Besök i StockholmVi var i Stockholm med NV-tvåorna igår. Jag berättar mer så småningom, jag ville mest säga att jag är lite stolt över mig själv som var i Stockholm en hel dag utan att handla upp alla mina pengar. Faktum är att det enda jag köpte var en gosedjurstalgoxe (den var ganska dyr, runt hundralappen, men jag kände att jag MÅSTE ha den) och en glass.

Vi kom hem halv två inatt. Jag somnade väl runt halv tre och sov till halv elva. Det är ganska sent, men samtidigt så gav det mig exakt 8 timmars sömn och inte mer, så jag förlåter mig själv. Som jag tidigare nämnt så är jag ledig idag, och jag tänkte bland annat städa, rensa bilder på minneskortet samt plugga. Och cykla till Lekaco.

Jag känner på mig att det kommer bli en bra dag. Dessutom är det bara två dagar kvar, sedan är det lov (equals: jag åker hem).
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

I spoke to God but he wasn't thereJag börjar detta inlägg med att säga att det nu är så gott som bestämt att Mjölby Ridskola ska tas över av någon annan än ridklubben. Vilket innebär att hästarna och ridlärarna kommer bytas ut, och hela systemet kommer bli bytt och ingenting kommer bli sig likt. Det gör mig ledsen. Jag hamnade i en underbar klass i Uddevalla. Var tvungen att byta. Hamnade här, hittade en av de bästa vänner jag någonsin kommer få, hon flyttar. Jag hittar en hobby, det läggs ned. Ibland funderar jag på om karman slagit slint, missat något i registret, eller om jag helt enkelt är en hemsk människa.

Imorgon åker vi NV-treor till Stockholm tillsammans med NV-tvåorna. Jag borde gått och lagt mig för en halvtimme sedan, men jag tror det ska funka ändå. Jag har en del att göra imorgon bitti dock, jag hoppas jag någonstans hittar den magiska förmågan att kunna kliva upp ur sängen i tid. På onsdag är jag i alla fall "ledig", och det är skönt. Jag hade bara en ordentlig lektion, på eftermiddagen, så jag pratade med lärarna och fick uppgifter istället. Och snart är det lov. Jag ska hålla ut.

Ridlektionen gick förövrigt bra. Jag borstade på Lekaco i två timmar (!) innan, och blev riktigt nöjd med hur han riktigt glänste precis överallt efteråt. Han var glad idag, det gjorde mig glad. På lektionen övade vi skänkelvikningar och framdelsvändningar. Framdelsvändningar resulterar fortfarande i stegringar, men skänkelvikningen var stundvis perfekt i traven. I skritt gick det inte alls. Min ridlärare sa i alla fall att jag hanterar honom riktigt bra. Synd att det antagligen snart är slut.

Jag ska äta upp min sallad och dricka upp min juice. Sedan ska jag sätta kameran på laddning, hoppas att jag inte glömmer den imorgon och sedan gå och lägga mig. Jag skulle egentligen vilja se på film, eller läsa, eller kunna somna, så jag slapp tänka. Och jag önskar Manfred var här.

För övrigt, mensvärk är sämst. Tätt följt av matte D.

On a silent shore I confronted fear, I spoke to God but he wasn't there.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Bluebox-önskelistaAllting ovan skulle jag bara vilja klicka hem nu med en gång. Men jag tror inte att 20 öre räcker.

Helgen har varit mycket fin, med mycket film och en mycket mysig pojkvän. Men helgerna går för fort, det gör de verkligen. Man hinner aldrig göra nåt vettigt.

Jag har väl inte så mycket att säga egentligen. Paranormal Activity 2 var fruktansvärt obehaglig, och det var nog mycket tackvare att det var på bio. En recension kommer så småningom, det vill säga om ett antal dagar. Jag kommer ha fullt upp nu den här veckan. På tisdag åker vi till Stockholm med skolan. Jag kunde ha sett fram emot det betydligt mer, ingen av aktiviteterna lockar, och dessutom så har jag som sagt bara 20 öre (buhu, cry me a river). Vad kan man göra i Stockholm för 20 öre?

Något oroväckande är dock att jag för tillfället har grymt ont i magen. Men det krampar inte, det känns som att den är uppblåst som fasen och på bristningsgränsen liksom. Det gör ont när jag rör mig, helt enkelt. Och det sitter en slags tjockhet i halsen med, vilket påminner mig om magsjuka (för jag har känt mig smått yr hela eftermiddagen). Nä usch, det blir till att skriva en svenskauppgift och sedan gå till sängs omdelebums för att kurera sig. Svenskauppgiften är ett gammal nationellt prov. Jag ska recensera en film som skildrar relationer, typ? Jag tänkte skriva om Seven Pounds som jag såg i fredags, resultatet kommer väl upp här. Förhoppningsvis så blir det relativt smärtfritt.

Kamelots nya album ligger på Spotify nu. Helt galet. Så nu blir det Kamelot, iste och övning inför nationellt prov. Sedan ska jag njuta av min sovmorgon!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Nä, nu jäklar!Innan kvällen fortskrider och vi alla har trevligt, så vill jag bara dela med mig av en liten grej. Det är som så att jag under dagen kommit underfund med att jag måste.. sluta tänka så förbannat varje gång jag blir upprörd! Knäppt?

Det är som så här, att jag på senare tid hamnat i tre situationer i vilka jag vanligtvis hade sagt ifrån och blivit förbannad. Men min svenska sida har liksom tagit över (att sitta tyst och titta på är inte riktigt min grej, framför allt inte när andra blir orättvist behandlade), jag har börjat funderat för mycket på huruvida jag har rätt att säga ifrån till vilt främmande människor eller inte, och till slut har det liksom blivit för sent för att öppna munnen. 

Händelse 1 - Skötarmöte på stallet
Längst fram sitter en liten tjej i kanske, femårsåldern. Längs väggen sitter en gapig och jobbig snorunge i mellan kanske 12 och 13 år. Den söta lilla tjejen ska skaffa en sköthäst, som endast var ledig på måndagar vilket tydligen inte passade henne så bra. Inklampandes (sen till mötet) kommer ytterliggare en halvgapig tjej. Hon har samma sköthäst som den lilla flickan, och vill tydligen inte ha hästen ifråga längre. Den lilla flickan ser sin chans - nu blev ju en annan dag tillgänglig - så hon frågar smått försynt "Vilken dagar har du?". Den gapiga och jobbiga snorungen spänner ögonen i henne, säger "VILKEN DAAAAAAAAAAAAAAAAAG HETER DET!" och hånskrattar. Det finns ingen hejd på henne, hon upprepar "VILKEN DAGAR, HAHAHAHAHA!" och förtsätter hånskratta varpå hennes kompis stämmer in. Inom mig byggs en brännande ilska upp, och det enda jag har lust med är att resa mig upp och säga något i stil med, "Ursäkta mig, men om du finner det underhållande att håna en liten tjej för att hennes svenska inte är grammatiskt korrekt, så tycker jag fruktansvärt synd om dig. Skulle du möjligtvis kunna vara tyst, för allas skull?". Men eftersom jag är en nykomling, det var mitt första möte och jag inte ville avbryta så fick jag för mig att det var bättre att vara tyst. Silly me.

Händelse 2 - Föreläsning på LiU
En kompis till min kompis satt med oss på en föreläsning. Vi hade aldrig träffats, och jag hade endast pratat med honom en gång, då jag sagt "Oj, så snyggt du ritar! Tänk om jag kunde rita så där". Innan en föreläsning satt jag och Nattis och spelade luffarschack. Nattis får tre i rad och jag skojar genom att snabbt göra en ring över ett av hennes kryss. Då hör jag snett bakom mig "Men du ska ju sätta den DÄR, idiot!". Då var det den här kompisen som hade invändningar på hur jag spelade luffarschack. Idiot? Om det inte varit för att jag blev helt paff där och då (jag menar, vem fasen kallar en okänd människa för idiot när personen ifråga är helt oprovocerande?) så hade jag vänt mig om, spänt ögonen i honom och sagt "Hon har redan vunnit. Jävla idiot."

Händelse 3 - Dessa jäkla teknister
Jag satt ensam i en datasal på skolan, och skrev på en uppsats. Det knackar på dörren, och jag öppnar. Instormandes kommer ett gäng TE3:or som gapar, skriker, slåss och kastar saker. Efter att ha försökt fortsätta skriva på min uppsats i typ tio minuter, börjar de skrika könsord, slåss ännu mer och pratar högt om hur fulla de blev i helgen. Där och då insåg jag att de hade absolut ingenting i en datasal att göra, så jag var millimeternära på att resa mig upp och be dem gå därifrån och visa lite förbaskad respekt.

Nu blev det ganska långt. Men jag skriver det för att påminna mig själv om att sluta fega ur så förbannat. För att jag själv blir arg ända in i benmärgen när jag tänker på det. Och jag kan liksom inte släppa något av dessa scenarier. Så passa er för att reta upp mig (särskilt om du är teknist, snart har jag inget överseende längre), risken är att jag gör utlopp för allt på en och samma gång!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Svarsblanket 427580JÄSIKEN så sliten jag är. Det här är den tredje förbannade gången jag är i skolan på en lördag, vad är det för fel på mig? Först gymnasiemässan, sedan Öppet Hus och nu högskoleprovet.. Nu får det tamejfasen vara nog!

Imorse när mobilen ringde klockan 07:00, då hade jag verkligen bara lust att burra ner mig i sängen och sova hela dagen. Det enda som tog emot var vetskapen om att farmin betalat 350 kronor för att jag skulle få göra det där högskoleprovet, så det var ju helt enkelt bara att släpa sig själv upp ur sängen och åka in till skolan klockan åtta en lördag. Inte okej.

Nu såhär i efterhand vet jag att provet gick åt skogen! Men det är ju tur att jag inte ska söka något förrän om ett bra tag, så jag har i alla fall tre chanser till på mig. Vilken bortslösad lördag. Manfred har i alla fall lovat att bjuda på Subway och bio denna afton. Vi lyckades mot alla odds få tag på platser till Paranormal Activity 2. Längst fram (jag kommer ju inte somna i alla fall, det är en sak som är säker). Det är allt en fin kille det där. Och det där högskoleprovet kan gå och dra nåt gammalt över sig!

Nä, nu ska jag städa lite. Igen. Sedan ta en efterlängtad dusch och komma ur de här skabbiga myskläderna. Imorgon blir det pluggeliplugg. Som jag längtar. Eller inte.

Från och med idag är fyrahundratjugosjutusenfemhundraåttio mitt otursnummer. Förbaskade prov alltså.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Soldier Homecoming

När jag kom in i datasalen idag satt en tjej ur NV1 och tittade på den här. Jag blev lite nyfiken och blev sittandes, helt gråtfärdig! Det är helt underbara ihopklipp där folk blir överraskade, då deras man/pappa/son kommer hem efter att ha avslutat sin tjänst som soldat. Sprudlande kärlek, det är vad det är.

Den är rätt lång, men titta lite i alla fall, det är helt underbart.

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Bio, någon?

Jag gör ett litet avbrott i pluggandet för att drömma mig bort till filmernas värld. Jag önskar jag hade råd att gå på bio oftare, jag tycker att de flesta filmupplevelser blir som bäst där. Men det är ju så förbannat dyrt!

Jag har i alla fall gjort en liten topp-tre-lista över filmer jag gärna, jättegärna och måste se. Here goes!3. Devil
36 DAGAR TILL PREMIÄREN
Viiiiisst, det låter supertöntigt. Ett gäng människor blir instängda i en hiss, hissen fastnar och det börjar hända konstiga grejer. Nästan hela filmen utspelar sig i hissen. Men vafasen, Buried utspelade sig praktiskt taget endast i en låda, och den var helbra. Jag har givit upp angående skräckfilmer numera, men jag skulle kunna tänka mig att ge den här filmen en chans.


2. Paranormal Activity 2
PREMIÄR IMORGON
Första filmen skrämde nästan livet ur mig. Jag tyckte den var fruktansvärt obehaglig, och då såg jag den på datorn (inte megakänslan direkt). Jag tror att tvåan är fruktansvärt lik ettan på alla tänkbara sätt, men jag ångrade som fasen att jag inte såg ettan på bio, så här är min andra chans.


1. Saw 3D
8 DAGAR TILL PREMIÄREN
Åååååååååh vad jag längtar! Redan när vi såg Saw 6 kände jag att näe, serien filmer tar INTE slut här. Tack och lov hade jag rätt, och om det här nu verkligen är den sista filmen (jag menar, de påstod ju att fyran skulle bli den sista, sedan femman, sedan sexan) så hoppas jag innerligt att den är helt otroligt episk. Jag menar, de andra filmerna har gett mig riktiga rysningar (då syftar jag inte på alla otäcka fällor, jag syftar på regin och upplägget av filmen) och jag vill att den sista filmen i Saw-serien ska ge mig samma rysningar fast gånger tio. Jag är däremot lite beredd på att den här filmen kommer bli lite sämre än de andra, att de bara fokuserat på hur man gör den så häftig i 3D som möjligt. Och om så är fallet, då hoppas jag innerligt på en åttonde film!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

NightwishnostalgiJag har köpt en ny telefon. Den kostade 199 kronor och är köpt på Lagerhaus. Den är helt awesome.

Idag börjar mitt nya liv! Från och med idag ska jag börja göra mina läxor samma dag som de ges (vem försöker jag lura?). Jag har fått en IG-varning i svenska B, för att jag inte lämnat in mitt referat än. Och inte mina romantiska dikter. Varför är det så jäkla svårt? Är det inte bara att sätta sig ner och göra skiten? Inte idag i alla fall. Och inte imorgon. Och inte på lördag. Men på söndag. Kanske.

När jag satt i bussen på väg hem idag, fick jag syn på en häst som gick utanför sin hage, och betade i en trädgård. Förfärad som jag blev kastade jag mig på mopeden och brummade bort. När jag kom dit gick hästen fortfarande i trädgården. När jag stannat kom en man fram till mig och verkade fruktansvärt misstänksam. "Hej, jag åkte förbi förut, och såg att en häst gick i trädgården. Jag tänkte i fall den rymt eller så" sa jag artigt. "Jaså, nej den brukar gå där. Men tack." sa han och gick. Lol? Typiskt svenskar, bara för att man är en främling så går det inte att vara tacksam. Men det gör inget, jag kände i alla fall att jag gjorde en god gärning.

Nu sitter jag här i mina mysigaste slappkläder, i ett rum varmt som en bastu (och det gillar jag, det är så förbannat kallt överallt annars) dricker iste och lyssnar på Nightwish. Jag tänker tillbaka på 2007, och blir jättenostalgisk. Fejnt.

Nä, nu är det dags att ta tag i läxorna. Jag hade kemilabb idag, och efter skolan satt jag kvar och skrev labbrapporten. Det är väl ändå en rätt bra start på mitt nya liv?

Jag måste få lite struktur på mitt liv, främst skolan.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

PluggkvällEn illustration ur min kemibok. Antagligen är tanken att de ska vara pedagogiska, men ärligt talat så ser de verkligen ut som något jag skulle kunna ha mardrömmar om. Haha.

Efter skolan följde jag med Jesper hem för att äta marängsviss och spela Mario Kart, då han fyller 18 år idag. Det var en trevlig, spontan liten avstickare i vardagen.

Imorgon ska skoldagen spenderas på LiU. Jag älskar att de har schemalagt när det är dags för kaffe, haha. Som att det är därför vi åker dit. När vi är klara där ska jag stanna kvar i Linköping, plugga tyska och sedan ska vi åka till någon kyrka (?) och se någon konsert som hålls av Manfreds skola. Typ.

Är för övrigt sjukt sugen på Saw-maraton. Dessutom har nya Saw premiär om 10 dagar, jag längtar likt besatt!

Förresten så slogs besöksrekordet igår igen, visserligen bara en ökning med två besökare men ändå. Nuvarande rekord: 90.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Vinnaren i veckans blogg...Tusen tack till alla som röstade - kända som okända!

Ni anar inte hur glad jag blev! Jag har nu insett att de flesta av mina läsare bevisligen inte använder bloglovin. Det var i alla fall jättekul att jag fick ett sådant stöd av alla, plus att jag nu får stå med på
Lilija.Com i en hel vecka. Det är mycket ärofullt, då My's blogg är den blogg jag följt längst och fått mest inspiration från.

Nu ska jag försöka skriva klart bokredovisningen. Jäklar så svårt det är. Och jag är så trött, men som tur är har jag sovmorgon imorgon. Nä, nu jäklar ska jag skynda mig så jag får klart det här!

Återigen; tack så himla mycket för alla röster!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Reckoning


Min laddare till mobilen är kaputt. Fantastiskt att laddaren ger upp innan mobilen, efter alla dessa år? Min mobil är awesome.

I vilket fall så innebar det att jag inte kunde ha alarm på mobilen utan jag fick ställa vår Metallicaklocka. En sådan där traditionell analog klocka, med en liten "hammare" som börjar vibrera när klockan ringer. Det är ett fullkomligt avskyvärt ljud att vakna till! Jag måste haft det någonstans i bakhuvudet, för jag vaknade ungefär tio minuter innan klockan skulle ringt - och bara kastade mig över den så den inte skulle börja ringa. Praktiskt klocka egentligen, den är så fruktansvärd så man vaknar av sig självt precis lagom i tid till att stänga av den, så man slipper allt oväsen.

Ursäkta mitt långa utlägg om traumatiska klockupplevelser.

Jag har precis ätit frukost, tänkte bädda sängen och vika lite tvätt. Och göra en ny header! Sedan blir det en massa skolarbete (hej författarporträtt/bokredovisning). Skriver mer sedan!

Och glöm inte bort att rösta på mig i Veckans Blogg, tävlingen avslutas idag!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Never Enough


Jag har verkligen inte uträttat någonting idag. Klockan halv fem hade jag suttit inne hela dagen, så jag bestämde mig för att ta en fotopromenad. Den blev väldigt lyckad, fick många bra bilder. Nu är det bara all redigering kvar, och att sålla bort bilder (som är så fruktansvärt jobbigt då vårt visningsprogram är värdelöst).

Kan för övrigt meddela att jag idag fått en mycket positiv respons på bloggen! Igår slogs dåvarande besöksrekord (rekordet då var 36, steg till 56) - som idag slogs igen av imponerande 82 unika besökare! Dessutom så har jag just nu flest röster i Veckans Blogg vilket jag starkt tror kommer slås imorgon, då konkurrensen är grym. Men det spelar ingen roll, ni som röstat har varit helt awesome, och det är så jäkla kul! Tävlingen avslutas imorgon, vi kör en slutspurt då eller vad säger ni?

Nu ska jag gå och lägga mig. Vi har kompensationsledigt imorgon, och det är helt awesome. Jag ska ägna dagen åt skolarbete, totally.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Höstbilder

Jag tog en fotopromenad på en och en halv timme förut. Här följer ett urval av bilder, jag skippar de typiska höstbilderna på knallgula löv, jag har sett lite för mycket sådana!

Och glöm inte bort att rösta på mig i Veckans Blogg!För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Röstningen!Röstningen för Veckans Blogg börjar lida mot sitt slut. Eftersom jag endast har 8 prenumeranter och de flesta av mina konkurrenter har mellan välförtjänta 80-200, skulle det vara grymt kul att komma i alla fall på topp tre och visa att småbloggar också kan!

Jag hade blivit jätteglad om du la en röst på mig, länk finnes här!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Almost EasyBilden summerar min fredag. Säng, mat och film. Det är i alla fall skönt att må bättre!

Nu har Manfred återigen åkt tillbaka till skolan, kvar står jag med ett stökigt rum. Jag tänkte därför ta tag i det och städa riktigt ordentligt, samt vädra ur en gång för alla. Det är lustigt hur man kan vantrivas så mycket bara för att det är oordning runt om.

Dagen ska i alla fall fortskrida med andra nödvändigheter, så som skolarbete och lite frisk luft. Angående bloggens header så får den vänta tills vidare, jag saknar en bild som jag tänkte skulle platsa. Vi får se. Jag ska i alla fall redigera bilder samt recensera Hide and Seek som jag såg igår. Men först, lite för hög musik och städa!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

DualityDenna dag har ägnats åt Öppet Hus på skolan samt att jag har varit ute och tagit några höstbilder. Text och bilder som sammanfattar allting lite mer i detalj kommer att dyka upp i sinom tid, jag har ungefär 350 bilder att titta igenom. Dessutom så funderar jag på att göra en ny header. Så.. stay tuned!

Och om ni inte redan gjort det så får ni väldigt gärna gå in och rösta på mig i Veckans Blogg hos Lilija - här!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Rösta på mig i veckans blogg!Jag såg det här i morse, blev helt galet glad! Så om ni känner er lite extra generösa med er tid, så gå gärna in och rösta på mig hos Lilija - här!

Just nu har jag jättebråttom, jag ska åka in till skolans Öppet Hus om en kvart (!) och här sitter jag invirad i en handduk med blött hår (hej syftningsfel? Ni fattar). Så kan det gå!

Skriver mera sedan.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

What about me?Helt okej dag. Jag fick VG+ på samhällskunskapsförhöret. Det var det bästa betyget man kunde få och jag var en av få som nått upp. Det gillar jag. Fick alla rätt på läxförhöret i kemi. Fick klart projektplanen, trodde aldrig det skulle gå. Men det blev bra. Tänk om jag inte hade varit så förbannat lat, då kanske det hade blivit något vettigt av mig i slutändan.

När jag kom hem åt jag lite fil-allbran-äppelmos och pluggade kemi. Städade rummet och tog moppen till stallet. Lekaco var på bra humör idag. Han fick fyra äpplen av mig, för att jag tycker om honom så mycket, för att jag tänker på honom hela tiden och för att han helt enkelt är så himla bra. Borstade, gosade och gjorde rätt för mig i största allmänhet. Var tvungen att lämna honom efter bara en timme. När jag kom hem var jag stelfrusen, och till middag var det potatis- och purjolöksoppa. Hur awesome kombination?

Tog en lång dusch. Borde ha pluggat hela kvällen, men jag orkade inte. Nu ska jag gå och lägga mig, läsa lite ur Liftarens Guide till Galaxen och hoppas att den här konstanta tröttheten försvinner snart. Jag har sovit jätteordentligt de senaste dagarna, ändå är jag tröttare än någonsin. Inte konstigt, jag börjar bli förkyld. Jag känner det i hals, huvud och övriga lemmar.

Imorgon stundar planering inför Öppet Hus på lördag. Efter skolan ska jag åka till Linköping, då jag och Manfred förhoppningsvis ska gå på teater (Tisdagarna med Morrie). Manfred hade tydligen pratat med någon högt uppsatt person som kunde ge oss fribiljetter i utbyte mot att någon av oss hjälpte till med diverse scenarbete? Fett värt egentligen, men jag har inte tid. Imorgon måste jag verkligen plugga. MÅSTE.

Jag vill även passa på att ägna både Cessan och Lotta en tanke. Hoppas ni båda har förmågan att finna ett ljus i höstmörkret.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Nyaste Ica-reklamen!

Jag tycker den här är så sjukt bra, för att de liksom gör narr av buskishumor. "Äntligen en rolig Ica-reklam!", haha. Störtskön!


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

StressPå bild ses mina nya vinterskor. Jag är kär i dem!

Idag hade jag sovmorgon till 09.40. Jag gick och la mig runt elva igår, så jag vaknade av mig själv runt 7 i morse. Låg och halvsov till klockan 8, vaknade av att Sofie knackade på och sa att hon skulle köra mig hela vägen in till skolan, fast att vi då skulle åka tjugo över nio istället för halv nio. Solen sken rakt in i rummet och fåglarna kvittrade, jag åt frukost (stoppa pressarna!), fick städat rummet och lyssnade på pianocovers av FFIX-låtar. Fin morgon!

Skolan var helt okej. Fast jag är smått stressad, jag har en hel del att göra den här veckan. Efter skolan åkte jag för en gångs skull inte till stallet, för att jag helt enkelt inte hade lust. Eller jo, lust hade jag, men jag kände att det kunde vara bra att vara hemma en kväll i alla fall. Jag menar, jag var där igår, ska dit imorgon, på torsdag ska jag ev. på teater på kvällen och på fredag ska jag dit. Ridlektionen igår var förresten spännande. Jag fick Lekaco igen (lycka!) och vi övade framdelsvändningar. Det tyckte han inte om, så han ställde sig på bakbenen istället. Ja, den pojken ger mig sannerligen spänning i livet.

Jag tänkte gå en liten fotopromenad förut (jag behöver bland annat nya bilder till headern). Jag blev jättearg på mig själv när jag insåg att jag missat solnedgången, men gick ut en stund ändå. Trofasen att batteriet tog slut. Så jag har lovat mig själv att gå en sväng imorgon, innan jag beger mig till stallet. Fejnt!

Snart stundar middag. Pizza ska det bli, har jag hört. På en onsdag? Det stundar tydligen fotboll, och då går det inte an att laga mat helt enkelt. Men vad gör man?

Nu ska jag plugga kemi. Och en massa annat.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Buried (film)Buried (2010)

I tron om att jag skulle få se ännu en halvtaskig skräckfilm strosade jag gladeligen in i en så gott som fullsatt biosalong. Redan i början förstod man att det här är en film av ett helt eget slag. Även om jag tycker att "gastkramande och vansinnigt spännande" är att höja filmen till skyarna lite väl, så måste jag medge att den berörde väldigt mycket. Jag tycker att den var lite för lam för att vara en ren thriller (men jag vet att min respektive inte håller med), jag tycker mer att det var en dramafilm. Den har en sensmoral, och är fruktansvärt samhällskritisk. Den är sorglig också. Jag rekommenderar den här filmen för i princip alla, den är sevärd och något utöver det vanliga.


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Trevlig helg


Det har varit en fin helg. På lördagen gick vi upp tidigt för att åka in till skolan. Där samlades vi ur musikpaketet (tja, hälften av oss i alla fall) för att åka in till Motala, där vi skulle spela på en gymnasiemässa. Det gick rätt bra, det var ju ingen stor grej egentligen. Men helt klart en bra uppvärmning inför Öppet Hus nästa vecka. När vi kom hem var vi så fasligt trötta så vi gick och la oss, mitt på blanka dagen! Har jag i princip aldrig gjort förut. Vi sov i två timmar ungefär (alldeles för länge egentligen, men är man trött så är man). Vi hade planerat att åka in till Linköping för att jag skulle bjuda Manfred på middag på Gula Huset. Rent spontant gjorde vi ändringar i planerna och bestämde oss för att köpa mackor på Subway och gå på bio istället. Så vi stressade in till Linköping i hopp om att det skulle finnas biljetter kvar, och att vi skulle hinna till bion. Vi fick tag på två av de 8 sista biljetterna och hann in i salongen med 2 minuters marginal. Awesome. Recension på filmen kommer senare.

När vi kom hem kraschade vi i säng med en gång och sov läääänge. Idag åkte Manfred hem och jag har inte gjort någonting. Alls. Men det gör inget. Som kompensation för spelningen i Motala så har vi sovmorgon imorgon, och den ska jag ta vara på!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Ryktborstar och såntInatt hade jag en skitskum dröm (eller mardröm, rättare sagt). Jag orkar inte förklara vad som hände och varför, men det som var mest obehagligt var att jag drömde att jag i panik skulle ta livet av mig, så jag skar upp handlederna. Jag vaknade upp av stressen, och mina handleder gjorde jätteont! Hur fasen kommer det sig? Hatar sådant där.

Jag åkte in till Linköping för att köpa nya vinterskor (tack farmin!) och fick dessutom två hundringar över. Så jag tog en tur till Hööks och införskaffade en ryktlåda med lite borstar åt min fina Lekaco. Efter Linköping cyklade jag hem från Mantorp (döda mig), åt lunch och tog sedan mopeden till stallet. Jag träffade stallchefen och pratade lite. Så nu är jag endast en målsmans underskrift från att bli stallvärd på måndagar. Underbart. Däremot så måste jag fixa en låda att ha mina grejer i. Vart fasen får man tag på sådana? Stora trälådor med lock och lås.. Var hittar folk sådant?

Sedan jag kom hem har jag inte gjort så fasligt mycket mer än ätit några kiwi, duschat och pluggat inför en muntlig redovisning imorgon. Gud bevare mig, jag har glömt dokumentet i på datorn i skolan så det här ska bli intressant. Ehe.

Jag känner mig lite stressad. Imorgon var det tänkt att jag och Manfred skulle käka på Gula Huset. Jag har sett fram emot det jättelänge, men nu börjar det mest kännas jobbigt. Jag kommer få stressa så mycket imorgon (slutar skolan 4, ska till Lekaco, cykla hem, dammsuga huset, städa rummet, duscha, ta mig in till Mantorp för att ta tåget till Linköping, hinner man det så det inte blir för sent?), det lockar inte riktigt. Jag får prata med honom och höra om vi kan ta det på lördag istället.

Nu ska jag återgå till mitt skolarbete.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Lekaco - Master of the Pannborste!Efter en bra skoldag köpte jag kaffe och bulle att glufsa i mig på väg till skötarmötet, sådant sätter guldkant på vardagen. På skötarmötet fick jag bestämt att från och med idag vara skötare på Lekaco, på måndagar, onsdagar och fredagar. Stackars lilla hjärtat, han hade ingen annan skötare sedan tidigare (de andra hästarna har i princip två skötare var). Det skär lite i hjärtat, varför är det ingen som tycker om honom?

Nu är i alla fall jag hos honom, och han är hos mig. Jag behöver honom (bara gudarna vet vad jag skulle gjort på dagarna om jag inte börjat med hästar igen) och jag hoppas att han behöver mig. Hade det inte varit för att jag måste köpa nya vinterskor så hade jag helt klart skrapat ihop lite pengar och köpt lite borstar och sådant. Jag får se hur det blir.

Imorgon har vi studiedag. På eftermiddagen ska jag träffa stallchefen och diskutera det där med att vara stallvärd. Och så ska jag klappa på Lekaco, såklart. Utöver det ska jag plugga som en dåre (på riktigt, den här gången). På fredag stundar ett restaurangbesök med Manfred och sedan är det äntligen helg.

Livet känns bra nu.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Meningen med livet


Ett halsband jag köpte igår. Korset är kanske 4 cm högt, så det är ganska stort. Underbart fint är det!

Det var längesedan jag skrev sist. Jag kan inte annat säga än att jag har börjat göra något av mitt liv, därför gör jag numera andra saker istället för att sitta vid datorn. Känns bra.

Stallet tar upp mycket av min tid, och det gläder mig. Jag cyklar flitigt fram och tillbaka för att få pyssla lite med fina Lekaco. Det är så praktiskt att han går så få lektioner, han har alltid stått i spiltan orörd, när jag kommit dit. Då får jag en massa tid att borsta på honom, utan att stressa. 

Igår hoppade vi på lektionen. Manfred var med (tusen tack, mitt hjärta!) för att dels träffa Lekaco men också för att se mig in action, så att säga. När jag kom dit var jag uppskriven på Sture (FYI: han är en tinkerhäst, med favoritgångarten skritt) och då rann glädjen ur mig lite. Men efter många om och men (och en massa pepp från Manfred) frågade jag jätteförsynt, min ridlärare om jag kunde få en annan häst. "Absolut, du kan ju t.ex. ta din vän Lekaco" svarade hon då. Lektionen räddad! Dessutom gick lektionen väldigt bra.

Annars händer det inte så mycket annat i mitt liv. I helgen var jag i Rimforsa på Manfreds skola, för att Vacant skulle spela in några låtar. Kaffet, godiset och sällskapet var lite overkill för min del, men lyckligtvis är det inte lång tid kvar tills det är helg igen. Jag har temadag imorgon, studiedag på torsdag och endast 3 lektioner på fredag. Fejnt.

För övrigt är min studentmössa beställd, och det känns lite hoppfullt men läskigt. Det börjar närma sig nu, utan tvekan! Dessutom så signade jag upp mig som klassrepresentant för årsboken, dvs. jag bestämmer vad som ska finnas med på våra sidor. Det ska bli riktigt kul faktiskt.

Jag har så mycket att berätta, men lite ont om tid. Nu ska jag sortera lite bilder, svara på ett mejl och prata med Manfred en sväng innan jag går och lägger mig. Jag gick upp halv sex imorse, efter ungefär 6 timmars sömn. Jag har varit så sjukt trött hela dagen, så sängen riktigt skriker efter mig (eller jag skriker efter den, inombords).

Imorgon efter DDD-dagen ska jag plugga en massa, sedan på skötarmöte på ridskolan för att bli skötare på Lekaco. Jag funderar på att ta med mig kameran. Vi får se.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.