shaken

Häj bloggen!
 
Då var det dags att återberätta de senaste tio dagarna. Yay!
 
Började med ashwagandha igen nyligen. Det känns som det ger mig superpowers alltså. Jag kanske har nämnt det någon gång tidigare i bloggen men nämner det i så fall igen.. det är en ört ifrån indien om jag inte minns fel, som blivit superpopulär på senare tid. Det ger stöd åt binjurarna och balanserar upp diverse hormonproduktion, så många tar det mot stress, hjärntrötthet och för ökat fokus. För mig ger det energi. Dock vill jag höja ett varningens finger för riskerna med att använda det om man inte kan begränsa sig. Första gången jag använde det kändes det som jag hade all energi i världen; jag började springa på gymmet 5 dagar i veckan och drog på med en massa saker jag helt plötsligt orkade göra. När jag sedan (gladeligen) berättade detta för Marita som jag vaxar mig hos var 6:e vecka, som också jobbar med hälsocoachning (säger detta med reservation för att det kan vara fel benämning) så blev hon allvarlig och sa "jag vill inte dra ner dig, men du måste ta tio steg tillbaka". Då förklarade hon för mig vikten av att inte "spendera" energin jag fick. Hon förklarade det som så att min kropp har brytits ner av all stress under en lång period, och nu behöver jag tillgodose mig ALL energi jag har för att läka. Inte dra upp på tempot. Hon sa att hon sett det så många gånger, folk som äter det och ökar tempot bara för att totalkrascha ännu hårdare efter några veckor. Jag blev givetvis ledsen och besviken över detta, jag var ju så glad över att ha energi för första gången på flera år, men är så tacksam över att hon sa det. Så. Tacksam.
 
Jag bestämde mig för att göra ett uppehåll med ashwagandha och se hur mycket jag orkade göra utan den, bara för att kalibrera var min energinivå "egentligen" låg. Och sedan börja med ashwagandhan igen, men ligga kvar på exakt samma aktivitetsnivå. Det som hände var att jag kraschade (som hon varnat mig för) och när jag försökte börja med det igen sedan hade det noll effekt. Jag mådde helt plötsligt mycket sämre än innan.

Det gick några månader innan jag av en tillfällighet (det såldes ut för halva priset) köpte det igen och provade på nytt. Denna gången tog det skruv och jag blev piggare MEN jag ökade inte min aktivitet en endaste procent. Detta - antagligen i kombination med att det var sommar och så ljust ute - resulterade i att jag fick ganska stora sömnsvårigheter. Jag hade en period då jag aldrig somnade innan 4 på morgonen, jag blev helt enkelt inte sömnig.

Sedan dess har jag inte riktigt känt ett behov av det (förrän en period nu då jag gick upp innan 06.00 varje dag). Min energinivå är faktiskt för det mesta helt okej och jag känner mig mer eller mindre frisk från utmattningen rent energimässigt. Jag måste stundvis nästan nypa mig i armen för att förstå att det är sant. Efter dessa år av konstant trötthet och stress så kändes det som att jag aldrig skulle komma hit där jag är idag. Jag känner dock av min minimala stresstålighet och hur jag har svårt för mycket stimulans i form av ljud och ljus. Men det är väl som med en rehabiliterad missbrukare, att även om man är frisk så kommer det alltid finnas en lägre tolerans för exponering och hög risk att falla tillbaka.
 
Men summa summarum tycker jag ashwagandha är helt fantastiskt. Men för sådana som mig så är det av största vikt att det används för att ha energi till vardagen, inte för att åstadkomma mer utöver minimum.

(null)
 
Från det ena till det andra har jag beslutat att sälja Proppens sadel. Det sitter fruktansvärt långt inne då jag älskar den plus att det känns som att sälja den är som att erkänna sig besegrad. Som att jag accepterat att hon inte kommer bli bra. Och det har jag ju egentligen inte, men det känns så hemskt onödigt att ha en sadel för 8000 spänn hängandes.. Så jag har kontaktat tjejen jag köpte den av (hon jobbar med att passa ut och sälja sadlar) och hon kunde ta tillbaka den och sälja den åt mig för 15% provision. Så jag har bestämt mig för det.
 
(null)
 
Jag var i stallet innan 07.00 fredag till tisdag förra veckan, då jag behövde promenera med Sophie varje dag och jobbade heldag samtliga dagar. Det har varit hemskt tidigt och lite stressigt men ändå väldigt mysigt.
 
(null)
 
En bild på Jonny bara för att han så sällan är med. ♥
 
(null)
 
I tisdags efter jobbet var Martin på Nordby efter att jag slutat så vi passade på att smita ner till Max för att ha en paj-bonanza. Man måste ju smaka när de fått in lite nya grejer.
 
(null)
 
Äntligen, äntligen kom min efterlängtade onsdag. Efter att ha jobbat fem (heldagar) i rad plus varit i stallet så himla tidigt varje morgon så skulle det bli så skönt att vara ledig utan några måsten. Jag började dock dagen tidigt i stallet, mest för att det är så himla skönt att ha det klart sen. Vi gick vår promenad som vi knatar nästan varje dag just nu.
 
(null)
 
Efter stallet åkte jag till stan för att köpa frukost på Ica, besöka Återbruket och sedan gjorde jag en rövare och stack hem till Johanna som jag visste var på jobbet. Jag städade hennes lägenhet i två timmar, inte för att den var så stökig utan mer för att jag var så sjukt noggrann. Hon sa nämligen i början av veckan, efter sin tredagarsledighet, att det kändes jobbigt att hon inte orkade så mycket som diska för att hon varit så trött hela tiden. Därför ville jag hjälpa henne med det, i hopp om att det skulle muntra upp och kännas mindre jobbigt. Det var en trevlig stund, jag gillar väl innerst inne att städa men framförallt så är det så mycket lättare att städa hos och åt någon annan.
 
(null)
 
Jag hade även hittat en snöglob på Ica som jag tänkte på henne direkt när jag såg. Jag köpte två, en till mig och en till henne, och lämnade som en present på hennes vardagsrumsbord när jag var färdig. Ninja inspekterade.
 
(null)
 
Jag fick ta ett litet break i städandet då en bevakad auktion på Tradera gick ut. Jag jobbade ju en kort period på Rituals för några år sedan, och precis då sålde vi ut det sista som fanns av en doft som hette Under a Fig Tree. Jag köpte ett baustastort set med doftpinnar som varade i säkert 9 månader och jag menar det verkligen när jag säger att det är en av mina favoritdofter NÅGONSIN. Tyvärr slutade den att produceras för några år sedan och finns inte längre att få tag på. Men så hittade jag den på Tradera och var fast besluten om att vinna den. Dofter besitter en så stor förmåga att göra mig vansinnigt både lycklig och nostalgisk, så den betyder mycket för mig kan man säga. Och äntligen fick jag lägga vantarna på ett sällsynt exemplar!
 
(null)
 
Jonny som sedan i somras får gå ut (när vi är hemma). Men nu börjar det äntligen bli så kallt och tråkigt ute att han slutat vilja gå ut hela tiden. Jag bor ju bra för att ha utekatter egentligen, men dels har en granne fått sin katt skjuten när en annan granne misstog den för att vara hemlös, en tredje grannes katt är bokstavligt talat utanför vår ytterdörr och slåss med våra katter när de går ut, och sedan vet vi ju inte om vi kommer bo i hus föralltid och skulle vi flytta till lägenhet längre fram vill jag inte att mina katter ska vara vana vid att gå ut. Men Lana som vantrivs inne får gå in och ut som hon vill, och Jonny som prompt vill ut får gå ut ibland. De andra verkar inte så intresserade mer än att de sitter och tittar ut genom kompostgallret om dörren är öppen, annars har våra koppelpromenader mest slutat i stress och att de slitit sig och rymt.
 
(null)
 
Utsikten från sängen när jag fakktiskt la mig ner en stund för att vila. Att sova en kortis på eftermiddagen är sjukt underskattat alltså, men det blir bara av när jag är ledig för annars är jag så uppe i varv. Älskar hösten och det gråa, dämpade dagsljuset som är nu.
 
(null)
 
Jag gjorde ett ryck även här hemma och städade för glatta livet. Hade hämtat två stycken långa, smala bkohyllor jag fått av Kajsa. Jag installerade dem och gjorde om i bokhyllan. En dag ska jag ha en hel vägg full av böcker, det är så gemytligt. Jag hade en hel sinnessjuk mensvärk dock som tyvärr tog udden av både energin och humöret, men skönt att få vara ensam hemma och bara pilla med grejer i lugn och ro då i alla fall.
 
Min nya tröja, Mia Skäringer-merch från hennes turné No More Fucks To Give. Love it.
 
(null)

Mensvärken blev helt förskräcklig under kvällen, verkligen värre än vanligt, och jag tyckte så synd om mig själv att jag frågade Martin om han ville vara lite wild and cray-cray och åka till Uddevalla för att äta på Pinchos. Lyckan var total när han sa ja, jag ÄLSKAR Pinchos! Så efter han slutat så drog vi!

(null)

(null)

(null)

(null)

Dagen gick givetvis fort även om jag hann med mycket. Nu väntade ytterligare två dagars jobb innan tre dagars ledighet.

(null)

Torsdag förmiddag slöt jag upp med Johanna och vi gick först till Återbruket följt av att vi åkte till Toveks bil. Jag ville träffa en säljare och diskutera mina alternativ för nuvarande och framtida bil. Har överskridit antalet tillåtna mil med nästan 1000 med min nuvarande leasing. Det visade sig att vi kunde deala så leasingen avslutas i förtid, om jag börjar leasa en annan förstås. Alternativet är att jag köper loss den jag leasar nu. Jag är otroligt kluven i detta faktiskt, då jag egentligen inte skulle ha något emot att köpa nuvarande MEN det är ju bara en tidsfråga innan den kommer börja kosta multum i service, reparationer och annat som man slipper när man har ny bil.. Och är det något jag är förjävla trött på så är det att lägga pengar på att laga trasiga bilar. Jag har haft en sådan otrolig otur med mina första två, därför är jag väldigt inne på att leasa. Visst, det kostar en del och särskilt för mig som kör 3000 mil om året, men det är i alla fall en fast utgift utan överraskningar.

Det blir i så fall denna skönhet jag byter till vid årsskiftet, om det nu blir något. Jag ska göra en inbytesbesiktning på min bil om två dagar för att se vad den kommer kosta både att lämna in nu och att köpa loss.

Både Martin och Johanna (vars bilar jag lånar ibland) kör Skoda och jag tycker helt klart det är en trevlig bil, men jag är också ganska fäst vid min sportiga Polo. Röda Volkswagens har varit min melodi sedan första bilen. Skitsvårt detta tycker jag. Sedan är det ju en SÄLJARE jag rådgör med, som antagligen råder mig till att göra det som är mest fördelaktigt för företaget och inte för mig. Svårt.

(null)

Bowies och jag har spelat klart Outlast så nu har vi gett oss på lite nya skräckspel. Vi har precis kört igenom Moons of Madness och påbörjat The Beast Inside. Som ni ser är Artemis så klart med.

(null)

Det blev fredag och jag hade egentligen tagit ut en semesterdag den dagen, men det hade både jag och min chef glömt bort. Tanken var först att jag skulle åka till Isak denna helg, sedan när det ställdes in tänkte Johanna och jag istället åka till mamma. Men hon var mitt uppe i en flytt och även om vi självklart var välkomna ändå så kändes det som det skulle bli lugnare och mer harmoniskt en annan helg. Så på torsdagen slog det mig att just ja fasen, jag skulle ju haft ledigt i anslutning till helgen. Antingen hade jag missat bekräfta ledigheten till Andres elelr så hade han bara glömt lägga in den på schemat, men oavsett var jag ju otroligt sen med att upptäcka detta så det fick bli som det blev. Jag fick en kollega att jobba 11-17 åt mig den dagen så fick jag själv komma in och jobba 17-20 sen, men det gjorde mig inte så mycket.
 
Min ledighet bidrog till att Johanna och jag fick möjlighet att åka till Göteborg en snabb sväng. Ett ganska så spontant infall från hennes sida men ack så roligt. Vi besökte piercingstudion Barbarella vilket kändes passande med tanke på att det nog är ganska så exakt ett år sedan vi gjorde det första gången ihop. Kul med sådana äventyr!

(null)
 
Sedan fick jag skynda mig tillbaka hem för att byta om och sedan åka till jobbet för att ta dde sista 3 timmarna. Det fanns en massa att göra så tiden gick fort.
 
Det blev lördag och jag inledde min långhelg med morgonpasset i stallet följt av att åka hem till Johanna för att adoptera ut två katter! Mufasa och Shenzi fick flytta till nya matte och husse i Lilla Edet och allt kändes så fantastiskt bra! Efteråt chillade vi i soffan framför skidåkningen på TV inna jag bestämde mig för att åka hem och chilla i min egen säng istället.
 
(null)

Artemis. ♥

(null)
 
Mina stiliga grabbar Jonny och Nestor. Martin hittade en hudförändring på Nestor häromdagen som vi måste kolla upp snarast, sist jag såg något liknande på katt så var det cancer, så ni kan ju tro jag är stressad på insidan nu. Han är ju en föredetta skyggis och även om han är social och så nu så går han inte riktigt att hålla fast så man kan ta en ordentlig titt.
 
(null)
 
Bästa sovsällskapet, Artemis ligger hos mig varje natt numera.
 
(null)
 
Igår hade jag inte morgonen i stallet och skulle inte heller jobba, så jag tog SOVMORGON! Det var faktiskt väldigt längesedan jag sov längre än till typ 08.00 så när jag vaknade vid åtta tvingade jag mig själv att somna om även om jag kände mig utvilad. Jag sover supertungt jämt så om jag somnar om efter att ha sovit "tillräckligt" så sover jag alltid flera timmar till, och mår dåligt när jag vaknar för att jag sovit för länge. I vanliga fall om jag vaknar vid 11 en ledig dag så brukar jag få megaångest för att det känns som jag sovit bort halva dagen, men denna morgon blev jag bara jätteglad och nöjd över att ha sovit i överflöd.
 
(null)

Inte så långt efter att vi gått upp åkte vi först till stallet och sedan in till stan för att handla mat. När vi kom hem sedan grejade jag med lite administrativt jobb åt föreningen, hade två telefonintervjuer med intressenter på katter och efter det intog jag horisontalläge i sängen framför hästhoppning. Denna gång såg jag på EM i Rotterdam, jag har sett det förr men ville se igen. Svarade på PM och kommentarer och gjorde annat administrativt pill under tiden. och gosade Artemis så klart.

(null)

(null)

(null)

Imorse började jag dagen med morgonpasset i stallet och en promenad med Proppen. Har köpt reflexer till all förbannelse så vi ska synas ordentligt, mörka vintermorgnar.

(null) 

Efter stallet åkte jag till katten Elsas jourhem och hämtade henne och hennes grejer, då hon skulle flytta till Johanna. Jourhemsmatte har gjort ett så bra jobb med Elsa, jag tror det är en riktigt näpen och go liten tjej som gömmer sig under den där rädda ytan. Hon var så duktig så. ♥

(null)

Efter veterinärbesöket åkte jag hem till Johanna för att installera Elsa. Johanna sa åt mig att inte under några som helst omständigheter ta hand om disken, så jag tog hand om disken.

Träffade även Kakan som är något av det absolut sötaste som finns. Eller hur?

(null)
 
När jag var klar hos Johanna återstod bara att hämta ut min Under a Fig Tree som kommit med posten! Eftersom jag var precis utanför farmins kontor och klockan dessutom var runt lunchtid så jag ringde och frågade om han ville och kunde luncha. Så vi åt lunch ihop på Asian Town och det var väldigt trevligt!
 
När jag kom hem tog jag en låååång dusch, och sedan gick jag faktiskt och la mig en stund. Sedan dess har jag städat och grejat lite, lyssnat på nya avsnittet av Creepypodden och nu sitter jag i soffan med mitt Woodwick-ljus tänt, har brasan igång på TVn och lyssnar på någon meditationsspellista. Har så svårt att förstå att tre dagars ledighet redan gått, och har två stycken ganska intensiva dagar framför mig som gör mig ganska opepp.. Men jag försöker fokusera på att jag i december är långledig mellan 17:e och 26:e och det ska också bli himlans skönt. Ärligt talat så är det alltid lite motigt att jobba efter att ha varit ledig, för oavsett om jag varit produktiv och gjort en massa grejer eller om jag bara legat på soffan och återhämtat mig så känns det alltid som jag skulle gjort motsatsen. En av mina absolut största förbannelser är att jag alltid fokuserar på vad jag har att göra och att jag får ångest av att inte "vara klar". Blir man någonsin klar? Nej just det, därför är den där ångesten så himla onödig. Istället för att tänka "gud vad bra att jag fick gjort x och y idag" eller "gud vad bra att jag inte gjort nåt alls idag och bara vilat" så tänker jag bara på alla tusen saker jag kunde ha gjort istället och hur jag bör göra den snarast möjligt. Någon som har något råd på hur man tar sig ur den tankefällan?

Här ser ni i alla fall min Under a Fig Tree! På sin plats i min egna Hall of Fame av utgågna dofter.
 
(null)

Förresten! Om ni undrar hur det gått med min jobbansökan på Joyvoice så har jag fortfarande inte fått svar. Skulle ha fått svar förra veckan men deras möte gällande uppstart av nya körer hade blivit inställt, så förhoppningsvis får jag svar denna vecka istället. Håll högertummen!

Tills vi hörs igen! ♥
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

in the land of faraway

Häj bloggen!
 
Då var det återigen lite mer än två veckor sedan sist, igen. Det är verkligen helt sjukt hur fort tiden går, det känns som den går snabbare och snabbare ju äldre man blir. Klyschigt nog.
 
Bild från senaste gången jag skrev, med sällskap av Sterling, en kopp te och någon Anthon Berg-pralin som slank ner.

(null)
 
Lite gulliga kattbilder som är värda att publicera även om de saknar sammanhang.
 
(null)

Wyoming
 
(null)
 
Nestor
 
Dagen efter jag skrev sist skulle jag till Dingleveterinärernas klinik och adoptera ut mitt lilla hjärtebarn Yuri Yudin. Hon tog det hela mycket bra och var väldigt lugn och sansad trots den okända miljön. Vissa, enstaka katter är svårare att "släppa" än andra och Yuri var en av dem. Fast samtidigt hade jag inte kunnat drömma om en bättre familj åt henne så det känns ändå bra.
 
(null)
 
(null)
 
Projektet med infångningen av katten Elsa som satt fast i väggen fortgick. Jag ventilerade en idé med jourhemsmatte om att med hjälp av kartonger "förlänga" hålet hon låg i, genom att stänga in området runtom. Bara så hon inte kände sig för exponerad och inte vågade äta. Jourhemsmatte fick en idé och byggde en koja med filtar, så vi satte mat previs i öppningen av hålet i väggen och även mat i fällan som stod gömd under filtarna också. Sedan lät vi rummet vara i ett dygn, för att Elsa skulle våga sig ner. Dagen efter gick hon i fällan!(!!) Efter vad, jag tror det var 8 dagar i väggen. Jag kände mig så lättad och glad!
 
(null)
 
Dagen efter tog jag lilla Elsa till veterinären för en koll av hur hennes kastrationssår läkt, samt en allmänkoll. Hon lämnade bland annat blodiga spår efter sig när hon gick så jag misstänkte att hon brutit någon klo eller kanske fått flisor i trampdynorna.
 
(null)
 
Mycket riktigt så hade hon slitit av sig klokapslarna på två tår, stackarn. Veterinären rengjorde, undersökte resten av katten och konstaterade att såret på magen läkt helt utan bekymmer, så det var ju bra i alla fall. Elsa är så liten och söt.
 
(null)
 
(null)
 
Dagen efter, på kvällen, fick vi ett nödrop angående en liten kattunge som hittats i mitten av en landsväg ute i Bullaren. Hon var något tunn men annars tam och i relativt fint skick, även om hon var smutsig och oljig. Vi misstänker därför att hon har haft ett hem men att hon nog åkt med i motorutrymmet/underredet på en bil som stannat på rastplatsen där hon hittades, och hon hoppat ur. Vi efterlyste ägare utan framgång trots att inlägget nådde över 45.500 personer. Sjukt. Johanna och jag åkte i alla fall och hämtade henne. Hon heter Saga.
 
(null)
 
(null)
 
Dagen efter det, alltså förrförra söndagen, jobbade jag men hade telefonen streamandes i bakgrunden; först Isaks kartingtävling varvat med världscupen i hästhoppning i Lyon.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Är glad för mitt jobb ur otroligt många avseenden men detta är ett av dem, att jag kan följa detta i bakgrunden lite diskret samtidigt. Om inte annat bara för att lyssna på i alla fall hoppningen så jag vet highlightsen sedan när jag ska titta.
 
Och tror ni inte, även denna kvällen avslutades med ett litet nödrop av en ensam, upphittad kattunge. Denna gång hade den hittats bredvid sina döda syskon i en lada. Snälla människor hade tagit hand om den men upplevde inte att de kunde ge henne det hon behövde fullt ut så hon fick komma till oss. Jag hämtade henne efter jobbet och gav henne namnet Lindsey. Hon är vansinnigt söt.
 
(null)
 
På måndagens tundade jobb 10-17 följt av ett besök hem till Söle där farmin hjälpte mig byta till vinterpjucks på bilen och även byta en trasig lampa. Skönt att få det gjort, för jag såg inte mycket med bara ett halvljus alltså. Jag fick undvika motorvägar för att kunna köra med helljus på ensliga landsvägar istället.
 
(null)
 
Välkomstkommittén varje gång jag kommer hem. ♥
 
(null)
 
Sedan några år tillbaka slutade jag att sminka mig på daglig basis. Jag orkade helt enkelt inte lägga energi på det. Nu i somras började jag igen för jag kände att det fick mig att känna mig piggare, att se piggare ut. Dock har jag ju aldrig varit särskilt intresserad av smink utan alltid gått in till samma säljare på samma ställe och sagt viket typ av smink som var slut så plockade hon fram rätt märke i rätt nyans. Hon visste nämligen vad jag använde, betydligt bättre än jag själv. Hon var helt fantastisk alltså. Men nu jobbar hon inte kvar så jag har ingen aning om vad det är jag har använt tidigare! Det var fanktiskt rentav lite jobbigt att gå in och försöka klura ut vad jag skulle ha, för jag känner mig så lost.
 
(null)
 
På måndagen fick jag förresten veta att jag gått vidare till steg 3 i rekryteringen av körledare till Joyvoice! Nu skulle jag öva in 3 olika stämmor till en låt och sedan framföra dessa i en videochatt/telefonintervju. Detta gjorde mig helt bortom mig av stress, till den grad att jag fick tics i hela ansiktet, så jag bestämde mig för att sätta deadlinen kort och få det överstökat. Så 2 dagar efter jag fått mejlet genomförde vi intervjun och jag tyckte det gick helt okej. Inte så bra som jag hade velat (såklart) men mycket bättre än förväntat. När det var färdigt kändes det som jag gick runt på fluffiga moln, jag var så lättad och glad. Oavsett utgången så var jag bara så glad över resultatet och att ha det gjort. Jag verkligen sladdade runt på Ica med min kundvagn och sjöng högt i stallet och dansade med sopkvasten. Ni vet.
 
(null)
 
Jag tog mig en tur till Återbruket eftersom det är en del av mina veckorutiner numera. Jag hittade en klöspelare för 60 spänn! Den var så gott som i nyskick, så det var ett riktigt kap tycker jag. Hittade även en bok av James Frey som skrivit A Million Little Pieces vilken är helt fantastisk, en vägghängare samt en hushållspappershållare som present till Johannas snubbe Jacob haha! Jag tycker det är så roligt att han har en fiskmås på sin dörrmatta, så nu får han en hållare med en (antagligen gås men i mina ögon) fiskmås också. Hoppas han inte blir arg. Jag tyckte jag var rolig i alla fall.
 
(null)
 
Stallet vaar en fröjd den dagen och jag både pysslade om Proppen extra länge samt gick en liten promenad. Hon har alltså stått sedan början av augusti, med undantag för tiden hon är i hagen förstås. Men jag tänkte att en liten, kort promenad kanske kunde göra gott.
 
(null)
 
(null)
 
Det blev dock en ganska obehaglig upplevelse ganska snabbt, då hon plötsligt började ramla framåt i nästan varje steg. Hon verkade antingen så stel, ovan eller öm i benen att hon inte verkade kunna gå ordentligt. Då hade vi bara gått några hundra meter, och tanken på att vi skulle gå dessa meter tillbaka för att komma hem gjorde mig kallsvettig. Jag åkte  efter stallet direkt till Hasselgatan Shop där Kicki jobbar, hon har varit ute och masserat och givit Proppen akupunktur några gånger så hon känner till hennes problematik. Hon har pratat gott om djävulsklo som antiinflammatoriskt och smärtlindrande så jag köpte en burk med det, och åkte sedan tillbaka ut till stallet för att portionera upp det i dagens giva direkt. Jag pratade även med Kicki om en veterinär som heter Marcos som bor i Belgien men kommer till Sverige ibland för att behandla hästar. Han skulle tydligen vara svinduktig (flera personer jag brukar rådgöra med om hästen har sagt samma sak) och kom till Strömstad i slutet av (då) nästa vecka, alltså igår. Jag sa jag skulle fundera på om han kanske skulle ta en titt på Proppen, då jag får känslan av att hennes ben inte blir bättre.
 
(null)
 
Väl hemma sedan dukade jag fram årets första vörtbröd, juledamer och julmust. Detta intogs till lyssnandet av julmusik för det gör mig glad ända in i hjärteroten och jag behöver ej höra något om att det är "för tidigt" för jag behöver ej den negativiteten i mitt liv tack på förhand.
 
(null)
 
Jag hade dessutom fått en KLÄDVIKARE i present av Kajsa, som äger stallet där Proppen står. Jag har säkert skrattat åt dessa klädvikare och tyckt att de varit ett jäkla jangel tidigare, men DRA MIG BAKLÄNGES så bra den var! Jag vek ALLT vi hade den kvällen.
 
(null)
 
Glömde ta före-bild men så här ser min garderob ut nu.
 
(null)
 
Så här såg Bowies' garedrob ut när jag började.
 
(null)
 
Kollade hästhoppning och vek och vek och vek.
 
(null)
 
Efter:
 
(null)
 
Min lediga dag förflöt, det blev torsdag och det stundades jobb 13-20 följt av kick-off med jobbet på Bullseye Saloon i stan.
 
(null)
 
På grund av en ganska olycklig bordsplacering där jag hamnade med tre kollegor som jag inte känner då vi aldrig jobbar ihop, i kombination med deras FETT obekväma samtalsämnen som endast bestod av snusk och sexuella anspelningar varandra emellan, våndades jag så till den grad att jag fick be Johanna ringa mig efter maten så jag kunde gå ut, låtsas att det var viktigt och säga att jag måste åka. Det kändes alldeles för otrevligt att bara resa sig och gå och byta bord, precis som det kändes fel att faktiskt be dem prata om annat. Jag menar, jag är inte pryd och kan vara vulgär också så det var ju inget de gjorde fel egetligen, annat än att jag inte var ett dugg intresserad av att vara en del av den konversationen då jag inte känner dem så väl. Som den syster hon är ringde hon mig, jag gick ut, och kom sedan in igen och satte mig bredvid min chef vid ett annat bord med mina närmaste kollegor, för att jag tänkte säga hejdå. Men då blev det genast så trevligt att jag stannade i 2,5 timmar till och vi gick hem sist av alla. Så slutet gott, allting gott.
 
(null)
 
(null)
 
Dagen efter var det fredag och vad passar väl inte bättre än att efter jobb 11-20 fira att man går in i en ledig helg, med vänner och bio? Nada, I tell you. Så Martin och jag mötte Johanna och Jacob på Park för att mingla och sedan se på Midway. Jag är en liten sucker för krigsfilmer så jag tyckte den var asbra.
 
(null)
 
På lördagen skulle jag upp tidigt för att dels kolla en fälla i Svinesund (Då en kattunge synts till i området mellan dessa tungt trafikerade vägar, tyvärr har vi gjort mängder infångningsförsök utan framgång) men också för att vara i Munkedal klocka 08.50 och adoptera ut katt. Adoptanten till denna katt hade dagen innan rest hela vägen från Gotland till Munkedal, för att sova på hotell, hämta katt och sedan åka tillbaka. Helt fantastiskt om ni frågar mig!
 
(null)
 
(null)
 
Efter att adoptionen var genomförd och jag släppt av adoptanten och hennes nya livskamrat vid bussen, tog jag en tur till IKEA. Jag strosade runt i godan ro med musik i öronen och handlade åt skogen mycket mer än jag hade tänkt. Jag hade dessutom inte ätit frukost så när jag var klar vid 13.00 där någon gång köpte jag mat på deras restaurang och jag tror ärligt talat jag slukade detta på under 3 minuter. Jag var så sjukt hungrig.
 
(null)
 
När jag väl kom hem sedan ägnade jag resten av kvällen åt att sortera grejer, rensa ur lådor och städa. Försöka styra upp det lite liksom.
 
(null)
 
(null)
 
Jag la mig i sängen och sov en timme tills Martin kom hem, ganska direkt efter jag var tillbaka från Munkedal. När jag vaknade sedan sa han att han hade köpt present(er) till mig. Inte mindre än 3 (!) WoodWick-ljus! Han är för fin allltså, jag blev sååå otroligt glad för dessa! Jag älskar, älskar, älskar Woodwick. En av de små han hade köpt tillhörde en av mina favoritdofter (vilka har en tendens att utgå 100% av gångerna precis efter jag upptäckt dem) så den lilla rackaren gick direkt till min så kallade Hall of Fame. Där har jag ställt små exemplar av utgågna dofter, så jag kan ta ett sniff och bli nostalgisk när jag vill i all evighet framöver.
 
(null)
 
På söndagen var jag som ni säkert kan misstänka, helt jäkla slut. Finito. Jag tog morgonpasset i stallet men efter det kom jag hem, tog en dusch och störtdök ner i soffan och där stannade jag resten av dagen under en filt, med ett av mina Woodwick-ljus, Celsius och först hästhoppningen i Verona följt av hockeyn mellan Sverige och Finland. När sistnämnda var slut började jag känna mig lite mänsklig igen, men det var knappt.
 
(null)
 
Martin kom hem med tacos-virke så vi kunde ha taco tuesday but on a sunday.
 
(null)
 
Och Jonny hjälpte mig med tvätten som jag så gladeliken vek eftersom jag har en klädvikare nu.
(null)
 
I måndags tog jag frukosten i stallet och sedan åkte jag hem för att städa lite och sedan göra mig i ordning för en heldag i Göteborg! Äntligen var det dags att träffa min älskade, förra chef Emma igen för första gången på ett halvår OCH vi skulle se Mia Skäringers show No More Fucks to Give! ♥ Showen började 20.00 och vi skulle ses 17.30 för att äta innan, men jag åkte till Göteborg redan strax efter 13.00 för att vara ute i god tid. Jag minns vilket jäkla kaos det var när vi skulle på Ed Sheeran förra årete och hur det fanns exakt noll parkeringsplatser att tillgå.
 
(null)
 
Jag hann givetvis inom Science-fiction Bokhandeln en snabb sväng innan jag skulle möta upp Bumsan lyckligtvis bara 300 meter därifrån. Det känns fel att vara där utan Bowies, det är ju vår grej liksom, men köpte i alla fall ett kattrelaterat spel. Älskar den där förbannade butiken.
 
(null)
 
Att träffa Emma igen var både nervöst, pirrigt och helt jävla underbart. Som jag älskar den människan, hon är en av de personer i mitt liv som gjort absolut störst inverkan och jag har henne att tacka för så otroligt mycket. Jag bara satt och tittade på henne och log som ett fån större delen av tiden. Vi åt på Taco Bar, pratade en himlans massa och begav oss senare till Scandinavium för Mia. Få saker har känts så lämpligt som att gå på den showen med just henne, det var hon som fick upp mina ögon på riktigt för feminismen och allt vad det innebär.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Showen var heeeelt jäkla otrolig! Vilken stjärna Mia Skäringer är. Det var så häftigt hur hon kunde blanda så mycket humor med så mycket allvar, att man i ena stunden skrattade så man grät och tio sekunder senare blev helt knäpptyst för det gick snabbt över till något så sant och tragiskt även om det var relevant. Nu är hon ju inne på slutspurten så det är nog meningslöst att uppmuntra er att försöka se den, men när den kommer ut som film - se den.
 
Jag kom hem strax efter 02.00 på måndagen och jag verkligen totaldäckade i sängen. Jag sov 8 timmar och mina fantastiska stallkamrater hjälpte mig fixa allt åt Proppen den dagen så jag behövde inte tänka på det, men dra åt skogen vadd jag mådde dåligt. Det kändes som jag hade sovit i 3 timmar. Ni vet den där känslan av sömnbrist som går att likna vid bakfylla? Hela rummet bara snurradde och blodet kändes som sirap i ådrorna. Jätteäckligt. Så lång historia kort så mådde jag inte så bra på tisdagen men tog mig ändå igenom arbetsdagen utan problem då vi är inne i lågsäsong nu och det är lugnt på jobbet.
 
Vi hade fått en liten leverans i brevlådan bestående av tre myntajulgranskulor så det var kvällens underhållning kan man säga.
 
(null)
 
Igår mådde jag som tur var mycket bättre även om jag fortfarande var ganska sliten och hade låg energi. Vilket ju inte är så konstigt när man ser tillbaka på veckorna som varit.

La mig på golvet för att sträcka ut ryggen när Sterling kom och la sig hos mig, så jag blev liggandes en bra stund. Det är en av många positiva saker mina katter ger mig, de tvingar mig att stanna upp ofta. Jag flyttar ju inte på dem när de lagt sig på mig, utan somnar och sover hela natten sittandes i soffan om det så behövs, till exempel.
 
(null)
 
Igår hade jag tagit ut en semesterdag, då jag bestämde mig för att anlita den där duktiga, tidigare nämnda veterinären Marcos. Han skulle komma under förmiddagen och jag ville inte behöva stressa till jobbet, så tog ledigt helt enkelt.

Jag tog morgonpasset i stallet och åkte sedan in till återvinningscentralen i stan. Det var nämligen som så att Martin slängde grejer där i tisdags, när jag kom hem frågade jag "du var tog den där pappkassen med elektronikprylar vägen?" varpå han svarade att han slängt dem. Jag hade tänkt HELA DAGEN att jag skulle ringa honom och fråga om han tänkt slänga det som låg i påsen, för där låg nämligen ett par helt nya VR-glasögon. Hans visserligen, men jag kunde inte förstå varför han slängde dem. Hans telefon som passade till dem hade gått sönder så han behövde dem inte längre sa han. Själv fick jag väl dollartecken i ögonen så där som på tecknad film för i min värld var det perfekt Tradera-virke. Men, han hade ju slängt dem.

Så gissa vem som åkte till återvinningen för att leta upp dem. Jag bad personalen där om hjälp och förklarade situationen, så inte mindre än tre av dem hjälpte mig att rota igenom både befintliga behållare, lokalisera tisdagens behållare inne på deras lager, lyfta ner metallkorgen och hjälpa mig rota igenom den också. Tyvärr hittade vi dem inte, men blev väldigt glad för hjälpen av och engagemanget hos personalen. Jättesnällt verkligen!
(null)
 
Jag åkte till Hasselgatan Shop och köpte foder lite snabbt och åkte sedan tillbaka till stallet. Veterinären var sen och det var väldigt tur för mig, så jag hann spola av Proppens ben och borsta henne ordentligt.
 
(null)

Marcos pratade engelska så det gick halvbra för mig att hänga med. Diverse ord som "halt", "kotled" och "djupa böjsenans förstärkningsband" saknas liksom i mitt engelska vokabulär. Som tur är hade han med sig sin fru Alexandra som pratade flytande svenska, engelska och spanska. Så jag pratade svenska med henne, hon pratade spanska med honom och vi pratade engelska.

Jag har upptäckt att jag tycker det är lite jobbigt just när det gäller hästen, jag känner mig ofta kritiserad när de behandlar hästen för jag tycker att de antyder att jag borde veta bättre eller göra saker annorlunda. Jag tror det hela bottnar sig i att jag faktiskt ÄR osäker vad gäller hästen, och då ska det inte mycket till mer än ett fel tonfall för att jag ska känna mig sänkt.

(null)
 
Det blev inte bättre av att det visade sig att han ville ha hennes journal och tidigare röntgenbilder, vilka jag inte hade att tillgå då jag helt enkelt inte tänkt så långt. Det blev ett skitstort stressmoment för mig, att försöka få tag på det när ingen var på kliniken där de låg. Jag ringde till och med försäkringsbolaget och frågade om de kunde skicka "tillbaka" det de fått för reglering av försäkringen, men det kunde de inte. Sedan ville det sig så illa att tydligen är Sophie överkänslig mot sedering, så när de sederat henne inför att de skulle sätta kortisonsputa i benet så ramlade hon ihop. Det hade tydligen aldrig hänt dem förut, själv hade jag ingen aning om vad som är normalt och inte. Jag har tyckt varje gång att det varit obehagligt att hon svajat så när hon sederats men jag visste inte det var onormalt. Annars hade jag givetvis sagt till innan.
 
(null)
 
(null)

Sedan så upptäckte de vid rörelseproverna att hennes andning fortfarande var ansträngd, vilket hon ju behandlats för en längre period. De gick in med en kamera i nosen på henne och upptäckte att det var en långt gången inflammation i luftgången som ströp lufttillförseln. Jag stod och höll i bremsen (en ögla på en pinne som man liksom sätter runt hästens mule och drar åt jättehårt, för att få dem att stå till) på Sophie när de drog ut kameran och det plötsligt började strömma blod. Då brast det lite för mig. Det var inget farligt i sig men det gjorde mig så ont att "utsätta" henne för allt detta, det var uppenbart så obehagligt och smärtsamt för henne.
 
(null)
 
(null)
 
När de sedan åkt och jag stod kvar med tre olika sorters mediciner, fyra sprutor och en söndersederad häst som blödde ur nosen var jag tvungen att bryta ihop. Jag ställde mig med ansiktet mot Sophies hals och grät så jag hulkade. Det var nog första gången jag faktiskt blivit riktigt, riktigt ledsen över hennes prognos för tidigare har det känts som att det ska lösa sig. Men efter att de åkt kände jag mig som världens sämsta hästägare som stod inför den omöjliga uppgiften att få Sophie frisk.
 
Proppen hade dock fått stark, stark medicin så hon delade inte min sorg utan stod och snarkade högljutt. Vilket ändå fick mig att le lite mellan tårarna.
 
(null)
 
Medicinen jag har fått vägrar hon förstås att äta. Hon har fått så mycket äckliga kosttillskott så länge nu att hon är så obotligt skeptisk mot allt jag ger henne, hon tar inte ens ett äpple ur handen på mig. Den ena medicinen fick jag 10 påsar av, för att ge två stycken dagligen, men 5 av dem har redan (för)svunnit då jag använt dem i olika konstellationer för att lura i henne dem. Men icke sa nicke. Så nu står jag utan 50% av medicinen hon skulle haft och utan att ha fått i henne en smula. Jag blir jävligt frustrerad samtidigt som jag förstår henne..
 
Ska ge sprutor i halsen några dagar också. Yay. Men, det kunde ha rört sig om 2 veckor igen och det gör det som tur är inte. Passade på att slänga ett öga på journalen från tidigare besök.. Där hade veterinären skrivit "Ledbandet är så gott som borta. Försökt förklara för ägare att prognosen inte är god". Försökt? Vad betyder det? Betyder det att hon förklarat för mig att det är kört men att jag inte accepterat det? Håller jag på och förskönar detta? Inser jag inte allvaret eller är deras definition av "dålig prognos" inte densamma som min? Det är ganska vanligt att hästar döms ut för att de inte går att rida på längre liksom, det kan vara en "dålig prognos". Men det är inte en dålig prognos i min värld, bara hon får leva smärtfritt så har vi vunnit.

Förbannade hästjävel. Nu ska du bli frisk.
 
Jag var väldigt låg och ledsen när jag var klar i stallet sedan, men jag stannade kvar mycket längre än nödvändigt. Fixade åt alla hästarna i stallet bara för att få rensa huvudet lite. Frågade Martin om han ville äta pizza med mig, utan att ens förklara hur jag kände mig så fattade han direkt att besöket inte hade gått så bra och ordnade hem min favoritpizza på direkten.

Vi åt pizzan framför Mio min Mio som jag köpt nyligen eftersom jag blivit så nostalgisk och börjat titta på en massa Astrid Lindgren. Det var säkert 20 år sedan jag såg den filmen sist, MEN jag börjar gråta bara jag hör filmmusiken. Den är så otroligt vacker.

Vi båda somnade på soffan framför filmen trots att det knappt blivit kväll. 
 
(null)
 
Jag städade lite och satte mig sedan ner och började skriva på detta inlägg.. försökte hitta något slags lugn med sådan där brasa på TV och lite musik men varenda litet ljud gick mig på nerverna och det kändes som jag knappt kunde andas. Så jag fick bara stänga ute nästan all sinesstimulans för att försöka hitta tillbaka till någon form av harmoni inombords. Det gjorde gott tror jag, för jag kunde somna strax efter 23.
 
Väcklarklockan ringde 06.00 imorse för jag ville så gärna ta god tid på mig i stallet innan jobbet. Så jag åkte dit, gav frukost, försökte med alla tänkbara medel få i Sophie sin medicin, misslyckades, blev oerhört frustrerad och när jag skulle sätta sprutan i halsen blev hon så sjukt orolig att hon rent instinktivt trängde in mig hårt i väggen, så hårt att jag tappade andan. Jag reagerade i min tur lika instinktivt med att slå henne i sidan hårt en gång för att få henne att flytta på sig, så ni kan ju gissa hur lätt det blev att sätta den nålen sedan. Jag vet inte vem av oss som var mest stressad. Men efter en stunds gnuggande på halsen kunde jag sätta nålen, hon ryckte till, frös till i en sekund, och ställde sig sedan och åt sitt hö. Denna nål var typ hälften så lång som de var sist, så den kändes väl nästan inte alls. Tur var det, för vätskan var vansinnigt trögflytande och tog jävligt lång tid att få in. Efter det gick vi en promenad på 30 minuter, enligt veterinärens order. Det är egentligen inte så bra för hennes ben, men hon behöver få igång andningen för att hosta/frusta upp alla döda bakterier sa han.
 
Trots att jag var där så himla tidigt och skyndade mig blev det bråttom hem innan jobbet. Jag hann i alla fall äta frulle och ta en dusch, för att ladda om inför 10 timmars jobb.
 
Jag har min rast nu vid halv fem och har redan dragit i mig 600 mg koffein. Är onekligen ganska sliten, men känner ändå att läget är så under kontroll det kan vara.
 
Mycket nu.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.