jag hänger inte riktigt med. Jag vill ha Pitch Black och fredagkväll och mina vänner. Det blir bara bättre och bättre.

Jag blev i alla fall godkänd på delprovet i matte E. Och det, kära vänner, är ingen dålig bedrift, med tanke på att jag sedan matte B-kursen inte blivit godkänd på ett enda delprov (det har jag däremot blivit på de nationella poven, och det är de som räknas).
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

NattugglaJag var med Nattis i Linköping igår, och köpte lite grejer på Lagerhaus (en ljushållare, ett doftljus och en termomugg). På bild syns ljushållaren, en söt, vit stilren sak i form av en uggla. Resten av grejerna kanske jag visar inom snar framtid.

Jag har sovit så fruktansvärt lite de senaste dagarna (mellan 5-3 timmar). Runt klockan åtta idag hade jag precis legat i sängen och halvsovit, med min gosiga leopardfilt, lite tända ljus och John Mayers nyaste i stereon. Jag tänkte faktiskt gå och lägga mig framför en film och försöka somna, sedan kom jag på att det var Sveriges Mästerkock idag. Så jag kände mig tvungen att se det.

Vilket i sin tur innebär att jag hunnit piggna till. Jäkla skit. Det är verkligen samma visa varje dag. Jag är trött under dagen, men på kvällen är allt som bortblåst, så slutar det med att jag ligger och vrider och vänder på mig i två, tre timmar innan jag somnar.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Who SaysDär var den obligatoriska egobilden också. Skönt att ha det ur systemet.

Jag är hur trött som helst, sov inte mer än 3 timmar inatt. Att det ska vara så himla svårt att somna, jag förstår det inte. I vilket fall så började jag dagen med ett stort glas juice och lite John Mayer, det kompenserade upp den dåliga starten på dagen.

Den dåliga fortsättningen på dagen däremot, ter sig inte bättre än att jag ska plugga matte och engelska. Jag hade hoppats på att få spela gitarr men det hinner jag nog inte. Igår spelade jag ganska länge, för första gången på evigheter. Det var så roligt och gick så bra så det har nog aldrig varit bättre. Faktiskt.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

OutletDet kan gå vilt till när Hemmakväll säljer ut sina gamla hyrfilmer för 19 kronor styck.

Förutom Die Hard Quadrilogin. Där går det vilt till trots oridinarie pris.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Pitch BlackI torsdags hade jag en superdålig dag. Då var det tur för mig att jag har en så fin vän som ger mig en checklista på vilka åtgärder jag ska vidta för att må bättre. Sista punkten på listan var att följa med henne och hennes vänner till nattklubben Pitch Black på fredagen, dvs. igår. Så det gjorde jag, och det var nog ett av det absolut roligaste jag någonsin varit med om. 350 spänn fattigare, men så jävla mycket lyckligare.

Du hade rätt, finaste Nattis, det här var precis vad jag behövde! Tack alla fina flickor för en helgalen kväll.

En eloge till Manfred också, som hjälpte till med bland annat utlåning av tågkort. Du är bra.

Dagen till ära ska jag dricka en massa jucie, städa lite, se på Die Hard och lyssna på John Mayer (jag har för övrigt beställt en till av hans skivor, den mannen gör mig lycklig).
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Assassin


I was a killer, was the best they'd ever seen
I'd steal your heart before you ever heard a thing
I'm an assassin and I had a job to do
Little did I know you were an assassin too
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Gravity
Oh gravity,
Stay the hell away from me
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Love You to Death[Jag fick ett helt underbart vykort från min underbara vän i Frankrike. Blev superglad!]

Jag var hemma en snabbis hos Nattis för att låna en laddare till mobilen, när ett av dagbarnen kommer fram och börjar prata om mina byxor. Det lät ungefär så här:

- Varför har du så trasiga byxor?
- För jag tycker det är fint!
- Det tycker inte jag.
- Jaså? Har du inga hål i dina byxor?
- Jo, jag har några småhål som kom när jag lekte.
- Ja, det är ju klart.
Efter att ha funderat en stund sa han:
- Har du också lekt sönder dina byxor?

Ååååh, det var så gulligt så jag trodde jag skulle smälla av.

Jag har för övrigt haft ett underbart lov hemma på västkusten. Jag har umgåtts jättemycket med både vänner och familj och jag har bakat kladdkaka efter kladdkaka och jag har sett alla Die Hard-filmerna. Jag tog en välbehövd fika med Annie, och hade finbesök av Ellen, Mary och Robert. Det tog emot så grymt mycket att åka tillbaka, saknad är en brutal känsla. Däremot så fick jag idag veta att jag kommer få möjlighet att åka hem (och stanna en längre stund) om exakt en månad. Då ska jag se till att åka till Uddevalla och träffa min gamla klass. Fina NV1DNA!

Idag har jag dessutom gjort muntliga delen i CAE-provet. Det var så himla konstigt, så jag vet inte vad. Hon frågade mig först var jag bodde, och följdfrågan var "Do you find it easy to stay fit and slim where you live?". Dessutom så trodde jag att provet skulle vara ungefär 3 gånger så långt. Men, jag tror ändå att det gick helt okej. Kändes helgrymt att prata med en äkta amerikan.

Nu ska jag sätta mig och plugga en stund, med John Mayer som sällskap. Jag ska även försöka gå och lägga mig i tid, för en gångs skull. Vi får se.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.