appreciation



Jag har som målsättning att aldrig avundas andra. Jag vill inspireras av, glädjas med och beundra andras framgångar, lycka och goda sidor. Men aldrig på bekostnad av att nedvärdera mig själv. 

Glöm aldrig bort hur bra du är på det du gör!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

making wishes

Igår körde jag öppningspass åt en arbetskamrat.. Han var sjuk men från början schemalagd till halv fem, fast när jag blev inlagd på schemat istället för honom blev jag schemalagd till fem. Så fasen heller tänkte jag, och skrev halv fem på bemanningsplanen. Halv sex stämplade jag ut. Så kan det gå.

Efteråt åkte jag i alla fall glad i hågen in till stan för att träna mage i en halvtimme innan bodypumpen. Hade sedan ett grymt pass, skitkul att det varit så många deltagare det senaste!

Efteråt åkte jag och hämtade mitt paket från Bluebox och åkte sedan hem ich kastade i mig middag, hungrig som ett djur.. Fixade och donade. Det här är vad jag har köpt!




Ett gosedjur med vetekudde, som man kan värma och lägga på magen när man har mensvärk tillexempel. Två böcker att ge till mina päron (så hoppas ni inte läser detta!) och en kökshandduk med virkade grönsaker på.


Två skåpsknoppar med fåglar på.. Samt ett påslakanset och en poster som ni får se vid annat tillfälle, när de är på plats.

Idag vaknade jag ännu mer snorig än tidigare.. Kan det inte bara bryta ut eller försvinna känner jag, men det känns ju bara på morgonen och det är ju ändå rätt lyxigt. Tänkte egentligen åka till gymmet och träna ben innan jobbet men jag somnade i soffan inburrad i täcke och Martins famn och kände att eftersom jag ändå haft träningsvärk i benen sedan i lördags för att jag tränat ben tre dagar i rad hela veckan och två dagar innan det, plus förkylningen, så skulle det inte skada att ligga hemma och ta en vilodag istället. Så vi fortsatte mysa framför TVn och snart var det dags för mellanmål!




Jag kokade tre ägg och Martin lagade hallon/vaniljproteinfluff.. My gaaaad så gott det var!


Fick efter mellanmålet som eld i baken, städade lite i huset och åkte sedan till jobbet. Vi har haft en tuff kväll men med tanke på starten på dagen kan jag inte vara annat än himlans nöjd ändå.


Det här är min middag idag! Himlans gott.

Vi hörs imorgon, nu ska jag kriga vidare!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

another you



Jag och axelgerbilen Eli. Han var världens gosigaste och mest sociala gerbil en gång i tiden. Nu är han gammal och jävligt bitter.

Alltså man kan ju tycka att den äldre generationen är trög när det kommer till modern teknik.. Men jag är tamejfasen inte kaxig vad gäller surfplattor. Jag fattar ingenting, haha! Har suttit och bråkat med Martins surplatta i en evighet nu, fick låna den nu när min dator är trasig men alltså.. Blir ju svettig av frustration. Så jag tog till det tunga artelleriet och satte mig vid hans stationära dator.

I torsdags vaknade jag med halsont deluxe och bestämde mig för att sova några timmar extra, ta det lugnt och mysa med ännu mera Breaking Bad.. På kvällen lyxade jag till det med pumpakärnor i choklad, varm choklad att dricka (sååå himla gott, hur ofta unnar man sig det bara så där liksom?) och en tjock filt.. Somnade på soffan och sov tills det var dags att vakna tidigt för att skjutsa Martin till jobbet.





Jag uppskattar det förvånansvärt mycket faktiskt. Att gå upp sju på morgonen, bara dra på sig min onepiece och en tjock halsduk, skjutsa Martin till jobbet och sedan bila hem i mörker och somna om i hans säng. Den är inte alls lika skön som min men doftar som han, vilket väger upp det hela. Visst hade det kanske varit mest optimalt att få sova ostört men det är ändå inte att förakta.

Egentligen skulle jag ha tränat ben i torsdags, men eftersom jag var sjuk sköt jag upp det till fredag. Men när fredagen väl kom mådde jag fortfarande ganska dåligt med halsont och huvudvärk, fast lyckades ändå få ut 45 minuters armar på gymmet. Det fick bli veckans näst sista träningspass, jag var ganska krasslig.



Tog en sväng inom Elgiganten och bytte ut mina hörlurar som slutat ladda. Det är mitt tredje par jag har nu, de första blev stulna, de andra gick sönder och nu står jag med tredje.. Hoppas jag får behålla dem ett tag nu!



Jag ämtade Martin på jobbet och han skjutsade mig till Söle och drog sedan in till stan för att träna i väntan på att jag skulle myst färdigt med familjen. Vi åt mat och sedan kollade jag och brorsan på Legofilmen. 16:e gången..



Bästa skruttisar!



Och Signe ville vara med och mysa..



Simon la armen om mig när vi såg på film, det får en storasysters hjärta att smälta.



Den här fick jag på Posten samma kväll! Jag blev medlem i Djurens Rätt, betalade en liten årsavgift och fick världens snyggaste tygpåse på köpet, himlans bra kap.



Lyxade till det med inte mindre än två buketter rosa blommor när vi handlade mat på vägen hem.. Tyckte huset behövde lite mer värme efter de dagar som varit.

På lördag jobbade jag öppning, trotsade förkylningen och åkte sedan till gymmet för veckans andra benpass (never skip leg day!) och avslutade kvällen på Göstases. En liten restaurang vid hamnen där världens bästa farmin hade spelning med sitt band! Det var så himla bra!





Jag hade varit ute i lite för sen tid så vi fick inget bord, men ett glas apelsinjuice fick jag avnjutit med musiken i alla fall.



Söndag gick jag öppning och det var kaos. Jag var ensam på öppningen utan att veta var de andra var, tills det bara var en timme kvar tills vi öppnade. Vi saknade en massa folk och kort sagt fick jag åka och hämta in Martin på min rast. Och äta lunch i bilen.



Skönt att han vet sin plats, gubben!



När vi kom hem dog vi i soffan av utmattning.. Redo för helg. Typ.



Måndagen sprang förbi i vanlig ordning.. Men det var så skönt att vara ledig! Gick upp runt åtta och började dagen, hann inte med så himla mycket mer än en tur till sjukhuset, ett bra träningspass, äta mat och stressöva in första halvan av bodypumpen och tillsist åka in till stan för att hålla ett legendariskt bra pass! Det var jättemånga deltagare och jag hade en sådan energi! Var jättenöjd med dagen verkligen.



Fick låna den här boken av min samtalsterapeut Maria. Det är mitt femte besök hos henne och jag känner att vi kanske inte har så mycket mer att prata om just nu när de där jobbiga panikångestattackerna jag fick för ett tag sedan titt som tätt är borta.. Men fem besök till ska jag nog ändå kunna få ut något vettigt utav. Hon trodde i alla fall att den här boken skulle vara något för mig.



Idag stod ben på schemat och jag var så vansinnigt taggad! ÄNTLIGEN skulle jag få köra benpress igen! Det var min favoritmaskin förr men den försvann från gymmet för ruskigt längesedan, alldeles för längesedan.. Men med gårdagens bodypump i kroppen hade jag ont mer eller mindre överallt, fast det hindrade mig inte det minsta! Med träningsvärk i benen körde jag ett av mina tyngsta benpass någonsin, och jag hade så jävla roligt..!



När vi öst färdigt på gymmet fick jag skjuts hem till Söle för att hämta min bil som farmin grejat med. Jag gick in i huset för att låna toan och gick sedan ut, låste.. och kände att nä, jag får ju gå in och se ifall någon av våra katter är inne så jag kan klappa på dem. Det slutade med att jag slumrade till i Simons säng med en spinnande katt på var sida av huvudet, så himla mysigt. Det är så jag bäst känner att jag fångar dagen. Att strunta i att mäta dagens värde i hur produktiv jag har varit. Detär viktigare att njuta, stanna upp och ta sig tid att göra sånt man inte kan prioritera alltid.





Älskade katter. Om ni visste hur oändligt och villkorslöst jag älskar er.



Jag dammsög min bil när jag lämnade den på Söle.. Farmin har grejat lite med den men även tvättad och vaxat den! Snyggaste vrålåket i stan har jag nu!



När jag kom hem ringde jag runt i lite ärenden och grejade med planering, åt mat och kollade klart på Breaking Bad för andra gången. Usch. Jag måste hela tiden påminna mig själv om att det inte är på riktigt, jag mår så dåligt annars.. Jag hade även fått min andra Healthy Box! Är så himla nöjd!



Med detta i ryggen känner jag mig helt fantastiskt nöjd över den här dagen. Och träningsvärken jag har är inte nådig, vågar knappt tänka på hur det ska kännas imorgon..



Men nu är det dags att pressa i mig sista måltiden för dagen, för all mat ska ner har Emelie sagt.. Sedan ska jag faktiskt gå och lägga mig. Det stundar öppningspass imorgon och jag är taggad!

Glöm inte..

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

om problemlösning



Det var grått men otroligt vackert i huset igår morse. Välkommen hösten.

Anders och Måns är ett humorprogram men en gång tog de upp en punkt jag tyckte var genuint intressant. Vad är smuts? Smuts är egentligen fel sak på fel plats. Äter vi mat är maten på tallriken just det - mat. Men när vi klappat oss på magen mätta och belåtna och ska lägga tallriken i diskhon är eventuella matrester helt plötsligt smuts - fast för en minut sedan var det mat. Jord i rabatten är jord, men jord som fastnat under skon är smuts. Eller som Anders och Måns föreslog - ett plåster på benet är ett plåster, men lossnar det och hamnar i simbassängen är det smuts. Smuts är just smuts, för att vi väljer att se det som smuts. Okej?

Det finns inte bara en verklighet. En skogspromenad, en soluppgång eller en blomma är i sig inga behagliga ting. Vi har alla olika uppfattningar av det runtom oss och det är vad vi säger till oss själva som gör tingen till det behagliga. Eller till något obehagligt. Man kan prägla sig själv till att uppfatta solsken som något avskyvärt. Vissa människor är livrädda för ballonger medan andra älskar dem. För vi har olika erfarenheter, tycke och tänk. Det finns lika många olika verkligheter som det finns människor. Minst.

Ibland får man små inspirationskickar och uppvaknanden. Ibland ser man ett filmklipp på YouTube och någon gång kanske man befunnit sig i en traumatiska, kanske livshotande situation. Ibland vill man förändra. Under min semester - med all glädje, alla nya intryck och mitt stora kliv utanför komfortzonen, fick jag en idé. Jag vill komma tillbaka till min vardag och känna mig lika bekymmerslös som nu (då). Jag var lugn, för jag var problemfri.

När jag bodde i Mjölby skojade vi om någon som satt i soffan på TV4 och sa "om du har problem, så ha inte det". Det är inte jättebra råd, det måste jag medge. Det är kanske rentav ett ganska dåligt råd. Men jag skulle vilja säga att det i sin enkelhet inte heller är helt värdelöst. För vad är ett problem?

1) (mer l. mindre komplicerad) uppgift som förelägges ngn till lösning
2) (mer l. mindre komplicerad) praktisk l. teoretisk fråga
3) svårighet som det gäller att komma till rätta med
säger Svenska Akademiens Ordbok

Ett problem är inte nödvändigtvis:

1) en sambo som inte sköljer av sin disk
2) att det bara är 24 timmar på ett dygn
3) när man glömt matlådan hemma

Det blir problem först när vi väljer att se dem som mer eller mindre komplicerade uppgifter, frågor eller en svårighet som det gäller att komma till rätta med. Precis som vi ser smuts och bestämmer oss för att det är smuts, ser vi på situationer och bestämmer oss för att de ger oss problem. Olika verkligheter. (Nu pratar jag problem på mikronivå, om huset brinner ner och hemförsäkringen gått ut och husdjuren brunnit inne råder det kanske mindre tvivel huruvida man har problem eller inte. Det är en verklighet de flesta är överens om.)

Jag försöker välja mina problem noggrant. Jag försöker välja vilka strider jag vill ta - välja vilka händelser som får påverka mig till det negativa. Det står inte skrivet i mina gener att jag måste bli arg för att min dator gått sönder. För vet ni vad? Det är oftast inte värt det.

Jag strävar efter att vara en förbättrad människa idag jämfört med vad jag var igår. Jag vill vara positiv, jag vill vara tålmodig, förstående och inte döma andra - och vara medveten om att varenda människa jag träffar och varje situation jag hamnar i har något att lära mig. När mina arbetskamrater säger "men vad i helvete har de gjort så här för, fattar de inte att det ger mig extrajobb?" vill jag kunna säga "de hade säkert sina skäl, men det fixar vi". Jag vill kunna förbise problem. Jag begår misstag, jag lever långt ifrån alltid upp till min idealbild - men jag ser till att ta lärdom av det. Inte älta, bara gå vidare, göra om och göra rätt.

Sedan jag kom hem från semestern har jag känt mig mer positiv och helt enkelt mycket gladare. Inte för att livet bara varit en dans på rosor och smooth sailing straigth forward, inte för att jag jobbat runt problem eller struntat i dem, men för att jag inte ser dem som problem. Jag försöker se dem som möjligheter och inte något som står ivägen för att jag ska kunna vara glad. Lyckliga människor lever inte i en problemfri vardag. Jag tror att lycka inte alls handlar om att kunna lösa alla problem man stöter på. Lycka handlar om att välja sina strider och när de väl dyker upp, kunna hantera - inte nödvändigt lösa - dem.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

bonfire



Typ så här ser min kvällsmat ut nu för tiden. Fast oftast mer kvarg då, men det såg så himla aptitligt ut så här.

Det känns helt okej att vara tillbaka på jobbet. Inte alls den där vanliga, segstartade jag-vill-ha-tre-veckors-semester-till-känslan. Tre veckor av carpe diem var alldeles lagom.

Träning och mat rullar på som det ska (fast jag hade ett ögonblick av svaghet igår på jobbet alltså, det blev ätarkväll helt plötsligt..) fast det tar upp stor andel tid och energi nu innan jag kommit in i rutinerna ordentligt. Att behöva planera och ligga steget före med maten hela tiden är inte det enklaste men jag tror det blir mer naturligt sedan, när jag är van. Träningen trodde jag också skulle bli mer komplicerad. Min första tanke var "jisses så många övningar!" och många av dem såg obekanta ut, men jag måste säga att jag fått kläm på typ.. allt. Hooray!

Så i tisdags var det benträning som stod på schemat, fokus framsida. Jag fick en sådan jobbig huvudvärk i början av passet så jag fick ta det lite lugnt men träningsvärken satt ändå som en smäck dagen efter. Nya träningsschemat för benen alltså.. Innan träningsvärken gått över är det dags att träna ben igen.. Är ändå glad över att jag älskar att träna ben, det gör det så mycket lättare att köra två gånger i veckan. Plus bodypumpen som ändå lyser med sin frånvaro för tillfället.



Efter jobbet i tisdags ville jag hem och i säng tidigt för jag ville försöka gå på yoga klockan sju på morgonen dagen efter. Av någon anledning tog det mig två och en halv timme att somna. Det är ovanligt ska ni veta.. Jag hade mardrömmar och vaknade sedan halv sju och kunde inte somna om. Jag gick ändå upp tidigt för jag försöker få in en schysst dygnsrytm. Men det är så lustigt, jag känner mig nästan aldrig utvilad när jag vaknar. Eller ja.. även om jag sover åtta timmar så måste jag släpa upp mig själv ur sängen, men jag håller mig pigg resten av dagen. Och är aldrig trött när jag ska sova. Jag kanske ska sova mindre? Sikta på sju timmars sömn?

I vilket fall så hade jag vilodag igår och på agendan stod storkok. Jag hade fått inspiration att laga nötfärsbiffar med rödlök, vitlök, oregano, fetaost, chili och soltorkade tomater. Martin skulle egentligen hjälpt mig, jag som avskyr att laga mat, men fick ta vara på den lilla tid vi hade och åkte in till gymmet efter att ha hackat löken åt mig. Haha.

Men jag ryckte upp mig, lyssnade på Melissa Horn och myste i min onepiece, drack Celsius och fick till en ruskigt fin lunch! (Och en massa mer biffar att frysa in och steka vid behov..)



Två kilo köttfärs skulle rullas och plattas till..



Jag passade på att äta lunch så jag ungsstekte klyftpotatis (med skal, så himla gott) och la till en massa grönsaker.. Dog matdöden. Helt underbart gott blev det.



Efter det stundade stängningspass och på kvällen tog jag mig friheten att lägga mig i soffan med täcke och kudde, och kollade på Breaking Bad tills ögonlocken ramlade ner. Då somnade jag i alla fall omedelbums jag la mig i sängen!



Idag är jag ledig och har faktiskt inga särskilda planer för dagen.Har lite smågrejer att göra men tar timmarna som de kommer. Har faktiskt lyckats hålla mig oerhört lugn och harmonisk sedan semestern. Även om jag har mycket att göra så stressar jag inte, jag är mer pragmatisk än manisk i mina planeringar.. Täbkte sätta mig och skriva ett inlägg om det.

Önskar er en bra dag!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

wish you had


Igår var sista dagen på semestern. De planer vi hade för dagen fick snällt vänta eftersom Martin var tvungen att åka till Uddevalla och hämta varor åt jobbet. Jag låg i sängen när väckarklockan ringde och tänkte vafasen.. Jag hänger på! Frukost intagen och mellanmålet fastspänt i baksätet!

Hittade även den här bilden som tilltalade mig så mycket. Jag valde bort sista-dagen-på-semester-ångesten och tog till mig dessa värdefulla punkter istället. 


På kvällen åkte vi till gymmet och jag körde veckans bonuspass, det där som är valfritt och som jag får lägga upp som jag vill ha det. Armar! Köttade biceps tills jag trodde de skulle lossna..


Efteråt åkte jag hem till Söle för att farmin skulle kolla på bilarna. De är trasiga båda två minsann. Men tacka gudarna för att min fantastiska pappa kan hjälpa.. Hann även med en pratstund över en kopp kaffe innan jag åkte hem, konstaterade att min dator också är trasig, tog ut de frenetiskt gnagande gerbilerna ut rummet och sov en bättre sömn än jag gjort på länge. Vaknade åtta imorse och myste hela morgonen. Och tog hand om lite nödvändigheter. För idag är det tillbaka till vardagen som gäller och i vanlig ordning blev det ett pass på gymmet och nu är jag på väg till jobbet. Tror det kan bli en bra dag. Men jag ser fram emot morgondagen så jag kan sätta mig ner med almanackan och planera efter bästa förmåga utan dator.. Många bollar i luften just nu. Försöker att inte bli uppstressad. 



Ska bara smäcka i mig en lunch innan det är dags att jobba. Jag gör inget annat nu för tiden, haha..


#livetpåbulk

Hoppas ni får en väldans bra dag!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

never again

Började gårdagen lugnt och med en otydlig bild av dagens upplägg. Jag hade lite tider att passa men de gick liksom inte riktigt ihop.. Men det började tillsist med en snabb sväng till farmor. Hon blir ju så himla överlycklig när man kommer på besök så jag tog mig en timme för att prata med henne och dricka kaffe. Hon sa att hon gärna ville till Nordby till veckan och det ska vi kunna ordna, tycker jag. 

Sedan blev det dags för mellanmål och vänta på att Martin skulle sluta jobbet.. Sedan väntade gymmet på oss!


För mig blev det dag två på Emelies träningsschema och Martin körde rygg. När jag precis hunnit klart med mitt var det dags att skjutsa hem honom innan jag åkte till Söle för fajitafredag!


En fin tradition minsann, att jag ibland kommer på middag på fredagar och att vi då äter fajitas.


Findusen, stilen alltså..


När jag sagt "nä nu får jag ta och åka" typ sju gånger men ändå blivit kvar för att prata med päronen så kom jag iväg och hem. Väckte hunbuns som låg och sov.


Vi gick igenom den enorma högen post jag hade med mig.. Betalade räkningar och framförallt så öppnade jag ett paket jag fått! Jag beställde nämligen två (tydligen tre) armband på nätet när vi var i Spanien. Sjukt nöjd!



Trots att klockan var mycket så spelade Martin TEW och jag åt kvällsmat. Det var sent och jag var inte särskilt hungrig men Emelie, min PT, sa klart och tydligt att alla måltider ska ner, oavsett tid på dygnet och att ingen ska hoppas över. Men det slank ner!


Martin är ledig i helgen och för mig är det näst sista dagen på semestern. Dagen till ära gick jag upp ganska tidigt för att duscha och sedan äta frukost framför Breaking Bad i lugn och ro. Vi kollade på en massa avsnitt och innan jag visste ordet av det var det dags för mellanmål och ännu mer serier.

Med andra ord har jag spenderat hela dagen i soffan med mjukiskläderna på. Slappelördag alltså.. Eller så kan man säga att jag fångar dagen, det verkar ju vara så viktigt nu för tiden.. ;)

Martin tänkte åka och träna förut och jag sa hejdå och hörde honom stänga dörren men inga steg i trappan. Så jag gick ut och kollade och då stod han där i hallen alldeles uppgiven och sa att han ångrat sig. Han var för trött, haha. Jag känner likadant..

Jag håller ställningarna här hemma med disk och tvätt och så där men mycket mer utav mig blir det inte idag. Unnade mig några bitar choklad som lördagsgodis men roligare än så blir det nog inte idag.

Det tar vi imorgon istället!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

enemy inside


Tadaa! Dagens bravad. Uppfylld Celsiuskyl. Skönt att kunna bidra på något sätt, jag som aldrig lyckas tajma in deras demos med mitt jobbschema.

Jag var tvungen att köpa ny laddare till datorn idag. Det kan man ju tycka kändes onödigt men jag är glad att det var laddaren och inte själva datorn det var fel på.. Dessutom fick jag typ 160 spänn rabatt. Fett najs när det ändå var tvunget att hända.

Sedan tog vi en snabb sväng till Gymgrossistens nya butik och jag som köpt det enda kosttillskottet jag ska använda nu framöver (aminosyror) fick snällt bara titta på det mesta.. Mm... Proteinbars.. Men jag köpte i alla fall en gymgrossisten-tröja. Är nöjd med den!


En snabb selfie i toapausen, haha. 


Jag gick efter Emelies schema och jääääklars så roligt jag hade! Helt underbart pass och jag känner redan träningsvärken smyga sig på.. Jag vill ha mermermer..!

Precis lagom till att jag avslutat mitt pass började ett gruppträningspass yoga så vi hakade på. Vilken härlig känsla jag hade i kroppen efteråt.


Vi åkte och handlade men kom ändå hem förvånansvärt tidigt. Jag värmde en matlåda och glufsade i mig världens största portion mat alltså.. Det där med grönsaker. Är inte så förtjust i det helt ärligt men det ska ju ner och tar aldrig slut. Haha. 


Gav Martin en massage och läste lite men nu är det definitivt dags för sängen. Imorgon var det tänkt att jag skulle hålla bodypump men det låg inte ute på schemat såg jag så jag vette fasen.. Jaja, ska ju dit och träna oavsett. Imorse gick jag upp tidigt för att skjutsa Martin till jobbet och när jag kom hem somnade jag om och sov i en timme till. Då var det inte synd om mig, måste jag säga.

Nu ska jag ladda upp inför morgondagens bestyr.


Och välkommen till Instagram, Bowies..

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

spinning


Gårdagens preworkoutmat, mhm mhm mhm.

Körde ett grymt pass bodypump teamat ihop med Sanja, vår Rosa kväll till ära. Jättekul att vara tillbaka faktiskt, och som jag saknat henne!



När vi kom hem loggade Martin in på Facebook för första gången på två år. Han har skaffat Instagram också, haha. Så nu ska jag lära honom allt om sociala medier och alla oskrivna lagar, hähä. Ingen undgår dess klor. 


Idag stod bilbesiktning på schemat. Skoj skoj. 



Bilen gick inte igenom men det räknade jag inte med heller. Jag hann byta säkring, smörja en dörr, fylla upp kylvätska och spolarvätska som en sista finish. Som tur är, är det Martins bil så det är inget som behöver tynga mig ändå, om man får säga så.

Hemma sedan tänkte jag preppa mat inför idag och morgondagen men jag hade inget riktigt sinne för proportioner så maten räckte bara till dagens lunch och en halv middag.. Hur fasen ska jag kunna äta så mycket mat varje dag? Haha. Det ska bli gott.


Nu ska jag diska och ta min träningsvärk, resa rumpan ur soffläget för andra gången idag (älskar att jag tog en extra veckas semester bara för att kunna dega hemma) och göra jobbet åt Celsius som jag inte hann med igår. Samt försöka leta upp en ny laddare åt datorn för den verkar vara trasig.. Datorn är helt urladdad. Alltid är det nåt! Let's do this!



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

reborn

Har nyss smäckt i mig tre ägg men är hungrig som ett djur.. Efter gårdagen tror jag att jag bränt hål i magen och gjort den bottenlös!

Vi gick upp halv fyra på morgonen.. Goddammit. Två timmar senare satt vi på flygplatsen i väntan på att få boarda. 


Trött räcker inte på långa vägar för att beskriva sinnesstämningen..


Det kändes inte som det men jag sov större delen av flygresan, tack gode gud. Efter att ha åkt buss i ytterligare en timme mellan flygplatser och dessutom hunnit med ett pitstop på Subway satte jag mig bakom ratten och bilade hem. Hem, ljuva hem. 


Vi stannade till på Torp i Uddevalla för att köpa The Evil Within (ett fett efterlängtat skräckspel!) och mat till gerbilerna. Lots of it. Vi fick även med det klassiska stoppet för att köpa bulle i Ljungskile. En tradition min far skapat, haha. 

Vi stannade även i stan för att hämta ut en megabeställning från MMSports. Och tog en tur hem till Söle för att lämna choklad och whiskey som tack för hjälpen med gerbilerna, hämta hem nämnda råttor och bara säga hej. Sedan kom vi äntligen hem, trötta och hungriga..

Packade först upp allt i ett nafs och städade för att sedan belöna oss själva med paket!


Jag köpte en tröja!


Efter att ha värmt upp huset och gjort oss hemmastadda, spelat tv-spel en stund och bara varvat ner var det daga att sova trots att klockan bara var elva. Jag hade slängt min tandborste så det var dags att öppna min ekologiska som jag fick med glossybox för ett tag sedan..


Idag gick jag upp med Martin klockan sju och skjutsade honom till jobbet. Åkte sedan in till stan för att handla ihjäl mig eftersom kylskåpet var smärtsamt tomt.. Ringde till bilprovningen i panik eftersom jag trodde jag dubbelbokat med frisören. Men när jag satt där och hon bekräftade min tid insåg jag att det var imorgon.. Glömde ta med huvudet hem från semestern tror jag, haha. Men bra för mig.

Åkte hem och åt mat (prisa gudarna) och grejade innan jag åkte till frissan utan någon vidare klar bild av vad jag ville ha, annat än en stor förändring.


Före..


Och efter! Är så sjukt nöjd! Tack Madde på Salong Onyx!


Nu har jag som sagt käkat men blev inte mätt så jag spontanlagar middag, torsk och ris.. Ska kolla klart på Breaking Bad (inne på fjärde säsongen nu!) och sedan dra på mig Celsiuskläder för att åka ut på uppdrag åt dem och fylla upp en kyl.. Ska sedan hämta Martin som började jobba igen idag och ikväll blir det bodypump! Taggad tjej!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

we're alive

Igår bilade vi ytterligare över 30 mil sammanlagt.. Först styrde vi vår kos mot Guadalest, en pytteliten stad uppe i bergen. Bestående av och för turister, med en himlans massa trappor. Oerhört gemytlig om något trång stad, men vilken utsikt!



Efter Guadalest fortsatte vi bila längs krokiga vägar som aldrig verkade ta slut.. Verkligen inte för en åksjuk stackare som jag, hiho.

Slutligen kom vi fram till vår destination Fonts de l'Algar, hisnande vackra källor uppe i bergen. Ewa betalade en slant så jag och Martin kunde gå in och avnjuta vattnet på nära håll.










Vi gick längre än stigen och klättrade lite, tills vi kom till ett jättevackert ställe där vi dessutom var helt ensamma.




Martin ville simma mot forsen..



And off he went. 


På vägen hem stannade vi får att leta upp en bra restaurang. Jag hittade lax med potatismos och det var sååå gott, men portionen var oerhört liten och käket stängde efter att vi beställt vilket var olyckligt för mig som var väldans hungrig. 




Så vi tog en sista sväng till Villa Salada för att fylla ut magen med lite efterrätt. Jag var så trött på att åka bil alltså..



Idag är vår sista dag i Spanien och dagen till ära fick jag en sista chans att ta revansch i äventyrsgolf, jag som kommit sist med stor marginal alla gånger vi spelat.. Och vet ni vad? Jag vann! Jag spelade helt vansinnigt bra alltså, och tangerade banrekordet. Ett slag mindre hade jag slagit nuvarande.. Förargligt men jag är ändå sinnessjukt nöjd!




En förbättring på 19 slag jämfört med första gången vi spelade..



Vi åkte sedan iväg till stranden och käkade på en riktigt trevlig restaurang med världens största förrätt.. Haha.

Familjen Böwes sitter för närvarande och spelar Tusen och jag äter kex med Philadelphiaost, haha. Snart är det dags att packa och halv fyra inatt är det dags att stå upp för hemfärd. Fett. Najs.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

escape

Andra dagen vi var i Spanien åkte vi till Villa Salada för att ta en kaffe samt boka bord till en liveshow låååångt fram.. Kändes det som. Igår var dagen här och efter en lugn dag hemma gjorde vi oss i ordning och åkte iväg för en mysig middag!


Finkläderna var på...



Min älskade man och jag. Tänk som jag älskar dig.



VIP-middag var beställd, första parkett för show med flamenco och hästar. 




En liten förrätt.



Var väldigt fascinerad av dessa småburgare..



Vin och champagne fanns nära till hands!



Himlans gott kött!



Och en smarrig efterrätt.









Showen började..











Det var en jättehäftig show, god mat och jättetrevligt sällskap, allt i sin ordning. Möjligtvis en skvätt alkohol för mycket också, men det förhöjde mest kvällen. 

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

i forgot


Igår avslutade vi kvällen med att kolla på Legofilmen. För 15:e gången för min del. När svärpäronen gått och lagt sig tog vi med lite dricka upp på rummet och kollade på 300: Rise of an Empire. Sedan somnade vi, förvånansvärt tidigt för att vara vi.

Så jag vaknade klockan åtta av att jag var så himla hungrig.. Låg och läste tills jag hörde hur frukosten dukades fram och försökte väcka Martin men han var helt utslagen, efter tio timmars sömn..


Hittade den här på väggen efter att vi ätit, ett självporträtt Martin gjorde som femåring. Nutti.

Sedan så undrade Martin över upplägget för dagen och jag sa att jag inte ville vara särskilt aktiv eftersom jag var tionde minut pissar blod (och rakblad, känns det som).. Yep, urinvägsinfektionen spökar igen. Tror aldrig det gick över sist, symptomen bara tystade ner sig och det har liksom inte brutit ut ordentligt.. Ska behandla det, det första jag gör när jag kommer hem.

I vilket fall, en halvtimme efter att jag förklarat detta för Martin säger han åt mig att rycka upp mig. Rycka upp mig. Rycka. Upp. Mig.

Han gillar att leva farligt.

Nä, han hade väl egentligen en poäng för jag var inte särskilt glad.. Men det är svårt när man bara kan tänka på hur kissenödig man är och hur ont det gör.

Så vi körde några omgångar boule, åt lite mat och sedan drog jag mig undan för att få sura ifred.. Och bada. Med massor av bubblor!




Hittade den här texten av en föreläsare i personligt ledarskap. Kändes på pricken idag när jag tycker så himlans synd om mig själv och har dåligt samvete över hur tråkigt sällskap jag är..



Det ska onekligen bli skönt för kroppen att komma hem. Huden bara kliar och jag har blåsor och utslag och insektsbett överallt. Jag ska välkomna höstrusket å kroppens vägnar när jag ändå måste se något positivt i att vi åker hem om några dagar.

Kom ihåg hur viktigt det är att älska samt att välja sina strider. En dag kommer du annars behöva ångra alla småsaker du lät komma ivägen.



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

heat upon my skin


Bild ifrån när vi spelade golf sist.

Igår var en lugn dag. Vår första heldag hemma tror jag faktiskt. Vi vaknade i takt med att solen tittade in mellan gardinerna och jag myste ihjäl min kära Bowies, kärlekskrank som jag lätt blir.. Jag hade nämligen haft en mardröm om att Martin hamnat i fängelse och skulle vara borta i minst ett år. Vaknade gråtandes men överlycklig över att det bara var en dröm.



Vi åt frukost och begav oss till gymmet. Och jag insåg att jag tappat bort mina wristwraps, attans.. Hade väldigt ont i kroppen och axlarna främst så för mig blev det inger bra pass alls, men vad gör väl det. 


Men Martin rockade på!


Fast det var inte jättelätt att fokusera med en fluga på näsan, haha. 


Martin röstade för att stanna på hemmaplan hela dagen och så fick det bli. Så vi tog ett kliv utanför sovrummet och la oss på balkongen för att sova i stekhet sol och vindstilla, i inte mindre än tre timmar.. Barnsligt skönt var det. Vi blev sedan väckta när middagen var serverad, vilken lyx!


Vi utmanade Ewa och Helmuth på boule, vi har bestämt oss för att vi ska vinna över dem innan vi åker hem. Första matchen fick vi två poäng, nästa fyra och sista sex.. Så det gick ju framåt ändå även om vi blev utklassade.

Senare under kvällen fick vi besök av två vänner till Martins föräldrar. Det dukades fram ost, korv och vin. Det dracks en del och runt elva var jag helt slut och tackade för mig, och en trevlig kväll. 


Sov i Martins linne.. Älskar att ha på mig hans tröjor, de doftar så gott och man känner sig så liten men ändå.. Jag vet inte, jag känner mig hemma och trygg helt enkelt. 


Martin totaldäckade bredvid mig en stund senare, och snarkade så väggarna skakade tror jag.


Men idag var det daga att försöka ta sig till de där grottorna igen. Det är tur jag gillar att åka bil, haha.




I själva grottan fick man inte fotografera så jag har inga bilder därifrån, men det var häftigt att se! Grottan var 7 miljoner år gammal och en stalaktit växer en centimeter på hundra år. Det är helt vansinnigt när man tänker på det. 

När vi bilade hem fick vi ta del av en fantastisk utsikt över och från höga berg. Spanien är faktiskt världens näst bergigaste land efter Schweiz, så det fanns mycket att se.

Efter att ha åkt bil i typ fyra timmar idag görs det inte många knop i huset.. Snart blir det middag - kanin - och senare misstänker jag att det blir en omgång boule eller så.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

bathe in light

Kära dagbok, idag har jag ätit bläckfisk och jag tyckte att det var gott fram tills jag fick veta att det var bläckfisk och inte kyckling. Typ.

Men dagen började med kvargfrukost (länge sedan och så efterlängtat!) och sedan åkte vi till gymmet för en timmes bodypump. Herregud så jobbigt det var! Det var visserligen både varmt och trångt men också längesedan, kroppen var inte alls van.. Och min stång var böjd, det var smärtsamt. Haha. Men oj som vi öste!

Efteråt åkte vi för att handla frukostbröd men stannade också till på en skönhetssalong där man kunde få fotbehandling av fiskar! Alltså doppa fötterna i akvarium och låta de små liven äta bort döda hudceller..




Det kittlades helt vansinnigt mycket, haha. Men fötterna blev väldigt lena. 

Vi åt lunch och satte oss sedan i bilen för att åka på utflykt till några grottor.. Både jag och Martin somnade i bilen och när vi vaknade hade vi vänt för att åka hem igen då vi hamnat på villovägar. Men vi gör ett nytt försök nån annan dag!


Vi spelade två omgångar boule på kvällen. Vill förövrigt påpeka att jag bara förlorat två gånger, första och enda gången då jag spelat med Martin (som förlorat alla sina matcher, hähä) och en gång med Ewa då vi lät grabbarna vinna för husefridens skull.. ;) men av låt säga tio spel har jag vunnit åtta av dem liksom. Jag rockar.

Vi åt middag på en restaurang med kinamatsbuffé! Åh det fanns så mycket att välja bland.. Det var där jag råkade äta bläckfisk. Men när det kom till efterrätten blev både jag och Martin som galna, jag åt tills jag skämdes.


Vi fick två röda pärlhalsband som gåva när vi skulle betala. Ganska fina faktiskt.


Klockan är bara nio men jag överväger att gå och lägga mig. Känner mig helt utslagen av värmen (det har varit närmare 30 grader idag) och hela kroppen kliar av eksem.. Mina handleder är igång och spökar igen. Funderar på om det är allergieksem från fisk faktiskt. Solen har givit mig eksem på bröstkorgen och axlarna plus att jag har små knottror på armarna och benen som kliar mig till vansinne lite då och då.. Hoppas det försvinner snart.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

soldiers



Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva känslan du ger mig, vackra Martin.

Jag älskar dig.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

in the dark



Morgonsolen tittade in mellan gardinerna strax innan nio imorse. Väckarklockan ringde för att vi skulle ta ett benpass på gymmet men Martin hade sovit dåligt så han ville skippa det. Så jag rullade in i famnen hans och somnade om. 



Bild från gårdagens lats- och bicepspass. Träningsvärken börjar sakta komma smygandes och sitter fortfarande kvar i insidan av låren sedan förra veckan! Vansinnigt. Så fort träningsvärken i benen släppt är det dags att träna ben igen.



Idag däremot blev det bara ett pass Bodybalance ihop med Martin och hans mamma. Och en himlans massa pensionärer som var sjukt mycket vigare än jag.. Gillar den här träningsformen starkt, jag behöver omväxlingen.


Efter gymmet tog vi vårt pick och pack och for till stranden för att steka i solen i två timmar. Inga stora vågor idag.. Men innan det bjöd älskling på mat!



När vi kom hem sedan tog jag mig en lång dusch och kände mig helt utslagen, tog en liten siesta..



Väcktes när middagen var serverad. Stekt makrill! Prisa gudarna!



Efter den underbara middagen körde vi boule. Damlaget vann, igen, så klart.






Jag hade på mig min boulesuperhjältinnemantel!



Och sist avslutade vi denna underbara dag med Blues Brothers (skön film!), te och frozen yoghurt.

Imorgon ska vi på bodypump och kanske till fiskspa, när fiskar äter döda hudceller från fötterna. Asnajs.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

anywhere


Soleksem och heldag utomhus i Spanien är inte den bästa av kombinationer. Men sedan så är jag också ruskigt dålig på att smörja in mig och i sådana lägen är det inte värre än att man har sig själv att skylla!


Igår var vi ensamma hemma under förmiddagen och skulle sedan bila ut till en bouletävling för att se när Martins föräldrar spelade. Men efter att ha virrat omkring med en helt okej vägbeskrivning men absolut inga hjälpande vägskyltar så fick vi åka hem och bli upphämtade istället. Det stundade nämligen middag på en svensk restaurang!


Efteråt tog jag och Martin bilen och gav oss ut på nya äventyr och besökte ett nybyggt, jättestort köpcenter. Martin letade skor och jag mest fönstershoppade.. Vi köpte en liten tekanna och te till hans föräldrar och mumsade på varsin belgisk våffla, annars var det inte så mycket mer spännande än så. 


På kvällen sedan korkades det upp en flaska vin, dukades fram kex med ost och korv och ett spel Tusen. Jag råkade få i mig sex glas vin ungefär, tro mig när jag säger att det var lite väl mycket, haha. Jag mådde ingen höjdare när jag skulle sova och höll mig vaken för att få nyktra till en stund.. Men det var en väldigt trevlig kväll!


Idag direkt efter frukost åkte vi för att spela äventyrsgolf!




Jag tyckte att jag spelade ännu sämre än sist men fick egentligen fyra poäng mindre.. Det roliga är att jag ändå kom på tredje plats av fyra spelare! (För vi hade en delad andraplats...)


Nu har vi kört tre omgångar boule och jag har verkligen kaxat ihjäl mig.. Kommer få äta upp det här inom kort.. Jag har blivit en så himla dålig förlorare sedan jag kom hit, haha!

Nu ska jag och min supersolbrända kropp flytta oss från den härliga kvällsluften på yttertrappan och gå in en sväng. Ikväll blir det pannkakor gjorda på mandelmjölk till middag och sedan ska jag och mitt hjärtas man till gymmet!


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

fix it


Vaknade upp bredvid det här igår, haha. Älskling då, sover som ett barn. 


Efter frukost stack vi till stranden för att bara ta det lugnt utan vidare planer.. Vi solade, läste bok och kliade på varandra i två timmar innan vi hoppade i vattnet "en snabbis" innan hemfärd.. Fast en åt gången eftersom en utav oss var tvungen att stanna kvar och vakta grejerna.



Helt galet nöjd tjej efter att ha hoppat omkring i de jättestora vågorna! Så jäkla roligt!


Och min snygga man. 

Slänger dessutom in två bilder från första dagen, när vi var och tittade på boule!



Idag satte vi klockan för första gången, annars sover vi oerhört länge och det är så jäkla skönt så ni anar inte.. Jag känner att jag får sova ikapp den sömn jag berövat mig själv det senaste, för att jag haft viktigare saker för mig än sova. Men idag ville vi vara mer effektiva så nio gick vi upp och åt frukost för att sedan bila till gymmet, legday comin' up!


Det är ett litet gym men man tager vad man haver. Vi flyttade lite bänkar och snodde stången från squatställningen för att kunna köra marklyft. Jag ökade med dubbla antalet repetitioner på mina 70- och 80-kiloset. 12 på 70 och 8 på 80, väldigt nöjd då dagsformen inte kändes bra alls faktiskt. Sedan fyra set djupa och lättare knäböj högreps och sedan avslutade vi med de två "gynstolarna", 4 set på vardera. Så sjukt bra maskiner, längtar tills vi får dem till vårt gym. Det enda som krävs är en smula självdistans..


Efter ett svettigt benpass bjöd Martin mig på en megashake från gymmets egen bar! De serverar alltså proteinshakes, smoothies och till och med drinkar med alkohol där. Haha. Här i Spanien är det standard att dricka vin till frukost typ.. Nä inte riktigt, men det dricks som standard. Vi avnjöt i alla fall en proteinshake full med diverse nyttigheter!


Efteråt åkte vi hem för att duscha och bege oss it på nya äventyr bokstavligt talat.. Nämligen äventyrsgolf med Ewa och Helmuth! Jag utlovade total utklassning men förlorade stort själv.. Nåväl. 



Jag ska ta revansch innan vi åker hem, det är ett löfte!



Vi åkte hem, åt lite mat och Böwesfamiljen spelade Tusen, det där kortspelet jag försökt lära mig, men jag nöjde mig med att titta på.. Fattar fortfarande inte tillräckligt för att ha en chans alltså. Haha. 

Senare under kvällen besökte vi en jättemysig restaurang med vietnamesisk mat. Åååh det var så himla gott. Och mysigt!


Min förrätt.. Glömde ta kort på huvudrätten men den var fantastisk!

Kvällen avslutades med film och kokosglass, alltså vaniljglass i en kokosnötshalva och massa kokosflingor på!



Martin och jag såg dem samtidigt i affären och dök båda ner i frysdisken för att ta en.. Kokosfanatiker som vi är. 


Nu är det dags att sova och ladda upp inför en ny dag. Bjuder på en bild som jag glömt bort helt och som är ganska gammal. Jag och Martin skulle sova och låg och tog en massa fula bilder men den här blev faktiskt.. Jag vet inte, tilltalande?


Vackra drömmar!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

how the story goes


Dagens middag, gaah.. Så gott att jag bara kastade i mig alltihop, till och med en massa majs. Det ni. 


Efter middagen var det dags för gym! Inget intensivt idag, men däremot fick jag provat Bodybalance! Roligt och faktiskt ganska jobbigt. Allt går snabbare än yoga vilket passar mig bra då jag är lite för otålig för den yoga jag provat i alla fall, vilket kanske är ett tecken på att jag behöver det.. Har faktiskt beställt en bok.

Nåväl, efter yoga blev det lite yogayoghurt som Martin sa.


Och efter det lyxade jag till det med att bada badkar! Ingen älskar att bada som jag älskar att bada!


Och läste lite ur en bok jag köpte på flygplatsen.


Resten av kvällen såg vi på film allihopa. True Grit som vi köpt med oss från Sverige, jag gillade den! 7 talgoxar av 10 möjliga.

Än så länge är semestern helt fantastisk. Det är så roligt att vara här och vi blir så otroligt väl omhändertagna så ni anar inte.. Känns inte dumt att vara jag nu alltså. 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

piece of my heart


Bild från gårdagens fotopromenad. Dat underarm alltså, haha. Men ser ni, jag har svartmålade naglar! Långa är de dessutom! Då jäklar vet man att det är semester. Är för övrigt vansinnigt nöjd över min warrior-tatuering, jag tänker sällan på den men nu när jag såg den blev jag påmind. Snyggve. 


Vi har druckit kaffe, familjen Böwes har försökt lära mig ett kortspel som heter Tusen och sedan gick vi ut och spelade boule. Jag och Martin körde ihop först men förlorade, sedan vann jag när jag spelade ihop med Helmuth. Fast det var löjligt jämnt hela vägen alltså, haha. Roligt var det, fast det började spöregna. Men ni anar inte hur mysigt det låter.

 
 Nu är det snart dags för middag och efter det ska vi till gymmet! Första träningen på tre dagar, längtar ihjäl mig.. Jag har verkligen inte ätit bra alls det senaste, ihop med att träningen varit en stor börda och ibland inte blivit av alls så är mina påbörjade magrutor så gott som borta kan jag säga.. Men det kanske behövs en sådan svacka för att tagga till, bli motiverad och köra hårt igen! Längtar ihjäl mig och önskar att urinvägsinfektionen ger sig.. Ewa hade någon mirakelkur jag skulle få prova, hoppas det hjälper.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

pride

Andra natten i Spanien avnjuten! Vi sover i en jättestor säng och det är så mysigt att få sova ihop utan att bli dödad.. Bilder från resan hit i alla fall!


På planet från Landvetter, med kräkspåsen nära till hands. Jag hade medvetet sovit tre timmar bara så att jag skulle somna på planet, men icke..


Från min Instagram, för jag orkar inte berätta igen haha.

"What happens in Barcelona goes straight to Instagram. I guess.

Jag har bara internet i tio minuter till men ni ska veta att jag har världens anekdot till er. Vi mellanlandar i Barcelona och flygplatsen är som ett köpcenter. Vi har tre timmar på oss så vi går i butiker och kikar. På Zara hittar jag ett par byxor som jag letat efter, specifikt de byxorna.. Men jag vill spara på pengarna så vi går vidare. Två timmar senare upptäcker jag att min lingonvecka svikit mig och gått igenom byxorna big time! Katastrof! Jag springer in på skötrummet, drar av mig byxorna och ska tvätta dem i handfatet, det samlas vatten i byxbenen och forsar ut på golvet, den lilla fläcken jag tänkt tvätta bort resulterade i att hela byxorna var pissevåta och helt förtvivlad står jag och försöker torka dem med handtorken.. Martins mobil är inte på så efter typ 20 minuter måste jag dra på mig de fortfarande pissevåta brallorna och springa ut för att hämta in honom. Han hjälper mig, vi står där en kvart till och handtorken hakar upp sig, städerskan såg oss gå in på toan och bultar på dörren, tror väl att vi busar därinne. Helt förtvivlad och med fortfarande blöta byxor inser vi att planet är nästan en timme försenat, klockan är tio men Zara har fortfarande öppet så jag springer bort, kastar upp de där byxorna på kassan och bara ber till gudarna att jag har tillräckligt med pengar på kortet...... Fem minuter senare stängde de.

Det kändes förjävligt där och då men med facit i hand kunde det ändå ha varit så mycket värre. Prisa torra brallor. #honeywherearemypants"

Det löste sig yao.


Pizza och öl i Barcelona, tur vi hade så himla lång tid mellan planen. Fyra timmar nästan, skönt att slippa stressa (och ha tid att ta hand om byxincidenten)..


Utsikt från sista flyget. Så häftigt att se de brinnande nätverken - städerna - nedanför. 


Vi välkomnades hos svärpäronen Böwes med en pratstund och två glas vin.. Fy vad jag blev trött och sliten, det gjorde verkligen ont i kroppen. Men jäklar så skönt det var att ta en dusch och somna sedan.. Jag minns att jag tänkte att jag måste ha dött och hamnat i himmelriket. 


Vi sov ut, åt frukost och åkte för att kolla på Martins mamma som tävlade i boule. Måste säga att det var spännande! Ewas lag kom på fjärde plats av tjugofyra, bra jobbat!


Efteråt åkte vi till en restaurang för att boka bord till någon kväll framöver med show, häst och flamenco och grejer.. Och hittade en fågel som imiterade Samsungljud.


Drack kaffe..



Och avslutade dagen med att gå ut en sväng och fotografera och titta på naturen! Jag tog med mig systemkameran så bilderna kan jag inte visa än.. Men många av dem blev awesome.


Nu ska vi kicka igång dagen! Vi hörs!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.