the best it's gonna get

Japp, jag lever! Det där utlovade inlägget som skulle gå lite djupare in på vad som rört sig i mitt huvud de här två veckora som varit.. Vi släpper det. Jag orkar inte rota mer, nu när jag fått rensa huvudet. Som tidigare nämnt har jag tagit lite vila från allt, eskapism när den är som absolut bäst. Jag har försökt att inte tänka på bloggen (det har gått bra, vilket också är skönt att ytterligare ett tvångsmoment rinner ut i sanden rent känslomässigt), inte varit på gymmet på 11 dagar bortsett från mina tre gruppträningspass, ätit vad och när jag vill i dessa 11 dagar samt spenderat några dagar hos bästaste mamma!



Väntade på och åt frukost med Martin. När han sedan åkt städade jag huset ninjastyle (för att det är underbart att komma hem till ett rent hus) och en timme senare satt jag i bilen på väg mot Karlstad.



Stannade till på Statoil för att handla ihjäl mig.. Vart folk än trodde jag var på väg så måste de trott att jag inte skulle få någon mat där i alla fall.





Köpte en doftsko och hängde i bilen i hopp om att slippa den där snuskiga proteinshakelukten.. Martin spillde ut en proteinshake i sin bil för fllera veckor sedan. Vid två olika tillfällen har jag försökt tvätta bort det och även om det luktar betydligt mindre så.. ja. Det luktar förjäkla illa.



En väldigt terapeutisk bilfärd senare var jag framme hos världens bästa! Sjönk ner i världens skönaste soffa och kollade på ett avsnitt Sherlock.



Dagen efter, blev bortskämd med en massa god mat. Och kaffe. Sjuka mängder kaffe.



Tog bilen och stack till PJ och hennes vovve i några timmar! Alltid lika roligt att träffa PJ, kan inte fatta att det gått så lång tid sedan vi gick i samma klass, och hur värdefullt det året var.





Tog ett väldigt, väldigt, väldigt efterlängtad bad. Badade i en evighet, trots att vattnet inte gick att få så där skållande varmt utan bara knappt-jag-inte-fryser-varmt. Och kollade på Sons of Anarchy! Har tagit mig igenom första säsongen nu.



Mamma bjöd på äckligt god kladdkaka (och ännu mer kopiösa mängder kaffe) och jag fick mysa lite med lillebror William.

När han sedan gått och lagt sig myste jag ner mig i soffan och hade mamma bredvid. Jag kollade på Vi måste prata om Kevin och mamma spelade "Gissa skuggan" på mobilen.. Dvs. att jag spelade åt henne, tror hon tog 4 av 20 själv, haha.



Igår var det dags att åka hem men jag stressade inte eftersom jag inte hade någon tid att passa. Vi åt mat och pratade, drack asmycket mer kaffe, och jag fick vara med mamma när hon kollade till sina kaniner. Så himla otippat, min mamma har gått och blivit kaninuppfödare. Läst på och kan en hel del, haha. Hon som i vanliga fall tröttnar på projekt efter typ två sekunder och dessutom inte är så förtjust i djur. Men här engagerar hon sig ordentligt.



En av deras finaste kaniner tyckte jag!



Så himla söt, haha.

Det var så himla skönt att få vara i Karlstad några dagar. Bli omhändertagen och bryta lite rutiner, bara vara. Mamma är ju helt otrolig också, både som mamma, vän och allmänt. Verkligen en klippa i stormen, med pansarhud alltså. Efter all skit som har varit så står hon fortfarande stark och vägrar ge upp eller ens tycka synd om sig själv. Jag, och många andra, har mycket att lära av henne. Vi hade en väldigt ansträngd relation fram tills jag var runt fjorton, femton år och det ångrarr jag väldigt mycket. Jag tar på mig skulden för det eftersom jag vet att hon alltid stått med öppna armar men jag varit avvisande. Däremot så vill jag påstå att jag visste inte bättre. Förlorade år eller inte så är jag i alla fall glad över att vi har den relationen vi har idag!

Bilresan hem verkade aldrig ta slut. Efter vad som kändes som en evighet var jag äntligen hemma i armarna på min älskade Martin. Vi myste ihjäl oss med en sista kväll av bulkande och frossande i mat, vilket passande nog blev Martins supergoda pannkakor. Med fuckload av sylt.

Jag hade dessutom fått hem min första glossybox! Så himla lyxigt paket, det är väldigt svårt att tro att det bara kostar 139 kronor.



Jag fick en liten burk med olja för håret, en brynpenna, primer, tandkräm och en rengöringssvamp. Till min stora förvåning är jag ganska spänd på att prova alltihop! Jag är ingen större användare av skönhetsprodukter egentligen men alla grejer var verkligen något jag kan se mig använda i framtiden. Riktigt roligt!



Så nu har jag haft min slackerperiod. Varit ifrån gymmet alldeles lagom länge, för nu kliar det under huden och jag vill inget annat än att ge allt jag har för att förbättra min form. Annars brukar jag ta max 4 dagars vila och sedan vara trögstartad, ha svårt att komma igång igen. Men nu har det gått betydligt längre tid och det var nog bra. Jag har gottat mig i allt vad socker heter, i överdrivna former, och säkert lagt på mig en del och förlorat muskelmassa också. Många skulle kanske se det som ett nederlag, att många veckors hårt arbete är bortslängt och att jag tagit 10 teg bakåt. Men jag tyckte det var värt det. Mitt huvud behövde det för att få kroppen att orka fortsätta. Jag har hela livet på mig att försöka komma i form och de där tio stegen bakåt är snart ett minne blott för nu jävlar är jag taggad!

Jag har åtminstone sovit länge varje natt, nu ska träningen in och rätt kost också. Jag känner att jag för första gången på år har hittat en balans, i huvudet. Jag tvingar inte upp mig själv klockan åtta på morgonen för att jag får ångest ifall jag sover längre. Nä, jag sover tills jag är utvilad alternativt MÅSTE gå upp. Är jag trött klockan elva på kvällen, då håller jag inte mig själv uppe för att jag måste ta vara på tiden utan.. då lägger jag mig. Min lista på saker att göra är för övrigt helt tom. Jag skulle kunna skriva dit "städa bilarna" men det är enklare att bara städa bilarna än att göra en grej av det.

Jag tror det här kan bli riktigt bra. Jag har tagit hand om tvätt och disk och allt känns rent och fräscht. Hjärnan och hjärtat har jag ventilerat och nu är jag dödstaggad inför mitt första gympass på vad som känns som en evighet, följt av ett stängningspass på Max. Skönt att få vara ifrån jobbet ett tag också, fyra dagar närmare bestämt. Jag har bytt bort en del pass och det kommer synas väl på lönen för februari, men som det ser ut nu så får det vara värt det.

Nu ska jag väcka Martin och äta frukost, slänger in två motivational pics också. Nu kör vi!


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
» Anonym säger:

Älskade unge! Du är så mycket Ida!! <3....det älskar jag <3 Du är så sann så jäkla bäst!!! Underbar stund har vi haft....bara känsla av att ha dig hos mig....<3 pussar o kramar mamma <3 <3 <3

Svar: Bästaste bästa mamma <3
Ida Hansson

2014-02-07 @ 12:57:59
Trackback