this is it.



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

night begins to fall

Igår när jag skulle sova fick jag sällskap av dessa två. Det är så kul att Lana börjar bli mysig igen, hon som brukar vara lite blyg och inte alls särskilt gosig. När hon spinner är man liksom hedrad.



Igår började jag som sagt dagen med en promenad med Elisabeth. Hon lämnar mig alltid sprängfylld av tankar, idéer och pirr i magen. Hon får mig verkligen att tro på mig själv. Mer än vanligt.



Jag rockade heldag på Västra. På väg till toaletterna stod dörren till lastkajen öppen och solen tittade in. Du milde, vilken vårsol! Stannade upp i några sekunder och avnjöt värmen, jag älskar vintern och -20 grader med vacker snö men det är något särskilt när man efter månader av kyla och mörker känner den första vårsolen.



Efter jobbet åkte jag till Elisabeth och spenderade tre timmar med att dricka te, packa inför hennes flytt/resa och prata en massa om allt möjligt. Jag kommer sakna henne så. Jag fick lite kläder utav henne som hon ändå inte kunde ta med sig, kul för vi har verkligen olika stil. Men det skadar ju aldrig att vidga sina vyer, ni vet.

Här visar hon upp sin fashionabla kycklingmössa i alla fall.



Jag sov gott och skippade gymmet imorse för att prioritera sömn istället. Jag känner hur jag börjar behöva tänka mig för, känna efter i kroppen vad den orkar. Annars kraschar jag snart igen. Just idag har jag känt mig sliten.. men det är klart, har inte haft en helt ledig dag på evigheter. Hela vägen in i kaklet tills praktiken är gjord och jag jobbat så mycket som möjligt i januari för att kompensera upp min blödande ekonomi.

Alexandra taggade lämpligt nog mig i den här bilden igår, skrattade ihjäl mig haha!




Men jag vaknade upp till en dag med nya, häftiga möjligheter.

Bland annat fick jag det här mejlet vilket var en trevlig överraskning. Dream Theater har släppt ett nytt album (som vi ska se live i Stockholm i början av mars!)..


Jag hade dessutom fått mejl från Nordic Academy of Sweden att vi ska samlas den 13:e februari för vår examen.. Samt att vi ska ha medlemskväll på Nordic Wellness den 17:e, och jag är ledig både datumen! För en gångs skull. Dessutom fick jag också - och håll i hatten - mitt första PT-uppdrag! Vår platschef mejlade mig och frågade om jag ville ta mig an att träna A-laget i stans hockeylag i sju veckor nu till våren. En gång i veckan ska vi ses och jag får strukturera passen hur jag vill. HUR COOLT?!

Det går bra nu.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

big enough



Tänker ihjäl mig en dag i taget.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

young volcanoes

Jag känner mig vemodig idag. En bitterljuv känsla, jag är glad och ledsen på samma gång.

Jag träffade Elisabeth förra året. Jag har gått till kiropraktor Björn Koch en längre tid och han kunde inte ta emot mig den här gången men föreslog att jag skulle träffa Elisabeth istället för att inte behöva vänta. En människa som kom in i mitt liv inte bara som kiropraktor och en god vän, men så himla mycket mer.

Vi har inte umgåtts eller ens pratat särskilt mycket utöver de gångerna jag besökt henne på kliniken. Vi har klättrat i berg på Koster, klättrat i Norge och gått promenader. Men de stunderna vi haft tillsammans har varit ovärderliga för hon har påverkat mig så otroligt mycket genom det lilla vi setts.

Det var hon som i somras fick mig att inse att jag behövde göra något annorlunda. När jag besökte henne på kliniken en morgon, hon behandlade mitt knä och jag berättade att jag inte mådde så bra. Hon frågade rätt ut "är du nöjd med ditt liv?" och jag bröt ihop. Hon är så där rakt på sak och ärlig och det är därför jag känner ett stenhårt förtroende för henne. Hade hon inte sagt exakt den meningen där och då hade jag antagligen aldrig pluggat till PT ens.



När jag behöver råd, pepp, öppna mina ögon för verkligheten, kasta undan ursäkter eller sanningar jag intalar mig själv eller någon som lockar mig ur komfortzonen så är Elisabeth utan tvekan min go-to-gal. Vissa människor föds som äventyrare, de blir rastlösa bara av tanken på att stanna på ett och samma ställe för länge och låter inte rädsla eller alla "tänk om.."-tankar styra. De bara kör, orädda. Tar sig an världen med nyfikenhet och entusiasm. Jag är i andra änden av spektrat. Jag vill känna trygghet på en plats, jag vill veta allt i förväg, jag har nästan aldrig rest i mitt liv och har inte så stort behov av det. Jag säger inte att det ena är bra och det andra är dåligt; jag skulle definitivt behöva våga chansa mer i livet medan andra kanske skulle behöva slappna av mer och fråga sig om de kanske flyr ifrån något. Jag dömer ingen och påstår inte att det är samma för alla. 



Men det som är så fantastiskt är att Elisabeth ser saker hos mig som jag själv inte ser. Hon hör mig prata och ser vad jag kanske skulle behöva göra. Aldrig har jag träffat en människa som sett så mycket potential hos mig, och ni ska höra som hon uppmuntrar mig att ta vara på det. Hon ger mig tankar och idéer, sår frön i huvudet på mig och blir som i extas när hon målar upp en framtidsbild åt mig. Hon ger mig det där modet jag inte känner att jag har och tänker tankar jag inte vågar tänka. Aldrig känner jag mig så motiverad som när vi träffats. Sakta men säkert får hon mig att våga förändra och det är en av MÅNGA anledningar till att den här tjejen på väldigt lite tid byggt en så stor plats i mitt hjärta.

Det är därför jag med lite sorg i hjärtat idag prioriterar våra sista timmar tillsammans på ett bra tag, för på lördag flyttar hon till Nya Zeeland. Vi kommer inte ses på ett tag men man vet ju aldrig. Vi gick en promenad imorse och då sa hon att hon tror att vi möter människor av en anledning. Jag är rätt säker på att hon inte fullföljt sitt syfte i mitt liv på långa vägar faktiskt, jag tror det bara har börjat.
 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

fallen star



Jag fick rannsaka mig själv i söndags. Efter den halvtraumatiska upplevelsen på väg till jobbet gick jag runt hela dagen och var på dåligt humör. Jag tyckte dagen började dåligt och att allt gick emot mig och att jag bara hade mycket otur. Men efter känslostormen lagt sig på kvällen så slog det mig att jag - om någonting - hade jävligt mycket tur den dagen. Jag tog mig ur en väldigt farlig situation utan så mycket som en skråma på bilen eller framför allt mig själv. Jag kunde kört i diket två gånger och krockat två gånger men jag klarade mig. Det är tur. Inget annat. Så på kvällen kändes bröstet mycket lättare, sinnet gladare och en timmes bodycombat med energiska deltagare var det enda rätta! Allt handlar om perspektiv och attityd. Jag kan välja att se det negativa och känna mig arg och frustrerad över det, eller så ser jag det positiva och känner mig lyckligt lottad. Mindset. Ibland måste man tänka annorlunda än det som är ens första instinkt.


Ifrån i söndags när vi körde demo på Bodypower Mellan. Passade själv på att prova North Nutritions proteinpulver för första gången. Jag gillar som regel inte proteinpulver, framför allt inte blandat med vatten, ännu mer sällan i jordgubbssmak, särskilt inte de billigare märkena.. men holy shit så god den var! Wow alltså. Om jag börjar använda ett proteinpulver inom det närmaste blir det garanterat från NN.



Jag hade egentligen med mig matlåda men jag unnade mig två korv i mos. YOLO liksom, jag var trots allt nära att dö på morgonen.



Fick en bild från Söle där Blixten ses mysa med mina syskon, så härligt att de har glädje av varandra. ♥



Efter jobbet blev det ett gryyymt pass bodycombat! Åh så rätt! Efter passet stannade jag var och körde några övningar bröst och triceps ute i gymmet. Det fanns inte mycket energi till övers men det var bättre än ingenting, och skönt att få vara i sin egen värld lite.







Kolla det ansiktsuttrycket, haha..



När jag kom hem åt jag massa mat och kollade på Svampbob fyrkant med Jonny.



På måndag var jag ledig och invigde ledigheten med en redig sovmorgon och massa kattgos.

Min älskade lilla kille. Går jag och lägger mig så följer han med och ska mysa. ♥









När middagstid närmare sig bilade jag in till gymnasiet för att ha praktik!

Jag fick den stora äran att gå bredvid Kenn, en hockeytränare. En riktigt inspirerande person som har väldigt mycket hjärta i det han gör och är mån om spelarnas framtid och utveckling. Väldigt lärorikt och roligt! Och lite lugnare med gymnasiekillar än idrotten med åttondeklassarna, haha.
 




När det var klart åkte jag till gymmet för att hålla dubbelpass, först GRIT Strength som jag tagit åt Sanja nu när hon är bortrest samt min egen bodycombat. Jag hade typ noll energi kände jag men det var kul ändå.

Igår åkte jag in till jobbet tidigt för en timmes personalmöte och efteråt åkte jag till Martins jobb och mötte upp honom för frukost på en vägkrog i Svinesund. Mhm mhm mm.



Åkte sedan hem - egentligen för att hämta upp dagens lunch och sedan åka till gymmet innan jobbet men jag tog en förmiddag hemma istället. Städade lite, sov lite.. Tog det lugnt, Kändes som att jag behövde det.

Hade en bra dag på jobbet, Martin kom upp strax innan stängning för vi skulle till gymmet efteråt. Men kom överens om att en vilodag satt bättre på sin plats. Så vi åkte hem, kastade oss på sängen och Martin säger att han är sugen på glass. Ibland är vi wild and crazy och åker in till Statoil sent på kvällen bara för att köpa glass. Men jag föreslog en tur till Ica istället, så jag kunde köpa sockerfri glass. Den där glassen blev en storshopping av mat för 700 spänn. Så skönt att få fylla kylskåpet igen. Jag har inte haft pengar på evigheter.

Resten av kvällen såg ut så här. Te, sockerfria marsipanbröd (för min del), film och Bowies.



Jag kom i säng lite sent igår, hade svårt att somna. Så när jag vaknade imorse kände jag mig inte fit for fight alltså. Dessutom hade jag så himla ont i magen, kändes som en sten i magsäcken som låg och sprängde liksom.. Men jag hade lovat Amanda att vikariera åt henne ftersom hon är sjuk så det var bara att gilla läget och bila in till gymmet för ett morgonpass GRIT!



Så nu stundar heldag på Bodypower. Har på känn att Oliver har lite uppgifter till mig på lut, skulle bli förvånad annars så som han grejade igår, om han hann slutföra allt.. Men det gör absolut ingenting. Tvärtom är det kul med saker att göra.

Inatt drömde jag att jag föreläste, det var helt magiskt. Åh som jag hoppas kunna göra det i framtiden. Jag måste ta en sak i taget här känner jag, vad gäller stora projekt i alla fall. Men oj som jag skulle ångra mig om jag blev gammal utan att ha fullföljt min dröm om att föreläsa i personligt ledarskap. Jag har börjat spåna lite grann men får hålla mig tills allt annat lugnat ner sig lite. Förr kunde jag absolut inte ha många saker igång samtidigt eller känna att jag hade saker som "väntade" på att bli påbörjade. Idag känner jag mig nästan helt tvärtom, jag vill hela tiden ha flera saker på G och ännu mer att se framemot. Det talar en del om hur jag hanterar stress och mina egna prestationskrav tror jag. Förr skulle jag vara igång hela tiden och vara bäst på allt. Nu går jag och lägger mig mitt på dagen om jag känner att jag behöver det. Jag tar vilodagar och känner ingen ångest. Jag känner efter, inser mina begränsningar. Säger nej ibland, inser att jag inte kan vara på två ställen samtidigt istället för att försöka lösa det till vilket pris som helst. Det känns bra. Jag mår bra.



Är med i en budgivning om den snyggaste möbeln jag någonsin sett, den går ut klockan tolv idag så önska mig lycka till! 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

wait for the storm



Är så glad över att vara hemma hos min bäbis igen. Har haft en bra dag, men jag är fasen trött alltså.

Nyss kommit hem från gymmet så ska duscha och äta, skriver mer sen, yao!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

in my sobriety

Åh. Idag är inte min dag. Jag skrev ett jättelångt inlägg (bland annat om att jag har en sådan ofantlig otur och desto mindre tålamod idag) och tro sjutton att hela inlägget försvann. Så jag tar några djupa andetag och gör ett nytt försök. Det fanns säkert en mening med det. Det var väl offensive på något sätt eller nåt.

Jag vaknade på lite fel sida idag. Jag var effektiv och snabb (läs: stressad) på morgonen, fick lagat lunch (som jag sedan sket i att äta) och gjort mig i ordning, åkte hyfsat i tid till jobbet.. Men måttligt irriterad för ni vet, en massa småsaker som bara strular hela tiden. Brände mig på olja och sånt.

Inte blev mitt humör direkt bättre av att jag höll på att stryka med på väg till jobbet. Skojar inte. Jag kommer körandes in i en högerkurva (i typ 40 km/h för det var otroligt halt). Jag får möte av en större bil och föraren var väl rädd att ta ut svängen ordentligt eftersom det var halt så in i bänken.. Så han kör i mitten av vägen för att vara säker, på bekostnad av mig. I kurvan. För att inte krocka måste jag alltså lägga mig långt ut i sidan, så långt att ena hjulspåren hamnade utanför vägen och i djupa snödrivor. Bilen drar neråt mot diket och jag vet inte hur jag tänkte eller om jag tänkte alls, men jag lyckades hålla andra delen av bilen kvar på vägen och så försiktigt som möjligt komma upp igen.. jag hinner preciiiis väja för en snöpinne innan jag kommer upp på vägen igen, får bredsladd, och glider rätt med sidan mot en mötande bil. Världen stog still ni vet. Jag lyckades än en gång få kontroll - det var som om allt bara stannade upp - och hamnar på min sida igen innan vi möter varandra. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv tror jag. Framför allt var jag så arg. Jag rannsakade mig själv och funderade på om jag får skylla mig själv som kanske körde för fort, men när allt kommer omkring så ska man ju räkna med att var och en håller sig till sin sida av vägen. Jag har upplevt förr att många som kör stora bilar (det här var en stor bil) på något vänster verkar tycka att de har rätt till större delen av vägbanan på landsvägar. Kan man inte köra en stor bil för att man saknar känsla för vad man har den så kanske man ska FUCKING LÅTA BLI ATT KÖRA EN STOR BIL. Åh. Jag vet inte om jag blev mest rädd eller arg. Jag försöker ofta vara förstående.. men vet ni vad jag gör i en vänsterkurva när jag känner mig osäker på om jag klarar av svängen eller inte? Jag växlar ner. Och kör långsammare. Har kontroll. Är inte ivägen för någon annan. Tar mig inga jävla friheter. Idioti.


Var rädda om varandra. Okej?

Med detta sagt tänkte jag berätta lite om gårdagen.

När jag jobbat klart i fredags åkte jag till gymmet. Jag mådde inte så bra så jag körde bara ett lite lättare axelpass. Helt okej med tanke på omständigheterna.


Började sedan lördagen med mitt morgonpass GRIT och ett järngäng brudar! Inget får självförtroendet att skjuta i höjden så som att överleva ett GRIT-pass. Man känner sig snygg och stark. Det är en av många goda anledningar till att träna, man mår bättre av att bo i sin kropp. 

 
 


Efter passet åkte vi till Backlunds där Bowies bjöd på en frukost. Min No Sugar Challenge i januari har gått så där. Jag har fuskat och ätit gluten vid typ fem tillfällen. Men inte socker-socker liksom. Det handlar om att jag bara glömmer bort mig egentligen, jag brukar äta glutenfritt till stor del men bröd händer ju ibland, särskilt när man äter ute. Jo när vi hade varit utan vatten i två dagar sa jag "Kan vi inte bara säga 'fuck it' och åka och köpa en pizzajävel? Jag orkar inte diska." och då gjorde vi det. Min med glutenfri botten åtminstone, men det sista jag orkade tänka på då var att äta hälsosamt.


Efter min andra frukost åkte vi till Sanja för att hämta hennes kanin som skulle bo hos min familj på Söle under tiden hon är bortrest till nästa helg. Sedan bilade vi mot Nordic Wellness i Tanum.

På väg dit skulle jag lägga upp på Instagram att jag nu är klar med mina studier, och min mobil föreslår nästkommande ord när jag skriver.. fick syn på detta. I am officially done with my.. Friends? Life? Family? Vad i hela friden?

 
Framme på löjligt snygga och fräscha NW Tanum! Pia är ju helt fantastisk.

 
 
Klockan 13.00 var det dags för första uppvisningen. Jag fick ju veta först dagen innan att jag faktiskt kunde vara med och eftersom Pontus och Ida gjort om både struktur och koreografi så fick jag hänga på bäst jag kunde, haha.


 
Gudars som jag ÄLSKAR det här jobbet och allt kul jag för uppleva i samband med det! Hade aldrig kunnat tro att jag skulle bli en träningsmänniska eller kalla det för min passion men jag har hamnat så himla rätt.

 
Vi åt lite kebab.. jag tog kycklingkebab med mos! Såå gott! Säkert socker i kebabsåsen också.. Som sagt, små misstag bara av ren (o)vana. Annars har jag hållit mig bra.

 
Gänget som representerade Nordic Wellness Tanum denna gången! ♥

Och vet ni vad..

 
.. här är beskrivningar för koncepten som erbjuds på Tanum-klubben. Jag har för avsikt att fylla ut den sista rutan nere till höger med GRIT. Pia frågade nämligen mig om jag var intresserad av att ha en dag i veckan som jag kommer till dem och kör PT och kanske pass också. Är så sugen. Längtar tills praktiken är gjord! Så att jag dessutom kan vara ledig på mina lediga dagar.. inte långt kvar ändå.

När vi kom hem tog jag en lång dusch och kröp sedan ner under täcket i sängen. Vi satt där i många timmar. Spelade TV-spel, såg på film, åt middag. Halv nio på kvällen frågade Martin om jag ville åka till gymmet och jag trodde han skojade.. men insåg sedan att jag var ganska taggad ändå efter dessa timmar på soffan och med en stadig middag i magen. Så vi åkte in för att köra rygg tillsammans, och jag fick strukturera upp hela passet.

 
Hittade ett nytt album av Kamelot som lät sjukt lovande. Den kommer pumpas hårt i träningslurarna sedan! Jag fick dem i december och har fortfarande inte behövt ladda dem.. de är grymmast i världen.

Anyway så körde vi rygg. Jag hade såå torr och irriterad hud på insidan av överarmen och starx nedanför armhålan och det gjorde sååå ont att utföra övningarna, kändes som att bli sandpapprad.. ja det är ett ord. Vi avslutade med den här övningen som jag hittade på, där och då. Det var lite klurigt tekniskt, att hitta rätt placering för att inte få vikterna mot bröstet men bra övning för magen som fick jobba hårt med att stabilisera så man inte ramlade åt sidan. Jag tänkte egentligen köra en annan variant på den men nu blev det så, visar någon annan gång.



 
Sedan bredde jag ut vingarna och flög hem.

 
Jag har helt klart varit på bättre humör än idag men haft en bra dag på Bodypower och hela tiden tröstat mig med att jag ska få köra combat ikväll. Såg nu på eftermiddagen att jag glömt handskarna hemma. Förbaskat, det är verkligen inte samma sak utan dem.. Så jag smet in på Intersport för att köpa lindor istället men de var slut. Om min tur inte vänder ikväll kommer jag gå och lägga mig direkt jag kommer hem för jag har verkligen inte lust med annat.

Jajajajajaja nu kör vi!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

show me what you can do

Fick ett trevligt mejl igår på kvällskvisten. Omtentan är godkänd och bara några timmar kvar på praktiken tills jag rott detta i hamn! #helavägeninikaklet



Nu styr vi vår kos mot Tanum för äventyr med eventteamet! 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

great empire



Från min powernap i onsdags, klart bäbis ska vara med. Han är så gosig, springer alltid runt fötterna på en på morgonen och spinner.. Går man och lägger sig kommer han springandes och ska vara med.. kan hända att han jagar mina fötter först men sedan somnar han också.



Veckans lediga dagar är förbi och jag ägnade några timmar åt att beta av praktiken. Tre timmar både onsdag och torsdag. Jag var som sagt med Anna och hennes åttondeklassare och temat var bollspel. Förhoppningsvis ska jag vara med dem längre fram på året för den delen av idrottskursen som är mer relevant för mitt kommande arbete. Även om praktiken förhoppningsvis är avklarad då så skadar det ju aldrig att hänga med ändå. Det kostar mig lite tid och inget annat.

På onsdagen var vi på min gamla höstadieskola som sagt. På torsdagen besökte vi nya aktivitetshallen där farmin var och besiktade byggnaden. En trevlig överraskning, att träffa min kära farmin. ♥

Efter lektionerna åkte jag för att möta upp farmin och luncha på Asian Town i stan. Vi pratade lite om allt möjligt, drack en köpp kaffe och sedan var han tvungen att åka. Jag satt kvar en stund till, utan mobil dessutom, och bara tittade ut. Strong independent woman, javisst.

Ah just det jag messade med Sanja kvällen innan och eftersom min kväll var smått kaotiskt så bara slutade jag svara för jag glömde helt bort.. Morgonen efter fick jag detta, haha! Hur söt?



"Du brukar alltid svara så snabbt annars!" sa hon.. så blev hon orolig när jag inte svarat på tolv timmar.. Antar att det är en befogad oro faktiskt. Min mobil är typ alltid med.

Vi gjorde oss redo inför torsdagens powernap efter praktiken och lunchen, haha. Det är ju typ ett av det bästa som finns. Att gå och lägga sig mitt på dagen och sova en stund. Jonny instämmer.



Åkte sedan till Nordby för en dejt på Max med Bowies. Jag äter inte gärna på Max längre för jag är rätt så trött på det, men de lanserade sina nya vegetariska burgare och vi var ju bara tvugna att testa. Eller jag i alla fall, för Martins del kunde det väl kvitta eftersom han typ hellre skulle dö än äta vegetariskt. En principsak tror jag. Så det har hänt att jag lagat vegetariskt åt honom i smyg bara för att han ska förstå att det faktiskt kan vara gott. Han handlade lite på utförsäljningen på Elgiganten, vi kikade i lite fler butiker, handlade mat, köpte en pump för att pumpa in varmvatten i slangarna på vattenpumpen hemma och jag köpte en foamroller till Anna som tack för att jag fick vara med henne på skolan. Vi pratade på att åka och träna efteråt men jag sa att en vilodag nog inte skulle sitta fel och det gjorde det definitivt inte. Så vi åkte hem. Och vet ni.. VATTNET VAR TILLBAKA! Äntligen rinnande vatten igen!! #vardagslyx

Vi köpte flyttkartonger för ett tag sedan som bara stått i hallen och varit i vägen. Jag frågade Martin om han kunde tänka sig att påbörja Projekt: Rensa huset och det kunde han. Så vi gick igenom allt i hallen, vissa saker ska ner i garaget, vissa slängas, vissa ges bort och vissa läggas någon annanstans i huset. Jag fick också lokaliserat den påträngande kattkisslukten som jag påpekat så många gånger.. Jag har känt att några av våra skor luktar kiss och tvättat dem med jämna mellanrum men ändå klagat på att man känner lukten av kattkiss bara man kommer innanför dörren. UNDER skostället rann det ut en tjock, gul gegga som stank fränt så in i bomben.. Så vi tvättade skorna som luktade kiss (oroväckande ändå, de skorna har stått där en vecka och det var kiss på dem, någon av katterna kissar inne..?) och drog ut hela stället och torkade under. Antagligen har en av kattungarna kissat där för längesedan (för det har luktat illa bra länge nu) och antagligen har Jonny gått och kissat där också för att revirmarkera, vad vet jag.. och eftersom skorna är blöta så torkar det aldrig och ligger där och göttar in lukten i golvet.. Usch.

MEN, vi fick röjt bort en massa grejer. Bland annat en matta som Martin hittat och gärna ville ha inne hos sig. Den var lite halvskruttig och gammal och såg ut som en badrumsmatta och jag sa "på riktigt....?" men han ville prompt ha den. Vad ska jag säga. Han har aldrig invändningar mot min inredning.. Men det kom en massa gul gegga på så den åkte i soporna ändå. 



När vi var klara med hallen frågade jag om han var nöjd och det var han. Så jag fortsatte med mitt rum, röjde ur lådor och garderober och blev halvfärdig kan man väl säga. Men, jag fick röjt ur ena garderoben helt och hållet och gjorde om den till en träningsgarderob med bara träningskläder, skor och andra prylar. SÅ NÖJD!



Jag avnjöt en dusch och tvättade ihjäl våra kläder och diskade och städade för att sedan slockna klockan två på natten. Fick mina sju timmars sömn innan jag åkte till jobbet.

Dagens lunch serverad på silverfat.. eller silverstege. Ett kilo ris och kycklingfärs, jodå såatte..



Ska återgå från lunchen. Fick dessutom det glada beskedet att världsbästa Maria (bokstavligt talat så innehar hon världsrekord i både marklyft och bänkpress) kunde ta mitt pass imorgon så jag kan jobba åt henne nästa lördag, OCH vara med på eventet i Tanum imorgon. Dags att börja öva igen då kanske? Haha.

Ska ro denna arbetsdagen i hamn och ikväll blir det gym med Bowies! Är rätt så taggad faktiskt.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

my luck


Jag pratar sällan om bra eller dåliga dagar. Jag tror inte det är bra att ettiketmärka dagen som dålig när det finns något bra med varje dag. Vill man fokusera på och minnas de sakerna behöver inte hela dagen vara "förstörd" eller dålig för att andra saker gått mindre bra.

Jag åkte in till stan imorse för att ha några timmars praktik på Strömstiernaskolan. Jag gick bredvid en tjej som heter Anna, fantastiskt pedagogisk tjej, som har tre olika klasser. Alla årskurs åtta. Det var intressant att se gruppdynamiken och hur hon hanterade dessa timmar. Jag själv hade inget tålamod och domderade med "Killar. Gör som jag säger. Nu.", haha.

Det var en väldigt rolig förmiddag och även om det inte går att applicera direkt till det jag kommer jobba med fick jag många aha-upplevelser. Imorgon ska jag hålla en uppvärmning för dem och jag har egentligen ingen aning om vad jag ska hitta på. Tror jag vet. På ett ungefär. Kanske. Jag tror att jag är okreativ men det handlar bara om att våga tänka utanför ramarna.

Efter dessa tre klasser bilade jag hem. Somnade i sängen och sov en och en halv timme innan jag tvingade mig själv upp för att äta kvarg och sedan åka in till gymmet för att hålla dubbelpass. Inte så taggad, sömndrucken som jag var men vad gör man.

Hade först en timmes combat följt av en timmes bodypump. Nytt schema och det var sannerligen intressant att prova på. Men, alldeles för mycket gick inte som det skulle och det resulterade i att vi blev väldigt sena, det drog över på Hannas yoga där allt tekniskt bara la av eller funkade dåligt och att hon ändå kunde hålla god min är beundransvärt. Jag fick ta en snabb dusch eftersom vårt vatten fortfarande lyser smärtsamt starkt med sin frånvaro (snart flyttar jag tillbaka till Söle en stund alltså) och fick handla mat jävligt snabbt för mina sista pengar. Skulle äta mat och kolla på Netflix men då skulle systemet hämta en uppdatering och sedan installera sagda uppdatering och en halvtimme senare när jag kom in fanns inte filmen jag ville se ändå. Alla sådana där småsaker ni vet.. Har försökt hålla skenet uppe och vara positiv och jag är betydligt lugnare på utsidan än på insidan vill jag lova. Känner mest för att inte behöva prata med någon alls och sura lite i smyg.

Nu måste jag röja upp lite och förbereda inför imorgon. Sova jävligt gött ska jag, som kört dubbelpass följt av yoga som jag tänkt hoppa över men stannade ändå så Hanna kunde låna min mobil till Spotify eftersom hennes slutat funka. Lång tid utan mat. Men lite extra yoga har ju ingen dött av.

Avslutar med en lite käck nyhet som kan väga upp lite av dagens frustrationer. Sov gott!



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

light your way



Jag smäckte i mig en stor portion med frukt och bär plus en Celsius innan träningen. Superbra PWO! Fattar inte varför alla måste ha svindyra pulver som gör att det sticks i huden, lite koffein och fruktsocker är det bästa alternativet jag vet. Det är väl inte lika häftigt förstås, hähä. Jag tog en jävligt varm dusch efteråt (på gymmet då, hemma är vi fortfarande vattenlösa) och det var det skönaste någonsin typ. Efteråt köpte vi korv på Statoil innan vi bilade hem, jag stekte kyckling och nu ska jag sova. 

Fick i alla fall till ett grymt bra benpass med fokus på baksida. Lite tunga marklyft var med. Jag kom inte över 105 kilo idag, mitt PB ligger på 110, men å andra sidan var det nog det snyggaste tyngsta lyftet jag gjort så på sätt och vis var det ju personbästa.


Jag blir alltid så jävla nervös inför ett tungt lyft. Pulsen skjuter i höjden bara jag intar position.. Det är en av många saker jag älskar med styrketräningen, när man står där innan och peppar sig själv "jag vill och ska klara detta".

Formen kändes bra idag.





Men, nu ska jag sova. Imorgon väntar praktik på Strömstiernaskolan samt dubbelpass på gymmet. Kanske ett eget styrkepass också om jag har tur.

Sov gott! ⭐️
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

weightlessness

Här kommer ett inlägg med bara katter. Brännsköj. Enjoy.

Kände mig iakttagen igår..



Vi gick upp lite extra tidigt imorse för att vi skulle till gymmet. Väl i bilen skriver jag till Gunilla för att fråga om hon vet på ett ungefär när hon är hos oss och eftersom det verkade bli lite tidigare än tänkt så nöjde vi oss med en tur till Svinesund för att lämna in Martins arbetstelefon som han råkat ta med sig dagen innan.. och hämtade 15 liter vatten till.

Vi åkte hem och i väntan på Gunilla gjorde vi premiär för Jon Snow och hans vintervistelse! Selen på och ut med katten i snön. Var inte alls så roligt som jag föreställde mig det, han ville mest gå in. 






Vi slumrade till en snabbis under ett täcke på soffan framför Frozen. När det knackade på dörren 20 minuter senare stod där Gunilla med en liten katt som Martin skulle få bekanta sig med idag.

Här är han igen, Petrus Parker. Jag har säkert berättat om hans öde, att han antagligen blivit dumpad på Nordby och sökt skydd i ett ventilationsschakt. Vi hoppas kunna ha honom hos oss men det är svårt att avgöra än då Lana löper och är rena bitchen i dagsläget, och Jon Snow är okastrerad och helt vild. Denna lilla krabat är tuff ändå, han är blyg men inte rädd liksom. Goding, det gör så ont att veta vad han måste varit med om.







På återseende, snuffsis. ♥ Vi fick en stund med honom innan Gunilla kom och hämtade honom på vägen hem. Jag hoppas det kommer funka. 

Jonny satt i fönstret och dagdrömde och tuggade på adventsljusstaken.. den ska väl för övrigt ner nu? Det är så mysigt ju.









Tack för att ni tog er tid att kolla igenom min enformiga bildbomd. ♥

Jag har jobbat 14-20 och nu är tanken att det ska bli gym med Bowies. Han har varit hemma idag och försökt lösa vår vattensituation.. Vågar inte hoppas på för mycket egentligen, antar att jag hört glädjetjut annars. Stackarn, det är alltid han som får lediga dagar hemma när vi står utan vatten elelr el, haha. Imorgon är det min tur, om det inte blir praktik istället. Vi får se.

Nu blir det gym!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

fiyah

Började helgen starkt med ett GRIT-pass. Jag drog mitt skämt som jag filat på länge, under våra squat-burpees sa jag "Kom ihåg att det kunde ha varit mycket värre; det hade kunnat vara med en push-up, eller ett upphopp, och kolhydrater hade kunnat vara 9 kalorier per gram men som tur är, är det bara 4!" men fick ingen reaktion. Slängde in det på gårdagens combat också men ingen reagerade. Bummer. Jag ger mig inte! Ska använda det tills någon skrattar!

Skämt åsido, hiho, så var det ett superbra pass! Det blir aldrig lättare men det är därför vi älskar det!



Väl hemma stod kattgos på schemat, i väntan på Gunilla som skulle komma och chippa båda bäbis och Lanis-bananis.

Han är så mysig, min lilla kille! Spinner som en jag-vet-inte-vad.









Gunilla kom till oss och fick snabbt chippa de båda. Jonny hjälpte till med det som återstod efteråt. Himlans tur jag har honom, som gillar att hjälpa till med hushållssysslor så som att bädda, sopa, göra rent lådan, vika kläder och inte visste jag att han var en fena på pappersarbete!















Dagen fortskred i ett lugnt tempo och fram mot kvällen åkte jag in till gymmet igen! Och titta så vackert det är ute numera, det är en av många anledningar till att jag älskar vintern.





Körde bröst och triceps på gymmet och det var ett lyckat pass må jag säga!



Efter gymmet tog jag mig en spontan tur till Sanja för lite middag och en kopp te. YogiTea har j sina små visdomsord på påsarna och den här fick jag.. Tog åt mig väldigt mycket, blev genuint glad faktiskt. Haha. Att jag inte sparade den! Jag är ju sentimental på det viset.



Väl hemma sedan.. Bäbis får du vara där?



Söndag och en kort arbetsdag stod på schemat.. men först, ett gympass!



En timmes ryggbiff och potatis (lats och biceps, that is) hade dagen att erbjuda och det gick också väldans bra. Har lite svårt att få kontakt men det är bara att fortsätta kämpa på.



Gick sedan ett kort extrapass på Östra med Maria och Johan. Det var kul! Gick lite tidigare eftersom det var väldigt lugnt och istället fick jag möjlighet att vara med på Sanjas pass. Följt av min egen combat. Det var väldigt många på passet! Bara sju platser kvar tillslut. Vilket kändes som ett tecken från högre makter att jag nog ska låta söndagspasset ligga kvar även nu på vårterminen. Vi har ju gjort om schemat och tagit bort söndagen av den anledningen att jag inte ska vara "fast" med pass både lördag och söndag varje vecka. Men jag känner nog mer för att göra något åt lördagspasset i så fall... för det är jobbigare att köra tidigt på morgonen i början av helgen än sent på kvällen i slutet av veckan. Vi får se vad som händer, så länge det kommer folk på passen är det ju kul.



Det var ett så jäääkla roligt pass och jag kände att koreografin satt som en smäck till skillnad från förra veckan, haha! Gudars som vi öste! Och så trött jag blev. Totalkraschade utan förvarning i Martins säng tjugo över tolv. Vaknade av att han snarkade halv två, gick irriterat och la mig i min egen säng. Hähä.



Bodycombat sets my heart on fire alltså! SÅ ROLIGT!



Så, när jag gick upp inatt begick jag det otroligt stora misstaget att glömma låta vattnet i kranen rinna.. så nu har vattnet fryst i ledningarna. Med andra ord så har vi inget rinnande vatten i huset. Hur tror ni det känns? Kaotiskt. Man kan inte diska, spola, tvätta händerna, duscha, tvätta.. Ni vet hur man känner så fort elen går liksom. Lite så. Fast det hade nog varit snäppet värre, för då hade vi frusit ihjäl. Jag har googlat på lösningar och Martin hade någon idé så vi får se vad vi hittar på ikväll.. Jag lyckades i alla fall diska imorse, tog vår största kastrull, fyllde med vatten från vår vattendunk till hälften och kokade upp, fyllde upp med kallt vatten resten och diskade i den.. Alla sätt är bra utom de dåliga, ni vet. Hoppas rören inte spricker. (Råkade skriva röven först. Hähä. Hoppas den inte spricker också. Så klart.)

Så har jag fått en tillsägelse från butiksansvarige att jag måste bli bättre på att komma i tid till jobbet. Jag har en ful tendens att alltid stämpla in 10:01. Alltid. Så idag prioriterade jag rätt och åkte i tid, sa till och med högt för mig själv "om inget oförutsett händer så är jag framme i god tid" och vad tror ni händer? Halvvägs till jobbet stöter jag på en farbror som kört av vägen. Jag ser att folk kör förbi så jag stannar och frågar om han är okej varpå han frågar om jag kan dra upp honom. Jag som inte ens är särskilt insatt i området ser att det kommer behövas en traktor eller bärgare för han har verkligen grävt ner sig. med änden på bilen stickandes upp ur diket med däcken en bra bit ovanför marken. Jag frågar om det finns någon han kan ringa men det finns det inte. Jag letar upp numret till bärgare men han vill inte ringa dem heller. Han vill vänta tills det kommer någon annan som kan hjälpa. Jag kände mig halvt förtvivlad för jag menar, det var kallt och det dräller ju inte omkring med bilar på de landsvägarna direkt, ännu mindre någon som kan dra upp honom. Han står väldigt dumt till i en kurva på en smal väg så att dra upp den med personbil känns som en stor risk. Men han vill inte ha annan hjälp. Han vill vänta. Han verkade faktiskt vara lite chockad, inte riktigt närvarande.. Det kändes inte rimligt att sätta sig och vänta, där bilen stod halvvägs tvärs över vägen. Men efter ett tag var jag tvungen att åka, jag kunde liksom inte erbjuda mer hjälp. Jag har varit så orolig hela dagen, och undrat hur det gått för honom. Förhoppningsvis är det fler som stannat och antagligen hjälpt honom. Det märker jag nu på väg hem..

Avslutar med några fantastiska visdomsord jag snubblade över häromdagen. Jag läste även en artikel om att säga "tack" istället för "förlåt" och vilken attitydskillnad det kan ge. Det handlar om att visa uppskattning istället för att förminska sig själv. Istället för att säga "förlåt att jag är sen.. som vanligt" kan man säga "tack för ditt tålamod". Istället för att säga "förlåt att jag bara pratar på" kan man säga "tack för att du lyssnar". Istället för att säga "förlåt att jag bara ber om hjälp hela tiden" kan man säga "du är fantastisk som ställer upp". Man lyfter upp den andra istället för att förminska sig själv och den andra kommer känna glädje över sin egen prestation istället för irritation över dig, eller det du gjort. Vilken ögonöppnare det var! Jag tror vi överlag behöver lyfta upp varandra (och oss själva) lite mer. Tänk så mycket lyckligare vi skulle bli.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

#celsiusnudeida


Klicka dig in på min Instagram → zidanetribal för att vara med och tävla om ett flak Celsius eller ett flak NUDE! Som ni vet är jag galen i Celsius, en koffeinhaltig dryck utan kalorier och med vitaminer och mineraler, samt andra ämnen som ökar din förbränning, gynnar ditt immunförsvar och minskar sötsuget. Perfekt på morgonen, efter lunchen eller innan träning. Eller alla tre!
 
NUDE är Celsius egna proteindricka gjord på vassleisolat, vilket gör den kalorisnål, gluten- och laktosfri och vansinnigt god! Sockerfri så klart.  Perfekt att ha i gymväskan som snabb återhämtning efter ett pass, eller bara som ett litet tillskott under dagen.

In och tävla med er!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

the h8ful eight




Bilder från ett superset jag avslutade morgonpasset med. Knäböj med laterala utfall, lätt belastning och högreps. I en enda rörelse, så knäböj, utfall åt vänster, knäböj, utfall åt höger etcetera. Äääälskar mina lyftarskor! Många av oss är korta i baksida lår eller har korta hälsenor och görs därför begränsade i rörelser där vi t.ex. sitter på huk. Kan du sitta på huk (lår vilandes mot vad) utan att lyfta hälarna? De flesta kan inte det. Det handlar om dålig rörlighet i baksidan och går att öva upp! När jag jobbar knäböj vill jag ha ett så stort rörelseomfång (även kallad ROM; range of motion/movement) som möjligt för att kunna belasta musklerna ordentligt. Utan mina lyftarskor kommer jag strax under 90 graders vinkel i knäleden börja tippa bäckenet neråt för att jag helt enkelt - som så många andra - är kort i baksidan. Det lägger stor belastning på ryggen istället för benen och tar bort syftet med övningen om jag har för avseende att träna benen. (Kom ihåg! Man kan aldrig säga att en övning är fel. Man måste först se vad övningen har för syfte. En knäböj t.ex. kan se ut på många olika sätt och rent biomekaniskt kan de skilja sig mycket MEN ingen av dem är rätt och alla andra är fel. Det beror helt på. En övning är kanske inte längre en bra övning när skaderisken är hög men man måste vara öppen för att det finns otroligt många variationer på en och samma övning och de kan vara bra för olika saker.) Men med mina lyftarskor, som har en platt sula och en högre klack, kan man säga att jag "förlänger" hälsenorna genom att komma upp en centimeter högre med hälen i förhållande till underlaget och mina tår. Det går även att använda små viktplattor och sätta hälarna på. 

Det är en slagen hjältinna som går och lägger sig nu alltså. Men, jag fick sova ordentligt, jag hann med ett helt okej benpass med fokus framsida lår imorse, har jobbat, lämnat in min hemtenta, lunchat med Bowies och blivit bjuden på bio av sagda Bowies. Med en stor popcorn (för den innehåller inget raffinerat socker, så det så?..) och är glad att jag inte behövde kissa på mig under de tre timmar väl spenderade i biosalongen. För jävla bra film. Quentin Tarantino.. You sick fuck.

Laddar om för en ny dag och morgon- GRIT!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

keep me out of trouble



Har hunnit köra femtio minuters axlar på gymmet och fick en galen pump.. Sjukt roligt! Vi storhandlade, åt middag, jag skrev in lite grejer i almanackan OCH har gjort två tredjedelar av hemtentan. Fick städat undan och vänta på att Lana kom hem, hon brukar vara ute korta stunder men ikväll var hon ute länge och med tanke på hur kallt det är tänkte jag inte låta henne gå ute hela natten. Som tur var kom hon insläpandes för en stund sedan.

Imorgon blir det lite sovmorgon, förhoppningsvis ett benpass på gymmet och jobb 12-20. Ska hinna skriva klart tentan på morgonen också.. Och avsluta med bio. Fan va najs.

Dänger in två typ likadana bilder till, bara för att jag är himlans nöjd med dagens form! (Två arbetsdagar i rad nu har jag fått komplimanger för min fysik, hur kul?)

Folk får tycka att jag är egenkär. Det är jag nog.



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

critical



Sharing is caring, tycker Lana. I alla fall när det kommer till middagar.. Knäppa katt. Någon reagerade på att jag mest lägger upp bilder på Jonny men det är av den anledningen att Lana inte är lika social. Hon vill sällan kela eller vara i närheten så hon är inte lika påtaglig på det sättet. Det handlar inte om att jag favoriserar honom och försummar Lana utan snarare så är det han som går att interagera med medan Lana drar sig undan. Men det blir bättre! Vi var hos veterinären i måndags och jag trodde Lana skulle klösa ögonen ur mig efter det för hon var väldigt missnöjd under bilresan dit. Men hon är mer tillgiven nu, det är mysigt. Vi fick vaccinerat och avmaskat och gjort en liten hälsokoll, bokade även tid för kastrering och nästa vaccination om tre veckor. Till helgen ska de även chipas och efter det ska jag skaffa försäkring på dem båda två!

Jag åkte till gymmet tidigt i måndags bara för att värma upp, köra två set och sedan åka igen. Jag kände det inte, ni vet. Kroppen var inte med alls och istället för att pressa mig själv igenom ett högst sannolikt dåligt pass så avbröt jag och åkte för att hämta ut ett paket istället, det var sista dagen att hämta det på så det var väl lika bra. Fick provsmak på Nude från Celsius, man tackar så mycket!



På tisdagen var jag ledig och i vanlig ordning sov jag alldeles för mycket. Jag skulle ha gjort några timmars praktik men det blev inställt för att tränaren skulle opereras, vilket var skönt på ett sätt för jag var verkligen inte i form. Fick huvudvärk och var seg hela dagen.. Fick nys om att nya Nordic Wellness i Uddevalla skulle öppna på eftermiddagen så jag raggade med mig Sanja, körde 40 minuters rygg på gymmet innan vi åkte och sedan bar det av mot Uddevalla i stormväder.

Dansskorna var med för vi skulle köra bodyjam! Så jävla roligt! Det gick så sjukt mycket bättre än sist, haha. Jag har verkligen inte känsla för det där med dans men man blir bra på det man tränar på.. En dag ska jag bli instruktör i det.. om väldigt lång tid. Haha.



Vi provade även det nya Les Mills-konceptet SPRINT, typ GRIT på cykel. Högintensiv intervallträning. Det var inte min grej, spinning har aldrig varit det, men en erfarenhet rikare har ju ingen dött av att vara.



På vägen hem stannnade vi till vid Subway.. jag fick köra en specialare med No Sugar Challenge i åtanke. Men det var gott ändå! Sanja tog en smörgås med tonfisk, skagenröra, avokadoblandning och typ alla grönsaker. TROR NI DEN VAR KLADDIG? Största mackan jag sett, haha. 



Men det var supertrevligt att få en kväll med Sanja, vi ses ju nästan aldrig. Synd, för vi har ju så himlans roligt ihop!

På onsdagen var både jag och Martin lediga eftersom jag bytt pass på jobbet.. återigen sov vi alldeles för länge (jag sover dubbelt så mycket när jag är ledig som när jag jobbar, typ 5 timmar vs. 11 timmar) och mitt planerade gympass kunde jag återigen se mig i stjärnorna efter. Jag fick i alla fall bränt av ett pass bodypump med Sanja som teampartner följt av en timmes yoga. Fick gjort lite vettigt på kvällen sedan men annars var det en lugn dag alltså. Det fanns många saker jag kunde fått gjort men nej.



Och bäst av allt? Jag hade ingen ångest för det.



Men jag måste verkligen hitta en jämn dygnsrytm. Det är bra att jag tillåter mig sova men det är inte hållbart att sova halva nätter följt av halva dagar.

Så med en dålig start på träningsveckan i beaktande gick jag upp tidigt idag för att åka till gymmet. Men återigen, fem timmars sömn gjorde mig väldigt trött och kluven.. Så trots att jag bäddat sängen och klätt på mig och stod med frukostgröten i mikron gick jag och la mig igen, sov två timmar till och snoozade in i det absolut sista. En heldag på bodypower står på schemat! Fantastiskt.

Jag har i alla fall fått mejlat en massa, skrivit in datum och planerat och bokat in diverse grejer. Bland annat fler event å Nordic Wellness vägnar! Skönt att ha sånt färdigt, jag har svårt att tänka klart om jag inte skriver ner grejer jag ska göra. Istället för listor har jag märkt att det känns bättre att skriva in en sak per dag i kalendern. Man får passa sig så inte tvångstankarna, stressen och utbrändhetskänslan dyker upp igen. Jag känner mig så gott som återhämtad från min downperiod som höll mig i ett järngrepp i nästan nio månader. Nu ska jag _inte_ tillbaka. Därför känner jag efter och släpper på principer. Det är en balansgång men jag är optimistisk.



Igår blev min lilla skitunge 5 månader! Jisses som tiden går. Har slängt ihop några bilder till en #throwbackthursday till när han var vår lilla, lilla pajas. Så otroligt bedårande (i vissa stunder) som liten. Idag också så klart, även om han är mer av en stilig ung herre nu för tiden.

Nu ska jag återgå från rasten till jobbet! Ikväll står storhandla på schemat och jag ska höra med gubben om han kan tänka sig ett gympass också, bara för att jag missade mitt imorse. Bara en timmes axlar eller något sånt.

Har dessutom en hemtenta som ska lämnas in imorgon! Har börjat men borde nog lägga ner lite krut på den ikväll också.
 
Önskar er en bra torsdag! Snart helg!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

let it burn

Jag känner mig förvirrad. Jag skulle gå bort till Östra för att hämta en bar som Alexandra tagit med sig till mig. Och om den inte är god så har jag ju fått se Östra i alla fall sa hon. Det var ju längesedan, så jag fylldes av förväntan inför dagens äventyr och utbrast att vilken trevlig dag det här verkar bli! Ja men ha inte för höga förväntningar tyckte hon, så jag sänkte mina förväntningar på dagen (jag började ju ändå med att komma 20 minuter sent till jobbet för att vägen inte var plogad, jäkla otygt, men SNÖÖÖÖÖÖÖÖ ♥♥♥) men sa att då höjer jag förväntningarna på baren istället för något ska jag väl få se fram emot! Men då var det visst DEN jag skulle sänka förväntningarna på så jag antar jag har högre förväntningar på dagen igen.
 
Vilken trevlig dag det här verkar bli! Tror jag.

Idag står jobbelijobb på agendan på snygga Mellan. I början våndades jag över att släppa min heltid på Västra för att vara 50/50 där och på Mellan, men efter att Oliver blev butiksansvarig (vi har inte haft någon sådan innan) har det blivit sååå snyggt och det är en riktig fröjd att jobba där! Stort plus är att man kan poppa musik och att det finns en toalett och micro i anslutning. Har skrivit en lång att-göra-lista som jag hoppas vi kommer kunna jobba oss igenom idag.



I förrgår fick jag finbesök av Bowies på jobbet. Han bjöd på lunch, vi handlade lite på Rusta (flyttkartonger bland annat, ska börja röja nästa vecka tänkte jag och ser så JÄVLA mycket fram emot detta!) och efter det kom han med en present till mig! Jag öppnade den när jag kom hem sen. Jonny tog kommande över påsen.



Och den här låg i! Har ni sett så fin? Jag skulle vilja göra om i hallen och ser framför mig att den kommer att passa där.



Eftersom jag kör release i bodycombat idag började jag faktiskt plugga i fredags kväll. Jag vet, helt otroligt att jag inte satt bara dagen innan eller samma dag. MEN, jag har hitat en ny studieteknik som funkar så jäkla mycket bättre än det jag gjort tidigare! Så det har gått sjukt fort att lära sig nya, eller så är den bara ganska tacksam att lära sig..

Förr brukade jag bara kolla i koreografihäftet och lyssna på musiken. Nöta, nöta, nöta. Om och om igen. Körde tills jag gjorde fel, då började jag om. Kolla videon om det var något jag inte förstod. Men nu har jag istället kollat på filmen och skrivit egna anteckningar. Jag ser igenom en låt och skriver ner vad som händer, övar till musiken med pappret framför mig en gång och nästa gång kanske jag inte ens behöver pappret för det har liksom satt sig så fort. Och ofta visualiserar jag bara. Kanske instruerar högt fast utan att utföra rörelserna. Något jag alltid gör när jag får nya releaser är att lyssna på musiken tills jag kan alla låtar utantill. Även om jag inte gillar låtarna lyssnar jag på hela passet om och om igen i bilen, när jag städar, lagar mat etcetera (och har jag läst på koreografin visualiserar/instruerar jag samtidigt). Det är en STOR fördel har jag märkt, att känna till låtens uppbyggnad. Då hör man när man byter övning eller tempo, istället för att räkna antalet repetitioner. Jag är så tacksam över min musikbakgrund i det här avseendet för det ger mig väldigt mycket gratis känsla för uppbyggnaden och takten. Med bodypumpen och GRIT däremot, där tittar jag på koreografihäftet en gång eller två och sedan sitter det. Bodypump är väldigt förutsägbart i rörelser och tempo, man kan höra en låt på radion och förutspå "det här skulle kunna vara en uppvärmningslåt, här gör man marklyft ner på två" och så vidare. Det har hänt.
 
Ja, nog om detta, det är väl bara intressant för mig. Haha.

Jag fick i alla fall sällskap när jag övade.



Goding! ♥ (Han sitter så här jätteofta..)





Igår skulle jag hålla GRIT Strength halv nio på morgonen. Eftersom jag verkligen fått gnista och energi tillbaka så gick jag upp kvart i sex och åkte in till gymmet tidigare för att hinna med ett pass bröst och triceps innan GRIT.




Det gick sjukt bra och allt som allt var det en väldigt bra start på dagen! På passet var det bara jag och Åsa men det är väldigt roligt också, vilket pannben den tjejen har! GER. SIG. INTE. Det inspirerar mig väldigt mycket, för jag ger mig direkt. Haha!
 
Ska försöka få sneglat lite mer på combatkoreografin (fusklapparna får nog vara med idag, bara för att lugna sinnet) och ro denna dag i hamn. Imorgon är ny vecka med massa spännande väntandes, jag ska bland annat skriva hemtenta, ta katterna till veterinären, träffa mamma, börja röja i huset och påbörja min praktik! Inte allt i morgon så klart.. men till veckan.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

sleeping in



Mitt alarm var ställt på halv nio men någon fick mig att snooza.. I två timmar till! Tur, annars hade jag nog inte tagit vilodag idag men det behöver jag verkligen. Här vilar vi oss i form, min lilla spinnande kille.

Jag har inte varit sjuk sedan min magsjuka/matförgiftning i somras, inte ens lite förkyld. Men idag vaknade jag och var lite täppt i näsan. Jag får ta till hälsokosten och hoppas den gör jobbet som vanligt!

Tänkte storstäda innan jag börjat jobba klockan två. Önskar er en fin fredag!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

no sugar challenge



Hittade denna godingen i personalrummet... Stå emot, Ida.. Stå emot..

(Hur fan ska detta gå?!)
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

every last part

Klätterträdet blev upplockat och jag stressade hem bara för att inse att jag visst låg en timme före i planeringen. Det visade sig vara gott om tid, men tur att det inte var tvärtom!

Mötte upp Sanja och vi taggade till inför release! Det gick sjukt bra och var sååå roligt! Bättre blir det (alltid) när koreografin sitter som en smäck men det krävs att man nötar för att komma dit.. Nästa projekt blir att lära mig en timmes combat. Ah. Största utmaningen!







Efter passet var vi kvar och tog hundra kort där vi bara fjantar oss.. Ni får se ett par bara, haha.







Vad hade jag gjort utan dig? ♥

Lite middag slank ner, Jonnyboy ville visst ha.. Stackars kattskrällen hade inte fått våtmat på hela dagen, klart de svälter.



När jag kom hem möttes jag av ett paket från Reebok utanför dörren.. Inte en dag för tidigt! Jisses alltså, var ju länge sedan jag beställde.. Första dagen på mellandagsrean. (Innan jag insåg hur ekonomiskt osmart det var, för lönen var borta bara dagarna efter den kom in..) Men men, gjort är gjort.

Mina nya lyftarskor! Jag tycker de är väldigt snygga men tvekade länge på om det var min färg. Men de var på rea och snyggast så det fick bli så, och jag är sjukt nöjd nu.



Lite utförsäljning av Les Mills-kläder.



Och ett par haremsbyxor som Jon Snow tyckte mycket om.



På tisdag var det inventering och jag började klockan åtta. Men trött som jag var efter min korta sömn natten till måndagen, somnade jag innan tio på kvällen och gick då upp klockan fem på tisdagen för att hinna med ett axelpass på gymmet innan jobbet. Gick helt sjukt bra! Provade militärpress i smith-maskinen, varför har jag inte provat det tidigare? Så nöjd, haha.









Redo för inventering. Mina kära arbetskamrater hade räknat ALLT förutom drickakylen dagen innan så det var bara den lätta biten kvar, scanna och lägga in i datorn. Tog fyra timmar och sedan var det färdigt!



Fick ett mms från Martin som hittat en nöjd Jon Snow i badrummet, haha! Skitunge, men jag kan inte bli arg på honom.



Efter jobbet skulle jag vikariera åt Hanna och köra ett extrainsatt GRIT-pass. Det blev bara jag och Martin (var sjutton är alla nyårslöftare?!) men det var lika roligt och jobbigt för det! Gött för mig att få öva också.





Vi handlade mat för att göra storkok. Så sjukt att ha tränat i gymmet, jobbat och hållt pass och klockan inte ens var sex på kvällen..?!

Jonny bevakar matlagningen.



Och jag provade min Magic Bullet för första gången. Jag älskar den! (Lite rumpa får man tåla.)



Onsdag morgon och jag var ledig. Woop woop! Fick frukostsällskap i vanlig ordning..





Gunilla kom hem till mig vid tio, vi lastade över klätterträdet i hennes bil och jag åkte med henne för att träffa Kattkedjans katter i deras jourhem. Såå kul att få se dem och hur det hela är strukturerat!

Här ser ni lilla Petrus Parker, katten vi fångade in på Nordbyparkeringen strax vid nyår. Han som förhoppningsvis ska flytta hem till oss om några veckor.









Och hans fantastiskt fina rumskamrat. Så vacker, kelig och pratsam.



Vi var borta i några timmar och när jag kom hem satte jag mig i soffan under min värmefilt, kollade på Breaking Bad, åt lunch och gosade med katten.. Jag kanske råkade somna.. och sov i tre (!) timmar.. Det var lite svårt att brottas med den ångesten efteråt, att jag sovit bort typ halva dagen, men det är bara att acceptera. Vi hade det så mysigt!





Han ska vara med överallt alltså..



Sedan bar det av in mot stan för bodypumprelease med Sanja!



Återigen ett superroligt pass och man kan ju fråga sig varför vi inte gör detta ihop oftare?!



Stannade kvar för yoga efteråt. Hade svårt att både slappna av och fokusera men då fick jag njuta av stretchen och styrkeutmaningarna desto mer istället.

Körde lite stretch hemma sedan och självklart skulle killen vara med.. Goding!









Kvällens dilemma.. Haha! Hade svårt att somna igår natt igen. Inte så konstigt kanske, med tanke på att jag sov rätt mycket på förmiddagen plus att jag drack en Celsius vid sju. Har blivit väldigt känslig för det tror jag, jag har å min mages vägnar dragit ner på antalet burkar Celsius om dagen till 1 eller 2 och då är jag mer känslig. Behöver bättre rutin på det där. Men skönt att energin är tillbaka, på ett sätt!



Gick upp sju imorse för att hinna träna innan jobbet. Jag hade en rätt tuff morgon, haha.. Otroligt kort stubin och allt som kunde gå åt skogen gick åt skogen. Jon Snow var väldigt social och busig men jag avr stressad och frustrerad över att han var så ivägen och så vidare. Skulle köra marklyft på gymmet men kroppen sa ifrån (har känningar i vänstra bröstmuskeln när jag släpper stången, skitkonstigt men det är bara att anpassa mig innan jag skadar mig). Så när jag efter en kvart gav upp hade jag bara 45 minuter på mig att få till ett schysst pass men all lust var bara bortblåst. Lyckades bita ihop och köra på utav helvete och tillslut blev det ett rätt bra pass ändå. Körde lättare sumomarklyft istället vilket gick mycket bättre och bra kontakt med rumpistumpen fick jag också. Körde fyra övningar till med minst tre set på varje så det var helt klart ett godkänt pass liksom.





Tack Celsius för att du räddar min morgon!

Kom till jobbet en kvart tidigare, väldigt ovanligt för att vara jag, men humöret åkte snabbt upp tackvare avsaknaden av all stress. Min första kund sa dessutom att han tyckte jag var stiligt klädd idag! Det var knepigt med tanke på att jag unnade mig ett par mjukisar idag men jag blev glad vilket som!



Thursday got me feeling like..



Överväger en vilodag imorgon. Tror det var det den här morgonen försökte säga mig. Kroppen satte mig på dåligt humör bara så jag skulle behöva ta det piano.

Det är kul att jobba dock! Vi har fått en ny butiksansvarig.. eller ny och ny. Han har jobbat här länge och vi har inte haft någon förr, men vi har fått en butiksansvarig i alla fall och han är sjukt pepp på att förändra och förbättra och det är kul!

Ni ska jag äta upp min kycklinggryta. Kanske köpa lite flyttlådor idag så jag och Martin kan börja röja i huset, ta ner hans föräldras grejer och göra plats åt lite eget.. Det ska bli kul. När vi väl får tid.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

future self



Do something today that your future self will thank you for. ♥
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

victorious



Det kom ingen till vår tenta. Så alla gick hem utom jag, som stannade kvar för att köra ett benpass på Backaplan. Det är intressant när sådana här situationer uppstår.. Många reagerar instinktivt med att tycka att det är dåligt gjort, beklagar sig och svär över situationen. Visst blev jag också lite irriterad till en början, det är ändå en bilfärd på över 35 mil i onödan. Men man kan tänka steget längre, insåg jag. Varför är ingen här? Varför svarar han inte? Tänk om det HÄNT något?

Så de flesta åkte härifrån irriterade och på krigsstigen. Men inte jag. För min egen skull valde jag att avvakta tills jag vet vad som hänt innan jag säger att någon misskött sig. Jag har varit i kontakt med läraren och vi skulle få en förklaring i eftermiddag, men någonting har givetvis gått snett.

Så jag tänker äh. Jag hade lagt ner samma tid och pengar på denna resan även om provet hade blivit av. Än så länge är det ingen förlust. Jag tog tillvara på tiden genom att träna, äta lunch och ska nu hämta klätterträdet.. Sedan är jag så klart inte så sugen på att åka hit en gång till för att skriva tentan vid annat datum men det var de införstådda med och jag ska få göra det på distans. Problemet löst. Attityden gör allt! Jag mår bra av att välja att inte bli irriterad och är lättad över att inget allvarligt hänt. Vi löser detta. Det behöver inte vara ett problem om man inte gör det till ett!

Så nu ska jag försöka hitta rätt adress och plocka upp Kattkedjans nya grejer. Och tagga GRIT med mina redan hårt tränade ben, jag ÄLSKAR maskinerna på det här gymmet! Skönt att träna vid den här tiden på dygnet när det inte är smockfullt i folk. Inga PB idag men jag pushade lagom med min minimala sömn i kroppen. 



För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

les mills new collection


Jag fick denna i ett mejl från Reebok igår och förstod att jag var megakörd. Nya träningskläder är ett av det bästa som finns och jag har gått in och kollat typ varje dag för att se om de nya kläderna kommit in än.. Och nu. Jag har dock inga pengar förrän i slutet av februari men jag har gjort en önskelista tills vidare. Drömma kan man ju alltid!














Längtar! Fast jag har redan en liten beställning från Reeboks mellandagsrea på väg.. Fast det fastnade någonstans på vägen tror jag.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

no sugar challenge



Mikael, en kurskamrat till mig har kört igång en No Sugar Challenge January och övertalade mig att haka på.. Så.. Here I am, haha!

Köpte en bar på Statoil på väg till Göteborg imorse och kom på att den innehåller socker... Men! Klockan var inte 07:00 än! Det var då det började, så jag lyckades äta upp den 06:54...

Sov i tre timmar inatt. Om ens det. Vet inte varför men jag kunde för mitt liv inte somna. Somnade strax efter två och fem ringde väckarklockan. Bilade till Göteborg för tenta klockan åtta men sitter här och väntar på läraren som försvunnit spårlöst verkar det som.. Hähä. Det ska nog lösa sig, som tur är har jag inte bråttom. Än.

Ska hämta ett klätterträd för katt åt Kattkedjan sedan. Jag hittade någon som skänkte bort det och tänkte på våra jourhem direkt. Men det är inte förrän klockan två.. Sedan har jag bråttom hem minsann, för halv sex kör vi GRIT-release! Tagga till och hoppas att en lärare dyker upp.


En bild på Lana för skojs skull. 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

overload

Häj på er!
 
Alltså jag vet inte var jag ska göra av mig själv riktigt. Känner mig inte stressad men mer.. upprymd!

Jag fick de sista svaren på tentan igår. Full pott på slutprovet! Klarade sex av sex delar. Så jävla skönt. Åker dock till Göteborg tidigt imorgon bitti för att skriva den absolut sista delen, omprovet i biomekanik, och hoppas på lite mer relevanta frågor den här gången. Sist var det bara en massa kryssfrågor med påståenden som tagen ur en fysikbok med acceleration, friktion, tyngdkraft, tröghet och dylikt, vissa ord har jag aldrig ens hört förut. Jag vill ha frågor kring det vi faktiskt använder biomekaniken till, räkna ut vridmoment i leder och muskelkraft. Förklara skillnader, applicera det i praktiken. Jag klarade biomekaniken ganska bra på den praktiska tentan och det är ett kvitto på att jag kan, men förra tentan återspeglade inte det området. Så jag är inte orolig. Får vi frågor som vi jobbat med under utbildningens gång så går det, får jag likadana frågor som sist.. får jag hoppas att jag kan chansa rätt. I så fall kommer jag säga till och önska ett muntligt förhör för jag VET att jag kan.

Så känner jag mig taggad inför bodycombaten ikväll, sista gången vi kör 65:an och jag är supersugen på att träna.. Kanske ska träffa Sanja sedan för genrep av nya GRIT som vi kör release på imorgon och det om något är jag fett taggad inför. Men den koreografin och coachingen ska in också! På onsdag kör vi release i bodypump vilket också ska bli fett kul och på söndag släpper jag med skräckblandad förtjusning nya bodycombat.. Kanske ska jag teama med Johanna (instruktör i Tanum) och i så fall blir det sjukt kul med! Det är lite klurigt med combaten, den tar så lång tid att lära sig så det är oftast ett otroligt stort stressmoment..

Så idag ska jag plugga GRIT så gott som går. Fast jag jobbar till 19 och håller sedan pass och måste i säng tidigt för att åka till Göteborg klockan sex imorgon. Så lite tid, så mycket energi, men jag är så taggad att jag inte kan fokusera, haha!

Måste lägga en fet beställning på jobbet också.. när jag återgått från rasten. Jag ska nog få ordning på detta, resten av rasten blir koreografiplugg på GRIT! Önska mig lycka till!

Kommande releaser denna vecka.. så sjukt exalterad!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

a little hard work



Häj på er!
 
Hoppas ni haft en fin december med jul och nyår och allt. Jag brukar tycka att december är en helig månad och proppa kroppen full med julstämning så det liksom sprutar ur öronen, men inte i år. Det har inte funnits varken utrymme eller lust, Eller snö. Kan inte fatta att det är 2016, det var ju nyår nyss? Ja det var det ju. Men ni förstår vad jag menar.

Här kommer en himlans lång recap på vad som hänt i december!

Julkonsert i kyrkan där farmins band lirade. Familjen fick förstaparkett och jag satt bredvid min söta, lilla farmor.





Sedan började det dra ihop sig inför tredje blocket hos Nordic Academy of Sweden. Lana var alldeles till sig för att hon skulle sakna mig så. Säger vi.



Jag rakade Martins hår och Jonnyboy tyckte det var SUPERROLIGT att lägga sig i soptunnan med allt hår.





Kan ju inte bli arg på dig, bajsunge.



Och vet ni vad som hände?! Jag bilade till Göteborg, skrev tenta, åkte och handlade mat för blygsamma 1400 kronor och ska sedan möta upp värden för lägenheten där jag ska bo. Jag har parkerat, ska gå ut och hälsa och dörrjäkeln FLYGER UPP, knakar till och går sedan inte att stänga. Alls. Dörren liksom glipar 2 cm. Så efter ett frustrerat samtal till min far (var söker man annars hjälp en söndagseftermiddag?) konstaterar vi att jag får bila hem igen men först får min värd springa upp till lägenheten och hämta skosnören. Jag knyter ihop dörrhandtagen inifrån och bilar till närmaste bensinmack för att köra spännband, binda ihop dörrarna med dem och sedan bila hemåt. När jag väl kom fram visade det sig att dörren inte alls knäckts, gått sönder eller blivit skev.. det var bara själva haken som hoppat i i fel läge. Så det var bara att peta upp den igen.. En del av mig kände mig superkorkad som tog en trip på nästan 40 mil sammanlagt för att lösa ett sådant litet problem, men å andra sidan är jag glad att det inte var något som gått sönder och skulle kosta mig pengar eller beröva mig bilen. Jag lyckades hålla humöret uppe hela tiden faktiskt. För vilken kul anekdot det blev i efterhand! Och jag fick en natt extra hemma.



... men tog mig friheten att sova ut och missa de första tre timmarna av föreläsningen. För sist jag försökte åka sjukt tidigt fick jag ändå stanna och sova 4 gånger på vägen.



Mot Götelaborg igen!



Vi hade föreläsning om idrottsskador. Kollade videos när folk skadade sig (på allmän begäran, bör tilläggas) och konstruerade ett knä för att förstå dess sammansättning.



Efter föreläsningarna öste jag gruppträning i vanlig ordning! Bodycombat och bodybalance med en himla duktig instruktör!






Första middagen i en sjukt fin lägenhet med lika många böcker som Göteborgs kommunala bibliotek.



Fick även köpt och provat dessa godingar. Celsius nya: NUDE! Smakar gudomligt, och innehåller i runda slängar 4 gånger så mycket protein som en burk NOCCO.



Gött pump efter ett pass bodypump..





Och när saker och ting kändes tungt... (Varenda, jäkla, morgon.)


Jag vikarierade ett bodypumppass på Backaplan!



And went bananas another day..



Så här slut efter GRIT Cardio.. Vi hade haft löpteknik med skolan några dagar innan och tro mig, jag var heeeelt förstörd! Min kropp gjorde så jäkla ont.



Tack Jawbone och UP för att ni har koll på mig..





Det blev fredagkväll och jag gjorde det bästa av det, med Celsius i vinglas.



Och en bild på BABY BUB för att sätta guldkant på vardagen.



Jag kollade igenom min GRIT-licensvideo i brist på annat. Nu var ju det faktiskt ett av mina första pass GRIT jag instruerade, men jisses vad tjatig min coaching var! Jag började nästan varje mening med "yes" och avslutade ännu fler meningar med "hörni".. Inte okej, haha!



Ett under att jag blev godkänd kan jag känna.. Haha. Närå. Men kul att se sig själv in action.





Teknikgenomgång i skolan, inför våra test i maxlyft.



Här testar vi Martins max i marklyft.





Här utförde vi en annan typ av test, där man ska utföra ett lyft så många gånger som möjligt under sju minuters tid. Jag fick 100 kg benpress. Det var jävligt intressant måste jag säga, för det är den vikten jag tränat på under väldigt lång tid. Men den komfortzonen behöver jag verkligen kliva ur, för jag brände av inte mindre än 115 repetitioner i ett och samma set, bara några sekunders vila som mest. Mina kurskamrater var bäst på att peppa mig!
 
Förbereder..







Annan uppvärmning..



Martin utför samma 7-minuterstest fast i bänkpressen.



På kvällen kom min Bowiesbuns till mig! Vi gick ut och åt på Butchers Market. Jag åt så jääävla mycket, det är helt sjukt. Jag hörde en tjej bakom mig som beställde en hamburgare utan bröd, inga tillbehör och med ett glas vatten.. Men det är inte så jag rullar, jag tog en hamburgare med ost och bacon, dubbelt kött, åt hälften av Martins pommes frites med smältost, bacon och vitlök på, extra friterade chicken sticks bredvid, en låda egna pommes, två dippsåser, två drickor samt avslutade det hela med en banan och Nutella-milkshake. Sedan rullade jag hem. Helvete så gott det var.



Food babies!



Dagen efter åkte Bowiesbuns hem och mina föreläsningar fortsatte. 






Vi fortsatte med testmetodik och nu skulle vi mäta kondition..







Spänst..



(Uppvärmning)



(SAKNAR ER LIKE CRAZY)



Snabbhet..



Reaktionsförmåga..



Och så var det dags för mitt stora ögonblick, jag skulle teama den nya bodypumpreleasen med Ida Sarström! En av mina stora förebilder inom Les Mills, det var superhäftigt.



Inte bara det, det gick jäkligt bra också!





Vi hade Angelica Roos på besök. Hon innehar många svenska rekord i tyngdlyftning och skulle ha en dag med oss i olika lyft och tekniker! Sjukt inspirerande att träffa henne, liten men vråååålstark tjej!













Snatch... sjukt läskig övning..











Sedan var det dags för ännu en team-release i bodypump, denna gången på Lindholmen!




Stylish much?



Det drog ihop sig mot sitt slut..






Min klient Frida, my sistah from another mistah! Som i sin tur tränade axlar på mig.. Frida för övrigt, vilken tjej. Önskar vi bodde närmare varandra!













Efter sista dagen gjorde jag mig lite extra tjusig för middag med gänget!





Vi åt på Moon Thai Kitchen. Sjuuuukt stark mat, haha! Men så mysigt och stämningsfullt.





Vi satt kvar länge innan vi vandrade till bussen i ösregn. Jag hade bett om att få hyra lägenheten en natt till eftersom vi var ute till ganska sent.. men just där och då ville jag bara komma hem så snart som möjligt. Så trots att klockan var runt midnatt packade jag ihop allt, städade lägenheten och bilade hem.




Kom hem säkert och packade upp allt innan jag gick och la mig. Mycket blandade känslor men i det stora hela var det en bitterljuv känsla. Så skönt att få komma hem. Till dessa knasbollar..




Bara dagarna efter var det min födelsedag! Jag brukar räkna ner dagarna för att jag älskar att fylla år, men nu kom det mer som en överraskning, haha. På min morgon-GRIT möttes jag av sjungande deltagare och ett paket innehållande Celsius och godis! Åsa känner sin instruktör, alltså.. Kan inte nog poängtera hur mycket det värmde.



Vi åkte till Backlunds och Bowies bjöd på frukost. Och hemma väntade ännu mer paket..



Jag fick en värmefilt!(!!)



Samt dessa, Walking Dead-nörd som jag är.. Har inte det dragit igång igen efter säsongsuppehållet..?!



Och Bowies hade köpt blommor. Han hade även införskaffat en limpa vörtbröd, juledamer och julmust light så jag kunde få äta det till second breakfast.. sooom jag längtat!

Och titta så fint det blev. ♥

 

Och här är en Jon Snow som tvättade sin svans.





Vi gjorde oss i ordning och åkte till Uddevalla för att hämta upp PJ som kom hem från Lund! Vi tog en tur till Lejas och fikade ihjäl oss på det bästa cafévärlden har att erbjuda!





Fast inga bilder dock.. Det slank ner för fort.

Vi åkte hem emellan, chillade en stund, åkte sedan till Söle för fika med min familj följt av middag på Backlunds med Sanja och Adis som slöt upp också. PJ och jag tog dessutom lite drinkar. Det var himlans trevligt alltså. Blev lite lagom glad i hatten med, dagen till ära.

Mangodrink.



Jag och snygga Sänjäy.



Hemma sedan! Åt godis och kollade på Airplane och stensomnade på soffan.. Det var en bra födelsedag med vänner, familj och en jävla massa fika.



Jonnyboy chillade också i soffan.. Haha!



Sedan var det tillbaka till verkligheten som gällde. Ända sedan jag kom hem från Göteborg hade jag låtit allt runtom mig förfalla. Så stökigt. Allt eller inget, det är jag i ett nötskal. Men... Nu påbörjade jag en helt ledig vecka! Bara några få pass att hålla, men inget annat. Den veckan skulle jag ägna åt ingenting alls, sova en massa, äta vad jag kände för, inte träna... bara vara. Vilket jag behövde, för nu hade tröttheten slagit till hårdare än någonsin. Allra värst var det i Göteborg men där hade jag ju hela tiden tider att passa och ställen att vara på. Men när jag kom hem sov jag 12-14 timmar om dagen. Det var så jävla skönt, att bara släppa allt. Som en mini-semester. I en hel vecka! Då fick det se ut så här.



En av dagarna åkte jag dock till gymmet ändå och det var väl tur det. För kolla vad jag fick! Där stod jag, mitt uppe i ett set marklyft när Ida och Camilla kommer fram och överlämnar detta, säger att jag vunnit ett pris för årets motivatör inom Nordic Wellness Bohuslän.. Jag blev helt mållös!



Som tur är var jag osminkad och svettig.. Haha men vad gör väl det?!



Den behövde jag verkligen. Tro mig. Visst älskar jag mitt jobb men jag har tagit i hårt det senaste året och stundvis känt att många kanske tagit det för givet.. Men det här är ett kvitto på att så inte var fallet. Ett av det bästa som hänt på länge.. Herregud, TACK! ♥





Gos med pojken.. eller så vill han ha mat.





Och mammakatt somnade i min säng.. Det är sällan jag ser henne sova.



Här var han igång..





Dagen innan julafton mötte jag upp farmin för lite julklappsshopping i sista stund! Vi tog en tur på Nordby följt av en sväng till köpcentret i Strömstad för mat.. Där satt halva släkten, haha! Min farmor, min faster, min kusin, hans fru och deras två döttrar. Så vi åt lunch ihop med dem, det var en trevlig överraskning!

När vi skiljts åt smet jag in på Pinkroom bredvid och herre min skapare vilken snygg butik! Hade jag haft ett badkar hade det nog varit roligare, för mycket var till det ändamålet, men ändå. Plus att de säljer mycket Victoria Secret-grejer. Jag älskar deras bodymist och har änvänt det länge men inte köpt nya av den anledningen att VICTORIA SECRET TESTAR SINA PRODUKTER PÅ DJUR. Så nu har jag fått in det också. Men jag köpte lite andra prylar som doftar gott.



Bland annat dessa doftljus. Kolla så fina!











Hemma i brevlådan väntade ett paket från Urbanears. Jag hade beställt ett par lurar för halva priset via Spotify. Jag har letat så länge efter ett par trådlösa hörlurar att ha när jag tränar men envisats med att ha in-ear lurar och aldrig riktigt blivit nöjd.. men dessa alltså. De är BÄST!
 


Hämtade även ut ett paket på posten.. som jag helt glömt bort att jag beställde för ett bra tag sedan.



En beställning från Lil BUB Store!

En kudde.



Och en ny almanacka.



Samt hennes album på LP!



Och fick med en kylskåpsmagnet på köpet.



Katterna var föga imponerade.







Jonny hjälpte husse med tvätten.









Julklapp från jobbet! Vet ni vad jag tänkte? "YES! En skrapa till bilen! Nu slipper jag använda gymkortet!". Helt ärligt.



Passar på att visa en tavla jag köpte åt Martin. Vi hade satt oss ner och pratat lite om framtiden och vår nuvarande status och konstaterat att vi ska försöka få lite grejer gjort.. och jag ska hjälpa honom med det. Saker som han tycker känns motigt. Så den här tavlan kändes spot-on. Det var ett väldigt bra samtal för övrigt. Vi fick sagt mycket och saker och ting har blivit så mycket bättre sedan dess. En stor läxa i hur viktigt det är att kommunicera.



"Everyone wants to be the sun that lights up your life. But I'd rather be your moon, so I can shine on you during your darkest hour when your sun isn't around."

Ännu mera blommor because I löööve it.



Så blev det julafton!






Fick en bild av Alexandra på grabbarna grus. Kolla så fina!

Vi firade hemma hos min familj på Söle. En riktigt trevlig och fin kväll, trots att jag saknade julstämningen långt innan.

Hemma packade vi upp våra fina julklappar.. Och Jonnyboy försåg sig med en kartong.



... och en påse..



Bowies fick presentkort på Gamestop av mina päron.



Här är lite vad jag fick.. Mössan är en julklapp från Cherry, tack tack!



Här försökte jag fota mina julklappar men katterna stal showen.







Tillslut fick jag flytta grejerna till bordet.. så här ser de ut i alla fall.



Servetterna köpte jag själv. Tillsammans med denna. Ett litet kort med ett stort budskap.



Jon Snow var snäll och hjälpte till att packa upp.



Jag fick en ny kom-ihåg-kattkalender för sjätte året i rad, den är så bra!



En ny kastrull, helt perfekt eftersom jag nyss förstörde Martins gamla..



Supernaturlig duschkräm!



En himlans massa te. Helt underbart.



En liten stjärna i trä.



Och en tekopp, likadan som den jag fick av Alexandra fast i inverterade färger! Superbra, för då passar den ihop med hela setet.



Sist men inte minst.. Vi hade sagt att vi inte skulle köpa julklappar till varandra men jag köpte något litet från Rituals till Martin, och så kontrar han med den här.. SOM JAG VELAT HA I MÅNGA ÅR! Nu ska här blandas.. grejer. Jag vet inte vad än. Men när jag vet.. då. Ska jag blanda. Grejer.



Veckan började närma sig sitt slut.. Men slappandet fortsatte.

Många timmar framför menlösa men ack så underhållande spel. Plants vs. Zombies. ♥





Det är faktiskt väldigt stort för mig! Att tillåta mig själv att inte göra någonting produktivt alls. Tror jag ska tatuera in detta i ansiktet.



Martin fick mig att gå på nya Star Wars-filmen på bio. Jag har aldrig sett en Star Wars film i hela mitt liv så det skulle bli intressant, men jag vågar erkänna att jag inte var särskilt taggad alls. Men han bjöd mig på brakmiddag på restaurang innan så det var okej, haha. Inga bilder från den fantastiska hamburgaren dock, för vi tävlade om vem som kunde ha mobilen i fickan längst tid.




Men till allas förvåning så tyckte jag faktiskt att filmen var väldigt bra. Man behöver inte alls ha sett tidigare filmer för att kunna hänga med. Martin satt och log som ett litet barn stundvis och det var så härligt att se, jag kände på mig vilka scener som fick det att kittla i nostalginerven hos äkta Star Wars-fans. Det var kul att se, även om jag inte upplevde det själv.
 
Någon väntade på oss när vi kom hem..



Beställde ett par lyftardojor från Reebok men... (Skrattar ihjäl mig åt den här bilden.)



Lite guidad meditation innan läggdags. Har ni - mot all förmodan - förslag på bra guidade meditationer så mottages tips gärna!



Veckan tog slut och jag bestämde mig för att komma igång med rutiner igen. Bland annat har jag fått till morgonträningen hela veckan, VET NI HUR BRA DET KÄNNS?! Jag har inte tränat på morgonen innan jobbet sedan i somras för att jag helt enkelt inte orkat.. Jag tillät mig själv att fokusera på gruppträningen istället och återuppta rutinen på styrketräningen när jag kände att suget kom tillbaka och nu.. Nu är det här.

Bröst och triceps!







Ben med fokus på framsida lår.



Fin vintermorgon.. på väg till jobbet.



Fick köpt dessa skor som var på 50% rea, för ett presentkort jag fick i födelsedagspresent av familjen på Söle. Älskar dem!




Kom hem en kväll och då hade Martin tänt marshaller.. Så himla fint, i den lilla snön vi fick.


Mitt ljus i vardagen!



Du behöver ingen annans samtycke eller godkännande. Gör det du gillar, för folk kommer reta sig på det oavsett vad det är.



Så mer gym selfies..

Axlar och mage..



Från ett pass med Bowies, första passet på jag-vet-inte-hur-länge.
 

Mina nio mest gillade bilder på Instagram i år!


På nyår gjorde vi ingenting fram tills kvällen då vi åkte in till gymmet för att träna ben med fokus baksida lår. Träningsvärken har suttit som en smäck i varenda muskelgrupp den här veckan!
 


Jag drog upp 100 kilo hyfsat bra. Teknikträningen med Angelica har hjälpt mig väldigt mycket!
 




På väg hem mot nyårsfirande på vårt eget sätt!


Vi åt god middag i form av ryggbiff och potatisgratäng. Åkte sedan in till stan, upp till Rådhusberget och kollade på fyrverkerierna. Egentligen tycker jag att vi borde sluta skjuta raketer, med tanke på säkerheten och att det skrämmer livet ur många djur. Men om folk ändå ska skjuta så kan vi lika gärna titta, vårt bidragande gör sig ju inte märkt på det viset. Jag försökte fotografera, vilket jag sagt att jag ska göra i 3 års tid. Men nästa gång byter jag objektiv så klart för detta blev inte bra alls, haha.

 
 

Då var 2016 hääär!



Ellen skickade denna till mig.. tragiskt men sant.. och förbannat rolig.



Lanis bananis löper här hemma så det är smått kaos. Hon är superkelig, superpratig och går och stryker/gnuggar sig mot allt.. Och är oerhört cranky mot Jon Snow som bara vill leka men fattar ingenting. Tycker synd om dem båda två, förhoppningsvis är det sista gången hon behöver uppleva detta!

 
Angående katter (nähä?) så såg jag en katt på parkeringen på Nordby häromdagen. Jag frågade styrelsemedlemmarna i Kattkedjan om de kände till hemlösa katter där och de sa att de visste om en liten röd stackare. Så vi satte igång projektet att fånga in den lilla katten, dagen efter ringde jag och ordnade tillstånd av vakten, de åkte dit med fälla och en minut senare gick katten i fällan!

Jag och Martin har diskuterat att eventuellt ta hand om den, dels kommer den behöva ett hem om några veckor men vi funderade för ett tag sedan på att skaffa en katt i Jon Snows ålder, så han har någon att busa med.. För han verkar väldigt understimulerad och Lana är så jäkla trött på honom att hon börjat skada honom. Han vill busa och hoppar på henne hela tiden men hon är liksom inte sugen på det. Alls. Vi ska hälsa på den här lilla killen till veckan och så får vi se hur det blir.. 3 katter är i mesta laget kan jag tycka.


Det här sammanfattar gårdagen, vår sista lediga dag ihop på riktigt länge.. Våra nya scheman överlappar varandra hela tiden, vi har inte en enda dag ledigt ihop någonsin nu. Enligt schemat då. Så vi fångade dagen genom att slappa bort den.. Med fem träningspass avklarade på 4 dagar kände jag ändå att en vilodag kunde göra mig gott.



När vi skulle sova.



Imorse gick jag upp tidigt för att åka till gymmet och mitt pass. Men det kom ingen på passet och det gjorde inte så mycket, jag körde en timmes lats och biceps istället.

HELT tomt på parkeringen när jag kom.



Förresten, igår gjorde jag (eller Martin rättare sagt) en avfärgning på mitt hår för att sedan färga det megarött. Måste säga att jag tycker det blev riktigt bra! Jag köpte två förpackningar, kanske borde jag ha köpt tre för det var knappt det räckte. Det är väääldigt ljust nu, på gränsen till orange men efter en hårinpackning med rödfärg tror jag det kan bli super. Är vansinnigt nöjd i alla fall, och imponerad över att Martin fick till det så bra haha! Han skulle kunna bli frisör vid det här laget, han har erfarenheten i timmar i alla fall.





 




Så! Det var väl min december sammanfattad.. Nu ska jag återgå från rasten till jobbet. Den här dagen har gått så fort! Tror jag ska ta en svängom med dammsugaren när jag kommer hem och skriva in lite stuff i min nya kalender. Imorgon tar jag lite sovmorgon och kör combat på kvällen följt av genrep av GRIT-release med Sanja.

Hoppas ni får en fin kväll!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

thrill



Har ni sett?! Idag satte jag mig ner med en kopp te och fick äntligen tagit tag i bloggens design som långsamt fått förfalla.. Sidan där bilderna (bakgrund etc.) legat förvarade har lagts ner så det var bara brutna länkar i HTML-mallarna. Är så tacksam över att jag har lite programmeringskunskaper i bagaget för det gör livet lite lättare. I alla fall om man envisas med att göra sin design själv. Haha.

Sitter just nu med avfärgning i håret, ska skölja ur och sedan slänga i ny färg men sedan tänkte jag börja krafsa ihop ett längre inlägg med sammanfattning av december, mer eller mindre..

Hoppas ni haft en bra nyår och en bra start på 2016! ❤️


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.