way down in the hole

Häj lilla bloggisen och alla som läser.
 
Jag vill börja med att berätta att idag är en sorgens dag, då vi blev tvugna att avliva familjens katt Majsan. Hon flyttade till oss år 2004 som kattunge och har levt hela sitt liv på Söle, precis som Signe. Angelika fick Majsan i present av sin bror Patrik, väldigt spontant så där, då deras katt hade fått ungar. Hon tackade ja till att ta emot henne och pappa inflikade att om det blev en helsvart kattunge i nästa kull (då deras andra katt väntade en kull också) så var han intresserad av den också. Han ville ha en svart katt som hette Tudor nämligen. På den vägen kom Signe och Majsan till oss som små, inte kullsyskon men de hade samma pappa och var födda med några dagars mellanrum. (Signe blev ingen Tudor då vi först trodde det var en tjej, som visade sig bli en pojk ändå.)
 
Majsan hade njursvikt och hyperaktiv sköldkörtel, även om de behandlade henne för sistnämnda så visste vi att hon levde på lånad till. Hon blev snabbt mycket dålig och idag hade hon svårt att andas ordentligt. Det visade sig att hon hade vätska i buken. När hon fick lugnande inför avlivningen försvann hon nästan direkt, så svag var hon..
 
Jag hoppas så innerligt att det är sista gången på väldigt länge jag behöver gå igenom ett sådant här avsked igen. Det gör så ont.
 
Jag älskar dig Majsan. Så, så, så himla mycket. Tack för dessa 16 år. 
 
(null)

Jag tänkte jag skulle ta tillfället i akt att skingra tankarna lite genom att berätta vad som hänt den senaste tiden. Det var ju ändå 3 veckor sedan sist.
 
Det är - dagens omständigheter åsido - bra med mig. Jag är inne på dag 23 av permitteringen tror jag. Jag ska inte ljuga, jag tycker det är ganska skönt. Nu har jag t.ex. varit ledig i en vecka. Det kommer bli ett jävla bakslag ekonomiskt så klart men det finns inget jag kan göra åt det så det är bara att göra det bästa av det tänker jag. Jag tar morgonpassen i stallet måndag till fredag, gör en massa saker efteråt och är ändå hemma ganska sent vissa dagar ändå. Så jag kan ändå fördriva tiden med vettiga saker, det kan jag lova. De dagar jag inte måste vara i stallet tidigt på morgonen sover jag alldeles för länge, får huvudvärk och mår dåligt. Så det är ganska lätt att motivera sig till. Att vi haft sånt fantastiskt vårväder har definitivt inte gjort saken sämre.
 
Jag försöker gå promenader med Proppen varje morgon. Det har gått väldigt bra förutom de senaste dagarna, då har det inte blivit så mycket. Som tur är går hon i hagen så stor del av dygnet ändå så hon får ändå röra på sig en del. Min älskade häst. Jag vet inte var jag hade varit om jag inte haft stallet att åka till.

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Sist jag bloggade så sa jag ju att jag tänkte gå ett varv i Strömstad och handla av en massa småföretagare, saker att lotta ut till förmån för våra katter. Jag fick nog med nästan varenda butik som inte var väldigt nischad typ kläder, elektronik och smycken. Sånt är ju svårt att hitta en grej som passar/tilltalar majoriteten. Men det blev ett riktigt trevligt äventyr där jag fick minglat en hel del med ägarna av butikerna och förklarade mitt ärende. Vissa var så snälla att de skickade med bonusprylar. Jag hoppas så innerligt att de klarar av denna kris och finns kvar sen när det är över. (Martin bad mig häromdagen om att INTE prata om corona här hemma, det är ju det enda man pratar om överallt, men jag märker hur otroligt svårt det är att låta bli.)
 
Anyway, jag hittade till Torills garnbod som tydligen var helt nyöppnad. Köpte lite garner att virka bläckfiskar av. Så bor du i Strömstad och behöver garn, please show her some love!
 
(null)
 
Det tog sammanlagt runt 3 timmar att bli klar. När jag kom hem sedan fotograferade jag allt och la upp en video på Katthjälpens sida där jag förklarade min tanke och mitt syfte med detta, och hoppas våra följare är riktigt sugna på lite prylar från Strömstad.
 
Från en av mina absoluta favoritbutiker i stan; The & Krusiduller. Ett paket med servetter och en tändsticksask med kattmotiv, en jättevacker mugg med tesil och mitt personliga favoritte Sweetheart.
 
(null)
 
En massa lyxigt godis från Lolas konfektyr.
 
(null)
 
Här ser ni en samling av allt. Jag köpte en lampa, en bricka, prydnadskatter i gjutjärn, ett set med produkter för ansiktsvård, två muggar, en Willow Tree-figur, en handduk, tre böcker samt ett set med serveringsfat och plockbestick med havstema. Är så otroligt nöjd med dessa grejer, hoppas folk ska tycka om dem.
 
(null)
 
Så här nöjd var jag. Jisses, tar verkligen aldrig selfies längre har jag märkt haha.

(null)
 
Okej det kommer dyka upp en del random kitty pics bara för att jag älskar dem.
 
(null)
 
Efter att luftvärmepumpen gått sönder har jag mer eller mindre levt under min värmefilt. Jag har blivit väldigt populär på köpet.
 
(null)
 
(null)
 
Nestor är så otroligt go, för varje morgon och varje kväll hoppar han upp i sängen och vill busa. Jag drar med handen under täcket så jagar han den helt frenetiskt. Det är så roligt, jag vet inte vem av oss som har mest skoj. Efter det ska vi gosa. Jag älskar denna katt alltså, vet inte om jag någonsin kommer kunna släppa honom ifrån mig. 
 
(null)
 
(null)
 
Tidig morgon när jag åker till stallet.
 
(null)
 
Jonny följer alltid med mig ut och ner till bilen.
 
(null)
 
Pappersarbete med experthjälp.
 
(null)
 
Det blir mycket av detta kan jag säga. MYCKET. Jag somnar ofta mellan 22-23 på kvällarna numera för att jag faktiskt upprätthållit någon form av dyngsrytm. Tyvärr innebär detta dock oftast att jag "somnar ifrån" så jag vaknar några timmar senare och måste borsta tänderna och så, det är väl inte helt optimalt men när jag blir trött så däckar jag.
 
(null)
 
Mitt stenskott i rutan. Intalar mig om att jag kan sia om världsekonomin i kurvan den avbildar (den är på väg upp nu igen så oroa er inte).
 
(null)
 
Kolla så otrolgt gött hon har det i solen. Det blir väldigt varmt mot den väggen på morgonen, helt underbart.
 
(null)
 
(null)
 
I julklapp tror jag att det var, fick vi bland annat proteinpannkaksmix från Bodylab av jobbet. Jag provade den häromdagen och holy macaroni så gött det var! Man ska nog inte förvänta sig exakt detsamma som vanlig pannkaka men den blir superfluffig och kanske något torrare. Annars awesome.
 
(null)
 
Random kitty pics:
 
(null)
 
(null)
 
Sterling har börjat lägga sig bredvid mig på morgonen.Så oerhört mysigt, och Artemis ligger alltid mellan mina knän.
 
(null)
 
(null)
 
Lilla Lana som faktiskt fyller 11 år idag! Grattis vår sura, karismatiska Bananister. ❤
 
(null)
 
För ett tag sedan tog jag mig en powernap dagtid, bara för att solen lyste in så skönt genom fönstret. Det kan vara anledning nog om ni frågar mig.
 
(null)
 
När jag var på shopping spree i stan köpte jag även några enstaka prylar till mig själv. Bland annat köpte jag en ny bok som jag hört mycket bra om! Jag läste så otroligt mycket förr, minns om jag var hemma från skolan för att jag var sjuk så kunde jag läsa en bok från pärm till pärm. Sen jag slutade skolan har jag dock inte läst regelbundet (fast jag fortsätter köpa böcker, ironiskt nog) men nu är jag fast besluten om att börja igen. Råkade dock köpa fel bok i ordningen, nämligen 1794, så bad Martin som ändå var i stan dagen efter att köpa 1793 också. Har faktiskt läst 130 sidor än så länge, det låter inte mycket men för min utbrända hjärna som knappt klarat läsa alls på flera år är det en stor bragd!
 
(null)
 
Självklart lite kärlekste (Sweetheart) till mig själv.
 
(null)
 
Jag passade även på att handla på Kids & Co. på Nordby då de hade 40% rabatt på allt i butiken. Jag hade ett presentkort på köpcentret som jag också fått från jobbet, som jag köpte mig två stycken Woodwickljus för. De går varma här hemma nu må ni tro, när jag är hemma mycket mer.
 
(null)
 
Morgongos med min bäbis.
 
(null)
 
Morgonsolen tittar in.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Värmefiltsgos med Nesty.
 
(null)
 
Och även Artemis och Sterling.
 
(null)
 
Och ni må tro att jag uträttat en hel del kattärenden under permitteringen! Det finns massor av flexibilitet nu vad gäller körningar och veterinärbesök. På bild syns Mintu som varit hos veterinär två gånger och dessutom bytt jourhem. Hon kissar lite fel inomhus men hennes jourhemsmatte är helt jävla underbar som inte ger sig i sökandet efter lösningen och vad som felas henne. Hoppas, hoppas vi får bukt med problemet.
 
(null)
 
Artemis på span när bestie rullar in på uppfarten.
 
(null)
 
När man har på sig annat än stallkläder, jobbkläder och onesie! Måste förevigas!
 
(null)
 
Vi fick ÄNTLIGEN företagsswish!!!! Jag fick numret ganska snabbt men fick tamejsjutton inte till det med registrering och aktivering och allt, så var tvungen att besöka Nordeas kontor för att be om hjälp. Den supertrevliga kvinnan där svarade att de inte jobbade med sådana frågor där så hon hade inte svar på hur jag skulle göra men erbjöd sig ändå försöka. Och vi lyckades! Få igång både föreningens och min egen swish, jag firade direkt genom att swisha en tia. Vilken otroligt bra service också, för övrigt! Att säga "jag har tyvärr ingen aning om hur du gör för det är inte mitt område men jag kan försöka". Även om det tog säkert en halvtimme.
 
(null)
 
Jag var och adopterade ut Fred och George. Kolla så underbar bild jag fick av deras nya matte.
 
(null)
 
Ännu mer adoptionskontrakt som dimpt ner i brevlådan. Amazing. Få saker är så fantastiska som att adoptera ut våra katter.
 
(null)
 
Promenad längs havet med Proppen. Det körde förbi en motorbåt, det gick bra. Men vågarna som uppstod? VÅGORNA?!?!?! Läskigaste i kommun.
 
(null)
 
De har fått börja gå i en ny hage nere vid grusvägen, så nu känns det nästan som sommaren är på intågande.
 
(null)
 
Eftermiddagarna spenderas väldigt ofta i soffan. Här med Artemis, en Celsius och The Wire på tv. Har tagit mig igenom första säsongen nu, mot all förmodan. Har hört att den ska vara så fantastiskt bra men ska erkänna att jag förstår inte så mycket av den.
 
(null)
 
Här är ifrån en annan dag då jag mötte Augusta i stallet. Vi bestämde oss för att gå en promenad ihop men hon erbjöd att jag kunde få rida Zessan så kunde hon gå med Proppen. Det var så roligt att rida igen, det var otroligt längesedan!
 
(null)
 
Värmefiltshäng (notera elementet i bakgrunden, fick låna den av farmin, den räddade mitt liv även om jag fortfarande var sjukt frusen).
 
(null)
 
Här ser ni hur temperaturen i huset (vardagsrummet) steg från nästan 17 grader till nästan 24, haha. Jag har lugnat mig nu, jag lovar. Behövde bara tina upp benmärgen.
 
(null)
 
Solhäng i stallet i väntan på att hästen ska äta sin frukost. Har med den bara för att påminna mig själv om hur jävla gött det är ibland.
 
(null)
 
Random kitty pics:
 
(null)
 
(null)
 
Insåg några dagar i efterhand att jag missade några butiker i stan. Så shoppade lite till, denna gången på Skattkistan (heter den va?), Hannas Skafferi och Västerläge. I sistnämnda butik skickade hon med en extra vinst som vi får lotta ut till förmån för kissarna, så otroligt snällt.
 
(null)
 
Eftermiddagshänget.
 
(null)
 
När jag var på Coop såg jag vår telefonlista från handlingshjälpen Strömstad sitta uppe i entrén. Kände onekligen ett uns av stolthet för vad Johanna och jag åstadkommer ibland alltså.
 
(null)
 
Mera kitty pics för det ger mig ro i själen:
 
(null)
 
(null)
 
Bowies fyllde år!! Hela 37 år faktiskt! Grattis grattis till honom! Vi firade bland annat med ett besök på Pinchos i Uddevalla, och givetvis var bästa Johanna med som alltid när det ska firas födelsedagar. Vi brukar ofta köra ett Escape Room också men eftersom de stängt gränserna till Norge så valde vi att skjuta upp det tills vi kan åka dit, för att slippa åka till Göteborg för sakens skull.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Min lilla Nestor skulle till veterinären för att rensa öronen. De var sååå hemskt fulla i skabb när han fångades in. Även om den behandlats så fanns mycket skit kvar som han inte låter mig rensa ut. Vi var inne för några månader sedan och rengjorde men det blev bara värre. Så nu fick de söva honom och spola ordentligt tills det var skinande rent i öronen. Det gjorde otroligt gott, men han var som alltid väldigt nervös så klart. Vem kan klandra honom.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi firade även Bowies lite till i efterhand med en Budapestlängd från Backlunds!
 
(null)
 
Och jag var på promenix med Proppen.
 
(null)
 
(null)
 
Det otroligt fina vädret gör det möjligt att äntligen kunna vädra. Så skönt att få in frisk luft men också kul för katterna att kunna titta ut, även om de ser helt förskräckta ut haha.
 
(null)
 
Min fina vän Sanja kom in i butiken när jag jobbade för ett tag sedan. Så roligt att ses, det finns alltid massa att prata om även om vi inte träffas ofta alls längre jämfört med förr då vi nästan alltid hängde ihop.
 
Hon gick iväg en sväng och när hon sedan kom tillbaka så hade hon med sig en present. Hur fint?! Det var ett Woodwickljus av min favoritdoft, hon känner mig så väl. Vi minglade ett bra tag till och det gjorde så gott för själen, ni vet.
 
(null)
 
(null)
 
Ägnade nästan en hel kväll åt att packa Traderavinster och även vinster och sådant vi säljt via Katthjälpenn. Så skönt att få sånt gjort, det är ju så tråkigt.
 
(null)
 
Snälla säg att det är någon mer i min umgängeskrets som kollat på Tiger King på Netflix? Jag har kollat igenom den FYRA gånger! Jag är helt besatt, det är verkligen ett av det sjukaste jag någonsin sett haha. Om du inte sett den, håll i hatten, you're in för such a treat!
 
(null)
 
Jonny och jag chillar i solen mot husväggen efter jag slutat jobbet, hann fånga några av eftermiddagens sista solstrålar.
 
(null)
 
Ville även bara visa mitt lager av Woodwickljus. Kanske klarar mig till sommaren på detta. ÄLSKAR DEM.
 
(null)
 
Bowies och jag spelar ju ett spel som heter Cat Lady. Jag har varit så bitter då jag nästan alltid förlorar numera, men när vi två spelade sist så slog jag till med ett rekord och slog honom så jääävla stort att nu vill ingen av oss någonsin spela det igen. Jag för att jag aldrig kommer kunna slå den prestationen och han för att han förlorade så stort. Haha.
 
(null)
 
Johanna och jag hjälpte min farmors syster Kerstin med att handla häromdagen, då hon ska hålla sig hemma. Det var roligt, och så snällt av Johanna att hjälpa till. Det var superkul att träffa Kerstin igen, gud så lik farmor hon är. Så snäll och rar. Hon bad oss köpa påskliljor i krukor på Ica men de var dessvärre slut så vi tänkte åka till Blomsterlandet efteråt. Dock glömde vi av det helt så när hon frågade föörsynt om blommorna erbjöd vi oss att åka tillbaka till stan och handla igen. Hon passade på att beställa lite fler blommor av oss så det slutade med att vi köpte ett gäng olika sorter åt henne. Det känns så skönt att kunna hjälpa.
 
(null)
 
Fick även den goda nyheten att min sadel nu var såld!!! Som jag väntat! (Och som jag tvekat innan jag bestämde mig!)
 
(null)
 
En försenad födelsedagspresent till Bowies. Köpt på Strömstad Bokhandel såklart för extra support.
 
(null)
 
Jag bestämde mig häromdagen för att klippa Proppens man då den är så himla ojämn av olika skäl. Har ni sett så förskräckligt. Hästarnas version av pottfrilla? Aja, det var nödvändigt eftersom jag är oerhört restriktiv med att klippa av hennes man och svans för jag vill att den ska vara så läng som möjligt. Men är den sliten blir den ju inte längre, så.. det behövde göras. Men nu har jag gett mig själv klippförbud i ett halvår. Minst. Problemet är när man ska börja "jämna till" och det bara blir kortare och kortare.
 
(null)
 
Johanna och jag har faktiskt varit ute på ett par barbackaturer på Kajsas tinkrar Gina och Saga, med Proppen i lina efter. Det har varit såååå otroligt mysigt! Tyvärr mest bilder från henne då jag haft händerna fulla.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Alltså vädret. Så fantastiskt.
 
(null)
 
Ett av föreningens nyaste tillskott; katten Farbror. Farbrors familj flyttade men struntade i att ta honom med sig, så han levde hemlös länge. Nu är han inne i värmen och tryggheten. Han är så go.
 
(null)
 
Nestor päser.
 
(null)
 
Häromdagen satt jag hemme hos Johanna och chillade i soffan medan Bytt är bytt var på TV. De tog fram denna bil och jag sa "är det en P1800?" vilket är typ den enda modell jag känner igen eftersom det är en sådan pappa håller på att bygga ihop. Tro sjutton att det var det, jag blev så stolt så tyckte det var värt att föreviga.
 
(null)
 
Vi var även på Återbruket där jag hittade denna enorma klöspelare i nyskick för 200 kronor. Köpte den utan att blinka. Katterna tyckte mycket om den faktiskt, det tror man ju sällan om det man köper till dem.
 
(null)
 
(null)
 
Häromdagen var Johanna här för att byta däck på sin bil, då hon förvarar dem i vårt garage. Hon var så ambitiös och ville göra det själv, och var vid gott mod när hon började bara för att inse att domkraften verkade göra skador i underredet och trots en massa googlande så hittade vi ingen info om var den skulle placeras för att undvika detta.
 
(Lana hjälpte till som ni ser.)
 
Det slutade i alla fall med att jag ringde pappa för att rådfråga och bara en stund senare åkte vi båda till Söle för att han och Simon skulle byta däck på båda bilarna i farmins verkstad istället. Så det blev asbra tillslut, så tacksam för att han alltid ställer upp och hjälper.
 
(null)
 
(null)
 
När vi väl var klara sedan åkte vi tillbaka hem till mig och lagade middag tillsammans. Grönkålspasta så klart. Det var sååå gott. Vid det här laget hade Johanna och jag umgåtts nästan non-stop i flera dagar, det har varit väldigt roligt.
 
(null)
 
Detta är en av mina däcka-klockan-22-moments. Men ni förstår säkert hur svårt det är att låta bli med denna mysfaktor.
 
(null)
 
(null)
 
RANDOM KITTY PICS:
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det kom en ny häst till stallet! Martin och jag åkte dit häromdagen för att titta på den och det slutade med att vi borstade på honom i säkert en timme. Han heter Mascot och är ett av det sötaste i världen.
 
(null)
 
(null)
 
En hektisk livsstil kräver snabb lunch. Sojakorv!
 
(null)
 
Jag virkar ju bläckfiskar ganska ofta men jag tycker det är dötråkigt att slutföra dem dvs. fylla med stoppning och mynta, sen virka ihop dem i botten. Detta resulterade i att jag än en gång hade 24 icke-slutförda bläckfiskar att göra klart. Vi körde ett ryck, Wyoming och jag. 5 Timmar tog det allt som allt, men jag blev bannemej färdig. Nu ska de säljas till förmån för pissarna.
 
(null)
 
Random kitty pics:
 
(null)
 
(null)
 
Jag var hos Mauri för att få bukt med mitt dåliga knä och min ömma rygg. Alltså, han är bara SÅ fantastisk! Han masserae, lossade lite bindväv, använde laser, knäckte (så jäkla frigörande) och använde sig av koppning. Det är så kul att gå till någon som kan använda så många olika tekniker och inte bara göra en eller fåtalet. Det känns som han verkligen kan ge den behandling som BEHÖVS då. Jag är så nööjd, känner mig alltid pånyttfödd och har dessutom inte haft ont i knät på några dagar!
 
(null)
 
Så här ser ryggen ut efter koppningen haha.
 
(null)
 
Någon njuter av solskenet.
 
(null)
 
Jag hade bara sovit 4 timmar den natten, haft morgonen i stallet, åkt hem för att duscha och äta, sen åkt in till Mauri och sen hem. Väl hemma la jag mig på soffan under en filt, elementet nära, Woodwickljuset tänt och brasan på TVn... Läste kanske 40 sidor men sedan tvärsomnade jag och tog en powernap ihop med Sterling. Så magiskt skönt.
 
(null)
 
(null)
 
Ganska så snart efter jag vaknat efter att ha sovit i en timme, fick jag meddelande om att en hemlös, högdräktig katt vi försökt fånga ett tag, gått i fällan. Så det var bara att byta om och åka iväg på ärendet för att hämta henne och installera i sitt jourhem.
 
(null)
 
Sen åter tillbaka till soffläge...
 
(null)
 
Igår ägnade jag nästan hela dagen åt kattärenden. Hämtade Farbror i Bullaren på morgonen och körde in till veterinären, gick lite ärenden i stan (köpte bland annat en vas på The & Krusiduller som var sååå fin, hade tänkt på den dagligen i en vecka innan jag slog till), tog stallet däremellan så klart och kunde vara hemma i två timmar innan det var dags att ge sig ut igen för att hämta Farbror hos vet och köra hem, samt hämta två andra katter som skulle flytta till Göteborg. Saker och ting gick inte som planerat, så jag var hemma ganska sent och då oerhört dränerad.

(null)

Kördatan den dagen..
 
(null)
 
(null)
 
Martin var dock underbar och köpte med takeaway från Park hem. 
 
(null)
 
Halloumiburgare. Nom nom.
 
(null)
 
Vi fotade alla bläckisar som snart kommer upp för försäljning.
 
(null)
 
Det är så här Wyomnig tigger av mig förresten. Med ryggen mot mig. Så ovärdig är jag av hennes bedjande uggleögon.
 
(null)
 
Idag då så toog jag morgonen i stallet och när jag kom hem städade jag, sedan gick Martin och jag ut en sväng och jag tog med Artemis i sele. Hon fick utforska runt huset och jag tror hon tyckte om det även om hon var väldigt stressad stundvis. Hon är så cool med det mesta så det förvånar mig, särskilt eftersom hon levt på gatan i betydligt stökigare miljöer. Men hon hade det i alla fall gott i solen. Åt gräs, spydde, och åt lite mer gräs. Knäppa katt.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Johanna kom hit en stund och sedan åkte vi till Söle. Hon var med när vi tog bort Majsan, och tröstade bland annat min lillebror Simon som var helt knäckt. Det var superjobbigt att låta Majsan gå men det rådde inga som helst tvivel om att det var det bästa för henne, hon var så skruttig.
 
Johanna stannade här i några timmar efter att vi kom hem också. Vi spelade Cat Lady och det var sköt att tänka på annat.
 
Det får göra ont ett tag. Det är okej.
 
Tack än en gång för att ni läser hörni. Hoppas kunna uppdatera mer kontinuerligt framöver, nu när jag ändå är ikapp. Vilket jag ju alltid säger, men drömma kan man.
 
Kram kram till den som behöver det ❤
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
Trackback