lose or win



Idag fångade vi in henne. Jag trodde lättnad skulle skölja över mig men det gjorde det inte. Hon var väldigt hövlig men stressad och vi fick vänta på veterinären i flera timmar. Sedan så jamade hon konstant och jag kände mig fruktansvärd som utsatte henne för allt detta även om det var för hennes egen skull. 

Jag pratade med Debbie på SAWA igår som sa till mig att katterna inte har det så dåligt här. Att de har den mat de behöver. Jag var öppen för idén men inte alls övertygad eftersom jag aldrig hört det resonemanget. Så istället för att prata om katter generellt tog jag ändå lilla tjejen till veterinären för en second opinion, jag är ändå ute efter att göra det som är bäst för katten och inte det som känns bäst för mig. Jag frågade veterinären vad hon trodde och blev inte mycket klokare. Visst klarar katterna sig, menade hon. Men de är utsatta för risken att bli skadade eller sjuka och det är klart att ett ordentligt hem är bättre än gatan. Jag lämnade tjejen där (vill inte ge henne ett namn än bara för att inte känna mig så attached om ni förstår hur jag menar) för en kastrering oavsett. Ska hon följa med till Sverige får hon bo hos veterinären i ungefär en månad men om inte ska jag släppa av henne vid sopstationen där jag hittade henne innan vi åker hem. På fredag.

Jag är så sjukt kluven. Alla jag rådfrågat verkar kluvna. Jag har ingen aning om vad som är rätt eller fel. Kanske har hon det bra när hon är ung och kry men blir hon skadad eller sjuk kommer ingen ta hand om henne och risken är att hon får lida länge. Men tänk om hon inte alls skulle trivas i Sverige, eller om stressen att resa skulle bli alldeles för mycket?

Jag vet inte. Ska sova på saken tror jag.

(För övrigt, ska träffa veterinären imorgon igen och fråga om hon tycker jag ska försöka fånga systern också. Gunilla sa till mig "Och du som skulle ha semester.." men helt ärligt kan jag inte tänka mig en bättre kombo. Lite volontärarbete i samband med solsemester. Det tar upp en del tankeverksamhet så klart men mest tycker jag synd om Martin som kanske blir påverkad av detta. Han är fantastisk. Tror inte jag kunnat få mer stöd från någon annan partner, de flesta hade väl bara himlat med ögonen men han följer med överallt trots att jag säger att han inte behöver. Det har varit en otroligt jäkla underbar semester hittills. ❤️)
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback