whiskey lullaby

Häj bloggen!

Först och främst vill jag tacka er för den fina responsen jag fick på mitt förra inlägg. ❤️ Så kul att se att ni dels är ett gäng som läser men också peppen och stödet från er som går igenom samma saker, eller bara uppmuntrar mig till att fortsätta vara den jag är. Det värmde i hjärtat ska ni tro, tack tack. ✨

Det skulle lik förbannat ta nästan en månad innan nästa inlägg, men ändå. Det känns viktigt för mig att blogga av rätt anledning. Allra helst hade jag skrivit varje dag för det blir en liten terapisession för mig med analyser och insikter. Meeeen det blir också lätt ett måste och en gnagande känsla av misslyckande om det inte blir gjort. Men nu står planeterna på linje och allt känns rätt, typ.

Jag har semester just nu. Inte så lång eller planerad eller så. Bara en åh-shit-alla-andra-går-på-semester-snart-och-jag-måste-hinna-ta-några-dagar-innan-dess-så-jag-orkar-jobba-hela-sommaren-semester. En sån. En av många fördelar med mitt jobb är att jag kunde göra så, bara be om semester någon vecka i förväg och min chef sa "Jajemän det fixar vi!" följt av "Jag blir så glad när du fattar beslut som gynnar din hälsa". Emma må vara snurrig ibland men jäklars vad jag tycker hon är bra alltså. (Av andra anledningar än att hon ger semester med kort varsel, bör tilläggas.)

Jag har haft semester i 5 dagar och har 5 dagar kvar. Egentligen borde jag ta det lugnare än jag gör, jag vet det. Jag är lite tröttare än vanligt. Igen. Men det slutar inte krisa för de hemlösa katterna bara för att jag ska få semester, you feel me? Jag försöker i alla fall begränsa mig till nödfall (som ändå resulterat i 3 turer till och från Göteborg på 4 dagar). De som försöker nå mig eller föra en dialog över sms och messenger - om vad som helst som inte rör en döende katt egentligen -  märker nog att det är nästintill omöjligt. Jag har bara lagt locket på informationsflödet inåt. Tänker att jag ska beta av allt samtidigt i senare skede. Hoppas ni har överseende med att jag behöver detta, trots att det dåliga samvetet kommer krypandes så fort mobilen är utom en armlängds avstånd i några timmar. 

Låt mig ge några highlights från månaden som gått:

En ny sida av mig själv som dykt upp de senaste månaderna, som jag så gott som aldrig sett tidigare, är att jag har små projekt igång vid sidan av livet. Inte saker på en att-göra-lista, men småpyssel i själavårdande syfte. Saker som gör nytta men skingrar tankarna och får mig att släppa mobil/dator/tv-skärmen med blicken en stund och som också för det mesta innebär en nypa frisk luft. Vi har bland annat grävt upp en rabatt i trädgården, planterat en massa växter och håller gräsmattan i trim. Jag gillar inte alls trädgårdsarbete, men tycker om att ha det fint.

Idag sa jag till Martin att jag ville bygga ihop en hylla jag fått av min far, att ha i garaget och ställa Kattkedjans (nuvarande Katthjälpen Strömstads) grejer på, istället för en möbel som jag vill ha upp till huset.

Jag: Ska vi bygga hylla idag?
Martin: ......... vi får se
*en timme senare*
Jag: Jag ska gå ner och bygga hylla nu, du får komma ner om du bara vill hålla mig sällskap sen om du vill.
Martin: Okej
*två minuter senare*
Jag: Du får gärna komma ner hit om du vill!
*en minut senare*
Jag: Kan du komma och bara hjälpa mig med en grej?

Summa summarum byggde Martin hylla och jag tittade på. I typ två timmar. Det var helt omöjligt för mig att få i skruvarna, det var ett av det mest frustrerande jag någonsin gjort.

Men när hyllan var ihopmonterad plockade jag ur alla kattgrejer ur garaget och möblerade om. Sorterade grejer och minimerade förvaringsutrymmet. 

Så här ser det ut nu!

(null)

(I den stora vita kistan till vänster är det bara torrfoder. Ofantliga mängder torrfoder. Kartongen i mitten är full i Dreamies.)

(null)

Tog även tillfället i akt att tvätta ur samtliga kattlådor innan jag ställde in dem i hyllan. 

(null)

Igår var jag och Martin på dop för lilla Ingrid, Sanjas tös 💕

(null)

(null)

Kan vi bara ta ett ögonblick åt att uppskatta det fantastiska vädret vi haft i flera veckor? Jag tänker inte ens gnälla på att det är för varmt, aj löööööv it! Har nog aldrig fått så här många soltimmar en sommar i Sverige någonsin, och det är bara början av juni. Men nu börjar kläggen komma, och det tänker jag kanske gnälla lite på. På sommaren kan man vara lite rufsig och tufsig och ändå komma undan med det. Det kallas att vara sommarfräsch.

Just ikväll regnar det faktiskt ute. Första gången på evigheter, men det är ljuvligt det också. Jag är så hemskt nojig för skogsbränder också, särskilt eftersom de kör MED SKOGSMASKINER OCH HUGGER NER SKOGEN BREDVID VÅRT HUS just nu. Bra idé när det är eldningsförbud i hela kommun. 

(null)

Låt mig också få berätta snabbt om katten Luke. En liten tjej vars öde berörde mig hela vägen in i hjärteroten. Jag fick ett samtal om en upphittad smal katt (och tog det väl inte på så stort allvar då, man har hört det ganska många gånger förr om man säger så) men detta är hands down det värsta jag någonsin sett. 

(null)

Så här såg hon ut utan pälsen som bara var en enda stor tova. Samma kväll jag hämtade henne körde jag henne till Blå Stjärnan i Göteborg, och åkte dit veckan efter för att hämta ut henne och överlåta henne till en kvinna som skulle köra henne till en annan veterinär på Öland. Jag fick panik av tanken på att JAG skulle ta med denna knappt levande katt hem och ansvara för matning 8 gånger om dagen. Hon behöver vara inlagd mycket längre än hon var på Blå Stjärnan. Så just nu är hon hos veterinär Satu som jag aldrig anlitat själv men bara hört fantastiska ord om i katträddarkretsar. Vi får se hur länge hon stannar där, men jag känner mig i alla fall lugn nu. 

Har ni sett så smal? Var får organen plats? Hur kan hon ens fortfarande vara vid liv? Forfarande ha energi att utforska nyfiket? HUR?

(null)

Min kära ponny Sophie fyllde 10 år och vi firade med äpplen, morötter och knäckebröd. Det är inte klokt vilken fin häst jag har! 💙

(null)

Jag fick hem mitt första brev till vår nya förening Katthjälpen Strömstad!(!!!) Om någon mot förmodan missat det så kommer Johanna och jag gå ur Kattkedjan och bilda en egen förening. Alla katter, pengar och inventarier överlåts åt oss. Därför har vi lite extra mycket jobb just nu också, det är mycket att ordna med innan vi kan köra igång, men det är inte mycket kvar. 

(null)

En fin sommarkväll satt Martin och jag i trädgården och lyssnade på musik och öppnade en flaska vin lite spontant. Sedan en till. Jag gick ifrån att inte känna något alls till att bli alldeles för snurrig, annars brukar jag vara väldigt noggrann med att aldrig bli mer än salongsberusad för jag blir så himla dålig verkligen. Det var verkligen en fantastiskt trevlig kväll, tills jag insåg mitt misstag då. Men från och med den dagen lärde jag mig riskerna med att sitta helt still när man vinar 🍷 Är man stillasittande märker man nog inte snurrigheten så väl, förrän det är försent i alla fall. 

(null)

Jag var på möhippa i Göteborg för en av mina bästa vänner Ellen som gifter sig i slutet av juli. Vi var bland annat på Liseberg. Var även där med Martin häromdagen, då det var student och skolavslutning på de flesta ställena tror jag för ingen var på Liseberg i alla fall. Det var så korta köer att man kunde springa direkt från utgången av en attraktion tillbaka och hamna först i kön till samma. Vi åkte Helix tre gånger. Bästaste bästa. 

(null)

Jag blev så trött på mitt slösande att jag gjorde en budget för juni. Tog ut kontanter och la i kuvert, som syns på bild. Jag gav mitt kontokort till Martin och bad honom gömma det. Det har gått ganska bra faktiskt och det är mycket enklare att hålla koll på pengarna när man har dem i handen liksom, men om sanningen ska fram så kan jag mitt kortnummer i huvudet.. så det är självdisciplinen som får jobba hårdast här, för att inte gå loco och internethandla ihjäl mig. 

(null)

På onsdag ska denna lilla tjej kastreras. Jag är så fruktansvärt nervös. Jag brukar inte reflektera över risken med narkos i vanliga fall men hon har ju haft sådana ihärdiga problem med hälsan.. jag hade egentligen gärna väntat längre men hon har börjat kissa lite här och var igen - efter ett uppehåll där vi fick bukt med stresskissandet - och jag är ganska övertygad om att det har med könsmogenheten att göra. Man kan ju inte direkt bestraffa eller tillrättavisa henne heller. Jag trampar i kiss i genomsnitt en gång om dagen och allt jag kan göra är att tala om för henne att nu blir jag besviken på dig. 

(null)

Och Wyoming som är världens minst tillgivna och sympatiska katt tittar på mig så här.

(null)

Avslutar med en bild på mig och Proppen från en kvällspromenad med Martin. Eller en kvällsgalopp kanske man ska säga. 

(null)


(null)

Detta var ett litet urval av vad som hänt. Kontentan är semester, häst och katt.

Imorgon ska jag till Dingleveterinärerna med två av föreningens katter som ska dra ut tänder. Ska träffa min vän PJ också som är hemma från studieorten över sommaren. Ska bli äckligt trevligt nästan.

(Och om någon undrar hur det går med dieten och kostschemat och träningen, så kan jag meddela att det går åt skogen. Så nu slipper du undra.)

Tack för att ni tittade in ❤️
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback