go!

Det var en go start på söndagen jag fick. Hähä. Försov mig ganska rejält, vaknade tjugo minuter innan det var dags att börja jobba. Skickade iväg ett sms till Barham och utan att stressa blev jag ändå bara fem minuter sen. Fick med mig frukost och allt. Dagen i sig gick sååå segt och när passet var slut mötte jag upp Martin för lite nödvändig shopping och ett stopp på Honeycomb..


Så himla söt, haha.



Vi åkte sedan till Söle för att farmin skulle greja med Martins bil som ska besiktigas imorgon. Vi drack kaffe och pratade med farmin en stund, lämnade bilen och åkte hem.


Måndag var ledig dag för mig och eftersom UPS skulle hämta min dator var jag tvungen att vara här när de skulle dyka upp, någon gång mellan 11 och 16.. Jag hade i alla fall en mysig förmiddag med Martin, första på länge kändes det som. Jag gick hemma och grejade, tog en lång dusch och vattnet försvann i 30 minuter när jag stod där med schampo i håret och tvål över kroppen.. Bland annat. Så mycket mer än så hände inte under dagen. Inte ens UPS dök upp. Efter att ha ringt och pratat med dem två gånger ringde de upp mig runt sex på kvällen och sa att de inte ens kör i mitt område.. Så jag hade suttit hemma och väntat elva till sex när de inte ens varit på väg. För min del var det egentligen ingen big deal men jag nämnde det ändå, att de borde se över sina rutiner och vem som har tillgång till vilken information för jag kan tänka mig att en annan kunnat bli vansinnig.. Jag ringer och bokar leverans och får bekräftat tid och plats, av dem, och sedan ringer de efter att jag pratat med dem ytterligare två gånger och ger mig helt annan information. Nåväl. Inte hela världen. Jag såg i alla fall till att vara jättetrevlig ändå, man ska komma ihåg det när det kommer till service att vad som helst kan hända vem som helst. Den på andra sidan är bara en människa även om han eller hon inte levt upp till dina förväntningar. Man har inget att förlora på att fortfarande visa respekt.. Och för det mesta innebär att gapa och skrika mest att slakta budbäraren och inget annat. Oftast är det inte den som framför de dåliga nyheterna som är ansvarig för det som gått åt skogen. Tro mig.

Men vet ni vad? Trots UPS-incidenten och att vattnet försvann och faktiskt ganska många andra saker som inte gick så bra under dagen, så valde jag att inte ha en dålig dag ändå. En tragedi är när en utav dina nära och kära blir sjuka eller går bort. Praktiskt taget allt annat löser sig. 

På kvällen blev det dags för bodypump och jag var ganska otaggad faktiskt.. Jättetråkigt att stå där och känna att man inte är entusiastisk men å andra sidan är det nog bara jag själv som kritiserar min instruktörsroll. Nya tag nästa gång.

Åkte sedan till Nordby för att hämta Martin när han slutat jobba.. Eftersom jag väntat på UPS hela dagen kunde vi inte träna på förmiddagen utan tog det efter stängning istället. Något som faktiskt var standard för oss förr, att träna jättesent, alltså runt midnatt. Martin hade en heeeelt annan dygnsrytm då. Trots att det var sent så fick jag till ett bra pass bröstrygg och totalslocknade efter kvällsmaten sedan..


Idag var det nya pigga tag och det första målet var att ta mig upp tidigt för att få pli på dygnsrytmen! Sagt och gjort och inte bara det, jag vaknade upp till ett minusgradigt Näsinge och det var så vackert ute! Blev alldeles pirrig i magen av påminnelsen om att det snart är december, julstämning och snö.. Åh. Pyjamas, tjocka och supermjuka strumpor var på, värmepumpen på och fåglarna åt på maten jag hängt ut åt dem (som ramlat ner, haha). 


Bestämde mig för att sätta upp de sista juldekorationerna trots att det är några dagar för tidigt.. Men jag kan inte hålla mig! Bara december känns som så kort tid..

Vi åkte till Skee för att möta upp Flygfrakt som UPS anordnat åt mig, lämnade över datorn och åkte sedan för att hämta Martins bil. Farmin alltså, kan inte räkna på båda mina och Martins händer hur många gånger han hjälpt oss det senaste året.. Funderar på hur jag ska tacka honom. Hm.

Vi åkte till gymmet och rockade legday! Jag tog en omväg till Statoil och Ica för att tanka samt köpa kokta ägg och tonfisk, sprang in i Mika på vägen och gav henne skjuts.. Kom till gymmet en halvtimme senare än Martin och såg då att jag hade hans gymbag i min bil. Oops.

Jag hade i alla fall en megabra stund på gymmet, bortsett från att jag sträckte mig lite i höger skinka när jag körde astungt på benpressen.. Haha. Riktigt roligt pass!

Följde sedan med Martin till Nordby och handlade lite, åt mat och fick sedan äntligen åka hem för att ta vara på det sista utav mina lediga dagar. Ägnade dagen åt att fixa och dona, tände ett nytt gravljus för min älskade Ben, städade lite och lagade mat.. Potatismos! Bara mosade potatisar med vatten, salt och peppar. Så enkelt men så gott. Tillsammans med två lättpanerade torskbitar. Jag hade tänkt spara den ena tills imorgon men det slank ner alltihop. Har spelat lite Dantes Inferno och kollat Walking Dead. Min lediga dag börjar närma sig sitt slut men nu jobbar jag bara tre dagar, sedan har jag och Martin fått ledigt för vi ska på Fitnessfestivalen! Sedan jobbar jag en dag, sedan är jag ledig två, jobbar tre, ledig två.. Det går ingen nöd på mig alltså.


Satte upp min nya julstjärna. Må den lysa hela vintern och ständigt påminna oss om mitt fantastiska tålamod samt att aldrig köpa julstjärna från Rusta. Haha.

Hoppas att Martin kommer hem snart och att han återhämtat sig från den brutala huvudvärken han hade förut. Stackars hunbun.

Imorgon ska vi upp tidigt för att besiktiga hans bil och på kvällen går vi stängning. Jag ska egentligen ha vilodag från gymmet men vi får se vad dagen har att erbjuda.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

keep us awake



Trots att jag haft helg och det inte märktes särskilt väl så är jag nöjd. Igår fick jag sammanfattningsvis storstädat huset, städat ur och tvättat bilen samt städat alla fyra gerbilburar. Det var med gott samvete jag spenderade resten av tiden på soffan framför Walking Dead.. Åh sa jag att jag satt upp adventsljusstaken? Jag struntar i om det är för tidigt, jag kunde inte hålla mig! Gudars som jag längtar till vinter, snö och jul.. Som känns ganska avlägset idag med tanke på hur relativt varmt det är ute för att vara slutet av november. Men jag ger inte upp hoppet om supermysig jul!

Imorse gick jag upp strax innan klockan sex. Lite extra tidigt för att hinna med sista avsnittet på första säsongen WD.. Hann förbereda lite mat också innan jag åkte till jobbet, taggad som få. Efter jobbet åkte jag hem och hämtade Martin, vi kastade i oss lite mat och åkte sedan till gymmet. Så jag har nyss avslutat ett helt okej pass armar.. Ett som regel ganska oinspirerande pass tycker jag men som tur är, är det veckans bonuspass. Börjar längta till bodypumpen och helkroppsträningen nu efter att inte ha kört på ett tag.. Men imorgon blir det jobb och vila från gymmet och ladda upp batterierna inför ny vecka. Men först ska jag njuta av resten av kvällen, det lilla som är kvar av den,..
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

walking dead

Har nyligen slagit mig ner i soffan för att äta middag och kolla på Walking Dead. Ja jäklar, stoppa pressarna, jag som aldrig varit intresserad av den serien förr. Inte riktigt min genre. Men den verkar lovande.

Min sinnesstämning är mycket up and down efter att Ben dog. För det allra mesta känns det okej men det händer att jag blir ledsen också. Jag vet att det går över men det måste få ha sin gång också. Livet går vidare och det finns fortfarande så mycket annat att vara tacksam för. Jag tänker ge mig själv tiden att gråta ögonen ur mig för att Ben är borta. Bryta ihop och komma igen.


Igår begravde vi honom i alla fall.. Jag hade lagt honom i en låda, på en handduk, massa papper runtom och en ros ovanpå. Vi satte eld på den, och tittade när den brann  i säkert en halvtimme. Det var Martins idé och det kändes som en morbid plan till en början men å andra sidan så vet jag att ett rovdjur garanterat skulle gräva upp kroppen om vi begravde den så.. Vi kremerade Ben. Det var ändå ganska fint. Är tacksam över att Martin visade förståelse och engagemang och inte bara ville kasta ut kroppen i skogen. 


Jag tände ett gravljus och la en bukett liljor över gropen där vi sedan begravde honom. En fin gest, ett fint farväl. Älskade gubben. Jag ska inte glömma bort att jag har 6 andra gerbiler kvar.. Jax påminner så mycket om sin pappa att det är lite halvjobbigt att se honom stundvis.. Jax verkar leta efter Ben, de hängde mycket ihop. Han verkar också ledsen faktiskt. Men nu är det så här det ser ut och vi får leva med det.

Jag har gått stängning måndag till onsdag och varit ledig igår och idag. När jag kom hem från jobbet i onsdags hade Martin en överraskning till mig för han tyckte jag behövde muntras upp..


Så jag fick Black Flag! Asnajs. Jag har inte kört alla de andra AC-spelen men de står i spelhyllan och väntar. Dock har jag inte haft möjlighet att spela än, för Martin vill vara med men han har jobbat när jag varit ledig.

Igår gjorde jag nästan ingenting på hela dagen. När klockan var fem hade jag så gott som bara städat lite i huset och myst med Martin en liten stund innan han åkte till jobbet. Farmin ringde och vi pratade en stund innan jag bestämde mig för att åka upp till Nordby och hänga med honom och Simon lite. Sedan åkte jag till gymmet och lyckades kanalisera de dåliga känslorna och få ut ett rätt bra benpass. Det är jag nöjd med.

När jag kom hem tände jag massa ljus och lagade mycket enkel middag i form av ris och stekt kycklingfärs, med gurkmeja och rosmarin. 


Tur jag inte är krävande vad gäller mat. Det får gärna vara tråkigt och enkelt bara det smakar okej.

Idag vaknade jag av att Martin kröp ner hos mig och det var så mysigt.. Att fläta ihop armar och ben och ligga så nära som bara går. Varmt, mjukt och mysigt.. Vi åt frukost och åkte till gymmet. Jag körde axlar, lats och gårdagens magrutin. Martin däremot körde ben så svetten sprutade.


Efteråt åkte jag till Statoil och fick äntligen tvättat och städat bilen. Åkte och handlade och när jag kom hem fick jag äntligen bokat tid för att skicka iväg min dator på reparation. Men framförallt fick jag rengjort alla fyra burarna, inte en dag för tidigt. Och sedan dess har jag suttit ner och bara tagit det chill. Nästa punkt på agendan blir att städa huset, skriva upp mitt nya schema och mejla PT-Emelie. Sedan en lång dusch och efter det tv-spel innan det är dags att gå och lägga sig. Tagga öppningshelg.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Ben



Idag är en sorgens dag för mig. Inatt dog min gerbil Ben, inte oväntat. Han har inte öppnat ögonen, ätit eller varit aktiv på flera dagar, ramlat när han försökt gå och bara skakat. Det gör naturligtvis ont i mig att tänka på att han är borta, men jag är också så lättad över att han inte behöver lida mer. För omvärlden var han bara en liten gnagare men han har varit min vän i nästan fyra år. Jag hade egentligen tänkt skaffa möss igen när jag kom till djuraffären och i en liten bur såg en brun, tjock liten sak som helt frenetiskt grävde mot rutan. Jag visste inte vad en gerbil var men jag köpte honom istället, i alla fall. Åren har gått och gerbilantalet har ökat. Vi har köpt fler men även fått bäbisar efter Ben. Jag vet inte hur gammal Ben blev eftersom han var fullvuxen redan när jag köpte honom, men han levde längre än de flesta. Helt ärligt så trodde jag han skulle överleva alla de andra. För Ben har levt som en krigare, han fick så mycket stryk av sin rumskamrat en dag att det bokstavligt talat var blod på väggarna. Svansen knäckt, några tår brutna, klor avslitna och tänder som stack ut ur munnen åt varsitt håll. Jag var säker på att han inte skulle överleva.. Men det gjorde han. När hans pojkar blev tillräckligt stora fick de flytta in hos Ben och sedan dess har gubben varit i paradiset. De låg alltid på varandra och sov. Satt Ben och åt nästan satt någon av de andra på hans rygg, för att skydda honom. Mot slutet har inte Ben kunnat gnaga eller äta eftersom tänderna varit så dåliga, så vi har matat honom med barnmat, spaghetti i köttfärssås, varje dag. 

När jag plockade upp den kalla kroppen ifrån botten av buren denna morgon sprang hans pojkar dit, och började gräva som galningar. De saknar dig också. Tack för sällskapet, skratten du gav och för att du var världens snällaste. Jag tror du springer på gröna ängar, gräver med dina starka klor, gnager med dina starka tänder och framför allt kanske äter spaghetti med köttfärssås ibland. Jag älskar dig, min lilla tjockis.






































































Åh, stundvis gör det så ont i hjärtat att jag inte vet var jag ska ta vägen.. Jag är då tacksam över att du fångade min uppmärksamhet den där dagen i djuraffären. Ben. Min bäbis.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

predator

Dags att uppdatera den här stackars bloggen. Jag åkte till Åmål för att hämta min mamma och William, köpte lite proviant på Statoil. Det första jag handlade för lönen, säger vem en del om mig..


Hade en mysig åktur tillbaka till Strömstad, vi pratade och lyssnade på Peter LeMarc. Vi handlade på Ica och väl hemma sedan lagade mamma mat till mig! Fläskfilé med pepparsalami, soltorkade tomater och sås på grädde.. Med kokt potatis och ruccolasallad, aaah det var så himla gott!


Jag och min lillebror William, så mysig kille!


När jag sedan skjutsat dem vidare och kommit hem hade jag några timmars ensamtid. Så jag tog faktiskt fram FFIX och spelade i fyra timmar, drack te och åt protein peanut buttercups. 


När Martin kom hem åt han mat och jag gjorde en smoothie på en himlans massa kiwi som låg och blev dåliga. Med frysta hallon och en skvätt Loka.


Dagen efter var jag ledig och hade på agendan att åka till Uddevalla och träffa min kompis PJ! Alltid lika roligt att träffa henne!

Vi var på Espresso House och fikade. Det var strax innan stängning, mycket folk, stökig servering, och tjejen i kassan var ny på jobbet och körde sin första stängning ensam.. Stackars var alldeles ihjälstressad, de hade ingen ren disk och allt var kaos. Tillslut kom en annan tjej ner till hennes räddning och de lyckades styra upp det men det var ändå.. Ah. Vi dricksade de tvåhundra spänn innan vi gick. För att visa våra sympatier och uppmuntra ihärdigheten.


Vi tog sedan en sväng till IKEA där jag bara handlade lite småsaker, en ram, ljushållare, värmeljus, sängkläder.. Och en present till PJ.


När jag kom hem grejade jag lite i huset och satte i ordning grejerna jag köpt.. Äntligen fick jag upp den här postern från BlueBox!


Den här bilden kallas balance. Och så är det en talgoxe på. Det tilltalar mig.

Igår jobbade jag en tung öppning, tog sedan en sväng till Söle för att byta till vinterdäck på Martins bil och efter det lyckades Martin släpa med mig till gymmet. Är glad att han gjorde det för jag fick till ett megagrymt pass axlar och lats!




Imorse vaknade jag runt klockan sex för att gerbilerna gnagde...... Jag var inte så trött så jag låg och drog mig ett tag innan jag gick upp för att ta nya formbilder till PT-Emelie. Jag ser så himla liten, knubbig och klen ut på de bilderna, haha.. Så jag tog en lite roligare bild för att ge självförtroendet en knuff.


Har gått upp nästan tre kilo på en månad. Det både syns och känns!

Åkte till Bohuslinden klockan nio och efter det åkte jag till gymmet och åt lite mellanmål.. Tre ägg.. Xtend.. Celsius.. Och laddade för bröstryggsmos!


Passet gick bra det med, inte många tunga övningar och det känns lite tråkigt men var nog bra för formen idag var inte den bästa. 



Efter gymmet bilade jag till Nilsson Bil för att göra en fyrhjulsinställning på bubblan. Efter tjugo minuter kommer de ut och hämtar mig, visar mig in i verkstaden och pekar ut typ 6 andra fel på bilen som måste åtgärdas innan för att hjulinställningen ska vara till någon nytta. En tidigare ägare har nämligen kört över (!) en betonggris så ena däcket back slits väldigt snett.. Det visade sig vara en trasig bakaxel. Bland annat. För detta tog de 600 spänn och det var lite det här jag befarat, att det var något annat problem än vad vi trodde.. Men farmin menar att alla punkter går att åtgärda i hans verkstad.

Så jag åkte till jobbet onödigt tidigt och har suttit här och bara chillat. Men nu är det dags att påbörja mitt stängningspass. Hoppas jag kommer hem tidigt och kan spela en massa tv-spel ikväll... Samtidigt bävar jag lite för att åka hem ikväll, tror vår gerbil Ben var inne på sina sista andetag imorse. Han bara satt alldeles blixtstilla, jättekonstig form på magen, blundade hårt och vägrade äta.. Älsklingen är gammal nu, men han har onekligen haft det bra. Väldigt bra.

Avslutar med denna idag:

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

steady as the stars

Ifrån en inte fullt så awesome helg till en inte fullt så awesome start på ny vecka. Jag kunde inte somna, låg och vred och vände på mig tills klockan halv två. Drömde mardrömmar om att jag snedtände på metamfetamin och vaknade genomsvettig och kroppen helspänd, det kändes som känslan fortfarande satt i när jag vaknat.. Vaknade fyra gånger till samma natt och låg klarvaken när väckarklockan ringde kvart i sju. God sömn.

Bara att bita ihop och ta sig igenom arbetsdagen följt av ett gympass bröstrygg samt ett pass bodypump. Inte sugen på sistnämnda men som sagt, bara att gilla läget.


Vi skrapade ihop lite pengar och handlade det allra nödvändigaste innan vi åkte hem..

.. Och väl hemma frågade jag Martin om han kunde tänka sig att göra lite proteinfluff till mig. Jag hoppade in i duschen och när jag kom ut hade han gjort och garnerat en hel hink!


Det var sååå himla gott, jag orkade nästan äta upp allt.. Martin spelade The Evil Within och sedan var det daga att sova för att orka träna innan jobbet dagen efter..

Jag gick upp halv åtta, åkte in till gymmet halv nio och körde ben tills jag stapplade fram. Efter det jobbade jag mellanpass.. Gillar inte de passen, men jag fick i alla fall kommit hem hyfsat tidigt och hann umgås med Martin en stund. Känns som att vi aldrig ses numera, när vi går på samma schema. Några timmar innan eller efter jobbet, om man har tur.

Drog till med lyxig kvällsmat, bananpannkaka med hallon, kardemumma och kokos. Det är helt vansinnigt så gott det är. Och så enkelt. Och hälsosamt!




Gjorde ett tappert försök att läsa innan läggdags men ögonen gick i kors alltså, haha.. Med tanke på tidigare nätters oroliga sömn frågade jag Martin om jag fick somna i hans säng så han kunde väcka mig när han skulle sova sedan. Halv fem på morgonen vaknade jag, fortfarande i hans säng, så jag smög in till honom och kröp ner bredvid och myste ihjäl mig tills det var dags att gå upp. 


Våra gerbiler myste också den morgonen.. Haha.

Jag började jobba tio och Martin gick rutin, gjorde rent fläktkåpan. Var nästan lika smutsig som jag brukar bli.


Avslutade dagen med ännu mer bodypump men vila från styrketräningen, och jag blev kvar på gymmet nästan en timme längre för jag pratade med Tine och Isabell, två vänner jag lärt känna just genom mina pass.

Igår skulle jag egentligen gått öppning men jag bytte pass för att kunna gå samma tid som Martin. Han har ont i nacken så han skippade gymmet innan jobbet men jag var fett taggad, åkte in för att köra veckans andra (fjärde....) benpass med fokus på baksida. Började med marklyft, kände mig stark och säker.. Så jag lyckades sätta nytt personbästa! Mitt förra PB låg på 100 kilo, men jag har aldrig kommit upp till den nivån igen sedan dess. Men idag lyckades jag inte bara ta 100 kilo igen med mycket snyggare teknik, jag lyckades även ta en på 110 kilo! Över dubbla kroppsvikten nu! För ett halvår sedan tog jag inte mer än 70 kilo.. Så jäkla roligt med en sådan utveckling!


Slutförde passet och vansinnigt nöjd och lika slutkörd åkte jag till jobbet för ett megasegt stängningspass.


Men, det var kul att få jobba med och inte jobba om Martin och trots att det blev sova sent igår så hade jag råd att ta mig en timmes sovmorgon. Låg och snoozade i en timme från det att Martin gick upp.. Det är få saker som är då skönt som att sova när någon annan gör sig i ordning för jobb, eller hur?

Nu har jag ätit frukost och ska bara städa och göra mig i ordning, sedan åker jag till Åmål för att hämta upp mamma och William som ska hälsa på i Strömstad över helgen. Mysigt med en lite längre biltur på vägar jag inte kört tusen gånger förr.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

photograph

Jag ska inte ljuga. Jag har utan tvekan haft en av mina svagare dagar. Vaknade på fel sida och kunde liksom inte vända rätt på dagen riktigt. Hade mycket i huvudet men oerhört jäkla lite motivation till någonting alls.


Behind the scenes av Martins instagrammande.. Yeah that's a verb. Lördag morgon. Taggade inför vad jag trodde skulle bli en riktigt skön men ändå produktiv helg, ensam större delen av tiden. 


Efter att ha lämnat Martin på jobbet tog jag hans bil och körde hem till Söle eftersom farmin skulle göra oss världens största tjänst och laga länkarmslagringar som var trasiga.. Det var ett ganska stort projekt och jag höll honom sällskap i garaget nästan hela eftermiddagen.


Jag lånade Angelikas bil för att åka in och handla middag. Kycklingfajitas så klart. Passade även på att köra veckans sista pass på gymmet, lats och axlar. Jag hade nyligen ätit ganska mycket kvarg så magen var i uppror och jag fick sura uppstötningar när jag lyfte för tungt så jag fick ta det ganska piano.. Effektiv lyckades jag vara ändå.


Farmin blev klar med bilen, vi åt middag och jag åkte hem. Jag hade fått med mig vår beställning av Simons jultidningar, samt ett vykort på posten från William! En av mina andra småbröder som jag inte nämner så ofta, han bor med mamma nämligen.


Våra böcker..


Vykortet jag fick av William, satte det på anslagstavlan bredvid Simons teckning av Tandlöse.

Så igår fick jag utan tvekan inte alls särskilt mycket gjort. Så jag hade hoppats på att få ta igen det idag men icke. Jag sov ganska länge, för jag känner mig fasen inte utvilad när jag vaknar. Tror det är mycket gerbilerna som stör med sitt oväsen.. Överväger att göra mig av med dem faktiskt. De verkar vara så understimulerade och vi har liksom inte riktigt tid att ta hand om alla sju.

Jag var inte alls glad idag. Ville inget annat än stanna innanför dörren i pyjamas och spela tv-spel hela dagen. Men jag hade en del grejer som behövde göras, ingen motivation överhuvudtaget och allt som kunde gå pt skogen gick åt skogen också. Vattentrycket i kranarna sinar och stundvis finns det inget vatten alls, tvättmaskinen kräks ut vatten så jag måste moppa hela badrummet och vi har nästan ingen mat hemma och jag har 30 spänn på kontot, när jag skulle laga mat fick jag byta kläder efteråt för stekpannan spottade så mycket olja och fisken fastnade till ett halvcentimeter tjockt lager sot i stekpannan som inte gick att få bort. Allt detta är naturligtvis småpotatis men just idag hade jag inte tålamodet alltså. Jag skulle egentligen ta formbilder och skicka de plus min vikt, till min PT idag men jag raderade dem. Vågen visade minus och på bilderna såg jag så fruktansvärt less ut att.. Nä. Jag tog så hårt på att jag inte gjort framsteg att självkänslan sjönk och jag vill hellre vänta någon dag eller två tills jag har liksom samlat lite jävlaranamma och är redo att passera denna milstolpe och sätta gasen i botten igen. Hur svårt ska det vara att äta tillräckligt egentligen?

Trots allt detta tog jag mig ut till Söle för att fira fars dag med familjen. Hade med mig två små presenter till farmin..


Och det bjöds på fika..


Det var mysigt att träffa familjen men också påfrestande med två högljudda syskon. Det ena missnöjd och gråtandes med sitt "Nej! Aldrig!" och den andra bara exalterad över att få berätta allt om Minecraft och Lego. Det är tur jag älskar er alla andra dagar. Summasummarum blev dagen ändå bättre än den var innan.

Jag brukar kunna vara positiv men den här helgen har varit otroligt otillfredsställande. Jag har fått umgås med familjen i alla fall och det är inget jag är bortskämd med.

Ser i alla fall mycket fram emot att få börja en ny dag imorgon, även om det innebär tidig morgon och jobb. Nu ska jag somna i Martins säng. 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

the perfect relationship



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

restless sleep



I onsdags var det upp tidigt som gällde. Jag hade svårt att somna och när jag väl somnat drömde jag att jag inte kunde sova. Runt fem vaknade jag av att jag höll på att kissa på mig (det blir lätt så när man dricker i runda slängar tre liter vatten om dagen). Alltför många av mina nätter har sett ut så här det senaste, försöker hålla nere antalet Celsiusburkar om dagen till en istället för tre (som det var innan semestern) och är dygnsrytmen på plats brukar sömnen funka bättre. Jag och Martin har faktiskt lyckats behålla samma dygnsrytm sedan semestern, jag uppskattar det väldigt mycket! Vi går och lägger oss mellan midnatt och ett och vaknar mellan åtta och nio som regel. Fantastiskt.

I vilket fall, onsdag bjöd på rutinpass som snabbt var över. När jag var klar var jag så vansinnigt trött men ändå fast besluten om att köra ett benpass innan bodypumpen. Det gick faktiskt ganska bra men jag var helt knocked out efteråt.. Somnade nästan i bilen när jag körde hem.

Väl hemma sedan övervägde jag att sova innan jobb/träningspass nummer två men ville gärna inte riskera att ligga sömnlös på kvällen. Så jag drog nytta av de två timmarna jag hade på mig, tog på mig mjukisar och lurviga tofflor, lyssnade på mysig musik, lagade mat och städade emellanåt. Ugnsstekt lax med pesto och spenat med bulgur blev det.


Efteråt satte jag mig med en kopp te och bejakade min stream of consciousness och skrev ner allt jag kände inför livet just nu.. Hur allt är värdefullt och viktigt att uppskatta. Och att man har det ganska bra egentligen. Likaväl som småsaker kan påverka dig och göra din dag till en dålig dag, kan man fokusera på de småsaker som kan göra dig dag till en bra dag istället. Det var längesedan jag hade en dålig dag, inte för att det alltid går bra för mig men för att jag oftast kan välja bort de saker som inte är värda att låta sig påverkas av.

Åkte in till gymmet och körde hårt med mina deltagare, go och mör i benen själv efteråt.. Mötte upp Martin på gymmet, samåkte hem och lika som måndagar gick den här onsdagen fort förbi.

Igår vaknade jag genomsvettig och illamående, tror jag hade feber. Vi skulle egentligen åka in och träna men jag orkade verkligen inte, och Martin sa att vi kunde stanna hemma och mysa istället, något som gjorde mig väldigt lättad. Mysa innebar sova. Sova sova sova. Jag sov tills det var dags att åka och jobba, och det tog många timmar innan jag kvicknade till men som tur var fick vi till en jäkligt bra stängning ändå.

Så idag ville jag ta igen den bortsövda tiden igår (fast nu mår jag ju bra igen, så tiden well spent kan man säga) så jag gick upp halv nio. Vi åt frukost och ägnade sedan sista timmen åt lite hushållstisslande. Martin stekte kyckling och jag tog hand om veckostädandet av huset. Vi åkte in till gymmet och krossade legday och nu är det dags för jobb. Till helgen är jag ledig och det ska bli jäkla gött minsann.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

jungle

Den här dagen blev inte alls som planerat, men det är inte att förakta! 
Väckarklockan var ställd på halv nio. Jag vaknade, stängde av larmet och somnade på vägen upp, med mobilen i handen. Martin kom in och la sig hos mig halv tio och en halvtimme senare ringde farmin för att diskutera helgen. Jag bestämde mig för att gå upp och äta frukost, full av energi efter många timmars sömn för första gången på länge.

Vi åt frukost.. Och somnade om. Underbart. Fuck it liksom. När jag vaknade efter någon timme var jag mer motiverad att starta dagen men ändå, fortfarande så himla trött.. Jag drog på lite Melissa Horn, kokade mellanmål i form av ägg och tog hand om disken, endast iklädd en oversized skjorta, trosor och jättestora tofflor. Dagens outfit, haha. Vi dukade fram mellanmål och avnjöt den i varandras sällskap.


Slappetisdagsmellanmål!

Planerna för dagen var att skicka iväg min dator på reparation, träna ben samt göra rent hos gerbilerna. Men Martin har inte mått bra idag, haft väldigt ont och varit allmänt tömd på energi så jag bestämde mig för att fånga dagen och istället vara hemma med honom och bara vara. Resten av månaden har vi vara en dag ledigt ihop så man får ta vara på tillfällena man får. Och jag tycker den här dagen blev väl spenderad ändå faktiskt.

Vi har sett en massa AD, kollat på nyaste filmen med The Rock och spelat The Evil Within. Nu på kvällen fick Martin dille på klyftpotatis så jag gjorde i ordning typ ett halvkilo.. Inget annat. Bara potatis ville han ha. Haha.

Förr hade jag svårt att uppskatta sådana här dagar för jag kände mig dålig som inte åstadkommit något. Men idag rycker jag på axlarna och accepterar att det inte blev som jag tänkt mig men kanske ändå bättre, sett ur rätt perspektiv. Det är hur som helst ingen tragedi på något sätt.

Imorgon går jag rutinpass och nu är det därför dags för snarkofagen.. Efter jobbet ska jag träna ben och på kvällen blir det bodypump. Efter den här dagen känner jag mig utsövd och uppladdad med energi, bring it!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

'til i collapse

Äntligen måndag! You know the drill. Måndag innebär ledighet och allmänt awesomeness.

Jag har däremot fått för lite återhämtning och laddat kroppen med lite fel sorts energi idag. Jag var ledig men hade ett möte med Maria, samtalsterapeuten, klockan åtta så kvart i sju ringde väckarklockan, efter ungefär fem timmars sömn. Efter semestern har jag blivit så himla duktig på att sova 7-8 timmar varje natt att kroppen blev helt knäpp utav fem timmar bara.. Men jag gick upp, åt frukost och bilade i grått spöregn in till stan. Det var väldigt mysigt. Hade ett givande möte med Maria också, de senaste gångerna har jag inte haft så mycket att säga men nu fick vi grävt lite i mina värsta farhågor och det var jobbigt men skönt. På väg hem sedan ringde jag mamma och hon gav mig också en del inspirerande ord att anamma, så nu känner jag mig motiverad att hantera mina svagheter på ett annat sätt. Det känns bra.

Kom hem och kröp ner i sängen bredvid Martin men somnade aldrig om eftersom klockan hunnit bli så mycket. Snart gick vi upp och åt mat och åkte sedan in till stan för att köra dagens första träningspass! Jag körde bröstrygg och jag var trött. Väldigt oinspirerad och det tog mig alldeles för lång tid att genomföra passet. Men det blev gjort och jag gjorde det bra, bara hade lite onödigt långa pauser mellan seten bara. Men å andra sidan så var det också skönt att inte ha någon tid att passa för en gångs skull.


Eftersom jag inte hade någon ätardag förra veckan och skulle köra dubbla träningspass idag passade jag på att unna mig en pizza!


Mmm.. Hungrig som en varg var bra förnamnet!

Vi kollade på American Dad och jag somnade helt befogat i soffan. Det var så mysigt, välbehövligt och uppskattat. Sedan semestern har Martin ett annat schema så vi är nästan aldrig lediga samtidigt nu, vi får passa på att ha vår klassiska somna-i-soffan-rutin när vi väl kan!

Vi åkte sedan in till gymmet igen, jag skulle hålla bodypump och Martin fortsatte sitt tidigare pass då han fick avbryta det när han hade en tid att passa.. Och jag lyckades faktiskt, efter ett års tjatande, få med Adis på mitt pass! My brother from another mother alltså. Bästa Adisen.


Det var 15 pers på passet, så jävla roligt! Vilken energi man får tillbaka! Sanja var också med och jag hade fruktansvärt roligt. Är tacksam över de människor jag har runtom mig!

Vi åkte hem och åt middag, bryggde en kopp te och kröp ner under ett täcke i soffan för att fortsätta spela The Evil Within resten av kvällen. Jag hade egentligen tänkt läsa en stund innan jag somnar men behöver nog få pli på dygnsrytmen i första hand. Ser mycket fram emot ännu en ledig dag med älskling imorgon.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

bring back the glory

No rest for the wicked alltså. Älskar't.

I fredags gick jag stängning och började inte förrän två, kom hem sent som attan torsdag kväll men gick ändå upp halv åtta morgonen efter för att vi skulle åka till Sanja och fira henne för hon fyllde år!

Så jag tog med mig både Adis och Martin till Skee för att morgonmysa i bästa möjliga mån!


Jag hade med mig recept och ingredienser till supergoda Rawfoodkokosbollar.  






Både Sanjas barn och deras pappa var med också, en väldigt bra start på dagen!




Vi åkte strax innan jobbet för vissa hade tider att passa, men jag och Martin skulle träna axlar. Såå roligt plus att det gick så jäkla bra!


Väx, axlar, väx..




En liten surprise på bilen utanför gymmet, hähä.



Sedan var det dags för jobb, stängning, och hela dagen var alldeles bananas.. Jag var hemma sent och tanken var att jag på lördagen skulle gå upp samtidigt som Martin som gick öppning.. Men jag bestämde mig för att ta en liten sovmorgon till nio, och då blev det inte mycket gjort. Jag hade egentligen tänkt träna ben men hade ont i huvudet så det blev en timmes armar istället, veckans bonuspass. Bäst gick det.

Blev även positivt överraskad av att min morgonform verkar vara tillbaka. Efter starten av det här kostschemat har jag bara känt mig plufsig och svullen men nu är jag betydligt bättre. Konturerna tittar fram igen. 


Flexar triceps som hade vansinnig pump efter armpasset.. Min mest gillade bild på instagram, hähä.


Gick efter det stängning och trots stora farhågor om en kaosartad dag så blev det asbra faktiskt! En av våra bättre stängningar typ någonsin kände jag. Se, man ska aldrig ge upp eller ta ut förluster i förskott. Det kan alltid vända.

Var hemma tidigt och hann mysa med Martin en stund innan jag totalkraschade i sängen. Vaknade halv sju imorse av att Martin kom infarandes och ropade snuggle attack! och gosade mig helt hysteriskt, haha. Jag gick upp i samma veva som han åkte till jobbet, väldigt pigg och taggad inför dagen. Åt frukost och städade sedan huset samtidigt som jag gjorde ett storkok chili con carne. Förr städade jag varje dag nästan, alltså både dammade och dammsög.. Men efter några besök hos Maria, min samtalsterapeut så håller jag mig till en dag i veckan. Antingen fredagar eller sista dagen på en arbetsperiod (det är så himla skönt att fräscha till huset innan man tar helg) och ni anar inte vilken befrielse det är för mig att känna att det är okej att golvet är smutsigt och hyllorna lite dammiga. Andra saker är viktigare. 


Jag bytte till mitt nya påslakan! Martin vill ju inte skaffa katt så jag får göra det bästa av situationen helt enkelt. Från BlueBox.

Summa summarum hade jag en grymt produktiv morgon, och vilken energi och glädje.. Klockan tio åkte jag till gymmet och brände av ett helgrymt pass baksida lår med magrutin som avslut. Jävligt nöjd tjej efteråt.



Jag fick så vansinnigt stor endorfinutdelning idag! Plus att jag fokuserar mycket på att vara positiv och njuta. Tror det var en rätt schysst kombo. I bilen på väg till jobbet öste jag Fascination på öronbedövande volym och sjöng med så rösten nästan gick sönder, tillräckligt glad för att ögonen skulle tåras. Jag skojar inte. Kan ni tänka er att uppleva sådan eufori till vardags? Jag säger inte att man ska vara i den sinnesstämningen 24/7 men det är häftigt att man kan känna sig så sprudlande lycklig trots att man egentligen är på väg till jobbigaste arbetspasset schemat har att bjuda på. Life is good 'cause everything is awesome skrev jag på Instagram och Adis svarade att tänk om det ändå vore så enkelt.. Jag svarade honom att du har det nog bättre än du inser. Jag tänker ofta på en bekant till familjen som fick bröstcancer för ett tag sedan, det spred sig först till levern och nu hjärnan. Den här kvinnan är inte gammal och har dessutom två små barn. Fy fan för att ha det så. Jag känner så oerhört mycket med henne hela hennes familj, tänker på dem så gott som varje dag. Fruktansvärt. Med deras liv i perspektiv känns varje dag som en möjlighet. Att vara frisk och fri lämnar mig förmögen att åstadkomma vad jag vill där bara jag själv sätter gränserna. Önskar så att fler kunde få den insikten. Jag vaknar inte upp med ett leende på läpparna varje dag, men jag försöker. För jag har all anledning att göra det. 

I vilket fall, jag kom till jobbet och vi var underbemannade som attan. Men jag taggade till, sista arbetspasset innan min chillvecka! Och vet ni? Jag har världens bästa chef. Hon hade köpt energidrycker till oss som motivator, för att ladda. Men när jag öppnade mitt skåp stod där två Celsius! Martin hade också fått två.. Då hade hon haft oss i åtanke att vi inte dricker "vanlig" energidricka och skaffat oss två Celsius var. Hur gulligt?


Nu är i alla fall arbetsveckan över och jag har tagit min rutinsenliga megagenomgående dusch som jag brukar ta när jag gjort sista arbetsdagen. Så nu ska jag krypa ner med proteinfluff i magen, med nyrakade ben i min nybäddade säng och få några timmars sömn innan det är dags att kicka igång morgondagen. Äntligen måndag!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.