Min Golf



Äventyret vi begav oss ut i på i dag gick alltså ut på att hitta en bil till mig. Vi skrev ut 5 annonser som verkade vettiga, från blocket och valde sedan ut vilka vi skulle prioritera. Förstahandsvalet fanns i Göteborg - så vi for dit! 

Det var inget magiskt som "kärlek vid första ögonkastet" men bilen var den nyaste av de fem alternativen plus att den hade en påkostad ljudanläggning - och ju mer jag tittade på den desto mer tyckte jag om den. När farmin provkört den kom några andra för att titta på den. Paniken kom krypandes! Döm om den pinsamma stämningen som uppstod då säljaren sa till de nyligen ankomna spekulanterna "Jag är ledsen men bilen blev precis såld". Skamset gick de iväg. Skamset stod vi kvar.

Nu har jag i alla fall köpt en bil (ja, JAG har köpt den). Den har sina brister, men tackvare min far så ska det mesta gå att åtgärda. Imorgon ska jag tvätta den och sedan får ni se den; min Golf.

Det är så varmt och luften är klibbig. Jag har blivit en "jag gör det sedan"-människa vilket gör att jag har tusen saker att göra nu. Tror jag ska ta tag i att städa upp i mitt hus och sedan ta mig en välbehövd dusch och sist krascha i sängen framför någon film. Jag har mycket att göra imorgon.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

e.l.f



För några veckor sedan bestämde jag mig för att rensa min sminkväska. Jag gick in på e.l.f's hemsida och blev väldigt paff när jag såg deras priser. Även om jag inte köpte produkter som t.ex. foundation och puder, sådant som är viktigt att det är kvalitativt, så blev jag mycket positivt överraskad över att hitta exempelvis diverse borstar för 15 kronor styck. Hela beställningen (miniögonfransböjare, concealer, rouge, ögonbrynsskugga, 2 vässare, lipgloss, eyeliner, kajal och 5 borstar) gick på 300 kronor, inklusive frakt. Sjukt nöjd, faktiskt.

Har ägnat dagen åt att vara ute en massa. Gått promenader, läst bok och solat. Sett på film(er) och mest pysslat med en massa småsaker. Imorgon ska vi bege oss ut på äventyr, men vad vi ska göra förblir en hemlis tills vidare (guuuuud så märkvärdig jag gör mig) ifall det inte går som vi tänkt oss.

Jag har sagt till mig själv att när jag skaffat jobb och fått min första lön, då ska jag tatuera mig. Någon morot måste jag ha! Jag längtar så sjukt mycket tills den sitter där; latinsk text med 3 tassar runtom (från mina älskade katter).

Nu ska jag se på Silent Hill som går på svt1. Försöka somna och så där, imorgon är en stor dag!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Time



Häjhåpp ute i cyberrymden. Här är jag. Long time gone, but back on track.

Jag har haft en massa kul för mig de senaste dagarna. Bland annat så har jag tillsammans med Manfreds familj varit på ett svensk-amerikanskt bröllop i Huskvarna, definitivt något utöver det vanliga! Vi sov på hotell (jag sov i en säng som antagligen kommit direkt från himlen, gudars skymning så skön den var) och dagen efter åkte jag hem för att förbereda inför att nämnda familj skulle komma hit till oss på västkusten. De kom hit i måndags och åkte idag. Vi gjorde mycket skoj (fast Sofie hade oturen att insjukna vilket var tråkigt!) däribland fiskade krabbor, kollade på Sherlock Holmes (BRA FILM!) på Blu-Ray och utforskade Dårskilds högar.

Idag har jag grejat lite i mitt hus, suttit ute och solat, fastnat framför TV:n, lyssnat på Den Förlorade Symbolen och fotat lite. Nu stundar film med familjen (vi fick två Blu-Rays av Manfreds familj) och efter det tänkte jag söka lite jobb som dykt upp på platsbanken.

På bild syns en väckarklocka (stor som en golfboll, typ) som jag fick av Angelika idag. Perfekt på alla tänkbara vis. Guldkant på vardagen alltså!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Livet och så



Igår tog vi en "snabb" tur till Nordby för att köpa målarfärg och grejer till Simons födelsedagskalas. Egentligen var tanken att hela familjen skulle röja på logen tillsammans, men vi kom hem relativt sent så det blev inget av det.

Vid sjutiden började jag slipa lite möbler som jag köpt på loppis. Jag slipade tills det var kolsvart ute, då gick jag in i garaget, med en påse godis och Den Förlorade Symbolen på ljudbok och började måla det jag slipat. Idag fortsatte jag efter frukosten och höll på till klockan tre, då jag var tvungen att sluta då jag behövde slipa mer och det började spöregna utomhus.

Gick in och pysslade lite med en glasburk köpt på Konsum. En stor burk med texten "Quattro Stagioni" (fyra årstider - passande, tyckte Ida) att ha mina nagellack i.

Det ser förskräckligt ut i mitt hus. Jag är äckligast i världen (iklädd nersvettade kläder fulla med färg och trädamm) och finner ingen riktig anledning att städa i ett hus där jag ändå inte kan plocka undan allt förrän jag fått in den nymålade byrån igen. Och varför duscha om man ändå ska bo i ett snuskigt hus liksom?

Så jag tillåter mig själv att grisa ett tag. Imorgon ska jag få ordning på både mig själv och mitt hus. Tänkte ta en tur till arbetsförmedlingen och skriva in mig också. Det är definitivt dags för mig att få ordning på mitt liv.

Resten av dagen ska jag slöa och kolla på Lie to Me. Kanske spela något spel. Eller läsa bok. Kanske.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Min vän och jag



Lyssnar på Amorphis och försöker komma underfund med vad jag vill med mitt liv. Dagen till ära tog jag en fika med fina Elisabeth (det går alltför lång tid mellan gångerna man träffar sina fina vänner). Saknar Manfred. Känner mig smått ångestfylld, helt utan anledning. Och då känns det ju ganska meningslöst.

Äh. Nu hissar vi våra gomsegel och far till fjärran land!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

En krabba



Jag har haft några underbara dagar det senaste.

Som ni vet så hade jag en liten photoshoot med mig själv. Samma dag satt jag och Angelika och pysslade lite, resultatet blev tre pyntade burkar att ha mitt nagellack i. Dagen efter åkte vi på en massa loppisar runtom i och utanför Strömstad, samt hämtade en del grejer som jag haft ståendes hos Ellen sedan studenten. Efter det så har jag börjat möblera lite i mitt rum, och det har blivit riktigt fint! På en av loppisarna hittade jag nämligen en rejäl byrå som jag tänkte skulle passa perfekt. Den ska dock slipas och målas om så ni får se den när det är klart. Jag hittade även en stol (också ett renoveringsobjekt), en juicepress i glas, en vacker bok, ett nattduksbord (renoveringsobjekt) samt Den Förlorade Symbolen på ljudbok.

Dagen efter var vi på Rossö på en liten.. expedition? Man fick komma dit och i en grupp undersöka diverse vattendjur på en strand. Det var ganska intressant fram tills min kära Ellen kom dit, då blev hon betydligt mer intressant. Vi satt och pratade och sedan begav vi oss in till stan för att lämna en massa grejer på second hand, besöka biblioteket och fika på Kaffedoppet.

Jag kan påpeka att min dygnsrytm varit helt off under dessa dagar. Jag har gått och lagt mig mellan 4 och 6 på morgonen och sovit till allting mellan 10 och 15 (vilket jag tycker är direkt pinsamt). Hur kommer det sig att man blir så produktiv på nättera? Igår däremot, bestämde jag mig för att vända på dygnet och la mig framför andra säsongen av Lie to Me för att varva ner, och när klockan slog tolv gick jag och la mig och somnade med en gång. Skönt.

Dagen till ära vaknade jag klockan åtta, köpte en minneskortadapter på Tradera (min har gått sönder, och den var praktiskt taget en av mina mer kära ägodelar), cyklade in till Skee för att posta ett paket till Manfred (som inte fick plats i brevlådan, ehe), åt sedan frukost och lite senare åkte vi in till stan för att handla. En vacker glasburk och en dammvippa fick jag med mig hem. (Och en himlans massa god mat!)

Nu ska vi snart äta middag. Isterband med dillstuvad pottis har jag beställt. Det är nämligen som så att jag under sommaren bestämt mig för att skippa vegetarianeriet tills september. Men mitt problem är, att de saker som jag mindes som gott, smakar.. inte bra. Förr älskade jag bacon, men det var verkligen ingen höjdare när jag åt det för några veckor sedan. Det var rentav.. äckligt. Det enda jag faktiskt gillat hittills, det var stekt falukorv. Allt annat hade jag verkligen kunnat klara mig utan. Det blir väl så efter 3 års avhållsamhet från kött. Det tycker jag är bra.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Mer student

Idag ramlade det in lite bilder i min Hotmail-inkorg. Anders, Manfreds pappa, har skickat några av bilderna som han knäppte på min student. Jag tänkte dela med mig lite!



Med familjen Hanberg/Karlsson plus två av världens finaste tjejer - Ellen (haha) och Mary!




"Bilar"-såpbubblor!




Med mamma och farmin!




På flaket med en av mina två skyltar, haha.




Fy vilken bra dag, längtar tillbaka!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

E&F - Tribute to Chicken Fight



Som sagt så har jag ägnat större delen av dagen åt ett fotoprojekt. Projektet var tänkt som en hyllning till Manfreds låt Chicken Fight som bland annat innehåller texten "... but thats like asking someone deaf to sing a note between E and F". För det första är det just den delen väldigt snygg gjord, sedan är det roligt inte bara för att en döv rimligtvis inte kan sjunga några specifika toner, det är även nästintill omöjligt att ta en ton mellan E och F. Därför döpte jag projektet till E&F.

Tanken från början var att jag skulle sitta på en filt på gräset, med champagneglas, märkesväskor och dylikt (även bokstäverna ovan) runtom mig. Men eftersom jag skulle stå både framför och bakom kameran på samma gång blev det för invecklat. Att solen gick i moln till och från gjorde inte heller saken lättare, man måste ändra inställningar hela tiden. Och kolla om det blev bra, innan man fortsätter peppra bilder. Jag tänkte fota just idag eftersom att solen sken, men varje gång solen tittade fram så kom även en klägginvasion. Så jag fick fota i skugga i alla fall. Och i panik, när solen sken.

Det är inte omöjligt att jag i framtiden gör en E&F 2.0. När jag har någon som kan assitera mig på något sätt. Någon som fotograferar/kollar så motivet är bra alternativt någon som står modell. Tror det kan bli bättre då.

Men jag är i alla fall hyfsat nöjd med bilderna, mest tackvare de jobbiga omständigheterna tror jag, och jag tänkte visa några av resultaten.






För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

What the...?



Idag har jag slagits. Med tusen klägg. Och jag blev så arg! Det ligger 8 halv- respektive heldöda klägg på mitt golv. Jag tänker låta dem vara halvdöda tills de dör. Om de äter på mig, och dessutom förstör mitt arbete, då tänker jag tamejfasen låta dem lida. Onda djur.

Jag har i alla fall ägnat dagen åt ett fotoprojet som jag valt att kalla E&F. Manfred tar referensen, och det är väl inte så konstigt när den är tillägnad honom. Jag har i alla fall arbetat med det större delen av dagen (och de där förbannade kläggen förstörde nästan allt genom att äta på mig) och innan jag visar er slutresultatet så bjuder jag på en kiktitt.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Silently screaming



En inte alltför smickrande bild på en alltför varm, trött och myggäten Ida, men vad gör man?

Klockan är tjugo i fyra på morgonen och jag är inte trött. Hela kvällen satt jag och samlade vuxenpoäng genom att sortera och rensa bland mina papper. Satte in ett register och under flik 7 finns "Årsbesked - Investeringsfonder". Jag samlade ihop alla papper jag har kvar från skolan och sorterade dem också. Resultatet blev en smockfull pärm. På framsidan står det "Skolarbeten 2005-2011". Är det inte sjukt hur fort tiden går? Och nu står jag här, med NV avklarat.. Det är konstigt.

Manfred har varit här ett tag och det har varit kanonmysigt. Bäst i världen är han. Och jag saknar honom något grymt mycket, redan. Avstånd är det sämsta som finns. Ibland.

Resten av sommaren ser luddig ut. Kanske får jag jobb tillslut, kanske inte. Jag måste sälja min moped, och kanske köpa en bil. Så jag slipper övningsköra med familjens Volvo. Det vågar jag inte.

Äh. Nu ska jag slå på en film och hoppas att jag somnar. Adieu!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.