i see fire


Resultatet av morgonens bravader! Jag började med att packa in Martins julklapp (en dööösnygg jacka som han kollade på för ett tag sedan men inte köpte eftersom den var ganska dyr) och strax efter det kom han insmygandes och la sig i min säng och halvsov en stund, under tiden jag packade in resten och lyssnade på min julmusik.
 
När jag var färdig med allt, kröp jag ner bredvid och sov i hans famn i någon timme till. Så himla skönt var det. Sedan blev det dags att göra sig i ordning för julfirandet på Söle! Det är alltid så roligt att få sminka sig lite hårdare, och använda smycken. Jag gör så sällan det till vardags eftersom mitt jobb hindrar mig.

 
Det var fullt hus när vi kom dit, lagom i tid till Kalle Anka. Som jag sett fram emot det! Dessutom var Angelikas syster och föräldrar på plats, så det var mycket folk och full fart inför julmiddag och klapputdelning. Och jultomten kom på besök..
 



 
 
 
Jag drack snaps och glögg och julmust, och frossade i marsipan/chokladgodis, lussekatter och vörtbröd med juledamer. Jag är inte så där mycket för julmat överhuvudtaget men vissa saker har jag svårt att få nog av, vörtbröd till exempel.
 
Vi stannade kvar för att se Karl-Bertil Jonssons Julafton innan hemfärd. Jag älskar att se den, inte för att jag blir nostalgisk men för att den är så himla gemytlig! Jag visste inte ens vad det var förrän mitt sista år i Mjölby, riktigt synd faktiskt.
 
Efter en jättefin kväll på Söle tackade två trötta glidare för sig och begav oss hemåt till Näsinge, med ett depåstopp på Statoil inkluderat. Herregud så mycket skit vi köpte, haha. Lussekatter, kaffe, glass och Celsius (för att jag ska kunna hålla mig vaken lite mer, mina lediga dagar till ära). Sedan vi kom hem har jag packat upp våra julklappar och städat lite grann, samt pillat en massa med schema, planering och min nya almanacka för nästa år. Så himla roligt!
 

Jag fick ingenting mindre än ett par trådllösa hörlurar (yay!), ett kit med hudvårdsprodukter, två ljushållare, en ny kattalmanacka (tredje året i rad, den är en självklarhet på min önskelista) och en helt perfekt uppsättning pyjamas!
 
 
Har sedan höstens ankomst längtat efter en flanellpyjamas, med skjorta och långa byxor. Alla sovplagg ska ju vara så himla sexiga, men jag sa att jag vill inte ha något tunt, genomskinligt, tajt, glansigt, satinigt, porrigt eller kort - jag vill ha en pyjamas som man hade när man var liten, som är varm och bekväm att sova i. Och det fick jag, helt underbar är den! Ska kanske inviga den inatt, men det är inte riktigt så kallt ute. Höhum, sju plusgrader, host..
 
Så det som återstår nu är att mysa med älsklingen med lite glass och några avsnitt Breaking Bad. Imorgon har jag absolut ingenting inplanerat (möjligtvis ett gympass) och det känns som en go uppladdning, för på torsdag börjar jag jobba igen och jobbar varje dag året ut. Är i alla fall riktigt nöjd med min julafton även om jag saknat otroligt mycket julkänsla. Och jag väntar fortfarande med stor spänning på snön! (Och jag kommer strypa den som gnäller på snö framöver, nu har ni fått höstväder hela december förutom två dagar så ni får vara nöjda! Nu är det vår - snöälskarnas - tur!
 
 
Tack till Martin som snällt följde med till Söle, och tack till familjen som tog så väl hand om oss. Hoppass ni haft en fantastiskt bra jul ni också!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback