shapeshifter

Hur kan man känna sig så här sliten efter en sådan här dag? Jag tror jag har en tendens att ge allt under mina längre arbetsperioder och när jag sedan blir ledig har jag en tendens att krascha.

Igår var fredag för mig. Jag sov inte mer än 6 timmar men kände mig ändå hyfsat pigg. Jobbbade semi-öppning och efter jobbet laddade jag upp med kvarg, havreringar och Xtend inför comeback på bodypumpen. Jag var full av energi och taggad som sjutton! I bilen intogs en generös PWO och dunkades en hel del Celldweller på öronbedövande volym. Dagens höjdpunkt!



I väntan mellan jobben hittade jag den här på Bitstrips, haha. Tydligen någon filmreferens, men jag tyckte mest det såg väldigt roligt ut.



Det var.. inte nervöst, men spännande, att äntligen få köra pump igen! Det har väl ändå gått två veckor sedan sist? Och det var en hel del deltagare med också, gjorde mig ännu mer taggad. Vi körde på hårt och efteråt hade jag förbränt nästan 700 kalorier. Boom!



Väl hemma tog jag mig tid att laga ordentlig postworkout-mat. Stekte bananplättar med smeten som blivit över från gårdagen, hittade några kvarglömda ananasskivor seda nyårsmiddagen och hällde över resterna av kvargen som blev över innan gymmet. Skar upp bitar av en prooteinbar och mixade kasein med smak av piña colada. En ordentlig brakmåltid som gjorde mig helt utomordentligt mätt. Vill för övrigt inflika att jag inte förstår hysterin över Questbars.. Jag tycker att till exempel Swebarsen är mycket godare.. Jag har nog provat 6 eller 7 olika sorter av Questbarsen men jag tycker inte att de smakar särskilt mycket alls, och den jag åt igår smakade ungefär som det luktar hos tandläkaren. Höwwa. 





Bredvid satt Martin och åt sina egna pannkakor, med socker och chokladsås. Det är det svåraste med att äta rätt tycker jag, att ha en partner som faktiskt inte gör det. Och alltid lyckas tajma in spontana "älskling jag köpte kladdkaka"-överraskningar när jag inte har någon ätardag/period. Nu är väl inte Martin den som frossar i onyttig mat eller godis direkt, men att sätta i sig 8 smörgåsar med massa sylt och jordnötssmör till frukost är inga problem och när jag föreslår sallad till lunch skakas det på huvudet och blir 8 mackor till. Bara hans frukost motsvarar antagligen ett helt dagsintag av kalorier för mig. Hähä.

Nåväl, no rest for the wicked var det sagt. När vi satt i oss kvällsmaten och kollat ett avsnitt Breaking Bad var det dags att lägga sig för att väckarklockan för 6:e dagen skulle ringa klockan sex. Det stundade besök hos tandläkare och lagning. Hurra.

När klockan ringde var jag så trött att jag ville dö. Typ. Jag traskade upp i slowmotion och tvättade ansiktet. Var beredd att lägga mig igen i de tio minuterna jag hade till godo, SÅ trött var jag. Men när jag kom in i sovrummet igen ringde mobilen och det var från tandläkaren som ville boka om min tid pga sjukdom. Jag tackade någon högre makt, gäspade och smög in hos Martin, la mig bredvid och somnade.

Vaknade klockan ett (!) och vi startade vår degardag med frukost framför Breaking Bad. Inte mycket kvar nu! När det började närma sig kvällen åkte jag in till sta för mitt KBT-möte och för att handla lite till middagen.



Ett intressant möte hos terapeuten. Jag tycker att det känns skönt att kunna säga att jag inte längre styrs av tvångstankarna.. väldigt skönt. Däremot så pratade vi om det som jag skrev om i förrgår, det här med att döma och må dåligt över vad andra tänker om mig. Apropå det, efter min pumpklass igår kom en av deltagarna fram, kramade om mig och sa åt mig att inte be om ursäkt för mig själv. Det tog så hårt, på ett bra sätt! Väldigt klokt och fint, jag tog åt mig varenda ord. Tack snälla.

Jag går ofta igenom mitt känsloregister, mitt inventarium av dåliga sidor och sätter de under lupp. Varför de finns, vad jag kan göra för att motarbeta dem och vad det skulle ge mig. Det är nästan lika svårt som det är intressant. Just nu handlar det mycket om att jag vill kunna släppa mina förutfattade meningar om andra och på så vis växa i mig själv och kunna stå för vem jag är och vad jag gör. Jag förstår faktiskt inte varför jag är så snabb med att döma, överhuvudtaget. Vad är det som driver mig och när behovet att (tyst för mig själv) tänka illa om, eller inte kunna glädjas med andra? Jag strävar efter att - när jag tycker folk uppför sig annorlunda, konstigt, illa etc - kunna 1) inte bry mig, eller 2) vara öppen för möjligheten att min världsbild kanske inte är närmast sanningen i alla situationer. Jag står inte för att det är sådan jag är, men jag erkänner det. Kunde jag bekämpa tvångstankarna kan jag krossa det här också!

Jag fick dessutom tillbaka resultatet av mitt personlighetstest. Väldigt roligt, faktiskt. Det syntes på papper att jag hade en "ovanligt" hög känslighet för omgivningens åsikter, passande nog. Annars kände jag mig stolt över de egenskaper som testet påvisade. Särskilt när hon påpekade att jag hade avvikande hög drivkraft, energi, extravagans och uthållighet sträckte jag lite extra på ryggen. Jag är stolt över vem jag är! Och även om jag har en del att jobba med så vet jag att förändring är inom räckhåll. Jättehärlig känsla, måste jag säga.
 


När jag sedan kom hem lagade vi potatisgratäng och ÄNTLIGEN var det dags för hakkeboffer! Med en massa sallad. För min del i alla fall.. Jag städade lite under tiden Martin höll ett öga på spisen och jag åt sedan åt skogen för mycket mat framför många avsnitt Breaking Bad. Totally worth it, though.

Så nu ligger jag i sängen och lyssnar på Celldweller, mitt nya knark. Alldeles slut är jag! Men efter att ha jobbat många och intensiva dagar så har jag tagit en välförtjänt degardag. Imorgon har jag tvångsbokat in Martin hos kiropraktorn eftersom han fortfarande har ont i ryggen (men av någon anledning inte verkar så sugen på att få det uppkollat) och själv tänkte jag ta sovmorgon en sista dag (anske inte till klockan ett då...) innan det är dags att jobba igen! Egentligen skulle jag ha varit ledig hela helgen men jag drog på mig extrapass båd lördag och söndag för jag behöver timmarna. Det blir nog bra. Men imorgon ska jag ta vara på ledigheten med ett försök till ett lite tidigare gympass och på kvällen är det pump. Egentligen hade jag planerat att träna idag men efter gårdagens pumptimme som var den första på flera veckor så säger kroppen aj praktiskt taget överallt så jag passade på att ta mig en vilodag. Klapp på min ömmande axel!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback