black clouds & silver linings

Trött tjej. Var inte min dag igår så jag gick upp lite extra tidigt idag, för nu har jag laddat om.. Plockat upp bitarna och gått tillbaka till ruta ett. Det tycker jag är ett bra sätt att säga det på.
 
I tisdags hade jag en masssa planer för dagen. Jag åkte in till stan och tog en sväng till Blomsterlandet, föredetta Växtriket. Trots att jag inte alls är särskilt intresserad av blommor så är det väldigt kul att gå därinne faktiskt! Mest för att de har så fruktansvärt mycket fina inredningsprylar, som inte alls är särskilt dyra heller. Jag var lite stressad men lyckades ändå typ handla ihjäl mig därinne, haha.
 


Tre blommor att ersätta några julblommor med (alltid bara gröna blommor, de ser inte lika ledsna ut när man glömmer vattna dem), en jättefin klocka, en silvrig prydnadsuggla och två bordstabletter med en liten fågel på. Jag och alla dessa fåglar.. Köpte även ett litet arrangemang till familjen på Söle som.. tack för att de finns.

Åkte vidare till Koncept för lunch med farmin. Det blev ägg och bacon, den största portion jag någonsin sett, men jag satt ändå fast vid salladsbaren väldigt länge..
 
 
Det var väldigt gott och lika mysigt att få umgås med farmin så där. Ibland längtar jag hem till hela familjen, och katterna, men det är väl dags att inse att jag växt upp, också. Det har sina nackdelar det med, det trodde man inte när man var liten och önskade att flytta hemifrån och bli vuxen.

Efter vårt lunchande var det dags att åka till jobbet. Martin var en sleepy bun och hann inte joina mig, så jag drack upp min sista Celsius och åkte till gymmet för ett pass lats och biceps. Som sedan visade sig gå jäkligt bra!

 
Så fruktansvärt roligt, verkligen. Åh. Jag lyckades nå ett av mina delmål, att göra 8 strikta chins. Någon var glad tjej alltså! Det var ungefär 11 månader sedan jag gjorde min första, utan assist. Om tre veckor ska jag sätta 10, taggar så jag blir nervös nästan.

 
Det är så svårt att flexa ryggen och få en vettig bild.. ah. Jag kan ite riktigt släppa tanken på hur myckket muskler jag antagligen har liggandes, som skulle synas så mycket bättre om jag deffade lite. Stenhård diet är inget jag kommer "utsätta" mig själv för men i år har jag ätit så mycket bättre mat, än någonsin egentligen, så jag tror ändå att jag är på rätt väg. Jag måste ju hitta något hållbart eftersom jag vill minska i procent permanent, inte komma ner till minimala siffror inför tävling, som jag sedan går upp igen eller så.

På onsdagen jobbade jag öppning. Kajsa skulle döda mig om jag var försenad. Så jag kom 12 minuter för sent, EHEHEHE. Nämen öppningen gick awesome och jag var på jättebra humör. Dagen gick långsamt men den var väldigt rolig, faktiskt. Däremot så hade jag sagt att jag skulle komma ner till gymmet och hjälpa till med att städa, men då trodde jag att jag skulle slutat tidigare. På väg hem från jobbet körde jag lite för fort i ett fartgupp och det small till under bilen, tror det var en skärm, under bilen, som lossnade i ena sidan. Jag måste kolla det där, men jag har så svårt att nå den. I vilket fall, jag lagade middag åt oss och vi åt vid matbordet, som civiliserat folk, haha.
 

Vi åkte sedan in till ett fullsmockat gym, jag höll pass och Martin körde ute i gymmet. Jag gjorde bara några chins efter passet, sedan kände jag mig färdig i kroppen. Med min träningsvärk i latsen och sådär. Ser det som veckans kardio... hähä.

Torsdag! Jag gick upp rätt tidigt för vi hade lite som skulle grejas med. Gjorde mig i ordning och vid tio åkte vi in till stan och ungdomsmottagningen eftersom det nu är 5 år sedan jag satte in min spiral, och det var dags att byta. Som jag bävat inför den här dagen! Som tur var följde Martin med mig och annars hade jag antagligen dött. Eller nåt.
 


Men mitt hår hade en bra dag i alla fall!


Först åkte vi till den gamla mottagningen. Jag visste inte ens att de bytt lokaler men det såg jag då. Så efter några sekunders panik lyckades Martin ta mig till rätt byggnad och vi hittade rätt. Mia som jobbar som barnmorska där är så bra tycker jag, haha. Så himla avslappnad och van vid att bemöta skrangliga, nervösa vrak som jag. Första gången jag satte in spiralen var antagligen dett värsta jag varit med om, det gjorde så ont och tog så lång tid. Den här gången gick det snabbare, betydligt snabbare. Martin stod tålmodigt bredvid och höll mig i handen. Efteråt var hans hand alldeles kritvit och han hade röda linjer där mina naglar varit. Stackarn fick ta mycket överförd smärta, haha.

Efteråt var jag glad över att ha det gjort, men jag mådde sämst i hela världen. Vi åkte till Backlunds för att äta frukost och jag bestämde mig för att ha en ätardag, så jag tog två små punschrullar också. Japp. Två. Så, synd var det om mig. Vi hade egentligen (av någon anledning) tänkt träna efteråt men jag ville bara dö så vi åkte hem. Tog en alvedon (då har det gått långt, när jag börjar äta smärtstillande) och la mig för att sova tills vi skulle åka och jobba.
 

Tyvärr hade jag en väldigt dålig dag från och med det. Jag mådde dåligt och var verkligen inte alls up for att jobba. Det var inte förrän runt nio på kvällen som jag tinade upp och faktiskt började prata med mina arbetskamrater. Fram tills dess var jag på gå-in-i-diskrummet-och-gråta-humör. En dålig dag med mycket negativa tankar, triggat av smärtan som startade i magen och vandrade upp till baksidan av huvudet.

Vi tog en tur till Statoil efter att ha gjort en helt jäkla awesome stängning. Det som återstod av kvällen var att komma innanför dörren, släppa allt där man stod och sätta sig i soffan och mysa framför tredje sista avsnittet Breaking Bad. En riktigt sluskig dag, med skräpmat och godis, ingen träning och att stöka ner. Somnade sedan i Martins famn och vaknade halv nio. Med inte mer än 6,5 timmars sömn i systemet men ändå taggad och redo för att ta tillbaka gårdagens förlorade tid!

Så nu har jag städat och grejat. Ätit havregryndsgröt, med kakao, kokos och hallon. Chokladbollsgröt, typ. Ingen superhöjdare men helt klart godkänt som alternativ till min vanliga keso/hallon-historia.Nu ska jag hänga tvätt, göra mig i ordning och kanske försöka ta en till titt på bilen innan det är dags för ett pass axlar och mage, innan jobb resten av dagen. Sedan har jag ledigt över helgen, precis som normala människor! Vi har planerat en tripp till Uddevalla och jag längtar ihjäl mig lite smått.

Har ni förresten hört om skriverierna, om Max? Att vår VD sprider propaganda (och dagen efter stod det något om att vi assistenter bestraffar medarbetare som inte presterar bra). Den så kallade propagandan är en kommentar ifrån veckobrevet där VD:n nämner något om att det vore "katastrof" för företaget om S+V vann valet i år. Själv känner jag så här..
 
1. Det är inte propaganda. Det är fakta, ett orosmoment, en sanning.
2. FAST det var klumpigt skrivet, och onödigt att nämna i veckobrevet.
3. MEN å andra sidan så hoppas jag att folk inser att den dagen jag står med valblanketten i handen så går inte mina tankar oavkortat till Max veckobrev. Jag kommer inte rösta blått bara för att MITT JOBB PÅ MAX STÅR PÅ SPEL! Jag har fler värderingar i livet än mitt jobb på Max Hamburgerrestaurang och jag tror vi alla är smärtsamt överens om detta.
4. Jag tycker att hela situationen är så överdriven, snacka om att göra en höna av en fjäder. Kunde de inte bara varit överens om att det här var ju inte så bra kanske, givit Maxledningen en smäll på fingrarna och sedan gå vidare? Nej här ska bojkottas och debatteras och smutskasta. Så otroligt barnsligt.

Skönt, då var det ute ur systemet också!

För övrigt tycker jag att livet känns lite bättre nu. Jag är så glad och tacksam över det jag har, trots att jag i svaga stunder (som igår) mest vill isoleras och strunta i allt. Det är så skönt att stundsvis påminna mig själv om att jag faktiskt är fri och har möjlighet att göra vad jag vill med mitt liv och min vardag.. Häftigt.

Nu ska jag pussa på min fina, fina Martin och sedan skynda iväg, gym och jobb väntar med spänning!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback