on fire

Herregud vad jag är trött. Mitt pass slutade klockan åtta igår men jag satt kvar på gymmet med Sanja i fem timmar. Fem timmar. Vi satt i personalrummet och bara pratade. Och pratade. Och pratade. Helt vansinnigt. Kom hem halv två på natten! Var ju så klart tvungen att se säsongsavslutningen på Game of Thrones också. Hähä. Och äta glass. För jävlar så hungrig jag var.

Idag firar jag fyra år med Martin så vi har ätit lyxfrukost och varit på Nordens Ark med en sväng inom Ikea på vägen hem. Tänkte egentligen bara titta in och förmedla att jag fick det här mejlet imorse:


Alltså jag dog. Egentligen är det väl ingen big deal att bli uttagen till audition.. Annat än att de faktiskt ser mig som en potentiell vinnare. Det känns så sjukt..! Noll atomer i min kropp är tävlingsinriktade så det här är ett stort kliv utanför min komfortzon men jag ska ha kul. Det absolut viktigaste för mig är att visa mig för Les Mills och förmedla min dröm och visa att jag är värdig. Bara de får veta vem jag är (även om jag redan träffat 3 av 4 i juryn i olika utbildningar). Jag är mest där för att marknadsföra mig som instruktör och första priset är en kul extragrej. Ett års sponsring från Reebok och få presentera på scen när det är dags för Les Mills Live. Kan inte fatta att jag faktiskt tar ett stort steg närmare min största dröm. En rolig detalj är att Michael Steenhouwer i juryn hade grundutbildningen i bodycombat när jag gick den för lite mer än ett år sedan.

Ååååh det ska bli så jävla kul! Och nervöst! Ska lägga upp en plan för hur jag ska förbereda mig.. Börjar i veckan och har till tjugonde augusti på mig. Vill man stötta mig får man gärna följa med till Göteborg och vara med som deltagare! ❤️För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

face of fearJag skrev nyss ett aslångt inlägg om varför jag känner mig låg och vad som hände igår. Men jag tog bort det. Jag insåg att det finns väl ingen som vill läsa det. Och vad gör jag mig själv för tjänst genom att lägga all den energin på att fokusera på det negativa som har varit? Man känner det man tänker. Och man mår som man känner. Även om jag inte känner mig positiv så hjälper det mig att skriva och tänka positivt. Dessutom innefattar gårdagens händelser information som inte ens hör hemma här. Det är därför jag aldrig skriver direkt när jag är upprörd även om jag har ett trängande behov av att ventilera, för jag har lätt att göra övertramp, men jag är nog fortfarande lite upprörd faktiskt. Jag hade en jobbig kväll igår av många olika anledningar. Små skitsaker och större företeelser. Jag övervägde först att inte skriva alls, men å andra sidan så har jag inga problem med att erkänna att livet inte är guld och gröna skogar jämt även om jag kan vara så där oförskämt over-the-top-happy för småsaker större delen av tiden. Just keeping it real.
 
Idag är i alla fall en ny dag och även om det känns bättre idag så är jag inte on top. Man kan inte vara det varje dag och det är okej, har jag försökt lära mig. Ikväll är det release i bodycombat och jag har verkligen inte lyckats få in koreografin i huvudet även om jag (faktiskt) övat jättemycket. Men jag har inte ens ångest inför det, känner mig mest likgiltig. Vi kommer alla komma levande därifrån och det kommer säkert bli skitkul när vi väl kör. Bodycombat har den effekten på mig, den liksom väcker liv i något så djupgående att jag känner det i hjärtat. Kia kaha. Stay with the fight.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

freaksJag svär alltså, varenda bild i mitt instagramflöde idag har varit midsommarrelaterat. Varenda. En. Inte har jag uppfattat att det varit en så stor och viktig grej för alla? Vad firar vi ens?! Haha.

Jag är alltid en sån där törris när det kommer till högtider. För mig har det aldrig varit och kommer aldrig att vara särskilt intressant. Jag gillar julen, men mest är det hela december med vädret och mörkret som tilltalar mig. Själva julafton är inte så himlans intressant egentligen. Hade min familj varit astaggad på att fira högtider hade jag kanske hakat på men det är nog därifrån det kommer, att det inte är en big deal. Så får du aldrig något glad midsommar/glad påsk/gott nytt år/god jul/glad halloween (?) av mig så är det inte för att jag glömt dig, utan för att jag inte fattar att det liksom "ska" sägas. Helt ärligt.

Ibland känner jag mig lite tragisk nästan, men när jag tänker efter så är det väl okej. Varför ska man fira något bara för att, när man inte känner ett behov av det.

Dagen till ära finns det inte vidare utrymme för firande ändå eftersom jag jobbat heldag och jobbar heldag kommande helg, och dessutom har bodycombatrelease på söndag så jag pluggar koreografi varje ledig stund förutom nu typ. Alltså jag ska erkänna en grej. För första gången sedan jag blev combatinstruktör tittar jag på den här releasen och tänker

Det här är för svårt för mig.

Jag har sååå lite tro på mig själv här alltså. Fast jag ÄLSKAR den nya releasen för att den är riktigt högintensiv på riktigt, den sticker verkligen ut från mängden av tidigare releaser jag instruerat och är utmanande (fast genomförbart!) på många plan. Jag tycker de senaste har varit lite mesiga rent pulsmässigt men denna är vansinnig. Och innefattar otroligt mycket koordination.

Nu ska jag äta färskpotatis med köttbullar, fempepparsås och dricka ett stort glas MJÖLK. Ingen läser väl detta ikväll men hoppas ni har en bra midsommar och inte är för bakis imorgon. (Skulle så vara fallet hör av dig till mig så ska jag ge dig mina sympatier! Jag brukar alltid tycka synd om bakfulla människor för att den dagen det är min tur så förväntar jag mig en gentjänst!)

Gudars som jag saknar att blogga ordentligt. Snart så. Att inte känna måsten och ångest är ju en del av resan så, ett poäng till mig. För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

your touchJag har så himla mycket kärlek runtom mig så det är bannemej inte klokt.

❤️
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

victorious

Jag känner mig extra stark. Idag känns som en viktig milstolpe med många insikter.

Här har jag haft långhelg bara en dag efter semester på nästan 20 dagar. Jag kände på mig att prestationsångesten skulle dra över mig som ett ånglok. Om jag slagits mot hjärnspöken? Ohja.

Jag har mycket att ta igen efter en oplanerat förlängd semester och inför en releasevecka. Det har jag. Någonstans lever jag i illusionen om att så fort jag är ledig så ska jag passa på att göra allt som står i min kalender. Dagarna har gått och söndagen lider mot sitt slut och hela tiden sitter den där lilla djävulen på axeln och säger att jag inte gjort tillräckligt. Jag har varit lat. Vad har jag ens gjort överhuvudtaget, jag som har så mycket kvar att göra?!

Så jag plockade fram min älskade/hatade kalender och suddade ut allt jag inte hade gjort. Fördelade det på nästa och nästnästa vecka. Och skrev istället dit nya grejer som jag HAR gjort istället, men inte skrivit att jag skulle göra. Fyllde hela jävla fältet. Så det inte fick plats mer saker. När vi kom hem från Santorini var jag uppe halva natten för att packa upp och greja. Gick upp fyra timmar senare och fortsatte bara för jag tyckte det var så himla roligt. Tog tag i saker som stått på min lista i flera år. När klockan blev fyra på eftermiddagen stod det mellan att fortsätta städa/greja eller redigera bilder. Rannsakade mig själv en stund och tänkte herregud, klart jag ska släppa det här nu. Jag är färdig för dagen med allt sånt.

Något jag jobbar på att lära mig är vardagsbalansen. Att varje dag ska innehålla lite av varje. Lite tråkiga saker som att diska/tvätta/städa men följt av något helt annat bara för välmåendets skull. Bara i helgen har jag unnat mig en längre dusch med hårinpackning och uppfräschning av färgen på håret, powernaps för att det är helt underbart, vilodag från gymmet för att varje träningspass har tagit megahårt på kroppen, varit på välgörenhetsmatch i bandy med Sanja, läst bok ute i solen och spenderat timmar bara på att kela med katterna. I kontrast till allt annat. Det är så lätt att glömma.

Men den här helgen har jag inte glömt!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

call me a dreamerWazzap cyberspäjs!

Först och absolut främst: Hej kom och hjälp mig vilken brutal träningsvärk jag har i både fram- och baksida lår efter gårdagen 30 minuters bodypump. Kommer ni ihåg det jag skrev i vintras om att det är nyttigt för mig som instruktör att gå på nya pass, känna hur det är att som deltagare vara osäker och inte veta riktigt vad man ska förvänta sig? Nu har jag fått känna på hur det är att gå på pass när kroppen inte är van vid det. Jag har varit borta från träningen i runda slängar 4 veckor så det måste ju så klart vara ännu värre om man inte tränat alls tidigare.. Jag har ju så klart varit där en gång jag också men det var ju flera år sedan så jag minns inte hur det kändes. Det var helt sjukt hur ont det gjorde överallt. Hur kroppen bara sa nej. Nej. Nej. Jag hade glömt bort hur dåligt jag mår fysiskt utan träningen (fast mitt knä är bättre än det varit på ett års tid ungefär!) och det är alltid en barriär att ta sig över när man ska hitta tillbaka. Har inte varit utan träning så här länge sedan jag började träna för fem år sedan. Inte instruerandet heller. Har nog glömt bort hur man gör.

Anyway, ville egentligen bara slänga in ett inlägg och säga att jag har mer än någonsin att visa er. Sjukt många bilder från typ hela maj och semesterbilderna från Santorini. Hur skoj är det att kolla på någon annans semesterbilder tänker ni, men dessa är tagna med systemkameran så de har en viss artistisk mening också. Men först ska de redigeras och det är en halvlång process som ska få ta den tid det tar bara för att jag övar på att göra saker för att jag vill och inte för att jag känner att jag måste.

Idag t.ex. sov jag nästan hela dagen. Det var skönt. Tränade bröst med Martin nu på kvällen och fick beskedet att kostrådgivarutbildningen som jag tagit ledigt över helgen för att åka på visst har blivit inställd så vips fick jag en ledig helg. Inte mig emot. Nyss hemkommen från en förlängd semester och en kommande releasevecka så har jag en massa grejer att roa mig med.

Vi hörs snart igen!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

what we have doneTja tja bloggisen!

Som de flesta säkert redan vet strejkar SAS-piloterna vilket innebär att vårt flyg är inställt. Vi skulle egentligen åkt hem igår vid middagstid men fick stanna över natten och imorse fick vi beskedet att vi ska stanna ännu en natt. Alltså.. För egen del gör det mig verkligen inte någonting. Det blir lite strul med jobbet både på Bodypower och Nordic Wellness men i båda fallen har jag engagerade och bra chefer som hjälper mig lösa detta. Igår var lite knöligt att inte veta något på hela dagen och ha packat och checkat ut men ändå behöva vara i standby-läge för att kanske få åka hem. Vi kunde inte lämna hotellet liksom. Men idag fick vi veta direkt efter frukost att vi kommer stanna en natt till. Då blev jag genuint glad. Vi är nere vid poolen just nu och kommer nog ligga här i några timmar till men sedan har jag önskat att vi ska hyra en fyrhjuling och bara åka runt och upptäcka ön. Med kameran i allra högsta hugg! Ett sånt gyllene tillfälle!

Jag kan förstå om man blir frustrerad av att vara fast här. Tänk om jag hade haft något jätteviktigt på måndag och sitter här helt hjälplös. Jag har inte ens kollat almanackan för jag är rädd att jag missat något.. Hähä. Rent politiskt ger jag mig inte in i debatten angående piloternas strejk. Det är som det är för min del. Och det är helt okej!


Ja och förresten så ska Artemis komma till Sverige, tack vare alla eldsjälar som bidragit. Jag har pengar i Artemis namn nog att ta med en katt till men det har varit jättesvårt att fånga in de i sämst skick då de är skygga. Om vi mot förmodan är kvar hela måndagen ska jag dock försöka få in en katt jag sett i Fira som var i fruktansvärt dåligt skick.

Nu ska jag njuta av min andra bonusdag semester!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

hjälp oss! ❤️Vänner, jag behöver er hjälp. Jag har fångat in en hemlös katt som jag vill ge en andra chans i Sverige. Men har jag inte pengar till hennes veterinärvård innan fredag kommer jag behöva köra tillbaka henne till sopstationen där jag hittade henne och lämna henne där. Kan du inte bidra ekonomiskt skulle det ändå betyda världen för mig och min lilla vän om du kunde dela det här inlägget!

Jag är just nu på semester i Santorini. Varje dag ser jag hemlösa katter som lever - vad jag fått förklarat för mig - helt överkomligt på mat från generösa turister, att gräva i sopor och jaga möss. Trots att det påstås att katterna lever ett okej liv här, gnager det så inom mig. Jag ser sjuka och skadade katter som lever utan status. Utan hem, kärlek och omvårdnad. Jag är rädd att dessa tjejer ska gå samma öde till mötes. 

Jag önskar jag kunde ta in varenda katt men de är skygga. En av katterna jag matat skiljer sig dock från mängden och är den enda jag lyckats fånga in då hon är otroligt tillgiven. Men ändå så tunn. Jag har även matat vad jag tror är hennes syster, som är lite mer reserverad. Jag har för avsikt att ta med henne till Sverige för omplacering, och tar systern med mig om jag kan.

Jag har varit i kontakt med SAWA (Santorini Animal Welfare Association), deras veterinär och deras samarbetspartner ("Adoption av grekiska gatuhundar" på FB) och fått hjälp av dem. Katten jag fångat in är just nu hos veterinären för kastrering. Planen är att om hon ska resa till Sverige behöver hon testas för diverse sjukdomar, vaccineras, ID-märkas och få ett pass. Hon måste bo i karantän på veterinärkliniken i tre veckor innan jag kan köpa en flygbiljett till Sverige åt henne. 

Det är där ni kommer in i bilden.

Allt detta är rent praktiskt genomförbart men dyrt. Jag väntar fortfarande på prisförslag från veterinären så jag vet inte exakta siffror men det finns ingen tid att förlora. Jag ser att det kan vara ett stort projekt för ett endaste litet liv, men om jag kan förändra livssituationen för en utav alla dessa dödsdömda katter så tänker jag försöka. Har jag möjlighet vill jag som sagt även ta med hennes syster.

Jag ber därför om er hjälp. Alla gåvor är värdefulla! Antingen kan du sätta in en summa på 
Kattkedjans PlusGiro 49 05 72-5
eller 
swisha till mitt privata nummer: 073 033 21 04
Märk din gåva med "Santorini".

Varenda liten krona redovisas hos Kattkedjan, som kommer stå för resten av kostnaderna när katterna är i Sverige. 

Hjälp mig att hjälpa dessa underbara djur! Snälla dela detta!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

lose or winIdag fångade vi in henne. Jag trodde lättnad skulle skölja över mig men det gjorde det inte. Hon var väldigt hövlig men stressad och vi fick vänta på veterinären i flera timmar. Sedan så jamade hon konstant och jag kände mig fruktansvärd som utsatte henne för allt detta även om det var för hennes egen skull. 

Jag pratade med Debbie på SAWA igår som sa till mig att katterna inte har det så dåligt här. Att de har den mat de behöver. Jag var öppen för idén men inte alls övertygad eftersom jag aldrig hört det resonemanget. Så istället för att prata om katter generellt tog jag ändå lilla tjejen till veterinären för en second opinion, jag är ändå ute efter att göra det som är bäst för katten och inte det som känns bäst för mig. Jag frågade veterinären vad hon trodde och blev inte mycket klokare. Visst klarar katterna sig, menade hon. Men de är utsatta för risken att bli skadade eller sjuka och det är klart att ett ordentligt hem är bättre än gatan. Jag lämnade tjejen där (vill inte ge henne ett namn än bara för att inte känna mig så attached om ni förstår hur jag menar) för en kastrering oavsett. Ska hon följa med till Sverige får hon bo hos veterinären i ungefär en månad men om inte ska jag släppa av henne vid sopstationen där jag hittade henne innan vi åker hem. På fredag.

Jag är så sjukt kluven. Alla jag rådfrågat verkar kluvna. Jag har ingen aning om vad som är rätt eller fel. Kanske har hon det bra när hon är ung och kry men blir hon skadad eller sjuk kommer ingen ta hand om henne och risken är att hon får lida länge. Men tänk om hon inte alls skulle trivas i Sverige, eller om stressen att resa skulle bli alldeles för mycket?

Jag vet inte. Ska sova på saken tror jag.

(För övrigt, ska träffa veterinären imorgon igen och fråga om hon tycker jag ska försöka fånga systern också. Gunilla sa till mig "Och du som skulle ha semester.." men helt ärligt kan jag inte tänka mig en bättre kombo. Lite volontärarbete i samband med solsemester. Det tar upp en del tankeverksamhet så klart men mest tycker jag synd om Martin som kanske blir påverkad av detta. Han är fantastisk. Tror inte jag kunnat få mer stöd från någon annan partner, de flesta hade väl bara himlat med ögonen men han följer med överallt trots att jag säger att han inte behöver. Det har varit en otroligt jäkla underbar semester hittills. ❤️)
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

you know what to do

Hej på er!

Första veckan här gick så himla långsamt. Är väldigt glad att vi tog en vecka till. Kan inte föreställa mig känslan av att vi skulle åkt hem igår!

Hur som helst. I många dagar har jag väntat på måndag. Veterinären är tillbaka på ön och djurhärbärget öppnar igen. Äntligen ska jag få svar på om jag överhuvudtaget kan hjälpa denna lilla kraken..


Är rädd att jag förväntat mig för mycket.

Vi har varit i Kamari minst en gång om dagen sedan hon sprang på mig och dagen efter hittade vi henne igen. Sedan dess har jag inte sett henne men en massa andra katter där. Självklart matar jag dem också..

Idag däremot trodde jag att hon var där. Men det var den här lilla tjejen.


Jag är helt bombsäker på att de är syskon. Säkert inte så gamla. Dessutom tror jag hon är högdräktig.. Vilket gör ont i mig. Jag hoppas kunna ta in dem hos veterinären båda två. Är så rädd för vad jag kommer få reda på imorgon och redan stressad inför att eventuellt behöva fånga in dem. Hoppas vi kan. Och hinner.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

coffee black and egg white

Häj på er!
 
Det var riktigt längesedan jag la in ett längre inlägg här. Om någon nu mot förmodan missat det så är jag på semester i Santorini i Grekland och hade fullt upp med förberedelser innan vi åkte. Jag har ett meeeegalångt inlägg på G med bilder från början av maj men vet inte om det blir aktuellt att lägga upp än på ett tag. Med jag ser på statistiken att ni är inne och kikar lika entusiastiskt varje dag och det uppskattar jag verkligen! Håll till godo! Den som väntar på någon som har gått har väntat för länge som man brukar säga. 
 
Just nu sitter jag i sängen på hotellrummet och Martin ligger bredvid och spelar på sin telefon. Vi brukar inte spendera dagarna på rummet men idag har varit påfrestande. Jag har varit så himla trött och orklös. Vi var en sväng i Kamari men annars har dagen inte bjudit på några anmärkningsvärda äventyr.
 
Nu till poängen med inlägget. Jag njuter verkligen av min semester här på Santorini. Tro mig. Men precis som överallt annars i världen finns en del hemlösa katter och hundar på gatorna. Och det krossar mitt hjärta varje dag! Jag må vara på semester men mitt djurvänshjärta brinner ändå aktivt... Idag blev det väldigt påtagligt när vi handlat i Kamari och skulle åka hem. Bakom en sopcontainer kommer en liten, liten, liten tunn kattflicka fram och jamar oavbrutet. Varenda skrik skar i hjärtat. Hon hoppade upp i containern och började gräva i soporna efter mat. Jag grät så jag hulkade.. Jag vill egentligen inte mata de hemlösa katterna eftersom det egentligen bara förlänger ett lidande som når sin topp när semestersäsongen är över till hösten. Men jag kunde inte låta bli. Martin gav mig en sedel och uppmanade mig att köpa något till den, så snart var jag tillbaka med ett paket kalkon. Katten hade redan hittat en bit kött men släppte den direkt för kalkonen jag köpt och passade på att kela mellan tuggorna. Och som jag grät.
 
Jag önskar jag kunde rädda dem alla men vet att det är bortom min kontroll. Däremot brinner jag för mycket för detta för att inte göra någonting. Jag tog kontakt med SAWA, Santorini Animal Welfare Association som har ett härbärge för hundar och åsnor. Tyvärr inga katter i dagsläget. Jag har sett många katter på gatorna sedan vi kom i lördags varav fyra av dem är i märkbart dåligt skick. Jag har allt som allt tagit i kontakt med SAWA, deras veterinär och deras samarbetspartner som adopterar bort grekiska gatuhundar till Sverige. Jag har dagdrömt hela dagen om att ta med mig den här lilla tjejen till Sverige, vilket i praktiken är möjligt men dyrt. Jag har också för avsikt att fånga in och ta till veterinären, de katter som är domesticerade nog att hantera och är i dåligt skick. Jag kanske inte får in någon men kan jag så ska jag. Jag kommer besöka SAWAs härbärge på måndag och diskutera möjligheter samt volontärarbeta i den mån jag kan. Jag vill rikta ett stort tack till min älskade Martin som kanske inte förstår mig, men inte visar att han inte gör det i alla fall, som torkar mina tårar och uppmuntrar mig i detta. Jag är tacksam för all hjälp jag fått av folk med samma mål och empati för dessa utsatta djur. Jag har inga illusioner om att göra en befintlig skillnad men kan jag göra livet bättre för en endaste en av dessa dödsdömda varelser så tar jag den möjligheten. 
 
 
 
En roligare semesteruppdatering kommer längre fram. Tack för att ni läser.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.