blasphemy

Häj häj bloggen!
 
Då var det i runda slängar två veckor sedan vi hördes sist. Sjukt. Det har egentligen hänt massa kul och det vore rakt av en lögn att säga att jag inte haft tid att skriva, men jag har haft konstant dåligt samvete och ångest och stress över att jag borde gjort andra saker istället - att jag gjorde det enda rätta dvs. att inte göra något av det. Men mer om det sen.
 
Jag prioriterar min sömn ganska väl nu för tiden, sover väl mellan 7-9 timmar med enstaka undantag då jag sover mindre, vilket faktiskt är grymt ovanligt för att vara jag. Dels så kommer jag inte undan med mindre sömn nu, förr kunde jag kanske sova 4-5 timmar varje natt men nu är jag död om det är under 8 typ. Martin har blivit en sann förebild när det kommer till att gå och lägga sig i tid så jag hakar liksom på honom. Förr var det mer tvärtom, att jag försökte sova tidigt men han satt uppe till väldigt sent. Igår var det han som gick och la sig inan 22.00 så jag gjorde detsamma och fick nästan 9 timmars sömn så det var fett. Jag sover på min värmefilt nu också och då sover jag helt amazing, så varmt och skönt. Visserrligen har jag alltid tre katter som sover på eller bredvid mig så jag ligger som ett jävla cykelställ och får ont i ryggen men det är det värt för det är verkligen så himla mysigt, även om de bara utnyttjar mig för min kroppsvärme.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
Budgetering.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Ett gulligt minne som Bowies delade på Facebook häromdagen. Lana, som vi saknar dig. ❤️
 
(null)
 
Hur går det med mitt akvarium undrar ni? Det går så fint så. Lite höga nitratnivåer i Normandie men annars är läget under kontroll.
 
(null)
 
Längtar ihjäl mig till 25:e för då är min första lediga dag på över en månad som Nols inte har stängt, då ska jag åka dit och köpa fler hypancistrus L262! Alltså vänner till Eisenhower.
 
(null)

(null)
 
Bäbisar.
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Denna bil har stått vid Stene Kött & Livs i några veckor vilket jag tycker är lite coolt. Den tillhör nämligen Isaks föredetta team som han körde för när han körde karting. Bilen tror jag dessutom var reggad italiensk vilket fick mig att känna att världen verkligen är liten. Från Italien till Stene liksom.
 
(null)
 
Jag har haft några besökare hem de senaste veckorna och fått förklara varför det står en enorm hög med skräp som ska till tippen utanför huset. Jag vägrar ta det i min bil. Anledningen ser ni nedan.
 
(null)
 
Jag hoppade in några timmar extra på XL Zoo inna mitt jobb på BP för att hjälpa till med leveranserna. Det är verkligen superkul att plocka upp varor på XL eftersom det alltid är nya, roliga, söta grejer huller om buller. Dessutom någt som jag själv beställt..
 
(null)
 
Ett till akvarium! *fanfarer*
 
(null)
 
Kvällshäng med Queenister.
 
(null)
 
Sterling.
 
(null)
 
Eisenhower.
 
(null)
 
En posthornssnäcka som var så stark att den lyfte en hel arméblockad helt själv.
 
(null)
 
Skattebeskedet skickades ut och detta var min reaktion:
 
(null)
 
(null)
 
Morgonhäng på värmefilten.
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
Johanna kom hit en kväll och hjälpte mig bygga ihop bänken till akvariet!
 
(null)
 
(null)
 
Jag kunde dock inte starta upp det samma kväll då jag saknade ett grenuttag men jag införskaffade ett dagen efterr och kunde då starta upp det!!!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Inte lika fint som Normandie ännu men det kommer nog med tiden. Känns som det var menat att jag inte skulle få sålt planet och ubåten, så jag kunde ha det i nya akvariet som nu heter Dunkirk.
 
(null)
 
Vid det här laget något spöklikt pga. dammet från sanden.
 
(null)
 
(null)
 
När jag satte upp nya akvariet så fick mina glödbandsrasbora och en acsitrus flytta över dit. De är dock inte superlätta att fånga så tillslut fick jag plocka ut all inredning för att komma åt dem. Glenn gömde sig i ett hörn i akvariet så jag fick ta en bra titt på honom, så fascinerande. Han gömmer sig ju mycket annars.
 
(null)

(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
Jekyll gömde sig under en mossboll och en corydoras.
 
(null)
 
Men jag lyckades få över alla glödbandisar tillslut. Tanken var att jag skulle ha lite mindre fiskar i Dunkirk, så som kolglödstetror ooch galaxyrasbora. Måste verkligen hålla mig i skinnet för att inte köpa alla fiskarna direkt för jag vill inte få nitritspik, även om jag förebygger det genom att klämma ur filtret från Normandie rakt ner i Dunkirk. Värdena har sett bra ut hittills och det har gått en vecka nu.
 
(null)
 
Tyvärr så fick jag dock igår avliva en av glödbandsrasborasen då den för några dagar sedan gömde sig under en växt och vid närmare inspektion verkade ha svalt ett katthår, som stack ut genom gälarna. Jag försökte väldigt, väldigt varsamt få bort hårstrået men friktionen från håven orsakade skador på kroppen på fisken. Jag ville ge den några dagar att hämta sig men igår låg den mest på botten och flämtade så jag bestämde mig att det var dags att avsluta lidandet. Så sorgligt, särskilt när jag själv gjorde skadan något värre när jag försökt hjälpa.
 
(null)
 
Skrev ut hyllkantsetiketter på jobbet. Jag hade råkat missa en bokstav i "mass", som tur var upptäckte jag misstaget innan jag hann gå vidare med det.
 
(null)
 
Jag var hos frisören Sofia och fick fräschat upp mitt hår! Johanna hjälpte mig färga det några dagar innan och både Sofia och Solwieg gav henne lovord för sitt jobb. De tyckte färgen var fin, jämn och att den höll sig väldigt bra. Så bra jobbat Johanna, jag gav henne komplimangen att hon faktiskt också ser ut som en frisör men det var lite oklart om hon blev glad för den, haha.
 
Sofia klippte några centimeter och stylade håret så fint efteråt, älskar verkligen lockarna! Försökte med 7 minuter till godo innan jobbet en dag ge mig på att göra lockar själv men needless to say så gick det inte så bra även om Martin stod bredvid och tokgooglade "how to curl hair with straightening iron". Jag la upp denna bild på instagram efter frisörbesöket och skrev "don't you know, don't you know, true friends stab you in the front" mest för det är en fet låt men både jag coh Johanna fick meddelanden från oroliga vänner som undrade vad som hänt och kanske något underförstått undrade specifikt vad som hänt mellan Johanna och mig. Det var ju faktiskt lite roligt. Jag har andra vänner också, ni vet. Några. Typ.
 
(null)
 
Mamma var på besök!! Det var "bara" en dagstur men det var så himla mysigt. Vi åkte ut till stallet en snabb sväng där hon tog dessa bilder på Queeny som kosade sig i solen.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi åt lunch tillsammans med pappa och efteråt åkte vi till Johanna för kaffe och kladdkaka som hon bakat en tredje gång då första bakades med härsket smör och den andra glömdes i ugnen. Det var vansinnigt trevligt. Efter detta åkte vi till Nordby så jag kunde köpa lite grejer till henne och hennes akvarium som hon skulle starta upp. En rolig grej är att efter jag startade mitt akvarium så har både Johanna och mamma startat upp varsitt, så vi pratar väldigt mycket fisk om dagarna nu. "Jag kollade på mina fiskar och de var jätteröda, de är så fina så!" var en sak jag aldrig trodde jag skulle höra min mamma säga.
 
På personaltoaletten på jobbet var det någon som pissat på golvet framför toaletten två dagar i rad, så jag satte upp denna. En vecka senare var det kiss i handfatet istället, men ska man se det helt krasst så bad jag dem ju specifikt att sluta kissa på golvet bara, jag sa inget om handfatet.
 
(null)
 
Bäbisar.
 
(null)
 
(null)
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
Matade mina fiskar med FunTips, mat som man sätter fast på glaset.
 
(null)
 
Jag hittade en bäbis-corydoras på jobbet! Största som någonsin hänt, typ. Kate sa hejdå till mig och Carro men vi stod bara och stirrade på bäbisen att vi inte ens hörde eller märkte att hon gick.
 
(null)
 
Mina fiskar!
 
(null)
 
(null)
 
Captain Winters är blind på ena ögat ju, men när det varit mörkt en längre tid så skiftar det i färg. Så knepigt.
 
(null)
 
Amanda var här i förrgår och hjälpte mig med administrativt jobb som jag skjutit upp i nästan 4 månader. Så otroligt snällt av henne att åka hit och sitta bokstavligt talat en hel dag med pappersarbete, för hur kul är det egentligen?
 
(null)
 
Jag betalade räkningar från den senaste månaden.
 
(null)
 
Vi skrev överlåtelseavtal alltså köpekontrakt på de katter som flyttat. Sammanlagt 23 kuvert men säkert runt 35 katter som skrevs avtal på. DETTA är anledningen till att jag inte har bloggat de senaste veckorna. För vetskapen om att dessa papper dröjt i flera månader gav mig bara dåligt samvete bokstavligt talat varje dag, och jag hade ständigt ångest över att jag hade det "hängandes över mig". Men jag kunde verkligen inte sätta mig ner och ta tag i det, det kändes alldeles för övermäktigt. Detta tog 10 timmar att göra tillsammans med Amanda, så tänk hur lång tid det hade tagit att behöva göra själv. Så jag säger det igen; otroligt tacksam för Amandas hjälp här alltså. Det är en enorm sten som fallit från mina axlar. Nu är det bokföringen som flåsar mig i nacken istället, men det känns mer lätthanterligt. Att skriva adoptionsavtal kräver en del detektivarbete också, att man ständigt måste söka upp information så som adresser, datum och dylikt. Det är det som tar sån tid. Att bokföra kräver dock inget mer än det man har framför sig, och det känns oerhört skönt.
 
(Klipp till att Amanda högst troligt måste komma hit om några månader igen och bokföra i panik).
 
(null)
 
Under tiden vi jobbade administrativt så var Wyoming hos veterinären för att skrapa tandsten och göra en tandröntgen. Men allt gick bra och några timmar senare var hon hemma igen. Efter vad som hände Lana är jag lite nojig för att lämna in katterna för narkos, men veterinärerna är så snälla att de ringer mig så fort de är klara och säger att allt gått bra.
 
(null)

(null)
 
Sophie roade sig med buren.
 
(null)
 
(null)
 
Se så fin hon är, den lilla tokan.
 
(null)
 
Bild från en av Johannas räkor i hennes akvarium! En av mina favoritbilder någonsin, se så söt.
 
(null)
 
En slöjstjärt på jobbet som leker kurragömma i växterna. Den låg där hela dagen och lurade, med den röda bullen på huvudet som stack upp.
 
(null)
 
Artemis hjälper till med tvätten.
 
(null)
 
Mina fina akvarium!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Dunkirk!
 
(null)
 
Normandie!
 
(null)
 
Ben & Jerry's kom med nya glassar som jag varit vansinngt pepp på. Martin var så snäll och köpte en av varje hem så vi kunde provsmaka, så himla gulligt. Tyvärr var de något av en besvikelse, då sundae-delen knappt smakade något alls och kakbitarna var rakt av inte goda. Men det var värt ett försök helt klart.
 
(null)
 
När jag kom hem hade Martin gjort, skrivit ut och satt upp denna enorma poster på min sovrumsdörr, jag skrattade så jag nästan kissade på mig när han skickade bilden över sms, haha!
 
(null)
 
Gött häng på rasten på jobbet i mitt lockiga hår.
 
(null)
 
Wyoming påser i solen.
 
(null)
 
Nestor päser också i solen. 
 
(null)
 
(null)
 
Eisenhower. Päser inte i solen så klart.
 
(null)
 
Sterling "Bäbbä" Archer.
 
(null)
 
En av mina platysar fick bäbisar! Jag la henne mot bättre vetande i en födkasse. Det kom inte ut mer yngel efter första så jag rådfrågade i en fisk-grupp vad jag skulle göra och alla rådde mig att släppa ut henne då hon blev stressad av att vara där. Så antagligen har jag fler yngel i akvariet bara att jag inte sett dem, de har ju massa växter att gömma sig i.

(null)
 
Men denna lyckades jag få in i alla fall. Han heter Roger.
 
(null)
 
Nu ska jag börja göra mig i ordning för jobb på BP. Imorgon är jag ledig, sista lediga dagen innan jag byter jobb. Och jag tänkte jag skulle vara ledig-ledig, alltså inget ideellt arbete eller något sånt, bara gött häng.
 
Wyoming har gett gott sällskap under tiden jag bloggat i alla fall.
 
(null)
 
Avslutar med denna som jag tror vi alla kan relatera till just nu.

(null)
 
Tack för att ni läser!
 
Hare gött
haaaaj ❤️
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

bad habits

(null)

Häj häj bloggen!

Då var det FINA JAG som tittar in lite snabbt innan jag högst troligt däckar av utmattning. Längtar så otroligt mycket till sängen och min värmefilt just nu. Jag önskar så mycket att jag kunde få 8-9 timmars sömn varje natt, men hur fan ska jag hinna komma i säng så tidigt på kvällarna när jag slutar jobbet 20? Säg det.

Martin spelar Elden Ring och jag kollar på. Sophie är med ibland också tydligen. 

(null)

(null)

Hon är också en tröttmössa. Vet ni hur hårt hon jobbar för att bidra till hushållet?

(null)

(null)

Igår hade jag i alla fall en av mitt livs sjukaste omgång mensvärk. Dra åt helvete vilken smärta. Jag slutade med mitt preventivmedel för typ två månader sedan (nej vi planerar inte att skaffa barn, det bara funkade inte för mig) så nu kommer väl kroppen tillbaka till sin normala rutin som jag inte haft på 15 år. Jag blev helt chockad av hur fruktansvärt ont det gjorde. Jag beklagade mig över hur jobbigt det är att vara kvinna, mamma gav respons i form av några väl valda ord och sa att vänta bara tills du kommer i klimakteriet. 

Wyoming respresenterar ganska väl hur jag kände mig. 

(null)

Jag var iväg på morgonen och lämnade in bilen på verkstad då den behövde ny bakvagn. Det är nåt framme som skramlar som helvete också så bad dem fixa det också. Lär väl kosta multum.

Sen stallet, sen hem och duscha, sen åkte jag och min sjuka mensvärk till Salong Effekt där jag skulle vaxa mig. Jag var så nära att ringa och fråga om jag kunde avboka med kort varsel för jag trodde ärligt talat inte jag skulle klara av att hantera den smärtan också, ovanpå mensvärken. Men jag tror att endorfinpåslaget jag fick efter dödsångesten hade en smärtstillande effekt för strax efter besöket försvann mensvärken helt. Det kanske bara är en helande effekt Marita har på mig, det är alltid så trevligt att mingla med henne. 

(null)

Jag städade hemma och sen begav jag mig till jobbet. Det var akvariestädardag på XL Zoo vilket var väldigt roligt, det blir ju så fint efteråt.

Hemma sen på kvällen satt jag och stirrade på mina fiskar i en evighet. Det gör mig lugn. 

Mina guldalgätare är så fina. Det är tråkigt att de blir sjukt aggressiva som större och högst troligt kommer behöva flytta. 

(null)

(null)

Självklart har jag sällskap under min fiskskådning. 

(null)

(null)

(null)

Idag hade jag morgonen i stallet och vaknade faktiskt ganska utvilad så det var najs. Det regnade massa ute vilket var väldigt mysigt! Är det nåt jag längtar till på våren/sommaren så är det ösregn. 

(null)

Satt i boxen och tittade på Queeny när hon åt. Hon är så fin. Det är synd hon inte tycker om mig så mycket, men vi ska väl komma överens förr eller senare ändå.

(null)

Sen åkte jag hem och grejade lite innan Johanna kom en sväng med lite semlefika, så trevligt och mysigt och gott även om det var en snabb visit då jag behövde åka till jobbet.

Celsius nya design på sin Peach Vibe ser rätt fräsch ut eller vad tycker ni?

(null)

(null)

Det var en kul dag på jobbet, jag skrattar alltid så mycket när jag jobbar med Emil och Jon. Vad jag kommer sakna dem när jag byter jobb sen ❤️

Och vad de kommer sakna mig? Och min OTEROLIGA humor?

På Andres avslutningsmiddag pratade vi om hur svårt det är att lära sig alla norska namn på frukter och bär som smak på våra produkter. Vi skojade om att vi skulle ha en "veckans frukt" i butiken och jag tog detta på största allvar och har satt upp lappar med bilder på frukter och dess norska och svenska namn. Precis som om vi var på en förskola typ. Det har varit ett stående inslag och idag efterfrågade Emil en uppdatering. Men eftersom rambutan - förra veckans frukt - är så bra att ha bild på när kunderna frågar var nyaste Noccon smakar så ville jag inte ta bort den och Jon skojade om att jag skulle skriva "förra veckans frukt" på den istället. Sagt och gjort. 

(null)

Sista bäret är ett interskämt då en kollega sa fel en gång när han skulle översätta fläder. Han sa hyttebær istället för hyllebær vilket jag tycker är vansinnigt roligt.

Nej, nu ska denna gamla tant gå och lägga sig. När jag kom hem från jobbet idag överraskade Martin mig med att han hade beställt flera olika sorters semlor från Lovalisas, så vi hade semleätarparty till kvällsmat. Så var jag inte trött innan så är jag det garanterat nu, med matkoman i tillägg och så vidare. 

Hare gött
haaaaj ❤️

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.