rise with me



Jag är glad att jag inte tagit ned utebelysningen trots att julen är förbi. Det är så himla vackert ute nu, med den lilla men heltäckande snön vi har. Jag vet att långt ifrån alla delar min glädje över att snön är kvar, tillbaka, whatever, men jag tycker det är så mysigt. När det ändå är lite kyligt och framför allt fortfarande ganska mörkt. Det är ju trots allt fortfarande vinter i Sverige, oavsett om vi vill eller inte.



Igår var det gym och jobb på agendan! Jag har upptäckt skillnaden mellan tidiga och sena pass på gymmet nu, även om min dygnsrytm och mitt sömnbehov ibland kräver sena pass så är det passen på förmiddagarna som är att föredra.. Igår satte jag i mig en PWO för första gången på väldigt länge (var beredd på att bli dunderkass men kroppen gick med på allt vad koffein hette, utan att gnälla det minsta) och var så galet jäkla taggad. Jag har en handled som klagar när jag belastar handen i pressövningar så jag tänkte köra lats och biceps eftersom det är betydligt mer dragövningar som krävs där. Och vet ni? Jag slog mitt personbästa i chins! För några veckor sedan sa jag "om två veckor ska jag klara 10 stycken" men jag fick ju en längre viloperiod precis efter där så det lades på is, och när jag sedan kom tillbaka tyckte jag mig blivit lite sämre. Men igår gick det allt, från 8 strikta till 10! Dags att börja bredda greppet nu.. Spännande! Och jag var så glad!



Med den endorfinkicken i bagaget kunde jag inte få ut annat än ett grymt träningspass. Så nöjd! Dessutom har jag träningsvärk idag, det är alltid en stor bonus. Lats och biceps är nog de roligaste passen, för det finns så många olika övningar.



Efter gymmet var det dags att jobba stängning och det var full rulle. Jag laddade upp med kokt ägg och Celsius och sedan öste vi hårt, nu i lovtider. Unnade mig en proteinbar och en kaffe under tiden jag gjorde kontoret på kvällen, var så nöjd med dagen att jag lät mina två medarbetare åka hem klockan tio trots att vi inte var klara. En av dem hade en sjuk dotter som väntade hemma och andra killen skulle samåka med honom till stan så jag släppte iväg dem och gjorde klart stängningen själv. Stannade kvar i ungefär en halvtimme innan jag kände mig nöjd och begav mig hemåt. Trodde att chefen skulle ifrågasätta våra utstämplingar (eftersom jag faktiskt gick över tiden) och kanske till och med visa missnöje, men tvärtom fick vi beröm idag för en snygg stängning. Jag börjar känna mig bra på det jag gör, och det är en väldigt drivande känsla. Jag har vänt så mycket på mina gamla tankebanor, slutat analysera allt jag gör ur en tredje persons inte fullständiga perspektiv. Istället stänger jag av så länge ingen ger mig direkt feedback, bra som dålig. Idag sa en av mina arbetskamrater att han tyckte att jag gjorde ett bra jobb, som ser saker som andra inte ser eller bryr sig om. Det glädjer mig så mycket att vissa ser det så, och inte bara menar att jag lägger fokus på fel saker (även om det är en hårfin balansgång). Jag växer i mig själv och står för vad jag gör. Ju bättre jag tycker att jag jobbar desto roligare är det och vice versa. Jag tror att andra tycker att det är roligt att jobba med mig, även om jag kanske inte växt mig så stor i ledarrollen riktigt än. Ja, de senaste dagarna på Max har helt enkelt varit fantastiskt roliga.



Min nya mössa, hjärta!



Fick den här av en gammal internetkompis också, en väldigt glad överraskning. Amanda (aka. Ovä) och jag började prata för ungefär 8 år sedan. Vi har dålig kontakt sedan många år tillbaka men hon är en sådan som jag byggt bo i hjärtat åt, som hon själv uttryckt det. En av de människor som hjälpt  till att forma mig otroligt mycket. Helt fantastisk är hon. 

Jag var dödstrött när jag kom hem igår men höll mig vaken mycket för Martins skull. Alltid när jag kommer hem vill jag prata om dagen en liten stund och sedan vill jag dra mig undan, slappna av. Framför allt så vill jag sova relativt tidigt. Igår kände jag mig tvungen att fråga Martin om han varit besviken på mig den senaste tiden, för att jag helt enkelt inte har något behov av närhet eller umgänge. Han verkade ovanligt hjärtlig och genuin när han såg på mig och svarade nej men någonstans tror jag ändå att han känner sig bortvald. Jag ska inte ljuga, men det är han. Däremot är det inte personligt, alls. Och gudarna ska veta att om jag fick välja så skulle jag vilja gosa ihjäl honom hela tiden. Men just nu behöver jag få vara tyst, sluta tänka och fly verkligheten lite. Det går över.

Idag blev det vilodag från gymmet och istället myste jag med Martin på morgonen. När han åkt till jobbet skulle jag åka till Söle för att städa bilen och ringde mamma för att prata på vägen dit. Det blev lite längre än tänkt, närmare en timme. Men det var väldigt skönt, att få beklaga sig lite över frustrationen som uppstår när man ska bädda sängen och lakanet korvar sig, att Martin smular ner hela huset när han äter smörgås eller att juicen tog slut imorse. Att kunna få det ur systemet, att det var en sådan dag, men ändå kunna skratta åt det.

Det fick bli en ninjastädning av bilen på Söle, och så hämtade jag mitt nya SIM-kort till mobilen med. Så nu när jag kom hem från jobbet tog jag en lång dusch och mojsade in någon olja i håret. Något jag fick i månadens glossybox (och det doftar underbart!), vi får se hur stor skillnad det gör. Jag har suttit i Martins säng och fått igång min nya mobil, fått in säkerhetskopian från min gamla så den är i sin ordning. Imorgon hade jag tänkt gå upp tidigt för att hinna uträtta lite ärenden men vi får se hur det blir med det. Bortsett från att träna ben hade jag tänkt att tvätta bilen och lite annat (hälsa på farmor, luncha med farmin, fotografera gerbilerna, men tiden rinner iväg jag glömmer så lätt bort att det finns fler dagar också. Vi får se.

Avslutar med en bild på min bil, som såg så himla ledsen ut i kvällsfrosten, haha. God natt!


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
» Ovä säger:

Vilket hedersomnämnande! Hoppas semlan smakar!(Konstigt uttryck? Jag hoppas ju att semlan smakar, men helst ska den ju smaka gott också).

:D

Svar: Haha ja lite så.. Smaka lär den ju göra oavsett! Ska försöka hämta den imorgon. 8)
Ida Hansson

2014-02-21 @ 09:25:29
URL: http://butitsnotyugoslavia.blogspot.com
Trackback