carry on

Alltså visst. Jag älskar julen och så där, men fy fasen så skönt det är att det är över. All stress och hysteri.. Bortblåst efter den tjugofjärde december. Så nu längtar jag nästan lite tills julpyntet åker ner i lådorna igen, men väntar lite i hopp om att se lite snö och kanske få känna lite fördröjd äntligen-december-eufori.

Dagen efter julafton hade jag ingenting planerat och så var det gjort. Jag spenderade hela dagen i min pyjamas och somnade 4 gånger under dagen. Jag kände mig slitnast i hela världen, det blir ju så när man sover för mycket. Så hela dagen spenderades i en sömndrucken dimma, och i en flanellpyjamas, i en säng.

Igår däremot, kände jag att det var dags att step up my game. Det var en känsla som bara slog mig med en knytnäve i magen. Allt jag vill vara, ska jag bli! Jag vaknade runt sextiden, väldigt pigg och utvilad med gårdagen i åtanke.. Såg att jag började jobba 11 och inte 15 som jag tidigare trott. Så jag kastade i mig en portion med gröt och åkte in till gymmet!

Det var ett efterlängtat pass, efter två dagar från gymmet. Men jag var så oerhört klen! Körde lats och biceps i två timmar ändå..


Åkte till jobbet där jag gick som K-chef. Vi var jättemånga inne och stängde 6, så jag kom ifrån jobbet tidigt. Så jävla skönt. Eftersom Martin ville till gymmet åkte jag och hämtade honom och for in till stan för omgång nummer två!




Hantelrodd med 22,5 kilo..

Efter ett tufft pass åkte vi till Statoil och köpte varsin jalapenokorv.. Så himla gott.

Väl hemma stundade mys framför Breaking Bad innan jag totalkraschade.


Busig tjej. Haha.

Idag gick jag upp tidigt och åkte till gymmet för att köra axlar och mage. Helt awesome var det! Handlade lite rostbiff och åkte till jobbet.


Jag är inte bränntaggad inför jobb men tror ändå att dagen kan bli bra. Jag tror för övrigt att min kropp aldrig varit mig så tacksam som nu.. Jag sover ordentligt, äter bra och tränar vettigt. Har vilodagar och känner efter, lyssnar på kroppen. Och så är jag så där fånigt lycklig till vardags.

Det går bra nu.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

i see fire


Resultatet av morgonens bravader! Jag började med att packa in Martins julklapp (en dööösnygg jacka som han kollade på för ett tag sedan men inte köpte eftersom den var ganska dyr) och strax efter det kom han insmygandes och la sig i min säng och halvsov en stund, under tiden jag packade in resten och lyssnade på min julmusik.
 
När jag var färdig med allt, kröp jag ner bredvid och sov i hans famn i någon timme till. Så himla skönt var det. Sedan blev det dags att göra sig i ordning för julfirandet på Söle! Det är alltid så roligt att få sminka sig lite hårdare, och använda smycken. Jag gör så sällan det till vardags eftersom mitt jobb hindrar mig.

 
Det var fullt hus när vi kom dit, lagom i tid till Kalle Anka. Som jag sett fram emot det! Dessutom var Angelikas syster och föräldrar på plats, så det var mycket folk och full fart inför julmiddag och klapputdelning. Och jultomten kom på besök..
 



 
 
 
Jag drack snaps och glögg och julmust, och frossade i marsipan/chokladgodis, lussekatter och vörtbröd med juledamer. Jag är inte så där mycket för julmat överhuvudtaget men vissa saker har jag svårt att få nog av, vörtbröd till exempel.
 
Vi stannade kvar för att se Karl-Bertil Jonssons Julafton innan hemfärd. Jag älskar att se den, inte för att jag blir nostalgisk men för att den är så himla gemytlig! Jag visste inte ens vad det var förrän mitt sista år i Mjölby, riktigt synd faktiskt.
 
Efter en jättefin kväll på Söle tackade två trötta glidare för sig och begav oss hemåt till Näsinge, med ett depåstopp på Statoil inkluderat. Herregud så mycket skit vi köpte, haha. Lussekatter, kaffe, glass och Celsius (för att jag ska kunna hålla mig vaken lite mer, mina lediga dagar till ära). Sedan vi kom hem har jag packat upp våra julklappar och städat lite grann, samt pillat en massa med schema, planering och min nya almanacka för nästa år. Så himla roligt!
 

Jag fick ingenting mindre än ett par trådllösa hörlurar (yay!), ett kit med hudvårdsprodukter, två ljushållare, en ny kattalmanacka (tredje året i rad, den är en självklarhet på min önskelista) och en helt perfekt uppsättning pyjamas!
 
 
Har sedan höstens ankomst längtat efter en flanellpyjamas, med skjorta och långa byxor. Alla sovplagg ska ju vara så himla sexiga, men jag sa att jag vill inte ha något tunt, genomskinligt, tajt, glansigt, satinigt, porrigt eller kort - jag vill ha en pyjamas som man hade när man var liten, som är varm och bekväm att sova i. Och det fick jag, helt underbar är den! Ska kanske inviga den inatt, men det är inte riktigt så kallt ute. Höhum, sju plusgrader, host..
 
Så det som återstår nu är att mysa med älsklingen med lite glass och några avsnitt Breaking Bad. Imorgon har jag absolut ingenting inplanerat (möjligtvis ett gympass) och det känns som en go uppladdning, för på torsdag börjar jag jobba igen och jobbar varje dag året ut. Är i alla fall riktigt nöjd med min julafton även om jag saknat otroligt mycket julkänsla. Och jag väntar fortfarande med stor spänning på snön! (Och jag kommer strypa den som gnäller på snö framöver, nu har ni fått höstväder hela december förutom två dagar så ni får vara nöjda! Nu är det vår - snöälskarnas - tur!
 
 
Tack till Martin som snällt följde med till Söle, och tack till familjen som tog så väl hand om oss. Hoppass ni haft en fantastiskt bra jul ni också!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

happy holidays!

Vaknade runt nio, inte utvilad alls. Men jag tänkte gå upp och ta hand om lite smågrejer innan Martin vaknar, typ lyssna på julmusik och packa in julklappar, och sedan krypa ner hos honom. Men först ett litet blogginlägg!

Så fort min födelsedag var över så tog arbetet över större delen av min tankeverksamhet. För första gången på några veckor fick jag mindre än 7 timmars sömn, tre bara, och det kändes kan jag säga! Fy fasen. Men ändå var jag taggad och hyfsat redo.

Jag drog mig upp strax innan sex för att ta itu med pappershögen som låg bredvid datorn. Det är alltid en skön känsla, att få se över kontot och räkningar, schema och planeringar. En välspenderad och ganska mysig timme innan jobb!



När jag kom inramlandes på jobbet såg jag i omklädningsrummet att jag dels fått nya arbetskläder (jag har haft jättelite kläder i min storlek)..




.. samt så hade bästa chefen Kajsa köpt en födelsedagspresent till mig, ingenting mindre än en värmefilt! Jag blev väldigt glad för den faktiskt, jag som älskar filtar och alltid är så frusen. Tanken slog mig igår, att visst är det jättetråkigt att det är julafton, tio plusgrader och regn.. men samtidigt så har det varit väldigt skönt att slippa problemen som kylan medför. Typ fruset vatten och tio grader varmt i huset. Och det är ju i alla fall skönt!




När jobbet var över kände jag mig helt död. Jag jobbade över 2,5 timmar och var ganska trött sedan tidigare. Men jag tog mig samman och bilade för en snabbvisit ut till Rossö och mina vänner som var mitt uppe i julbaket. Det var jätteroligt, jag träffade Ellen, Graham, Mary och Elin i några timmar innan tiden sprungit iväg och jag kände att det var dags att börja avrunda dagen.



Födelsedagspresenter från Ellen! Ett jättefint örngott samt papperstallrikar! Eftersom vi pratat mycket om mina tvångstankar och att jag ibland drar mig för att äta mat eftersom jag vill slippa diska.. Haha!



In action..



Kände mig gött sliten men ändå glad när jag var hemma på fredagskvällen. Jag somnade relativt tidigt och unnade mig en sovmorgon för att få mina sju timmar. Det var dags för en högförsäljningsöppningshelg, tillsammans med min älskade!

Lördagen sedan, blev inte jättebra. Jag vaknade upp på helt fel sida, det händer ibland. Otaggad och ur balans med sömnen. Vi hade jättemycket att göra på jobbet och stundvis var det kaos. Efteråt stundade en snabb sväng på Nordby för att köpa de sista (och de flesta) julklapparna. Råkade springa in i min familj på Supermarket så vi umgicks en liten stund också, och det var i alla fall bra.

Väl hemma sedan fanns det inte mycket kraft till övers. Tog med en pommeskartog för att slå in Martins julklapp i, och ställde allt i ett hörn för att tas om hand om vid annat tillfälle. Lördagskvällen var duktigt dränerad på energi och det blev en hyfsat tidig kväll.





Ett fynd jag gjorde mitt upp i allt julklappsletande. Ett par örhängen, exakt likadana som ett par jag använde i flera års tid innan en av dem försvann. Blev väldigt glad eftersom jag letade som en dåre efter ett nytt par då.

Det blev söndag och både jag och Martin vaknade upp med helt ny energi! Taggade och glada åkte vi till jobbet och tog oss an sista högförsäljningsdagen innan jul och två dagars ledighet. Dagen rullade på, om än långsamt, men vi fick gå hem lite tidigare. Slutförde det allra sista av julklappshandlandet och myste i den mån det går, på Nordby. Vi köpte en bok för barn, en typ pysselbok som heter Jag lär mig räkna som vi som ett skämt gav till Maria på gymmet, haha! Hon håller i X-fiten vi brukar vara på, och brukar räkna ganska långsamt. När hon säger "Kom igen, bara 4 sekunder kvar!" så kan hon haka upp sig på sista; 4!.. 3!.. 2!.. 1!.. 1!.. 1!.. 1!.. och snart har man hållt igång i tjugo sekunder. Inte fyra. Jag hoppas hon förstår skämtet bara, konstig stämning annars. Haha.

Efter jobbet blev det gym. Jag har ont i ovansidan av handen, som strålar ut i handleden när jag böjer handen uppåt eller belastar så, men jag var väldigt taggad inför ett pass bröst och triceps! Trots att alla pressövningar fick utföras med stor försiktighet för att inte provocera fram smärtan i handen. Jag provade lite nya övningar och även om jag inte körde väldigt intensivt så gav det mig en BRUTAL träningsvärk i triceps, det har jag typ aldrig haft! 

Passade på att posera lite när gymmet ändå var ganska tomt. Jätteseriös..





Det känns verkligen som att resultaten bara sprungit ikapp mig nu, de här fyra veckorna då jag sovit ordentligt. Underbart! Och ännu mer underbart att veta är att det går och rätt håll, att det jag gör fungerar.

(Martin frågade mig för övrigt om jag inte var lite sugen på att börja tävla. Jag skakade snabbt och lite halvt förskräckt på huvudet.. "Martin. Om jag skulle börja tävlingssatsa, vet du vad det skulle innnebära? DIET. Inte en chans!" Jag gillar choklad lite, lite, lite för mycket helt enkelt.)



Måndag innebar två timmars sovmorgon men fortfarande jobb, öppning till stängning, 8 timmar. Det är så mysigt att jobba sådana dagar, man kommer till jobbet och det är jättemycket folk där som förbereder sig, lite som att komma till skolan och träffa alla sina vänner innan första lektionen liksom. Det är det enda jag saknar med skolan, att träffa sina vänner på daglig basis..

Nåväl, på min rast tog jag mig tid att omsorgsfullt packa in en julklapp till chefen. Ett litet armband som jag packade ner i en 6-bitars nuggetslåda inslaget i ett brickunderlägg. Och satte en rosett på!




Efter jobbet stundade snabb uppladdning inför nästa jobb, ett bodypumppass! Älskling följde med och tillsammans var de 3 deltagare men det var ganska roligt ändå. Jag körde samma skräddarsydda pass som sist gång, fast utan fusklappar. Det som slog mig var att det faktiskt gick bra rent koreografimässigt. Jag har inte ens övat på det här passet en enda gång, bara kört igenom det med fusklappar in action, så att säga, ändå satt det så bra. Gav mig en liten boost och fick mig att inse hur lätt och snabbt det är att lära sig ett nytt pass. Jag har en tendens att göra projekt större än vad de egentligen är.

Efter en timmes pump körde vi lite ryggövningar. Efter att ha haft ont i min rygg och blivit behandlad av kiropraktor och så där så har jag låtit bli att träna ländryggen i typ 3 veckor. Så det var skitroligt verkligen, att få slita och framförallt köra marklyft. Jag är så långt ifrån mitt mål där alltså.. Men det ska nog gå fort!

Martin fick smaka på en proteinbar av mig och han tyckte den var god så jag köpte en egen åt honom. Stod sedan och tjötade jättemycket mellan varje set och han sa till mig, "Det är större risk att jag dör av ålder än av svält när jag tränar med dig", tyckte jag var charmigt. Men som träningspasset dagen innan så var vi kanske inte jätteseriösa, men fick ändå ut bra träning av den tiden vi var där.



När vi kom hem lekte vi lite med gerbilerna som var duktigt energiska, plockade upp påsar och väskor och brofistade som en celebration för att vi överlevde helgen! Jag satte mig i soffan med täcke OCH värmefilt, datorn i knät, ett halvkilo kvarg utblandat med päronsaft (jag och mina päronsmaker alltså, min PWO, proteinpulver samt kvarg smakar numera päron) samt en burk Celsius. För jag hade planer på att stanna uppe länge.



Vi kollade på Breaking Bad och Martin somnade men jag lyckades utan problem att hålla mig vaken. Klockan blev mycket men det rörde mig inte. Jag njöt så mycket av livet, där jag trängdes med en snarkande Martin.

Så idag är det äntligen julafton och även om jag saknar hälften av julstämningen jag brukar känna så är jag glad! Jag hoppas verkligen att Martin vill följa med hem till Söle på kvällen, det är jättemysigt att fira jul där. Martin har ju praktiskt taget inte firat jul alls på många år (bortsett från förra året), så jag tyckerr att det är dags att visa hur man verkligen gör!


Nu stundar mys till julmusik och julklappsinslagning. Ha en fantastiskt bra dag allihopa!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

birthday

Jag vill inleda med att säga att jag har haft en så himla fin dag! Tack till alla som varit delaktiga!

Körde ett helt jäkla awesome pass mage och axlar på gymmet igår! Det blev över två timmar långt och svettigt med redig kardio som uppvärmning. Älskar de nya crosstrainersarna (?) som går att använda som stepmaskiner också! Det syns inte jättemycket på bilder som jag tar men i rätt ljus börjar magrutorna att titta fram ordentligt alltså. Det gör mig så himla motiverad - och glad att veta att jag är på väg åt rätt håll och gör framsteg. Förut har jag sett tydliga sidomagmuskler och även första strecket mellan de översta magrutorna. men de senaste dagarna har jag sett hur ytterligare ett streck börjar titta fram! 4 rutor synliga allt som allt, intressant va? Jag är i alla fall jättelycklig över det. Fick dessutom kommentaren av en av deltagarna idag att det syns resultat. Gjorde mig så glad!
 
 
Efteråt blev det en lite längre kväll på Söle än vad som var tänkt. Kidsen var överenergiska och skrek och skrattade om vartannat och det ska medges att det tärde på tålamodet, särskilt när jag redan var stressad sedan tidigare. Men jag tog mig samman och fick ändå förberett mycket viktigt inför dagens pump, städat ur bilen ordentligt (samt fixat lite smågrejer med den) och viktigast av allt så fick jag pysslat med lillebrorsan och Angelika. Mycket till julstämning var det inte men jag var nöjd ändå. Vi pärlade piprensare och gjorde stjärnor av dem, samt klistrade ögon och vingar på julgranskulor! Jättemysigt, och min lillebror är så himla söt. Och pratig. Och otålig. Men ändå världens bästa Simon!
 
 
 
Kom hem ganska sent och kom i säng mycket senare än tänkt. Jag förberedde pumpen och tvingade Martin att sitta med hörlurar hela kvällen, haha. Mitt lilla projekt var hemligt även för honom!
 
 
Klockan slog midnatt och jag var officiellt 21 år! Det känns lite sjukt att ha kommit över 20-strecket, men att fylla 22 nästa år kommer nog kännas ännu konstigare. Tycker att det här är en väldigt bra ålder, jag njuter aktivt innan den eventuella åldersnojan hits like a truck, haha.
 
Jag vaknade strax efter nio imorse och for upp, stressad från första minuten. Det absolut första jag gjorde var att moppa badrumsgolvet som var otroligt dammigt. Det är ju också ett projekt att ta sig an på sin födelsedag.. "Från Ida till oss andra" som mamma sa, hiho. Söta farmor ringde och grattade mig också, min fina.
 
 
Jag städade mest för att jag hade planerat att ställa in två tvättkorgar som jag spontant jag-bara-måste-ha-dem-införskaffade på Rusta igår. Nu visade det sig att de var för breda åt båda hållen så jag får helt enkelt spara dem för framtida bruk, men här kommer i alla fall en bild på dem. Haha.
 
 
Skitsnygga verkligen.. Jaja. Någon gång kommer de väl att komma till användning.
 
Jag öppnade även min julklapp ifrån gymmet/jobbet! Ett par hörlurar var det, en ganska vettig julklapp tycker jag. Så med dem satt jag vid matbordet, nötade koreografi och väntade på att Martin skulle vakna. (ifall jag inte redan avslöjat det så hr jag tagit mina favoritlåtar från tidigare releaser och satt ihop ett eget pass, asroligt faktiskt!) Efter att jag städat klart alltså.
 

Tack Nordic Wellnes!
 
När Martin vaknat lagade han mannagrynsgröt åt oss. Och diskade efteråt. Underbara hjärtat har varit så oerhört hjälpsam hela dagen, är honom evigt tacksam! Hela morgonen fram till eftermiddagen gick jag runt och grämde mig till och från över att jag bara kände mig stressad.. en sådan känsla man gärna slipper en sådan här dag. Men han underlättade så himla mycket för mig, tack fina Martin.
 
 
Vi myste och tog det lugnt fram tills klockan helt plötsligt sprungit iväg. Martin hjälpte mig att städa under tiden jag slängde i hårfärg (som inte alls satte sig, lite tråkigt, fast det blev ju ändå skillnad) och när färgen var ursköljd började jag verkligen bli stressad eftersom klockan var fyra. Älskade åkte in till Svinesund för att köpa ingredienser till mina NewVita Choco Balls som jag skulle baka åt mina deltagare på pumpen, under tiden som jag dammsög och städade ännu mer (ett rent hus ger mig sinnesro, okej). Vi hjälptes åt att baka och mitt upp i allt stök anlände PJ och hennes karl! Det var jättekul att träffa honom, vilket guldkorn! Inte bara åkte han med PJ kors och tvärs över landet för att träffa hennes vänners, släkt och familj utan han gick även med på att träffa hennes vänners släkt och familj. Stort, tycker jag. PJ hade med sig ett paket som var väl inslaget i Bohuslänningen med en bananfluga på. Biolog som hon är, haha.
 
 
Tycker ändå att det var estetiskt tilltalande!
 
 
I paketet låg ett jättevackert ljus (med en tazzle på!) som jag ställde bredvid våran enorma julgran tillsammans med ett julkort min lillebror gjort själv och skickat till mig. Älskade brorsan!
 
Just det, fick ett paket av Martin också! Ömt inslaget i ett brickunderlägg från Max, haha! Och vet ni var det var? Ingenting mindre än en pulsklocka! Glädjen var enorm verkligen!
 
 
Vi gjorde färdigt alltihop i ett nafs (PJ var dagens hjälte och hjälpte mig rulla bollarna som jag var helt okapabel till, haha). Sedan åkte vi in till stan för mitt grymt efterlängtade pass! (Och tack igen Roland för att mitt celebra besök fick vara med gratis. Uppskattar det!)
 
När jag kom till gymmet träffade jag en av mina deltagare i omklädningsrummet, och hon hade varit vääärldens gulligaste verkligen och köpt en blomma till mig! Inte vilken blomma som helst, utan en hyacint som jag igår sagt att jag måste införskaffa eftersom de doftar så underbart! I en jättefin kruka dessutom, och bara vetskapen om att hon tänkte på mig.. jag blev så himla rörd. Tack!
 

Pumpen gick så himla bra och jag var så taggad att jag trodde jag skulle dö! Invigde min nya pulsklocka som visade inte mindre än 150 bpm innan jag ens börjat första låten. Det var inte perfekt och micken stendog efter halva passet men jag var så oerhört jäkla nöjd så ni anar inte, fy fan så roligt det var rent utsagt!
 
 
Delade ut kokosbollarna som PJ hjälpt mig med att både rulla och packa in (och påsarna räckte exakt, like a baus) samt business cards för Ellens pojkväns företag. Kolla gärna in hemsidan om ni känner för det, Facebook för träningsentusiaster skulle man kunna säga att det är.
 
 
Jag förbrände ungefär 200 kalorier mer än vanligt, var så himla taggad och helt galet slut i kroppen efteråt. Och valde Battleborn av FFDP som stretchlåt, endorfinerna sprudlade..
 
 
Tidigare har jag haft en maxpuls på 171 men nu var den uppe i 190, helt sjukt..
 
Vi skulle bege oss - hela gänget - hem till Söle för lite post-workout-fika men innan dess blev det ett depåstopp på Statoil eftersom jag fått en wrapp från Adis!
 
 
 
Hade ingen aning om vad det var innan jag fick den här, kul att lära sig något nytt, haha. Hem till Söle bar det!
 
 
Hade en underbar stund hos min fina familj med mina fina vänner. Vi smäckte i oss två budapestlängder och en massa kaffe innan det blev dags att avrunda, PJ och hennes respektive skulle ju köra en timme hem och jag ska egentligen upp tidigt imorgon. Av mina föräldrar fick jag ett presentkort på EvaNette, en underklädesbutik, blev riktigt glad för det! Äntligen kanske jag kan hitta en BH som sitter bra, det har jag nog aldrig haft faktiskt..
 
 
Det här damp ner i bredvlådan idag också! Nyaste numret av Body med ett smakprov på proteinpulver (som jag redan fått i samma smak med en annan tidning men det var faktiskt gott så varför klaga) samt ett Pronaxen-VIP-utskick från Reddville! Älskar att få de paketen hem!
 
Som ni säkert har märkt så är det mer utropstecken än någonsin och det är för att jag är så himla glad och uppe i varv. Varenda liten gratulation på Facebook har värmt så mycket och alla som varit i min närhet idag har verkligen förgyllt den här dagen smo jag faktiskt inte hyste så stora förhoppningar för imorse, mitt upp i all stress. Mycket lyckades jag slå bort tackvare mamma som ringde för att gratta mig men också blev sittandes i en halvtimme för att pepptalka och vägleda mig genom mina oroliga tankar. En stor elge till henne för att hon rent allmänt är världens strakaste, riktigt indestructible och en av mina absolut största inspirationskällor här i livet. Är jättenöjd och tycker att livet känns helt fantastiskt även om jag fortfarande har en pappershög liggandes bredvid datorn och flinar. Det där med stress och att inte kunna slappna av alltså. Jag ska övervinna det. Men precis som med allt annat så tar det tid. Man får motorstopp i början när man övningskör, men så småningom sätter man sig i bilen och behöver inte ens tänka, man bara kör. Jag ska komma dit, det ska jag.

Inatt blir första natten på flera veckor som jag sover mindre än 7 timmar, men man fyller ju bara en gång om året. Som regel. Jag har verit ledig i inte mindre än fem dagar och är så jävla redo för att komma igång nu, högsäsongen till ära! Dessutom har Martin bytt till sig öppningar istället för stängningar i helgen, tillsammans med mig och det gör mig dubbelt så peppad. Nu kör vi.
 
Tack allihop, för allt.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

like you've never been lonely

God morgon vänner.
 
Tänkte slänga in ett inlägg, trots att jag egentligen är så stressad att jag vill äta upp mig själv. Andas. Imorse drömde jag mardrömmar om någon legend som gick om att en kille blivit mördad och fått benen avkapade, så nu gick han igen och när han var i närheten hörde man alltid fyra ekon av hans fotsteg. Ljudet från gerbilernas bur (tack för övrigt för att ni väsnas som mest halv sex på morgonen) trängde in i sömnen och gjorde ljudet av det där ekot. Fast det tog ju aldrig slut, så jag antog att han bara kom närmare och närmare. När jag sedan vaknade hörde jag fortfarande ljudet av gerbilerna och tanken som slog mig var att det lät som att någon stod och drog fingrarna mot plasten, det small inte utan gnisslade mer. Dum som jag var så kollade jag bort mot buren som står bredvid dörren. Och på dörren har jag en hängare med morgonrocken och lite annat på. Trött och sömndrucken som jag var så såg det ut som en kvinna i svart kappa med huva, och långt blont hår. Jag tappade andan av rädsla kan jag säga, jag har en tendens att vara så skvätten när jag är trött och vaknat upp från en mardröm. Jag ville bara gå upp men hade sovit fyra timmar. Lyckades tillslut att somna om.
 
Det beskriver väl min sinnesstämning ganska så bra nu. Igår var en tung dag, med många toppar och dalar, violent mood swings deluxe.
 
Igår när Martin åkt tog det mig en stor kraftansträngning för att överhuvudtaget komma någonvart. Jag var trött och inte särskilt sugen på att göra någonting alls, för allting kändes så överväldigande mycket - vilket jag egentligen inte tror att det är faktiskt.
 
Men jag städade huset (och uppskattar verkligen att jag ändå brytt mig om att hålla rent här trots den här svackan, hade det varit stökigt runt mig hade allt känts ännu tyngre) en snabbis och satte mig sedan i bilen. Ringde Ellen, bilade omkring i stan lite halvt förvirrad, eftersom jag inte kunde bestämma mig för vad jag skulle göra. Tog en sväng till ägaren till hunden jag hjälpte hitta hem, för att hon hade en grej hon ville ge mig. Jag fick en liten presentpåse, så himla fint!
 
 
 
Är glad att se ägare som inte ser sina husdjur som en slit-och-släng-vara. Det är fint när de engagerar sig i individen och inte bara rycker på axlarna när de försvinner. Samt att de visar uppskattning och inte tar min handling för givet. Jättefina människor, tack snälla!
 
Tog även en snabb sväng till Gymgrossisten där jag köpte en liten fiffig och barnslig (men ändå rätt schysst) julklapp och lite annat.
 
 
En egen ZMA, så slipper jag sno av Martins. Han påstår att han ändå inte använder den särskilt mycket men jag ser ju att de används, så..
 
Jag åkte sedan till min storebror, träffade min brorson och drack en massa kaffe. Det var skönt att få prata med honom och höra honom säga att det skett förändringar, både i hans situation och inställning till det. Blir alltid glad när människor kommer till insikt med att livet faktiskt går vidare, det är en mäktig känsla jämfört med den där likgiltigheten man känner när man är på botten.
 
Efteråt tog en koffeinpumpad Ida sitt pick och pack för att åka till gymmet för ett pass lats och biceps. Det är nog mitt favoritpass tror jag. Jag gillar bröst och triceps med, men behöver verkligen någon som är med på bänkpressen. Det är lite segt att vara så beroende av någon. Jag hittade för övrigt en tabell, ganska intressant fakiskt, om var man ligger i styrka på olika övningar. Om man är ovältränad, nybörjare, medel, vältränad eller elit. Fick en klump i halsen när jag läste på min kroppsvikt och såg att jag låg åå "nybörjare" praktiskt taget överallt. När jag scrollat ner såg jag att jag läst fel tabeller, jag hade läst de för män. Så jag läste de som gällde kvinnor och hamnade helt plötsligt under medel och vältränad. Inte för att det egentligen spelar någon roll vad jag "klassas som", absolut inte, men det är ju alltid kul att få känna sig duktig.
 
Jag kände mig helt trasig efter mitt träningspass, jag hade så mycket koffein i kroppen att jag var alldeles skakig och svag. Jag och kaffe alltså.. påverkar mig hårt.
 
När jag kom hem tog jag hand om posten och hittade nyaste numret av MaxMix (vår personaltidning) och såg att min insändare kommit med på sistasidan.
 
 
Plockade i ordning alla grejer och myste med Martin framför ett avsnitt American Dad innan jag gick och la mig.
 
Idag har jag tusen saker på agendan, först och främst ska jag lära in mig lite nya koreografier inför imorgon (stressad som fan inför det, men jag VET att det egentligen går ganska fort, det är bara så himla tråkigt) och sedan så har jag lovat min lillebror att vi ska pyssla ikväll. Kanske kan passa på att samla på mig lite julkänsla då. Inför imorgon, för då fyller jag 21. Även om inte snön är här så har vi i alla fall minusgrader nu, och det är ju ändå något.
 
Nu ska jag äta upp min gröt som stått bredvid och kallnat.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

miserable for a while

Har en svag känsla av att det här kommer att bli det längsta inlägget evaaah.
 
Vill bara innan jag börjar säga att projekt 7-timmars-sömn har gått jävligt bra. Varenda natt sedan jag började, har jag lyckats. Yay me.
 
Så här ligger det till.. Det var typ fem dagar sedan jag skrev något sist, så jag har en del att catcha up med. Jag har fastnat lite i några tankefällor (och en förkylning). Jag blev ju sjuk för typ 10 dagar sedan och det har hållit min vardag i ett järngrepp. När jag blir förkyld så brukar det antingen bryta ut hårt och skoningslöst och vara borta 3 dagar senare, alternativt vara knappt märkbar men hålla i sig i flera veckor. Men den här omgången, har det pendlat upp och ner. Började harmlöst, försvann nästan helt, kom tillbaka med feberlika symptom, höll mig totalt kraschad och sängliggandes en dag, kändes bortblåst dagen efter bara för att på kvällen komma tillbaka och påvisa magsjuketendenser.
 
Jag har förlorat väldigt mycket motivation och känner mig bara allmänt ganska trött. Inte sliten, men mer less på att känna mig så motarbetad av sånt som är så långt bortom min kontroll som saker kan vara (typ som att internetuppkopplingen stendog när jag skrev det här inlägget första gången så jag fick skriva om det). Varje år längtar jag så mycket till december. Men vad har vi fått? Vi hade snö i två dagar, annars har det regnat och varit tio plusgrader. Jag fyller år i övermorgon men för bara några dagar sedan skrev jag min önskelista till familjen, för jag har liksom inte fattat hur nära det är nu. Jag ska ju ha ett litet happening på pumpen i samband med min födelsedag, men de senaste dagarna har deltagarna lyst med sin frånvaro att jag är lite orolig inför hur många som kommer. Jag är tvungen att lära in mycket ny koreografi och undrar helt enkelt om det är värt stressen. Jag har köpt en julklapp av jag vet inte hur många, och jag har ingen aning om vad jag ska ge till någon, inte ens Martin. Jag har ingen julstämning alls, och jag hålls i klorna av att vara sjuk och må dåligt när tiden bara rinner iväg och det tar ifrån mig så mycket glädje, den här månaden som jag längtat så mycket efter.
 
Som sagt, så handlar det om att jag har fastnat i de här mönstrena. Visst har det hänt bra saker och jag ska absolut inte klaga. Men det känns bara så tråkigt.. Jag har väntat och längtat, men just nu känns det bara som att jag simmar i betong. Dessutom så har träningen fått ligga på is i två veckors tid (bara gruppträningar första veckan, gruppträningar samt tre dagars styrketräning förra) och jag tror det är stor anledning till att jag håller på att krypa ur skinnet. Plus, när jag inte tränar så äter jag. Hela tiden, av tristess. Och det är minsann inte lätt att hantera, tycker jag. Massa mat och "ingen" träning.
 
Kontentan är att jag börjar om varenda dag men känner alltid att någonting kommer ivägen. Högst sannolikt ett dåligt mående fysiskt och det gör mig så frustrerad. Och framför allt stressad. Men jag har inte så mycket val annat än att ta emot och göra det bästa av situationen, oavsett. Jag säger inte att det är synd om mig, däremot så känner jag tålamodet tryta. Jag känner mig lite stressad, besviken och frustrerad. Helt enkelt.
 
Jag har hur mycket bilder som helst, de får återberätta min senaste vecka!
 
Hade en väldigt produktiv morgon..
 
 
Skrev klart mitt personlighetstest..
 
 
Lagade mat..
 
 
Klippte av nätet runt 4,5 kilo talgbollar för att kunna använda dem i min Ultimate No Net Snax Feeder. Haha.
 
 
Så här ser jag till att inte glömma saker.. jag ockuperar dörren med dem. Satte bland annat upp en ljusslinga i ett av träden i trädgården, så det blir lättare att se trappan upp till huset, om kvällarna.
 
 
Inköpslista, skrev upp allt Martin sa, hiho.
 
Öppnade även ett paket från Lagerhaus som jag hämtat kvällen innan.
 
 
Årets julgran i all sin prakt! Eftersom jag är den enda i huset som bryr sig om julen överhuvudtaget orkade jag inte göra det till något större projekt. Det är inte mycket julpyntat här alls, men för min del känns det bra ändå. Jag är inte så mycket för att baka julgodis, laga julmat, julpyssla eller julpynta.. För mig handlar det mer om själva stämningen, med mörkret, snön, kylan, musiken.. 

 
Var hos kiropraktorn för att fixa min rygg och den där kotan som känts konstig. Ruskigt obehagligt men jag tror det hjälpte, även om jag hade väldigt ont i kroppen efteråt. Hoppas det lägger sig snart.

Mötte sedan upp Martin för mycket lyxig frukost på Backlunds, en sväng till Gymgrossisten och sedan en sväng till gymmet (som jag avbröt snabbt för det var här min må-jäkligt-dåligt-kavalkad började).
 
 
En ny PWO, det blev Breachen igen eftersom den är så jääkla god. Plus lite proteinbars!
 
 
Blev hemskickad från jobbet, lyckades övertala Martin att se Tomten är far till alla barnen och dricka glögg och äta lussekatter.
 
 
Gjorde min första Bitstrip..
 
 
 
På Nordby och hämtade upp lite gamla pump- och combatkit som jag fått låna av Lizette.
 


Taggade stängning med Adis och Martin.. Och julklapp från Max!



 
... som visade sig vara en kniv! En bra julklapp, tycker jag. (Bättre än en hamburgerpress..)


Hade en minicomeback till gymmet, med ett pass lats och biceps. Var så jäkla roligt! Och gav mig till och med träningsvärk i trapsen i några dagar. 

 
 
 
Taggade vår förutspådda näst bästa försäljningshelg om året.. Det var egentligen min enda lediga helg i december men jag och Martin gick med på att jobba på lördagen. Bästa chefen hade köpt tre flak energidricka och världens skål med godis för att hålla oss på topp, haha. Är riktigt nöjd med min insats den dagen faktiskt. Fick stå i köket i en timme och tycker att jag lyckades hänga med i det höga tempot. Ja just det, vi slog dubbla försäljningsrekord den dagen, like a baus. På kvällen sedan fick jag gå en timme tidigare för att prata lite med min familj som köpt mat hos oss efter att ha julhandlat. Jättemysigt att träffa dem, var det. När Martin slutat gick vi allihopa till Supermarket för jag hade dödliga cravings efter pepparchips.. och vi skulle gå på bio.. och jag hade inte alls tänkt smuggla in en påse där..
 



Vi såg The Hobbit: The Desolation of Smaug. Jag är inte överdrivet imponerad av de filmerna egentligen, jag har bara sett första av Sagan om Ringen, och första Hobbitfilmen. Jag hade inga förväntningar alls, jag gick mest som sällskap till Martin, men jäääklar vad jag älskade filmen! Satt som trollbunden hela filmen rakt igenom. Scenen med de enorma spindlarna gav mig.. jag vet inte, gåshud i öronen? Och Smaug, åh, filmen hade kunnat vara en lång scen med honom bara, jag hade tittat med samma entusiasm. 
 
 
Efter att ha frågat Martin var och varannan dag så beslutade han sig äntligen för att raka håret. Jag tycker han är lika fin med som utan hår, men det är så himla roligt att raka av det så det är därför jag har frågat.. tjatat.. Hiho.
 
 
Jag hade funderat hela dagen på att åka in och köpa glass. Men det var inte förrän på natten, halv tolv, som jag tänkte att jag kunde komma ut ur huset för första gången på hela dagen. Vilket i efterhand känns som att det var meningen. För halvvägs in till stan ser jag en hund sitta på vägen. Jag gick ut och han kom fram till mig och hoppade in i bilen. Jag ringde polisen och de hade fått in en anmälan på en bortsprungen hund i Näsinge. Jag ringde ägaren och vi möttes på Statoil bara några minuter senare. Jag kunde avnjuta den glassen med gott samvete sedan, det kan jag säga.
 

 

Förberedelser inför min födelsedag..
 
Så. Jag gick hem tidigare från jobbet i lördags, spenderade hela söndagen i soffan och igår kväll likaså. Måndag morgon var helt okej och jag åkte in till gymmet runt halv fyra för att förbereda inför torsdag. Men där och då började jag må jättedåligt, blev dunderkass i magen och huvudet verkligen bultade. Jag grät för att jag mådde så dåligt. Pratade med chefen och sjukanmälde mig inför morgondagen eftersom jag hade symptom av magsjuka. Stackars chefen som redan jobbade varje dag fram till jul, hade tagit ledigt men fick hoppa in och jobba en massa ändå.. kände mig som världens sämsta, men det ligger ändå bortom min kontroll. Jag kan aldrig acceptera ett dåligt mående, verkligen. Jag blir alltid så "besviken på mig själv" så fort jag inte mår så bra fysiskt och inte kan fullföra en planering.
 
Så förlåt världen och förlåt mig själv att jag inte har någon riktig motivation till någonting alls just nu. Jag är inte olycklig men jag känner mig heller inte sprudlande av energi, eller vilja. Det känns som att jag är väldigt splittrad, väldigt sönderriven av alla tvångstankar, och jag måste plocka upp bitarna och ta mig samman men jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det som känns asdålig och asbra på samma gång är att JAG är den enda som kan vända det här nu, så jag ska ta mig i kragen och göra det bästa av det.
 
Nu ska jag sätta igång med dagen på riktigt och hoppas att jag orkar. Det måste jag göra.
 
Avslutar med den här bilden, för den gör mig lite gladare i alla fall.
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

veckans pepplåt 2.3

Det gick bra det här med veckans pepplåt.. Har missat den fyra elelr fem veckor nu, haha. Det är ju praktiskt taget inga videor som går att bädda in från YouTube och då blir det genast ett mycket större projekt än tänkt.

Men skam för den som ger sig, tryck på bilden för att höra Scarlet av Periphery. Riktigt jäkla häftig låt!

 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

wishlist 2013

 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

i'll take you


Vaknade av mig själv halv åtta imorse. Jag hade alla dagens planer i bakhuvudet och det verkligen kliade i kroppen för att jag ville gå upp och sätta igång. Kollade klockan som visade halv åtta och jag kände att det inte var för tidigt. Så jag skuttade upp, bäddade, tvättade ansiktet och hoppade i myskläder och åt frukost framför ett avsnitt Six Feet Under. Jag vill så gärna fortsätta se på Breaking Bad men Martin och jag ser den ihop, så.. Jag ser klart andra säsongen SFU och påbörjar åttonde säsongen Weeds efter det. Tycker det är så himla mysigt att börja och avsluta dagen med något avsnitt! Och på lediga dagar lyxa till det med fler. Obviously.
 
Råkade somna på soffan i några minuter när skivan tagit slut. Martin väckte mig med en puss på pannan och efter det satte jag långsamt igång med dagen. Drog igång med att städa, lite mer djupgående än vanligt. Och nu är allt rent, städat och i ordning! Jag sitter i soffan med en flapjack, en shaker med Xtend och småsneglar på Six Feet Under samt tänkte ta hand om lite grejer på datorn. Det känns lite som att dagen sprungit iväg men jag kämpar emot den där ångesten som säger åt mig att prestera och stressa, trots att jag är ledig och inga egentliga krav ställda.
 
För övrigt så kommer jag inte åka på antagningen för GMU imorgon. Jag fick ihop så lite timmar förra månaden (och månaden innan dess) att jag inte känner att det är läge att ge bort pass.. Jag jobbar redan såpass mycket så jag kan inte byta till mig andra pass heller. Vi går in i högförsäljningsperiod samma dag som uttagningarna började så det passade sig väldigt dåligt helt  enkelt.. Jättetråkigt, eftersom jag längtat efter det här så länge. Men det var väl helt enkelt inte meningen.
 
Men eftersom jag jobbar stängning med två av mina favoritpojkar på Max på torsdag så får det prioriteras före pumpen, för första gången någonsin. Så passet är flyttat till ikväll istället, men jag hann aldrig säga det till mina deltagare så jag får bara hoppas att någon kollar schemat och ser att det är ett pass ikväll. Inte mig emot om det inte är ddet, för då får jag äntligen styrketräna tillsammans med Martin för första gången på evigheter, istället!
 
Så fort jag är klar vid datorn ska jag försöka åka iväg, ta en sväng i tusen ärdenden in till stan och till Nordby, haha.. Och försöka få satt upp fågelmaten och ljusslingan i trädgården.

 
Martin tyckte också att Breaking Bad var fantastiskt bra.. att sova till?
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

love me

Sitter i köket och är potatisvakt.. Ikväll stundar det stekt potatis och bacon! Kändes inte optiimalt vid första åtanke men å andra sidan har jag verkligen inte fått i mig för mycket mat under dagen så vafasen.. Unnar mig ett Atkins proteinbar också, för att stilla hungern som övergått till huggande smärta.
 
 
Gårdagens uppbunkring av energi innan jag lämnade ena jobbet för det andra. Kvarg med hallon och havreringar, mums! Har haft det där problemet med att hitta smidig pre-workout mat som inte bara består av protein eller kolhydrater. Big fan av havre alltså.
 
Jag var som tidigare nämnt inte alls särskilt sugen på gymmet igår. Dels så var jag ganska slutkörd i kroppen och ville mest hem, och sedan blir det lätt lite motigt att komma tillbaka efter en veckas "vila". Jag har fortfarande problem med den där kotan i ryggen (hör av mig till kiropraktorn imorgon) och kände mig ganska så risig, rent allmänt. Men det var bara att bita ihop!
 
Jag körde combat ensam med Caroline och det blev lite mer personlig coaching. Jag lärde mig lite nya grejer rent teknikmässigt och det är inte helt fel. Dock så hade ingen av oss något särskilt driv, lätt hänt när man bara är två pers. Det där ökända begreppet fitness magic är inte så lättuppnåeligt när man bara är två. Men nu är det väl bara en eller två gånger kvar innan Caroline lämnar oss och combaten kommer lysa med sin frånvaro.. Buhu. På riktigt.
 
Jag hade tänkt att köra mage och rygg efteråt, som alltid på måndagar. Men min förkylning spökade och på pumpen drack jag nästan en hel flaska vatten när jag i vanliga fall bara brukar dricka pyttelite, typ en deciliter eller två. Så någonting sa mig att det vettigaste var att åka hem. Efter att ha pratat med receptionen en stund och till min stora glädje upptäckt att mitt mejl till chefen verkar ha satt sina spår och tagit omedelbar verkan. Bra jobbat, Nordic Wellness!
 
När jag kom hem plockade jag upp alla mina väskor och påsar och städade lite, tog en dusch och hoppade i myskläderna. Tände en massa värmeljus och tänkte krypa upp i soffan för att spela Final Fantasy men efter två minuter kände jag hur all energi var helt jäkla bortblåst. Klockan var bara halv tio men min kropp skrek efter sömn. Så jag blåste ut ljusen och kröp ner i Martins säng i väntan på min mans hemkomst. När han kom hem vaknade jag till, vi såg ett avsnitt Family Guy och inte långt efter det somnade jag om. Min nyinförskaffade dygnsrytm till ära!
 
 
Så idag vaknade jag upp halv nio, utan larm eller dylikt. Så jävla skönt. Gick upp och började pilla med lite smågrejer innan Martin skickade sms ifrån sitt sovrum där det stod "Psst.. Mysa?" haha. Så jag smög in, kröp ner hos honom en stund utan att somna och när han lite senare bestämde sig för att det var dags att gå upp åt vi frukost framför väldigt många avsnitt av Breaking Bad. Jag tror vi såg nio stycken.
 
Jag grämde mig lite över att tiden sprang iväg och att jag hade saker jag skulle göra. Men den där rösten innanför pannbenet som i vanliga fall brukar tala om för mig att jag är lat och en dålig människa ifall jag inte städar NU, hade på något mirakulöst vänster ändrat tonfall och talade om för mig att jag har haft en tung vecka och förtjänade att få ta en vilodag ifrån allt tillsammans med Martin och det är en dag imorgon också då han ändå jobbar. Det kändes så skönt att helhjärtat kunna släppa ångesten, och jag tror verkligen att det innebär ett steg i rätt riktning! (Vill bara påminna en gång till om att den där "rösten i huvudet" som jag pratar om bara är bildligt talat, jag är inte riktigt så galen än.) Så jag njuter av våran gemensamma ledighet genom att göra ingenting alls. Jag var egentligen lite sugen på gymmet idag men förkylningen har blivit lite värre och den känns i kroppen. Känner mig svag och skakig. Det blir väl lätt så av att ligga i soffan hela dagen, också. Men vilodag it is!
 
Nej, det stundar mat! Ikväll funderar jag på att spela lite FFIX. Fast vi får se vad kroppen säger, när den vill ha sin sömn och så där..
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

breaking bad

Jag fick spelat lite Final Fantasy innan läggdags. Så mysigt! Det är antagligen mitt favoritspel of all time. Martin kollade på när det var bossfight och jag stendog på första försöket men rockade på andra. Haha. Somnade sedan i hans famn framför ett avsnitt American Dad och de där sju timmarnas sömn blev avklarade!

Så igår jobbade vi båda öppning och även om vi kom in lite sent så hann vi bli klara i tid. Jag älskar att öppna med Martin, han är väldigt duktig. Resten av dagen gick ganska segt, vi fick inget flyt i produktionen och sålde under prognos för att det kommit en massa snö under natten. Jag var bubblande lycklig inombords men det plogade inte vägarna.. Höhö.


Älsklingen förser mig med gott kaffe från kafét bredvid. Hjärta!

En massa slit och ännu mera kaffe senare fick vi gå hem en timme tidigare och tog en sväng till matbutiken för att bulka upp innan min skärpning! Vi hade planerat glögg och lussekatter men sistnämnda var slut överallt så vi improviserade med wienerbröd, punschrullar med smak av pepparkaka samt lite choklad. Och glögg!

Vi var hemma rätt sent ändå men påbörjade myset framför soffan och första avsnittet av Breaking Bad. Jag har hört mycket bra om den serien. Vi såg två avsnitt innan jag kände att klockan sprang iväg. Städade och småpillade lite innan jag stensomnade i Martins armar. Jag älskar det. Så mycket.


När vi kom hem skojade jag till det och rullade ner för en kort sluttning vid huset. Två gånger! Lyckan var total trots mängder med snö innanför kläderna, haha.


Godis och annat smaskens innan det var dags att återuppta träning och nyttig mat. Nöjd och taggad!

Så nu sitter jag på lunch på jobbet. Det här är åttonde dagen i rad som väckarklockan ringde halv sex och det har inte alls varit särskilt jobbigt överhuvudtaget. Jag känner nu hur stor skillnad det gör när man får sova ordentligt, för det har jag gjort varenda natt! Är väldigt glad och nöjd över att jag lyckats hålla det eftersom det är en stor utmaning, särskilt med mina tvångstankar och den konstanta stressen involverad..

Jag ser fram emot resten av dagen även om jag inte är särskilt taggad på att spendera jättemånga timmar på gymmet. Men vi får se!


Provade att mixa ihop lite grönsaker, två kycklingfiléer, kvargbaserad dressing och sambal oelek. Hur gott som helst!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

without bitching

 
Häjsväjs cyberspace.

Det är en väldigt energitömd tjej som skriver alltså.. Vilken vecka det har varit! Men vet ni? Jag har sovit minst 7 timmar varje natt. Yay me! Därför känner jag mig inte trött som i sömnig, men som.. jag vet inte. Inte riktigt sliten heller, bara.. jäkligt avslappnad. Jag försökte beskriva min sinnesstämning för Martin. Han frågade hur jag mådde för han sa jag såg så ledsen ut. Och jag svarade att jag känner mig lite ledsen på utsidan men glad på insidan. Det är så ologiskt att jag knappt förstår vad jag menar själv.
 
Igår var ju tanken att jag skulle åka in till gymmet, men när jag stod i hallen ombytt med min PWO i ena handen och bilnycklarna i andra fick jag sms från Martin att han var på väg hem. Så jag åkte aldrig. Vilket var bra tror jag, dels för att jag blivit förkyld (tror jag, min hals är väldigt sträv i alla fall, det gör ont när jag sväljer) och dels för att det ändå blivit stressigt. Istället myste vi en stund innan jag åkte till Söle för fredagsmys med kycklingfajitas med familjen. Gosigt värre, även om jag var tvungen att åka relativt snart eftersom klockan blev mycket.
 
Jag gick och la mig halv elva, efter att ha druckit glögg och kollat nyaste Supernatural med Martin. Somnade inte långt efteråt och väckarklockan ringde klockan sex, för sjätte gången den här veckan.. Men jag kände mig utsövd, taggad och redo. Åt havregrynsgröt med keso, hallon och stevia (så underbart gott, det kan man inte tro!) och kollade på ett grymt bra avsnitt av Arrow. Är bara två avsnitt ifrån att vara ikapp nu.
 
På jobbet var allting kaos. Chefen har tagit ledigt för att inte behöva jobba varje helg i december, men hon påstod sig vara lugn ändå eftersom
1. det var min och Adisens helg
2. vi skulle ha en av våra köksgurus (Sahand) inne
3. vi var tre som öppnade på morgonen
 
När vi kom till jobbet fick vi veta att den tredje av oss som öppnade hade missat sin buss och inte kunde vara uppe förrän två timmar senare. Adis var sjuk och Krille (som är lika stresstålig som jag, dvs. inte alls) skulle ta hans pass plus att Sahand inte kunde jobba. Hurra.
 
Jag slet och svor med leveransen som var ganska stor, plus att jag själv beställt megamycket Friscobröd av misstag häromdagen, så det var ett riktigt ingenjörsarbete att få in allt i frysen. Herre min skapare så mycket grejer vi har i både kyl och frys nu.. Tur att inte Kajsa är här den här helgen för då hade hon nog fått hjärtattack.. Hähä.
 
Alla var så jäkla duktiga idag! Ingen gnällde och allt bara rullade på helt fantastiskt - till min stora förvåning. Vi hade en timme där vi faktiskt var väldigt nära att slå vårat timrekord. På bara tre kassor, och en man kort! Helt otroligt, och det var riktigt roligt att jobba idag. Tacksam över att jag fick gå öppning istället för min ordinarie stängning.. Allt för dygnsrytmens skull.
 
När jag var färdig hade Martin slutat sedan en halvtimme tillbaka, och han hade med sig en kaffe och en kanelbulle till mig. Älsklingen. Så vi fikade och satte i oss lite pre-workoutmat, trodde vi, men bestämde oss sedan för att skippa gymmet, åka hem och ladda upp inför en snarlik dag imorgon istället.
 
 
 
Jag kan känna hur det kliar lite i kroppen på ett visst sätt, för jag har nästan inte gymmat någonting den här veckan. Inte förra veckan heller. Men med lite perspektiv så ser jag att jag ändå körde dubbla pass i måndags, tisdags och torsdags. Det är 6 pass på 6 dagar. Det var ju det här med att sätta rimliga gränser och se sig själv för vad man åstadkommit istället för att gräma sig över att "jag kunde gjort lite mer". Dessutom har jag en förkylning på väg att bryta ut. Jag måstemåstemåste inse att kroppen behöver sin vila också. Det gör kanske inte saken bättre att jag inte ätit så där jättebra den här veckan.. Men det tar vi igen nästa!
 
Det blir lätt så. Jag jobbar ändå 8-17 sex dagar den här veckan plus två pass på gymmet så.. Det är nog rätt vecka att ta det lite lugnt med träningen. Man ska ju inte slita ihjäl sig.
 
Nej nu ska jag ägna kvällens sista tre timmar åt någonting gosigt. Funderar på att unna mig en Risifrutti saffran (som totally takes me back till förra julen!) och kanske spela lite Final Fantasy. Eller pilla med lite smågrejer på datorn eller påbörja det där personlighetstestet. Ingenting som kräver för mycket energi i alla fall, haha.
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

this is it

Ni ska bara veta vilken känsla jag har innanför bröstkorgen just nu.. Lyssnar på Radioactive av Lindsey Stirling och Pentatonix.. Gåshud deluxe! Inte riktigt lika mäktig som originalet men så jävla läcker..
 
 
 
Det blev ingen lång och skön kväll hemma i onsdags. Eller jo, på sätt och vis. Vi tog en sväng hem till Söle när vi båda avslutat våra öppningspass för att Martin skulle få låna farmins verkstad eftersom han behövde byta bromsar på bilen. Farmin hjälpte honom lite grann och jag är så tacksam över att jag har en sådan far! Som ställer upp och ger allt och hjälper till helhjärtat trots att han inte har någon som helst skyldighet. Jag frös och var väldigt trött så jag tassade in istället. Pratade med Angelika en stund, åt säsongens första pepparkakor, drack julmust och somnade sedan på soffan bredvid min lillebror, och med en spinnande katt i famnen.
 
 
 
Majsan och hennes enorma tassar.. haha.
 
Myste med och skämde bort de andra katterna lite också, med skinka och blötmat. När Martin och farmin var färdiga med Martins bil runt åtta på kvällen vaknade jag till på soffan och vi drack kaffe och åt smörgås med Angelikas hemgjorda plommonmarmelad på blommon från deras egna trädgård.
 
 
 
 
När vi kom hem hade jag fått paket från CDON! Åttonde säsongen av Supernatural på DVD. Najs. (Sjukt att jag kommit ikapp från allra första avsnittet till den nionde säsongen sedan, vad, maj eller?) Jag bestämde jag mig för att krypa till kojs ganska så direkt. Städade lite först, men sedan la jag mig i sängen och ägnade 40 minuter åt att skriva ett mejl till chefen över våran region på Nordic Wellness. Inget allvarligt egentligen, men jag hade lite tankar jag ville framföra.
 
När jag vaknade torsdag morgon kände jag mig helt död. Jag sov längre än vanligt och kom lite senare till mitt öppningspass (fast ändå var vi klara tjugo minuter innan öppning, vill jag påpeka). Men i bilen på väg dit var jag tvungen att parkera och sova i 10 minuter, för jag var sekunder ifrån att somna framför ratten så trött jag var. Lustigt! Jag har inte tränat särskilt mycket och sover för första gången på evigheter 7 timmar om natten istället för 3-5, men ändå känner jag mig helt förstörd nu.. Är det en vanesak kanske? Det där med att gå upp runt sex på morgonen sliter något otroligt på mig, av någon anledning. Det har väl med dygnsrytm att göra. Kanske. Jag vet inte. Men jag ger inte upp!
 
 
Trots att jag kom igång nästan en timme för sent och skulle tömma, rengöra och fylla upp alla fritöserna så var jag och Tony klara i god tid. Underbart.
 
Dagen var tung och jag var trött, men glad. Och taggad inför kvällens träning!
 
 
Jag skulle beställa nya knivar till tomatskäraren och utan att tänka till söker jag på "tomatskärargrej", haha! Dagens fail.
 
För att spara timmar fick vi båda sluta tidigare och handlade lite innan vi åkte hem. De hade smakprover för glögg på Supermarket och jag fick en sådan kick av julkänsla! Årets första glögg, hade glömt bort hur jäkla gott det var. När vi stod där och myste frågade Martin "ska vi köpa lite glögg?", och det bara pirrade i magen på mig. Varje gång jag blir påmind om att det är vi så blir jag alldeles varm inombords.. På så vis är jag ganska nykär. Jag tar inte för givet, det här livet som jag längtat efter. Så vi köpte glögg!
 
 
 
Hemma sedan gjorde jag det jag lovat mig själv att inte göra.. Jag la mig ner. I Martins säng. Jag visste att det skulle innebära en omedelbar krasch in i drömmarnas land.. Martin la sig bredvid och vi kollade på American Dad och råkade somna båda två. Som tur var vaknade jag till i lagom tid för att åka till gymmet, med dubbla gruppträningspass på agendan. Och Martin var med!
 
Passen gick awesome. Jag är så tacksam över att knäna fungerar! Den där kotan i ryggen spökar fortfarande men jag har upptäckt att om jag utför övningar korrekt så känns det inte. Så om jag blir trött kan jag inte fuska med tekniken utan måste fortfarande vara väldigt noggran vilket kan hindra mig att liksom "få ut det sista" men det spelar inte så stor roll. Det kanske till och med är bra!
 
Efteråt hade jag fått svar på mitt mejl, både från regionschefen och chefen över. Positiva besked! Jag kände mig verkligen hörd och tagen på allvar i mina framförda bekymmer och det var så skönt. Ska sätta mig ner och svara, och skriva TACK med stora bokstäver, ikväll.
 
 
Det har ju varit storm över landet och för oss innebar det att vi saknade både värme och ljus i huset, för strömmen hade gått. Men vi hade fått ett tunt lager snö! Tillsammans med glöggen som låg i baksätet och klirrade för att påminna om dess existens gjorde det mig till ett barn på julafton. Så lycklig! Med tanke på hur veckan bara rusat förbi, tidig morgon och tidig kväll varje dag, så har jag på något vis inte kunnat känna av att det blivit december. Trots att jag längtat ihjäl mig! När vi kom in drog jag på mig varma kläder, tände en massa ljus och bara insöp känslan. Äntligen lite julkänsla, lite snö och den där glädjen som medföljer varje år.
 
Jag hade planerat att sova ut ordentligt imorse men när vi redan lämnat ena bilen på Nordby fick Martin spontant bytt till ett öppningspass imorgon så jag tog på mig att skjutsa honom. Det var ändå inte hela världen, faktiskt. Jag somnade klockan tolv och han väckte mig halv åtta. Jag drog på mig kläder, bilade försiktigt in till Nordby och sedan raka vägen hem igen. Och somnade om, i två timmar till!
 
 
Snön hade smält bort nästan överallt, men inte runt vårat hus!

Jag gick upp och tog en ordentlig dusch, gick sedan runt i mysläder och världens skönaste tofflor, med dammsugaren och dammvippan i högsta hugg! Lyssnade på Frank Sinatra och satte upp adventsljusstaken, flyttade den andra lampan in till mitt rum istället och det blev asbra! Så nu har jag mysbelysning här inne också, wunderbar. Jag ägnade ungefär en timme åt att städa och greja med allt möjligt, innan jag satte mig i soffan med mina favoritrågbröd och ett avsnitt Arrow.
 
Har sedan dess suttit och pillat med lite smågrejer på datorn och trots att klockan börjar bli mycket så känner jag mig så tillfreds! Kvar på agendan för idag är att åka hem till Söle för att äta middag med familjen (det händer lite då och då på fredagar, hur mysigt som helst!) samt ta en sväng till gymmet för att träna lats och biceps, samt skriva ut lite bodypumpmaterial. Men det får nog bli gym efter Söle, tror jag. Så slipper jag stressa!
 
Tror dessutom det blir en sminkfri dag. Det har inte hänt på JÄKLIGT länge. Men bara för att statuera hur jäkla avslappnad jag känner mig idag. Ikväll ska jag göra några smågrejer till på datorn och sedan avsluta dagen med att mysa med min fantastiska pojkvän, som jag längtar så mycket efter.
 
En fantastisk dag så här långt, helt enkelt.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

black ninja




Efter jobbet igår åkte jag raka vägen hem, plockade upp Martin och bilade in till stan för mitt möte med min KBT-behandlare. Jag är alltid lika skeptisk innan mötet, funderar på vad jag håller på med och om det här verkligen är nödvändigt.. Under tiden vi pratar kan känslan ibland hålla sig fast, särskilt när jag känner att jag bara malt på i en evighet. Men efteråt känner jag mig alltid så upplyft och att jag är närmare en lösning än någonsin. Hon har en tendens att lägga fram saker på ett visst sätt som får mig att förstå relevansen i småsaker och ofta känner jag igen mig i perspektivet hon ger mig. Jag ska göra ett personlighetstest och komma tillbaka om en månad, försöka reda ut den här skammen/skulden/tvivlan jag känner ofta, att jag aldrig är tillräcklig. Jag har så svårt att se mig själv och hur bra jag presterar, och blickar alltid framåt, stressar och ställer höga, orimliga krav på att prestera ÄNNU mer. Ungefär. Jag mår inte dåligt över mig själv men jag har svårt att se mig själv som duktig. Jag känner alltid att jag har mer att ge, även om jag redan ger allt, hela tiden.

På kvällen var vi på gymmet och jag körde faktiskt kardio, supersetade thrusters med chins och vi avslutade med ett gruppass kettlebells. Seg kropp idag! Men eftersom vi ska försöka få grejat med Martins bil ikväll så blir det en vilodag från gymmet. Så jag orkar med imorgon också.

Morgonen har varit halvkaotisk. Men jag sov åtminstone sju timmar! Det har bara gått tre nätter men det känns som en evighet verkligen.. Jag insåg när leveransen kom på morgonen att jag råkat beställa 70 kartonger friscobröd istället för 7. Så nu är frysen alldeles full i bröd..

Nej, nu är det back to business. Hoppas att dagen går fort och att jag får en lång och skön kväll hemma idag!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

hear me roar



Min snygga man, förevigad när han diskar! No husband has ever been shot while doing the dishes.

Igår kom jag i säng tio över elva. Så stressad, och bestämde mig för att offra min kvalitetstid med Arrow och ställde fram klockan på halv sju istället för kvart i sex. Jag ska inte sova mindre än sju timmar! En självklarhet för vissa men ett stort och utmanande projekt för mig. Faktiskt. Åtta timmar vore väl egentligen ultimat men i mitt huvud är jag alldeles för upptagen för det. Babysteps. Det var längesedan jag sov mer än fem timmar i rad så jag ser ändå 14 timmars sömn på två nätter som en stor bravad.

Jag gav mig själv tillåtelse att åka till jobbet lite senare för att få slippa stressa. Vårt system låg ändå nere för underhåll mellan 6 och 9 idag så jag hade förberett igår innan jag gick hem. Därför gjorde det inget att jag åkte några minuter senare. Najs.

På jobbet har allt varit kaos. Systemet kom inte upp igen som det skulle, det fanns saker kvar att göra från gårdagens stängning och vi är bara 4 pers inne till klockan två, utan serveringspersonal.. Kan inte minnas när vi var så få inne, och då har vi ändå en ganska hög prognos. Pratade i alla fall med chefen som fick mig att hålla huvudet på skaft och tillslut löste sig det mesta. Resten får vi se hur det blir med. Tror för övrigt att min arbetskamrat är smått kärlekskrank.. Han har lyssnat på My Heart Will Go On-liknande låtar hela morgonen, har aldrig hört honom lyssna på annat än untzuntz-musik. Haha.

Ikväll ska jag äntligen få träffa min KBT-behandlare igen för första gången på länge. Det ska bli skönt att få summera lite och sätta perspektiv. Sedan kanske det blir en sväng till gymmet med, som vanligt vaknade jag upp utan träningsvärk men med min legendariska "segast i hela världen"-känslan överallt. Vi får se. Men ikväll blir det inga tre timmar på gymmet i alla fall, jag behöver några timmars andrum innan kommande sänggående också. Wish me luck!


Så här bra mår mina händer nu för övrigt. Spruckna, torra och alldeles lila.. Usch.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

living is not for the weak

Jag har ont i magen. Haha. Vi var ich handlade och spontaninförskaffade naturgodis.. Doften av det totally takes me back till i våras/somras då vi köpte det ganska ofta. Däremot var det inte alls så gott som jag trodde. Och det gav mig ont i magen, höhö.



Dagen på jobbet gick väldigt fort, och var väldigt bra! Jag fick städat upp på båda lageruteymmena samt i kyl och frys. Planerade att gå hem tidigare men det blev med bara åtta minuter. Bra att jag fick mina timmar!

Jag och Martin gjorde oss sedan i ordning för ett gympass.. Provade hans nya PWO, den nya Jack3d. Tror deb funkade bra på mig för jävlar vilken energi jag hade under kvällens pass! Var som galen. Skönt att få ge utlopp för lite energi, samt komma tillbaka till gymmet..

Var helt jäkla slut efteråt och det kändes så himla bra! Det blev en tur till Ica och en kort kväll.. Är inne på de sista minuterna på ett Arrow-avsnitt och ska när det är färdigt omedelbums i säng. Det där med sju timmars sömn var... ganska najs.



 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

throwdown

Åh jag blir så irriterad när jag biter mig i kinden när jag tuggar tuggummi.. hela tiden. Haha.
 
Nåväl, det bryr sig väl ingen om! Jag har haft en helt fantastiskt bra helg och är kanske inte direkt sugen eller taggad på att jobba imorgon, men jag har verkligen fått ladda upp batterierna och göra något helt annat än det min rutinenliga vardag brukar bjuda på! Underbart.
 
På mässan gick jag och Martin först runt och bara kollade.. kan inte påstå att jag direkt hittade någonting faktiskt. Jag ville dessutom hålla så hårt i pengarna som bara möjligt var och det verkade bli en lätt utmaning. Verkade.
 
Men det var när Martin stannade till i en MMSports-monter (det är för övrigt ifrån deras webshop jag handlar allt mitt kosttillskott, praktiskt taget) och kollade på tröjor som shoppingsuget slog till. Han kollade på en massa tröjor från Tapout och jag tycker de är så jäkla häftiga, särskilt nunär jag är så combatförälskad. Hittade en tröja som påminde om en tröja Adis har, fast den var blå (vilket är den färg jag har på mina gymkläder) och jag blev så sugen.. Fast Martin var asgulligast i världen och betalade den åt mig. Nya favoriten bland mina t-shirts alltså, jag älskar den verkligen! Fast jag vet inte än om jag ska ha den till träning, vardags eller som mysplagg. Vi får se.
 
 
Den är ju i herrmodell egentligen så den är ganska så för stor, men det var mycket det jag gillade!

Vi gick runt och kikade mer. Martin provade på ett styrketest hos Försvarsmakten och en av deras representanter började sälja deras verksamhet till mig och jag skrattade bara och sa att jag redan var anmäld till antagningstesterna. Det var roligt!
 


Vi handlade lite till, bild kommer längre ner.. När det väl kom till kritan spenderade jag allt som allt runt 200 spänn ändå. Men jag har sett fram emot den här mässan sedan vi var på Liseberg i somras och jag fick syn på reklamen för första gången, så jag lät det passera..

Vi mötte upp världens bästa Ellen som följde med. Vi gick runt och kikade, pratade, skrattade och bara hade det bäst fram tills det var dags för Gymgrossistens modelsearch att ta plats på exposcenen! Vi fick plats näst längst fram och hejade som galningar på fina Hanna som faktiskt knep en andraplats, efter en hård fight med lika många poäng som vinnaren! Hon var så duktig och jag blev så berörd, gåshud och endorfiner sprudlade! Ellen sa också att hon ur ett opartiskt perspektiv skulle vilja se Hanna vinna, och jag kände lite så jag också. Så himla roligt var det, är jätteglad över att jag fick vara där och ta del av det hela!
 

Taggade inför GG's modellsearch..
 
 
Snyggaste bruden, ah! Min egna bodypumpguru och största förebild!
 
När tävlingen var över sedan var vi ganska snabba med att åka hem. Jag var så sliten i hela kroppen, och tyckte att det skulle bli skönt att komma hem tidigt. Kramade Ellen hejdå och vi bilade fridfullt hem till Strömstad igen. Jag känner mig alltid lite cool när det är jag som kör genom krångliga Göteborg och Martin sitter och sover bredvid, hiho.
 
När vi kom hem packade vi upp oss, och våran hylla i köket med kosttillskott är verkligen proppfull nu! Jag har världens burk med gainer som smakar bajs på ren svenska och bara den tar upp brännstor plats.. Men det känns så konstigt att slänga 400 spänn bara så där.. Vi unnade oss varsin liten mozzarellapizza framför nyaste Supernatural och nu ska jag nog faktiskt försöka sova 7 timmar innan det är dags för måndag igen.. Det innebär en massa träning igen, efter en relativt chill vecka. Jag har bara tränat i gymmet två gånger tror jag, fast kört pump 4 gånger och combat två så helt stilla har jag ju inte varit, hähä. Vill att kroppen ska få chans att repa sig nu, efter alla småkänningar som spökat. Hoppas även på att knna göra en uppryckning med sömnen, särskilt nu när jag går in på min asjobbiga vecka med 6 dagars jobb på Max.. Men det fixar jag! Det har Adis sagt. Jag är en warrior. Det står på min arm och påminner mig ibland när jag behöver det.
 
Det här fick jag med mig hem idag i alla fall:
 
 
Av en ren slump och sjukt mycket tur hittade jag ett par blåa handskar från Better Bodies. Jag letade ihjäl mig efter dem men hittade inga, besviken skulle jag bara ta en titt på mössorna på andra sidan och hittade då exakt de där handskarna jag ville ha, som låg bortglömda i ett hörn, bara ett paket kvar och helt rätt storlek. Glad tjej! Martin betalade dem, pussade mig på pannan och sa att det var en tidig födelsedagspresent. Han köpte även BODY's kokbok Muskelmat till mig som en för tidig present. Utöver det köpte jag nytt proteinpulver, med smak av päronsplitt och hoppas att jag äntligen hittat en proteinshake som är drickbar, en tuff shaker från MMSports samt burkar att ha Xtendpulver i, i min tygpåse. Fick även gratis, provsmak på proteinpulver samt en liten bok om hur man kan träna och rent fysiskt förbereda sig inför GMU:n som jag nu verkligen hoppas att jag får ledigt för att kunna åka till..
 
Tagga materiell kärlek, haha. Vill även rikta ett STORT TACK till Ellen, Martin, Hanna och Caroline som gjort den här helgen helt jäkla otrolig! Jag kommer förhoppningsvis att leva på den här känslan länge!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

sunday morning



Hade en jättemysig kväll på Rossö igår! Jag hann bara lyssna på Ellen och Fredriks spelning i ungefär en halvtimme men det var ju bättre än ingenting alls. När Ellen inte var med på munspel (så häftigt!) satt hon och kliade mig i håret och i kombo med Fredriks stämningsfulla trubadurande så var det som balsam för själen.. Ah.

Följde sedan med Ellen hem en sväng och satt och pratade i nästan två timmar innan jag var tvungen att åka hem.

Trodde verkligen aldrig att Martin skulle kunna tänka sig att släpa sig ur sängen för att åka till Göteborg halv sju på morgonen.. Men det gjorde han! Jag hann med min periodiskt rutinsenliga havregrynsgröt och ett avsnitt Arrow också. Bilade in till Göteborg utan komplikationer och står nu i kö, insläpp om 4 minuter. Och sedan kommer Ellen och joinar oss med! Vi hade egentligen tänkt träna idag men min kropp.. Säger aj. Jag har faktiskt träningsvärk efter gårdagens bravader. För en gångs skull.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.