les mills GRIT coach certificateJag har verkligen bara suttit och stirrat på denna i en evighet. Som jag väntat på min utvärdering..

Igår kväll ramlade den in. Jag hade precis återhämtat mig efter en gråtfest å gerbilernas vägnar. Det var jobbigt att komma hem, träffa katterna och så. Men jag fick återhämtat mig och såg minuterna efteråt att denna låg i inkorgen. Fick mig i alla fall att tänka på annat en stund.

Idag har jag tänkt plugga en massa. Ikväll blir det långpanna på gymmet och det ser jag fram emot.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

jax & heisenbergAtt säga att jag haft en jobbig natt är utan tvekan en underdrift. På grund av detta kunde jag inte somna, tre på natten får jag ett sms där det står att min bokning för boende i Göteborg tagits bort eftersom jag inte givit respons under kvällen. Paniken.. Och fyra på natten stod Lana utanför Martins dörr och kastade sig mot den för att försöka öppna. Gång på gång. I två timmar.

Jag har haft ökenråttor i fem år år och när vi skaffade katt var vi liksom medvetna om att det medförde risker. Men vi var väldigt försiktiga. I början var Lana rädd för dem så vi lät henne vara inne i sovrummet (vi flyttade in alla i samma rum för att kunna stänga in dem lätt) och jag hoppades och trodde att hon skulle låta dem vara. Men allteftersom hon vande sig vid hemmet blev gerbilerna desto mer intressanta och tillslut fick vi ta för vana att stänga dörren.

Att Lana skulle lära sig att hoppa upp på dörrhandtaget upprepade gånger tills dörren öppnades, gå in och välta ner pojkarnas bur och sedan äta upp dem var ingenting jag kunnat föreställa mig. Men det var just det som hände. Det som absolut inte fick hända.. Igår vandrade mina pojkar över regnbågsbron på värsta tänkbara sätt.

Jag kom hem ganska sent igår och så fort jag kom in möttes jag i vanlig ordning av Lana vid dörren. Jag började hälsa glatt på henne men direkt jag kom in i vardagsrummet såg jag att någonting var fel. Det låg skräp överallt. Spån.. Papper.. Min första tanke var att de haft sönder en kudde eller något, men bara sekunden efter såg jag en svans ligga på mattan. En vit svans. Jag bara släppte allt rakt ner och sprang ut, helt förtvivlad, ner till Martin som kom hem precis efter mig och jag grät helt hysteriskt. Jag visste inte var jag skulle göra av mig själv, jag ville inte gå in igen.

Jag har sett det här förr. Jag hade möss när jag var typ 11 år gammal, jag hade haft kompisar hos mig och när de skulle hem glömde en av dem att stänga dörren. Det gick inte mer är ett par minuter på sin höjd, men när jag kom tillbaka hade Findus tagit en av mössen och lämnat henne i en liten pöl med blod på golvet. Så klart var det väldigt otrevligt men ändå var jag tacksam över att det inte var mer dramatiskt än så.

Så att igår komma hem och mötas av kroppsdelar utspridda i huset, SE katterna sitta och äta, se blodet i sängen och kaoset som medförts.. Det gör mig illamående. Jag tog bort alla kvarlämnade kroppsdelar jag kunde hitta men Martin tog hand om allt annat.. Är tacksam över att han fanns hos mig då.

Fy fan vad det gör ont. Det värsta är inte saknaden - vilken såklart svider också - men det som håller mig i ett järngrepp är vetskapen om att de måste ha lidit. Jag kan inte låta bli att spekulera och föreställa mig det värsta.. Inte heller kan jag låta bli att klandra mig själv även om ja vet att det inte är mitt fel. Men hela tiden snurrar det runt en himla massa "Tänk om.." och det river innanför bröstkorgen. Bilderna av det som fanns kvar av Jax och Heisenberg liksom flashar förbi hela tiden och varje gång gör det fysiskt ont i hjärtat.

Jag är så ledsen för att de var tvugna att genomlida det här. Jag hade gjort vad som helst för att nollställa smärtan de gick igenom. Det är naturens gång men jag hade dem i en bur, jag hade ansvaret och jag misslyckades. Så känner jag. Ett stort svek som fick fruktansvärda konsekvenser. Jag försöker att inte straffa mig själv men det är svårt..

Jag försöker föreställa mig att allt har en mening. Jag vill tro att de kanske ändå inte mådde så bra, i sin kanske lite för trånga bur, lite för understimulerade och kanske till och med olyckliga.. Det här kanske var bättre. De har det bättre nu, med pappa Ben och hans kompis Eli och hans bror Cal. De har det bättre nu. Jag måste intala mig själv det.

Katterna är jag arg på, men jag kan inte bestraffa dem. Däremot kommer det nog ta ett tag innan jag kommer släppa den ilskan jag känner just nu, särskilt mot Lana. Hon vet att hon inte får vara i vårt sovrum, det är det som gör mig arg. Även om hon följde sin starkaste naturliga instinkt så visste hon att hon var på förbjuden mark. Jag måste få vara arg några dagar tror jag. Det gör så klart också ont, för jag vill bara kunna njuta av tiden med kattungarna innan de åker men just nu bara vänder det sig i magen när jag ser dem. Det spelas upp scenarior i huvudet med dem och mina älskade pojkar i huvudrollen och det är aldrig en vacker syn. Det bara hugger i hjärtat. Gång på gång.

Jag vet att det blir lättare med tiden och snart kommer det inte göra lika ont. Men fram tills dess behöver jag känna vad jag känner och försöka stöta bort de tankar som jag vet inte gynnar mig.

Älskade bäbisar.. Jag hoppas det gick fort. Och att ni har det bra nu, var ni än är. Jag älskar er, mina små tjockisar.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

leave the light onHäj på er!
 
Egentligen borde jag sova men #yolo ni vet. Det här är min sista natt i Göteborg på ett tag och det känns faktiskt (!) lite vemodigt. Har jag ens berättat för er vad jag gör här?! (Jag antar att alla redan vet men vi tar det igen, ifall..)För några veckor sedan utannonserade Nordic Wellness en PT-utbildning med start den 5/10. Jag frågade min platschef lite försynt om det var något Nordic Wellness själva kunde bidra till rent ekonomiskt, men trodde det var en dum fråga. But what do you know, vi gjorde en deal jag inte kunde tacka nej till och efter många om och men åkte jag iväg! Dessa om och men var lite av vi-ser-mellan-fingrarna-med-deadlines-för-dig-karaktär. Eftersom jag var tvungen att ta lån och inte fick besked förrän dagarna innan jag skulle börja bara fick det bli lite som det blev men jag var välkommen ändå, och idag fick jag mitt anställningsavtal från Nordic Wellness! Wohoo!

Egentligen har PT aldrig varit mitt drömjobb. Jag ahr övervägt utbildningen många gånger men det är ju gruppträning jag brinner för. Däremot så har jag ju ett mål och en dröm (för typ första gången i mitt liv) att få  jobba åt Les Mills som tränare. Efter inte alls noga övervägande utan snarare ett LET'S DO IT insåg jag att oavsett så kanske PT blir mitt drömjobb, något att kombinera med annat och en oerhört stor merit. Det rådde inga tvivel. Jag fick en chans och jag tog den.Jag har inte varit supertaggad. Jag är så pass hemmakär och dessutom med fyra katter i huset kändes det jobbigt bara tanken att inte bo hemma. Vara ensam i tio dagar i en stad jag inte känner till, etcetera. Jag är inte så förtjust i det överrlag.

Men jag har inte mått så här bra på länge!(!) Det känns som jag haft semester i en och en halv vecka. Visst har vi pluggat 8-17 varje dag sedan förra måndagen men det är så roligt. Jag kännner mig fri från prestationsångest (av någon jävla anledning men varför klaga), fri från stress, allmänt avslappnad och bara motiverad och stark. Det finns inga måsten här, gå till skolan gör jag för att jag vill. Jag tränar som en idiot också. För att jag vill. Och på kvällarna när jag kommer hem är jag ensam och chillar i 5 timmar. Jag hade tänkt att jag skulle låta bli gruppträningen nu när jag inte jobbar med det och fokusera mer på gymträningen som jag saknat. Men det här gymmet har alltså lika många medlemmar som vi har invånare i Strömstad så hur fullt i gymmet tror ni det är runt femtiden? Våra föreläsningar hålls i konferensrummet på Nordic Wellness Backaplan som är största och första NW. Så jag har rockat gruppträningarna och träffat väldigt många grymma och inspirerande människor. Anyway, here's what you missed on Life of Ida.

Sista arbetsdagen (trodde jag, blev inringd två dagar senare) på Bodypower innan avfärd. Firades med lyxig lunch i form av kycklingfärs och fullkornsris med Pepsi Max!

Häjdå mitt älskade Västra!

När jag kom hem sedan fick jag en present av Martin som jag behövde nu när jag skulle plugga sa han.. EN FREAKING SPLITTERNY JAWBONE! Var det möjligt?! Huuuur bra sambo har inte jag? Tacktacktack älskling!


Bäst.

På en ledig dag låg jag utslagen i soffan med vad jag tror var migrän.. Har aldrig haft det så I wouldn't know. Men fy fan så ont jag hade. Jag har en tendens att få huvudvärk på mina lediga dagar och det suger ju men å andra sidan hade jag en ursäkt att ligga i soffan och gosa kattungar framför en massa avsnitt Breaking Bad och även om jag mådde bajs så har man ju haft det värre.På fredag kväll fick jag till en efterlängtad återträff med barndomskompisen Klara! Som jag träffade för första gången på typ sju år i vintras ni vet? Den här gången gick det inte alls lika vilt till men åh så roligt det var, vilken kväll!Lördag morgon, GRIT Strength med  ett riktigt taggat gäng och Martin var med för att filma hela kalaset. Jag gav alldeles för mycket i starten så trodde jag skulle falla ihop och dö den sista kvarten. Som det ska vara. Haha.Vi åkte hem och laddade om, åkte in till stan och avnjöt hamburgare vid hamnen i ett löjligt vackert och varmt väder! Vilken lyx! Och kolla så nöjd...

Därefter tog vi oss en tur till Norge för säsongens sista klättring. HELSIKE så jobbigt det var. Martin fick på något vänster mig att gå med på att klättra challenge-banan. Jäklars som det tog i underarmarna, ni anar inte hur tungt det var. Det värsta jag någonsin gjort, aldrig mer och så där. Men vilken trevlig dag det var annars.Månadens healthy box! Antagligen även min näst sista.. alltså jag älskar den men behöver spara in lite månadsutgifter. Någon annan gång kanske!

Sedan gick flyttlasset ttill Göteborg..

Första natten. Jag lyckades få tag på en → egen ← lägenhet typ fem minuter bort från skolan, om man tar cykeln då förstås. Kunde inte ha varit bättre faktiskt, jag bara tog det billigaste och vips!

Första dagen i skolan!Efter första dagen skulle jag cykla hem, envisades med att inte använda GPS.. cyklade vilse, hittade inte hem.. skulle sedan cykla och handla. Cyklade helt åt helvete fel och 25 minuters omväg, handlade mat för 1300 spänn och hur lätt var det att få med hem på cykel tror ni? Fick leda skiten! Tre timmar allt som allt tog det och det var förargligt kan man ju tycka MEN jag är mest tacksam över att påsjävlarna faktiskt höll, haha!En köpp rooibos ♥Var med på ett bodypumppass! Efter passet letade instruktören Frida upp mig på vägen ut och pratade lite, frågade om jag ville vara med och teama veckan efter och det ville jag såklart.Foamrullar mellan föreläsningarna..Var med på ett bodycombatpass med världens bästa ljussättning, har aldrig känt mig så snygg och cool någonsin tror jag. Var till och med en annan deltagare som kom fram och sa "jävlar vad duktig du är" under passets gång. Nu är jag ju instruktör men ändå kul att veta att andra inte tycker att det ser förskräckligt ut.

Pluggeliplugg. Inte blivit så mycket på fritiden faktiskt, har ju gott om tid att plugga när jag är hemma sedan.Jag gick från en väldigt optimistisk 43:e reservplats till att faktiskt FÅ plats på grymmaste Karins GRIT! SÅ JÄKLA KUL! Karin var en av instruktörerna jag hade när jag gick grundutbildningen, så kul att ses igen!Kolla så snygga!Martin alltså..

Lyxmiddag! (Och jag har hunnit se så mycket Breaking Bad att jag inte tänker på något annat alltså.)

Klev utanför min komfortzon och provade på BODYATTACK med Ida Sarström! En av mina absoluta favoritinstruktörer som jag träffat tidigare via kvartalsutbildningarna i bodypump, hon är tränare åt Les Mills och jag ser henne som en stor förebild.. Ja är det någon som någonsin skulle kunna få mig att regelbundet gå på bodyattack så är det hon, om jag säger så.
Det är aldrig lätt att kliva in på något nytt som man inte behärskar och man inte vet vad man har att förvänta sig. Jag träffar sådana deltagare ganska ofta och det är SVÅRT att sätta sig in i känslan. Därför är det nyttigt att man även som instruktör försätter sig i den sitsen ibland tror jag. En väldigt rolig upplevelse!På en lunch i skolann träffade jag även Kristin Winnergård, en av mina instagram-favoriter! Jag kände mig tvungen att hälsa och hon verkade uppskatta uppmärksamheten. Så ödmjuk och fin tjej, önskar henne stort lycka till i SM och hoppas vi ses igen!

Hittade en bild ur arkivet som jag glömt.. Från när jag var i Munkedal och teamade med Emelie på nyaste releasen. Wow, att få ha det här jobbet..


Över helgen läste vi fysiologi. Det var tungt, men så sjukt skönt när det var över, haha. GRYM föreläsare hade vi dock, hoppas verkligen vi får se honom igen!

Han delade med sig av den här bilden vilken jag tyckte var väldans bra..Vi tränar ju faktiskt inte bara för utseendets skull. Man mår ju bra som sjutton också. En snygg kropp är bara en välkommen bieffekt, ya know.Och apropåa hälsa och välmående; Bestämde mig för att prova Onlinepizza nu när jag för en gångs skull var inom deras radie! Något får man ju unna sig. Gudars så smidigt, att få maten levererad till dörren för 130 spänn allt som allt.Efter att ha gått i mjukisar över helgen blev det lite mer anständigt på måndag och då åkte WR.UPsen på!En bild på oss.. ser det törrt ut elelr vad, haha?!Var bokad på bodycombat som visade sig bli inställd. SÅ SYND, jag hade ju kunnat ta det! Men det kunde de ju omöjligt veta.. Jaja, det var lite menat tror jag för istället fick jag varit med på bodypumpen och just den dagen var Ida med igen (!) och körde dessutom första halvan av nyaste releasen som inte släpps än på görlänge. Dessutom instruerade hon på klockren engelska. Hur. Cool. Tjej.Pursue it. Det är därför jag typ stalkar henne, känns det som.. Hoppas vi ses på ONE Live i Stockholm om två veckor!

Squat butt in progress!

Jag hade tänkt gå hem när jag såg att det fanns en drop-in lats kvar på GRIT Strength.. jag är ju inte rädd för en utmaning så jag tog den och vände på klacken. Fyttihelvete så jobbigt men go pump i hela kroppen efteråt!

Och kolla! Jag har över 40.000 drops nu! Jag är ju instruktör och vi får inte använda dem men jag vill ju ha en vattenflaska som det står 40.000 på.. haha.. På riktigt.Började denna dagen med lite visa ord från min bodycombat-guru Rachel Newsham.Vi läste träningslära idag. Här visar Mikael en axelpress med två påsar solroskärnor. Vår föreläsare sa förra veckan att "jag har köpt frön om ni vill ha fika!" och först skrattade jag men han var visst seriöst. Kaffe och frön. Rätt gott då.Efter skolan satt jag kvar och pratade först med föreläsaren, fick en gratisundersökning av mitt onda knä av en kurskamrat som jobbat som sjukgymnast i sex veckor och ändå "behövde öva". Har lite planer på rehab. Sedan övade jag lite bodypump och sedan var det dags..
Vi hade ett sjukt bra pass! Kul att köra inför så många människor, jag hade sådan energi och svettades något otroligt. Är sjukt nöjd att jag inte ändrade mig, var ganska trött i kroppen och redo för att skippa träningen idag men tänkte att jag var ju tvungen att ta vara på den här chansen. Sjukt nöjd.

Nu måste jag sova för imorgon ska jag upp tidigt. Sista dagen redan, kan inte fatta det. Tror det blir en bra dag.

Ha det fint så hoppas jag på uppdaterig snart igen! Tack för att ni tittar in, två gånger om dagen dessutom. ♥


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

calls me home

Häj på er!
 
Jag lever! Faktum är att jag har det ganska bra till och med. Eller ganska, det är helt awesome här i Göteborg. Jag trodde jag skulle tycka att det var jobbigt att vara ensam, en bit hemifrån och i en stad jag egentligen inte tycker så mycket om. Jag trodde jag skulle ha mycket prestationsångest och vara väldigt stressad men det visade sig bli helt tvärtom. Jag går upp kvart i sju, är i skolan mellan åtta och fem, efter det är jag med på något pass på gymmet och sedan cyklar jag hem och njuter av att inte känna några måsten. Dagarna i skolan är som regel ganska tunga med långa föreläsningar och mycket info som ska in, men vi förväntas inte plugga något alls däremellan och det är skönt. Trots att det är vädigt intensivt blir vi rekomenderade att vila när vi kommer hem. Jag längtar inte hem så mycket, fast jag saknar Martin och katterna såklart. Men det känns kul att få göra detta och lägga fokus på studier ett tag framöver.

Jag har mer att berätta så klart men inte nu. Middagen står i ugnen och jag ska ta mig en dusch, sedan blir det lördagsmys i min ensamhet med rotfruktschips. Haha. Jag skaffade Netflix igår. Jag tog med mig 4 säsonger av Breaking Bad hit men härfanns ingen TV, så det fick bli så. Vet inte varför jag inte tänkt på det tidigare?!

Igår pratade jag med Monica som tingat vår katt Emmet. Hon hade hand om en annan kattunge tillfälligt och den gick inte alls ihop med hennes äldre katt så hon ville inte chansa med Emmet. Ja tror hon hade kunnat erbjuda honom ett riktigt bra hem men jag blev ändå glad och llättad, för detta innebär att Emmet kommer flytta tillsammans med Gizmo hem till Alexandra! Och igår sa Martn at Jon Snow kan bo kvar hos oss. Vilket lyckligt slut. ♥

Nu ska jag bege mig men bara för att jag saknar de små  liven kommer en bildbomd på dem, andra bilder kommer vid annat tillfälle.

Ha en fin lördag!För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.