step into the circle



De senaste dagarna har livet inte varit guld och gröna skogar, fast jag har känt mig orubbligt lycklig ändå.

Jag har fått ganska dåligt med sömn de senaste dagarna. Runt 6 timmar har jag legat på varje natt och det känns i kroppen nu att jag inte kan ge hundra procent. Sedan så har jag ju mina smärtor och åkommor från axlarna ut i fingerspetsarna och det känns som jag gått och blivit hypokondriker.. Eller så har problemen spridit sig skogsbrandsliknande. Jag klättrar på väggarna eftersom jag förklarat vilovecka och avsagt mig pumpen dessa dagar, och jag hoppas verkligen att det ger mig något nu. Att det blir bättre och får den tid den behöver för att läka. För jag vägrar att gå skadad en längre period. Känner mig så dum som inte lyssnade på kroppen tidigare.. Men man lär så länge man lever.

Igår jobbade jag i alla fall öppning med Martin. Jag hade upplärning med honom eftersom han ska bli assistent också.. Martin kläckte någon kommentar som gällde oss på privat plan, något som inte gjorde mig arg men ganska ledsen. Vi åkte hem, mitt huvud betungat av tankar och Martin förstod ingenting utan försökte förgäves muntra upp mig. Jag var tacksam över att han försökte men behövde vara ifred för att få bejaka situationen och hur jag kände.

När vi kom hem sedan satte jag mig ner i badrummet och påbörjade ett sedan länge, uppskjutet projekt att byta silventil i handfatet. Martin erbjöd sig att hjälpa till och lågmält hjälptes vi åt. Tog en superspontan tur tillbaka till Nordby för att handla en del vi trodde behövdes och passade på att handla mat i samma veva. Sakta men säkert blev stämningen lite varmare, och jag lite gladare.

Det fascinerar mig lite hur jag förändrats i sådana situationer. Förr hade jag reagerat med att bli arg, följt av att jag skulle vilja prata, analysera och reda ut. Nu vänder jag mig mer inåt, reagerar genom att sjunka i sinnesstämning men utan att bli passiv-aggressiv. Jag grubblar inte ihjäl mig men jag vill inte heller prata om det, mest bli lämnad ifred tills jag i mitt stilla sinne kommit fram till vad en rimlig lösning skulle vara. Lugnar ner mig, helt enkelt. En egenskap jag aldrig trodde jag skulle kunna behärska, men är glad att den ändå finns där helt naturligt. Tror det är något jag lärt mig av Martin, även om han kanske är extremt inåtvänd. Och jag har för det mesta varit raka motsatsen.

Nog om det, vi lyckades i alla fall fått bytt den där silventilen. Go team! Under tiden jag städade upp efteråt lagade Martin pannkakor som sedan stod framdukade framför SoA när jag var färdig med städandet. Det var en mysig kväll, även om den slutade med att jag låg i Martins armar och snyftade. Det var ändå så skönt att få ladda ur all oro och stress. Bit ihop eller bryt ihop, som mamma säger. När jag gjort tillräckligt av det ena övergår jag till det andra. Men om du bara visste, Martin.. Jag älskar dig så mycket att det nästan gör ont.

Nåväl. Idag var det en ny dag med nya möjligheter. Det var tungt att gå upp tidigt på morgonen men jag försöker finna glädje i att jag slutar jobbet runt fyra nästan hela arbetsveckan och när jag inte har några gympass att tänka på så innebär det en hel del fritid.. Plus att solen skiner, jag har en tid hos kiropraktorn och alla möjligheter i världen att göra det här till något bra.

Så jag satte mig ner klockan sju imorse med en kopp hallonte, i min nya, fina mugg. Bara så där.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

get lucky

Gårdagen var lite halvtung. Jag hade så ont i armarna och jobba var ett av det sista jag ville göra. Mindre motiverad blev jag av att det faktiskt var ett pass jag tagit som jag inte ville ha. Tack och lov gick det hyfsat snabbt och när jag väl kom hem sedan fanns det inte så mycket tid till övers innan det började närma sig läggdags.. Men jag har i alla fall fått tid hos kiropraktor på onsdag så jag hoppas att bekymren med axlar, armbåar och skulderblad och allt som är, kan få sig en förklaring och lösning snarast!



Åt faktiskt Maxmat igår, för första gången på säkert två månader, om inte mer. Det var inte alls så gott som jag trodde att det skulle vara, så det kändes smått onödigt.. Men en gång är ingen gång, eller hur? Ber om ursäkt för att jag bombar så med bilder på min mage men jag tycker det är så roligt!..

Imorse väckte Martin mig halv sju, för att äta frukost innan han skulle jobba. Var riktigt förvånad över att han faktiskt gick upp så tidigt men ibland så, tydligen.. Vi kollade på sista avsnittet Weeds på sjunde säsongen. Får vänta tills 15:e maj på nästa säsong!

När han åkt städade jag lite och tog sedan en ordentlig dusch. Sneglade på klockan och insåg att vafasen.. Lite mer sömn kunde jag få innan jag behövde åka. Jag var så trött att det gjorde ont i kroppen, och fick nyduschad krypa ner i en mjuk, varm säng och stensomna på direkten. Satte alarm på 40 minuter och njöööt.

När jag gick upp hade jag helt laddat om med energi. Skuttade omkring med eld i baken och öste 5FDP under tiden som jag gjorde mig i ordning. Hade på mig mina nya BB-mjukisar också, de kom häromdagen, hämtade dem igår. Jag råkade beställa storlek M men insåg i efterhand att jag behövde S. Så jag skickade mejl till dem och frågade om det var möjligt att byta. Fick efter någon dag bekräftelse på att ordern skickats och minuterna efter får jag svar från kundtjänst att de sprungit ut i sista sekund, letat upp mitt paket och bytt storlek. Bra jobbat, fitnessbutiken.se!









Och en Celsius får man ha också.

Bilade hem till Söle och var på plats exakt 10:00. Ida Hansson var i tid, hör och häpna. Jag hade hela veckan tjatat på min chef om att jag ville jobba öppning i helgen. Verkligen übertjatat. Martin går öppning och jag ville jobba med honom eftersom vi jobbar väldigt mycket överlappande skift.. In i det absolut sista försökte jag få de passen men utan resultat. Så jag insåg mitt öde och accepterade en ledig helg, planerade in en tripp till Uddevalla med familjen. Så ringde chefen igårkväll och frågade om jag ville jobba öppning, trots allt, eftersom en av de andra assistenterna blivit sjuk. Jag hade en galen beslutsångest. Jag ville ju jättegärna jobba, men nu hade jag ju andra planer plus att det skulle innebära jobb tio dagar i rad för mig.. Så jag tackade ja till söndag men var ledig idag.

Kort sagt så var vi i Uddevalla idag!





Lillasyster spanar in min bil. Maw.

Vi hade en jättemysig dag! Tog en sväng till Torp och Lekia och IKEA.. Jag handlade två solglasögon, lite värmeljus från IKEA, gerbilmat, lite prydnadsgrejer, spelet Mastermind (äntligen hittade jag - läs: Angelika - det, så nu ska jag utmana Martin) och framför allt så fick jag köpt en hylla i form av ett enormt kakfat.. Vi såg det på Chilli för ett tag sedan och Martin sa att det hade varit najs att förvara alla kosttillskott på den. Så jag köpte den faktiskt!



Bilder på resten kanske dyker upp så småningom. Farmin har erbjudit sig att köra hit min absoluta favoritmöbel från Söle, en vit byrå jag köpte på loppis för 150 spänn och sedan ägnade en sommar åt att rusta upp och den är jääättefin! När den kommit och jag ställt dit lite prylar får ni se vad jag köpte i Uddevalla idag.

Jag var så trött att jag satt och sov med öppen mun praktiskt taget hela vägen hem, haha.. Det var jättemysigt att få umgås med familjen en hel dag så, ångrar inte en sekund att jag valde bort det där öppningspasset. Det har jag ju ingen anledning till, för imorgon kommer jag gå öppning med Martin i alla fall. Söndag, bästa dagen att öppna på tycker jag.



Eftersom vi ställer om till sommartid inatt så tänkte jag att istället för att beröva mig en timmes sömn så ställer jag fram klockan på kvällen, och får en timmes mindre fritid istället. Vilket gjorde att jag gick helt miste om att Earth Hour började för en halvtimme sedan.. Martin sitter och spelar och jag har lite andra saker att ta hand om innan det är dags att sova, men tror jag ska försöka ta vara på den sista halvtimmen i alla fall.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

hush



Idag gick jag upp klockan sex, efter fem timmars sömn.. Jag gick och la mig alldeles för sent igår. Jag och Martin låg i sängen med varsin bok i över en timme. Jag hade bara 60 sidor kvar av hela boken så jag ville så gärna läsa ut den.. Inferno av Dan Brown. Jag älskar hans böcker och den här var jättebra fram till slutet. Jag började läsa den i somras och plockade upp boken två gånger på två dagar, sträckläste 200 sidor åt gången. Sedan dess har jag inte läst mer. Typiskt mig, faktiskt. Men kanske kan jag återuppta läsandet nu igen.. Alla säger att det är perfekt att läsa innan läggdags men jag somnar ju efter halva första sidan.
 
I vilket fall så gick jag upp tidigt idag för att jag tagit på mig ett extra pass bodypump. Förut höll Lizette pump på fredagsmorgon men de hade glömt ta bort det nu när hon slutat och det var redan två bokade. Så jag ställde upp. Jag är egentligen inte särskilt förtjust i att hålla pass på morgonen (jag är nog egentligen ingen morgonmänniska överhuvudtaget, jag har bara lätt att motivera mig till att gå upp tror jag) men det var ju sista gången.. Kanske inte någonsin men på länge i alla fall. Jag borde ha låtit bli, för mina axlar, skulderblad, båda fästena för triceps och armbågar är inte glada nu alltså.. Har messat kiropraktorn och hoppas oerhört naivt på att få en tid idag men det blir nog nästa vecka. Fram tills dess ska benen piskas imorgon ifall knäna inte säger ifrån efter tre pass bodypump på en vecka och kanske lats och biceps på söndag ifall skulderbladen är okej. Det är bara pressövningar som gör ont. Men säger kroppen ifrån det allra minsta blir det vilodag till måndag. Japp.
 
Igår morse gick jag upp tidigt för att äta frukost med Martin innan han åkte till jobbet strax efter nio. Jag myste så mycket.. När han hade åkt och jag grejat färdigt i huset, tog jag en dusch och gjorde mig i ordning.. Men öppnade fönster och satte på mig min onepiece igen. Jag hade tänkt träna men kände att nä, är det vilodag så är det. Det kan vara skönt att slippa hela den där gymprocessen, även om det kliar lite under huden.

Så istället hade jag en oerhört mysig morgon med nature sounds lullaby, Liptons te med smak av hallon (jag dricker nästan aldrig te, men den älskar jag!) och Dan Brown. Jag har å svårt att slappna av. I skrivande stund är det samma sak.. Jag kan inte låta bli att snegla på klockan varannan minut och räkna på hur mycket tid jag har på mig. Egentligen skulle jag vilja slänga ut alla klockor för att slippa stirra mig förblindad på dem, men det hade nog inte varit praktiskt i längden. Jag brukar försöka sluta ögonen och ta ett djupt andetag, när jag känner den där stressade rusningen i hjärtat. Det funkar bara ibland men jag övar.

Arbetsdagen gick otroligt långsamt och det var så skönt att komma hem.. direkt hoppade jag in i duschen och gjorde mig redo för sängen. Men innan jag plockade upp boken öppnade jag min Glossybox som dykt upp med posten. Var inte alls nöjd med innehållet faktiskt, men det blir ju så ibland. Man kan inte pricka rätt alla gånger.



Hudkräm, lotion, nagellack, läppbalsam, prov på parfym, spraydeo och nån kräm som ska reducera mörka ringar under ögonen. 

Timmen efter det låg vi i sängen och läste varsin bok. Och Martin kliade mig på ryggen hela tiden. Gah.

Så, fem timmar senare var det upp och hoppa som gällde. Jag hann in i god tid och slapp stressa ändå, det var skönt. 



Passet gick bra, är stolt över att koreografin sitter efter andra gången bara. Men min kropp är inte nöjd över veckans påfrestningar.. Så det inplanerade gympasset efteråt struntade jag i. Åkte till Statoil för att tanka och tvätta bilen och åkte sedan hem till Söle för att dammsuga ur den. En trevlig överraskning var att farmin var hemma, så vi umgicks och grejade med min bil i nästan tre timmar. Bytte till de snygga sommardäcken, städade ur den och satte fast golvmattorna. Dammsugningen som jag kom dit för blev inte av eftersom vi hade strömavbrott hela tiden, men mycket annat blev gjort. Dessutom hade jag inte direkt bråttom så jag tog mig tid att sätta mig med farmin på en bänk vid garaget, prata och bara njuta av det underbara vädret. Väldigt välbehövligt!


Sedan bilade jag hemåt, med en uppfräschad Bubbla. Pratade i telefon med mamma och nu har jag mellanlandat hemma för att snart åka iväg till jobbet. Är så sjukt otaggad faktiskt, men det blir nog en hyfsat kort dag, hoppas jag. Jag skulle egentligen jobbat till åtta men åkte på stängning istället, trots att jag verkligen inte var sugen. Alls. Men det är väl bra att ställa upp ibland, och dessutom fick jag ju tiden på Söle under dagen. Det får det vara värt.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

not alone

För att göra en lång historia kort så ramlade jag in i arkivet på bloggen. Såg inlägg från slutet av november 2011, totally tore my heart out kan jag säga. För nya läsare kan jag bespara er efterforskningen och säga att det var då min dåvarande pojkvän gjorde slut, efter nästan 6 år tillsammans. Ibland tror jag att jag hundraprocentigt lämnat jobbiga perioder bakom mig men andra stunder tror jag att vissa händelser aldrig någonsin kommer lämna mitt känsloregister. Det är nog en del av människans självbevarelsedrift. Jag minns så lite från den perioden men det jag lärde mig var att när man är på botten finns det bara en väg ut och det är upp. Jag har aldrig upplevt en så stor sorg i hela mitt liv, men när jag tog mig upp igen var jag starkare än någosin och den erfarenheten är den som haft absolut störst inverkan på vem jag är idag. Jag anser mig ha en oerhört hög livskvalitet idag, och jag har den jobbiga perioden att tacka för det.

Kom ihåg det, vänner; så länge man inte ger upp har man inte förlorat! Varken goda eller dåliga stunder varar för evigt. Håll huvudet över vattenytan, rid ut stormen, ingen natt är så lång att den inte följs av en gryning.. Bättre stunder kommer alltid, så länge man är öppen för dem. Ge inte upp.



Igår var det onsdag och dags för mig att gå rutinpass på Max. Upp tidigt och iväg. På bild syns min ihopskrapade lunch, orkade inte laga mat på tisdagskvällen där.. Bulgur med spenat och rostbiff, med ssugar snaps att snaga på också.

Efter mitt pass då jag rengjort glassmaskinen, plockat upp två leveranser och städat på lagret, var det dags för en timmes assistentmöte. När det var färdigt bilade jag glatt hem till Martin, taggad inför kvällen..



 
Har aldrig haft så många bokade faktiskt. Jag hade taggat nya releasen länge och jag tror det lockade faktiskt. Jag var faktiskt inte så jättenervös, trots att jag tränat kanske 6 timmar sammanlagt och dessutom bestämt mig för att inte ha några fusklappar med.. Men jag var asnöjd, vilken glädje jag kände efteråt! Många deltagare, bra låtar (Radioactive som stretchlåt, ger mig gåshud alltså), bra koreografi, bra release överlag. Bortsett från att mina axlar, muskelfästet till pecsen och armbågarna (tror de problemen hänger ihop) bråkade med mig, eller jag bråkade med dem rättare sagt, så var det underbart!






Och Martin var med, för första gången på väldigt länge. Älsklingen min!

På kvällen åkte vi för att handla ihjäl oss då Martin skulle laga jambalaya.. Jag fick under tiden ett mejl som jag längtat så mycket efter, nämligen svar från Celsius. Jag har ansökt om att få bli ambassadör för dem och har nu fått bekräftat att de vill träffa mig! Det blev ett missförstånd i kommunikationen förra veckan, som de bad om ursäkt för (fast jag tycker att det var mest mitt eget fel, men ändå) och kontrade med att de gärna ville skicka ett flak. Alltså, glädje, hej.



Martin lagade mat och vi åt sen kvällsmat framför ett avsnitt SoA. Det första på femte säsongen, snart är vi ikapp! Jag var så trött att jag såg suddigt kan jag tala om.. Men det var så skönt att lägga sig efteråt. Jag sover som en gud här! Bortsett från när gerbilerna har byggarmarathon. Annars är det så tyst, mörkt, stilla och sängen är världens skönaste och täcket världens fluffigaste. Man bara försvinner. Helt underbart.



Så imorse vaknade jag av mig själv strax efter åtta. Låg kvar i sängen och drog mig tills Martin gick upp vid halv nio, för att vi planerat att äta frukost innan han åkte till jobbet. Så vi dukade upp, och kollade på ännu mer SoA, innan han åkte till jobbet.

Jag städade. Öppnade dörren till altanen och lyssnade på mysig musik. Städade inte för att tvångstankarna sa åt mig att det måste vara rent utan för att jag njuter av det, att göra rent hos oss påminner mig bara om det här livet jag trodde att jag inte skulle få än på många år. Det jag såg splittras i tusen bitar, i november 2011. Då drömde jag så mycket efter att få vara sambo, ha en vardag ihop. Att ta hand om vår disk, vår tvätt, handla mat till oss. Det var det jag ville ha mest av allt. Och nu, några år senare, står jag här. Och jag njuter av varenda, jäkla, sekund.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

fire within



Jag har varit väldigt trött idag.. Vaknade förvisso ganska tidigt också men sov ändå sju timmar. Jag gjorde mig i ordning det första avallt när jag gick upp, för att sminka mig och så där är verkligen ett av det tråkigaste jag vet, haha. Skönt att ha det avklarat då liksom.

Gick och smågrejade i väntan på att klockan blev tio för då väckte jag Martin och bad om sällskap vid frukosten. Så vi dukade upp och kollade två avsnitt Sons of Anarchy. Efter det begav vi oss ut i vårvädret och bilade mot Nordby. Jag tog med mig alla burkar och flaskor som jag samlade på mig ifrån diket igår. Ungefär hälften av dem gick faktiskt att panta! Det var inte pant på alla men maskinen tog dem ändå. Resten slängde jag i källsorteringen. Tillsammans med mina egna burkar som jag samlat in både hemma och på jobbet blev det närmare hundra kronor, så det så!

Vi gick på en liten shoppingrunda, och Martin köpte sig ett par nya mjukisbyxor men jag köpte inget alls. Handlade bara lite nödvändiga grejer på apoteket, mellanrumstandborstar med bakteriedödande gel och tandtråd och annat seriöst..

Vi åkte sedan in till gymmet. Martin körde ben men jag passade på att köra bröst och triceps. Fick bra kontakt med förstnämnda men annars när jag skulle träna triceps fick jag mest en massa känningar i axlarna. Suck. Men man ska ju ta de där signalerna på allvar, man kan få ångra det länge annars. Så jag försökte ta det försiktigt, körde ett lågintensivt pass och var ändå hyfsat nöjd efteråt. Önskar att jag kunde träna bröst och triceps hårdare, men.. kroppen säger ifrån helt enkelt. Kan ju trösta mig med att jag i början tränade bröst och triceps mest av allt, eftersom jag alltid körde det på måndagar och då var man oftast taggad igen efter helgens vila. Så kan jag bara underhållstränna musklerna tills jag fått bukt med smärtan i axlarna så gör det ju ingenting!

Vi åkte till Comfort för att jag skulle möte upp min far och lämna en bok som han skulle ge till Simon. Blev ståendes och pratade en stund och det var kort men väldigt trevligt.. Älskade farmin.

Väl hemma sedan lagade vi mat, jag gjorde potatismos och Martin stekte hakkebiffar, som vi åt framför sista avsnittet på fjärde säsongen SoA. Ååååh den är så bra! Har typ släppt alla andra serier nu, det slinker in SFU här och var men Supernatural och Arrow som jag följt slaviskt har jag hamnat efter på. Men snart är jag ju ikapp.

Resten av kvällen har jag övat inför morgondagens bodypumprelease! Just nu känns det bra men imorgon kommer jag vara dönervös.. Har som målsättning att köra utan fusklappar nu, det ser så himla mycket proffsigare ut. Men först blir det ett rutinpass följt av assistentmöte på Max. Timmarna däremellan tänkte jag försöka träna i gymmet med Martin och sedan blir det pump klockan sju.. Hoppas på att få handlat lite mat också, för jag skulle verkligen behöva få ihop några matlådor inför resten av veckan.

Nu ska jag betala lite räkningar och kanske vika tvätt innan det är dags att sova. Sitter i soffan och håller Martin sällskap när han spelar.. Och dricker mitt nya kasein som kom med leveransen från MMSports! Den är så jäääkla god, har samma eftersmak som min absoluta favoritglass of all time, Smack som man köper av hemglassbilen.. Mums. Den kom i perfekt tid kan jag säga, för jag har gått och blivit så sötsugen på kvällarna. Det blir lätt en vana att man bara "unnar sig lite grann" varje kväll. Men nu har jag bestämt mig för att vara stenhård på att bara fuska på ätardagar och tiden däremellan har jag ju mitt Double Chocolate Almond-kasein!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

with you



Jag är så himla trött efter den här dagen.. Men den har varit grym! Jag sitter i min nyaste Better Bodies-tröja, dricker nyköpt kasein och myser så vad gör väl lite trötthet..



Vaknade strax efter åtta trots att jag somnade halv två igår. Sa godmorgon till mina tjejer som var i full gång med att bygga, gav dem varsin godis såklart..



.. samt gjorde en liten formkoll på magen. Jag ska inte ljuga. Jag är fascinerad.



Åt en pytteliten frukost och gjorde mig i ordning för en cykeltur i väntan på att det skulle bli dags att åka in till stan för lunch med farmin och hans besök från Munkedal.







När jag cyklade från jobbet igår la jag ju märke till att det låg en massa burkar och flaskor i diket.. Så jag tog med mig en plastpåse och satte mig på cykeln, med avsikten att ta mig till Svinesund och tillbaka och plocka upp burkar på vägen. Efter några kilometer fick jag dock vända eftersom påsen var smockfull. Tragisk, egentligen. Jag kommer bara kunna panta typ fem av de burkarna jag samlade in, resten var för förstörda, för gamla eller polska. Men det spelar inte så stor roll egentligen, jag besparade naturen den plasten och metallen, samt fick motion, solsken och härlig, frisk luft på köpet.

Hemmma sedan tog jag en dusch, fräschade upp mig, satte mig framför SFU en liten stund och åkte in till stan bara en halvtimme senare. Jag skulle möta farmin och Jörn på Koncept för en lunch, det var jättetrevligt! Diskmaskinen på Max gick sönder igår och det visade sig vara Jörn som varit där och lagat den idag, vilket sammanträffande.. Nåväl, en mycket god lunch (nötfärsbiffar med fetaost och råstekt potatis, jag dör) med en hel del goa skratt senare var det dags för gymmet, och efter två dagars uppehåll från styrketräningen var jag taggad till tusen!



Måndagar innebär helkropp (i och med bodypumpen) med fokus på mage och rygg, för mig. Främst så är det marklyften jag vill åt. Jag har känt mig så svag i den övnningen förr, vet att andra "jämlikar" med mig tar 130 kilo när jag länge legat på 70 i personbästa. Så de senaste veckorna har jag varit fast besluten om att bli bättre. Vilket jag också blivit! I fyra veckors tid har jag ökat 5 kilo varje måndag och idag, äntligen, kom jag upp i 90 kilo.. Som jag längtat! Överlycklig tjej! Det blev inte många repetitioner gjorda men jag sparade på krafterna på vägen upp och efter att ha maxat ville jag mest gå vidare till nästa övning. Jag och Martin köttade mage och gjorde några fler ryggövningar innan vi avrundade efter två timmar. Mycket bra träningspass!



Efter träningen var det dags att åka hem för att mellanlanda mellan passen.. Stannade bilen och plockade några tussilago på vägen, haha. För att påminna mig själv om att våren är här!

Jag hann inte göra så mycket mer än lägga mig i sängen för att småslumra ett tag och sedan äta middag innan det var dags att åka in till gymmet igen. Tog en sväng förbi Söle, en otroligt snabb sådan för att hämta lite post, och sedan var det dags för bodypump. Martin underlättade mitt liv något otroligt genom att handla och hämta ut vårt paket på MMSports. Tack älskling!



Jag var orolig för att det inte skulle vara så mycket folk på pumpen eftersom jag i onsdags sa att det inte skulle bli någon, men det var väldigt mycket folk faktiskt! På onsdag är det ny release och jag är så taggad, har förberett deltagarna och ser att det är många bokade redan nu.. Imorgon blir det till att öva ihjäl sig tror jag, haha.

Pumpen gick bra och efteråt stundade instruktörsmöte med Jennie och de andra. Ett riktigt välbehövligt möte måste jag säga, och det bjöds på riktigt smaskig fika. Och kaffe.

Det blev ganska sent och jag var inte hemma förrän halv elva.. Martin hade fått klara instruktioner om att inte öppna paketet förrän jag kom hem, så det var alldeles superspännnande nu, efter många timmars väntan..







Vi har alltså beställt kosttillskott för 1700 spänn. 6,9 kilo. Men det var verkligen välbehövliga grejer alltså.. Martin köpte 8 burkar jordnötssmör, haha! Men det går faktiskt åt jäkligt mycket här hemma hos oss och Body Science har det överlägset bästa jordnötssmöret. Rekommenderas verkligen!



Passade på at torka, sortera och ordna i hyllorna också. På översta hyllan står allt som vi i nuläget använder och på nedersta hyllan står de där burkarna som är mer reserver.. Saker man köpt men hittat något bättre i efterhand. Samt våra elva shakers.  

Det känns som att den här dagen varit 48 timmar lång, för jag har hunnit med så mycket. Imorgon tänkte jag försöka lägga fokus på nya bodypumpreleasen, men även försöka ta en sväng hem till Söle för att kanske dammsuga ur bilen, handla, panta burkar och dänga resten i återvinning för metall. Och träna. Är sjukt taggad inför ännu en ledig dag imorgon, sååå himla skönt.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

different choices



Åh, då var även den här veckan slut och ledigheten kommen! Det är så himla bakvänt för mig..

Vaknade strax innan åtta imorse och gick upp för att påbörja dagen trots att jag var ganska trött. Men jag hade ju ändå vaknat utan något alarm och så där så jag antog att kroppen sovit färdigt. Jag tog hand om tvätten, gjorde mig i ordning och dukade sedan fram frukost för morgonmys med älsklingen. Vi hann se ett halvt avsnitt SoA innan det var dags att åka. Martin började jobba klockan tio, och jag började egentligen inte förrän klockan ett men jag hade tänkt följa med honom in till jobbet för att hämta hem min cykel som stått kvar i vårt omklädningsrum sedan den där gången min bil var trasig och jag krigade mig in till jobbet tidigt som fasen.. Så jag fick njuta av bilfärden med honom och sedan cykla hem till Näsinge. Ni anar inte hur skönt det var! Den första biten gick otroligt segt och det var ganska kallt.. Men som Martin säger, det är ju lätt att bli bekväm. När jag cyklade TILL jobbet kvar klockan ändå 06.00, det var minusgrader, kolsvart och snö. Nu var det förmiddag, två plusgrader och molnigt. Men jag hade Five Finger Death Punch i öronen och öste på! Jag la märke till att det låg så otroligt mycket skräpoch främst pantburkar utkastade i diket, så jag funderade på om jag sklle ta en cykeltur till men ta med mig en påse och samla burkarna.. Tror faktiskt jag ska göra det, om tid finnes. Det krävs en viss sorts idioti för att kasta ut skräp ur bilen. Så oerhört onödigt.



Cykelturen tog mig en timme och jag hade egentligen tänkt använda resterande ledigheten åt att åka in till gymmet för ett magpass. Men jag kände att med all stress som jag utsatte mig för under ggårdagen så hade det varit väldigt skönt att få slippa stressen med att fara och flänga fram och tillbaka idag.. Så när jag kom in hoppade jag in i duschen och drog sedan på mig min onepiece, för att sedan sätta mig i soffan framför ett avsnitt SFU. Det var så jävla skönt så ni anar inte. Tror min kropp var mig tacksam över mitt val. Hade ju ändå nyss cyklat 1,7 mil.

Tog lite bilder på några av våra gerbiler som satt och tittade nyfiket på mig. Och som jag drömde mardrömmar om inatt att Martin kastade dem i havet.. (?)



Ruby äter godis..



Arya och Ruby äter godis.. Mor och dotter!



Det här älskar jag med gerbiler.. De är så sjukt osolidariska, haha. När de ätit  upp sin egna godis försöker de ta av varandra. Haha!



När det var dags att motvilligt dra av mig onepiecen rotade jag fram mina gamla favoritbyxor som jag köpte när jag gick i ettan på gymnasiet.. Jag älskade de byxorna, men jag gick upp lite i vikt och fick sedan inte på mig dem längre. Åren gick och jag hade inte hjärta att slänga dem, tänkte att jag må vara naiv men någon dag, så kanske jag kan komma i dem igen.. Idag provade jag, för första gången på år och insåg att jag faktiskt fick plats! De sitter fortfarande väldigt tajt runt höften men bra på låren, men det gjorde de när jag köpte dem också. Så jag var nöjd som fasen!





På jobbet åt jag kvarg med mosade hallon och laddade upp med havreringar och Celsius. Det visade sig bli en lång dag, särskilt med tanke på att våran diskmaskin la av och varmvattnet tog slut. Men jag har så duktiga arbetskamrater att vi ändå var klara strax efter tio. Det var långt ifrån en bra stängning tror jag men helt ärligt så orkade jag inte riktigt bry mig.. Vi hade jobbat intensivt i många timmar och haft en väldigt omständlig stängning att jag var mest glad att vi fick gjort såpass mycket ändå.

När jag kom hem tog jag en genomgående dusch och skrubbade bort allt vad Max heter, för nu tar jag ledigt i två dagar! Har suttit i soffan och myst under tiden Martin spelar, jag har skrivit in schema och planerat och haft mig.. Kan inte låta bli att glädjas över att han är hos mig och inte i Stockholm just nu. Ser så mycket fram emot de kommande tre dagarna! Har en massa besked, mejl och leveranser som jag väntar på, och en massa spännande planer.. Imorgon ska jag luncha med farmin, träna med Martin och hålla bodypump på kvällen. Kanske ska jag cykla också, men bara kanske. Tror nog jag ska ta det på tisdag, men vi får se.

Nu är jag så trött att ögonen går i kors, dags att avrunda. Sov gott!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

heavy



Jag skrev på instagram förut att jag tror jag stressat hjärnan ur mig idag alltså.. Vi hade en väldigt mysig morgon med uppdukat frukostbord och SoA. När Martin åkt (40 minuter senare än tänkt) började jag att städa och sätta igång med matlagningen. Jag myste verkligen! Vårsolen var på besök och jag öppnade dörren ut mot altanen, njöt av vårdoften också. Skuttade omkring, nyduschad, i min gråa nya tröja och lyssnade på Celldweller. Grejen är den att jag verkligen älskar det. Att fixa och greja hemma! Jag planerar ofta vad jag ska göra när, in i minsta detalj men jag är inte lika bra på att följa planeringen. Jag hittar alltid en massa mer saker att göra under tiden jag håller på, halkar in på sidospår liksom. Idag hade jag ju egentligen tänkt att träna innan jobbet men insåg att jag egentligen inte hade något kvar att träna.. Möjligtvis axlar men de känns inte helt okej eftersom det stramar över skulderbladen när jag typ lägger handen på ryggen. Det händer mig när jag tränar bröst men höga repetitioner bänkpress t.ex.. Axlarna säger aj då. Så istället tänkte jag att jag kunde greja.

Hela tiden tänker jag "äh, jag gör bara det här också.." och ibland innebär det timslånga projekt. Idag blev det allt ifrån att byta sängkläder till att tvätta till att byta alla sopor i huset till att skrubba bort fläckar på golvet. När jag egentligen bara tänkt dammsuga. Stressigt blev det till slut och även jag åkte 40 minuter senare än planerat. (Får jag skylla på Martin? Jag skyller på Martin.) Jag konkade på stora lunchväskan, stressade som fasen men kunde ändå med att njuta av det vackra vädret. Den öppna skinnjackan, solglasögonen och de avdammade conversen.

När jag satte mig i bilen såg jag att bensinmätaren var i botten. Mätarnålen hoppar faktiskt mycket upp och ner men fy så nervös jag var att jag inte skulle kunna ta mig till jobbet.. Väl där var jag så osäker på om jag ens kunde ta mig till bensinstationen 300 meter bort och hade dessutom bara 6 minuter på mig, så jag fick ställa mig på kundparkeringen eftersom den var närmast. Men det var ju lördag och väldigt mycket folk, så den enda parkeringen var en jag hittade i ett hörn där utfarten var. Det gjorde mig duktigt nervös alltså, för jag har sett hur folk kör där. Väldigt utsatt helt enkelt, men jag hade varken tid eller bensin till övers dör att göra något åt det.

Jag hann i alla fall stämpla in i tid. Och även om jag hade väldigt roligt på jobbet så gjorde sig magen snart påmind och gjorde så satans ont. På rasten tog jag halva tiden åt att tanka och flytta bilen, som för övrigt klarat sig oskadd. Även om det tog halva rasten så var det skönt att ställa allt till rätta igen.

Mot kvällen blev magen helt jäkla outhärdlig så jag gick till apoteket för att köpa omeprazol.. Går det inte över nu så måste det ju vara magsår. Annars hade vi en bra stängning och jag var hemma runt halv elva.. Har duschat och kraschat i soffan under en filt, känner mig helt färdig. Det var längesedan jag jobbade helgstänging!

Imorgon skulle Martin egentligen åkt till Stockholm på utbildning. Men det hade blivit något fel med anmälan så det blev inte så.. En del av mig blev glad över att vi istället får 3 lediga dagar ihop men samtidigt tror jag han blev lite besviken över att inte få komma iväg.. Jag får väl ta hand om honom lite extra.

Nä, nu ska jag borsta tänderna, skriva en liten lista och sedan gå och lägga mig. Känner att jag egentligen kanske borde ta upp KBT igen, men fokusera mer på stressen än något annat. Den senaste tiden har jag haft orken att prestera och göra mycket hela tiden, men jag kommer inte kunna hålla det här tempot för alltid och då kommer nog ångesten komma krypandes igen.. Hoppas jag kan lära mig handskas med det.

Imorgon stundar stängning igen och jag har sinnet öppet för vad som ska hända innan, vi får se vad jag känner för. Sedan är det äntligen måndag!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

never surrender

God morgon lördag!

Vi somnade förvånansvärt tidigt igår, runt midnatt ungefär. Det är så skönt med min kropp, att så länge jag sover hyfsat länge så behöver jag inte ställa väckarklockan. Det är faktiskt sant. Jag bara ställer in mi på att jag ahr en tid att passa dagen efter och min kropp brukar automatiskt vakna till i tid. Helt fantastiskt. Jag är så lyckligt lottad när det kommer till sömn! Somnar direkt jag lägger huvudet på kudden, har aldrig så där supersvårt att vakna (dvs. jag försover mig nästan aldrig) och sedan den där magiska inre klockan jag har.. Kroppens sätt att säga tack, kanske?



Igår skulle jag egentligen gått stängning och Martin skulle gått mellanpass. Men tack vare ändringar i schemat fick vi jobba öppning ihop. Jag har väl sagt det förr men det är verkligen den bästa förutsättningen för en bra dag på jobbet för mig. Vi gick upp runt sju, jag kokade lite ris att fylla ut den sista kycklinggrytan med för att äta till lunch, under tiden som jag åt frukost och gjorde mig redo för dagen. Tog med min obligatoriska morgonCelsius och satte mig i bilen bredvid hjärtat, och vi bilade med en stekande vårsol hela vägen till jobbet och lyssnade på Five Finger Death Punch. Endorfinerrna dansade i kroppen!

Arbetsdagen gick ruskigt fort och när den var färdig satte vi oss ner för att käka en stund. Jag hade tagit med mig kvarg utblandad med ganska lite fun light (smak av smultron och vattenmelon) bara för att göra den mer rinnig i konsistensen, och sedan hällt i lite lågkalorihallonsylt. Så himla mumsigt! Och så lite havreringar med frystorkade hallon och jordgubbar på.. 

Innan vi skulle åka och träna hade jag tänkt sticka in på Bodypower och köpa en Celsius. Kunde inte låta bli att spana in deras utbud med Better Bodies-kläder och där hängde den.. Den där gråa, långärmade tröjan som jag suktat efter i flera månader nu. Jag kastade ett öga på siffrorna som stod på kontot och tänkte vafan.. Så jag köpte den. Det fanns ju bara en i min storlek kvar nu så det kändes menat, haha. Jag köpte en Celsius också och sedan bar det av till stan och gymmet!

Eftersom det var fredagkväll så var det inte så mycket folk. Vilket var jäkligt skönt med tanke på att vi skulle träna ben och då behöver man mycket utrymme. Jag strukturerade faktiskt upp mitt pass ganska annorlunda, i vanliga fall brukar jag börja med knäböj och sedan jobba med grupp för grupp, en framsida, en baksida, två för vader och sist något explosivt. Men nu körde jag mycket för att hålla upp pulsen och frambringa mjölksyra så mycket som bara gick under de 90 minuterna vi var där. Jag körde djupa squats, inte riktigt ass to the grass men så djupt som stången kan gå utan att slå i säkerhetsstängerna på ställningen. Det är så jäkla härligt, för det verkligen exploderar i hela underkroppen när man tar i för att få ut det sista. Fixade 70 kilo i det djupet, men mot 80 blev det grundare. Är ändå nöjd!

Körde sedan djupa squats med kettlebell, när man står med en fot på varsin bänk ni vet, många vändor walking lunges med tjugo kilo och avslutade med ännu mer viktade utfall varvat med jump squats. Jag blev så jäkla trött, men fy fasen så roligt det var! Jag gillar att träna ben men problemet är att jag ofta påfrestar dem hårt, typ i bodypumpen, som ändå är två gånger i veckan. Det är svårt att veta vad som är för mycket men jag försöker lyssna på kroppen och alltid ge benen en dags vila.

Vi åkte sedan iväg för att handla. Det var fredagkväll, vi var lediga (!) och jag hade bestämt mig för en ätardag. Det vill säga pizza till middag! Så vi åkte runt på uppdrag att hitta den rätta pizzan, tre butiker tog det.. Men sedan så.



Så förvånansvärt normalt det kändes att vara hemma en fredagkväll och ha fredagsmys liksom.. Det händer ju aldrig oss. Köpte även lite choklad men det fanns inte mycket plats över till den kan jag säga. Vi kollade två avsnitt Sons of Anarchy och snart är vi klara med fjärde säsongen. Spännande, spännande.

Och jag myste så otroligt mycket, i min nya tröja. Kände mig så himla glad den kvällen, vilken bra dag det varit.. Vi hamnade i en så oerhört hård matkoma att det blev läggdags tidigt. Jag sov som en stock från minut ett jag låg i sängen kan jag ju säga..




Jag såg en reklam på Facebook, från FitnessButiken, som gjorde reklam för sina nya Better Bodies-byxor.. Jag bara satt och gapade, Martin kikade på dem över min axel och sa "du är ju så fucked". Det fanns inget att fundera på, jag var tvungen att beställa dem!



Nu har Martin vaknat så det är dags för mig att bege mig. Jag har lagt ett paket med lax i vattenbad för jag tänkte jag skulle hinna laga lunch till jobbet.. Ungsbakad lax med spenat, pesto, paprika och jordnötter. Och bulgur till det. Jag kan minsan laga mat när jag anstränger mig, haha.

Ha en bra dag, alla fina!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

ride into this world

Är alldeles slut efter den här dagen.. Väl på jobbet bara rann tiden iväg och stressen var ofrånkomlig. Hade två störtsköna elektiker (eller kyltekniker) på plats hos oss hela morgonen och de var varandras raka motsatser men jäklar vilken skön duo! Allting gick åt skogen och de fick vänta i säkert 1,5 timme eftersom jag inte fick tag på driftteknikern som skulle stänga av vårat brandlarm i köket, så de kunde jobba. Men de var så trevliga och glada och det gjorde dem ingenting alls. Satt med mig på de sista minuterna av min rast och vi skrattade väldigt mycket. Helt rätt folk på rätt plats! Fram mot middagstid blev dagen ännu mer stressig och jag är säker på att jag inte var den enda av oss som bara ville dra ner jalusiet och andas i några sekunder.. Är ändå glad över att jag fick gå öppning istället för stängning och att jag framför allt öppnade med Bowies. Mitt hjärta.

Trots att jag fick göra om alla mina planer för dagen och helt kasta om tidsplanen så hade jag mycket att se fram emot när vi slutat jobbet. Martin och jag gick iväg för att handla lite, köpte varsin macka på Subway och sedan varsitt flak med dricka - för min del blev det Celsius! Har bara en burk kvar sedan förra flaket och bestämde mig för att ladda upp igen. Någon träning blev det inte idag, eftersom jag försöker ta två eller åtminstonde en, vilodag på en vecka (torsdag och kanske söndag känns rätt så optimalt)och jag har sådan träningsvärk i traps och lats att det är svårt att överhuvudtaget röra armarna. Så himla skönt!



När vi sedan burit ihjäl oss (I'd rather carry 17 grocery bags or die tryin' before making two trips) och kommit hem kunde jag kasta mig över dagens post.. Det hade varit fest i vår brevlåda tror jag, för där låg två paket till mig.



Jag beställde sjunde säsongen av Dexter och första säsongen av Weeds eftersom de var på dunderrea på CDON! Så nu är de båda samlingarna kompletta. Tycker om att köpa mina serier och inte ladda ner, det känns roligt att kunna ha dem ståendes i hyllan.



Och eftersom min Xtend tog slut idag så bestämde vi oss för att lägga den där beställningen på MMSports som vi pratat om så länge.. Herregud så mycket saker det är som man tror man behöver! Och jag fick hålla mig hårt i skinnet för att inte handla upp hela sortimentet med Better Bodies-kläder.. Köpte tillslut inga kläder överhuvudtaget. Bara lite kosttillskott.. Ni får se när det kommer!



Martin satt och spelade TV-spel och jag vågade knappt röra mig.. Det är så förbannat svårt och minsta lilla rörelse kändes som om det var ett störningsmoment, haha.



Jag har myst lite med min FortiFX som jag köpte för väldans längesedan, den sista de hade. Och en portion BCAA, för att det är gott. Men nu ska jag nog faktiskt ta att knyta mig, för imorgon blir det öppningspass igen. Egentligen skulle jag luncha med farmin imorgon (uppskjutet från idag) men åkte på ytterligare ett öppningspass tillsammans med Martin. Inte mig emot, fast jag hade oerhört gärna lunchat med farmin.. Men vi sköt upp det till måndag och jag hoppas det går vägen då!

Det är bara två dagar och kvar och sedan åker Martin till Stockholm från söndag till onsdag. Det är bara några dagar ändå kryper det i skinnet på mig, vi brukar sällan vara ifrån varandra längre än alltså.. en arbetsdag plus några timmar till. Jag känner inte för att vara ensam här (eftersom jag är ledig måndag till och med onsdag) så jag hade tänkt åka till mamma i Karlstad. Men på måndag har jag pumpen och dessutom skulle vi ha personalmöte efteråt, vårat första med nya ansvarige. Det är ingenting jag vill missa, så i så fall åker jag tisdag och kommer hem dagen efter. Det känns väldigt ovärt att inte kunna stanna mer än ett dygn men man får göra det bästa utav situationen. Vi får se.

Tror minsan jag ska satsa på fredagsmys och ätardag imorgon.. nom nom.. Vackra drömmar önskar jag er!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

challenge

Igår började dagen bra. Jag for upp ir sängen efter 5,5 timmars sömn, strax innan väckarklockan skulle ha ringt. Insåg att veckans rutin på Max skulle vara att göra rent fläktkåpan ovanför grillen, och inte glassmaskinen.. Mindre roligt, men jag var glad ändå. Oavsett var det ju ett kort pass.


Så här ren och snygg var jag efteråt. Jag har inte jättestora problem med smuts så, skrattade mest bort det. Det jag ogillar är smutsen på och under naglarna som vägrar gå bort, bara. Men det var till att hoppa in i duschen, det absolut första som gällde när jag kom hem kan jag ju säga.

Jag har ju berättat om ett litet "projekt" som är på gång men jag vill inte säga för mycket innan jag fått svar.. Jag tog itu med det igår och nu håller jag verkligen hårt i högertummen att det ska gå vägen! Jag vill detta så gärna.

Så när jag väl kom hem degade jag ner mig i soffan, nyduschad och fräsch. Datorn i knät och Martin spelade Dark Souls 2. Runt halv fem gjorde vi oss i ordning för att åka in till gymmet för ett pass bröst och triceps. Här började mitt humör sjunka, för jag var inte alls nöjd med tidsplanen och när jag frågade Martin hur vi skulle göra ryckte han bara på axlarna. Och jag som verkligen har världens lägsta stresstolerans blev upprörd, men förblev tyst i väntan på att den inre stormen skulle avta. Väl på gymmet körde jag på bästa förmåga, då min högra axel gjorde ont. Så jag fick nöja mig med den timmen jag fick ut av en taskig dagsform. Det blir så ibland.

Klockan sju var det dags för bodypump och jag var inte sugen. Alls. Men lyckades ändå få igenom ett hyfsat pass och efteråt pratade jag mer med Jennie, vår ansvarige, (är så himla glad att hon finns i mitt liv just nu!) som sagt att hon ändrat sig.. Hon ville inte skicka mig till challenge-utbildningen nästa helg, istället ville hon ha mig som instruktör i x-fit och  dra igång det snarast. Det gjorde mig asglad, för jag tror det är min grej.

På kvällen hemma sedan myste vi lite och jag svor skrattandes över hur dagen tett sig. Gustav ringde och bad mig jobba öppning istället för stängning och det gjorde jag så gärna, särskilt eftersom Martin jobbade öppning. Jag var tvungen att ställa in morgondagens planer som var lunch med farmin och frukost med Emma.. Jättetråkigt men det fick bli så.




Egopic bonanza wtf..

Fick sova ordentligt och har ni rast på jobbet. Får se vad dagen har att erbjuda, hoppas att det kaosartade temat avtar i alla fall.

Såg den här bilden imorse, tyckte den var klockren!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

phantom

Vi åt mat och tog en sväng till Nordby! Det var ingen mega tidsmarginal så jag rusade bara in på Bodypower och köpte mig ett par wrist wraps innan vi åkte till gymmet. Maria har tipsat mig om sådana och jag älskar dem! Välspenderade 119 kronor. Jag ska försöka köra utan handskar så mycket som möjligt, idag gjorde de mig mer besvär än var till hjälp. När de liksom korvar sig i handflatorna.. Är ganska säker på att jag kunnat sätta nytt personbästa i chins om jag bara haft handskar som inte nöp mig. Lyckades i alla fall göra 10 på rad och det är ju nuvarande PB så jag är rätt nöjd ändå. Kanske gör ett nytt försök imorgon, kommer ju ändå kötta traps och lats och allt som hör till, på bodypumpen.

Fick till ett bra pass, har lyckats komma bort ifrån de där tretimmarssessionerna och det är väldigt skönt. Numera kör jag kanske bodypump en timme och styrketränar i gymmet i max en timme, samma dag. Känner allt hur jag blir starkare och orkar mer och det är främst skillnad i spegeln. Sedan jag fick maten och sömnen att klaffa också känns det fantastiskt, ju mer resulttat man ser desto enklare är det att hålla sig motiverad och på banan. En uppåtgående spiral helt enkelt.




Jag och mina nya wrist wraps. Och en styck Bowies!

Så nu har jag duschat och äter kvarg med hallon och ska alldeles strax sova. Egentligen skulle jag jobbat 10-19 imorgon men varit lite bekymrad över det eftersom bodypumpen börjar 19.. Så jag skrev ett sms till Adis, att "jag vet att svaret högst sannolikt är nej, men det skadar ju inte att fråga, vill du byta rutinpasset mot 10-19 imorgon?" och han blev asglad och tvekade inte en sekund. Win-win deluxe! Jag slutar alltså 14 istället för 19, vilket ger mig nästan ytterligare en dag ledigt med Martin, vi kan luncha ihop och hinna med ett träningspass innan pumpen. Så det blev asbra! Däremot innebär det att väckarklockan ringer 06:00 imorgon bitti men det är okej. Jag sov 8 timmar inatt och ytterligare två timmar under dagen. Och i värsta fall kan jag ju snooza nästan en timme. Det blir bra.

Nu ska jag bara skicka iväg ett mejl och skriva in lite saker i almanackan. Även om jag haft en riktig slackerdag så har jag ändå lyckats få en del vettiga grejer gjorda. En perfekt ledig dag, med andra ord.

Avslutar med ännu en bild på magen.. Otroligt bra form för att vara så härinnan läggdags!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

dark souls

Igår och idag har jag varit ledig. Lite som en lördag och söndag, fast på en måndag och tisdag istället. Det är därför jag tenderar att säga "äntligenn måndag!", för att det hel enkelt oftast är som en lördag för mig.

Dagar som dessa har en tendens att inte vara särskilt innehållsrika. Både igår och idag har jag och Martin somnat mitt under dagen och gått i myskläder, visst har jag försökt hålla ordning runtom mig men låtit att-göra-listan förbi orörd. Jag slåss lite med ångesten inför det, när jag är ledig känns det som att jag måste passa på att få gjort de saker som jag inte hinner de dagar då jag jobbar. Men idag konstaterade jag att vad fasen ska det vara bra för? Martin frågade mig, varför ska du stressa mer än nödvändigt? Ja, varför skulle jag.. Så jag försöker tillåta mig själv att faktiskt sova några timmar mitt under dagen, om det nu är det jag känner för. Jag har ett väldigt aktivt jobb och är alltid på språng de dagar då jag jobbar, så det låter väl vettigt att få tillåta sig själv att sitta i mjukisbyxor, osminkad med håret i en tofs och äta frukost klockan ett på morgonen. 

Ni vet, tanken slog mig igår.. Någonstans så känns det som att jag går runt och väntar på att alla måsten ska bli avklarade, och efter det kan jag slappna av och njuta av livet. Men jag måste inse att jag kommer aldrig komma till den punkten! Vad jag än gör kommer punkterna på den där listan komma och gå i takt med klockans tickande. Peter LeMarc sjunger "Sen blev det vardagar som bara kom och gick, inte visste de då att det var livet som de fick". Och det är ju så sant! Även om jag älskar livet och mår bra så är jag ofrånkomligen väldigt stressad, nästan hela tiden. Det där med att leva i nuet är verkligen nyckeln till min lycka men det är så svårt att uppnå när man vill så oerhört mycket. Jag önskar att jag hade tid att läsa mer böcker, spela mer TV-spel, se mer filmer, teckna mera, fotografera och redigera mera.. Någonstans så går jag bara och väntar på att jag ska få tid men det kommer aldrig serveras till mig. Tid är något vi tar oss, inget vi har. Det handlar om prioriteringar. Min KBT-behandlare ritade upp en karta för mig om att oroa sig inför (eller längta till, för den delen) framtiden och att ångra saker i det förflutna är nedbrytande. När man oroar sig får man ångest och grubblar man över det förflutna blir man deprimerad. Jag ångrar sällan saker, och det glädjer mig, men jag oroar mig till magsår över framtiden nästan konstant. Det är min min nemesis men som jag brukar säga.. det handlar om att öva. Jag SKA börja läsa igen. En bok som heter Inte sämre än man gör sig, de första tjugo sidorna förändrade mitt liv. Det är ett jäkla löfte!

Nåväl, med det ur systemet är jag redo att börja recapa det som hänt de senaste fem dagarna!
 

I torsdags hade vi lite utav en fixardag inför helgens arbete. Det är snart release på gymmet så vi åkte in till gymmet för att jag skulle få skriva ut koreografin, och Martin skulle träna. Jag hade köpt en tidning och skulle ätligen få smaka Risifrutti Pärondröm (eftersom Keso mellanmål var slut) och satte mig i receptionen. Något läsande blev det dock inte, eftersom Roland och Maria satte sig ner och pratade. Det var jätteroligt att bara sitta ner och ta det lugnt och verkligen bara hänga lite, plus att Risifruttin var  sååå god..


När vi kom hem satte vi ihop gerbilpojkarna Heisenberg och Jax tillsammans med Ben. Och det gick utomordentligt bra, till min stora, stora glädje! De sov ihopkurade alla tre redan första natten och det känns så himla skönt, att Ben slipper bo ensam mer.Gerbiler är ju flockdjur och bör egentligen inte bo ensam vilket Eli fortfarande gör, men vi har inte så mycket val med tanke på att han gärna dödar sin rumskamrat..


Tre gerbiler i en liten hög, haha.

Martin lagade chicken cashew och jag tog hand om två tvättar. Jag har fått dille för att tända en massa ljus i huset, det är ju så himla mysigt! Vi lyssnade på Ben Howard och allting bara kändes.. så himla bra.

 
Fredag började jag min arbetarhelg med det första utav tre öppningspass. Jag minns inte detaljerna från helgen, eller så har jag nog rättare sagt förträngt dem, för det var kaos deluxe redan från första minut hela helgen rakt igenom. Folk som kom försent, en medarbetare fick ett samtal om att hans farmor antagligen bara hade timmar kvar i livet, vi sålde 10-15 tusen över prognos varje dag, vi var underbemannade, hade nybörjare inne (så inte rätt folk på rätt plats helt enkelt), trasiga kylar, ena sidan på ena grillen gick sönder, livsmedelsinspektionen kom dit, vissa varor tog helt slut, tidigare i veckan hade andra assistenter glömt bort att lägga vissa beställningar samt lämnat tre leveranser ouppackade så det var helt smockfullt i grejer precis överallt. På fredagen jobbade jag över nästan två timmar för att städa upp på lagret och packa upp dessa leveranser för att göra plats inför morgondagens leverans. På lördagen spenderade jag 12 timmar på jobbet.. Jag började jobba halv åtta alla tre dagar, och fick ta min lunch som tidigast efter 5 timmar alla gånger. I vanliga fall brukar man ta den efter ungefär 2,5.  Första dagen fick jag vänta till klockan två, som tur var hade jag med mig lite riskakor och kalorifria pålägg som jag ställde mig i ett hörd inne i diskrummet och kastade i mig undr tiden jag jobbade. Så jag slapp gå på tomgång helt enkelt.

Det var en tung helg men jag fick ändå in några korta, effektiva träningspass efteråt trots att jag var så  jäkla trött och hela dagen rusat förbi.. Jag hann inte laga lunchlådor men köpte världens godaste Caesarsallad på Oliveto till lunch istället.

 
Lördagens träningspass blev väldigt sent eftersom jag inte kom ifrån jobbet tidigare.. Men det var skönt att få vara där helt ensam! Jag köttade på och fick en del träningsvärk efteråt, och hade möjlighet att ta en hel del flexbilder.



 
Vet ni, en grej som jag har svårt att smälta.. Det är att jag känner mig bekväm i min kropp. Hela tonåren gick jag runt och tyckte att jag var oattraktiv. Jag hade aldrig linnen för jag ville inte visa mina armar, hade aldrig tajta tröjor eftersom jag inte var så där jätteförtjust i min mage och föredrog pösiga byxor framför åtsittande jeans. Det blev tyvärr så självklart för mig att det var så det skulle kännas, "man kommer ändå aldrig bli nöjd så det är bara att gilla läget". Men idag så trivs jag så oerhört mycket med den kropp jag lever i och formar varje dag. Att äta bra utan att svälta sig och äta godis utan att få ångest. Att inte se varje träningspass som en pärs och en bragd när den är genomförd, utan som en del av vardagen. Hade jag åkt tillbaka i tiden och kunnat tala om den för mitt 15-åriga jag hade jag aldrig trott mig själv. Helt, jäkla, underbart.
 
Jo just det, söndagen till ära fick jag även till en liten shoppingrunda. Jag har sagt till mig själv att hålla hårt i pengarna den här månaden men ALLT har tagit slut, känns det som. Kosttillskotten och sminket sjunger på sin sista refräng alltihop, naturligtvis allting samtidigt och naturligtvis när jag lever på februarilönen som inte är direkt välkänd för att vara.. generös. Så jag gick till Kicks för att köpa hårfärg och foundation. På vägen förbi såg jag att Zarcillo hade 50% rea på allt, så jag sa till mig själv att jag fick handla för en hundralapp där.
 

Köpte även fjärde säsongen av Six Feet Under för en hundralapp. Fy fan som jag fastnat för den serien, den berör mig in i benmärgen! Handlar inte om något särskilt men ändå kan jag relatera till nästan allas dilemman och bekymmer.. Riktigt jäkla bra serie. På Zarcillo fick jag köpt ett hårspänne i form av en hatt! Helt brutalt jäkla söt.. Med spetsrosett, fjärder och en ros. Och de har hur många olika sorter som helst men jag lyckades hålla mig till bara en. Ett flätat läderarmband och ett skal till mobilen, samt ett örhänge som jag tror de flesta tycker är gräsligt men som jag fullkomligt älskade.. Samma sak där, de fanns i flera olika varianter och även om jag ville ha allihopa så lyckades jag begränsa mig till bara en.





Provade en ny sorts hårfärg. Den skulle vara superduperröd, men eftersom mitt hår redan är ganska mörkt så blev det ändå mörkade. Däremot har mitt hår blivit väldigt mycket åt det bruna hållet med lila nyanser i, de senaste gångerna jag färgat. Eftersom jag vill vara mer chockröd i håret än brun så tänkte jag att vafasen.. Den här varianten var dessutom väldigt lätt att applicera, man blandade allt i en burk med pump och fick ut ett mousse som man masserade in om ett schampoo. Bortsett från att det var ett rätt bra tryck i pumpen så färgen for iväg som ett spjut genom luften och landade på min favorituppsättning av kläder.. Men det var bara att köra dem ett varv i tvätten sedan var det problemet löst, tack gode gud eller någon annan högre makt. Haha.

 
Lät färgen sitta i under tiden jag kollade på Six Feet Under, åt kvarg med hallon och väntade på att Bowies skulle komma hem. Vi hade en superdupermysig kväll och med vetskapen om att helgen var slut och två lediga dagar väntade så kunde det inte bli bättre!

 
Provade dessa som jag haft liggandes hemma ett tag och sparat till rätt tillfälle.. Åh, så oerhört jäkla goda de var! Jag sa till Martin att han kunde få den ena av mig om han lovade att avnjuta den långsamt, men han tog inte sin chans så dagen efter åt jag upp den själv.. Hähä.

På måndagen traskade vi upp runt tiotiden och dukade fram en brakfrukost frömför TV:n. Somnade sedan om och runt halv tre var vi på språng! Åkte in till gymmet för att köra lite rygg och mage och jag lyckades faktiskt sätta ett nytt personbästa i marklyft, igen. Jag lyckades ta 85 kilo den här gången, försökte mig på 90 för andra gången men det gick inte. Är ändå nöjd, för i den här takten kommer jag vara uppe i mitt mål om inte alltför länge. Först när jag kommit upp i 90 kilo kan jag känna att jag rockar med de större killarna, även om 100 hade känts najs.. Inte långt kvar!
 
 
Vi tog även en sväng till Gymgrossisten i stan efteråt och jag köpte några proteinbars och Martin köpte vitamintabletter till oss båda. Tack hjärtat!
 
Vi hann inte med så där jättemycket mer än att handla och tvätta min bil på Statoil innan jag fick åka hem, lämna Martin och sedan åka in till stan igen. Den här gången för att köra bodypump med en stor skara deltagare, plu att vår nya anläggningsansvarige satt med och tittade. Jag var så taggad och det gick väldigt bra!

Vi har ju fått ny anläggningschef på Nordic Wellness Strömstad och jag träffade henne för första gången igår. Herregud, vilken kvinna! En riktigt frisk fläkt och precis vad vi behöver. Hon gav mig mycket fin feedback efter att ha sett mitt pass och ringde mig alldeles nyss och frågade ifall jag var intresserad av att utbilda mig till instrutör i Challenge. Utan att tveka tackade jag ja! Jag brinner verligen för tt få utvecklas och arbeta mer inom träning och ser mycket fram emot detta. Hon undrade även om jag ville jobba i receptionen en helg i månaden men jag vågar inte lova någonting på den punkten, eftersom vi får nytt schema på Max nu och jag redan jobbar varannan helg.. Jag har varit med om att ta på sig mer jobb än vad man egentligen känner för och det är inget jag är sugen på att göra igen. Jag ska prata med chefen på Max lite om det nya schemat (något som gör mig grymt avtaggad är att jag och Martin jobbar om varandra nästan hela tiden) och framtiden för mig där.. Kommer vi inte göra några ändringar i mitt Maxschema kommer jag nog säga nej till receptionsjobbet. För jag vill inte jobba 3 av 4 helger i månaden. Och framför allt så vill jag inte behöva pussla med schema. Det är för stort stressmoment för mig, att ha tre jobb igång och hela tiden se till att de inte kolliderar, vecka för vecka. Men vi får se! Dessutom har jag ett annat, litet men ändå superroligt projekt på gång som jag verkligen hoppas att det går igenom.. Ska ta itu med det ikväll och förhoppningsvis kanjag dela med mig av det snart!

Idag har vi bara tagit det lugnt, Martin sitter och spelar Dark Souls 2 och jag sitter brevid och knapprar på datorn. Jag hade tänkt att ta mig in till Nordby en sväng och sedan åka till gymmet, och det börjar lukta som att det börjar dra ihop sig. Jag har haft två riktigt lugna dagar och laddat upp inför fem dagars jobb på Max nu.. Kan inte säga att det lockar jättemycket men på ett sätt är det skönt att vara igång och på hugget, också. Jag har en massa planer inför de kommande dagarna och det känns så bra! Något som underlättar mitt mående otroligt mycket - mer än jag kunnat ana - är våran nya ansvariga på anläggningen. Jag tycker att Jennie är helt kanon och ser redan otroligt stora förändringar, och jag hoppas verkligen att förändringens tid är här. Inte en dag för tidigt!

Sist men inte minst, en formkoll på magen från imorse. Kan inte hjälpa att jag tycker att utvecklingen där är jätterolig! Jag har även börjat att seriöst hashtaga mina bilder på instagram, tycker att det är så motiverande med all respons man får..  Ja nu flyter det på helt enkelt.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

an open door



Solen skiner och det doftar vår, jag har öppnat en massa fönster och bara insuper känslan innan det är dags att ge sig ut genom dörren. Bilden ovan är från i förrgår när min lillebror Simon gjort en fläta i mitt hår. Fint va?

När jag slutat jobbet i tisdags, en bra arbetsdag för övrigt (det blir det som regel när jag jobbar med Adis) passade jag på att unna mig en iced caramel latte från Max. Vi fick ju ny kaffemaskin för två veckor sedan, bort med billigt gratiskaffe och in med kaffemaskin från Seattles Best Coffee, som ägs av Starbucks. Så nu har vi en massa olika kaffesorter att bjuda på, och fick även in en del nytt fika också; chocolate chip cookie, chokladboll och kanel/vanilj-donut. Jag har hört att de är grymt goda alla tre, men jag har faktiskt motstått frestelsen att smaka. Det är så lätt att småäta på Max, särskilt om det är socker och väldigt gott.. Så jag tänkte att om jag inte smakar så  vet jag inte vad jag går miste om. Och jag har hört att de är riktigt goda allihop så jag tror det är förnuftigt att låta bli så länge som går. Samma sak har det varit med kaffet, det smaksatta. Jag dricker i princip vara svart kaffe eftersom jag tycker att latte och cappuccino är så snuskigt med all skummad mjölk. Resten av kaffesorterna är smaksatta eller så är det varm choklad, och i båda fallen innehåller de ju socker så det är samma sak där.. Jag låter bli att smaka. I vilket fall så har allt kaffe varit gratis för personalen dessa två veckor, och den sista dagen - som var i tisdags - passade jag på att prova en!




På parkeringen med iskaffet, i solen, avslappnad, med mina jätteslitna solglasögon på sned. Men jag älskar dem, haha!

Kaffet var faktiskt inte alls gott, jag tyckte att det smakade bränt. Kan tänka mig att den är riktigt härlig med vanligt kaffe och utan kolasåsen på toppen, däremot.

Åkte hem till Söle för att fira min far eftersom han fyllde år! Men jag kom hem innan alla andra och fick en timmes dötid. Så jag passade på att mysa med mina älskade katter, och sedan dammsög jag hela huset och städade undervåningen, dagen till ära.





Farmin (och alla andra vuxna jag känner) önskar sig aldrig något på sin födelsedag. Eftersom jag inte har den fetaste pånboken den här månaden så bestämde jag ig för att lite Anthon Berg och mitt sällskap på kvällen nog skulle duga gott och väl.



Världens bästa farmor, och en massa fika!



Efter att ha satt i mig en bit tårta, en bulle och två bitar rulltårta hade jag rent fysiskt en massa överskottsenergi. Mina småsyskon hade varit on fire hela kvällen och det hade inte gått en minut utan en massa höga ljud. Så jag var oehört jäkla taggad att få proppa in hörlurarna, stänga ute omvärlden och ge utlopp för all överskottsenergi och frustration.



Och ja jäklar! Jag brukar ha som mål att ligga i zon 3 (alltså 160-180 bpm) i 20 minter per träningspass. Det är alltså i närheten av min maxpuls och det ska mycket till för att fixa de där 20 minuterna. Men kolla statistiken! Jag låg i zon tre i 40 minuter (för så fort jag kommer över 180 i puls är jag utanför zonen, och där låg jag ett tag utan att märka det). Och i zon 1, alltså "standby" i bara tio minuter. En hel timmes riktigt hårt arbete fick jag ut! Jag hade så oerhört mycket energi att ge att jag supersetade allt jag gjorde, med pulshöjande övningar. Bland annat så sprang jag på en stepup-bräda, ett enkelt och behagligt sätt att hålla pulsen förvånansvärt hög. Passet var fokus på axlar och jag var helt slut efteråt. Ett ruskigt jäkla bra pass, med andra ord.




Det skulle bli en hyfsat tidig kväll hade jag tänkt men jag hade - för andra natten i rad - väldigt svårt att somna. Låg och stressade upp mig över att klockan tickade och när jag väl somnade sedan drömde jag hemska, post-apokalyptiska, paranormala mardrömmar. Vaknade efter fem timmar och ville verrkligen inte somna om, så jag tog en lugn morgon framför ett avsnitt Six Feet Under.



I omklädningsrummet på jobbet.. Det känns som att jag har flyttat in alltså, haha. Tvättade kläder hänger på tork, jag har min cykel, två kassar pantburkar, mat, mera kläder..



Efter vad som kändes som en evighet var öppningspasset avklarat och jag tog det ganska lugnt innan jag åkte in till stan. På gymmet träffade jag Hanna och Caroline som hade en demo för Celsius i receptionen. Jag pratade med dem en stund och jag har antagligen lite nyheter att komma med snart.. Spännande! Fick dessutom ett nyckelband.

Efter bodypumpen hade jag ganska så ont i hela kroppen. Jag har tränat hela kroppen hårt i tre dagar och hade dessutom sovit dåligt.. ah. Så jag åkte hem direkt, ringde Ellen på vägen.



När jag kom hem såg jag det här, kunde inte sluta skratta.. Vi håller ju på att vänja småkillarna med Ben så de ska kunna bo ihop. Vilket innebär att vi delat av en bur med galler på mitten, och det ger de en ganska liten yta att röra sig på. De blir lätt rastlösa och klättrar då på väggarna. Här har de tagit sig typ 3 decimeter högt upp till en skål, och inte kunnat ta sig ner igen! Jag fattar inte hur de kom upp från första början men jag kan bara föreställa mig hur länge de suttit där.. Haha.



Jag var helt brutalt jäkla sockersugen, för första gången på väldigt länge. När jag blir sugen på socker brukar jag lura mig själv att skjuta upp det, "jag ska bara.." innan jag ätar något sött. Funkar inte det brukar jag äta något annat litet och nyttigt innan, om inte för att suget ska försvinna men för att få en annan smak i munnen som man inte vill ska skära sig liksom. Som ägg med kaviar. Man är ju inte så sugen på att käka choklad när man känner ägg/kaviar-smak.

Så jag tog en dusch, städade lite, hoppade i en av Martins tröjor och la mig under en filt i soffan och kollade på Six Feet Under i två sambofria timmar. Jag älskar att umgås med Martin men vi bor, tränar och jobbar ihop så ibland är det ändå inte helt fel att få vara helt själv ett tag. Jag åt två ägg och kaviar men sockersuget minskade inte det minsta.. Så en liten stund senare bestämde jag mig för att unna mig en av de två 200-grammarna som legat i skafferiet i typ en vecka. Det var så brutalt jäkla gott och det tog mig inte längre än en kvart, innan pappret var tomt. Ju mer man motstår, desto lättare blir det för varje gång och dessutom blir det godare när man väl unnar sig sedan... Min mage började protestera strax innan läggdags men det var värt det. Och ändå somnade jag fort runt midnatt. Det var så skönt, eftersom jag haft svårt att somna de senaste dagarna. Det skrämmer mig eftersom jag haft sömnsvårigheter tidigare i mitt liv och är medveten om hur oerhört bortskämd jag är över att kunna somna direkt, när jag vill.

Så imorse vaknade jag av att Martin kom in till mig runt halv tio. Vi åt frukost och kollade på Sons of Anarchy och somnade sedan om i 30 minuter på soffan. Det har blivit en tradition, haha. Så, idag är veckans sista lediga dag för mig och jag har tagit en ordentlig dusch och ska nu göra mig i ordning för dagens äventyr. Ta hand om disk, tvätt och dammsuga och sedan åka en sväng till Nordby för att hämta tusen grejer jag glömde igår (jag var så disträ, inte nog med att jag glömde alla mina grejer, jag höll på att banka min burk med kvarg istället för pengarna samt glömde ta på mig byxor när jag bytte om till gymkläder, haha) och sedan åka in till stan för att handla mat, ta en sväng till gymmet för att Martin ska träna men jag ska nog ta en vilodag.. och skriva ut lite bodypumpmaterial. Och dricka kaffe. En massa kaffe.

Ikväll ska vi sätta ihop gerbilerna (håller högertummen för att det ska gå vägen) och laga mat. Och mysa ihjäl oss!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

veckans pepplåt 2.5




Det rinner ut lite i sanden men de får dyka upp, titt som tätt. Haha.

Det var längesedan jag tänkte lägga ut den här låten men här är den i alla fall, inte en dag för tidigt! Jag brukar ha svårt för metalband med kvinnliga sångare men In This Moment är faktiskt ett av undantagen, för jag tycker att Maria Brink är så jäääkla cool!

Här är i alla fall en av deras mest peppiga låtar; Whore!




 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

tankar om mat



Sitter i köket och myser, med öppet fönster som släpper in den fuktiga och väldoftande vårluften.. Åh vilken energi jag får av det här vädret. När man går med öppen skinnjacka och solglasögon. Det är något som tänder till lite extra i hjärtat då.

Vi åt frukost och åkte sedan in till gymmet. Trodde det skulle bli stressigt men det blev exakt en timme och det passade alldeles utmärkt. Jag började med marklyft och var så oerhört nära på att sätta nytt personbästa.. Jag lyckades nästan genomföra en repetition med nittio kilo. Blev så jäkla nervös att hjärtat bara skenade iväg och benen blev skakiga och ostadiga. Men vi kämpar på, fick i alla fall igenom flera set med 80, vilket var nytt personbästa från typ förra veckan. Jag tror utvecklingen kommer gå snabbt, jag behöver bara ha lite tålamod så jag kan känna mig trygg i övningen. Men det där med tålamod är inte min grej, haha.

Vi åkte till Nordby och jag handlade flourtuggummi. Rekommenderar FLUX-tuggummi till alla i hela världen typ, de är riktigt goda. Och bra för dig, det är ju inte helt fel. Sprang även in i assisterande butikschef för GameStop, Marcus. Han är den som fått sålt så sjukt mycket spel till mig och han är en riktigt gemytlig kille. Vi pratade en stund innan jag traskade vidare. Drack två koppar kaffe på Max innan jag åkte hem. Jag har dragit igenom båda bilarna med dammvippa, plockat ner utebelysningen och hängt upp mer fågelmat. Och njutit av det fina vädret. Det var ett jäkla tjat, jag vet.

Så nu sitter jag här och tänkte faktiskt skriva ett litet inlägg om mat innan det är dags för mig att åka in till stan igen, för runda nummer två på gymmet. Ser fram emot att få knäppa den där Celsiusburken och ge allt!





Okej! Det är nämligen så här att jag idag har fått frågor ifrån två vänner angående kost och träning. Jag tänkte försöka besvara frågorna här, och även om jag antagligen inte har något svar att ge som lever upp till era förväntningar så hoppas jag att det hjälper lite.

Först och främst, så glädjer det mig att folk hör av sig och ger mig förtroendet. Det ni bör veta är att jag saknar oerhört mycket kunskaper vad gäller kost och näringslära. Mina kunskaper är otroligt basic, om ens det. Skälet är att jag ärligt talat inte är så jätteintresserad, är det något specifikt jag funderar på så tar jag reda på det men inte så mycket mer.

Sedan ska ni också ha i åtanke att det finns mååånga olika läror om vad som är bra respektive dåligt för kroppen. Dessutom har vi inte identiska behov eftersom vi inte lever samma vardag i samma kropp. En person som tränar för att minska i kroppsfettprocent äter i regel inte samma saker som någon som vill öka i muskelmassa. Men de frågorna jag har fått gäller mera förstnämnda och kan sammanfattas så här:

Hur äter jag hälsosamt?

Definitionen av ordet hälsosam är oerhört flytande. Vissa bojkottar fett, andra kolhydrater och somliga båda två. Jag kan tala om för er att jag själv kan ibland se transformation pics på exempelvis Instagram, och se folk som gjort dubbelt så stora framsteg som jag, på en fjärdedel så lång tid. Jag förkastar inte alls deras oerhört hårda jobb, jag beundrar människor som går på diet och tar sina powerwalks tidigt varje morgon. Men det jag vill betona mest av allt, är att det handlar inte främst om att få snabba resultat - det handlar om att hitta en hållbar livsstil. Jag hade kunnat uppnå så oerhört mycket större resultat under de 1,5 år jag tränat, men jag har aldrig någonsin varit intresserad av att gå på stenhård diet eller fört logg över mått och vikt. Jag har aldrig känt att jag haft en anledning. Hade min största motivation i träningen varit att uppnå den där supersnygga kroppen eller kanske bli i form inför tävling - så absolut! Men jag går till gymmet för att jag älskar att träna. Resultaten som syns i spegeln verkar som en drivkraft men utan de skulle jag fortfarade gå till gymmet minst fem dagar i veckan för jag älskar det.

Jag tycker att jag har en sund relation till mat. Jag har räknat kalorier för att få ett hum om hur mycket som går åt och hur mycket som bör komma in, men inte får jag ångest om jag sätter i mig en punschrulle till kaffet. Eller äter pizza sent på kvällen. Ett av det viktigaste tycker jag är att inte fastna i en ond cirkel där man är manisk och ångest är drivkraften. Jag är en fet sucker för socker men vi ska också veta att det beror på en kemisk process i kroppen som får oss att känna så - OCH DET GÅR ATT TA SIG UR. Jag har sagt att "Det som är skönt med att träna så mycket är att då kan man äta vad man vill". Med det sagt så menar jag att kroppen självklart ska ha rätt sorts bränsle men att det är inte hela världen om jag vill unna mig då och då. Däremot så försöker jag att motstå sockersuget i 9 av 10 fall, eftersom jag inte vill göda den där kemiska processen som får hjärnan att utsöndra belöningshormon. Kom ihåg att det gäller inte bara socker utan även sötningsmedel. I Oktober 2012 tog jag en månad där jag helt uteslöt socker och sötningsmedel - vilket i sin tur resulterade i att det inte längre lockade. Alls.

Okej, men vad är då rätt bränsle för kroppen? Så här är det; nästan alla människor vet hur man ska äta för att må bra. Det handlar om motivation. Vissa människor menar att vete inte är bra för kroppen och utesluter det. Jag ska låta det vara osagt men det jag kan tipsa er om är att prova dig fram. När du skär ner på eller tar bort saker som kroppen inte mår bra av så kommer du högst sannolikt känna av det. Börja lägg till grönsaker till varje måltid. Jag själv försöker att äta kolhydrater till frukost och innan träning, för att få den där lilla extrakicken energi. Eftersom jag har ett väldigt hektiskt och fysiskt påfrestande jobb så äter jag kolhydrater på lunchen också. Är jag ledig skippar jag det och försöker få i mig mer protein och hälsosamma fetter istället, gärna från fet fisk och nötter. Men det här är det som funkar bäst för mig, det finns ingenting som säger att det är rätt för alla andra.

Det viktigaste är att man äter lagom, tror jag. Man vet som regel om man bör äta det som ligger på tallriken framför sig. En ganska så bra riktlinje jag en gång hörde är att man inte ska äta något som har en reklam. Den är ganska klockren, faktiskt. Googla fram recept, det finns helt sjukt mycket att hämta ute på internet eller i böcker. Och det behöver inte vara äckligt för att det är nyttigt, det kan jag lova! Själv är jag verkligen inget stort fan av grönsaker överhuvudtaget men jag brukar ändå tvinga i mig det ibland, eller äta mycket av det jag faktiskt gillar. För jag vet att jag påfrestar min kropp hårt och den behöver det.

Att vara "fit" eller leva hälsosamt handlar till stor del av kosten, och när folk undrar vad de bör äta vill jag bara svara med en motfråga, och det är "vad tror du själv?". För de flesta vet precis vad de bör och inte bör äta. Jag äter något jag "inte bör äta" minst en gång i veckan men för mig är det värt det. Det är hållbart. Jag kan tänka mig att leva så här för resten av mitt liv. Jag äter inte skräpmat men jag lever inte heller på sallader och vatten. En välbalanserad kost ligger till grund för din träning och utan de båda kommer det bli svårt för dig att uppnå hållbara resultat. Våga prova nya saker och begränsa dig i det du gillar att frossa i som kanske inte är det bästa för dig. För allt gött smakar bättre när det inte är vardagsmat, det kan jag gå i god för!

Motion, bra mat och tillräckligt med återhämtning är de tre grundpelarna för ett gott fysiskt mående. Det kan vara en svår balansgång. Jag har haft oerhört svårt att få de tre att klaffa och jag tror faktiskt att jag bara lyckats sköta alla tre områdena i ungefär en månad nu. Men det är upp till dig, och ingen annan. Kom ihåg det.

Några klyschiga råd på vägen:

  • Bli inte upprörd över resultat du inte fick, av arbetet du inte gjorde.
  • När du känner för att ge upp, kom ihåg varför du började.
  • Finn glädje och mening i det du gör!
  • Sist men inte minst, good things come to those who work their asses off.

Även om jag inte kan ge mer konkreta svar så hoppas jag att det varit lite till hjälp. Är ni riktigt seriösa kan ni alltid ta ontakt med en PT/kostrådgivare för att få personliga scheman och riktlinjer. Men kom ihåg att det viktigaste är att hitta något som är hållbart, och inte något som ger snabba resultat tillfälligt, om ni strävar efter ett gott mående. KRAM!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

lavatory love machine

Fy fan så duktiga vi var igår, rent utsagt! Efter att den obligatoriska mysfrukosten var intagen (och vi slumrat till en stund också, classic) så satte vi igång med att göra rent alla gerbilburarna. Det är verkligen ett av det tråkigaste jag vet, men det går så mycket snabbare när man är två. Man måste fånga alla gerbiler, bära ut buren, plocka ut all interiör som är värd att spara eller inte får slängas i naturen, gå in i skogen och hälla ut allt spån, skrubba rent botten och galler med grönsåpa, spola av, torka av (med en trädgårdsslang som är trasig), fylla på med nytt spån, lägga in allt igen och sist men inte minst dra några varv plastfolies runt buren, klippa och klistra för att det ska sitta ordentligt. Gånger tre. Okej det låter inte så jobbigt. Jag tror inte det är så jobbigt heller, mest något jag fått för mig.

Vi fick leka ingenjörer och lösa många praktiska problem, men vi rockade alltså, haha. Vi ska ju sätta ihop Jax och Heisenberg med Ben nu, vilket innebär att de ska bo i samma bur med ett galler emellan ett tag, så byter vi plats på dem lite då och då så de får revirmarkera samma ställen. Heisenberg är ninja så han hade faktiskt klättrat över (fattar inte hur han lyckades, eftersom gallret löper vertikalt) och vi hittade honom i en toarulle inne hos Ben. De hade inte slagits och det var ju i alla fall ett gott tecken. Jag tror det kommer gå bra!

När gerbilburarna var färdiga satte jag i mig mellanmål i form av en skål med jordnötter, och innan den var uppäten hade vi lyckats somna om igen! När jag vaknade sedan var jag på brutalt dåligt humör, vilket kändes ganska naturligt när jag sovit så mycket under dagen. Jag har svårt att hantera det, får ångest över hur jag förstör min dygnsrytm och dessutom låter dagen rinna iväg. Jag hade planerat att storstäda huset och var så oerhört osugen man kan tänkas vara.. Som ett åskmoln for jag fram och tillbaka och jag ville så gärna rikta min ilska åt Martins håll. Ni kanske inte blir så men jag kan göra det ibland, ha svårt att erkänna att jag är på dåligt humör och vill istället lägga skulden på någon annan. Skylla min irritation på honom. Men hur jag än försökte så hittade jag inget som kunde vändas emot honom. Jag ville bli irriterad för att han lagad mat men inte städat efetr sig - tji fick jag när han städat och tagit hand om disken. Eller för att jag skulle storstäda och att han inte hjälpte till, men han började helt sonika hjälpa mig och frågade sedan flera gånger om det fanns något mer han kunde göra.. Så det sög ju. Haha! Nädå. Martin var världens bästa deluxe hela dagen igår och jag är så tacksam över allt han är och gör.  

Två timmar senare var jag färdig. Jag drog ut och piskade alla mattor, bytte sängkläder hos oss båda två, skrubbade rent på alla köksbänkarna och under och i diskhon, gjorde hemmagjord propplösare i alla avlopp, skrubbade rent handfat, dusch, toalett, tog hand om disk och en massa, massa tvätt, dammade, dammsög och moppade golvet. Hade öppen dörr för att släppa in lite vårluft, och resultatet blev så himla bra! Passade även på att byta ut det mesta, doftpatroner under diskhon, disktrasa, diskborste, tandborstar, allt sånt. När allt var klart tog jag en dusch, satte på mig lite vettigare kläder än trosor och Martins t-shirt och vi åkte in till stan för att handla mat och unna oss ett benpass.



Älskar de här mjukisbrallorna från Better Bodies! Och att ha svarta naglar, det känns så himla jag.. Så när jag är ledig längre perioder, då passar jag på.

Vi handlade ihjäl oss på Ica och tog oss sedan till gymmet. Körde mycket djupa knäböj och det var så roligt! Vi öste på och jag blev väldigt trött, nästan 700 kalorier brända på 100 minuter. Av styrketräning!



På Ica hade jag sagt till Martin att "Det är inte ofta jag säger det här, men ikväll, har vi sååå gjort oss förtjänt av varsin pizza!". I do say that. A lot, actually, haha. Så väl hemma var det på med ugnen som gällde! Jag tände en massa värmeljus och njöt av det nystädade huset. Vi kollade ett avsnitt SoA och den där pizzan satt som en smäck.. Jag hade nästan inte ätit någonting på hela dagen, så jag hade mycket att ta igen!

Det blev en sen kväll men det gjorde inte så mycket med tanke på all sömn jag fått under dagen. Jag låg och kliade på Martin ett bra tag innan jag gick in till mig och mycket nöjd somnade, trots ljudet av gerbiler som röjde runt i buren.

Det bästa av allt är att jag är ledig idag också. Jag har bodypumpen klockan sju men annars ingenting särskilt. Ska försöka fortsätta att i godan ro få gjort lite mer saker som vore bra att få gjorda, men jag får se vad Martin har för planer. Ska följa med honom upp till Nordby för att handla lite smågrejer (bland annat flourttuggummi, har varit utan det i snart en vecka och det känns jättekonstigt faktiskt) och köra ett styrkepass. Och städa bilen, för det hann jag inte igår.

Vi hörs nog ikväll!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

selfie bonanza



Efter att ha skrivit ett inlägg på Facebook där jag hyllar människor runt om mig som alltid sprider positiv energi, tänkte jag ironiskt nog börja detta inlägg med att säga att jag är så himla trött på att ha ont och må dåligt. Med risk för att ge lite överflödig information, så började det med komplikationer efter byte av spiral. Jag hade ont i magen och kissade blod i en månad efteråt. Sedan kom urinvägsinfektionen. Och sedan svamp. För tre dagar sedan svalde jag en tablett som kändes som den fastnade i halsen och det har fortfarande inte gått över, men det har givit mig en brinnande hals, hårt tryck innanför bröstet och täppt till halsen så jag inte kunnat rapa. Det byggde i sin tur upp ett sådant tryck i halsen att jag igår till slut kräktes vid två olika tillfällen. I kväll ligger jag som förlamad i sängen för jag har så jäkla ont i magen, känner mig galet.. förstoppad. För det spänner både i magen och i ländryggen, strålar rakt igenom så fort jag rör mig. Tummen ner för detta, men nu har jag i alla fall fått gnälla lite.



Igår morse hade vi det så himla varmt och mysigt under täcket framför SoA med regnet smattrande mot rutorna, att vi sköt upp träningen till kvällen. Stängningspasset gick bra och efteråt bar det mycket riktigt av till gymmet för en timmes axlar och mage. Det var roligt! Vår version av fredagsmys - fredagsfys! När jag kom hem åt jag ägg och kollade ett avsnitt Six Feet Under och stannade uppe väldigt länge.. Vilket innebar 6 timmars sömn för mig inatt och med tanke på hur noga jag varit med sömnen de senaste veckorna så var det inget som kroppen var beredd på.. Usch, hade samma känsla i kroppen imorse som förr när jag jobbade natt följt av öppning.





Älskar verkligen både jackan och SAMCRO-linnet!..

Jag gick upp rätt tidigt för att se till att hamna i fas med en tajt tidsplan idag. Påbörjade dagen med mat framför SFU och tog det sedan lugnt tills det var dags att åka och träffa Ellen en snabbis. Den rutinsenliga Celsiusburken intogs i ett helt fantastiskt vårväder!



Tog en fika med Ellen på Kaffedoppet. Unnade mig en punschrulle och njöt av sällskapet, gudars som jag älskar den kvinnan! Världens bästa Ellen.

När vi sagt hejdå och i vanlig ordning konstaterat att jag bör komma ner till Göteborg och hälsa på snart (ehe) så var det dags för mig att bila fram och tillbaka över Strömstad med omnejd. Först skulle jag tillbaka till Näsinge för att hämta Martin och efter det skulle vi till Söle för att hämt upp Simon för att sedan åka in till stan och se LEGO-filmen!



Bruschan verkade nöjd men jag tror nästan att jag och Martin uppskattade den mer, haha. Bra film, det trodde jag faktiskt inte.

Efteråt åkte vi tillbaka hem till Söle för middag med familjen. Potatis- och purjolökssoppa hade jag önskat och det var sååå himla gott! Fast jag orkade nästan ingenting.. Vi drack kaffe och umgicks i några timmar innan vi åkte hem, åt frozen yoghurt framför sista avsnittet Sherlock och jag började halvdö för att magen gjorde så ont.. Annars var det mysigt.

 
Det har varit en hektisk men fin och mysig dag. Jag har satt  mig fyra matskedar linfrö i hopp om att chocka magen lite, och hoppas verkligen att jag slipper smärtan imorgon. Jag har stora planer för morgondagen, det ska göras rent i alla gerbilburar, vi ska försöka introducera Jax och Heisenberg med Ben så de kan bo ihop och utöver det hhade jag tänkt mig en storstädning av huset, bilen, handla samt beta av träningen som inte blev av idag. Jag har en tendens att ta mig vatten över huvudet vad gäller planering för lediga dagar men vi får se helt enkelt.

Nu ska jag försöka sova!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

the sign of three

Vi har en tendens att mysa ihjäl oss på morgonen. Det gillar jag. Frukost i soffan framför ett avsnitt Sons of  Anarchy och sedan hämta täcket och kura ihop oss. Det bästa med att börja jobba sent.

Igår drog vi ut på en sådan mysig morgon och begav oss sedan in till gymmet för lats och biceps. Jag gav allt och blev så fruktansvärt trött så himla fort. Men det var väldigt, väldigt roligt! Lekte lite med slowmotion-funktionen på mobilen också, jisses vilket resultat det blev.. Alla träningsvideor kommer vara i slo-mo framöver, haha. Här är lite bilder som jag screenshotade från filmerna!

 
Älsklingen med sin monsterrygg..

 
Och en bild på min ryggtavla som träder fram mer och mer. Är mest fascinerad av strecken på axlarna!

Efter lite mer än en timme var jag tvungen att avrunda dagens första av två träningspass för att åka och hämta lillebrorsan Simon på skolan. För vi skulle hem till Söle och kolla på Despicable Me 2 och äta semla. Lite kvalitetstid helt enkelt.

 
En av de finaste som finns, min Simon.

Runt halv sju var det dags att åka in till gymmet för runda nummer två för dagen, en timmes bodypump. I egenskap av instruktör har jag sett både bättre och sämre dagar me det kändes helt klart okej.. Men mina traps. Åh. Helt mörbultade. Gånger tusen. Och överkörda av en ångvält. Typ.

 
Veckans träning sammanfattad.. och då var det bara onsdag.

Väl hemma sedan var jag smått stressad men skulle ändå hinna bygga mat till morgondagen.. Så jag tänkte kasta ihop lite chili con carne. Lite. Lite. Lite.



En decimeterdjup wokpanna fylld till bredden, Ida har just löst det där med världshungern. Alla i hela världen är välkomna hem till oss för att äta mat i ett år framöver. Men gott blev det! Och intogs framför ett avsnitt av Sherlock innan jag gjorde ett tappert försök att sova.. Jag envisas konstant med att torrsvälja tabletter men igår alltså, GADDÄMN. Jag svalde en tablett och det kändes som att den fastnade, och det känns som att den fortfarande sitter kvar. 24 timmar senare. Skönt. 

Resultatet av det blev inte mindre än att jag vaknade kvart i sex imorse, efter sex timmars sömn. Halsen brann och bröstet gjorde ONT med versaler. Jag gick upp för att kissa, dricka, hänga tvätt, plocka disk.. Rastlösheten var ett faktum. Sååå jag insåg att jag lika gärna kunde få dagens träningspass i form av vila aka kardio. avklarat genom att vara med på ett morgonpass spinning. Jag åkte in och var den enda av de bokade som dök upp, men vi körde ändå. Kul att få variera sin träning lite!

 
När jag kom hem sedan strax efter åtta (passet började sju) tog jag en snabb dusch och kröp sedan ner hos min älskade och sov i två underbara timmar till. På morgonen funkar det oftast för oss att sova ihop, det är så mysigt. Vi hade återigen världens mysigaste morgon och kollade klart säsong tre av SoA, JÄVLAR vilket bra säsongsavslut! Gåshud deluxe. Sedan var det dags för att handla lite mat inna vi gav oss på stängning på Max. Veckans näst sista arbetspass..

Jag mådde väldigt dåligt större delen av tiden jag jobbade. Det där trycket i bröstet gjorde mig illamående och vandrade upp i nacken till bakhuvudet, och ja.. Jag kände mig inte alls produktiv men det får bli så ibland. Det var ändå skönt att känna att jag inte behövde ursäkta och förklara mig inför alla utan jag accepterade att jag mådde skit och inte orkade prestera. Man måste öva för att bli bättre oavsett vad det gäller. Och jämför man dagsläget med hur det var för bara några veckor sedan har jag gjort stora framsteg i det där med att inte oroa mig sjuk inför vad andra tycker/tänker/tror om mig 24/7. Det visade sig bli ett pass med mycket motgångar men vi fixade det bra.

Satte i mig ett halvkilo kvarg i bilen på vägen hem, tog en dusch och hoppade i mitt älskade SAMCRO-linne. I'm such a fangirl. Jag är så trött att det svider i ögonen och har så ont i hela kroppen, men jag är ändå ganska nöjd. Imorgon ska jag ta mig an ytterligare ett stängningspass och förhoppningsvis få träna lite ben med Bowies innan det. Sedan tar jag helg. På riktigt. Vara ledig över en helg. Aaaah.

Avslutar med och tillägnar Martin den här bilden, bara för att det pirrat lite extra i kroppen när jag sett dig, de senaste dagarna. Loooove yooooou..

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

the empty hearse



Idag är det söndag för mig. Typ. Dag två av två lediga efter en massa jobb, i alla fall.

Gårdagen började väldigt bra. För det första så har jag hittat en dygnsrytm nu, den kommer antagligen inte hålle särskilt länge eftersom jag snart ska jobba några stängningspass men jag njuter så länge det varar. Jag känner mig onekligen gammal när klockan blir elva på kvällen och jag totalkraschar för jag är så trött. Det är skönt att Martin ändå verkat förstå att en sen kväll för mig är lika hippt som en tidig morgon för honom, även om faktum kvarstår att vi springer om varandra med våra dygnsrytmer. Men det här är det som passar mig bäst, att somna någonstans mellan elva och tolv och vakna runt halv åtta, åttta. Helt perfekt faktiskt.

Så igår började jag med frukost framför ett avsnitt Six Feet Under. Alltså jag älskar den serien, fattar inte att jag kollar på den så himla sällan. När klockan blev tio åkte vi in till stan för att jag skulle besöka kiropraktorn, för första gången på ett bra tag. Det är svårt att säga om jag har träningsvärk/spänningar eller har skadat mig, haha. Jag har kört hårda styrkepass plus fått kroppen knäckt så det gör ont lite här och var. Det skulle vara nacken som är lite stel möjligtvis, men resten är nog faktiskt träningsvärk. Det var i alla fall ett bra besök hos Björn och nu ska jag inte tillbaka på ett bra tag.. Like that's going to happen.

Vi tog sedan en sväng till Backlunds för att fira fettisdagen! Det är ju så himla gott! Martin gillar inte mandelmassa men Backlunds hade laddat upp med semlor som hade vaniljkräm och sylt istället för mandelmassa. Så han fick också vara med.

Efteråt stundade ett helgrymt bröst- och tricepspass på gymmet. Jag kände mig lite skruttig och skakig snabbt men jag var väldigt strikt på bänkpressen och körde måååånga set så jag är nöjd ändå, trots att nästan alla mina krafter tog slut där. Jag har haft så ont i handleden de senaste veckorna att bröstpassen helt uteblivit. Jättetråkigt men det blir så ibland. Nu är jag tillbaka, i alla fall!

Vi åkte hem, hann mysa en liten stund innan jag åkte vidare till Söle för semlemys med familjen. Simon ville att vi skulle kolla på Dumma Mig 2 men jag var tvungen att åka in till stan eftersom jag hade tänkt gå på yoga. Egentligen var jag inte så sugen eftersom tanken från början var att Martin skulle vara med, men åkte in i alla fall. Påparkeringen utanför gymmet ringde mamma och vi pratade en stund och jag såg det som ett tecken på att jag skulle skippa yogan. Bara några minuter senare måste vi lägga på och även om vi ska ringas upp sedan så bryts samtalet tre gånger. Då, var jag på dåligt humör kan jag säga.. Jag kan ha svårt för när saker inte blir som planerat och särskilt när det bara blir en kedjereaktion till ännu mer saker som rinner ut i sanden. Jag sa nej till Simon för träningen (som jag inte var jättesugen på eftersom Martin ändrade sig i sista sekund, men ville genomföra i alla fall), åkte in ändå men valde bort det för att prata med mamma, som jag inte kunde prata särskilt länge med plus att tekniken bara var tvungen att strula konstant vilket resulterade i stor irritation. Det kändes som att allt som hände från klockan fyra och framåt bara var helt fel beslut och alldeles förgäves. I efterhand inser jag vilka futila problem det egentligen var, men det var jobbigt där och då. Även om det verkar lite töntigt i efterhand.

På kvällen åt vi chips och kollade på Sherlock. Min mage skrek upproriskt kan jag säga. Allt jag fått i mig under dagen var två smörgåsar, två semlor, en proteinbar och en påse chips. Hurra. Efter en mysig dag blev det läggdags tidigt och magen fick lite ro.

Så idag är det nya tag som gäller! Min kropp gör som sagt ont lite här och var men det ska inte hindra mig, om några timmar blir det lats- och bicepsträning med Martin (bästa passet!) och ikväll en timmes bodypump. Klockan tre ska jag hämta Simon från skolan så vi kan mysa och se på Dumma Mig 2. Egentligen skulle jag behöva laga lite mat idag men jag vet inte vad det ska bli.. Kanske köper ett kilo köttfärs på väg hem och slänger ihop en chili con carne. Det blir mat som räcker till matlådor i två dagar i alla fall. I helgen blir det lite mer påskostad. Fasen, så skönt det hade varit att bo närmare än 20 minuters bilfärd till en mataffär. Man måste inte planera på samma sätt, jag som avskyr matlagning.. Men ätardagen för denna vecka är avklarad, det ska gudarna och min mage veta, så nu är det fokus igen. Jag ahr gjort så stora framsteg det senaste, det ser till och med jag. Jätteroligt!

Nu ska jag nog ta med mig datorn till köket för att koka lite ägg och betala räkningar. Ska nog kolla ett avsnitt Six Feet Under också, för snart kickar vi igång dagen!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

world's on fire

Se där ja, slog på stort och gick upp 05:45 imorse. Gick och la mig strax efter tio men Martin låg och kliade på mig i typ en timme och det var så himla skönt att sömnen fick vänta. Vi hade en väldigt mysig kväll igår, med bananpannkaka till kvällsmat framför ett avsnitt Weeds och så där.. Min älskade Martin. Jag längtar ihjäl mig efter honom just nu.

Jag gick upp tidigt och åkte in till gymmet för ett pass mage och nedre delen av ryggen. Brukar alltid köra det i samband med bodypumpen på måndagar men på kvällarna är det så galet myclet folk där så jag tänkte vafan.. Då kör jag väl tidigt istället. Hellre det än att vänta ut allt folk liksom. Packade lunchen och åkte in!


Martins hemlagade tomatsoppa och en bit pulled beef.. Och ett halvkilo kvarg. Dagen var räddad. Jag har blivit så himla duktig med att laga och ta med egen mat till jobbet, det trodde jag aldrig om mig själv.

På gymmet gick det hyfsat. Jag blev väldigt sömnig precis när jag skulle åka men lyckades ändå tagga till med musik och PWO. Jag kom inte upp över 70 kilo i marklyft men jag tror jag ska försöka ikväll igen. Värmde dock upp med chins och klarade åtta på rad på första försöket! Gamla personbästa sedan två veckor tillbaka liksom. Det är så tungt att träna på morgonen tycker jag, man är så trött och seg och inte riktigt vaken i kroppen. På kvällen däremot är man mer sliten och uttömd på ett annat sätt.. Men vi får se ikväll om jag får in lite mer marklyft och kanske en rullplanka i samband med pumpen.

Slutar jobbet om ungefär två timmar! Då blir det personalmöte, kaffe och att gosa lite med Martin. I smyg.


Har ätit kvarg för soppan blev aldrig varm när jag värmde den.. Höwwa. Lyssnar på Skindred (vet inte än om jag hatar eller älskar det bandet) och ska snart gå in. Ville dela med mig av något jag läste i Allt om vetenskap nyss, haha!


Sistnämnda låter som en bra artikel..
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

let the storm rage on



Fy fan som jag längtat. Dusch, Better Bodies-mjukisbyxor, ensamhet och tystnad. Eller ja, lite vacker filmmusik i bakgrunden på sin höjd.

Jag stämplade ikväll ut efter en 52-timmarsvecka och sista dagen - idag that is - med urinvägsinfektion. Med vetskapen om att imorgon är det jobb klockan tio igen. Det var en tung start på dagen, och även om det blev lättare under dagen med jobb i fokus så var det en väldigt jobbig dag. Det känns allt annat än lockande att behöva gå upp tidigt för att jobba imorgon också, men efter det är jag ledig i två dagar. Hang. In. There.



Igår efter jobbet blev det inget gym utan det bar av raka vägen hem för att förbereda lite lunchlådor, dricka dagens fjärde kaffe (det blir mycket av det nu med nya kaffemaskinen) och sedan mysa med onepiece, Bowies, glass och frozen yoghurt framför Frozen. Underbar film, älskar att Disney gjort en väldigt musikalisk film, det är ju det de gör bäst.



Somnade hyfsat tidigt men var ändå ganska sliten när jag vaknade imorse. Jag blir det den här veckan, när jag jobbar som en dåre. Och med urinvägsinfektionen.. Förvarnade alla i min omgivning om att idag är jag på jävligt dåligt humör, men det humöret försvann sakta men säkert sedan.



Köpte en massa Questbars som jag inte provat tidigare. Perfekt mellanmål under långa arbetsdagar, med en kopp kaffe förstås.



När vi kom hem städade jag snabbt, diskade och tog hand om tvätt och sedan sa jag åt min älskade att jag behövde vara ifred en stund. Har tänt en massa ljus och lyssnar på musik från Frozen. Tänkte ta hand om lite smågrejer på datorn, förbereda nya bodypumpreleasen och skicka iväg lite mejl innan jag faktiskt överväger att spela lite Spyro för första gången på länge. Känner att det passar min sinnesstämning just nu.

Imorgon blir det jobb klockan tio, men jag jobbar bara till halv fyra för sedan ska vi ha personalmöte. Och efter det är det bodypump och sedan är jag ledig i några dagar.. Det ska nog jag och min urinvägsinfektion fixa.

Den här låten knarkar jag just nu! Inte bara är låten hårresande vacker, visuellt är det en av de finaste animationerna jag sett.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

it makes no difference who we are



Är ganska så nyligen hemkommen efter dagens bravader och har mer eller mindre just landat. Huset är städat, sängkläderna bytta, den där själsdjuprengörande duschen är tagen och slackermode is on.

De senaste dagarna har jag jobbat öppning och tränat, bara gruppträningar. Fast i onsdags slängde jag in lite marklyft innan bodypumpen och lyckades faktiskt maxa på 80 kilo. Det finns så mycket mer kapacitet där, vill bara att jag ska kunna behärska den där jäkla övningen och snart vill jag komma över åtminstone 100 kilo! Jag har inget tålamod, haha. Men roligt att det händer något i alla fall.



Har varit asduktig med att stämpla in i tid de senaste dagarna.. Lär ju inte hända imorgon kan jag ju säga. Jag ska försöka sova så snart som möjligt och då är det sju timmars sömn som gäller. Jag är schemalagd från halv åtta och Martin från hel, men jag fixar att göra kontoret på en kvart så det gör inget om vi kommer dit någonstans mittemella, lite innan i tid till att han börjar. Tycker jag.



Fuckload av selfies blir det nu för tiden. Körde på fläta för första gången på typ två år, häromdagen.. Inte min grej, haha.



Och här är min nya, dösnygga jacka! (Och min mössa. Älskar den.)

Idag var min lediga dag den här veckan och jag trodde jag skulle dö av glädje igår kväll när jag inte var tvungen att sova klockan elva. Eller tolv. Jag somnade runt två och vaknade faktiskt av mig själv strax efter nio. Så himla skönt! Myste med Martin en sväng innan min iver drog upp mig ur sängen och kickstartade dagen på bästa tänkbara sätt; med god frukost, SoA och Martin. Jag gjorde mig snabbt i ordning och redo för dagen utflykt till Göteborg!



Jag skulle nämligen på kvartalsutbildning i bodypump, på SATS Kompassen i Göteborg. Innan tog vi en sväng till Nordby (för att köpa rosttbiff, apelsinjuice och keso, morgondagens lunch blir slapp men den är kirrad!) och sedan till gymmet för att jag kom på att det var sista dagen att fylla i lönerapporten. Sedan bar det av mot Göteborg med måååånga depåstopp.. Vi stannade på Statoil för att köpa kaffe och mat, på Torp i Uddevalla för att köpa gerbilmat (som inte finns på något närmare ställe, inte den sorten våra gerbiler gillar i alla fall och de äter oss snart ur huset tror jag), i Ljungskile för mer kaffe och smörgås, på vägen hem i Ljungskile igen för att köpa Ben & Jerry's frozen yoghurt (som inte heller finns på närmare ställe) och sist Burger King för att jag fick kraftiga cravings efter deras kycklingburgare. Och kaffe. Kände att jag kunde haft en liiiite bättre framförhållning med maten idag. Det hade blivit ganska så mycket billigare. Men är dett utflykt så är det, och jag fick väl skämma bort Martin som var så snäll och följde med enbart som sällskap.



Fick provat Reztart för fförsta gången någonsin, den var väldigt kvalitativ men jag är inget stort fan av jordgubbssmak.



Anyway, själva utbildningen gick bra och jag älskar det nya passet! Tror jag ska erätta det jag kör på nu hyfsat snart för det här är så mycket bättre. Tycker inte alls om nuvarande. Hade jättekul och känner att jag fått ny energi och merr inspiration att vara en bättre instruktör. Han som instruerade oss fick mig attt inse att jag verkligen fastnat i gamla rutiner och det ska ändras på. Hoppas jag kan köra igång snart!

Är så himla trött men samtidigt oerhört taggad inför morgondagen. Öppning med älskling, och sedan vill jag till gymmet och ösa! Den här veckan har styrketräningen lyst med sin frånvaro och det har blivit en massa gruppträningar istället. I början gav det mig lite ångest men jag inser att det kan vara bra att variera, och den här veckan är egentligen det perfekta tillfället. Med tanke på att jag har 6 pass på Max och två pass på gymmet så har jag en tajt tidsplan och bara möjlighet att träna när det är som allra mest folk i gymmet. Till helgen blir det dock två styrketräningspass för att avrunda veckan - ben imorgon och överkropp på söndag - innan jag ska försöka återgå till gamla rutiner och köra mer styrka, på tider då man inte behöver armbåga sig fram till skivstängerna liksom.

Nu ska jag försöka sova, taggad som fasen. Jag har ökat min kaffekonsumtion med tusen procent de senaste dagarna känns det som. Med ny kaffemaskin på jobbet - en sådan som de har på Starbucks - har jag kaffe mer lättillgängligt än någonsin. Jag trodde min mage skulle haverera helt men den har faktiskt reagerat helt tvärtom. I veckor har jag haft konstant ont i magen; det spelar ingen roll om jag är hungrig eller mätt eller vad jag äter eller inte äter. Jag har funderat på om jag varit glutenallergiker eller laktosintolerant men inte sett några som helst samband. Sedan trodde jag att jag var överkänslig mot koffein, men det stämde inte heller, så jag misstänkte att jag faktiskt fått magsår och tänkte ringa vårdcentralen för att kolla uppp det. Men sedan tre dagar tillbaka, under vilka jag faktiskt fått i mig oerhörda mängder koffein - har min mage varit helt fri från besvär. Jag tror inte att det är tackvare koffeinet men det lär nog inte vara det som har varit boven i dramat i alla fall. Vi får se.

Bjuder på en bild som fick mig att skratta högt, det här är så mycket jag i ett nötskal. Särskilt när jag jobbar öppningar. Som imorgon. Sov gott!
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.