can't hold us



Kom hem från Göteborg för en stund sedan! Har duschat, ringt mamma, satt i mig lite mat (!) och ska bara fixa lite smågrejer på datorn innan jag beger mig vidare mot Rossö och Ellens spelning. Jag var tvungen att mellanlanda, verkligen.

Vilken dag det har varit! Det var jätteroligt att få åka tillsammans med Hanna och Caroline och få umgås med och lära känna de båda lite bättre. Hanna har som sagt var hjälpt mig en del med pumpen och Caroline håller combaten som jag börjat gå på varje vecka, så båda två är lite utav mina träningsgurus..

Vi var framme i god tid och tack gode gud för det. Det var hur jäkla mycket folk som helst senare. Antagligen den värsta kön jag sett sedan vi var på Metallica 2007. Helt galet. Vi letade upp pumpen, gjorde oss i ordning och intog våra platser.
 
 
 
Fick en asgullig vattenflaska som jag ska bevara med mitt liv, haha. Dessutom fick jag för första gången köra med de nya stängerna, en sk. smartbar. Tänk om vi kunde ha sådana på gymmet, de var så himla sköna att jobba med!
 
Vi slet och jobbade på, mitt på mässan och en massa folk tittade på. Jag kände ingen fitnessmagic utan försökte se allt ur analytiskt instruktörsperspektiv. Tycker att låtarna kunde ha varit bättre (fast första benlåten var heltuff!) men av erfarenhet vet jag att man lär sig gilla dem. Funderade på om jag skulle göra en rush och lära mig den nya releasen till min lilla födelsedagshappening på pumpen den nittonde.. Vi kommer från och med nu få kiten utskickade digitalt så jag sitter och laddar ner den just nu! Är galet taggad, vill köra igång direkt!
 
När vi var klara med pumpen begav vi oss till närmaste Nordic Wellness (med världens omväg och extra powerwalk bakom oss) och laddade om inför nästa omgång. Tog min Gainomax och åt en tarvlig portion med keso. Men taggad var jag ändå, eftersom jag fått veta att jag kunde få vara med på combaten också.
 
 
Vi kom tillbaka och träffade bland annat Carolines föräldrar och lite så. Hanna hade lite andra projekt för sig, vinnaren av BODY's tävling skulle avslöjas plus att hon ska gå upp på scenen och posera imorgon, i Gymgrossistens tävling, så hon hade lite annat för sig. Mycket mental förberedning med att hitta rätt och så där!
 
Kvart över två var det dags för oss att köra den nya releasen av bodycombaten. JÄVLAR SÅ ROLIGT DET VAR! Vilken känsla det var att stå där, säkert 50+ med folk och bara ösa och ge allt! (Fast med alla sparkar i åtanke var jag smått nervös, kunde föreställa mig tusen saker som kan gå snett när man står trångt och ska kicka åt alla håll..) Jag svettades som fasen och hade så fruktansvärt roligt. Det hade varit så kul att bli instruktör i det med. Om jag kunde få en ordentlig genomgång på teknik och sätta de flesta smådetaljer tror jag att jag hade kunnat tycka om det mer än pumpen alltså. Riktig häftig upplevelse, är så glad över att jag fick vara med!
 

När det var färdigt trängdes jag med folk för att få gå ett snabbt sista varv på mässan, men alltså, så mycket folk.. Det är tur att jag ska tillbaka imorgon också, och då jäklar ska jag ta mig tid att titta på alla monters och se vad för skoj som finns där. Caroline hade bråttom hem så vi stack ganska snart efter det. Tråkigt att missa presentationen av BODY-vinnaren men ändå skönt att få komma hem, för jag var så trött. Hade en riktigt trevlig pratstund med Caroline de där timmarna hem och nu sitter jag här. Och tänkte byta morgonrocken mot något lite mer formellt och bege mig till Rossö. Gud, som jag behövde den här dagen.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

rising sun

Goddamn, pigg och glad my ass. Jag vaknade kvart i nio och hade som sagt tänkt gå upp och få en massa saker gjora.. Men ibland blir det så där, man vaknar upp och känner bara.. Nej. Inte idag.

Så istället traskade jag in till Martin och la mig bredvid honom och fick sova några välbehövliga timmar extra. När han gick upp orkade jag verkligen inte. Drog mig in i det sista. Men jag städade, ringde lite samtal och bilade sedan in till gymmet där jag tänkte köra kardio men orkade inte stressa. Så jag fyllde i min timrapport och tjötade lite med folk innan jag åkte till jobbet.

Stängningen gick smärtfritt och jag hade bråttom på vägen hem.. Det var längesedan jag längtade hem så intensivt. Tog en dusch och hoppade i min onepiece för en mysig stund i soffan med Martin, American Dad, ett täcke och en burk B&J. Helt underbar nedvarvning som kom väl till pass.


Men kvällen blev kort eftersom väckarklockan var ställd på 04.45. Låg och grämde mig över att jag kanske börjar få svårare att somna om nätterna.. Men det tog inte många minuter innan jag var helt borta.

Så imorse for jag upp så fort första av fyra larm ringde. Var så himla taggad! Bäddade, tog hand om tvätt och disk och allt sånt som gick snabbt i förbifarten. Tog en dusch och åt frukost samt sminkade mig framför ett väldigt spännande avsnitt Arrow.. Var så glad och taggad och hade verkligen en helt annan känsla i kroppen än dagen innan.. Jag hade gnabbats lite med pappa, fått veta att CSN inte ville ge mig lån för utbildningen jag ville gå, chefen sa att jag kanske inte kunde få ledigt för antagningen för GMU.. Nej, igår var ingen jättebra dag, även om jag - mycket tackvare pepptalk med Adis - lyckades att hålla huvudet uppe.




Biljett och proviant för resan, sponsrad av gymmet..

Men idag jäklar! Trots att klockan var alldeles för lite så var jag så glad! Packade mina grejer och åkte in till stan för att möta upp Caroline och Hanna!


Framme i Göteborg! Dags att kicka rumpa på Fitnessfestivalen!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

what up gangsta

Hade en jävligt bra dag på jobbet, rent utsagt! Min chef Kajsa är ju helt knäpp alltså, haha.. Vi pratade om alla dessa "everybody in the club, let me see your hands"-låtar det görs nowadays och det slutade med att vi lyssnade på 50 Cent halva öppningen. Så resten av dagen gick vi runt och drev med det här och det spårade ur utan dess like för mig, jag blev så himla blown away och asgarvade, ensam i bilen på vägen hem. Bästa arbetsdagendagen på jäkligt länge!

Efter jobbet - eller mellan jobben kan man väl säga - var jag mest hemma och vände. Städade upp "röran" efter Martins ensamma timmar hemma och dammsög  innan jag begav mig in till stan för min bodypump.

Det rörde sig om ett mediokert pass idag alltså. Jag har känningar i axlar, knän, handleder och den där kotan i ryggraden.. Jag har känt det till och från hela veckan fast det har inte blivit värre, men å andra sidan så gör nog inte träningen det bättre heller. Så jag körde lugnt, och skippade X-fiten efteråt för första gången på.. väääldigt länge. Men kroppen behövde det. En deltagare ville även köra pump imorgon bitti trots att Lizette (instruktören) var sjuk och jag erbjöd mig att ta det istället men insåg senare att det skulle innebära 5 bodypumppass på hela veckan. Inte en chans. Med tanke på skicket min kropp är i nu så.. var jag tvungen att skicka sms senare och säga att jag inte kunde, ändå. Dessutom, så MÅSTE jag sova längre än till 6. Imorgon ska jag försöka traska upp tidigt för jag har mycket grejer som måste göras innan jag åker till Göteborg i helgen, men på gymmet blir det nog bara ett kardiopass skulle jag tro. Det får bli en sådan vecka, med kardio och en massa gruppträningar. Annars har jag lats+biceps samt bröst+triceps kvar för veckan.. Vi får se.

Jag pratade i telefon med först farmin och sedan Ellen på väg hem. Det var mysigt! När jag kom hem hade jag för avsikt att laga bananpannkaka. Först och främst hade bananerna blivit ganska dåliga bara så där. Mognat sönder över en kväll. Martin hade tydligen använt upp den sista kokosoljan igår så jag fick ta av ett block kokosfett istället.. Att skära loss bitar från den var inte nådigt, det hamnade bitar och smulor överallt. Jag råkade hälla i shitload av kanel istället för kardemumma och bara.. råkade bränna dem också. Tycker att det är så roligt att det ligger en liten optimistiskt utplacerad klutt äppelmos på tallriken med. Haha. Tro det eller ej men det var faktiskt väldigt gott ändå, som tur var. 



Jag var så lycklig över att inte behöva börja jobba astidigt imorgon men tröttheten slog mig som ett blixtnedslag nu. Tror inte jag ska streta emot något större utan kanske försöka sova lite. Har asmycket grejer jag vill göra men har en svag känsla av att jag måste börja prioritera min slitna men ändå välfungerande kropp.. Det där med sömn och vila har börjat eskalera alltså. I alla fall dagar då jag jobbar och inte somnar om under dagen, hiho.



Vi hörs imorgon, pigga och glada!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

starling

Igår hann jag inte göra mer än städa lite grann. Ni vet, när Martin varit ensam hemma under en dag tycker jag alltid att det är kaos. Lite disk i diskhon, lite vatten eller smulor på bordet, en tom colaflaska och ett par strumpor på golvet.. Men ändå är det så viktigt att återställa snarast möjligt. Haha.

När jag städat, duschat och pillat med datorn en liten stund skulle jag sova. Istället blev jag fast hos Martin som låg och kliade på mig i en hel jäkla timme. Inte klia som i med naglar, utan mer klappa med jättelätt handlag, bara fingerspetsarna liksom.. Det gjorde ont så skönt det var. Älskade killen, tack!

For upp efter mina standard, fem timmar till sömn och gjorde mig i ordning. Havregrynsgröt och ett avsnitt Arrow.. Och det är sista gången jag saltar min mat i mörker, haha!


Snyggaste killen. Dregel.

Är astaggad idag! Hade en bra, stressfri morgon och njöt av bilfärden in till jobbet som alltid ger mig den där lilla extra kicken.. Vi hade en bra öppning, jag tror dagen kommer gå fort och ikväll ska jag ösa på gymmet!

Jag går runt och spånar i framtidsplaner hela tiden, vill bara få ta itu med det direkt för det är så spännande att se var det kommer sluta!



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

from the cradle to the grave



Det är roligt hur jag har slutat se gruppträningarna som träning. Jag ser det som ett jobb, alternativt mer en "kul grej" som jag ändå kan vara med på när jag ändå är på gymmet. Som kardio, något av avsluta ett träningspass med för att få ut det sista eller bara lite extra förbränning. Ungefär. En dag med bara gruppträning ser jag som en vilodag, av någon anledning. Och igår var en sådan dag!

Jag jobbade stängning och det gick bra. Men efter jobbet kände jag inte för annat än att åka raka vägen hem och bara gosa ner mig. Min kropp var antagligen tacksam över det också, som verkligen var segare än någonsin. Men träningsvärken lyste som vanligt med sin frånvaro.

Hemma tog jag en lång dusch, skrubbade rent varenda liten por. Och tvättade håret, haha. Jag gör det en gång i veckan skulle jag tro, för att det blir så jäkla fett så fort annars. Så de duscharna känns alltid lite lyxigare. (Det är illa när man tvättat håret så sällan att man blir nostalgisk varje gång man känner doften av schampot liksom, haha!)

Jag hoppade i min onepiece (en av många underbara saker med vintern, jag får bo i det där fula men ack så sköna plagget) och mina tofflor, bäddade rent i min säng (jäkligt gött efter den där lyxiga, genomgående duschen) och lyssnade på John Mayer i min underbara lp-spelare! Ååååh det tog mig tillbaka till Mjölby alltså, att lyssna på det albumet.. En mysig nostalgitripp, kvällen till ära. Jag mådde väldigt bra.


Kollade på det nyaste avsnittet av Family Guy (himla hysteri om det där, men jag ska inte spoila ifall det blir några kvarstående men..) och unnade mig en pannkaka. Jag bulkade typ ihjäl mig igår så det var lika bra, har bett mina arbetskamrater se till att jag inte går runt och småäter en massa. Man vill ju inte förstöra hårt arbete genom spontana infall av onyttigt njutande (för ofta).

Idag var jag uppe relativt tidigt och vi åkte in till gymmet, började med 6 set bänkpress och sedan körde jag 90 minuters axlar och mage. Bänkpressen körde vi för att jag vill att han ska hjälpa mig så jag kan köra tungt, men vi kommer inte kunna träna mer ihop den här veckan. Det känns som att min utveckling där har stagnerat men samtidigt saknar jag ju all form av tålamod också, så..

Vi handlade och nu sitter jag på jobbet och ska strax gå in igen. Ikväll planerar jag inget annat än att påbörja andra säsongen av Arrow alternativt kolla nyaste avsnittet av Supernatural. Sedan ska jag sova. Ashårt. För imorgon jobbar jag öppning och på kvällen blir det många timmar på gymmet med dubbelpass och allt. Och det ska bli så jäkla gött att få sova..

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

ghost

Har lagt bloggen åt sidan i två dagar, försökt andas och komma i fas med livet. Fast det känner jag aldrig att jag är ändå i och för sig.. haha.



Söndag morgon och kallt som fasen. Jag och Martin jobbade öppning ihop (måste hålla ett öga på schemat, tror det har vänts lite upp och ned så att vi i framtiden jobbar överlappande på helger istället för ihop, oh no!) och det var med lite bättre förutsättningar än lördagen. Jag var taggad som fan och ville prova och se hur effektiv jag kunde vara om jag bara la manken till. På en halvtimme var allting färdigt, plus leveransen lagd. Personbästa, utan tvekan. Och en bra start.



Under dagen blev jag stationerad som lös, och jag kan säga att jag har aldrig någonsin varit så stressad på jobbet. Någonsin. Jag var så fokuserad på att arbeta bra, och jag bedömde mig själv väldigt kritiskt varenda minut som gick. Jag tog till och med ett av Martins svarta piller (en Ripped-tablett) för att orka. Alla jag känner som tagit en sådan blir illamående ochhar väldigt ont av dem, fast jag har faktiskt aldrig märkt av någonting sådant. Samma sak med mina Tartarus, jag tog 4 om dagen förr (fast slutade å min mages vägnar) men andra säger att de blev illamående efter bara en. I vilket fall så slet jag som ett djur under dagen. Större delen av tiden hade jag väldigt roligt, men ibland när det blev för mycket hade jag lust att kasta saker och skrika. Jag är minst stresstålig i hela världen, basically. Dessutom så torkade hude på min högerhand så mycket att den sprack och började blöda, inte kul med ett jobb där man måste tvätta händerna konstant. Men jag är nöjd över söndagens insats. Jävligt nöjd!



Martin skickade den hä bilden och frågade om jag var arg på honom, haha. Nutti.
 
Innan vi stack från jobbet passade jag på att äta lite. Adis åt samtidigt som jag och vi alla satt och stirrade på hans mat.. Den killen alltså, han verkar ju aldrig bli mätt?! Han rabblade upp vad han ätit de senaste sju dagarna, där det inkluderades 5 pizzor, en kebabtallrik, fyra hemburgare, en påse chips.. och då räknade han inte med de tre burgarna han satt och käkade då. Med extra kött på allla. Och en stor portion pommes. Med smältost på.
 
 
 
Så när jag såg den här bilden tänkte jag på dig Adis. Hjärta!



Efter jobbet smet två söndertrötta Maxarbetare bort för att handla. Martin och jag, that is. Martin hittade en massa torkad frukt som han blev sugen på, och genast, under tiden som ha stod och plockade började han liksom "visste du att tranbär innehåller mycket oxidanter?" osv.. Han började liksom, utan att tänka på det, ge mig en massa fakta om varenda frukt han plockade, det var så gulligt.

Jag som inte har så där jättemycket pengar den här månaden har lovat mig själv att hålla hårt i de pengar jag har. Men, i vårat hus blir det så jäääkla kallt på vintrarna att tofflor är ett måste. Jag har länge använt ett par som är så utslitna att det är hål i sulan, så jag köpte de här tofflorna från H&M. De är så himla perfekta så det var lite för bra för att vara sant. 149 kronor, månadens "onödiga" utgift.



På väg hem sedan var vi båda så trötta. Martin somnade i passagerarsätet bredvid mig och sov med öppen mun och snarkade under tiden jag småfnissade åt honom och lyssnade på Ben Howard. Det var mysigt. Jag övervägde att åka till gymmet men kände att min kropp nog skulle tacka mig om jag lät bli. För jag var väldigt trött och nästan lika sugen.. Så istället blev det en dusch, onepiece och glass framför några avsnitt Arrow följt av att jag somnade på soffan i Martins famn, redan runt halv tolv på kvällen.

Ja just det, min chef ringde också. Angående det jag skrivit på lördagskvällen. Det var väldigt skönt att få allting sagt, få hennes perspektiv på dagen och känna att det är bortblåst nu. Jag hade tänkt prata med henne om det men lördagen var verkligen inget alternativ och på söndagen var det så mycket folk runtom att jag lät bli. Så det var väldigt skönt att hon ringde, jag uppskattade det verkligen!

Måndagen var inte särskilt spännande, jag sov länge men var väldigt sliten och trött för det. På kvällen var det dags för combat och pump, samt de där obligatoriska marklyften en timme innan! Jag hade lite ont i ryggraden sedan i lördagsmed den tunga benträningen (påminn mig om att köra tunga squats i squat racken i framtiden, inte i maskinen. Det är så svårt att justera sin hållning där.

När träningen var avklarad åkte vi för att handla lite mat. Jag har börjat följa lite random träningsfreak på instagram för övrigt, och jag har lagt märke till att det är en jäkla massa bilder på Celusiusburkar. Annars är det väldigt inspirerande att se andras vardag och träning, absolut, men just de där burkarna tycker jag är så.. överskattade. Precis som de i Arrow gör smygreklam för Windows 8 hela tiden, så är det ett kvarstående faktum som bevisas gång på gång.. Haha. Anyway, this one goes out to you!



Sedan var det tisdag, och jag skulle hålla morgonens bodypump. Jag är alltid så himla uppstressad inför det, för att jag är så rädd att försova mig. Jag somnade till och från under kvällen men gick och la mig runt ett. Jag vaknade sedan en gång klockan tre, fyra, fem och halv sex innan jag kvart i sex gick upp för att larmet ringde. En god natts sömn, ah tjena. Inte särskilt lång, och inte heller särskilt kontinuerlig. Bummer.

Men jag gick upp, åt havregrynnsgröt och pillade lite vid datorn. Bestämde mig för att skippa sminket idag, DET är ovanligt ska ni veta! Just eftersom jag hade planer på att sova lite till när jag kom hem. Och tro det eller ej, men det gick bra ändå, wink wink.



Det är så himla mysigt att hålla pass på morgonen, särskilt när det är så mörkt ute. Jag körde hårt och det fick jag känna i kroppen efteråt. Stackars hade inte återhämtat sig efter gårdagens tre timmar på gymmet. Så, egentligen hade jag tänkt köra mage och axlar också men min kropp protesterade högt. Så jag åkte glatt hem igen. När jag kom hem drog jag snabbt av mig alla kläderna och kröp ner i Martins säng. Låg och sov i hans famn i två timmar. Det är ett av det bästa jag vet så det var utan tvekan en god start på dagen. Mysigt och varmt. Mmm. (Men när Martin sedan släpade upp mig ur sängen kändes hela kroppen som en sten verkligen, tung och stel.)



Så nu har vi ätit frukost (för mig brunch) framför de sista avsnitten av första säsongen Arrow. Hans kropp alltså.. ah. Nåväl, jag pillade lite med dator, schema, mejl och räkningar. Det är mycket som rör sig i mitt huvud just nu - som vanligt - men som regel känner jag att jag har läget under kontroll. Är möjligtvis lite kluven inför jobb, GMU-antagningen och framtida studier som jag är sugen på men inte vet om jag har meriter för. Jag måste priotirera något av det och just nu är jobbet och ekonomin alldeles superviktig.. Men det löser sig, jag väntar bara på lite svar och så där.
 
Nu ska jag ta hand om disk och göra mig i ordning för ett stängningspass!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

weight beneath my sin

Jag hade tänkt somna tidigt idag, och när ögonen gick i kors av trötthet begav jag mig till sängen men inte hjälpte väl det. Nej, just nu ligger jag faktiskt här och snyftar, snörvlar, och tårarna bara rinner. Nu ska ni inte tro att det är något särskilt som hänt. Jag är helt okej, bara lite tröttare än jag klarar hantera. Efter en väldigt utmanande dag.

Vi åkte till jobbet vid sju imorse och allt kändes bra då. När vi kom dit satte vi igång med öppningen bara vi två, eftersom chefen låg hemma och mådde uruselt. Eftersom vissa helt sonika ibland bestämmer sig för att inte dyka upp till jobbet fick vi idag ta itu med vissa grejer som lämnats ogjorda av tidigare nämnda med bristande arbetsmoral. Men vi kämpade på.

Vid tio öppnar vi restaurangen och enligt schemat skulle vi ha varit sex personer inne. Men där stod bara jag och Martin. Med inte bara en, utan två nötter som beställt i vår expresskassa en kvart innan vi ens öppnat restaurangen. De fick ju snällt vänta tills jalusiet var uppdraget men ändå.

Så vi fick en tuff start på dagen. När chefen sedan tvingat sig till jobbet med sin jättedåliga, feberlika dagsform tog det en hårdare vändning. Jag har full förståelse för att hon mådde dåligt och inte var på humör, men jag kunde verkligen känna att hon riktade sin ilska åt fel håll. Under hela dagen sattes jag under hård press i egenskap av passchef och gavs konstant ännu hårdare kritik, upplevde jag det som. När hon sedan, i slutet av mitt pass ville prata i enrum blev det lite för mycket för mig. Jag vet att det inte var något illa menat alls, något av det som hände under dagen, men jag kände mig otroligt nedbruten och var väldigt nära på att säga att jag vet att det ligger i allas intresse att få bra resultat, men nu måste jag få höra någonting bra också för annars fixar jag inte det här. Det hon tog upp med mig var även en sådan där sak som jag VET varit ett problem för mig men som jag tycker att jag klart förbättrat - särskilt idag! Så det var lite utav en mental käftsmäll att få höra att hon inte sett någon förbättring. När jag ändå slitit som ett djur hela dagen.

När vi slutat körde jag hem för att släppa av Martin, utan att parkera bilen och fortsatte sedan in till gymmet. Jag var egentligen inte särskilt sugen men kände att jag kanske behövde lite endorfiner, tunga vikter och adrenalin. Det var ju ändå dags för veckans styrkepass för benen.


Jag blev glad över att knäna inte bråkade och körde bland annat hundra kilo knäböj och lika tung benpress. NÖJD med stora bokstäver. Jag kände mig belåten efter passet och fick äntligen komma hem..

Vi åt lite glass framför ett avsnitt Arrow. Jag myste nyduschad i min onepiece under täcke! Men glassen däremot var inte alls så god som jag förväntade mig så jag ställde in den igen och dessutom var jag så himla trött.. Så jag gick och la mig runt midnatt.


Hade haft lite sms-kontankt med Manfred under kvällen och genom en diskussion vi haft så kände jag mig ganska sårad, och lite besviken. Men det jobbigaste för mig var när han bad om ursäkt och jag kände att jag mest av allt bara ville ignorera honom. Jag fick så dåligt samvete av att lägga mig på en så låg nivå även om det rent spontant är min första, bästa reaktion. Särskilt när han var så mogen och uppförde sig, så att säga.

Men jag bet ihop och gjorde det jag visste var bäst även om det tog emot. När han avslutade med att skriva "kram från Båll" så blev jag så ledsen, mest över mitt egna beteende och för att jag även blev lite påmind om hur nära vi stått varandra och hur stor del av livet vi delat, men hur snabbt de förlorar sin mening och tynar bort. Det är ganska sorgligt, egentligen.

Bredvid mig i sängen låg Martin som inte förstod så mycket när jag plötsligt släppte fram en massa tårar. Det var ett stilla gråtande men det var många tårar som rann. Jag förklarade att jag inte var särskilt sugen alls på att åka till jobbet imorgon med tanke på hur mycket skräp jag fick ta, och höra idag. Jag tyckte att det var opedagogiskt av chefen och just därför vill jag egentligen inte försöka förbättra mig, om ni förstår mitt tänk. Sedan får ni absolut inte missförstå mig, jag tycker mycket om min chef och jag ser upp till henne. Men just idag när hon mådde dåligt sympatiserade jag inte med hennes styre. Man kan inte vara överens om allt. Så är det bara.

Mitt i detta var Martin helt jäkla fantastisk och visade precis den delen av honom som jag häromdagen bad om att få se i sådana här lägen. Så kärleksfull och omtänksam han varit de senaste dagarna alltså, det får det att pirra i hjärtat på mig. Det värmer så att han verkligen lyssnade och tog åt sig. Tack, min fina älskling.

Så även om kinderna är lite fuktiga och jag trots allt inte kom i säng tidigare idag ändå, så känner jag mig stark! Jag är ledsen över att vissa saker inte blev så bra idag men Martin påminde mig om att det är en ny dag imorgon. Med nyladdade batterier och mer distans till känslor och händelser, mindre dimma och lättare att se klart. Men det var skönt att få ladda ur i alla fall.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

the expert

Åh gudars.. jag insåg inte riktigt hur trött jag var förrän jag la mig ner i sängen.. Sömn, snart är jag hos dig.
 
När jag slutat jobbet satt Martin på kontoret. Jag höll honom sällskap i de två timmar han ägnade åt att göra traineeprovet. Ja, min Bowies ska också bli gråmössa! Det var på tiden, faktiskt. Roligt att det är skitviktigt att göra det där provet, man måste göra det för att få åka till Maxskolan. Ändå är det inte uppdaterat och innehåller många frågor som är föråldrade sedan nästan tre år tillbaka. Way to go.
 
 
 
Jag lyckades snappa upp en arbetskamrats missnöje över att jobba öppning samt en önskan om att jobba stängning så jag fixade så han och Martin bytte pass. Alla nöjda och glada! Istället för en långhelg utan Martin (där jag jobbar öppning och han stängning varje dag) blev det en ledig dag för honom idag så vi kunde umgås på kvällen samt gemensam öppning resten av helgen. Helt jäkla awesome!
 
Vi åkte in till stann för att köra lite bröst och triceps. Som jag längtat efter det passet.. Hittade den här bilden som jag skrattade högt åt.
 
 
Lite jag i ett nötskal faktiskt, haha.
 
Vi öste i flera timmar och eftersom jag verkligen bulkat kolhydrater under hela dage och till och med under själva passet så blev jag aldrig riktigt trött. Förrän nu då. Men vi körde på hårt och för första gången på jääääkligt länge fick jag ruskigt bra kontakt med triceps. Najz.
 
 
 
 
 
Jag har haft jättesvårt att träna triceps sedan tidigare, tycker mest att den ser ut att vara en extra, liten fettklump.. Det hade nog inte skadat för mig att deffa lite, så linjerna träder fram mer. Men å andra sidan strävar jag mer efter en jämn livsstil som kanske ger resultat långsammare men ändå känns överkomlig som standard året runt. Jag tappar så lätt motivationen annars, det blir allt eller inget liksom.
 
Efter träningen bad jag om fredagsmys så vi åkte till Statoil och införskaffade varsin Ben & Jerry's. Tro det eller ej men jag har faktiskt inte rört den. Jag var inte så sugen, men vem vet, det kanske blir lördagsmys imorgon, istället! Jag tror aldrig det hänt någonsin, att jag köpt glass men inte ätit av den samma kväll. Är det självdisciplin jag upplever? Det var det värsta!
 
Nämen som tidigare nämnt, så lever jag hyfsat hälsosamt vad gäller mat, och när jag inte sätter några strikta regler så ställer sig kroppen in på det med. Jag blir inte lika sugen på godis och dylikt, om jag bara känner att jag borde dra ner på det. En uppåtgående spiral helt enkelt, ju mer jag låter bli desto mer inser jag hur lätt det är att klara sig utan, och hur meningslöst det egentligen kan vara. Visst ska man få unna sig, det är absolut inte det. Men jag har en tendens att göra det i slentrian mer än något annat.
 
När vi kom hem och klockan var elva hade jag varit hemifrån och i full fast i 16 timmar. Ändå fanns det energi kvar! Jag diskade, dammsög, vikte tvätt, hängde annan tvätt och tog en dusch innan jag kröp ner i min onepiece och la mig här.. Och nu kom tröttheten krypandes..
 
Det är inte så där jättelång tid tills jag ska upp så jag ska ge mig nu. Imorgon blir det leg day om jag känner att orken finns. Det glädjer mig så att jag öppnar restaurangen med Martin och jag tror den här helgen kan bli riktigt bra, om jag nu kan ta mig hem liiiite tidigare på kvällarna.. Haha.

Vackra drömmar!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

castaway



Trött tjej njuter aktivt av rastens sista minuter..

Igår när jag lagt mig kom Martin in och tittade på mig lite finurligt, pussade mig och påminde om att han tycker om mig. Fina killen, med allt som varit så har jag det senaste verkligen tänkt på hur högt jag värderar honom och hur glad jag är att han finns. Den gesten värmde mitt hjärta, och gör fortfarande i skrivande stund. Man får sina uppvaknanden ibland, där man gör allt man kan för att inte ta saker för givet. Som igår t.ex. när jag gick runt hela dagen och tänkte på hur tacksam jag är över att mina knän fungerar som de ska. Resten av kroppen också, förstås.

Igår kväll försökte jag även guidad meditation och kroppsscanning innan läggdags. Men jag började bara skratta rakt ut, för mina gerbiler var helt galna, grävde och gnagde helt febrilt.. Fanns ingen möjlighet att fokusera alls. Men det var värt ett försök!

Jag fick bara sovit i 5 timmar, men verkligen skuttade upp och gav mig själv en fantastiskt bra morgon med Arrow och utan stress. Det var kallt och mörkt ute men när jag försiktigt bilade fram i skogarna, med sätesvärme på max och 5FDP i högtalarna så kändes livet så jäkla bra.


Jag har en massa tankar och funderingar kring framtiden, det är lite småspännande faktiskt. Vill bara få allting klart nu! Antingen GMU eller annan utbildning, det återstår att se hur mina möjligheter ser ut..

Jag längtar tills jag slutar! Martin var fortfarande vaken imorse när jag gick upp (!) så det är tveksamt om han kommer komma till jobbet en sväng samt det där gympasset vi planerat. Vi får se. Jag är trött som as men ändå sjukt taggad och glad över att det är fredag! Jag kommer mysa ihjäl mig ikväll. En kort stund, innan jag typ.. Dör av utmattning. Haha.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

a thousand places

Det känns som att jag har haft semeter i två veckor. Det känns bra nu, även om det kanske svider lite vid löning i december.
 
Jag har inte skrivit asmycket för det har inte funnits asmycket att säga. Som tidigare nämnt har jag känt mig labil i humöret sedan tre veckor tillbaks, och även om jag känt mig ledig i två av dem efter en tuff vecka där allting började så har ledigheten inte löst alla problem. Igår la Caroline in ett extra pass bodycombat eftersom jag frågade om hon ville, eftersom jag var sugen. På näst sista låten fick jag så krutansvärt ont i magen, det verkligen högg helt hysteriskt, mådde illa och kände mig febrig som satan. Det händer mig sällan, men så fort det var över var jag tvungen att rusa ut till toaletten och kräkas. Jag var rädd att jag blivit magsjuk men när jag fått upp allt så kändes det bättre igen. Annat än att jag alltid blir så omtumlad av att kräkas, men annars var det bra. Jag måste ha ätit något dåligt precis innan vi åkte.
 
Jag bestämde mig i alla fall för att släppa alla gymplaner och åka hem. När Martin svarade "Okej, jag stannar kvar ett tag" bara brast det för mig. Det har varit så mycket småsaker som byggts på att jag retat sönder mig själv på saker som han sagt och gjort. Jag ville mest av allt i hela världen att han skulle släppa gymmet också, fråga om jag mådde bra, om jag ville ha hjälp, sällskap, vad som helst. Jag har nämligen sedan den där veckan för 20 dagar sedan, känt mig ganska ensam i Martins sällskap. Han har svårt att hantera när jag är ledsen men det är då jag behöver honom som mest. Jag vet  att det inte finns något annat än välmening bakom hans handlingar men vi är som sagt så fundamentalt olika att det kolliderar.. Och eftersom jag varit på så dåligt humör, har det bara blivit en nedåtgående spiral.
 
Jag hade panik för jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med mig själv. Jag hade nått bristningsgränsen. Som tur var, det räddade verkligen livet på mig, så kunde jag ringa Ellen och få det bästa stödet man kan tänka sig. Fy fan så välbehövligt det var. Jag kände mig så mycket lugnare efter vi lagt på.
 
När Martin kom hem bet jag i det sura äpplet och bad om att få prata med honom. Sa vad jag kände, att vi trampat varandra på tårna i 3 veckors tid. Att jag kände mig väldigt ensam i alla motgångar, att det var jag som löste alla problem och tog på mig allt ansvar för gemensama eller till och med hans egna, praktiska problem, samtidigt som jag tog itu med mina egna. Efter samtalet kändes det förjävligt, eftersom jag hatar att behöva "ta ett allvarligt snack" med honom och inte kände att jag fått ut så mycket av det. Jag avslutade allting med att säga att jag älskar honom och tycker att han är fantastisk, men att jag var tvungen att få kontentan av alla småsaker ur systemet för att kunna släppa det. Jag gick in till mitt rum och stängde dörren. Fem minuter senare kom han in och jag fick bekräftelse på att han tagit åt sig vad jag sagt och det kändes.. så himla bra. Jag var så tacksam över den gesten. Kvällen blev jättemysig och för tredje dagen i rad somnade jag i hans armar, och sov där hela natten.
 
Utan samtalet med Ellen hade kvällen verkligen sett annorlunda ut, i negativ benämning. Jag är så tacksam över att jag har henne, som är så klok och intelligent. Hjärta.
 
Så ser det ut. Imorse vaknade jag upp med den där genuina glädjen som jag saknat innanför bröstkorgen de senaste veckorna. Den har kanske funnits men varit skör och alltid krossats innan dagen varit slut, i stort samband med mina tvångstankar också. Men när livet är uppriktigt bra är tvångstankarna mindre, och naturligtvis vice versa. Idag har produktiviteten återigen lyst med sin frånvaro men jag känner att det gör inte så mycket.. jag ställer så höga krav på mig själv som det är. Och när jag kan tänka så, då håller jag stenhårt fast vid den känslan. Nu har jag fått mina två veckor utan en massa jobb och efter gårdagens samtal med Ellen och Martin har jag helhjärtat sopat grubblerierna åt sidan och börjat om på nytt. Nu är jag back on track!
 
 
Martin blev tillfrågad att jobba stängning och tackade tillslut ja. Det pajade lite planer för mig men jag tog det för vad det var, det är faktiskt skönt att vara ensam hemma ibland också. Jag skjutsade honom till jobbet och vi handlade i samma veva. Typiskt mig att komma in i affären med 5 saker på inköpslistan och komma ut med mat för 500 spänn. Jag har i alla fall slutat "bunkra". Förr skrev jag alltid upp asmycket grejer på inköpslistan för att det "kan vara bra att ha hemma", men nu planerar jag en middag åt gången. Vi handlar ändå såpass ofta, och det funkar mycket bättre för mig.
 
Jag har kollat en massa avsnitt Arrow, sovit och städat. Samt pillat med smågrejer på datorn och lagat mat. Och lyssnat på Five Finger Death Punch's nyaste album! Jag använde mig av 1,2 kilo köttfärs att laga mat med så det blev en hel del tillslut..
 
 
Pannan är alltså en decimeterdjup wokpanna! Madness.
 
Tiden sprang iväg och jag åkte stressad in till gymmet för mina legendariska torsdagsbravader! Tog med mig den lilla vattenflaskan, ett misstag jag aldrig gör om på en torsdag..
 
Skippade PWO:n å min mages vägnar men var taggad ändå. Körde min pump och var så himla konstig i huvudet, deltagarna måste trott att jag knarkat eller något, haha! Jag sa saker som "främre/bakre delen av ryggen", "rikta tummarna ner mot taket", "dags för avslappning.. nej, utsträckning". Helt väck, haha.
 
Köttade sedan x-fit och det tog ju aaaaldrig slut! Men jag körde på bra, är nöjd över dagens insats.
 
Efter passet sa jag till en tjej som heter Tine, som brukar vara med på mina pass samt x-fiten, att jag tycker hon ser så jäkla snygg ut hela tiden när hon tränar. Hon har en skitsnygg kropp, jättevackert hår och ser bara allmänt fräsch ut. När jag sa det till henne berättade hon för mig att hon pratat om mig med sina kollegor för ett tag sedan, där hon sagt att hon beundrade och inspirerades av mig. Jag blev så himla lycklig! Här snackar vi korta karmabågar alltså. Det gjorde verkligen min kväll!
 
 
Som om inte det vore nog såg jag den här statusuppdateringen på FB när jag kom hem.. Blev alldeles varm och lycklig i hela själen! Särskilt med tanke på att jag känt mig osäker i min instruktörsroll. Inte själva coachandet men jag har känt att jag kanske inte nått ut till deltagarna riktigt. Men i det här växte jag lite och känner att jag kan tro på mig själv!
 
 
Om jag inte brukar vara endorfinkickad på torsdagskvällarna vanligtvis så var jag det utan tvekan nu. Så glad! Åkte till Nordby för att hämta upp Martin som ännu inte jobbat klart men varit bäst i världen och köpt en FortiFX åt mig. Så jag satte mig i personalrummet och gottade mig med världens godaste proteinbar och en halvliter Xtend.
 
 
 
 
Nom nom nom nom..

Nu ligger jag nermyst i min onepiece i Martins säng. Jag har bott i dem, både onepiecen och sängen, de senaste dagarna och det har varit så himla skönt. Jag känner att jag verkligen fått tid och möjlighet att ladda om en sliten kropp och ett ännu mer slitet sinne.. Men nu är jag tillbaka och redo att börja om, lagom till att jag börjar jobba ordentligt imorgon igen. Det stundar öppningshelg och egentligen borde jag lagt mig för att sova för ett tag sedan, men som vanligt.. så har jag varit lite för uppe i varv för det. Men jag tror det börjar lukta dags för snarkofagen i detta nu!
 
Tack för att ni läser och för att ni tar er tid att dras in i min detaljrika, inte alltid så himla spännande, vardag. Jag uppskattar det mycket!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

here to die



Sitter just nu och väntar utanför Björns mottagning, kiropraktorn som jag går till för mina knän. Jag misstänker att vi kommer avsluta det kapitlet idag och prata om mina axlar istället, för att de gör ont så fort jag ansträngt dem. Och jag hoppas på massage! Alltid massage. Han skickade för övrigt några länkar till mig där man pratar om felbelastning och påfrestningar av ryggen. Väldigt intressanta videor, till min stora förvåning. Tror jag ska dela med mig av dem senare.

När jag vaknade imorse låg jag och trängdes med Martin. Det är mysigt och värt det - men jag är ändå glad att det mest är ett alternativ. Jag hade inte stått ut med att sova så varje kväll tror jag. Jag vaknade runt nio, av mig själv efter sex timmars sömn. Jag fattar inte, jag tänker alltid att jag ska få sova ut trots att jag somnar sent, men ändå vaknar jag tre timmar innan väckarklockan ringer..

Det är verkligen jättevackert ute och jag känner på mig att det här kommer bli en bra dag!


Frostigt och dimmigt i Näsinge på morgonen. Mycket fin utsikt från verandan. 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

battleborn

Det kliar överallt. Jag blir vansinnig, för mina naglar är superkorta. Tror å det bestämdaste att det bor något pyttelitet djur i sängen, som bits.. Gaaah.
 
Igår. Seg dag, inte riktigt som planerad. Jag gjorde ingenting särskilt  typ hela dagen tills det blev dags att åka in till gymmet för att hjälpa till att klistra på golvet i röda salen. Jag ägnade dryga 90 minuter åt att placera ut 20 brädor, se till att alla var på platser där man kunde se sig själv i spegeln (och att alla stod rakt!), och klistrade sedan fast märken för att markera var hörnen skulle vara. Det första som hände när deltagarna kom sedan var klagomål.. jag förklarade att självklart får de stå var de vill, men att de svarta hörnen var mer riktmärken inför en fullbokad sal. Det var.. föga populärt, haha.
 
 
Nåväl, en förvånansvärt orklös Ida körde en timmes combat följt av egna pumpklassen. Jag lastade inte på så mycket vikter men var ganska taggad ändå. När passet var färdig inväntade jag Martin för att avsluta dagens gymbesök med lite styrketräning. Han hade med sig en efterlängtad, ny hållare till mobilen! Naaajz.
 
 
 
Martin överraskade mig med en greppboll, perfekt för mig som behöver träna upp min greppstyrka!
 
Så, efter alla de timmarna på gymmet var det dags att avrunda kvällen med lite mage/rygg. Tungt. Trött chey, naturligtvis. Men vi körde ändå på bra och snart kände jag bara fuck this shit och begav mig hemåt. Det var ganska efterlängtat.
 
När jag kom hem upptäckte jag till mitt stora förtret att gerbilerna slagits igen. Ben hade några tår avbitna och några tår brutna, samt många blödande sår på svansen.. och en väldigt tilltufsad päls i övrigt. Dt var fruktansvärt att se honom sådan. När Martin kom hem en stund efter mig bilade vi till Söle för att hämta en till bur. Igen. Jag var inte alls bitter som in i helvete, nejdå.. Men vi kollade på nnyaste avsnittet FG som var asroligt, så det kändes ändå lite bättre tillslut.
 
 
Somnade sent och skulle upp och jobba tidigt. Jag skippade det mesta, jag orkade inte sminka mig "ordentligt" och åkte när det passade, utan att stressa. Jobbar man öppning är det lite så, kom när du vill bara du är färdig med allt tills tio. Inte officiellt då, men underförstått. Hähä.
 
 
 
Min egna specialhamburgare.. Rågbröd, bacon, gurka, salt/vitpeppar-kryddad stekt kyckling, tomat, asmycket lök, asmycket sallad, kesellabaserad dressing och sambal oelek. Åt helsike för starkt varje gång!
 
 
När arbetsdagen var färdig var jag nöjd och glad och begav mig hemåt i den friska novemberluften. Hade dessutom med mig ett kilo svinnad kvarg från jobbet. Det blev mellanmål för oss när jag kom hem, framför ett avsnitt Arrow eller två. Fast det skall medges, jag somnade med gott samvete halvvägs igenom andra avsnittet. Det var så jäkla skönt! Jag som sovit så dåligt och lite under natten. Sov i Martins famn i nästan tre timmar, det var så mysigt att jag dog lite på insidan. Satte ett larm på kvart över 6 på kvällen, för då var det dags för mig att göra mig i ordning och åka iväg till Rossö för myskväll med mina tjejer!
 
 
Asmycket kakor och annat smaskens, och framför allt kaffe. En massa kaffe. I sällskap av vänner och lite tända ljus och några katter. Underbart fin kväll!
 
 
Mary masserade Emmas rumpa, haha! Finisar.
 
När klockan närmade sig elva var det dags för mig att bege mig kände jag. Martin var lite småsugen på ett gympass vilket gjorde mig asglad, så jag smäckte i mig min PWO och bilade in till stan, nöjd och belåten.
 
 
 
Vi tränade lite på varsitt håll idag. I början gjorde det mig lite frustrerad men jag insåg att det finns värre saker här i världen så jag tänkte på annat. Körde ett rent axelpass och JÄVLAR så bra det tog! Det var längesedan jag körde styrketräning tills jag blev så trött, helt underbart. Det tog bara 90 minuter, dessutom.
 
Och! Äntligen har volym två av 5FDP's senaste album kommit ut! Är riktigt jäkla spänd inför att lyssna igenom den!
 
 
Nä, det börjar bli dags att bege sig mot sängen. Jag borde egentligen äta men jag känner mig lite smått illamående, och som regel alltid typ mätt efter att jag har tränat. Vi får se.
 
Mitt humör har varit väldigt fragilt de senaste dagarna. Jag har inte mycket till tålamod och det är många gånger jag fräst (eller viljat fräsa men förblivit tyst istället) åt Martin och på jobbet har jag varit grinig och tyst med. Jag vet inte riktigt varför det har blivit så, det känns som att det stundvis är lite bortom min kontroll. Jag tror det har att göra med att jag har så jäkla mycket som surrar omkring i huvudet som jag bara inte kan få grepp om. Jag är nöjd med nuet, för jag mår bra, men det är så mycet jag så aktivt måste välja att känslomässigt distansera mig ifrån. Det är en tung, men väldigt nyttig, utmaning för mig.
 
Det är för övrigt bara en månad kvar till min födelsedag. Dags att börja fila på en önskelista!
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

reddville

Hashtag vilkentrevligdagdethärverkarbli. Minsann!

Fuck to the yeah, en dag som gick som planerat! Kan ni föreställa er? Nej, inte jag heller.. Jag blev väckt av Martin klockan nio imorse när han kom in och la sig hos mig. Jag minns inte så mycket annat än att jag slog honom på handen vid ett tillfälle, eftersm han "klappade" på mig, det vill säga att han halvt frenetiskt och alldeles för hårt kliade på samma punkt för länge. Söt, han har en tendens att gosa så när han är halvvaken. Men efter ett tag gör det ont och när jag är trött ber jag inte snällt, haha.
 
Jag gick upp, lagade havregrynsgröt (så himla smidigt, bara blanda havregryn med vatten, in i micron på 2 minuter och vips!) och gjorde mig i ordning. Runt halv elva åkte vi i min bubbla till Nordby för att påbörja dagen. Vi handlade mat (ännu mer flapjacks, knark deluxe) och drack kaffe innan det var dags för honom att börja jobba. Jag sprang omkring på Nordby och uträttade ärenden, köpte saker som var absolut nödvändiga, typ sminksvampar, tandtråd, mellanrumsborstar och flourtuggummi. Skitkul att lägga ut pengar på, särskilt när man två dagar efter löning inser hur jäkla fucked man är inför kommande månad.
 
Jag åkte sedan in till stan för att slå ihjäl lite tid, var på Mekonomen för att kolla lite priser samt bli pålurad 8 liter spolarvätska för 100 spänn (lägligt med tanke på att min tog slut på vägen dit).. Men det lär väl gå åt. Och det var ju ändå billligt. Fast återigen, alla dessa utgifter!
 
 
Bilade sedan till Rossö för att lyssna på Mary och Annie som hade sin välgörenhetsspelning. Åååh så mysigt det var! Fast jag köpte världens minsta punschrulle och världens minsta kopp kaffe för 35 spänn. Ja. Ja. Musiken var i alla fall jättebra, jag fick faktiskt hålla tillbaka tårarna några gånger. Att se och höra de två var.. jag vet inte, det väckte något i mig. Något starkt! Geniun glädje, över vilka fina människor jag har runt om mig. Jag kände mig väldigt lycklig där och då faktiskt, bara för det.
 
 
Det var hur som helst dundermysigt att vara där, satt bland annat med Ellens föräldrar och pratade lite. Marys mamma introducerade mig inför ett par som satt vid samma bord och sa "här har ni ytterligare en musikalisk begåvning" och efter att ha pratat en stund reste sig mannen upp och sa "Men Ida, så stor du har blivit, jag måste få ge dig en kram". Då visade det sig att han och farmin spelat mycket ihop, när jag var liten. Typiskt Strömstad som är en så liten stad, överallt har man saker, historia och bekanta gemensamt.
 
Allt prat om musik och att spela gjorde mig så sugen att jag för första gången på säkert ett halvår, dammade av min BC Rich och drog på förstärkaren så högt att Martin använde hörlurar i rummet intill. Men jävlar så roligt det var! Min utvecklingskurva vad gäller gitarrspelandet är verkligen en katastrof, jag har inte utvecklats på säkert 5 år, skojar inte. Jag vet inte riktigt var jag ska börja (om). Jag kan bara lite Metallica-riff, praktiskt taget. Men vill man så kan man, så är det ju.
 
Kul att jag kunde dela med mig av lite annat än träningsrelaterade bilder och videor!
 
 
 
Efter spelningen var färdig och vi hastigt och lustigt sagt hejdå samt skiljts åt åkte jag hem till Söle. Det var lite halvtaskig stämning då det rådde sjukdom i familjen, misstänktsamt likt magsjuka..
 
 
 Möttes av detta när jag kom hem, haha! Åh Findus, han brukade i alla fall alltid när jag bodde hemma, sitta vid middagsbordet vaaaarje dag och vänta på att jag eller farmin skulle dela med oss. Skönt att se att det behålls lite rutiner där hemma, maw.
 
 
 
Jag lämnade av lite burar, tog hand om lite post och tillsammans med farmin gjorde vi lite service på bilen. Städade, fixade, funderade.. Det var välbehvligt för det lilla ketchupfärgade skrället. Åh, min bil. Den är så bra. Peppar peppar.
 
När det började dra ihop sig mot kväll var jag så FÅNIGT hungrig. Jag hade planerat äta på Söle så jag hade inte med mig mat, men när jag fick veta att eventuell magsjuka var på vift kände jag mig inte jättesugen på att äta där. Så jag gick utan mat i sju timmar och var inte i det lyckligaste laget. Men jag tog med mig Simon i bilen och bilade efter farmin in till stan för att handla tillsammans. DET var längesedan. Jag köpte en flapjack som jag smulade ner i en kesella med hallon. Som pre-workout mat kände jag att det var den billigaste, snabbaste, smidigaste och mest hyfsade lösningen jag kunde komma med där och då. Men det var verkligen inte gott, alldeles för sötsliskigt.. Inte vad jag föredrog efter så lång tid utan mat. Men jag blev ju mätt och fick lite energi till kommande träningspass, och det var ju syftet. Sa sedan hejdå till far och bror innan jag satte mig i bilen, slängde i mig min PWO och åkte mot mitt efterlängtade gympass!
 
 
Jag hade tänkt köra axlar och mage idag, men redan efter första övningen, axelpress, kände jag att axlarna protesterade. De har en tendens att göra det när jag inte haft vilodag på ett tag. Faktum är att jag så sällan kört bara axlar eftersom Martin pga. skada aldrig heller kör rena axelpass, men de är hyfsat vältränade ändå. De är ju med på så mycket annat, så jag ser det inte som någon direkt förlust att hoppa över axelpasset den här veckan. Eftersom jag dessutom kom in till stan senare än planerat så hade jag bara dryga timmen på mig, så det passade bra att bara köra mage. Det var - till min stora förvåning - riktigt roligt! Även om jag som regel tröttnar på övningen efter typ två set vad gäller mage. Det är ju så tungt..
 
 
Åkte sedan i god tid till Nordby för att plocka upp Martin med. Sedan åkte vi hem, jag var astaggad i förhållande till hur jag känt mig de senaste veckorna, instabil och lite extrem åt något håll, botten eller toppen liksom. Vi lastade ur min bil som var full med grejer och efter att ha packat upp allt samt tagit en snabb dusch, satte jag mig med gitarren och lät tiden fara förbi. Ska leta upp om det finns några schyssta step-by-step tutorials på YouTube, för att komma någonvart med spelandet. Det hade varit kul att bli duktig(are), efter alla dessa år. Få mer att jobba med. Det är så tråkigt, för det känns som att man bara kan ha ett - max två - fritidsintressen. Det finns liksom inte tid för mer. Jag vill träna, läsa, se på filmer, serier, teckna, fota, redigera, spela TV-spel, spela gitarr.. Men sedan har jag så sent som igår erkänt att jag inte är så tidseffektiv. Bloggandet t.ex. tar upp stor del av min tid och det är också ett aktivt val jag gör, en prioritering. Allt handlar om vad jag väljer.
 
 
Efter att jag lagt upp min gitarrvideo på Instagram, och eldat på mitt eget intresse lite genom att få lite respons, satte jag mig i Martins säng och grejade lite. Planerade, betalade räkningar.. Sånt som är så skönt att inte skjuta upp. Kollade ett till avsnitt Dr. Phil och nu sitter Martin bredvid mig, läser bok och lyssnar på musik i hörlurar. Samt tuggar tuggummi helt frenetiskt, nästan lika illa som jag. Haha.
 
Imorgon är det måndag och min ledighet fortskrider. Jag går in på vad som hos assistenterna är känt som chillveckan, tydligen.. För jag har ju slitit så himla hårt den här veckan. Jobbat en dag. I Uddevalla. Då jag delade ut kaffe. Och tre pass på gymmet då, men det räknas inte riktigt.
 
På agendan står i alla fall att hålla sig hemma större delen av dagen. Jag ska fixa lite grejer på datorn, börja beta av lite på en att-göra-när-tid-finnns-lista, göra en skiss över hur vi ska märka golvet i röda salen på gymmet och åka in tidigare för att utföra det med! På kvällen blir det combat och pump, säkert lite styrketräning i gymmet med. Och jag lägger mig ner och självdör om jag inte ätit asmycket inför det imorgon..
 
Just det, en sista grej!
 
 
För längesedan skrev jag om Tampons For Free, ett företag som skickar ut gratis tamponger varje månad i utbyte mot att man gör deras kampanjutvärderingar för reklamen på boxarna (som tar typ två minuter, helt klart värt det). De har för övrigt bytt namn till Reddville men är minst lika bra som förra konceptet. Eftersom jag bloggade om dem för typ 2 år sedan uppmärksammade de mig och nu står jag med på deras lista över VIP-utskick. Det innebär att jag då och då får hem stora paket med schyssta produkter! En gång fick jag ett megastort och dessutom fint inslaget paket med asmycket produkter från RFSU, och innehållet har tamejfasen räddat min vardag mååånga gånger.. Tycker det är helt fantastiskt att de uppmuntrar en på det viset. Det är ju så enkelt! Jag brukar aldrig rekommendera snt här men det här är faktiskt väldigt värt den pyttelilla tid och energi det tar.. Om du också vill signa upp eller veta mer så klicka HÄR! I vilket fall, den här gången fick jag Lactacydgrejer, vilket var mycket uppskattat då det är de produkterna jag använder till vardags och de tog slut i veckan. Kärlek!

 
Övriga updates om livet är just nu att gerbilerna gnabbas och att mitt vänsterknä är kasst. Igen. Efter alla dessa veckor av vila, rehabilitering och försiktighet så hade det blivit bra igen, och jag har varit varsam och lyckats hålla mig undan smärtan trots tre pumpklasser på en vecka.. Så igår klämde jag det i bildörren när jag var påväg ut ur bilen, det kom en vindpust och dörren bara for tillbaka. Tack vädergudarna, tack så jättemycket.
 
Men det försvinner förhoppningsvis snart. Både gerbilernas dispyter och min smärta i knät. Dags att bege sig till snarkofagen!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

mirror, mirror

Jag skippade som sagt både trippen till Nordby och besöket hem till Söle. Båda kan jag ta imorgon, i lugn och ro. På Nordby behöver jag sminksvampar samt lite tandvårdsgrejer. Och billig fågelmat, om jag kan hitta det. Hemma har jag nu massor med saker som jag ska pilla med, tillsammans med päronen. Det kommer bli mysigt.
 
Det innebar i alla fall att jag kunde åka till gymmet och inte behöva stressa. Jag satt och pillade lite med instagram och hittade den här bilden (ÄLSKAR när folk lägger upp motivational pics!) som bara gick rakt in i hjärtat på mig, gav mig en liten kick för att den kändes så klockren med tanke på vad jag nämnde i förra inlägget. Det där med att jag är så stressad jämt.
 
 
Så sant att jag får gåshud! Ibland måste jag sluta tänka och gräma mig så mycket. Sluta ge efter för den där känslan att jag måste. Vet jag att det är desutruktivt så ska jag låta  bli, för att jag förtjänar det. Så himla klockren verkligen.
 
Jag ska säga som det är, jag har känt mig snygg idag, med mitt nyfärgade, fräscha, lena och fluffiga hår. Nu är det bara ett besök hos frisören som fattas men jag har ändå inte varit där på två år så det får gott vännta tills januari.. Känner att det finns vettigare sake att lägga pengar på just nu, när jag ändå redan väntat så länge. Så idag togs det många bilder på mig själv. Hååååll till godo.
 
 
I bilen redo med min PWO! Jag älskar att köra bil. Jag önskar jag kunde få betalt för att köra bil. Det är så himla skönt att ösa musik och bara vara i sin egna lilla värld.. Bil och körkort är utan tvekan ett av det bästa som hänt mig, jag blev så fri den där förmiddagen den 22:a september för två år sedan.
 
Väl framme på gymmet blev jag taggad som fasen! Snyggt hår och bra självkänsla är inte dumt, haha. Lats och biceps skulle piskas och det HÅRT SOM FASEN!
 
 
 
Jag började med hantelcurls, traskade faktiskt upp på 12,5-kilos hantlarna för första gången! Supersetade varje med tre chins utan assist. Efter det körde jag explosiva frivändingar, alltså minimalt med vila. Kom upp på 40 kilo för första  gången men det varade inte länge, för jag var TRÖTT efter alla chins.. Men kom ändå upp på 12 reps på 30 kilo, jag som bara vågat mig på det en gång tidigare. Yey me! Supersetade även där, fast med chins, brett grepp, med assist, 12 reps. Gick sedan över till bicepscurl med böjd stång (2 set) och 20 kilo på rak stång (2 set). Körde 12 reps chins med brett grepp, i assistmaskinen innan jag körde fyra set med uppåtträtt rodd, 4 set. 12 reps chins, brett grepp med assist. Supersetade sedan bicepscurl i kabelmaskin med rodd, 10 resp 20 reps, gånger tre. Körde sedan mina absolut sista 12 chins med brett grepp i assistmaskinen, det var rena viljestyrkan som tog mig upp de fyra sista kan jag ju säga. Tänkte avsluta med 4 set T-bar för att få in lite mer rodd men på 20 kilo orkade jag nästan ingenting så jag kunde konstatera att jag var helt slut. Synd, för jag hade gärna haft med mer rodd slash latsdrag men chinsen tog riktigt hårt på mig, och mest trötta var biceps och min greppstyrka var katastrof.. Men det var roligt som fan!
 
Det var riktigt längesedan jag kände mig så uppumpad! (Har för övrigt sett - inte en dag för tidigt antar jag - att man kan lägga på filter direkt i visningsprogramet i mobilen, aaaawesome ju!)
 
 
 
 
 
 
Jag skakade som fasen verkligen, GÖTT! Tryckte i mig en XL-proteinbar för att inte kollapsa och begav mig sedan hemåt för att byat om, samt köpa present till Mika på vägen.
 
Det var en jättemysig kväll hos Mika, med trevligt sällskap, tacos, hundar och film. Och lite TV-spel. Haha. Och pepparchips! Passade på att unna mig lite, jag påpekade häromdagen att det var så jäklaa längesedan så det satt som en smäck.. Men så mätt jag blev. Och vilken protest magen gör nu, men det var det värt!
 
 
 
 
Sitter just nu i Martins säng, han spelar datorspel och jag tänkte kolla ett avsnitt Dr. Phil innan jag nöjd och belåten kraschar i min säng. Imorgon stundar den där turen till Nordby tillsammans med Martin som börjar jobba tolv, en sväng till Rossö för att lyssna på Annie och Mary när de spelar, en sväng hem till Söle samt.. gymmet. Så klart.
 
Det kommer bli grymt. Sov gott allihopa!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

prophets of war

Ställde klockan på elva för att få sova tillräckligt många timmar. Ändå vaknade jag strax innan halv nio, och kroppen sa att det var dags att gå upp! Det är ganska typiskt mig, vara så taggad att jag inte orkar vila. Hm.
 
Så jag satte mig och slöade framför datorn en stund innan det var dags att ta itu med diverse morgonrutiner. Insåg att jag hade ett paket med hårfärg liggandes. Åh, det finns tre ständigt återkommande saker här i livet som jag avskyr att behöva ta itu med. Göra rent hos gerbilerna, tanka bilen och färga håret. Det är ju så tråkigt, haha. Men samtliga går ju riktigt fort, och det inser jag varje gång men jag lär mig liksom aldrig. Varje gång konstaterar jag att det var ju inte så farligt, men ändå känns det pest och pina nästa gång.. Hähä.
 
Men om något är jobbigt att göra så bara gör det, eller hur?! Så jag slet av mig morgonrocken och drog i den där hårfärgen. Jag är inte särskilt noggrann när jag färgar, en gång minns jag att jag bara satt framför Dexter och kletade in färgen, hade inte ens någon spegel. Och för en gångs skull kom jag ihåg att tvätta bort färgen som hamnat i ansiktet med, DET var nog första gången någonsin. Annars har jag hört att man kan lägga en tunn hinna vaselin vid hårfästet så att färgen liksom inte sätter sig, men det kom jag på i efterhand. Det är nog enklare att bara ta en bomullspad och tvätta bort, ändå. Bra blev det ändå, i alla fall ur mitt perspektiv!
 
 
Åt frukost framför ett avsnitt Arrow (halvvägs igenom nu!) och noppade bort fjunen ovanför överläppen, har en tendens att få några grövre hårstrån där.. Jag och mina svarta hårstrån på kroppen alltså. Jag har alltså lite grövre, mörka, hårstrån här och var, på bröstkorgen (!), högerarmen, axeln, låren.. 7 stycken tror jag det är sammanlagt. Tror jag börjar bli man.
 
 
Rågbröd är en stark favorit hos mig, enda problemet är att man måste smöra så jäkla försiktigt. Sedan är brödet så pass fett att smöret mest bara glider omkring och liksom inte klibbar fast. Patience test level 80.
 
Jag har myst med min fina Martin ochsom vaaaaanligt hamnat på efterkälken med dagens planering. Hade tänkt ta en sväng till Nordby för att köpa lite småsaker men efter att ha kollat mitt konto och betalat alla räkningar, dubbelt upp med Statoilräkningar bland annat, skitkul, så känner jag att jag bör avvakta och se om det är en prioritering att köpa en hink med talgbollar till fåglarna utomhus.
 
Skickade iväg säkert tio mejl, pillade med schemat och skrev in grejer i almanackan, försökte lösa krockar i planering och så vidare.. Men nu är det färdigt, det som hängt runt min hals i två veckors tid. Det där som man börjar strunta i och det bara bygger på allteftersom dagarna går och motivationen att ta itu med det just därför börjar sina. Jag måste lära mig att bli mer effektiv om dagarna. Ta itu med mina måsten innan någonting annat, egentligen. Då njuter man mer av nöjena efteråt dessutom.
 
Så nu ska jag bege mig in till gymmet för att köra lats och biceps. Är inte det minsta taggad, mer än att det ska bli gott med PWO! Det ser jag fram emot! Efter det passet (som antagligen inte blir jättelångt) ska jag hem till mina föräldrar för att lasta av lite burar, hämta post och försöka städa bilen en snabbis, beroende på vad klockan blir. För vid halv åtta ska jag ta med mig Martin och åka in till stan för att fira Mika! Det kommer bli trevligt.
 
Imorgon jobbar Martin 12-20 och jag tror det blir bra för mig att få vara ensam lite och kunna fokusera. När han är hemma hamnar jag lätt på villovägar i planeringen eftersom han som regel inte är särskilt aktiv och gärna vill ha sällskap..
 
Jag har gått och grämt mig lite den senaste tiden, över att jag känner mig konstant stressad och besvärad och hur mycket energi och fokus det tar. Men så ibland bara slår det mig som en blixt från klar himmel - att jag kan välja att inte känna så. JAG, bestämmer över det. Det är alltid en våg av lättnad som sköljer över mig i de ögonblicken och det känns som att knäppa upp en tajt korsett och äntligen kunna andas. Kom ihåg det, vi har makt över mer än vi tror!
 
Nä, dags att bege sig till mitt andra hem. Egentligen brukar jag köra ben på lördagar, men efter att ha kört bodypump 3 gånger, bodycombat 2 gånger samt x-fit 1 gång under veckans gång, samt tunga ryggövningar två gånger (där benen som regel är med också).. så känner jag att de kanske kan få vila tills det är dags igen. Mina hela ben som inte alls gör ont längre. Kärlek. Peppar peppar. Tror det blir ett tyngre styrkepass på måndag förmiddag och sedan pump på kvällen, huvudsaken är att det är samma dagar så det inte blir flera dagar i rad. Det är viktigt med återhämtning, har jag fått lära mig den hårda vägen.
 
Så nu blir det lats och biceps och imorgon mage och axlar. Det ser jag fram emot!
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

veckans pepplåt 2.2


Otroligt nog så missade jag veckans pepplåt förra veckan, jag hade annat i tankarna kan man säga. Men nu är vi tillbaks, dubbelt så awesome!
 
Jag fullkomligt älskar Five Finger Death Punch. Metal finns i så många olika sorters stilar och det ska mycket till för att det ska vara klockrent men 5FDP är verkligen perfektion inom sin genre. Ska jag tagga till så är de verkligen min go-to-drug och jag blev överlycklig när de för inte alltför längesedan släppte ett nytt album, och ännu lyckligare när jag fick veta att volym två kommer om bara 4 dagar.
 
Jag har knarkat deras senaste album sedan dagen det kom ut, den här låten är den första på skivan och den är så grymt jäkla bra. Den framförs tillsammans med Rob Halford (sångare i Judas Priest) som inte riktigt är någon favorit hos mig men ändå gör en asgrym insats här. Känner på mig att de kommer få stå för ytterligare en pepplåt innan veckan är slut, som kompensation för förra veckans avsaknad..
 
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

when a hero cries

Gudars, det är så varmt härinne.. Häromdagen hade vi två minus på eftermiddagen men 7 plus vid midnatt. Det är inte lätt det där, när man vaknar upp och fryser ihjäl, drar upp värmen för att på kvällen behöva öppna fönstret och släppa in lite andningsbar luft. Sedan blir det ju inte bättre av att Martin - av någon jäkla anledning - låtit värmepumpen stå på HELA dagen. Det var rena bastun här.
 
Nåväl, catching up lite förlorad tid. Here's the deal, jag hade ju som bekant en ganska tuff vecka förra veckan. Den här veckan trodde jag att jag skulle få börja om på nytt men måndagen blev ingen höjdare, tisdagen var hälften underbar och hälften lika jobbig.. Det började inte bra ändå liksom. Från början hade jag bara tre pass på Max den här veckan, varav två jag var tvungen att byta bort så de inte skulle krocka med pumpen. Då var det bara fredag kvar. Så jag bytte bort det med. En helt ledig vecka, nästan. Borttsett från tre pass pump och en dag på Max i Uddevalla, fast den räknas nästan inte. Jag ska inte säga att jag tycker synd om mig själv och därför förtjänade de här lediga dagarna (som dessutom forttsätter halvvägs in i nästa vecka om jag inte minns fel) men det ska inte ljugas om att det faktiskt var jäkligt skönt. Möjligheten fanns så jag tog den, även om jag kanske inte egentligen behövde den så mycket. Det kommer bli tufft i december när jag får lönen för november, men jag är faktiskt villig att ta den smällen. Jag kan behöva leva lite snålt ett tag.
 
Hur som haver, tisdag var det.
 
Strax efter att jag skrivit klart ringde farmin och det var dags att åka in för att luncha ihop. Koncept blev det, jääklar vilken god mat de har där alltså! Jag beställde fetaostfärsbiff med stekt potatis och rödvins.. Sky? Sås? Någonting. Helt galet gott var det i alla fall.
 
 
Dessutom var det trevligt att få sitta ner och prata med farmin enskilt. Han hade ett möte att rusa till så det blev inte längre än 40 minuter men det är ju ändå helt klart bättre än ingenting. Fina farmin.
 
När vi sagt hejdå skulle jag fördiva tiden i stan framtills jag skulle möta upp Martin för att handla på Nordby. Så jag smet upp till farmor som till in besvikelse inte var hemma. Men eftersom jag har en nyckel till hennes lägenhet kom jag in ändå och skrev en lapp som jag lämnade på bordet. När hon kom hem sedan ringde hon och pratade i en kvart. Hon säger alltid samma saker men hon är så glad och obotligt optimistisk att det inte gör så mycket.
 
 
Messade Emma som inte heller fanns tillgänglig just då så jag åkte upp till Nordby innan Martin ringde. Vi handlade mat och spån som krisade där hemma, för att sedan sitta och dricka kaffe och prata med arbetskamrater innan han började. Jag satt kvar i en halvtimme till och pratade med Kajsa innan stressen kom ikapp och jag var tvungen att åka hem och ta itu med gerbilernas burar..
 
 
Det var en jobbig kväll (se tidigare inlägg, yäy) som verkligen gick upp och ner, jag messade Martin och sa att när du kommer hem behöver jag att du finns för mig, och om du haft en dålig dag själv eller inte är på bra humör så bör vi inte vara i närheten av varandra. Det kan tyckas vara väldigt dramatiskt men det är så jag garderar mig. Han kom hem och höll om mig, klappade på mig men försökte bara få mig på andra tankar, men jag var inte mottaglig för det. Han satte sig snart kanske egentligen oklanderligt framför datorn och jag somnade bittert i hans säng. Blev väckt två på natten av att han frågade mig när jag skulle gå upp, så han kunde sätta larm åt mig och sedan låta mig fortsätta sova. Surast i världen muttrade jag att det var en bra fråga och gick sedan in till mig.
 
Jag försov mig trots att jag sovit mer än tillräckligt. Jag skulle nämligen med min chef Kajsa för att öppna den nya Maxrestaurangen i Uddevalla. Grejen med den här veckan var att jag hade planerat in en massa grejer, för att i kontrast till förra veckan få fokusera på att göra roliga saker. Men som det blir ibland, vaknade jag upp på fel sida, dvs. samma sida som jag somnade på, och ville inget annat än att gräva ner mig. Ellen hörde helt sonika av sig och utan att ha utfört mina morgonrutiner lämnade jag huset och pratade med henne i telefon på väg in till stan. Jag ville bara få ventilera, summera och sätta perspektiv på vad som hänt den senaste veckan och hon lyssnade och gav mig precis den respons jag behövde. När vi lagt på satt jag brevid Kajsa på motorvägen. Vi fortsatte prata där jag och Ellen avslutat och snart hade jag laddat om.. och såg med skräckblandad förtjusning fram emot dagens utmaningar. Tacksam över mina fina vänner.
 
Det visade sig bli en grym arbetsdag för mig. Restaurangen var praktiskt taget lika stor som på Nordby, i produktionen i alla fall, och allt som allt var vi säkert 40 pers inne sammanlagt. Det var så trångt! Vitmössor som hade sin första arbetsdagen, kökschefer, biträdande, restaurang- och distriktschefer och folk ifrån toppen av ledningen var på plats. Jag var egentligen uppskriven på expressen men de fungerade inte.. så jag fick i uppgift av distriktschefen att gå kafferonder. Dvs. att jag fyllde en bricka med koppar med nybryggt kaffe och gick ut för att bjuda gästerna på. Det var den absolut bästa arbetsuppgiften jag kunde få. Visst var den överdrivet chill, att fylla en mugg tar säkert en minut med den maskinen. Så det var mycket stillastående, varvat med att gå ut och mingla bland gäster, sprida god stämning genom gratis kaffe. Med tanke på min sinnesstämning kunde det antagligen inte bli bättre. Slipa slita och stressa, glädja och glädjas bland supertrevliga gäster.
 
 
Kajsa behövde jobba över längre än jag så jag passade på att ta en tur till Torp som ligger bara på andra sidan vägen. Smet in på djuraffären där jag köpt alla mina gerbiler och frågade om Ben och Eli, och deras våldsamma tendenser. Fick lite klarhet i situationen, förslag på lösningar och kollade på gerbilerna de hade inne. Ville bara ta med mig allihop hem!
 
 
Åkte sedan tillbaka till restaurangenoch mötte upp Mickis, min förra arbetskamrat. Hennes mormor var där också, som jag insåg att jag serverat kaffe tidigare under dagen. Jag minns henne för att hon var så fruktansvärt söt, haha.. Det var en trevlig liten nostalgitripp innan det var dags att åka hem. Hejdå Max Uddevalla, som helt klart levererat service i världsklass på öppningsdagen!
 
 
Resan hem med Kajsa var rolig och jag kände att bitarna av livet långsamt föll på plats igen.. Hon har en förmåga att väldigt lättvindigt plocka upp mig, den där Kajsa.
 
 
Smygfotade henne på vift i Uddevalla city, hiho.
 
Det var en bra dag, om än lång. Jag var hemma runt tio på kvällen och bestämde mig ohämmat för att skippa gymmet. Under dagen hade jag bara ätit ett Friscomål samt en jalapeñokorv med mos från Statoil (tack för maten, Kajsa) och levt loppan rent allmänt, men det fick bli en sådan dag helt enkelt. Somnade snabbt runt halv midnatt.. Helt slut efter dagens kaffedoftande bravader.
 
Torsdag! Vaknade runt åtta och gjorde mig i ordning för finbesök.
 
 
Världens bästaste bästa Ellen hade  nämligen kommit till Strömstad över en dag och hade en liten lucka över för egentid med mig på torsdag förmiddag. Vi gjorde inget annat än att sitta i köket och prata, tiden verligen sprang iväg men jag är ändå så oerhört tacksam över att vi kunde ses i de två timmarna som gick. När hon åkte gjorde jag mig redo för ett gympass med Felicia!
 
 
Det blev lite annorlunda jämfört med hur jag brukar köra, men det var jätteroligt att ha henne som gymkompis! Jag blev så himla trött, och då hade jag ändå i åtanke att spara lite på krafterna.. Men vi jobbade ändå på ganska bra, tråkigt att vi inte längre är medlemmar på samma gym, annars hade det varit lättare att träna ihop oftare. Men jag ska nog allt kunna ta mig till badhuset några gånger till.
 
Jag var glad när jag åkte hem. Att umgås med vänner är alltid något upplyftande tycker jag, särskilt med träning involverat. Hemma bestämde jag mig för att laga lite mat, men jag var stressad trots att jag hade tre timmar på mig tills det var dags att åka in igen. Myste lite med Martin som varit sjuk i några dagar nu, höll honom sällskap när han lagade pannkakor och snart var det dags att åka in, fast jag missade bodycombaten som jag lovat att gå på.. Men jag var inte jättesugen på att köra 4 pass på en dag, särskilt inte utan att få äta middag innan de 3 sista liksom. Jag hade lovat Caroline att komma så hon kunde köra pass och spela in en licensvideo, så jag kollade och såg  att det ändå var folk bokade så jag kunde med någorlunda gott samvete äta mat istället. Lax med bulgur, pesto, spenat och paprika och en skvätt pressad citron. Riktig favorit!
 
Åkte sedan stressad in och höll i mitt egna pass. Det var ovanligt tungt, men det är väl inte så konstigt egentligen med tanke på att jag redan tränat en gång tidigare under dagen. Känslan i benen efter utfallslåten alltså, helt insane! Snygg rumpa inför beach 2014 tjatar jag alltid om där, haha. När passet var slut var det dags att snabbt ladda om till x-fit. Inte. Taggad. Någonstans. Men jag tänker alltid att jag ska försöka i alla fall och bara ge mig ifall det inte går. Men det funkar alltid ända in i slutet! Även om det kanske inte är så smärtfritt alla gånger.. Ett skönt pass var det i alla fall.
 
När jag kom hem hade Martin somnat framför datorn. Söt. Han har verkligen inte gjort någonting de senaste dagarna, bortsett från att han efter att jag försynt frågat, tog hand om disken när han ätit middag. Haha. Nämen som sagt, han har mått dåligt och då måste man dega och återhämta sig! Återhämtning kändes som en ruskigt bra idé för mig också..
 


 
En tidig kväll blev det för mig som helt död krälade mig i säng klockan elva. Galet, jag vet.
 
Så idag vaknade jag tidigt men kände mig inte särskilt utvilad för det. Fick den fjärde uppdateringen till iOS7 och det verkar som att min mobil fungerar som den ska nu! Peppar peppar. Hoppas de high-fivear varandra entusiastiskt på Apple när de släpper en programvara som kräver 4 uppdateringar för att fungera utan buggar.
 
Jag traskade som sagt var upp tidigt och satte mig med min havregrynsgröt, keso, hallon och stevia framför ett avsnitt Dr. Phil. Jag saknar det programmet asmycket! Kollade alltid på det när jag kom hem från skolan i högstadiet.. Då var rytmen på dagarna lite lättare att hålla, rent tidsmässigt. Nackdelen med Dr. Phil är att det finns inte att se någonstans. Bara genom att köpa 4 Play Premium eller vad dett nu heter, så man kan se sjuans avsnitt på webben. Jag ska kolla upp det där, det kan vara värt det.. (För jag har ju verkligen inget annat att kolla på.)
 
Martin hade sagt att jag gärna fick komma in och lägga mig hos honom så jag gjorde det, fullt medveten om att det skulle innebära ännu mera sömn. Det är inte utan en gnutta ångest jag kan somna om så där men det fick vara värt det. Så mellan halv elva och halv ett låg jag där och njöt av livet, med de där fina armarna runtom.
 
Vi åt mat och kollade på det nya avsnittet av Supernatural. Ett bra avsnitt! Åh det är så spännande när man måste vänta en vecka på det nyaste avsnittet. Jag städade lite till i huset, för att det behövdes, och vi umgicks lite på varsitt håll men ändå ihop, med varsin dator. Åh, haha! När Martin duschat och naken kom in i sovrummet blev gerbilerna rädda och sprätte lite.. Martin var så snabb med att lugnt säga "såja killar, den kanske ser ut som en anakonda men det är det inte", haha! Jag fattar inte var han får allt ifrån verkligen.
 
Jag skyndade sedan in till gymmet för att kunna kolla på Dr. Phil samtidigt som jag cyklade, perfekt i tid inför veckans bonuspass med combat. Tråkigt nog var det ett av de där tråkiga avsnitten då de inte pratar så mycket med gästerr i studion utan spexar lite mer, men jag fick ju en timmes kardio i alla fall.
 
 
Efter det blev det en timmes grym bodycombat med världens största energiknippe Caroline! Jäklar som hon släpper oss! Jag blir själv så sugen på att instruera combat, eller börja med boxing eller dylikt. Sistnämnda känns lite som ett mål att hålla fast vid. Prova på boxing på riktigt. Jag kanske skulle kunna vara bra på det.
 
 
 
Mina linjer har verkligen trätt fram mer det senaste. Är nöjd med överkroppen, men det märks att jag inte tränat mage och benen riktigt lika entusiastiskt. Men nu när jag går på mer gruppass (med mycket fokus på kondition) samt att jag äter mycket bättre mat tror jag att det handlar om några få veckor innan det blir en markant förändring där också! Det kan bara gå åt ett håll nu.
 
Efter att ha frigjort så mycket endorfiner på passet var jag taggad inför mer träning! Körde en massa mage och rygg innan jag kände för att avsluta. Åkte till Ica för att för första gången på säkert 3 veckor handla för EGNA pengar. Jag har varit utan pengar så länge, och nu ska jag hålla i dem jäkligt hårt vill jag lova. Men det var så roligt att kunna plocka åt mig mat utan att känna skuld eller analysera om det var okej. Köpte en blomma med eftersom jag råkade dränka en annan. En Narcissus. (Jag tror det stavas så.) Sa till Martin att jag tänkte på honom när jag köpte den, haha.
 
 
Efter att jag handlat stack jag till Annies nya lägenhet för att se den en snabbis samt lämna min gitarr som hon och Mary ska låna till en spelning på söndag. Men jag var tvungen att åka hem relativt snart eftersom jag hade med mig mat till hjärtat samt var i stort behov av en dusch..

 
Det var lite motvilligt som jag unnade mig en pizza eftersom Martin valt det till middag. Jag kunde verkligen inte förmå mig att sitta där med min kvarg när han satt med en Dr. Oetker's Diavola bredvid.. Särskilt inte när jag förbränt över min basalmetabolism under kvällens gympass och som välkänt är har en tendens att inte få i mig tillräckligt med mat på en dag. Så jag tänkte att vafan.. När jag sedan gjorde min matte räknade jag ut att jag fortfarande ligger 500 kalorier back. Vi kollade på Hoodwinked, den var helt okej men jag blev så trött.. Bestämde mig runt halv ett för att gå till sängs men blev sittandes med annat. I sängen, visserligen.
 
 
Så nu ska jag försöka sova en skvätt. Har inte riktigt sömnångest då jag sovit nästan 11 timmar inatt och under dagen, sammanlagt. Imorgon ska jag ta itu med en massa mejl och mitt schema, sedan stundar en tur till Nordby, en sväng till gymmet, förhoppningsvis även en tur till Söle för att på kvällen ta med mig Martin och åka till Mika för att fira att hon fyllt år, med tacos och film. Det kommer bli awesome, är så taggad att jag vill påbörja dagen nu!
 
 
Avslutar med en bild på Ben, som aldrig tidigare sedd, haha. Han och Eli är för övrigt vänner igen. De smågnabbas fortfarande men de sover ihop igen. Fast jag är ändå beredd på någon form av återfall, har hört riktiga skräckhistorier om hur gerbilsambolivet kan få sitt slut och räknar inte med att komma undan.. Förväntar mig det värsta men hoppas på det bästa.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

crush it

Publicerar ett inlägg jag började skriva i tisdagskväll, men inte skrev färdigt:
 
 
Jag ska säga som det är, för jag gillar att ventilera känslor - positiva som negativa. Ikväll greps jag av panik. Jag har hela dagen gått runt och mått bra, känt att nu jävlar har jag kläm på det här, allt går så bra och hej och hå. När jag kom hem för att storstäda huset (men även städa hos gerbilerna) blev det inte som jag tänkt mig. Tidsplanen sprack. Gick åt helvete.
 
För vi har haft Ben och Eli åtskilda i några dagar. Tanken var att om jag rengjorde buren ordentligt så kunde vi sätta ihop dem igen, på neutral plats utan revirmarkeringar. Jag ångrade - med varenda partikel i min kropp - att jag tagit mig an uppgiften ensam. Jag har sagt till Martin att vad gäller att damma, dammsuga, byta sängkläder, bädda sängar, vika tvätt, hänga tvätt, sortera tvätt, diska, handla, plocka grejer; ALLT vad gäller städning, kan jag fixa ensam. Jag kommer aldrig göra en sur min för att han inte lyfter ett finger vad gäller ovanstående (varför skulle jag, jag gör det ändå bäst själv, wink wink). Men det finns en sak jag vägrar göra ensam och det är att städa hos gerbilerna. För det är så utomordentligt jäkla tråkigt. Jobbigt, smutsigt, äckligt, blött, tidsberövande. Men idag blev jag tvungen eftersom Ben och Eli inte kunde bo kvar i glasburen, det blev alldeles för fuktig luft därinne. Så bara för den sakens skull bet jag ihop och såg det som en god, akut gärning. Och passade på att städa alla de andra burarna också. Det är alltså två burar med djup botten, ett akvarium, en "vanlig" bur och två transportburar. Det är ändå ganska mycket. Men eftersom jag måste vara utomhus så hade jag skymningen som flåsade mig i nacken och jag skyndade mig på för att slippa stå ute i mörker och kyla. Men jag bet ihop.
 
Men när jag väl fått in alltihop, med spån och vatten och grejer precis överjävlaallt, så satte jag ner grabbarna i buren. Det gick ungefär fyra sekunder, innan de rök ihop i en enda liten hårig boll med två svansar som for fram och tillbaka med blixtens hastighet så spånet yrde. Jag hade en handduk nära till hands och lyckades håva in Eli i den. När gerbiler slåss så slåss de till döden, och då vill man inte ha en naken hand emellan. Just sayin'.
 
Jag tänkte jag skulle göra ett försök till. Men försiktigt, höll i Eli och låt honom nosa på Ben för att tillslut släppa ihop dem. Fientligheten låg så tjock i luften att man kunnat skära i den med kniv, de gick verkligen på helspänn och sköt ryggar och pep och stod och bara stirrade på varandra. Helt hypnotiserade, besatta, i stånd att döda. Jag höll stenkoll på dem samtidigt som jag laborerade med gallret vi haft i akvariumet, som naturligtvis inte gick att få in på något bra sätt. Så där satt jag. Och hade inget annat val än att hålla ett öga på dem. De rök ihop några gånger och jag dunkade till buren för att få dem att sluta.
 
Hela processen tog mig allt som allt 3 timmar. Brorsan messade och ville att jag skulle komma bort strax efter sju men det fanns inte en chans att jag kunde lämna dem. Jag blev arg, ledsen, frustrerad. Någonstans tror jag att det enda som funkar är att låta dem slåss, göra upp och sedan är det klart. Men med tanke på i vilket skick Ben lämnades i efter de två tidigare omgångarna så vet jag inte om jag har förmågan att kunna stå bredvid och säga att det är värt risken.
 
Jag gjorde i ordning buren med allt som vanligt, Eli satte sig på översta våningen tryckt in till sidan och Ben längst ner i motsatt hörn. Och där satt de. Rörde inte en muskel, någon av dem. Jag kände att jag kunde påbörja städningen av huset men bara om jag kunde höra dem ordentligt, så jag visste om de slogs eller inte.
 
Städningen är min stora last, en sak som gått överstyr och blivit ett substitut för problemlösning. KBT-timmarna har fått mig att förstå att min städmani beror på kaos i huvudet och att det är ett sätt att ta kontroll. De senaste veckorna har tvångstankarna lyst med sin frånvaro men nu höll de mig hårdare än någonsin. Verkligen kvävde mig. Jag kunde inte skaka av mig känslan av att vara otillräcklig. Jag kunde inte åka hem till Söle på kaffe, inte städa bilen, inte träffa min bror och hålla honom sällskap när han behövde det, inte ge mig själv den där egentiden på gymmet och allt detta för att sitta hemmma och misslyckas med att få gerbilerna att inte döda varandra. Tankarna tog överhanden, ångesten klöste innanför bröstkorgen och jag började gråta när jag insåg att jag med hamrande hjärta satt och skrubbade duschkabinen med en tandborste. Jag skrubbade rent duschkabinen med en fucking, jävla, tandborste. Det blev inte rent och jag såg mer och mer smuts som jag missat och trots att jag sedan bestämt mig för att jag var klar och hade slängt tandborsten satt jag istället och skrubbade med fingrarna, trots att jag tyckte att det var så äckligt.
 
Det stod så klart för mig hur jag fungerar och varför jag gör som jag gör. När jag känner mig otillräcklig eller att jag behöver ta kontroll - då sätter jag fokus på mitt boende. För att jag vet att om jag har städat så kommer jag få en liten uns av tillfredsställelse. För visst kan jag bli nöjd av att städa, när det är rent, fräscht, nytt, etc, så  känner jag mig så himla lugn inombords. Jag VET att jag får det där lugnet om jag städar. Behövs det inte städas hittar jag något snarlikt projekt att slutföra och få tillfredsställelse av.
 
Jag längtar så mycket till den dagen då jag lyckats vända på tankarna. I mitt huvud hör jag små kommentarer, de dyker upp lite hipp som happ och senast för 30 sekunder sedan. Små röster (bildligt talat, så galen är jag inte) som viskar "det är inte rent för du har inte bytt sängkläder idag, gör du inte det blir du smutsig", "det är lite smuor på golvet, du VET att du inte kommer kunna släppa vetskapen om det förrän du dammsugit hela huset" och så vidare. Ibland har jag möjlighet att slå dövörat till, och ibland följer jag deras minsta vink. Jag kan få för mig allt möjligt, och när jag ger efter för mina egna destruktiva tankar så är det med motivationen att om jag inte ger efter så innebär det att jag är lat och en dålig människa. Varje gång tankarna slår mig så får jag ett rep runt halsen, det är en börda som snabbt gräver sig djupt in i min hjärna och blir svårare och svårare att släppa för varje sekund. Jag kallar det för att ha en mental sten i skon, för det är så det känns ungefär! Något så litet, futilt, men ändå så störande och svårt att slå bort. Allt fokus ligger på det där skavandet och det måste åtgärdas, det kan inte ignoreras.
 
Ibland känner jag mig så hopplöst förlorad, erkänner mig som slav under mina egna tankar. Det känns som att jag är så komplex att ingen någonsin skulle kunna förstå mig, känslorna och tankarna som sätter igång när jag tvångar är som 1000 förvirrade svalor som far omkring. Det är liksom helt omöjligt att sätta ord på och summera allt. Och hur kan man hjälpa någon som inte ens kan beskriva problemet? Och när jag skrubbade rent duschen med den där  tadborsten, då kändes det som att de där 3 stegen fram de senaste veckorna på en sekund tillintetgjordes med 20 steg bak.
 
Dessutom så har jag en tendens att falla så jävla hårt, när jag väl faller. En dålig dag för mig är som regel en helvetiskt dålig dag. Som tidigare nämnt så tror jag att det är lite priset jag får betala för att flyga så högt. Jag har en hög standard på min livskvalite, när motgångarna slår till blir jag förtvivlad, ledsen över att jag är ledsen och inte glad. Det är ganska sjukligt.
 
Men någonstans så tror jag att jag kan vända på det och se varje fall som en oerhört viktig läxa, och inte ett mmisslyckande. Vaknar jag upp på morgonen och har en dålig känsla i kroppen ska jag se det som en utmaning - eller åtminstonde som ett mänskligt villkor - och inte som ett kännetecken för att jag på något sätt skulle vara dålig, misslyckad eller mindre värd än de dagar jag är glad.
 
Jag vet inte vad jag ville få sagt med det här inlägget. Det finns en sensmoral i berättelsen men jag har själv inte klurat ut vad det är riktigt. 
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

flames and ashes

Aight. Gårdagen passerade snabbt. Jag fick inte ett skit uträttat, på ren svenska, men någonstans kanske det behövdes. Jag har börjat känna mig så bekväm det senaste, det går många lediga dagar åt att göra ingenting, somna om på dagen, skjuta upp saker.. Är rädd att falla tillbaka i hur jag var under skoltiden, då jag hellre satt och rullade tummarna än tog itu med något alls. Men det är ju så svårt att veta det där, precis som inom träning kanske man behöver pauser, vilodagar och viloveckor. Jag hoppas och tror att det kan vända nu dock. Det är dagar jag är aktiv som jag mår som bäst, utan tvekan. Visst är det skönt att spendera dagarna i soffan men de tappar sin mening allteftersom de blir fler.
 
 
Vårt förhållande i ett nötskal? Haha. Martin ser helt jäkla psycho ut men det är någonting med den här bilden som tilltalar mig. Haha.
 
I vilket fall, jag somnade inte jättesent men vaknade efter 8 timmars sömn, i Martins famn faktiskt. Det var mysigt men trångt. Skönt i alla fall. Det är så svårt för mig att få till en vettig och tillfredsställande dygnsrytm, jao. Dagen spenderades till större del i Martins famn, Family Guy har dragit igång igen så vi kollade på det och lite så där. Åt frukost och somnade om och var allmänt nollställd på det mesta. Runt halv fem stack vi in till gymmet för lite marklyft och dubbla gruppass. Stämningen var smått spänd, det kändes som att vi båda trampade varandra på tårna konstant. Men när man tränar ihop behöver man inte riktigt tänka på det på samma sätt, tycker jag. Man stöttar varandra och kan på det sättet visa att there's no hard feelings men samtidigt inte göra eller säga så mycket mer än så.
 
Vi körde combat och pump, det var ett av mina neutralare pass, tyckte överkag att det låg en ganska allvarlig spänning över salen men det kan ha berott på min egen sinnesstämning och att jag ätit dåligt under dagen, för det hände två gånger att det bara svartnade för ögonen. Inte jättekul när det händer och man står där framme och är center of attention. Herregud, känner mig som Maria Montazami som pratar svengelska hejvilt, haha.
 
Vi kom hem och hade tänkt laga chili con carne men köttfärsen hade blivit dålig. Jag skämdes lite eftersom jag bett Martin köpa ett kilo (et kostar ju ändå en hundralapp) och sedan glömt bort den helt. Jag fräste obefogat åt honom när han öppnade ett av paketen och sedan lät den stå kvar på bänken och gick sedan demonstrativt ut med hela soppåsen. Allt som legat och skvalpat under ytan hela dagen kom upp och jag kände att jag rent generellt inte hade mycket till övers för den här dagen. Det blir så för mig när jag inte gör någonting vettigt med min tid.
 
Men kvällen var inte förstörd alls. Tack och lov är Martin oerhört enkel när det kommer till stunder då jag blir passiv-aggressiv. Han beter sig som vanligt, varken daltar eller sätter hårt mot hårt. Det är så skönt, för då får jag liksom en chans att rycka upp och skärpa till mig utan att det blir någon skada skedd. Jag har blivit tiotusen gånger bättre nu än jag var förr, dock. Det är ytterst sällan jag "surar", även om det kanske ökat lite det senaste. Men det är så för mig, jag är så öppen med vad jag känner att har jag en dålig dag eller onda tankar - då märks det direkt. Men det är på gott och ont för jag fungerar vice versa också. Och det är ju bra!
 
 
Kollade i alla fall ett avsnitt Arrow, nerburrad i sängen. Gosade med Martin en stund och Ellen ringde för att prata en snabbis. Åh, hon är så himla bra! Berättade om sina framgångar inom träningen och sina mindre lyckade, storslagna bravader i England. Haha! På tordag ska jag träffa henne och få klämma på hennes 16% kroppsfett, så jävla bra jobbat! En av mina största inspirationskällor. Bästaste Ellen.
 
Jag gick och la mig men hade lite svårt att somna, faktiskt. Var lite uppstressad inför morgondagen, att försova mig, plus att jag liksom låg och räknade hur mycket sömn jag skulle få och snart var det nere på en enligt-regelboken-inte-tillräckligt-mycket-nivå. Drömde sedan att jag låg vaken och att jag egentligen tagit fel på dag, att jag inte skulle behöva gå upp tidigt. Så när jag vaknade trodde jag att jag på riktigt förväxlat dagarna och inte behövde gå upp. Som tur var skickade Lizette ett sms igårkväll och skrev att hon skulle vara med och tackvare det kunde jag tänka till och kolla upp dag en extra gång. Och konstatera att det var tisdag och dags att gå upp! Det är inte lätt det där, att tänka klart klockan sex på morgonen.
 
Jag har aldrig hållit pumpklasser på morgonen men så mysigt det var! Jag är ju så förälskad i vinter(?)mörkret så det finns inte. Riktigt stämningsfull start på dagen, även om det var lite svett och mjölksyra involverat. Jag körde på mina utmaningsvikter och gav allt, jag var på så himla bra humör! Det här är första dagen på över en vecka där jag vaknat och faktiskt haft lite eld i kroppen, velat gå upp, varit taggad. Perfektion beskriver min start på dagen.
 
 
Väl hemma var jag förvånansvärt slut i kroppen men idag tänker jag inte ge efter för det där! Tog en ordentlig dusch och bytte om till lite bekvämare kläder för ett tag, innan det är dags för mig att ge mig iväg igen. Bäst av allt? Klockan var bara halv tio!
 
 
Tack slitna och hårt arbetande ben för att ni bär utan protest. Hjärtahjärtahjärta! (Värre är det för mina stackars axlar nu, i söndags körde jag dem hårt och har haft mer eller mindre ont sedan dess, vilket jag brukar få fast aldrig så illa som det var igår. Nu har ju jag praktiskt taget aldrig träningsvärk så jag TROR inte det är det, för det gör ont på ett "kliigt" sätt i lederna liksom.. men nästa vecka har jag en tid bokat hos min kiropraktor Björn för uppföljning på knäna. Då får vi påbörja operation axlar istället!)
 
 
Ett par gamla haremsbyxor och ett schletet linne.. dagens outfit?!
 
Så nu sitter jag på en massagedyna i fotöljen i vardagsrummet, äter lite post-workoutmat, dricker Xtend och njuter av livet. Jag är ganska trött, funderar faktiskt på att sova någon timme till. För att jag inte sov tillräckligt inatt och har storslagna planer för dagen, bland annat ett till träningspass. Men vi får se. Jag hann inte ringa eller träffa min far på fars dag så idag ringde jag och grattade honom på "annandag far". Haha! Han föreslog att vi skulle luncha ihop så snart bär det väl av in till stan igen. Dessutom måste vi handla toapapper (eftersom ALLT vårt papper är helt slut, living on the edge) och spån så jag kan rengöra gerbilernas burar. Det stundar storstädning deluxe hemma, däribland tidigare nämnda rengöring hos gerbilerna. Tänkte även ta en sväng hem till Söle för att städa bilen och fixa lite småsaker med den. Tänkte även höra av mig till min bror och se ifall han har lust att ses ikväll, och till sist blir det träningspass nummer två.
 
 
Får man fresta med ett halvkilo kvarg? Älskar för övrigt de här strumporna, fick dem av Emma i julklapp för två år sedan och det var för övrigt alldeles för längesedan vi sågs!
 
Jag har en tendens att alltid ta mig vatten över huvudet och planera in åt helsicke för mycket grejer på alldeles för lite tid, men jag ska försöka. Nu tänkte jag skicka iväg lite mejl, uppdatera min almanacka och signera lite räkningar. Över och ut!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

insidious

Ah. Aah. Aaaaah.

Det är officiellt ny vecka, helgen är över och jag fick bytt bort mitt pass imorgon. Det innebär att jag bara jobbar onsdag (då ska jag tillsammans med chefen externa i Uddevalla då de öppnar en ny Maxrestaurang där) och icke-bärande pass på fredag. På Max i alla fall, däremot blir det ett extra pass bodypump till veckan! Hanna har blivit krasslig så jag tog på mig hennes morgonpass på tisdagen.. Måste komma ihåg att lägga mig tidigt bara. Med andra ord, så blir det ingen jobbig vecka. Skönt, måste jag säga. Veckan som varit har varit oerhört tung. Inte bara med allt som har hänt, jag har jobbat 6 dagar också. Sova, jobba, träna, sova, jobba, träna.. Typ. Jag är inte nedbruten men jag känner verkligen att jag simmat motströms utan möjlighet att få återhämta mig. Det är utmattande.

Men nu är det över och jag har lugnare vatten att ge mig ut på de kommande dagarna. Ikväll när vi stängde var jag så himla omotiverad och Martin tio gånger värre. Det var så skönt att få stämpla ut och åka hem.

Hemma har vi grejat med gerbilerna. Ben verkar så svag och olycklig, jag önskar verkligen att han och Eli kunde bo ihop men jag vill inte riskera att de slår ihjäl varandra. Jag önskar jag visste vad som var rätt.. Min fina Ben. Jag minns första gången jag såg honom. Han satt i en liten bur i djuraffären på Torp. Jag hade för avsikt att köpa möss men när jag såg honom krafsa frenetiskt på rutan bestämde jag mig spontant för att ta med mig honom hem istället. Några veckor senare fick de in fler gerbiler, vi åkte dit och de hade två svarta. Vi köpte en av dem och på vägen därifrån började jag gråta, töntig som jag kände mig. Jag blev så ledsen av tanken på att de var bröder, skildes åt och att den ena blev ensam. Så farmin föreslog att vi skulle gå tillbaka och köpa den andra också. Cal försvann för ungefär ett är sedan, Eli har blivit gråhårig och Ben som jag så skämtsamt tidigare sagt kommer överleva oss alla har börjat bli gammal och segare än vanligt. Det är jobbigt att se honom så.. Men jag hoppas han mår bra. Det är svårt att veta med så små djur.


Nu har vi i alla fall krupit ner under täcket i soffan och kollar på Insidious. Den filmen har givit mig gåshud några gånger, så känslig som jag blivit. Vi har även lyxat till det med en massa tända ljus och Martin dricker varm choklad och äter lyxmousse.. Själv står jag över ikväll. Vetskapen om att det är ny vecka imorgon, eller sedan två timmar, är tillräckligt för min tillfredsställelses skull.



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

vertically challenged

Tji fick jag för mina åtta timmars sömn. Vaknade upp halv åtta och kände mig bara dödast i universum. Sedan var det brutalt kallt i rummet också, gjorde inte saken bättre.

Hade ändå tänkt att ta det där tidiga gympasset trots lack of motivation, så snällt traskade jag upp. Åt havregrynsgröt med keso och hallon. Så jäkla gott verkligen! Tack fitnessfighten.

Jag var beredd att försöka tagga till fram tills jag sminkat mig. Då ville jag inget annat än att gå och lägga mig bredvid Martin istället. Men det kändes som att det var lite för sent för det, nu när det bara var ombytet kvar. Så jag satte i mig min PWO och bilade in till stan. Det tål för övrigt att sägas en gång till, jäklar så god den är!


På gymmet skulle jag köra lats och biceps, samt axlar och mage om det fanns tid till över. Jag körde på, relativt omotiverad och satt och gäspade nästan hela passet rakt igenom. Försökte göra så mycket chins som möjligt utan assist, fick dessutom tillfälle att öva på att hoppa upp på ställningen själv. Det är inte det lättaste, haha. Men jag lyckades i alla fall på den lägsta. Satt och förbannade att jag inte såg annat än 30+ hantlar plus min panna när jag körde axelpress. Det är inte lätt att vara kort alltså.


Mina händer gjorde jätteont och jag har en svag känsla av att jag kommer få köttiga valkar på fingrarna.. Dessutom gick min shaker och min mobilhållare sönder. Men jag var ganska glad ändå!



Efter två timmar kände jag mig nöjd och glad, skippade magen och kör den med ryggen imorgon innan pumpen istället. Så jag fick köttat ganska bra ändå alltså. Satte sedan i mig FortiFXen som jag köpte åt Martin igår (flåt) och kände mig lite vardagslyxig.


Är inte det minsta taggad inför jobb idag men så är det ibland. Jag har Martin med mig i alla fall, och förhoppningsvis blir jag ledig imorgon.. Hoppas jag.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

vigilante

Det har hänt så lite men dagen har ändå varit så lång. Att jobba stängning på helger är verkligen det segaste som finns, börja ett och sluta halv elva. Som tur är hade jag Martin med mig. Och vi handlade innan vi började, aaasmånga flapjacks. Havre. Mm. Det luktar havregrynsgröt till frukost imorgon, om jag kan tänka mig att leva utan rågbröden och leverpastejen för en dag. Kanske. 

Skojade till det med att köpa två stycken FortiFX till oss som energiuppladdning när jalusiet var neddraget. Jag blev så mätt.. Vi sålde för en hundralapp den sista timmen så vi låg jäkligt bra till. Det var skönt, att bli klara tidigt. Och att ha gymmet avklarat innan jobbet! Känner faktiskt redan träningsvärk i vaderna. Mhm.

Jag slår på stort ikväll och går och lägger mig tidigt. Har borstat tänderna, duschat och krypit ner i sängen redan, ungefär tre timmar tidigare än vanligt. Men jag är så trött, vill mest få helgen överstökad och är väldigt taggad inför ett - förhoppningsvis ännu tidigare - träningspass imorgon. Ska bara kolla klart det här avsnittet av Arrow sedan tänker jag sova så gott så gott, hoppas jag. Det blir första gången den här veckan, i så fall.

Vackra drömmar!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

change history

Hade för avsikt att gå upp halv nio idag, men var beredd på att inte känna för det eftersom jag somnade sent. Istället vaknade jag fem över åtta, stressad som fasen eftersom jag drömt världens längsta mardrömmar om att mina vänner förvandlades till björnar som jagade mig och enda sättet att överleva var att skjuta dem med hagelgevär i pannan. I drömmen skrek jag mig hes av förtvivlan och jag var säker på att jag skrikit på riktigt med, men det hade jag nog inte gjort.

När jag vaknade så for jag upp, ville inte ligga kvar en sekund till. Åt frukost och gjorde mig i ordning för leg day!




Så mysigt med mörker.. Haha, och dessutom satt min gerbil Arya och tittade på mig hela morgonen. Såg ut som hon visste något jag inte visste. Bidade sin tid liksom.


Väl på gymmet köttade jag ihjäl mig nästan. Djupa knäböj på åttio kilo klarade jag! Var väldigt noga med djupet både där och på benpressen. Klarade 20 reps på 100 kilo sista setet. Hade egentligen tänkt köra mage också men prioriterade att få slippa stressa.

Så nu är jag på jobbet. Det stundar stängning tillsammans med bästaste. Mamma ringde när jag var på gymmet och situationen med brorsan har verkligen eskalerat.. Jag har hört av mig till honom, gjort vad jag kan för stunden och nu ska jag försöka släppa det.

Ha en fin dag!


Hittade förresten ett sätt att rulla ihop hörlurarna för att slippa trasslet i väskan. Rekommenderas!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

breaking in, shaping up

Klockan är ett, det är fredagsnatt och jag ligger i sängen för att sova snart. Dagen har varit ganska kort och intetsägande, men ändå givit mig andrum. Jag har fått tid, och en ärlig chans att plocka upp bitarna, ta mig samman och börja om. Jag har inte fått mycket gjort och det gör mig stressad, men jag har inte grubblat ihjäl mig samt levt i nuet för det mesta. Och jag måste påminna mig själv om att det är det viktigaste.

Kort sagt så kan jag inte säga att allt är bra igen, men jag är okej. Jag tar minuterna en i taget, känner mig stundvis och till störst del så där glad och lycklig som jag brukar men ibland smyger sig grubblerierna på och det kan jag inte slå bort. Främst går mina tankar till min älskade storebror, som igår kväll verkligen hit rock bottom och det satte många gnistor i fyr. Jag känner ilska och jag känner frustration nästan lika mycket som jag sympatiserar med honom så hårt att jag mår dåligt själv. Vilket jag i retrospekt kan inse är en väldigt onödig sak att göra. Så jag jobbar på det. Jag har inte hört något från honom på 24 timmar men det är så svårt det där.. när jag var på botten (när Manfred och jag gjorde slut för, om tio dagar, exakt två år sedan) kunde jag bli frustrerad över att alla hörde av sig och undrade hur jag mådde 24/7. Hellre det än motsatsen, absolut, men ibland kan sorgen också behöva pusta ut. Man behöver ibland få en chans att tänka på något annat, slippa bli påmind, även om det är i välmening. Men jag ska höra av mig imorgon bitti.

I vilket fall, jag har fått den tid jag behövde och nu ska jag försöka blicka framåt. Även om min familj sett bättre dagar så är vi vid liv och har varandra. Tanken slog mig när jag funderade över gårdagens krock. Angelika hade gjort en vänstersväng på landsväg utan att ha sett den mötande bilen, vilket ledde till att hon körde in i sidan på den. Men tänk om hon hunnit köra en meter till. Då hade den andra bilen kört i 80 km/h rakt in i sidan på hennes bil, på vilken både Simon och Emelie satt. Det ger mig rysningar bara att tänka på. Fy. Fan. Bilen blev skrot men jag ser det ändå som absolut bästa tänkbara utfall av situationen. Ingen blev skadad. Då kan man inget mer begära.

Men nu ska vi blicka framåt, sa jag. Eller ja, tillbaka några dagar, för jag har en maaaassa bilder att visa och lite smågrejer att berätta. Ka-chow.

 
Söndag kväll. Martin smög in i mitt rum under tiden jag borstade tänderna och tjatade om att han inte fått någon godnattpuss. För sjätte gången inom loppet av 10 minuter. Det var så gulligt.
 
Det var en smått kaotisk dag. Jag hade sovit dåligt, Martin ännu sämre, men vi öppnade på Max ihop. Dagen gick lååångsamt, vilket fallet ofta är nu i lågsäsong. När vi var klara konstaterade han att han skulle skippa gymmet eftersom han bara sovit två timmar. Bodycombaten var inställd och min motivation sjönk betydligt, trött och ensam som jag kände mig. Allt var lite allmänt kaos. Men (som tur var) hade jag inget annat val än att träna och vara glad.
 
 
Hämtade ut Breaking Bad på posten. Ordinarie pris tror jag var runt 400 spänn någonting, men tackvare schysst tajming på prissänkningar och rabattkoder fick jag köpt alla säsonger för 180 spänn. Tror det var fett värt, har inte sett den men hört att den ska vara ruskigt bra. Ska bara kolla klart på Arrow först!
 
 
Passet med bodypump gick inte asbra. Jag är så labil när det gäller mitt instruerande, det märks så väl när jag har bra eller dåliga dagar. Det har en tendens att mätas i hur disträ jag är. Men den här dagen glömde jag helt bort vilken den fjärde låten var, så under tiden jag gick igenom instruktionerna var det en av mina deltagare som försiktigt frågade om jag inte pratade om fel låt. Vilket jag naturligtvis var. Efter passet körde jag 40 minuter på crosstrainern under tiden som jag ringde hem till Söle. Det var längesedan, och välbehövligt. Efteråt hade folket skingrats lite (måndagskvällar är det så packat där inne, och alla kör bröst, jämt) så jag kunde utföra lite marklyft. Efter det supersetade jag hip bridge (en övning man enligt tidningen Fitness for Men gör allt för sällan) med rygglyft. Avslutade passet efter 3 timmar och 1284 kalorier brända. Najs.
 
Dagen efter, lite tröttare och lite mer sliten än dagen innan. Men det var bara att snällt traska upp ur sängen och bege sig till jobbet, eftersom vi skulle få besök av några av de högsta hönsen på Max. Typ vice VD och operativ chef, eller något sådant. Så de flesta av oss gråmössor var på plats tidigt för att putsa och göra restaurangen i värdigt skick. Jag var trött och irriterad men det försvann ganska fort. Åtminstone sistnämnda.
 
 
Fick sluta tidigare. Det innebar inte att jag kom ifrån jobbet tidigare alls, för jag satt kvar i personalrummet med Kajsa och skrattade mig till tårar. Vi fulade oss med mobilerna och pratade och bara ja, jag släppte ut tröttheten i form av skratt, ni vet. Fick även gosat lite med Martin som flydde omvärlden under sin lunch.
 
 
Efter jobbet handlade jag lite och åkte sedan till min bror. Och resten vet ni ju redan. Efter det åkte en betungad Ida till gymmet för en timme på cykel. Resten av kvällen var tung, det som varit av veckan kändes inte lovande inför kommande dagar och på sätt och vis hade jag rätt. Det blev jobbigare och jobbigare för var dag.
 
Onsdag..
 
 
Inte särskilt glad. Men det är sådana dagar då man faktiskt kan bli lite upplyft av att ställa sig i kassan och ha trevligt med gäster. Hade många äldre människor som handlade av mig den dagen. Mitt hjärta bara smälte så söta de var.
 
Jag kom hem och hade planer på att få en massa saker utfört, bland annat städa upp huset som lämnats i en enda röra i två dagar (otroligt hur mycket en oerhört trött Ida och en Martin kan "stöka ner" under den tiden) samt köra ett mag- och axelpass på gymmet. Men mitt absolut första mål var att få sova i en timme eller två, för jag hade längtat så mycket. La mig i sängen med morgonrocken på eftersom jag frös så mycket. Då mådde jag riktigt bra, för första gången på några dagar - hur cyniskt det än låter.
 
 
Vaknade inte av larmet som var satt på en timme, utan tre timmar senare. Fast utan morgonrocken. Jag letade och letade men kunde inte hitta den. Det gjorde mig ganska skraj, hur fasen kunde den vara borta alternativt hur kunde jag inte hitta den? Det visade sig senare att den hängde i hallen, snyggt och prydligt. Funderar fortfarande på hur fasen det gick till.
 
Något fympass blev det inte och det kändes så skönt att kunna prioritera rätt. 3 timmars sömn vs. ett gympass. Jag städade ordentligt och kände mig relativt tillfredsställd. Tills jag insåg att min gerbil Ben hade stora, blödande sår på hela undersidan av kroppen, och bara satt i ett hörn med slutna ögon och vaggade fram och tillbaka. Mitt tidiga sänggående visade sig sedan bli en tripp till Söle för att hämta en ny bur så vi kunde sära på Ben och Eli över natten, eftersom de uppenbarligen slagits. Martin fick ta över körandet för jag grät helt hysteriskt. Lite av trötthet men också för att jag var väldigt rädd för att Ben inte skulle överleva natten.
 
Det blev för fjärde natten i rad återigen en kort och ruskigt orolig sömn för mig. Bring it on, torsdag. Min utnämnda värsta dag att gå som D-chef då det är så jäkla mycket beställningar som ska läggas. Jag hade bävat hårt inför den dagen, just för att jag aldrig kommit ifrån ett D-pass i tid en torsdag och jag dessutom skulle vara på gymmet för att hålla pass inte långt efter.
 
Stressen visade sig dock vara fullkomligt obefogad, då jag var färdig med nästan allt redan på morgonen. Jag kom ifrån jobbet en timme tidigare, dessutom. Däremot ringde Angelika och berättade om krocken på morgonen så att dagen blev fortfarande ruskigt tung och stundvis hade jag bara lust att ringa chefen och be henne skicka hem mig, att jag klarade inte av att vara kvar på bygget. Men jag lyckades härda ut. När jag stämplat ut var jag förvånad över känslan jag hade i kroppen. Jag hade sett det kommande gympasset (pump och x-fit) som ytterligare en börda - jag kände att jag inte skulle orka - men när det väl kom till kritan så var jag så fruktansvärt taggad. Och jag hade Martin vid min sida.
 
Så på gymmet gick det tillsist hur jäkla bra som helst! Jag hade jättemånga deltagare på mitt pass och x-fiten var väldigt frigörande för alla känslor som legat och skvalpat under ytan i 4 dagar. Underbar känsla! Dock varade den inte länge då jag fick tråkiga uppdateringar från min bror och ägnade större delen av kvällen med telefonen i handen. Däremot ringde Ellen för att prata en stund däremellan, och det var väldigt, väldigt, väldigt välbehövligt för mig. Hon är så fin.
 
Kvällen avslutades i frustration och det stod klart för mig att det här börjar tära på stämningen mellan mig och Martin. Jag insåg att jag måste börja dela mindre sorg för min bror när vi inte är i kontakt, att jag ska gå runt och vara olycklig å hans vägnar när han inte ens är i närheten är bara onödigt.. fast minst lika svårt.
 
Så, äntligen kom den. Fredag, veckans lediga dag. Jag sov till tio, bloggade, somnade om hos Martin, pratade i telefon med mamma och åkte sedan in till stan. Vi hämtade ut ett paket från MMSports igen. Den här gången hade vi beställt varsin PWO, samma märke fast olika smak.
 
 
Älskade smaken,även om jag kanske kan tycka att praktiskt taget alla kosttillskott som regel är för söta. Däremot var det en av de där PWOsen, de som ger känslan av att ha en stickig tröja på sig, under huden. Och får mig att känna mig svag och febrig, verkligen kraschlanda, efteråt. Men jag ska prova ta en mindre dos nästa gång.
 
Innan gymmet laddade vi upp med jalapeñokorv från Statoil, sååå gott!
 
 
.. och såg den ultimata bilen att ha inför zombieapokalypsen.
 
 
Väl på gymmet invigde jag mitt nya linne som också låg i paketet från MMSports. Så jäkla snyggt! Det matchar dessutom mina nyaste träningsbyxor.. Jag är verkligen vandrande reklam för Better Bodies. Bara sportBH:n som är från Nike, annars är det BB som gäller.
 
 
 
Själva gympasset i sig gick inte så där jättebra. Dagsformen var usel men jag valde att inte streta emot. Det blev två bröstövningar, två för triceps och sedan 4 superset med dips och armhävningar. Det dög för att jag skulle känna mig helt färdig efteråt, så jag är nöjd ändå. Och! Jag har lyckats få träningsvärk efter gårdagens x-fit! I trapsen, av alla ställen. Kul med lite nya övningar, behövligt också bevisligen.
 
 Vi bilade sedan till Söle för att hämta ett akvarium till gerbilerna. När jag skulle "vänja" hangerbilerna med varandra anvvände jag ett akvarum med ett "skiljenät" som jag och farmin byggt ihop själva. Riktigt bra faktiskt, även om det kändes konstigt att återgå till första fasen när pojkarna ändå levt med varandra i 2 år. Vi provade att sätta ihop dem igen igår men de slogs blodiga då med, även om jag fick dragit isär dem. På Söle passade vi dessutom på att äta middag, umgås och dricka kaffe ihop innan klockan blev för mycket och vi kände att det var dags att åka hem och ta itu med gerbilerna och burstädningen. Riktigt fin kväll blev det. Familjen alltså.. har börjat uppskatta dem mer och mer sedan jag flyttade därifrån och inte ser dem varje dag.
 
 
Emelie vägrade släppa taget om Martins fingrar, haha.
 
 
 
Och efter ganska lång stunds arbete hemma, ser pojkarnas residens numera ut så här:
 


 
Eli bet Martin något kopiöst hårt när vi grejade. Han har blivit så himla aggressiv och bara, allmänt hysterisk. Det är synd, för han är ju så himla social och mysig annars, bortsett från att han börjat bitas och gnaga maniskt på gallret. Jag tror att det har att göra med att vi låtit de träffa tjejerna så pass mycket det senaste, kan tänka mig att det drar igång en del instinkter. Därav slagsmålen med Ben. Vi ska ha dem separarerade ett tag, och byta plats på dem då och då så de båda får doftmarkera hela buren och därmed dela dominansen. Och inte låta dem känna doften av tjejerna, heller.
 
Nu har jag skrivit i nästan två timmar. Men det var skönt, för det behövde komma ut (samt att jag lyckats komma in på de där timmarna på dygnet då jag vanligtvis brukar lägga mig, skönt att inte förstöra dygnsrytmen.......) och släppas från bröstet.
 
Nu ska jag ta två tabletter ZMA innan jag ändå halvstressad över allt jag inte gjort men inte hinner göra imorgon, går och lägger mig. Ska skriva en lista i alla fall, då blir allt lite lättare. Klockan är ställd på inte alltför få timmar i hopp om att hinna med ett benpass imorgon innan en lång arbetsdag, men vi får se vad kroppen säger imorgon. Då börjar vi om.
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

the bigger picture

 
I’ve listened to the stories of resentment and disdain 
I’ve looked into the empty eyes of anger, fear, and shame 
I’ve taken blood from every stone 
And traveled every road 
But when I see the distant lights illuminate the night 
Then I will know I am home
 
I mitt liv är jag (på rak arm) tacksam över:
 
- att jag föddes i ett land med bra förutsättningar att leva med hög standard
- att jag hade en trygg uppväxt
- att jag i vuxen ålder fortfarande känner mig trygg
- mina föräldrar som även är mina närmaste vänner
- mina fina, kloka och sunda syskon
- mina fantastiska vänner som finns år ut och år in trots att vi inte hörs/umgås jättemycket
- min underbara, snälla pojkvän
- min farmor som alltid stått mig nära
- mina hjärtan, bäbisar, liv och själ - mina husdjur - både de som kommit och gått och de som finns nu
- att jag inte har någon framtidsångest
- att jag har det stora privilegiet att bo ihop med Martin, i ett hus dessutom
- min frihet
- att jag funnit och uppskattar träningen
- min bil
- att jag är den jag är
- mina jobb, framförallt som instruktör
- att jag inte har några allergier eller andra besvär
- min starka kropp som fungerar som den ska
- min medvetenhet om vem jag är och hur livet fungerar
- min energi, drivenhet och livsglädje


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

unknown soldier




Det ska inte stickas under stolen med att livet känns tungt just nu. Veckan har bjudit på dagar som ja.. Inte varit direkt dåliga, fuck-my-life-dagar men huvudet, bröstet, armarna, benen,och framförallt  hjärtat känns som om de vore gjorda av betong. Lite för svåra att bära. Jag har det där åskmolnet svävandes ovanför huvudet vart jag än går och det känns som att det är här för att stanna. Ett tag.

Jag har inte skrivit någonting om den här veckan men jag gör det vid annat tillfälle. Hur som helst så började veckan med att jag bara sov fem timmar för att jag brottades med mina demoner och inte kunde somna. Det var antagligen för att jag var sliten men jag handskades med "vanföreställningar", kände mig febrig och yrade. Hade svårt att somna, och på den vägen har det varit sedan dess.

På jobbet i tisdags fick jag ett samtal från ett nummer jag inte kände igen. Jag kunde inte ta det och lämnades frågvis tills jag fick ett sms av min mamma som ville att jag skulle ringa min bror snarast. Min storebror, alltså. Grejen är den att jag och min bror har knappt umgåtts sedan barnsben. Vi lekte ihop när vi var små men allteftersom vi blev äldre gled vi isär, för vi har egentligen inte särskilt mycket gemensamt alls. De flesta vet inte ens att jag har en storebror överhuvudtaget. Halvbror då, men jag har ju inget annat än halvsyskon.

Han ville prata med mig, så vi bestämde att jag skulle komma förbi hans hus (som ligger några hundra meter från gymmet, för övrigt). Så jag åkte dit. Han pratade i två timmar utan paus. Jag vill inte hänga ut någon men min fina storebror mår fruktansvärt dåligt över något som förändrat hans liv något drastiskt. Det var flera gånger jag var tvungen att hålla tillbaka tårarna, och det gjorde fysiskt ont i kroppen att höra hur han blivit behandlad.

Jag pratade i telefon med mamma efteråt. Hon har fått veta att hon inte kommer kunna överklaga domen för Isaks boende så han sitter alltså kvar där hos sin manipulativa pappa och tror att vi varken bryr oss om eller älskar honom. Mamma frågade "mår du bra Ida?" och jag svarade att ja, det gör jag. Hon drog en djup suck och sa "skönt att åtminstone ett av mina barn mår bra".

Jag kom hem, bröt ihop och vill bara mest av allt i hela världen radera smärtorna som hemsöker min familj. Martin som hade svårt att hantera situationen klappade mig frenetiskt på huvudet, lite för hårt och lite för fort, sa mest ingenting men även saker som inte alls fick mig att må bättre för att tillsist ge mig ett glas rom och cola. Jag var så frustrerad men visste att han agerade efter sin bästa förmåga och därför tackade jag honom för att han ändå satt och höll om en gråtande Ida i en kall soffa, halva kvällen.

När jag dessutom kom hem från jobbet igår upptäckte jag att min ökenråtta Ben var helt blodig på huvudet och magen, och han blödde fortfarande flera timmar senare. Han hade åkt på storstryk av Eli som undkom med en skråma på svansen. Vi åkte till Söle mitt i natten för att hämta en till bur så vi kunde skilja dem åt över natten, som jag bara kunde be till gudarna om att Ben skulle överleva. Men där satt han i ett hörn, med stängda ögon och vaggade från sida till sida. Min lilla vän.

När jag vaknade imorse såg det ut som tidigare morgnar. Jag sov tills jag bara skulle bli lagom försenad till jobbet men det fanns ingenting i min värld som sa att det var fel. Jag hade känt mig mentalt utmattat tidigare dagar men var nästintill ihjälslagen idag.

När jag väl kom till jobbet fick jag ett samtal av Angelika som berättade att hon, med mina syskon i baksätet, krockat med bilen så den blivit helt skrot men att ingen fått några synliga skador. Hon försäkrade mig om att de var okej, att Simon bara klagat på smärta i bröstet men inget annat. Och jag började gråta när jag stammade fram "Ni måste ta hand om er".

Jag brukar alltid försöka hålla huvudet högt men just nu siktar jag på att hålla näsan över vattenytan. Jag har jobbat så mycket att det inte riktigt funnits tid för mig att andas och just nu känner jag mig så trängd att jag inte blir förvånad om jag snart ställer mig och bara skriker rakt ut vid minsta provokation. De här fyra dagarna har nog varit de längsta i hela mitt liv, och jag känner mig tung och nerslagen men gudarna ska veta att jag inte erkänner mig besegrad på något sätt. Alla scenarion som mina familjemedlemmar tagit sig igenom påminner mig bara om en sak och det är att livet är kort och oförutsägbar. Ta vara på varandra.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

idols

 
 
 
 
Amanda en klasskompis i låg- och mellanstadiet, vrålstark tjej!
 
 
Emelie ruuuskigt snygg fysik och lärorika inlägg på sin blogg!
 
 
Hanna känner ni igen sedan tidigare, en av de mest inspirerande människorna jag känner!
 
 
 Maria mer hängiven sitt intresse får man leta efter.. gymmets egen stjärna!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

winning

 
Ett sista inlägg innan jag återigen alldeles för sent går och lägger mig.
 
Vill ta en minut och återigen få sagt att jag är så tacksam över allt i mitt liv. Jag kan tänka mig att det uppstår en del irritation av mina träningsuppdateringar, bilder och tjat om övningar hit och reps dit. Särskilt på t.ex. Facebook där folk inte riktigt väljer lika aktivt vad de vill läsa om. Men vet ni vad? Det här är mitt liv. Gläds med mig eller låt det vara.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

veckans pepplåt 2.1

 
Tänkte dra igång ett gammalt koncept från bloggens begynnelse.. Veckans pepplåt! Någon gång till veckan delar jag med mig av en låt som är så där upptempo och bra att man får lite gåshud. Kanske blir det lite olika genres.. men högst sannolikt bara metal. Haha. Om YouTube inte tilåter att jag bäddar in klippet så får ni klicka på bilden för att komma dit.. Så omständligt. Men så är det!
 
Första låten blir av ett så otippat band som Fall Out Boy. Den här låten upptäckte jag för att en annan låt från samma album är med på den nyaste bodypumpreleasen (och den är också jäkligt bra, My Songs Know What You Did in the Dark heter den ifall ni vill passa på). Men den här låten öppnar upp albumet och är en jäkligt vass tagga-till-låt. Give it a try!
 
I present to you; The Phoenix!
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

youngblood

Lycklig tjej just nu! Sitter i sängen med huvudänden uppfälld (en vardagslyx jag värderar högt, prisa sängar med elhiss vettja!), under täcket i min Dextertröja, lyssnar på regnet och tänkte försöka sova snart. Har utöver det här inlägget två inlägg till som jag känner mig motiverad till att skriva ikväll.. av alla dagar.
 
Imorse vaknade jag upp, klockan tio prick, i Martins säng.. fast utan Martin. Han hade låtit mig sova igår och istället lagt sig i min säng. Jag blir alltid så ledsen varje gång det händer, känner mig väldigt i vägen. Ibland blir det så för att han inte vill väcka mig och ibland för att han säger "Ida, jag behöver min säng" varpå jag - i sömnen bör tilläggas - ger honom ett bestämt "Nej." till svar. Stackars. Haha.
 
Hur som haver så tassade jag in till mitt rum och kröp ner bredvid en förvånansvät glad och pigg Bowies som ändå lyckades somna med huvudet mot mig en stund senare. Jag har blivit så bortskämd med morgonmys det senaste. Gosigt.
 
 
Vi påbörjade dagen med brunch. Jag entrade housewife mode och lät mannagrynsgröten puttra på spisen under tiden jag smörade mina egna mackor (rågbröd, ÖVERLÄGSET bästa frukosten hittills, mättnadsmässigt), plockade undan disk, dammsög, vikte tvätt och satte igång en ny maskin. Ninja style. Det är en viss sida hos mig som antagligen skulle få alla extremfeminister att rasa, men jag tycker om att känna mig lite hemmafru-ig. Jag tycker om att passa upp på Martin. Kanske har det att göra med ett djupliggande behov av bekräftelse och att känna sig behövd, men för mig känns det mer som ett sätt att ha kontroll. "Låt det vara, jag fixar det sedan (för jag gör det bättre aka. på mitt sätt)" liksom. Det är klart att det finns gränser, tid och otid. Men som regel tycker jag om att greja så där.
 
Det somnades på soffan (stor skräll [?!], skönt med helg) och jag hade en ascool dröm om att vi var actionhjältar på vift i Stockholm. Jag drömde sedan att jag vaknade, men var osäker på om jag drömt eller inte. Men där - i den drömmen - drömde jag att jag var på tjejkväll med mina bästa vänner när Emma plötsligt frågade "så, hur var det i Stockholm?". Mindfucked.se
 
Vi tog tag i livet och åkte sedan iväg, med gymmet som slutdestination men Nordby som mellanlandning för att fylla på våran dunk med vatten (eftersom vi inte dricker kranvattnet här, det smakar åt skogen för mycket järn och luktar till och med lite skumt) samt köpa asmånga flapjacks.
 
 
Ätardag på Stora Ytten? 9 flapjacks (mitt livs kärlek), en burk jordnötssmör och Martins jäkla cola..
 
Fick dessutom i samma veva löst schemat för morgondagen, Martin jobbar öppning istället för stängning. Det gjorde mig så glad! Dels, slipper jag öppna ensam. Sedan för att det specifikt är Martin, han är väldigt duktig och självgående (kritisk egenskap vid öppningar) samt för att det innebär att han är ledig på kvällen och kan gå på combaten och pumpen med mig! Så jäkla roligt! Förstår för övrigt inte varför det är så få som går på combat.. Det är ju så himla kul? Caroline, instrukören, är duktig och en riktig frisk fläkt också så det är ganska obegripligt.. Olyckligt klockslag kanske? Hoppas det blir bättring i alla fall.
 
Nåväl, ärendena på Nordby uträttade och vi for vidare till gymmet. Taggad för axlar och mage, två saker som jag tränar alltför sällan. Med en svag, svag, svag träningsvärk i höger vad. Japp. Ingen annanstans. Nu är det konstaterat. Jag är ett freak.
 
Humöret vandrade drastiskt genom passet, jag blev så trött i magen att jag blev genuint förbannad, ni vet när man taggar till så hårt att man nästan blir lite aggressiv.. den känslan släppte inte, utan när sista repetitionen var gjord var jag fortfarande arg, haha. Som tur är har jag tillräckligt mycket självdistans för att kunna skratta åt det i samma veva. Hade lite svårt att trötta ut axlarna också men det är ganska nytt för mig. Martin har en skada i axeln så vi kör sällan axelpass. Men vi köttade på bra ändå.. Och filmade mycket. Och när jag såg resultaten.. Damn. Den där viloveckan gjorde mig så jäkla gott, på riktigt! Jag har byggt väldigt mycket under de där 7 dagarna (som jag visserligen körde en dag combat och pump och tre dagar senare pump och x-fit, men ändå). Bjuder återigen på en film, och lite andra bilder.
 
 
 
Så. Jävla. Nöjd.

 
 
 
 
Det är alltså ett år sedan jag började träna. Ett år. För exakt ett år sedan hade jag precis avslutat World of Shape, tog en vilovecka och började sedan styrketräna ihop med Martin. När jag tar ett steg tillbaka och inser hur dålig jag är på att sköta kost och återhämtning, sömn that is, är det nästan svindlande att föreställa sig vad jag hade kunnat öppnå om jag skött de två områdena bättre. Tillräckligt spännande för att bli motiverad?..
 
När vi var klara - efter tre timmar - var det mat som gällde. Potatis, bacon och ägg. Och nu sitter jag här.
 
Påtal om det där med sömn så borde jag antagligen bege mig till snarkofagen i skrivande stund. Är så taggad inför imorgon! Måndag är antagligen min favoritdag, tro det eller ej. Framför mig har jag en tung arbetsvecka men det ska jag nog fixa, som haft det så lugnt och skönt så länge nu. Men en dag med jobb och träning tillsammans med Martin kan antagligen inte bli annat än bra som fan. Särskilt inte med dagens egoboost i bagaget.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

oh my quad!

Hittade en gammal deodorant jag använde förr. Blev asnostalgisk. Haha!
 
Har haft en riktigt mysig dag alltså! Vi har inte uträttat mycket men är det lördag så är det. Klockan ett tyckte jag att det var dags att väcka Martin, men stackarn hade bara sovit sex timmar eftersom han inte kunde sova igår. Så jag kröp ner hos honom och kliade honom på ryggen en liten stund. Snart vände han sig om och la armarna runt mig, tryckte mig tätt intill. Så jag tror jag småslumrade jag också, för den situationen är verkligen en av de bästa jag vet. Ligga i hans famn, känna andetagen, se de där fina armarna.. Jag har slutat ge mig själv ångest för alla gånger jag somnar, under dagen. Det är skönt, plus att jag som regel behöver sova lite extra eftersom jag aldrig sover tillräckligt om nätterna. Det handlar faktiskt lite om att leva i nuet, för mig. Det var fint.
 
När vi tillslut skulle gå uppp för att äta frukost hade dagen sprungit iväg. Någon tripp till Uddevalla blev det inte, men det var nog bra med tanke på att det var röd dag (och vi hade tänkt äta på Taco Nara men jag vet inte om de hade öppet). Vi åt så jäääkla mycket mannagrynsgröt till frukost, jisses vilken matkoma jag hamnade i.. men det är ju så gott! Intages med icke särskilt sparsama mängder lågkalorihallonsylt (det är 150 kalorier per BURK, alltså 350 gram). Egentligen föredrar jag havregrynsgröt för att det är mycket lättare att laga men främst för att det innehåller mycket mer näring, men ibland kan jag tänka mig att kompromissa ifall hjärtat mitt ändå ska ha gröt, han som inte gillar havregrynsvarianten.
 
Vi tog oss in till stan, lyssnade på ösig musik och taggade till redigt inför mitt första riktigt tunga benpass på säkert 8 veckor. Om inte mer. Jag vilade benen i 4 veckor men eftersom jag haft känningar i några veckor efteråt har jag fortfarande tränat benen men inte vågat lasta på ordentligt. Men nu känns knäna fit for fight så idag jäklar! Jag läste en studie häromdagen om att djupa squats bygger styrka bättre än grunda så jag tänkte fokusera mer på djup än tunga vikter. JÄKLAR som det tog! När jag kör ben börjar jag alltid med knäböj eftersom det är tyngst. Jag brukar arbeta mig upp till 100 kilo, men idag gick jag djupare än någonsin och kände efter 70 kilo att jag ville gå ner till 60. Så jag arbetade där, de flesta seten. Tilläggas bör ju även att jag faktiskt inte kört de här övningarna på ett par månader. Men det var så roligt och jag kände mig så lycklig! Jag älskar verkligen att träna ben, och det var så himla skönt att känna att knäna inte protesterade det minsta, samt att jag verkligen fick grym kontakt. Även om jag inte var uppe på så tungt som jag brukar. Vi körde även två övningar (4 set på varje) vader, hundra kilos benpress (4 set gånger 15-20 reps, gick så djupt som bara möjligt var!), körde 4 superset fram- och baksida lår (och jag var beredd att börja gråta så tungt det var) och avslutade tillsist med en övning Martin visade mig precis innan jag pajade knäna. Han kallar den för draghunden, och jag har varit så sugen på att prova sedan jag såg den men den är döden för knäna om de inte är bra. Och den var lika rolig som den såg ut att vara, minst! Martin satte ett skärp med kättingar runt min midja, och ett handtag i kedjorna. Jag skulle gå/springa/krypa medan han höll emot. Jag skrek åt honom "håll emot utav bara helvete då!" och han satte sig på rumpan med hälarna i marken, och jag slet och drog och trodde jag skulle sprängas, haha. Men trots att vi såg asfåniga ut var det riktigt jäkla roligt. Perfekt att avsluta med, tre timmar senare!
 
Det värsta mina ben upplevt på väldigt lång tid, om inte någonsin. Men det var så kul! Får jag inte träningsvärk imorgon är jag officiellt a freak of nature. Vi får se, svettig blev jag åtminstone och det är ovanligt. Efteråt var jag så hungrig att jag bara ville ramla ihop, som tur är var Martin världens bästa och lagade potatis och korv, väldigt kryddstarkt. Och tog hand om disken efteråt också. Jag har verkligen inte lyft ett finger inom kökets väggar idag, för omväxlings skull, wink wink.
 
Någon utgång blir det inte idag, de drog mitt pensionssparande från de få hundralappar jag hade på kontot plus att jag verkligen är helt slut.. Istället har Martin efter mitt önskemål köpt ett spel som heter Limbo, som vi ska spela ikväll. Kanske äta lite av det kvarglömda godiset i skafferiet med, det kan behövas.
 
Med de orden avslutar jag för idag, bjuder på lite bilder och hoppas att ni får en rolig eller mysig lördagkväll, vad ni nu ägnar er åt! Peace out!
 
 
 
 
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

the other me

Åh, jag har sovit som en jävla gud inatt! Var helt underbart att vakna verkligen.

Så, igår efter våran ninjastängning (hjärta Adis!) satte jag i mig en flapjack och lite mer än en skopa Assault. Förstår inte det där när det kommer till PWOs, i vanliga fall är jag väldigt känslig mot koffein etc - jag är ju liten liksom - men vad gäller dem tar jag alltid större doser än t.ex. Martin som ändå väger 20 kilo mer än jag. Och då känner jag inte ens av den så där jättemycket. Den enda jag mått dåligt av trots relativt låga doser är Fucked Up, den fick det att klia helt hysterisk innanför huden och när man landade sedan så mådde i alla fall jag sjukt dåligt, kände mig febrig liksom. Jack3d provade jag väldigt tidigt (den blev ju dopingförklarad lagom tills jag blev intresserad av träning överhuvudtaget) men det är nog den jag gillat bäst. Den smakade riktigt bra och gav mycket mer mentalt fokus än stickig hud. Sedan dess har jag provat Craze (också borttagen från marknaden, Rage (smakar förjävligt), Berzherk (smakade skitgott men hade samma verkan som Fucked Up-en) samt Assault. Sistnämnda hade jag för längesedan, med äpplesmak. Den hade verkligen en eftersmak som påminde om sura uppstötningar på äpplen. Usch, ryser.. Men jag köpte en annan smak, efter att ha insett att ingen annan PWO passade mig. Assaulten smakar helt okej, men det jag gillar mest med den är att den ger liksom Jack3d, inte den där stickiga känslan under huden. Den ger mig fokus och energi, inte världens häftigaste koffeinkick. Så den föredrar jag, även om jag måste ta lite större doser av den.
 
Haha, snacka om att spåra.. I vilket fall, jag åkte efter jobbet ner till gymmet och mötte upp Martin för att köra lats och biceps. Det tog lång tid att komma igång på riktigt, det finns stundvis många irritationsmoment där och det är lätt att låta det gå ut över gympartnern.. Vi började i vanlig ordning med att köra chins och jag orkade jättelite! Främst så var min greppstyrka heeeelt åt skogen verkligen, förstår inte riktigt varför. Men jag bara gled med händerna (samma sak när vi körde bänk i onsdags, mina händer gled sakta men säkert utåt, kul i den situationen) och självbevarelsedriften sa åt mig att lägga ner chinsverksamheten relativt snabbt.
 
På andra övningen, bicepscurl med hantlar, kände jag irritationen komma krypandes änu närmare (och jag HATAR den känslan) så jag avskiljde mig från världen med mina hörlurar de fyra seten. Det gjorde susen faktiskt. Ibland, när jag känner mitt humör eskalera, kan jag behöva en mental timeout för att andas och samla mig, och sedan är dett bra igen. Är så tacksam över att jag gjorde så igår, för jäklar vilken bra kväll jag hade kunnat gå miste om, eller förstört rent utsagt. Stor eloge till Martin och hans tålamod med.
 
 
Svindlande vikter.. eller? Min greppstyrka var verkligen sämst i världen, så det fick bli lite lättare vikter och högre reps. Men det ser faktiskt ganska gulligt ut.
 
Vi öste i sammanlagt tre timmar. Precis som med bröst/triceps-passen så har jag så svårt att få nog, jag känner mig aldrig färdig för jag har alltid 2 övningar till jag vill köra. Tror det kan bli dags för mig att strukturera om mina pass lite grann. Jag får nämligen praktiskt taget aldrig träningsvärk längre, tror det kan ha att göra med att jag helt enkelt är för "van" vid upplägget, jag kan utmana mig genom att lasta på mer vikt men så länge det fortfarande är samma övningar som varje vecka i ett års tid, blir väl kroppen inte chockad på samma sätt. Ge mig inspiration till att vidga mina vyer och kliva ur komfortzonen, tror det kan vara riktigt bra för mig!
 
Bjuder på en film från gårdagen! Måste säga att jag lyfte upp mig själv ganska högt efter att ha sett den här, hade ingen aning om att jag såg ut så här faktiskt. Mina traps är verkligen dunderpumpade. Alla linjer, muskler som tittar fram.. Skitroligt att se, jag blev så glad! Taggad, och ännu mer motiverad!
 
 
Efterr dessa tre timmar och jag konstaterade att jag återigen ätit för lite för det här, var mitt humör i botten. Inte på det sättet att jag var arg men jag var så överväldigande trött. Tanken på att behöva plocka ihop alla mina grejer, behöva köra hem, behöva packa upp.. det var en för tung känsla. Men vad har man för val liksom?
 
Så jag bet ihop och gav mig fan på att ro det här i land. Hellre gör jag grejer sent på kvällen (natten) än direkt när jag vaknar morgonen efter. Så jag tog en aslång dusch, skrubbade bort hamburgeros från varenda por i kroppen, rakade benen och tvättade håret ordentligt. Bytte sängkläder, städade upp i huset (vi har en tendens att bara lägga allt överallt när vi kommer hem på natten från ett gympass, förståeligt men samtidigt så inkräktar det duktigt på min förmåga att slappna av). Funderade på om det där var en tvångstanke som höll mig i ett järngrepp, men jag måste säga att jag tycker inte att det är något fel i att ta tag i saker direkt, även om klockan är mycket. Det är som sagt skönt att slippa vakna upp till det. Det är en hårfin skillnad alltså, på vad man bör låta bli för att det är en tvångstanke och vad man bör göra för att det faktiskt handlar om att inte skjuta upp saker.
 
Huset var i sin ordning och jag la mig nyduschad i rena sängkläder och kollade ett avsnitt Arrow innan jag somnade.. och sov helt jävla underbart, som sagt. För en gångs skull accepterade jag mitt öde och satte inte väckarklockan på tidigt trots att jag somnade sent, utan jag såg till att jag skulle få sova 7 timmar även om det innebar en sen morgon. Så värt det!
 
Igår var med andra ord en riktigt bra dag för mig och främst mitt psyke. Jag fick sätta mycket lösningar i praktiken och inse att det blev bra. Många lärdomar, helt enkelt. Och så bra det blev! Idag har vi pratat om att träna ben, åka till Uddevalla och jag är som sagt lite småsugen på att gå ut ikväll.. Men vi får se. Känner mig duktigt seg i kroppen så det blir antagligen inga underverk från mig. Bjuder på en bildbomb från igår, sedan ska jag se till att få äta lite frukost!
 


 
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

a storm is coming

Det var en intressant start på dagen jag fick, måste jag säga. Lite som resten av Strömstad med omnejd skulle jag tro.

Vaknade prick klockan sju på morgonen av att det åskade något fruktansvärt, satte handen mot väggen och hela huset vibrerade verkligen. Av någon anledning låg jag dessutom med halva kroppen utanför sängen, med ansiktet neråt och täcket på golvet. Men det är en annan historia..

Jag for upp ur sängen och drog ur sladdar, småsprang till toaletten och skulle sedan gå in för att lägga mig hos Martin och gosa. Halvvägs där sprang jag in i honom, för det visade sig att han hade samma plan som jag. Så snart somnade jag om med honom bredvid, och åskan mullrade harmoniskt utanför.

Gick upp vid halv nio, åt rågbröd som satte ribban för mitt tålamod idag, haha. Det ramlar ju sönder bara man tittar på det.. Kollade på Arrow och gjorde mig sedan iordning för dagen! Tanken var att vi skulle träna så jag smög in för att kolla med Martin hur han ville göra. Men han var knappt nåbar så jag antog att gymmandet fick vänta tills ikväll och kröp ner hos honom för att klappa lite på honom och småslumrade i en timme till. Skönt!

När vi sedan gick upp konstaterade Martin att hans dator var kass, antagligen hade åskan bränt grafikkortet (men nu fick jag ett sms om att det tydligen var en massa röda hårstrån som var problemet, haha).


Jag gick ut för att sätta upp säsongens första fågelmat! Lyckliga talgoxefamiljen som inte bara bor i isoleringen i våran vägg, har nu också mat serverad bara ett par meter bort. Och i gengäld har jag fåglar att titta på. Så mysigt!






Jag satte även på nya hjulsidor på bilen, en dekal (som jag fått för att jag är tigerfadder) på en av rutorna bak och dammade ur bilen en snabbis med. Sedan bar det av in mot stan för en snabb sväng till gymmet där jag fyllde i mina lönepapper för första gången! Hade faktiskt inte ens tänkt på lönen förrän nu, trots att jag höll mitt första pass i augusti.. Då gillar man det man gör, haha.



Så nu sitter jag på jobbet. Har några timmar kvar, men jag tror stängningen kommer gå asbra. Efter det ska jag till gymmet med älsklingen min och efter det tar vi helg!


En dammvippa i bilen.. Ida i ett nötskal.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.