miserable for a while

Har en svag känsla av att det här kommer att bli det längsta inlägget evaaah.
 
Vill bara innan jag börjar säga att projekt 7-timmars-sömn har gått jävligt bra. Varenda natt sedan jag började, har jag lyckats. Yay me.
 
Så här ligger det till.. Det var typ fem dagar sedan jag skrev något sist, så jag har en del att catcha up med. Jag har fastnat lite i några tankefällor (och en förkylning). Jag blev ju sjuk för typ 10 dagar sedan och det har hållit min vardag i ett järngrepp. När jag blir förkyld så brukar det antingen bryta ut hårt och skoningslöst och vara borta 3 dagar senare, alternativt vara knappt märkbar men hålla i sig i flera veckor. Men den här omgången, har det pendlat upp och ner. Började harmlöst, försvann nästan helt, kom tillbaka med feberlika symptom, höll mig totalt kraschad och sängliggandes en dag, kändes bortblåst dagen efter bara för att på kvällen komma tillbaka och påvisa magsjuketendenser.
 
Jag har förlorat väldigt mycket motivation och känner mig bara allmänt ganska trött. Inte sliten, men mer less på att känna mig så motarbetad av sånt som är så långt bortom min kontroll som saker kan vara (typ som att internetuppkopplingen stendog när jag skrev det här inlägget första gången så jag fick skriva om det). Varje år längtar jag så mycket till december. Men vad har vi fått? Vi hade snö i två dagar, annars har det regnat och varit tio plusgrader. Jag fyller år i övermorgon men för bara några dagar sedan skrev jag min önskelista till familjen, för jag har liksom inte fattat hur nära det är nu. Jag ska ju ha ett litet happening på pumpen i samband med min födelsedag, men de senaste dagarna har deltagarna lyst med sin frånvaro att jag är lite orolig inför hur många som kommer. Jag är tvungen att lära in mycket ny koreografi och undrar helt enkelt om det är värt stressen. Jag har köpt en julklapp av jag vet inte hur många, och jag har ingen aning om vad jag ska ge till någon, inte ens Martin. Jag har ingen julstämning alls, och jag hålls i klorna av att vara sjuk och må dåligt när tiden bara rinner iväg och det tar ifrån mig så mycket glädje, den här månaden som jag längtat så mycket efter.
 
Som sagt, så handlar det om att jag har fastnat i de här mönstrena. Visst har det hänt bra saker och jag ska absolut inte klaga. Men det känns bara så tråkigt.. Jag har väntat och längtat, men just nu känns det bara som att jag simmar i betong. Dessutom så har träningen fått ligga på is i två veckors tid (bara gruppträningar första veckan, gruppträningar samt tre dagars styrketräning förra) och jag tror det är stor anledning till att jag håller på att krypa ur skinnet. Plus, när jag inte tränar så äter jag. Hela tiden, av tristess. Och det är minsann inte lätt att hantera, tycker jag. Massa mat och "ingen" träning.
 
Kontentan är att jag börjar om varenda dag men känner alltid att någonting kommer ivägen. Högst sannolikt ett dåligt mående fysiskt och det gör mig så frustrerad. Och framför allt stressad. Men jag har inte så mycket val annat än att ta emot och göra det bästa av situationen, oavsett. Jag säger inte att det är synd om mig, däremot så känner jag tålamodet tryta. Jag känner mig lite stressad, besviken och frustrerad. Helt enkelt.
 
Jag har hur mycket bilder som helst, de får återberätta min senaste vecka!
 
Hade en väldigt produktiv morgon..
 
 
Skrev klart mitt personlighetstest..
 
 
Lagade mat..
 
 
Klippte av nätet runt 4,5 kilo talgbollar för att kunna använda dem i min Ultimate No Net Snax Feeder. Haha.
 
 
Så här ser jag till att inte glömma saker.. jag ockuperar dörren med dem. Satte bland annat upp en ljusslinga i ett av träden i trädgården, så det blir lättare att se trappan upp till huset, om kvällarna.
 
 
Inköpslista, skrev upp allt Martin sa, hiho.
 
Öppnade även ett paket från Lagerhaus som jag hämtat kvällen innan.
 
 
Årets julgran i all sin prakt! Eftersom jag är den enda i huset som bryr sig om julen överhuvudtaget orkade jag inte göra det till något större projekt. Det är inte mycket julpyntat här alls, men för min del känns det bra ändå. Jag är inte så mycket för att baka julgodis, laga julmat, julpyssla eller julpynta.. För mig handlar det mer om själva stämningen, med mörkret, snön, kylan, musiken.. 

 
Var hos kiropraktorn för att fixa min rygg och den där kotan som känts konstig. Ruskigt obehagligt men jag tror det hjälpte, även om jag hade väldigt ont i kroppen efteråt. Hoppas det lägger sig snart.

Mötte sedan upp Martin för mycket lyxig frukost på Backlunds, en sväng till Gymgrossisten och sedan en sväng till gymmet (som jag avbröt snabbt för det var här min må-jäkligt-dåligt-kavalkad började).
 
 
En ny PWO, det blev Breachen igen eftersom den är så jääkla god. Plus lite proteinbars!
 
 
Blev hemskickad från jobbet, lyckades övertala Martin att se Tomten är far till alla barnen och dricka glögg och äta lussekatter.
 
 
Gjorde min första Bitstrip..
 
 
 
På Nordby och hämtade upp lite gamla pump- och combatkit som jag fått låna av Lizette.
 


Taggade stängning med Adis och Martin.. Och julklapp från Max!



 
... som visade sig vara en kniv! En bra julklapp, tycker jag. (Bättre än en hamburgerpress..)


Hade en minicomeback till gymmet, med ett pass lats och biceps. Var så jäkla roligt! Och gav mig till och med träningsvärk i trapsen i några dagar. 

 
 
 
Taggade vår förutspådda näst bästa försäljningshelg om året.. Det var egentligen min enda lediga helg i december men jag och Martin gick med på att jobba på lördagen. Bästa chefen hade köpt tre flak energidricka och världens skål med godis för att hålla oss på topp, haha. Är riktigt nöjd med min insats den dagen faktiskt. Fick stå i köket i en timme och tycker att jag lyckades hänga med i det höga tempot. Ja just det, vi slog dubbla försäljningsrekord den dagen, like a baus. På kvällen sedan fick jag gå en timme tidigare för att prata lite med min familj som köpt mat hos oss efter att ha julhandlat. Jättemysigt att träffa dem, var det. När Martin slutat gick vi allihopa till Supermarket för jag hade dödliga cravings efter pepparchips.. och vi skulle gå på bio.. och jag hade inte alls tänkt smuggla in en påse där..
 



Vi såg The Hobbit: The Desolation of Smaug. Jag är inte överdrivet imponerad av de filmerna egentligen, jag har bara sett första av Sagan om Ringen, och första Hobbitfilmen. Jag hade inga förväntningar alls, jag gick mest som sällskap till Martin, men jäääklar vad jag älskade filmen! Satt som trollbunden hela filmen rakt igenom. Scenen med de enorma spindlarna gav mig.. jag vet inte, gåshud i öronen? Och Smaug, åh, filmen hade kunnat vara en lång scen med honom bara, jag hade tittat med samma entusiasm. 
 
 
Efter att ha frågat Martin var och varannan dag så beslutade han sig äntligen för att raka håret. Jag tycker han är lika fin med som utan hår, men det är så himla roligt att raka av det så det är därför jag har frågat.. tjatat.. Hiho.
 
 
Jag hade funderat hela dagen på att åka in och köpa glass. Men det var inte förrän på natten, halv tolv, som jag tänkte att jag kunde komma ut ur huset för första gången på hela dagen. Vilket i efterhand känns som att det var meningen. För halvvägs in till stan ser jag en hund sitta på vägen. Jag gick ut och han kom fram till mig och hoppade in i bilen. Jag ringde polisen och de hade fått in en anmälan på en bortsprungen hund i Näsinge. Jag ringde ägaren och vi möttes på Statoil bara några minuter senare. Jag kunde avnjuta den glassen med gott samvete sedan, det kan jag säga.
 

 

Förberedelser inför min födelsedag..
 
Så. Jag gick hem tidigare från jobbet i lördags, spenderade hela söndagen i soffan och igår kväll likaså. Måndag morgon var helt okej och jag åkte in till gymmet runt halv fyra för att förbereda inför torsdag. Men där och då började jag må jättedåligt, blev dunderkass i magen och huvudet verkligen bultade. Jag grät för att jag mådde så dåligt. Pratade med chefen och sjukanmälde mig inför morgondagen eftersom jag hade symptom av magsjuka. Stackars chefen som redan jobbade varje dag fram till jul, hade tagit ledigt men fick hoppa in och jobba en massa ändå.. kände mig som världens sämsta, men det ligger ändå bortom min kontroll. Jag kan aldrig acceptera ett dåligt mående, verkligen. Jag blir alltid så "besviken på mig själv" så fort jag inte mår så bra fysiskt och inte kan fullföra en planering.
 
Så förlåt världen och förlåt mig själv att jag inte har någon riktig motivation till någonting alls just nu. Jag är inte olycklig men jag känner mig heller inte sprudlande av energi, eller vilja. Det känns som att jag är väldigt splittrad, väldigt sönderriven av alla tvångstankar, och jag måste plocka upp bitarna och ta mig samman men jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det som känns asdålig och asbra på samma gång är att JAG är den enda som kan vända det här nu, så jag ska ta mig i kragen och göra det bästa av det.
 
Nu ska jag sätta igång med dagen på riktigt och hoppas att jag orkar. Det måste jag göra.
 
Avslutar med den här bilden, för den gör mig lite gladare i alla fall.
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback