schism

Vilken dag det blev tillslut. Jag kom hem halv fyra inatt eftersom jag tog en sväng till Statoil för att köpa tidningen Body. Det var Maria som tipsade om ett reportage i den om en tävling hon var med i. Hon är bäst. Min största inspirationskälla när det kommer till träning!

Gick upp halv tio imorse och lagade gröt till Martin och gjorde knäckebröd med leverpastej åt mig själv. Vi kollade på Supernatural och sedan åkte han till jobbet. Jag städade, spelade Tera och gjorde ett tappert försök att sola men det var så galet kvavt, helt vindstilla och alldeles för mycket klägg.

Åkte sedan in till stan och i spöregn virrade jag omkring letandes efter KBT-behandlarens mottagning. Jag var tvungen att ringa och tillslut hittade jag rätt. Det var en intressant stund, men det är ändå jobbigt att tänka på allt arbete jag har framför mig.. Fick lite papper att fylla i tills vi ses nästa gång så vi vet vad vi ska börja jobba med. Vi pratade om tvång och ångest och varför det finns i vårt känsloregister och vad som rent fysiologiskt händer när tankarna uppstår. Förhoppningsvis ska det lösa sig. Det skulle vara så skönt att slå sig lös ur sina egna bojor.

Efter mötet åkte jag till Växtriket och köpte två blommor. Mötte sedan upp Emma och vi tog oss en sväng till restaurangen Heat och åt middag ihop. Det var så mysigt! Och så skönt att inte stressa. Tack min fina vän.

Åkte sist till gymmet för att träna lats och biceps med Bowies. Han var helt galet on fire, herregud som han slet. Jag själv började må jätteilla efter tre övningar så jag la mig ner på golvet. Somnade och drömde om Max. Faktiskt. Lämnade bilen i stan så jag slapp köra, och bröt ihop för jag mådde så dåligt.. Kände mig alldeles febrig och slutkörd (kan bero på min PWO, jag är känslig för det där). Men det tar vi igen nästa gång. Och Martin var duktig.

Så nu börjar det närma sig läggdags för mig. Imorgon måste jag cykla in till stan för att hämta bilen (kardiopass, tack så mycket). Hoppas det inte fortsätter regna och åska bara, som det gjort i två dagars tid. Jag ska hem till Söle och flyttpacka eftersom en annan familj ska få hyra vårt hus och sedan blir det nog en fika med Terry och ett gympass med Martin. Jag står uppskriven på standby hos Cherry också.. Så jag antar att jag kommer få jobba också. Det gör mig bitter. Att inte få mer än en heldags ledighet. Men men. Snart är juli över och då kan jag se ljuset i slutet av tunneln.

Godnatt!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

walk with me in hell

Är på gymmet och har alldeles strax krigat färdigt! Tycker att det är så behändigt att varva ner på cykel och blogga samtidigt. Göra två flugor på smällen liksom. Eller nåt sånt.

Igår gick jag upp efter fem timmars sömn. Även om de är segt att ta sig upp och man har överkörd-av-en-ångvält-elva-gånger-känslan i varenda atom i kroppen så mår jag bra av att komma upp. Få komma igång med dagen i tid liksom. Fantastiskt underskattad känsla. Gick runt och grejade och betalade lite räkningar och sånt där viktigt. Visade min fina lite kärlek och vi pratade om att åka inlines respektive cykla. Men klockan sprang iväg så istället åkte vi in till gymmet och körde mitt livs första tvättäkta axelpass. Helt jävla awesome var det! Det är så roligt att träna ihop. Han gör mig fånigt glad.

När jag kom hem på kvällen sedan fanns det inte mycket energi till övers. Jag hade köpt en ny aaaasgrym stekpanna att göra bananpannkaka i (Guds gåva till folket fyi) så jag invigde den för att sedan lämna huset stökigt och krascha bredvid Martin. Trött chey.

Idag tänkte jag återigen släpa upp mig efter lite för tanig sömn. Men jag mådde skruttigt så jag sov en timme till. Vi tänkte ta vår inlines/cykeltur idag men det regnade. Och äskade också för den delen. Så jag lät honom sova vidare och grejade med eget tills han vaknade och vi åt frukost framför Supernatural. Slogs av ett ovanligt envetet illamående men åkte till jobbet. Hamnade i bilkö. Fick fysiskt ont i magen, helvete så mycket folk det var på Nordby idag! Första dagen på länge med dåligt väder, då bestämmer sig hela Norge för att passa på att handla..

Dagen var kaoz men vi krigade hårt och obarmhärtigt! Är stolt över mina arbetskamraters insats idag. Bäst är ni. När vi sedan höll på att stänga kom en kille ner och frågade om någon av oss skulle in till stan sedan. Han hade behövt jobba över och missade sista bussen hem så jag erbjöd honom skjuts. Riktigt trevlig kille faktiskt, tror jag ska göra ett besök på Carlings bara för att. Stack sedan till gymmet med Adis och Dennis. Körde mage och rygg. Lyckades faktiskt med 70 kilos marklyft! Det är en ökning på nästan hundra procent i personbästa. Det ska bli kul att fortsätta pusha, och kanske få mer motivation till de här passen. Mage är inte roligt alltså. Usch.

Nu har jag cyklat i ungefär en halvtimme och klockan är tjugo i tre. Tror å det bestämdaste att det börjar bli dags att ge sig. När jag kommer hem ska jag äta keso. Är galet hungrig och allmänt sugen. Hur man nu kan vara det, med keso.

Och vet ni? Imorgon påbörjar jag min helg, efter 9 pass på åtta dagar, i rad. Det ska bli så jävla skönt.

Ready to rumble!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

stay

Fy fan för den här dagen. Det är sällan jag har dåliga dagar, mest har jag dåliga stunder eftersom mitt humör är fragilt.. Men ibland dyker de upp. De där dagarna där man hår runt konstant bitter och i slutet av dagen vara vill få allt ogjort. Jag brukar för det mesta vakna upp positiv. Faktiskt. Som regel tycker jag att det är nästintill spännande att gå upp ur sängen på morgonen, för att bege mig ut på äventyren som dagen har att erbjuda. Idag var inget undantag! Men så fort jag kom till jobbet.. Botten alltså. Ställde mig i kassan för första gången på säkert två månader. Det var hyfsat kul trots att jag var så kaosartad. Men jag hade interna problem och var så irriterad (och antagligen söndertrött) att jag bara ville gråta. Man kan inte dra jämnt med alla hela tiden helt enkelt.

När dagen var över bilade jag knappt lagligt till min älskade tillflyktsort; gymmet med Martin. Trots att jag sovit åt helvete för lite och jobbat långa dagar i alla fall sedan en vecka tillbaka har jag hållit igång träningen och motivationen för den. För mig är det dagens höjdpunkt och mitt livs kärlek at the moment. Mötte Martin som åkt inlines till Skee och tillbaka. Nöjd kille kan jag säga! Vi körde bröst och triceps och jag köttade men blev trött fort. Så jag lyssnade på kroppen och gav mig efter en och en halv timme.

Åkte hem och provade något som Ellen tipsat om, nämligen bananpannkaka. Ett ägg. En banan. Mojsa ihop och stek. Så jäkla gott var det! Min nya drog?

Martin håller på att sluta med nikotin. Både ciggen och snusen lyser med sin frånvaro. Och jag var död på insidan efter en fruktansvärt jobbig dag. Det tog inte många sekunder innan vi faktiskt blev passivt aggressiva och bara började ignorera varandra. Ingen var heligare än den andra kan jag säga. Vi har svårt att hantera de där situationerna, för våra sätt att lösa problemet är svart och vitt. Även om vi båda tassar runt varandra och känner av spänningen så är jag den som vill prata ut direkt medan han är den som drar sig undan och låter det rinna ut. Jag klarar inte av sånt. Men till min stora förvåning lyckades jag hålla mig samman och göra det som tärde på min stolthet men ändå kändes rätt i hjärtat. Tillslut stod vi på altanen och kramades hårt och bad om ursäkt i kör. Martin sa, även om det var på skoj, att han blir rädd för mig när jag blir sån där. Vilket dels gör ont att höra, för jag vill inte vara det där kontrollerande monstret jag lärt mig den hårda vägen hur ont det gör att vara. Samtidigt är det lustigt, jag blir livrädd för honom när han reagerar så mot mig. För att han praktiskt taget aldrig gnällt på mig. Jag kan bara föreställa mig hur mycket det är som ligger och skvalpar under ytan och bävar inför den dagen allt eskalerar och han bara kräks ut allt han någonsin velat kritisera hos mig. Men han är snäll. Och fin. Jag måste påminna mig om det varje gång jag blir grinig. Hur bekymmerslösa vi kan vara tillsammans om man bara ger fan i att haka upp sig på småsaker. Det är inte värt att bli irriterad över att han använder vänstra delen av diskhon till att blötlägga disken medan jag vill skölja av den där. Man hör ju själv hur fånigt det låter, även om många faktiskt lever i en sådan värld. Där man föredrar att bråka om småsaker som inte alls spelar någon som helst jävla roll om hundra år, eller ens imorgon.

Jag ber om ursäkt för den djupgående informationen. Jag står fast vid att min dag varit hård och att jag i retrospektiv behöver sova mer. Tror det skulle göra mig gott. Men inte idag! Nu stundar nattjobb och imorgon stängning. Tänkte försöka göra som de senaste dagarna, pallra mig upp tidigt för att ta hand om mina måsten (angående det ska jag på KBT-möte på torsdag, längtar ihjäl mig typ) och tanken är att jag ska umgås med min fina en stund innan jobbet.

Annars så kliar min tatuering och jag kan inte låta bli att pilla lite på skorporna. Jag har även ett trängande behov och en lamslående längtan efter att träffa mina vänner så jag planerar flitigt in träffar med folk. Ni ska veta att ni är fantastiska.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

slayer

Sitter just nu och varvar ner efter ett mage/rygg-pass. Det var evigheter sedan, avskyr att träna mage som regel.

Jag har tatuerat mig! Det hade blivit en dubbelbokning den morgonen men som tur var, var jag där i tid för ovanlighetens skull. Så jag fick tiden. Det var tre smärtsamma men ändå trevliga timmar, fast på radion pratade de nonsens om matlådor i 40 minuter, det var lite irriterande. Michael var både trevlig och duktig och jag ser så mycket fram emot att få fortsätta sedan! Är galet nöjd med tatueringen än så länge trots att den inte är ifylld. Efteråt hade Martin varit på Backlunds och köpt smörgås och Loka till mig. Maw.

Vi var lediga tillsammans på torsdagen och jag hade tjatat om att åka till Liseberg. Men det är ändå mitt i juli och det var jättefint väder så vi struntade i det.. Är inte sugen på att köa i 40 minuter per attraktion liksom. Jag sa till Martin att jag å det bestämdaste ville göra något särskilt av dagen, att jag får panik om vi bara låter dagen passera i slentriansysslor. Jag var uppe tidigt och grejade, bara för att snart somna om och sova praktiskt taget hela dagen. Jag fick in ett gympass och en massa Tera. Det är så jävla roligt. Nämen jag har haft så fullt upp i juli att det var skönt att bara ta en dag utan något särskilt, så här i retrospektiv. Jag har svårt att tillåta mig att ta sådana dagar, det måste ske spontant. Vi avslutade dagen med kladdkaka framför family guy!

Och igår jobbade vi stängning. De har varit bra de senaste även om vi varit klara sent. Tycker verkligen inte om att jobba 13-00. Med 30 minuters rast. Det är inte mänskligt.

Både igår och idag kravlade jag upp tidigt och åkte till gymmet. Och åt havregrynsgröt till frukost. Kärlek. Det är så varmt överallt men jag gillar det. På gymmet kunde det gärna ha fått vara mindre kvavt men ja.. Åh, jag har sån träningsvärk i benen efter igår. Körde ett kort och intensivt benpass och trodde det inte skulle ge så mycket, men jävlar! Och att göra marklyft idag med den träningsvärken.. Inte skönt. Tror jag måste inse att man inte behöver 3 timmar på gymmet varje dag för att det ska klassas som ett ordentligt pass. Har varit här i lite mer än en timme nu och svetten bara rinner..

Vill för övrigt säga att Adis äntligen är hemma efter en månads semester. När jag hörde hans röst bara hoppade mitt hjärta till, jag blev så jävla glad! Han har sedan han kom tillbaka några gånger frågat om jag gått ner i vikt, så igår vägde jag mig och insåg att jag väger 54, dvs. 2 kilo mindre än för en månad sedan. Kul att slit ger resultat måste jag säga.

Nu ska jag åka och jobba!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

black devil

Den här dagen började inte så där jättebra. När jag gjort mitt på morgonen väntade jag bara på att Martin skulle vakna. Så jag la mig bredvid och domnade. Sov ganska länge. Det gör mig alltid på dåligt humör! Och när vi är lediga samtidigt har jag alltid megaplaner för hur awesome dagen kommer bli, och då är jag så skör och blir lätt irriterad om det inte går som jag tänkt. Kontrollbehov deluxe.
 
Åt frukost framför ett avsnitt Supernatural. Knäckebröd med leverpastej och gurka. Alltid knäckebröd med leverpastej. Till och med när jag bodde på hotell i Stockholm åt jag det, trots att jag kunde välja allt annat i hela världen. Det är ju så gott..! Vi åkte till RH Däck i Skee för att Martin skulle lämna in bilen. Satt och gottade oss i det underbara vädret. Åkte sedan till gymmet där jag lyckades slå undan mitt dåliga humör och vi fick ut ett helt jävla awesome bröst/triceps-pass! Jag lyckades göra många chins utan assist, kötta tunga hantlar i hantelpress och slog mitt personbästa i bänkpress. 4 reps 45 kilo utan hjälp. Vi var helt grymma. Sådana dagar älskar jag träning!
 
Vi åkte hem och myste, unnade oss kladdkaka som förblev orörd efter PJs besök här igår kväll. Och nu stundar jobb. Är ganska taggad faktiskt, för jag ska som sagt tatuera mig om tolv timmar och sedan jobba stängning med Martin.. Och det verkar som att han givit med sig och att det blir Liseberg på fredag, följt av en stängingshelg tillsammans. Och en massa träning. Minst.
 
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

edge and pearl

Imorse när jag vaknade i Martins säng blev jag rädd. Jag har inget minne av hur jag hamnade där, faktiskt. Men klockan var kvart över åtta och det var lika bra att gå upp och fräscha till sig, jag som sovit med kläderna på, sminket kvar och inte borstat tänderna.

Egentligen hade jag tänkt ta tillfället i akt och spela Tera nu när Martin ändå sover, så visade det sig att servern är nere vid den här tiden, varje vecka, för underhåll. Så tji fick jag.

Uppdateringar om mitt liv? Sedan jag kom tillbaka från Maxskolan har det varit så jävla roligt att jobba. Jag har jobbat hur mycket öppningar som helst och dagarna har passerat fort. Den här månaden har jag 230 timmars arbete och det är tungt men jag tar en dag i taget. Bodypumpen lägger jag på hyllan tills min uppkörning på Max är avklarad, så jag kan fokusera. Angående Cherry har vi haft personalfest och jag drack bara en drink men hade kul ändå, fast jag var dödligt trött. Det är jag nuförtiden. Oerhört trött på kvällarna, eftersom jobben liksom går in i varandra. Jag sover 1-2 timmar vissa nätter. Men nu har jag i alla fall på riktigt bestämt mig för att säga upp mig från Cherry. Jag orkar inte pussla med mina scheman och jag orkar inte komma hem fyra på morgonen. Jag har varit där i två år nu, känner att det är dags att göra förändringar för just nu funkar det inte för mig. Funderar på om jag kan göra provet för att bli licensierad, så jag får med mig nåt mer från den här tiden. Jag har tagit kontakt med en KBT-behandlare för att reda ut mina OCD-besvär och det här med att jag aldrig kan slappna av, att allt ses som måsten för mig. Det är ett ganska fånigt problem men jag har levt med det såpass länge att jag känner att jag vill bli av med det (särskilt när det bara blir värre). Att även när jag har mina lediga dagar så är jag stressad, eftersom jag måste få gjort allt som jag inte kan göra dagar då jag jobbar. Förstår ni? Lite löjligt men ändå väldigt väsentligt för mitt välmående.
 
Jag köpte igår sjunde säsongen av Supernatural. Jag har börjat spela Tera och saknar Guild Wars 2 men hoppas att jag inte blir så fast igen. Jag har återupptagit mitt nyttiga ätande och mitt gymmande (fast det är så jävla tråkigt att se hur mycket jag tappat, det funkar inte som motivation - snarare tvärtom) och tycker som vanligt att livet är ganska bra.

En väldigt osammanhängande och svag summering, men det får bli så. Idag är jag ledig på dagen men jobbar natt, och imorgon ska jag tatuera mig.. Det ska bli så spännande!



Bild ifrån gymmet häromdagen. Jag har inte kört ben på evigheter, men sist gång lyckades jag ändå köra 100 kilo knäböj - 10 kilo under mitt personbästa - trots att jag var ensam och att det var längesedan. Go me!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

most valuable player


"Vi hörs imorgon", nästan en månad senare. Men ändå.

Tänkte jag skulle berätta lite om min Stockholmsresa 2.0, när jag åkte på Maxskolan. Tanken var ju att jag skulle skriva varje kväll men oj, jag var alldeles för upptagen för det!

När jag var framme i Stockholm träffade jag min rumskamrat, Martina, som aldrig varit i Stockholm förut. Jag kände mig smått rutinerad, i förhållande till henne.Vi skulle leta upp vårat hotell, och det var inte det lättaste! Jag själv hade inte fått någon information alls av min chef eller så, så jag fick googla för att ta reda på vilket hotell det var och hur vi skulle ta oss dit. Vi kom fram tillslut, men då hade vi virrat runt ett bra tag faktiskt.

 
Hotellrummet var helt okej. Dock kände jag mig smått obekväm över att dela säng med någon jag inte kände. Egentligen hade jag velat bo själv överhuvudtaget men jag fick gilla läget helt enkelt.

Vår första dag hade vi ingen riktig aning om vart vi skulle. Vi hade en adress till Garnisonen och vi fick läsa karta för att ta oss dit, bilvägen, så det blev en ganska duktig omväg. När vi väl tagit oss dit hade vi fortfarande ingen aning om vart vi skulle. Ninjaskolan borde den heta istället. Man skulle gå in i en bakväg/nödutrymningsdörr (?) och ta hissen ner två våningar (två källarvåningar) där det stod att våningen var ett lastutrymme (?!) men då skulle man ta dörren mittemot och gå mot ett gym som låg i en korridor där en av dörrarna var till Maxskolan. What. the. fuck. Vårt mål var att komma i tid och när vi var framme två minuter för sent var jag mest lättad över att överhuvudtaget ha hittat dit utan någon som helst beskrivning.

Vi fick sitta som i en lektionssal. Jag satte mig närmast Jonas (vår kursledare) och kände mig som teacher's pet deluxe. Vår första uppgift var att på ett stort papper skriva/rita om oss själva, för att sedan gå fram och presentera oss. En kul uppgift som jag tog mig an med stort engagemang.

 
 Vi gjorde så himla mycket roligt! Jag trodde att Maxskolan skulle handla om basics när det kommer till Max, hygien, administration och försäljningssiffror. Istället ägnade vi hela tiden åt att prata om ledarskap, personlig integritet och att jobba i grupp. Vi fick uppgifter som vi skulle lösa tillsammans. Och det är minsan inte lätt att komma fram till ett slutgiltigt beslut när man är 24 pers. Vi blev tilldelade ett grupparbete om att redovisa FIRO-teorin. Det bröt ner hela min värld i princip, läxor...

Nordby visar vägen. Till hotellet. Med världens omvägar.

Så kvällen gick i grupparbetets tecken och jag var inte särskilt överens med min grupp. För det första så var uppgiften ganska svår, jag tyckte att vårat material kändes väldigt luddigt. För det andra så hade jag en klar bild av hur jag tyckte vi skulle dela upp arbetet, medan min rumskamrat menade att det inte var tillåtet på universitet. Jag menade att alla skulle få varsin del av arbetet att ansvara för medan hon menade att vi skulle skriva allt tillsammans. En av de andra höll med vem som nu hade sista ordet och den fjärde sov. Men jag svalde min stolthet och sa okej, vi gör det på ditt sätt.

Då blev vi istället sittandes, helt tysta. Ingen hade känsla för det där med att skriva ihop. Så jag tog mitt block och började skriva, med två andra hängandes över axeln och en fjärde som fortfarande låg och sov i min säng. Lite bitter blev jag faktiskt. När jag skrivit ner allt delade vi upp anteckningarna så att alla kunde få varsin del och jobba med den.

 
Dag två bestod av en massa annat spännande som brandsäkerhet och HLR. Jäkligt bra utbildning! Önskar att alla på restaurangen kunde få gå den. Vi fortsatte med våra gemensamma övningar och hade diskussioner, fick lära oss mer om FIRO-teorin och så vidare. När dagen var slut tog jag mitt och stack till Medborgarplatsen. Själv, för första gången på vad som kändes en evighet. Mötte upp Manfred för att ta en fika och bara prata lite allmänt om livet. Hela tiden hade jag i bakhuvudet att vi hade vår redovisning imorgon och att vi var ganska så duktigt oförberedda. Ändå hängde vi många timmar. Men jag behövde det.

 
Sista dagen. Vi checkade ut och släpade med oss vår packning. Jag råkade vara lite otrevlig mot receptionisten (en starköl stod av någon anledning uppskriven på vårat rum, fick lite smått panik och tänkte inte riktigt på hur jag formulerade mig) men jag skickade faktiskt ett mejl efteråt och bad om ursäkt. Så det så!
 
Vi hade våra redovisningar och till min stora förfäran insåg jag att bara en av mina gruppmedlemmar tagit sig tid att omformulera det jag skrivit. Irritationen var ett faktum. Däremot fick jag tillbaka det när vi fick respons och Jonas berömde oss för två, tre slutsatser som vi (jag) dragit. Så jag sög åt mig äran ändå, sedan var det bortglömt. Jag vet att det är klyschigt att påstå att man är den som gjort allt i ett grupparbete, men det var faktiskt så.
 
Ett av det sista vi gjorde innan vi skiljdes åt var att ge varandra positiv feedback. Vi satt mittemot varandra, så nära att knäna tog i, och i 30 sekunder skulle vi bara mala på om positiva saker hos personen som satt framför oss. 23 gånger. Det var jäkligt roligt faktiskt! Jag blev så himla glad och varm av alla fantastiska saker som folk sa till mig. Även om man en eller två gånger hade lust att säga "Du, vi skiter i det här, jag har inte ens sett dig förrän nu så jag kan faktiskt inte säga något. Du har fina ögon", typ.

Innan vi skulle avsluta fick vi veta att de varje gång vid kursens slut låder alla deltagare skriva på en lapp och rösta på den de tycker bidragit mest till att det blivit en bra kurs. För andra gången någonsin fick de fram en delad förstaplats och jag var med på den, tillsammans med killen jag röstade på. Vilken känsla det var!

 
 
Tog kort och skickade till chefen direkt. Så det gick jag runt och viftade med i några dagar, hähä. Vi fick även avsluta med att berätta om våra främsta förebilder, motivera varför, och sedan fick vi i läxa att tala om för vederbörande vad vi sagt. Så jag ringde min två förebilder, min mamma och min pappa, och talade om för dem varför. Min pappa blev så glad att han började gråta. Det var fint.

Jag var jävligt nöjd med de här tre dagarna. Maxskolan var en helt fantastisk kurs som fler personer borde gå. Jonas var jätteduktig och inspirerande. Det var ändå underbart skönt att få komma hem igen och jag var så himla taggad att komma tillbaks och typ, förändra världen. Jag har verkligen växt i sinnet, och jag är så himla glad att jag fick ta del av det här! Och det var jättekul att få diplomet och att Jonas ville prata med mig i enrum efteråt och ge mig beröm. Häftigt. Tack Max!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.