birth of life

Häj häj lilla bloggen and all you peeps readin'.
 
Jag lever, om än lite isolerat. Jag vet att jag är ganska svår att få respons ifrån just nu, och det är för att jag helt enkelt har så överväldigande mycket sms, meddelanden på messenger, PM och kommentarer på Katthjälpens sida att jag bara lamslagits och inte ens vet var jag ska börja. Varje dag är min målsättning att göra något åt det imorgon. Jag kan verkligen känna mig enormt självgod när jag säger att jag har så många meddelanden, nämnas bör dock att det mesta är förenings- och kattrelaterat och inte att jag har så många vänner som sliter och drar i mig, men det är verkligen ingen överdrift.. det är en av orsakerna till att jag inte är så mycket för att snickesnacka i chatt, jag vill bara ha inbox zero (ifall någon upplevt mig kort i text, så är det endast därför). Jag vet inte riktigt om jag bör be om ursäkt för det, men vill ni mig något brådskande så ring mig istället.
 
Beskedet om Sophie har tagit mycket hårt på mig. Mycket hårdare, eller mer illa, än jag kunnat föreställa mig. Även om jag i en viss mån var förberedd på detta; jag köpte henne skadad och visste att den dagen vi skiljs åt kommer det att vara just pga benet, men jag trodde ändå på något vis att det skulle vara under mer kontrollerade former. Jag trodde vi skulle göra ett återbesök hos veterinären i slutet av sommaren och kanske då konstatera att senan fortfarande var skräp, och ta bort henne då pga det. Artrosen har jag hela tiden tänkt att hon kunde leva med, inte att den skulle blossa ut så här aggressivt och ge mig max en månad eller två. Jag vet inte. Det känns så bottenlöst surrealistiskt. Man blir väl aldrig redo, det är kanske mer det allt handlar om.
 
Jag har varit så ledsen nu i en månad. I en månad har jag inte varit mig själv. Jag har aldrig varit deprimerad men denna månad har jag nog ändå upplevt något snarlikt. En del av mig vill bara sticka huvudet i sanden och en annan vill bara få det överstökat. För cirka två veckor sedan pratade jag med Marcos (en veterinär som behandlat henne tidigare) som sa att han inte tyckte jag skulle ta bort henne nu, och föreslog en behandling som han erkände dock inte hade goda chanser. Jag rådgjorde med 3 andra veterinärer och ingen av dem kunde se hur behandlingen skulle kunna hjälpa henne. Jag gjorde själv en massa, massa research och kunde inte heller se hur behandlingen skulle kunna hjälpa. Att spruta in en viss sorts gel mellan benbitarna för att bygga upp ett artificiellt brosk och minska friktionen mellan dem förstår jag, men jag och de andra veterinärerna såg inte hur Marcos menade att det skulle hjälpa mot de vassa benbitar som finns som aggressiva utväxter och pålagringar runtom kotan och upp längs benet. Jag fylldes av hopp en kort stund, innan jag tvingades inse att han antagligen inte förstått vidden av problemet då han inte sett röntgenbilderna och vår konversation var på engelska så jag hade lite svårare att uttrycka mig, och gav upp idén om att prova behandla. Jag kände att om jag börjar behandla kommer jag kanske tappa fotfästet och inte inse att hästen faktiskt lider och har ont, och jag vill inte att Sophies sista tid i livet ska vara med smärtor 24/7. Vi närmar oss redan med stormsteg och jag måste ta mitt ansvar, innan det gått för långt. Det gör så fruktansvärt ont.
 
De senaste dagarna har jag faktiskt inte ens varit i stallet. Precis efter beskedet kunde jag vara i stallet 8-10 timmar åt gången. Men efter att ha kommit hem från stallet bröt jag ihop, varje dag, i tre veckors tid. För att få en liten andningspaus valde jag att inte åka ut alls. Hon går ändå på bete dygnet runt nu, så för henne spelar det ingen roll. Idag var jag dock där igen, och det räckte med att jag parkerade på grusplanen så kom tårarna. Om allting klaffar med alla involverade, är det mindre än 2 veckor kvar tills det är dags nu. Jag tog bort det sista från utanför hennes box, och tog ner hennes boxskylt. När hon är borta vill jag att allt sånt är klart, så jag slipper tänka på det.
 
Någonstans mitt i detta försöker jag känna tacksamhet för att jag fick denna tid på mig att förbereda, mitt under permitteringen dessutom, och att jag inte bara kom till stallet en dag och hon stod på 3 ben. Att jag (peppar peppar ta i trä) inte tvingats göra detta med kort varsel, utan kan planera och ta den tiden det behövs.
 
Ja ni.. jag kan säkert älta detta i all evighet. Hur gör man ens för att ta sig igenom detta? Jag vet inte.
 
Hur som helst hade jag tänkt berätta om vad jag gjort sedan jag skrev för en månad sedan.
 
Vi var på en fin promenad, Johanna, Martin, Proppen och jag. Detta var dagen innan jag upptäckte hennes svullnad i benet. Little did I know då, att det skulle bli vår sista.

(null)
 
(null)
 
(null)
 
Här upptäckte jag svullnaden, dagen efter. Som ni ser är hennes vänstra kota större än den högra. Kate kom ut dagen efter det och gav sin kloka input, vilket var första gången insikten landade i mig att det nog var kört.
 
(null)
 
Kylning av benet för att få ner svullnaden.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Men för att skriva om annat. Vi fick en leverans från Mjau, som haft en kampanj där de sålt "katthjälparpaket". Privatpersoner har alltså gått in på deras hemsida och köpt kattmat som sedan levereras ut till olika föreningar och katthem runtom i Sverige. Ni må tro vi blev glada när vi fick veta att vi var en av de utvalda att få ta emot en del av första leveransen. Jonny var givetsvis snabbt på plats för en liten photoshoot.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Artemis får följa med ut i sele då och då, det tycker hon är kul.
 
(null)
 
Martin och jag tog oss en tur till Göteborg för lite ärenden. Vi har det senaste halvåret haft 3 katter inne på Anicura och Blå Stjärnan, som vi inte kunant rädda, och eftersom jag är blödig som helvete så valde jag separat kremering. För att få någon form av värdighet till de fruktansvärda liv de levt. Så nu skulle vi dit och hämta upp askorna, samt möta upp en tjej från en annan förening i Göteborg som hade lite saker att skänka till oss. Martin är så snäll som följer med, vi hade inga andra ärenden i Göteborg bortsett från detta. Jo, jag skulle lämna en lotterivinst hos en kvinna som bodde i Uddevalla.
 
Vi tog tillfället i akt att under resan prova denna nyhet från Celsius. Det blev Martins nya favorit, själv tycker jag Peach Vibe är oslagbar.

(null)
 
Jag skulle även till Posten innan och skicka massa, massa paket. Är stammis där numera.
 
(null)
 
På kvällen la jag mig i soffan under en filt och började läsa uppföljaren till 1793, nämligen 1794. Nu var det ju längesedan jag malde mig igenom böcker, men dessa två är ganska så säkert två av de bästa jag någonsin läst. Jag har ju inte läst på länge, inte ens kunnat läsa, men jag läste ut båda de här på en vecka vardera. Och jag läste - för mig - stora delar i taget. Mellan 100-250 sidor per gång. Och jag skulle kunna tänka mig att läsa de båda en gång till direkt. Språket är fenomenalt. Rekommenderas verkligen.

(null)
 
Nestymon bein' all cute.

(null)
 
Så blev det dags att åka till kliniken för att få svart på vitt vad som är fel på Proppen. Vid det här laget var jag övertygad om att det var hennes sena som gått åt skogen, hade inte en tanke på att det kunde vara artrosen. Snälla pappa hjälpte mig att köra.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Väl framme hos veterinären fick vi låna en box under tiden vi åkte iväg för att käka, då vi var där i väldigt god tid.
 
(null)
 
Och jag fick en av de finaste bilderna jag någonsin tagit på Proppen min. ❤
 
(null)
 
Inne på röntgen. Berättade att hon är känslig för lugnande, så hon fick en dos motsvarande till en shettis på 200kg. Det verkade funka perfekt, man tror ju att så här robusta hästar ska behöva mycket sedering men hon har ramlat ihop en gång vilket är väldigt ovanligt. 
 
(null)
 
Första röntgenbilden som togs. Här stod det klart för mig att benet var bortom räddning. Till och med jag som inte är utbildad kan se att det är alldeles för mycket skrovligheter på för många ställen.. och värre kommer det bli med tiden.
 
(null)
 
Min älskade, älskade häst. Så oskuldsfull och oförstående inför min smärta och ångest.
 
(null)
 
Har spenderat många stunder sittandes i hennes box eller hage, och bara tittat på henne.
 
(null)
Mycket horisontalläge på soffan med katterna blir det, när motivationen tryter.

(null)
 
Vi var med i en tävling arrangerad av Bamses Katthjälp där vi tävlade om att vinna sand och mat för 10.000kr från Four Friends. Vi lockade följare att rösta på oss genom att lotta ut 10 stycken kuponger på en låda EverClean. Tyvärr vann vi inte utan kom tvåa, då det inte bara var antalet röster som spelade roll. Vi fick absolut flest röster av alla, vilket gjorde mig så rörd och glad, men varje förening hade en koefficient baserat på hur många följare man hade, som skulle göra poängen mer rättvis. En förening med 1200 följare har ju svårt att få lika många röster som en förening med 6000 följare. Så antalet röster ställdes mot antalet följare, kan man säga, så den med högst procent följare som röstat, vann. Så även om vi fick 500 röster så vann en förening som fick 300 röster, för att de har färre följare än vi. Men de var de värda.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Sterling har börjat sova i min säng på nätterna, bredvid min kudde. Det är så mysigt tycker jag.
 
(null)
 
Och Artemis och Nestor ligger på eller bredvid mina ben i vanlig ordning så klart.
 
(null)
 
Jag hade en period så fruktansvärt ont i ryggen (den akuta smärtan är borta men jag känner fortfarande av det), att jag har börjat sova på min värmefilt. Värmen gjorde smärtan lite bättre. Det är verkligen en specifik kota i bröstryggen som gör ont, tillskillnad från tidigare då jag mest varit stel i muskulaturen ländryggen. Tyvärr har Mauri som jag brukar gå till, pausat sin verksamhet pga. pandemin så han kan inte hjälpa mig. Gick till sjukgymnast i brist på annat, vilket var ett av det märkligaste jag varit med om tror jag haha. Hon tittade på mig som om jag kom från yttre rymden. Jag förklarade väldigt utförligt på vilket sätt jag hade ont och om mina tidigare besvär och förklarade att eftersom det sitter i en viss kota som jag kan peka ut så var jag rädd att det kunde vara något annat än bara lite dålig hållning det berodde på. "Som vadå menar du?" frågade hon mig som om det var en orimlig tanke. Vadå som vadå, det ska väl du som utbildad kunna tala om för mig? Kan det vara ett diskbråck? Artros? Jag vet väl inte vad smärta i en kota kan bero på? Men hon visste inte heller. Det var omöjligt att svara på vad smärtan berodde på och hur det uppstått, informerade hon mig om innan hon ens undersökt mig. Men mest var det pinsamt tyst och hon satt och tittade på mig, jag fick ge mina egna teorier och hon bara dementerade dem men kunde inte ge förslag på annat. Jag fick till och med fråga själv vad hon hade för förslag på behandling eller åtgärd, annars ryckte hon bara på axlarna. Fick en ny tid som jag direkt avbokade.
 
10/10 kommer inte gå tillbaka dit. 
 
(null)
 
Ganska snart efter att jag fått beskedet om Sophie, bestämde jag mig för att göra mig av med alla mina hästgrejer. Inte bara för att jag inte vill ha kvar det, jag behövde få in pengar till hennes veterinärkostnader. Jag hade en del i garaget hemma, sånt från när jag var liten och hade mina första ponnysar men också saker jag köpt till Proppen men inte använder. Jag tog med allt till stallet och samlade ihop det, putsade upp lädergrejer och fotograferade allt. Har till min stora förvåning fått sålt cirka 2/3 av alla saker, konstigt nog nästan inga täcken, men det är nog fel säsong för det. Väldigt skönt att bli av med, för jag vill inte ha det liggandes när hon är borta. När hon försvunnit vill jag inte behöva rensa eller plocka ur grejer, det ska vara färdigt långt innan så jag slipper tänka på det.
 
(null)
 
(null)
 
Bland annat sålde jag två träns som jag haft till Mante och Dominique, mina första hästar jag hade. Det tog emot väldigt mycket faktiskt, för de har ju högt affektionsvärde, men jag var tvungen att ta mitt förnuft till fånga och fråga mig själv vad sjutton jag skulle med dem till, annat än lägga dem i en låda och titta på dem någon gång vart femte år eller så.

(null)
 
(null)

Själv är Proppen helt bekymmerslös. Precis som jag vill att hon ska vara. 
 
(null)
 
Jag tog så många morgonpass jag kunde de kommande veckorna. Jag behövde rutinen att komma upp tidigt och att åka ut till stallet, och vara där i lugn och ro. Vi umgicks många timmar varje morgon, men nu går de ute dyget runt bortsett från förmiddagarna då de kommer in för att sova, och då uppskattar hon inte mitt sällskap så värst mycket utan tycker mest jag stör. 
 
(null)
 
(null)
 
Oväder incoming över Stora Ytten 39.
 
(null)
 
Den obligatoriska bildbomben på mina katter för de gör mig glad. Vi chillar mer än vanligt nu för tiden, när jag är permitterad och hemma så mycket. Ni ser säkert ett genomgående tema.

(null)
 
(null)
 
(Wyoming ligger i sängen när jag är där, stort för mig!)
 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
 
Jag fick en leverans från Lagerhaus. Ska erkänna att jag knappt minns att jag beställt, jag la beställningen tre på natten när jag inte kunde sova. Men det var lite kattrelaterade prylar för föreningen att lotta ut, tänkte jag. De har ett motiv som heter "Stretchy" som jag tror kan gå hem hos följarna.
 
(null)
 
Bowies och jag var på Backlunds och fikade. Jag provade något nytt, en chokladcupcake. Frostingen smakade som kladdkakesmet, så gott.
 
(null)
 
Jag fick även, efter många års letande, tag på en bok jag läst i skolan någon gång fast inte minns när. Jag minns bara att jag tyckte väldigt mycket om den, och så hittade jag den på Bokbörsen för 60 spänn.
 
(null)
 
Vi fick även en leverans från Arken Zoo, ett nytt klösträd till katterna då deras gamla håller på att ge upp så jag ska ge det till föreningen. De hade kampanj på detta klösträd så jag slog till när det var lite billigare än vanligt. Katterna hjälpte till att packa upp och bygga ihop.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Slutresultatet blev detta. Till min stora lättnad använder de det faktiskt.
 
(null)
 
För ett bra tag sedan köpte Martin ett Monopol med Game of Thrones-tema. Jag hade faktiskt aldrig spelat Monopol innan, jag har bara sett att folk blir så himla osams när de väl spelar att jag inte varit så sugen på att prova haha. Ska medge att jag hade en ganska bra förlorar-attityd cirka fem omgångar, men på den sjätte hade jag så. jävla. mycket. otur att jag tappade allt sug på att någonsin spela igen. Martin erkände att jag hade ovanligt mycket otur och tyckte synd om mig, men vadd hjälper väl det när jag förlorade så hårt.
 
(null)
 
(null)
 
För snart två veckor sedan blev jag kontaktad ang. en upphittad, påkörd katt. Ingen ägare gjorde sig tillkänna så med hjälp av några volontärer fick vi den till djursjukhus i Göteborg på jourtid där den blev undersökt och fick vård. Den blev utskriven samma kväll och för att slippa åka långt fick den komma till ett jourhem i Göteborg. Lång historia kort, så var det en kvinna som saknade en katt som såg NÄSTAN exakt likadan ut som denna katt, såg inlägget om den och hittade vem som kört katten, kontaktade henne och fick på så vis adressen till var jourhemmet låg - och åkte och hämtade den utan vår vetskap. Dagen efter blev jag varskodd om att bilen på kvinnans saknade katt, inte alls överensstämde med denna. Vi hade en dialog och jag förklarade oerhört sakligt på vilka vis katternas utseende skilde sig åt och hur jag trodde hon hade en annan katt hemma hos sig nu. Tyvärr nådde jag inte fram, och jag förstår att hon gärna vill att det ska vara hennes saknade katt.. Men det är för tydligt för att förneka eller bortförklara, i mina ögon. Eftersom hon ringt djursjukhuset och gjort anspråk på katten (och de godkände det, på gudarna vet vilka grunder) så tillföll både journaler och faktura på henne, istället för oss. Nu har kvinnan nåtts av fakturan, på 7000 kronor. Naturligtvis är hon upprörd på mig och menar att fakturan är min eftersom vi tog dit katten. Hade det VARIT hennes katt, hade jag säkert varit behjälplig att hitta en lösning. Nu när jag är 100% säker på att det inte är hennes saknade katt och misstänker att hon har någon annans katt hos sig, så har jag istället gett henne erbjudandet att överlåta katten till oss så vi kan ta allt ansvar för både ekonomi och vård, så får hon hellre adoptera den av oss när den är frisk sen om vi inte hittar den riktiga ägaren. Tyvärr vill hon inte gå med på det och det har nu uppstått en konflikt. Det tar oerhört mycket energi av mig men jag måste påminna mig själv om att det är hon som gör fel i att hålla så hårt i denna katt som hon till och med erkänt är osäker på om det är hennes. Hon säger att den har ett hem hos henne oavsett, och det är ju nobelt och så, bortsett från det faktumet att någon annan kanske saknar och sörjer sin katt nu.
 
Jag kan inte påstå att jag gjort mig omöjlig.. har katten inget hem får hon adoptera den för 900 kronor och slippa alla fakturor, inte bara den som kommit hem till henne nu. Jag förstår hennes sida i det hela också, det är verkligen snopet att stå som ansvarig för betalningen för ett veterinärbesök man själv inte valt, men för det första var katten påkörd och behövde vård (alternativet var ju kanske att låta den ligga kvar i vägen och förolyckas eller låta den vara så skadad att den inte kunde ta sig hem) och för det andra, så är det därför man bör försäkra sin katt.
 
Jag blir väldigt illa berörd av situationen då hon säger att katten är skygg och i min värld så är det inte bara för att den inte känner sig hemma utan också för att den har ont, den behövde nämligen mer vård. Men också för att det inte är rätt att göra anspråk på den. Hade jag bara vetat det innan hade jag kunnat stoppa det och övertyga henne innan de hämtade den.
 
Vi får se var detta landar, hon hör väl av sig snart igen. Jag tänker mycket på katten. Och hoppas oviljan att betala denna faktura kan bli det som får henne att överlåta den till oss. Men vi lär väl endast skaffa oss fiender på grund av detta.. gissar jag.
 
(null)
 
Jag bestämde mig för att inviga vår kaffepress här hemma. Vi har ju ingen kaffebryggare. Så intet ont anande gick jag in i butiken för att köpa kaffe, men insåg snart att.. vad fan ska man köpa för något ens? Det finns ju tusen olika kaffesorter, vad ska man ha i en kaffepress? Löste det tillslut, efter lite googlande.
 
(null)
 
(null)
 
Så här såg det ut i min säng häromdagen när jag vaknade. Att Wyoming ligger i sängen är ovanligt, men bredvid Artemis och Nestor desto ovanligare.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Fantastiskt med denna årstid är när middagssolen tittar in. Då kan jag ta en powernap bara för att få ligga i solen.
 
(null)
 
För några veckor sedan fångade vi ju in en högdräktig katt på Överby. Hon fick sina ungar någon vecka senare, och nu var det dags för familjen att flytta till ett nytt jourhem. Det är läskigt att sätta så aggressivt skygga katter i bur, men det gick faktiskt superbra. Förr försökte jag lyfta dem inlindade i filtar och sätta i bur men nu har jag hittat ett annat sätt som inte kräver direktkontakt. Man tränger stegvis in dem i ett hörn och presenterar buren som en flyktväg. Då väljer de oftast självmant att gå in. Denna gång gick det verkligen helt exemplariskt och lugnt till, vilket var skönt för jag var genuint rädd för lilla mammakatt. Hade hon fått panik och flugit runt i rummet hade jag blivit riktigt rädd.
 
Jag fick dessutom se ungarna för första gången. Har ni sett så söta?
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Och så mamma Chilla såklart. Det har gått superbra med dem sedan flytten och mammakatt gör stora sociala framsteg. Medan ungarna växer som ogräs verkligen.
 
(null)
 
På vägen hem stannade vi till för att köpa lite gött. Dessa var väldigt söta, dock inte så goda så jag gav hälften till Martin haha.

(null)
 
Ibland på morgonen tar jag ut Proppen på Kajsas gräsmatta så hon får unna sig lite gräs. Det gillar hon. Det är så ljuvligt att bara sitta bredvid och lyssna på tuggandet.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Martin har smygfotat mig i mitt essä. Det är så här nästan varje kväll ser ut för mig.
 
(null)
 
(null)
 
Jag såg ett par bin i mitt insektshotell!
 
(null)
 
När jag var ute med Artemis kom Jonny med en näbbmus. Trots att de var tre katter som jagade en och samma mus lyckades den komma undan. TRODDE JAG. När jag kom ut igen två timmar senare höll Jonny fortfarande på att plåga den, den var knappt förmögen att ta sig någonstans, att jag ropade på Martin som fick komma och ta ihjäl den med en spade. Katter i all ära men de är så jävla grymma.
 
(null)
 
(null)
 
Nestor däremot jagar bara min hand under täcket, eller i detta fall värmefilten.
 
(null)
 
Jonny var helt utslagen efter sitt torterande.
 
(null)
 
Här läste jag ut 1794. Jag säger det igen; fantatsiskt bra bok. Har nästan förstört mig nu, jag kan inte läsa annat för jag tycker inte att det är lika bra, språkmässigt. Det var ju halva upplevelsen med att läsa.
 
(null)
 
Och så lite mer bilder på Sophie nu ifrån sommarbetet med sina två kompisar Gina och Saga. Ylseröds ikoniska trio sedan tre år tillbaka.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Kajsa tog denna bilden. Älskar den.
 
(null)

Johanna kom förbi för hon ville bada, och vad passar väl bättre än att bada i sjön hos oss? Jag följde med som sällskap, men badar gör jag inte om det är typ 20 grader i vattnet hehe.
 
(null)
 
Jonny välkomnade mig när jag kom hem genom att hoppa upp på bilen. Gullepojken.
 
(null)
 
(null)
 
En grå men ack så fin morgon.
 
(null)
 
Johanna och jag pratade om att jag inte ritat på länge så jag fick feeling och sökte upp en tutorial och provade. Det var roligt!
 
(null)
 
(null)
 
Johanna har varit här en del det senaste. Det har varit väldigt värdefullt för mig, att hon kommit hit och hjälpt mig skingra tankarna. För ett tag sedan kom hon hit och planterade grejer i våra pallkragar. Jag satt bara och tittade på, kände mig nästan som en pensionär som fått komma med ut haha. Sparade en bild hon la ut på sin story den dagen. Se så duktig hon är som grejar och har sig. Vi la en filtduk över pallkragarna när hon var klar och Jonny tyckte det var såååå roligt att trassla in sig i så dessvärre lever plantorna väldigt farligt därunder.

(null)

(null)
 
En kvinna som heter Lisa som jag lärt känna via föreningen, kom förbi mig på jobbet höromdagen. Hon är jourhem åt oss och har adopterat katt av oss tidigare. Hon kom förbi i ett ärende, tror hon skulle få kattmat av mig, men hade med sig en present med anledning av min situation just nu och att hon visste att jag hade det lite jobbigt.

(null)
 
En lyckovätte som hon gjort själv! Jag blev så oerhört glad ❤ Dessutom är den vit och blå, två färger som verkligen passar in med Proppen i åtanke. Hon sa sen att hon var väldigt tveksam till om hon vågade ge mig den, med anledning av att vi inte känner varandra så väl. Men av just den anledningen uppskattade jag det extra mycket, att hon gjorde detta TROTS att vi inte står varandra nära. Tack, snälla snälla Lisa. 
 
(null)
 
Höleverans på Ylseröd. Proppen inspekterade att allt gick rätt till.
 
(null)


(null)

(null)
 
Nestor var med och kollade på Absurd Planet. Mycket, mycket konstigt program. Det är nästintill ingen fakta om djuren bara massa tossiga klipp och en berättarröst som är ganska cringe.
 
(null)
 
Jag var och tränade! Martin och jag körde 45 minuters bodypump på Nordic Wellness. Helvete vad jobbigt det var. Jag kunde inte sätta mig ner smärtfritt på en vecka. Tråkigt när man får så extrem träningsvärk, för då är det så svårt att gå och träna igen trots att det är enklare rent motivationsmässigt. Eller i alla fall jag funkar så, ju mer jag tränar och äter bra desto lättare blir det att fortsätta. Men ska det gå en vecka mellan varven hinner jag tappa den motivationen.
 
(null)
 
Sterling njuter av värmefilten.
 
(null)
 
En dag fick jag så vansinniga cravings efter äppelcider. Denna var alkoholfri men ack så god. Jag tycker nog det är godare faktiskt, för jag har väldigt svårt för smaken av alkohol. Så äppelcider, en skål chips och min bok Give Yourself Credit var en fin kombo. I den skriver jag ner alla utgifter, inkomster, budget, sparande osv. Älskar den, den har verkligen hjälpt mig få kontroll över min ekonomi som innan varit lite svajig.
 
(null)
 
Häromdagen fick jag ett handskrivet brev från en av Katthjälpens följare. Hon hade läst om min häst (som jag, transparent som jag är, skrivit om för att få förståelse för att jag inte orkar driva föreningen just nu) och var så tacksam för mitt jobb med katterna att hon ville hjälpa mig. Jag blev helt mållös. Jag kommer skriva ett brev tillbaka så klart, detta berörde mig så djupt. Högkänslig som jag är.
 
(null)
 
På tal om stöd i min situation med hästen. Är det något jag insett under denna jobbiga period så är det att jag ändå har så fantastiskt, underbara människor runtom mig. Så många som hört av sig och beklagat, erbjudit hjälp och några som skänkt pengar. Ekonomin har varit ett enormt bekymmer för mig, särskilt i kombination med permitteringen och den minskade inkomsten som det också innebär. Jag har grubblat så otroligt mycket över hur jag ska lösa detta. Att få ut någon från kommunen som skulle godkänna hålet i marken kostade runt 3000 kronor, exakt vet jag inte för Kajsa har inte fått fakturan än. Det är pengar som inte går att ta ut på försäkringen, och pengar som jag inte har. Jag har redan lagt mycket pengar på veterinärvård trots att försäkringen tagit en del av allt (senaste veterinärbesöket föll innanför ramarna för självriskperioden med EN dag till godo så där hade jag ändå jävligt mycket tur i oturen) och nu med påverkad inkomst så har ekonomin gett mig otroligt mycket ångest. Därför valde jag efter mycket funderande att ha en insamling via Facebook, för att få in pengar till att betala fakturan från kommunen. Jag skäms så mycket över att som djurägare inte ha pengar till mina djur, det är liksom ett av de största ansvaren vi har. Därför sitter det så långt inne att erkänna det och be om hjälp.. Jag nådde mitt mål och översteg det med 1500 som swishades direkt till mig, på bara några dagar. En av mina bästa vänner skickade meddelande och sa att jag kunde höra av mig när insamlingen var slut om jag inte nådde mitt mål, så kunde hon betala resten. Förstår ni hur mycket detta betyder för mig?
 
Ord kan inte beskriva vad ert stöd och er omtanke hjälper mig genom detta. Oavsett på vilket sätt ni visar det. Jag är så bottenlöst tacksam. Jag gråter bara jag tänker på det.
 
Jag har utöver insamlingen också sålt saker. Väldigt, väldigt mycket saker. Som sagt, jag är stammis hos Posten nu för jag skickar flera paket i veckan. Det har varit en del hästprylar men också träningskläder och andra prylar som jag inte använder. Jag har verkligen hur mycket grejer som helst som jag vill bli av med, men det är ju ett projekt att lägga ut annonser och sen få iväg grejerna. Om någon ens vill ha dem. Jag upplever ofta att det är svårt att få det som saker faktiskt är värda, många villbara ha det så billigt som mööjligt och helst få det hemkört eller frakten inkluderat i priset. Självklart fattar jag att man vill göra en bra deal men det är tröttsamt när folk ska pruta och krångla. Inte riktigt allt lämpar sig att sälja över nätet heller, kläder är lätta att posta men ingen vill ju köpa en ljuslykta för 20 spänn som kostar 63 att skicka liksom. Men måste ändå säga att jag faktiskt haft tur och blicit av med mycket grejer. Det är nästan så jag vill ha en loppis i garaget när dessa coronatider är över.
 
Jag sålde bland annat denna ryggsäck som jag köpt i Amsterdam. Det satt långt inne för jag gillar den, men ärligt talat, vad sjutton ska jag ens ha den till? La ut den för "100kr eller bud över vid flera intressenter" och när första snubben skrev att han ville köpa blev jag mest så förvånad att jag faktiskt fick sålt den, att jag glömde bort budgivningen. Vi bestämde tid och plats för upphämtning, och sen dök en annan intressent upp som bjöd 150.. oops. Jag funderade länge på vad som var rätt att göra, jag hade ju skrivit i annonsen att det var budgivning vid flera intresserade men jag hade ju ändå bekfräftat till första killen att den var hans. Efter en funderare bestämde jag mig för att sälja till den första som skrev, för 100 kronor, men på eget initiativ swishade han 150 ändå så jag inte skulle förlora på det. Det var ju otroligt snällt! 
 
(null)

Och ibland när man ska packa typ SVARTA BYXOR som katthår syns väldigt väl på, så hjälper Artemis till genom att lägga sig på byxorna sekunden man tittar bort. Tack Artemis.

(null)
 
Det är lätt att tro att man ska få sjukt mycket gjort under permitteringen. Så har dock inte fallet varit för mig, fast jag kanske är lite blind för de saker jag faktiskt har fått gjort då jag har lätt att haka upp mig på de saker som fortfarande är ogjorda, oavsett hur mycket jag åstadkommit. Men jag tror ändå att jag föreställt mig att jag skulle ha hunnit med mer, nu när jag har så mycket fritid.
 
I början av permitteringen fick jag dock gjort otroligt mycket föreningsrelaterat som jag inte hunnit med i februari och mars, det ska icke förglömmas. Men oj alltså, jag halkar efter mer och mer för var dag som går. Jag kan inte minnas när jag kände mig så här överbelastad sist, lite relaterat till det jag skrev i början. Jag hinner liksom inte med sms/meddelanden/PM/kommentarer. Och allt annat utöver det. Utan måste fokusera på det viktigaste eller mest akuta. Och samla motivation däremellan.
 
Jag har dock blivit klar med allt räknande för förra året, av Katthjälpens inkomster och utgifter. De är inte riktigt redovisade än, men allt förarbete är klart. Nu ska det bara in i kassaboken också. Vilket har ganska hög prio, för det måste deklareras åt föreningen snart.

(null)

(null)
Vi har haft möjligheten att greja lite i trädgården, Bowies och jag. Jag tycker det är så fantastiskt tråkigt. Men, nu har han lärt mig hur jag manövrerar grästrimmern (alltså får start på den och så) samt hur jag byter tråd på den. Så nu är jag igång och klipper gräsmattan stup i kvarten, det är ändå ganska roligt med trimmer. Jag har verkligen gått bananas och tagit bort otroliga mängder buskage bestående av halvdöda växter. I okej väder och med en podd i öronen är det riktigt kul. Så skönt denna tiden på året innan insekterna vaknat till liv och man slipper bli uppäten av knott och klägg.

(null)

Min fitnesslunch häromdagen; sett på sociala medier:

(null)
 
Och sett i verkligheten:
 
(null)
 
Skoja. Båda bilderna låg på instagram.

Jag kommer hoppa lite i tidslinjen nu men det är för att jag inte orkar byta plats på bilderna.
 
Igår var Jonny hos veterinären för att skrapa tandsten. Eftersom jag känt att hans urin luktat oerhört starkt så bad jag dem ta urinprov också. Jag lämnade in honom på morgonen och hämtade på eftermiddagen. Jag var egentligen ledig den dagen men åkte ändå till jobbet och var där i 4 timmar.

(null)
Det var nämligen så att i förrgår så fick vi en uppgift att inventera Freddybyxorna. Jag kom halvvägs i räkningen när jag upptäckte att det i nästan alla hyllor låg blandat, både modeller och storlekar. Så mitt räknande var helt förgäves, och jag fick kasta listan och börja med att sortera hela vårt sortiment av Freddypants. Detta resulterade så klart i att jag inte hann färdigt, och det störde mig så vansinnigt mycket att det inte blev klart. Att hela arbetsdagen gått förbi och jag inte kunde lämna över ett färdigt jobb. Så trots att jag var ledig åkte jag upp för att slutföra projektet, bara för att jag var så irriteraad på att jag inte blev klar. Och eftersom jag hade ett system jag följde och visste vad som var räknat och inte, kändes det smidigast om jag fortsatte istället för att någon kollega skulle ta över och riskera att jobbet blev gjort två gånger. Fyra timmar tog det, men jag blev helt färdig och var mycket nöjd efteråt. Och kunde åka därifrån lagom i tid till att Jonny var klar hos veterinären.

(null)
 
Allt gick bra hos veterinären som tur var. Ingen FORL (tandsjukdom) och inget konstigt med urinprovet. Han hade egentligen utegångsförbud i två dagar men blev så himla olycklig att jag inte kunde med att hålla honom inne. Vi var ute i några timmar på eftermiddagen, Martin och jag, med Jonny, Artemis och Lana som fångade en mus som hon gav till Artemis. Som inte ville ha den.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Tänk att en kan få ha't så här gött. Jag uppskattar så mycket att bo här och inte i stan eller i en lägenhet.
 
Vi har börjat kolla på den nya serien The Great, och har sett 7 avsnitt på två dagar. Vi såg klart senaste säsongen av Sex Education häromdagen, underbar serie. Lika wholesome som den är awkward.
 
Givetvis tittar jag på serie med min bäbis Sterling bredvid.
 
(null)
 
(null)
Ännu en bildbomb på katterna för jag tycker inte det varit tillräckligt mycket katter i inlägget (ping mamma)  ❤
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Denna tavla som ni ser nedan tävlade Bamses Katthjälp ut till förmån för min förening. Hon tog kontakt med konstnären och frågade om hon kunde göra en tavla just för ändamålet så den är väldigt speciell på det viset. När hon la ut den på lotteriet köpte jag faktiskt 10 lotter (av 750) och hoppades så på att vinna. Dock så vann en av våra trogna följare och jag kunde i alla fall glädjas åt att det var någon som hjälpt oss mycket och länge, hon förtjänade det verkligen.
 
Döm om min förvåning och extas när Natasja avslöjade för mig att vinnaren av tavlan skänkt den till mig! Jag blev så himla glad så ni kan inte tro det! Som ni kanske såg på kattbilderna längre upp så är kattgos och säng/soffliggande ett viktigt inslag i min vardag och något jag värderar och uppskattar högt, så tavlans motiv känns så passande för hur jag mår och vem jag är som person, om ni förstår hur jag tänker. Så jag vill rikta ett tack till alla involverade. 
 
(null)
 
På tal om föreningen, häromdagen var vi inne hos veterinären med Musse. En tjej kontaktade oss och ville låna fälla för att fånga in Musse som ingen ville kännas vid, och som hoppade på tre ben då ena frambenet var skadat. Direkt han blev infångad fick vi tid hos veterinären där vi kunde konstatera att han hade en läkt fraktur (dock i friska benet), inget annat än sår på tassen han inte stöttade på men inte heller någon som helst muskelmassa i det benet, vilket tyder på att han inte stöttat på det på evigheter. Han var mager, uttorkad och hade oerhört bleka slemhinnor. I ganska risigt skick med andra ord, men ändå ganska pigg. Och väldigt rädd. Trots att vi satt intagningsstopp för att jag vill fokusera på mitt eget ett tag framöver och komma ikapp med föreningsarbete innan vi tar in fler katter, så kan jag inte neka en katt i detta skick, förstås..
 
  (null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

 
(null)
 
(null)
 
 Frukostgräs med Proppen. ❤
 
(null)
 
(null)
 
Och morgonhäng med mina pälsbarn. Lycka är fyra katter i sängen.
 
(null)
 
(null)
 
Olycka är när robotdammsugaren råkar köra upp i katternas blötmat. Tyvärr överlevde den inte saneringen efteråt, så nu måste den skickas in på service.
 
(null)
 
(null)
 
På tur med Artemis som får gå ut alt er och mer. Det blir säkert som Johanna säger, det kommer sluta med att hon blir utekatt också precis som Jonny.
 
(null)
 
Igår kväll hade jag helt vaaaansinniga PMS-cravings efter choklad och saltkaramell. Därför åkte vi in lite så är spontant och köpte glass. Jag provade något nytt, salted caramel brownie lät ju som en fin kombination av mina två cravings jag hade. Meeen blev dock lite besviken, den var inte superspännande. Säger ju att man ska akta sig för att prova nya saker. Om nya saker nu är så jäkla bra, var har de varit hela tiden? som jag brukar säga. 
 
(null)
 
Imorse tog Martin bild på mig när jag sov. Jag hade helt sjuka mardrömmar kan jag säga, som sammanfattade typ alla stressmoment som finns i mitt liv nu. Om djur som dog, rymde, blev skadade, bilolyckor, att behöva städa under hård tidspress och att jag under tiden också skulle erkänna för mina vänner och familj att jag hade ett spelberoende. Obs, det har jag inte. Men det kändes som den drömmen ville säga mig något.

(null)
 
Jag sov till och från i 12 timmar. Gick upp 12.30 och fick halsa en Clean med koffein för att jaga bort huvudvärken som slår till som ett godståg när jag sover så länge. Jag behöver sova runt 6-7 timmar varje natt, sover jag mer än det blir jag tröttare och får svårare att gå upp. Ju längre jag sover, desto svårare blir det för jag blir fysiskt dålig. Känner mig sjuk, illamående, feberfrossig och får migrän till slut. Så det var tur att jag hade en lunch -(som blev frunch)dejt med Bowies inplanerad strax efter 13.00. Annars hade jag nog aldrig kommit upp.
 
(null)
 
Vi besökte Bullseye som fått nya ägare, för att prova på det "nya" konceptet. Inte jättestor skillnad. Gott som alltid! Fantastisk frukost om ni frågar mig. Efter det åkte jag till stallet för första gången på flera dagar.
 
(null)
 
Har suttit och bloggat i många timmar nu. Tror detta kan vara mitt längsta inlägg någonsin. Det är ganska påfrestande att skriva, men jag vill ju så gärna få med de tankar och känslor som cirkulerar i huvudet just nu. Så jag minns i framtiden, hur jag tänkte och kände under denna period. Och framförallt, så jag får med de små sakerna i min vardag som gör mitt liv så fint trots det jag går igenom just nu. Och det som är mindre fint, som man kan minnas att man tog sig igenom. Jag blir ofta stressad och frustrerad mot slutet när jag skriver sådana här mastodontinlägg. Ofta för att Sterling kommer och ska gosa med mitt ansikte men tvärvägrar att sitta i knät på mig och få gos den vägen. Nix, han ska vara vid mitt ansikte. Jag blir så jävla irriterad men jag har inte hjärta att ta bort honom, han gör det ju för att han tycker om mig och jag vill inte ta det för givet. Så han får ligga här och håra ner mitt ansikte så jag får hår i svalget och sinka mitt skrivande trots att jag bara vill bli klar.
 
(null)
 
Mamma ringde också under tiden, det var trevligt att prata med henne en stund. En timme efter att vi lagt på ringde min lillebror Simon. Jag får panik när han ringer, för jag tror att det hänt något. Men han ville bara prata. Det var faktiskt första gången han ringde mig bara för att prata. Vi pratade om tv-spel och katter och skolan och stallet. Han är ju så oerhört jävla fin alltså, han bad om att få följa med till stallet så vi kunde rida ut och jag lovade honom detta. Strax efter det kom beskedet om Sophie och efter det kännerr jag att det inte passat mig att vi åker dit, då jag tycker det är jobbigt och helst är ensam när jag är där. Jag sa till honom att jag inte glömt vad jag lovat, men att jag gärna väntar tills Sophie är borta och jag är mogen att åka tillbaka till Ylseröd. "Det är ingen fara för mig, du tar det i din takt" svarade han. 13 år. Älskade unge.
 
En av mina andra bröder Isak ringde häromdagen. Jag hade precis lagt upp en bild på Instagram där det stod något i stil med "idag är en sådan dag då 3 ångestdämpande och att kolla på slimevideos är det enda rätta" när han ringde, han kanske kände att det var dags att kolla hur läget verkligen var haha. (Sanningen är den att det bortsett från det med hästen, är bra med mig, det är lite svårt att fokusera på annat bara.) Det var ett otroligt givande samtal och jag kände mig så himla glad efteråt. Inte bara för de nästan två timmar vi pratade utan för att han ens tänkte tanken att ringa mig. Jag tror aldrig han, eller någon någonsin, kan förstå vad det betyder för mig att vi har en relation igen. Jag minns när han återupptog kontakten efter att jag inte sett honom på 7 år. I samma veva vann min kompis familj flera miljoner på Postkodslotteriet. Jag minns när jag fick veta det, bara någon dag efter jag träffat Isak, och hur jag tänkte "coolt, men vet du vad JAG har gjort? Jag har fått tillbaka min lillebror".
 
Hade jag fått välja mellan att bli mångmiljonär eller uppleva den dagen jag träffade Isak igen för första gången på 7 år, så hade jag inte gett det så mycket som en blinknings betänketid. Jag tror inte jag hade bytt den dagen mot något i hela världen faktiskt.
 
Om någon, mot all förmodan, läst så här längt, så tack för ditt intresse och engagemang. (Hej Hege!)
 
Om inte annat så hälsar jag till mitt framtida jag som säkert läser detta någon dag och minns hur det var. Kanske fäller en tår eller flera. Jag hoppas du tagit dig igenom detta, framtida jag. Jag tror på dig.

(null) 

(Denna bild råkade bli komponerad när jag först tog kort på hennes framdel, sedan hennes bakdel, och de hamnade bredvid varandra i bildbiblioteket så här. Symboliskt tycker jag.)
 
Kramar och massa, massa, massa kärlek till er därute. Ta hand om er och varandra. ❤

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.


Dela gärna med dig av din åsikt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kommentarer
» Gunilla säger:

Tack för att du orkade skriva...

Svar: Tack själv för att du läser ❤️
Ida Hansson

2020-05-22 @ 09:05:22
Trackback