hold back the river

Som jag avslöjade igår så har jag fått ett nytt schema. Jag var nöjd med det jag hade innan årsskiftet, sedan fick vi ett som såg helt annorlunda ut; väldigt plottrigt, rörigt, många dagar med korta pass, rullande på fyra veckor och ingen kontinuitet överhuvudtaget. Plus att jag var tvungen att byta helg. Igen. Martin och jag som i ett halvår försökt byta helg så vi jobbade och var lediga på samma helger fick byta en gång till. Men jag har försökt vara positiv sedan januari.

Så fick en ny chef som kom in och rörde om i grytan. Jag förklarade min situation för honom, att jag jobbar på Nordic Wellness och dessutom fått jobb som PT där, och därför önskade mer kontinuitet i schemat för att kunna finnas tillgänglig på Nordic Wellness också. Han bemötte mig med full förståelse och lovade ett nytt schema. Jag som mest var tacksam över att han lyssnade hade inga höga förväntningar alls, men igår när jag kom till jobbet ville butiksansvarig prata med mig och berätta om lite nya rutiner och händelser som vi har framför oss. Bland annat ett helt nytt schema för hela gänget.

Två veckors rullians.
Bytt helg.
Alltid ledig onsdagar.
Jobbar samma tid alla andra dagar; slutar alltid 16 på måndagar, börjar alltid 12 på tisdagar, börjar alltid 13.30 på torsdagar och jobbar heldag varannan fredag.

Jag blev så glad. Så. Jävla. Glad. Det kändes som en stor sten bara föll från bröstet. Som att kunna ta djupa andetag för första gången på fem månader. Äntligen kommer jag kunna hålla mina pass fasta tider i veckan och jag kommer kunna lägga ALLT PT-relaterat jobb på en fast tid, samma varje vecka. Förhoppningsvis går de med på att skicka mig på Bodybalance-utbildning nu också när jag har tid och möjlighet för den klassen med. Jag tror dock att de kan komma att vilja avvakta eftersom jag haft såpass mycket att göra det senaste.. Och det skulle jag förstå. Men det hade varit så roligt, och välbehövligt. Jag är sugen på CXWORKS också men jag vill inte hålla mer upptempo-pass innan jag känner att energin är tillbaka. Bodybalance däremot skulle göra mig gott. Jag blir alltid som gråtfärdig efteråt för att jag känner mig så lättad, lugn och harmonisk.

I onsdags jobbade jag förmiddagspass på Västra. I mina nya brallor. Sååå sköna! Men Freddys som inte är denim borde jag ha i M och inte L i storleken. Men med mina eventuella gainz så hoppas jag att jag växer i dem!Åkte in till gymmet efter jobbet och körde en timmes ben ute i gymmet. Följt av en timmes bodycombat följt av en timmes bodypump. Mina deltagare tog mig med storm..! På låt nummer två i pumpen lastade ALLA på som fasen, och körde sååå hårt hela låten rakt igenom! Ingen kompensation med rörelseomfång eller tempo eller antal repetitioner. De var så fantastiskt duktiga så jag fann inte ord. Sånt gör livet så fruktansvärt roligt.. Tänk alla som ramlat in på mina pass som förskräckta nybörjare, och nu kör de på hårt som fan och vågar utmana sig själva. Nästan alla hade tyngre än jag. Ja jag var helt mållös. Gav dem en spontan applåd efter låt två och de bara jaaaaa Ida kör nu, haha!

På vägen hem stannade jag längs en åker och gick ut för att lyssna på fåglarna och beundra den otroligt vackra solnedgången. Andades frisk luft och bara omfamnade stunden.På torsdagen var jag ledig från BP men hade PT-klient halv åtta på morgonen. Efter vår timme körde hon en halvtimmes core med mig. Woooow vad jag är svag i min magmuskulatur! Jag borde verkligen träna mage och rygg oftare än jag gör.. men det är ju så tråkigt.. Jag sa till min klient att Vet du vad, här kan jag utvecklas!

Spenderade halva dagen på gymmet genom att köra ett pass GRIT Plyo med Sanja och en tapper deltagare, åt sedan lunch med Sanja och vår regionschef som var på besök och åkte sedan hem för att städa inför helgens finbesök. Martins kompis Martin är här nu nämligen. Tog det lugnt och njöt av att inte göra någonting alls innan jag åkte in till gymmet för att köra pass med Lions, hockeylaget. Vi körde GRIT Strength och en halvtimmes core (IGEN!!) och det var sååå kul! Vilka krigare, jag älskar dem, haha!

Inget eget gympass den dagen men jag räknar det som veckans andra benpass.

Igår jobbade jag och efter jobbet mötte jag upp Martin x 2 på Park och åt hamburgare. På kvällen hängde vi lite, jag drack ett glas te och drog igenom Bodybalance 63 förutom styrkedelen och somnade sedan. Tog sovmorgon med mina älskade pissekatter och efter att ha kört heldag, en ganska upptagen sådan, ska jag nu äta upp min kvarg och åka in till gymmet för ett pass axlar.Tänk vad ni gör mycket för mig, mina älsklingar. ♥

Även om jag har haft mycket att göra idag har det känt bra. Både Martin och Martin var här en sväng, min familj droppade in för att säga hej och jag fick snott en kram av alla, och istället för att lyssna på vår sedvanliga metal så har jag spelat Bodybalancemusik hela dagen. Det kanske inte lugnar så mycket i folksorlet men det gör en inte mer hispig i alla fall.Nu; gymmet en snabbis.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

new ocean


Idag har jag fått mycket glada besked från jobbet. Ett nytt schema. Var så glad att jag fick hålla tillbaka tårarna.
 
Har de senaste dagarna känt en inre oro så stark att jag nästan bröt ut i en panikångestattack igen. För första gången på väldigt länge. Man känner hur hjärtat plötsligt skenar iväg på bara några sekunder och det liksom svartnar för ögonen och man kan inte andas. Man tappar kontrollen. Jag måste liksom lugna mig själv vid minsta lilla tecken på att hjärtat börjar rusa. "Det är okej, du vet vad som händer, det är inget farligt, det går över, fokusera, ta det lugnt, det blir bättre snart." Det dyker ofta upp när jag ska sova har jag märkt, och då är det svårt att avleda uppmärksamheten på något annat eftersom man inte är så aktiv. Det flashar förbi hemska bilder innanför ögonlocken och det går liksom inte att titta bort. Häromdagen la jag mig tidigt för jag kände mig bara så orolig. Det tog lång tid för mig att somna och jag vaknade 1,5 timme senare och bara var tvungen att gå upp. Halsade dricka och la mig igen, alldeles superstressad och ville bara att klockan skulle bli sju så jag kunde gå upp. Min räddning då var Sterling. Som följde med mig överallt och sedan la sig på min arm med huvudet på mitt bröst och spann. Jag blev så oerhört lugn och kunde somna om.
 
Jag vet inte var det här kommer ifrån, nu av alla gånger, men jag ska inte dölja det eller skämmas för det. Det är så här det är, så jag mår. Men jag känner mig ändå trygg. En dålig stund är inte en dålig dag eller ett dåligt liv. Jag mår så mycket bättre nu bara jämfört med för en månad sedan och det känns som att det här bara är en försenad reaktion av att jag faktiskt känner att jag accepterat det och kan släppa ut det. Som att ta semester och bli sjuk för första gången på länge.
 
Så kvällen till ära avslutade jag med en timmes bodybalance och det var så skönt. Både stretch och guidad meditation. Styrkedelen hoppade jag faktiskt över för att ge kroppen lite vila idag. 
 
Tack för att ni läser. ❤️
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

my own life

Min älskade Martin kom upp till jobbet en sväng idag och vi fick möjlighet att luncha tillsammans. Tog även en liten shoppingtur efteråt. Lönen ramlade in igår och i samma veva gick 13 000 ut. Det är inte roligt alltså, men som tur var jobbade jag mycket i mars och jag tror äntligen att jag kommit ikapp rent ekonomiskt. Det var inte alls jobbigt att signera betalningar för tretton tusen. Tvärtom kändes det skönt att göra sig av med en börda som legat där och gnagt i tre veckor.

Så äntligen fick jag köpt lite prylar (bland annat ProIBS för magen och avmaskning till katterna) men även lite annat som jag kände att jag kunde unna mig. En bodymist från Rituals, två fina glas som jag sett på Backlunds tusen gånger och varje gång sagt att de är fina och jag vill ta med dem hem (hittade dem av en slump på Apoteket av alla ställen), hårfärg i massor, lösnaglar (äntligen), rödbetspulver, multivitaminer och magnesiumtabletter samt ett par Freddypäntz som Alexandra ville bli av med. Köpte dem för 400 kronor och då är de språjlans nya!

Måste även köpa smink. DET svider i plånkan må ni tro. Som tur är använder jag inte så mycket, men jag använder ganska dyra märken ska medges... Som i gentjänst räcker i tre månader. Förra gången var jag tvungen att prova något nytt för att mina prylar inte fanns i butik. Hatade det. Ska aldrig prova något nytt igen. ;D

Mantra för denna månad:

Beställ inget från Reebok beställ inget från Reebok beställ inget från Reebok beställ inget från Reebok osv. 

Däremot skulle jag nog vilja köpa lite vanliga kläder inför Santorini för jag har tamejsjutton ingenting passande alls. Men jag avvaktar med budget för det. Hade först tänkt träna innan jobbet imorgon men nä. Om jag nu mot förmodan känner ett behov av att lägga in ett benpass innan combat OCH pump så hinner jag ta det innan. Det blir en tur till stan istället för två och jag får sova ut. Fantastiskt bra.

Kollade på Game of Thrones idag, det gick ju igång igår. Fan vilket antiklimax. Otroligt intetsägande avsnitt. Men som tur är vet vi ju liksom med oss att tempot kommer skruvas upp snart och lämna oss med fågelholkseffekten. Gapande munnar. Helsike vilken bra serie det är.

Nu har Sterling och Jon Snow intagit position i min säng så nu ska vi sova. ❤️
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

back & forth
Åh uppdateringen är här! Lite över en vecka sedan senaste långa inlägget.. här kommer ett till! Brace yourselves for some gym and cat pics!

Från förra veckans bröstpass med Bowiesbuns. Det är så sällan jag/vi orkar/kan umgås så vi får träna ihop när vi kan helt enkelt.Och för en vecka sedan var det premiär för vårt nyaste tillskott på gruppträningsschemat, nämligen GRIT Plyo som lunchklass. Det var bara Sanja och jag men det var bra för då fick hon övat. GUUUUUUD SOM JAG SAKNAR ATT INSTRUERA! Jag gör det aldrig nu för tiden ju.

Anyway så filmade vi hela spektaklet och det var verkligen ett av det jobbigaste jag gjort. Inte filmandet alltså, men passet.

Working out with your best friend like:Sedan åkte linnena av..Onsdag var en inte-så-väldigt-ledig-dag eftersom jag först tog sovmorgon men sedan följde med Sanja till Tanum för att hämta sjuka mängder gruppträningsvikter till vår klubb.

På kvällen snyggade jag och Martin till oss för en kväll på Göstases eftersom farmins band spelade! Vi fick första parkett tillsammans med Rosa och Anders (föräldrar till min goda vän Mary) och åt kanongod sparrissoppa med krispig bacon! Ååååh så mysigt det var, hade inte kunnat vara bättre! ♥Chips på kvällen gav gött rump-pump dagen efter!Martin skickade den här bilden på Lana.. vad har du gjort mot katten? Varför är hon så arg?Till skillnad från den här killen som jag fick en smickrande bild på.. Ser ut som Dobby.Snuffs is not angry, just disappointed in you.På fredagen körde jag ett grymt benpass med Åsa som äntligen vågat sig ut i gymjungeln och briljerade med vansinniga vikter! Sååå roligt! Resten av dagen spenderade jag på gymmet för att fixa i ordning mitt PT-rum med de resurser jag har än så länge följt av ett pass GRIT Strength. Adis var guld och hjälpte mig med handyman-jobb som att sätta upp tavlor och sånt.Så här ser det ut än så länge!Även om hela fredagen spenderades på gymmet så hade jag långhelg. SÅ SKÖNT! Jag fick till ett ryggpass som jag inte vet än om det var bra eller dåligt. Jag körde länge, intensivt och med många olika övningar men jag fick inte kontakt alls. Jag har typ aldrig haft ett bra ryggpass ever. Ändå har mina lats växt något otroligt precis som mina axlar men jag får aldrig träningsvärk i varken rygg eller axlar. Knepigt.Jagar timglasformen! Bred rygg, liten midja och breda höfter.Lördagens lunch. Fantastisk.Tog mig en filt och gick ut i det soliga men ändå lite kyliga aprilvädret. Somnade till och med en stund.Och när det blev läggdags..

Söndag och fortsatt ledighet förutom ett pass bodycombat på kvällen. Började dagen med ett pass axlar bara för jag var så jäääkla sugen!

Tog det sedan galet lugnt hemma tills det var dags att åka in igen. Doftljus, filt, TWD, te och proteinglass.Här är boken jag börjat läsa. För ah, jag beställde tre böcker från Bokus för ett tag sedan, ska visa dem vid tillfälle.

Hade högläsning för snuffsmaestro för han kände sig ur balans sa han. Stressad och utbränd.Det är väldigt givande att lära sig fysiologin bakom, varför man reagerar som man gör. Till exempel så har man upptäckt att alla stressrelaterade sjukdomar har en gemensam nämnare i form av för lite djupsömn. Man presterar istället för att sova. Jag relaterar till mycket kan jag säga.Så med det i beaktande körde jag en timmes bodybalance hemma igår. Det var en fantastisk stund, gudars vilket underbart koncept! Hoppas de vill skicka mig på grundutbildningen i det snart..!Idag firar jag och bästsis officiellt två år som vänner. Haha! Love you. ♥Och dagen till ära var jag först på ett oerhört smärtsamt besök hos kiropraktorn. Men knät mår ju betydligt bättre nu! Nu gäller det att underhålla det på egen hand så det inte blir sämre. Men ju mer smärtsam behandling desto mer effektivt, så är det bara.

Körde sedan en timmes bröst som var så där halvtillfredsställande då mina axlar kändes sega och lite griniga i typ alla övningar men som tur var stundade en halvtimmes GRIT Plyo efteråt med JÄRNGÄNGET! Fy så hemskt men roligt, det var! Fick sedan panikbila till jobbet.Ah just det, fick denna på mejlen igår. Äntligen, haha. Den ska upp på väggen inne i mitt PT-rum! (Det är mitt diplom för GFMi-utbildningen, om det inte tydligt framgår..)Avslutar med dessa fantastiska visdomsord. Det spelar ingen roll hur långsamt du rör dig, bara du rör dig. Allt handlar om att vara ihärdig och aldrig ge upp trots motgångar och dippar. Själv känner jag energin sakta men säkert komma tillbaka och framför allt träningsglädjen är här igen för första gången på länge. Även om jag känner at jag tappat muskelmassa och lagt på mig lite mer fett så accepterar jag mig för den jag är nu och fortsätter min resa mot ett förbättrat jag. Formen ska tillbaka, minsann, men allt har sin tid. Det är inte motiverande att fortsätta kämpa alla gånger men alternativet är ju att låta bli och det blir ju inte bättre av det heller. ♥

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

rememberJag har inte uppdaterat särskilt omfattande eftersom jag försöker leva lite mer i nuet. Jag brukar blogga på mina raster men nu har jag varit ledig och har numera med mig en bok överallt som gärna plockas fram på lediga stunder.

Fick till och med genomfört ett helt pass bodybalance hemma ikväll (via Les Mills On Demand). Stängde in mig i mitt mörka rum med massa tända ljus och rullade ut yogamattan. 45 minuters lågintensivt arbete med mycket stretch och rörlighet följt av 10 minuters guidad meditation. Ville gråta efteråt, det kändes så jävla skönt. Att ta hand om sig själv lite grann.

Så därför avvaktar jag lite mer med uppdateringen. Den kommer när den kommer. Varje dag är en strid mot tröttheten men jag känner mig trygg i att jag är på rätt spår. ❤️
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

let's rollIdag fick jag ett fantastiskt värdefullt råd av min kiropraktor. Jag är väldigt stel i mitt iliotibialband på mitt vänsterben vilket (antagligen) resulterat i att jag dragits med en del knäproblematik. Idag uppmanade hon mig att använda min foamroller fem gånger efter varje träningspass. Rulla upp och ner längs benet, fem gånger. Jag tyckte det lät väldigt lite och ifrågasatte antalet, jag sa att jag trodde man skulle rulla i typ en kvart. Räcker det med bara fem gånger?!

Då höjde hon ena ögonbrynet, tittade på mig och frågade "hur ofta använder du den i en kvart?".. Aldrig. Det är så tråkigt och gör åt helvete för ont. Då sa hon, "varför inte sätta ribban lågt så det blir av istället?"

Det mår vara simpelt men det är så sant, ur många aspekter i livet. Vill du börja träna på daglig basis eller äta hälsosamt? Sikta inte för högt, ställ inga orimliga krav som kräver en radikal förändring av din vardag. Det kommer sluta med att det är för svårt och att du ger upp. Börja inte om varje måndag. Sätt små delmål istället. 😊❤️
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

through the fireHäjhåpp cyberspace!
 
Det har inte funnits så där jättemycket varken tid eller lust att bloggeliblogga eftersom jag (håll i dig) spenderat kvällarna med min Bowies. Även om "spendera kvällar med" nu innefattar att han lirar TV-spel och jag ligger under ett täcke bredvid med mobilen i handen till och från, bjuder på dryck och tilltugg ("Vill du ha te? Är du säker? Inget te? Helt säker? Jag vill ha te. Jag älskar te. Vill du ha te? Var fan är chokladen?") somnar lite, dreglar på hans axel lite osv, så har det i alla fall inneburit att vi kunnat prata och vara varandra nära lite till och från så där. 

Med en snuffsilicious som inte låter något gos gå obemärkt förbi!

Men en kopp te i soffan har blivit lite utav en rutin numera. Och gärna något gött till, steviasötad, mörk choklad med eller utan mandelmassa från Nellie Dellies är en solklar favorit.Jag var i alla fall ledig onsdag och torsdag. Med endast lite PT-timmar och gruppträningspass på agendan. Så klart rusade dagarna förbi snabbare än snabbast men med lagom sömn den här gången och utan huvudvärk.En hel del träning dock.

Kände huvudvärken på väg men satte i mig en sådan här bad boy och kom igång med dagen istället för att inta soffläge. Då fick jag kontroll över situationen igen.
Den här lilla tjockisen briljerar med sina matvanor. Han må ha blivit rund men jag förstår inte varför. Han plockar upp EN bit torrfoder och jagar den runt i hela huset innan han tillslut plockar upp den med tassen och stoppar i munnen. Han måste ju förbränna så mycket på detta eviga jagande.
 
Apropå det så känner jag mig i ganska bra form nu igen. Tanken slog mig igår att det känns som ett rimligt mål att försöka komma i form inför solsemestern nu (!) som bara är en och en halv månad bort ungefär. Med i form menar jag inte synliga magrutor men i alla fall inte lika uppblåst och vätskefylld. Jag kan nog om jag vill, men det är ju fruktansvärt gott med pizza.. Bara jag känner mig bekväm är det väl struntsamma, vilket jag som regel gör. Måste köpa lite kläder innan vi drar bara, för jag har verkligen bara träningskläder och jeans. Blir jag inte liiiite brun i sommar erkänner jag mig hopplöst förlorad vad gäller den där fräscha gyllenbruna hudfärgen. Vilket innebär att jag måste försöka få till mina morgonpass på gymmet. Men det är så svårt med dessa två som sovsällskap.. titta på dem..I onsdags hade jag både combat och pump och fy fasiken så jobbigt det var. Trodde jag bara skulle falla ihop och kola vippen sista passet, det tog aldrig slut verkligen!Kom hem till detta..På torsdagen åkte jag in till gymmet tidigt för en PT-timme. Följt av ett eget pass ben och rumpa. Gudars som jag tappat muskler på benen känns det som, både rumpa och framsida lår har tappat så pass mycket muskler att jag borde anordna en begravning eller en minnesstund i alla fall. Men det bästa med muskelmassa är ju att den går att få tillbaka. Så tålamod, Ida. Tålamod. Min starka sida. Yay.
Och Sterling ville vara med..Jonnyboi jagade katten i lådan. ♥Vilket var Sterling..Sedan slog det slint.. Som jag skrattat åt den här bilden. Nog för att jag dänger ut många spännisbilder men jag kan bjuda på mig själv med! (Om jag får spänna mig, ehm.)Varannan torsdag tränar jag Lions. Nu fick jag ett mejl dagen innan att A-laget inte kunde komma men de skickade ett yngre gäng istället. Jag ska erkänna att jag inte var supertaggad.. Några av dessa grabbar har jag träffat och haft på min praktik på Strömstierna (åttondeklassarna), några var äldre och några yngre, men träningen jag planerat var ju till för de äldre killarna. Hur fan skulle detta gå? GRIT Strength med ett ganska ungt gäng? Men vi gjorde det bästa av det. De var så sjukt många fler än jag trott också så stängerna räckte inte till.. jag fick en snilleblixt att gå ut i gymmet och hämta de små stängerna där och det räckte PRECIS. Fast jag fick köra med 20 kilo och någon annan stackare fick ta 17,5.
 
Tillskillnad från när jag hade praktiken på skolan så var de superduktiga och lyssnade på mig utan att jag behövde be om deras uppmärksamhet. Det var såå mycket bättre ordning, trots att de inte hade någon tränare med sig eller så. Istället för frivändningar la vi in axelpress och de körde på så sjukt jäkla bra! Vissa var mer bekväma än andra så klart men vissa utav dem körde på lika hårt som jag. Vi avslutade med 25 minuters core och när jag sa "det här var sista låten" så protesterade de och ville ha EN TILL! Wow, vilket kvitto det var på att de hade roligt! Då hade de ändå kört stenhårt i en timme, jag var sååå imponerad! Vilket gäng! Jag själv var helt död och jag är ändå van vid den här stortens träning..Min största stöttepelare ♥

Hade go pump i benen sedan..Och fick DETTA av chefen dagen efter. *änglakör*Fast hon menar nog saliga! Haha. :* Slutprodukten av detta lilla pass var att de ville köpa fler timmar. Jag suger åt mig all cred här alltså, riktigt roligt att de gillade det också!

Fick den här på fredagen! Eftersom Lana är en hittekatt vet vi ju inte ens hur gammal hon är exakt men veterinären trodde sju år. Så vi satte ett random datum när vi köpte försäkring åt henne som vi ska se som officiell födelsedag framöver.Detta firades med mjukmat i MASSOR!Sterling var nöjd.Hur kan han vara så kattungelik när han är ett halvår? Hoppas han inte blir mycket större än så här!I lördags på jobbet packade jag fram lite grejer som stått på lagret. Hittade en ny produkt vi fått in! Eller ja, produkten i sig har vi haft men nu i större påse! Jag älskar dessa chips, de smakar fantastiskt gott! Jag reagerade dock att det stod "15 gram protein" på den stora påsen också, precis som på den lilla. Kollade innehållsförteckningen där det stod att påsen innehöll 4 portioner. FYRA? De förväntar sig alltså att man ska dela den med tre pers? Yeah, about that. Nåväl, det ska bli en fröjd att trycka en hel sån påse någon gång!Helgen var helt bananas och jag som jobbat inom snabbmatsbranschen kan inte påstå att en stressig dag i butik kan kallas stressig, i förhållande till inom restaurang. I butik så är liksom det värsta som kan hända att butiken inte är så snygg och kanske lite tom och man inte hinner plocka fram nya grejer. Då tar man det nästa dag. Inom restaurang ska ju allt helst hända NU och minuter är kritiska, du ska inte tro att något kan vänta en sekund ens. Men i lördags var jag faktiskt stressad på jobbet. Så oroligt mycket folk!

Därför var det skönt att - när helgen var slut - landa nere på gymmet och ösa ut den sista energin för veckan med mina stammisdeltagare på ett pass bodycombat. Det ÄR så roligt! Bodycombat är mitt favoritkoncept tror jag. Inget asbra pass slår ett asbra combatpass. Jag har sett över lite utbildningar till hösten och kommer nog (om det finns platser kvar när jag har ekonomin) gå en Bodycombat Instructor Advanced Module, en tredagarskurs där man får lära sig utveckla sitt instruerande i ett specifikt koncept helt enkelt. Skulle gärna vilja gå bodypump också men kommer inte ha råd med båda två så det får bli om ett år. Och grundutbildningen i bodybalance och CX WORX. Kanske bodyjam någon gång i framtiden om jag har tillräckligt mycket självdistans för att dansa helhjärtat. Det är en så stor skillnad på mig för några år sedan och mig nu. Nu VILL jag ha utbildningar och event att se fram emot hela tiden! Jag vill aldrig sluta utvecklas! Förr ville jag bara vara hemma och leva i min vardag och helst inte behöva åka iväg till okända platser eller spendera nätter hemifrån. Jag vågade inte. Nu suktar jag efter det!


 
Det finns många saker här i livet som jag aktivt jobbat med att förändra. Jag tror många ogillar saker med sig själva och situationer de befinner sig i och väljer att bara acceptera det. Förr var jag ganska blyg och otroligt bekväm med att göra det jag alltid gjort. Men jag trivdes inte med att känna så, så jag började tänka på vad jag skulle göra för att känna annorlunda och utmanar mig gång på gång, nästan hela tiden. Det är häftigt att se till sin egen utveckling och faktiskt känna att man gjort den resa man gjort för att man själv ville. JAG har tagit mig till dit jag är idag. Det har varit ett pågående projekt och det är min förtjänst. Jag har kontrollen över mitt mående. Det här är ett praktexempel på det. Förr mådde jag dåligt av tanken på att åka bort till ställen jag inte kände till (typ gästinstruera på andra klubbar, det är superjobbigt för mitt inre kontrollfreak). Nu vill jag ta varenda chans jag får för att jag kanske tycker det är lite läskigt men ändå vill för att jag tycker det är så fruktansvärt roligt. Det har absolut inte varit enkelt men det handlar om att inte rygga tillbaka bara för att det är obehagligt.Hittade för övrigt en blogg idag som jag kommer börja läsa. En häst/fotoblogg. Gav mig så sjukt mycket inspiration, nu bara måste jag börja fotografera igen!(!!)

Sist men inte minst tog vi oss äntligen tid att beställa flyg och hotell.

Den 28:e maj avsäger jag mig allt ansvar för allt vad jobb heter och drar till Santorini med min fästman. I två veckor. Jag grät glädjetårar när vi bokat kan jag lova. Min första solsemester på egen hand! Visst var vi i Spanien förra året men då lite under vingarna på Martins föräldrar. Men nu är vi helt själva. Lite läskigt så klart men jag kommer njuta av varenda jäkla sekund!
 
(Och tack Martin för att vi slapp tjafsa om vart vi skulle åka. Jag behövde bara föreslå det en gång och sedan var det spikat liksom. Äntligen ska jag få bocka av att besöka Santorini på min bucket-list!)

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

i am unlimitedSitter i soffan och äter choklad och dricker te. Har haft en bra dag med spånande av idéer. Jag fick en snilleblixt om hur man kan uppmärksamma folk på buskavel av katter och de negativa effekterna det har, så det är ett projekt jag ska påbörja nu. Fick även sms av Sanja som berättade att grabbarna igår var så himla nöjda att de ville köpa fler pass. Jag suger åt mig all cred jag kan för det alltså. Är nöjd med min insats.

I am unlimited.

Nu blir det jobbhelg på Bodypower. Tagga, imorgon bokar vi semester!

(Mer genomgående uppdatering är på G!)
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

keeps getting betterJag har precis smäckt i mig en lunchlåda ris och kycklinggryta efter många timmar på gymmet. Lite PT och ett eget pass med fokus rumpa och lite baksida lår. Planerar även att köra två/tre övningar till ikväll innan jag ska köra pass med hockeylaget.

Har lite grann att uppdatera om men jag tänkte faktiskt avskärma mig från mobilen nu en stund. Är ledig fram tills 20 så jag ska bara vara och njuta ihjäl mig. ❤️ Nu mår jag bra ska ni veta.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

today is my dayVarje dag är Dagen med stort D och skulle det inte vara din dag just idag så försök imorgon igen. Få saker är så giftigt som att redan när man vaknar upp på morgonen intala sig själv att en dålig dag väntar. Tänk tvärtom! En (livs)förändring vill man gärna tro att det krävs en måndag för men det kan ske nu. Idag. Eller kanske imorgon. You know. 
 
Jag har haft en ledig helg och den gick förbi lite väl fort. Men nästa vecka tar jag långhelg så ingen större skada skedd.

På lördagen vaknade jag och min förkylning var borta (tackar gudarna för att den bara höll i sig i typ fem dagar, jag är en lyckligt lottad kvinna) och jag hade tänkt träna innan min PT-klient men behövde sömnen istället. Hade PT och åkte sedan till Nordby för att dema några timmar åt Celsius på Bodypower Mellan!Vi måste ta kort på demoborden med oss själva i bild och är man ensam ambassadör så får det bli en selfie.Tiden gick vansinnigt fort och efteråt tog det ett tag men tillslut fick jag åkt hem och ätit mat för att sedan ladda om inför ett bröstpass i gymmet. Det gick så sjuuukt bra, kunde knappt lyfta armarna efteråt. Blev oerhört nöjd med mitt träningspass, åkte sedan hem för att städa lite och ägna kvällen åt fästmansgos framför Dark Souls 2 i soffan.

Tog några bilder på mig och Snuffsmaestro också!

Haha kolla den här bloopern.. han tittar in i kameran och tänker "So tired of your shit Ida". Älskade lilla pissekatt.Han är så tillgiven och ska mysa HELA TIDEN. Inte mig emot alltså. Men det kan vara lite knöligt för husse när han är mitt uppe i ett game.ALLTSÅ titta på honom! ♥_♥Jag öppnade ett paket jag fått från Gunilla. Sterling tuggade ju på en av mina favoritprydnader (Zidane Tribal-figur) för några veckor sedan och snälla Gunilla hjälpte mig hitta en ny och beställa hem. Katterna uppskattade sin nya tuggleksak oerhört.

Skämt åsido. Den här gången placerar jag min Zidane Tribal högt upp. Som Gunilla sa, sakerna som försvann när han tuggat på den kommer bergis komma fram nu när jag skaffat en ny, haha.

På söndag hade jag inte planerat så mycket och tur var väl det. För jag blev sängliggandes till halv fem med den värsta huvudvärken jag någonsin haft. Jag gick upp på förmiddagen och åt frukost med Martin och blev sedan sämre.. La mig i sängen för att ta det lugnt (i tron om att det skulle hjälpa), kollade klart på hela House of Cards och hade så klart sällskap av dessa två.. De ligger alltid hos mig i sängen. Det går inte en natt utan att de sover hos mig.Men jag blev allt sämre ju längre tid det gick. Tillslut hade jag sådan huvudvärk (migrän?) att jag skakade, kallsvettades, HALLUCINERADE och kräktes. Fy sjutton så dåligt jag mådde, det var en riktigt otrevlig upplevelse.. och förargligt att bli sängliggandes en hel ledig dag nästan. Men jag har funderat på det där. Jag har aldrig haft problem med huvudvärk i hela mitt liv förrän typ i höstas. Då kommer det som ett brev på posten, men bara de dagar då jag är ledig. Jag inser att det kan ha lite att göra med hela utbrändhetskarusellen att göra, men varför bara när jag är ledig? Aldrig annars, verkligen aldrig. Först trodde jag att det kunde ha att göra med att jag inte drack ordentligt under förmiddagen när jag bara gick hemma. Men vid närmare eftertanke kunde jag dricka precis lika lite när jag jobbade utan att få minsta tendens till ont.. Då var min teori att det kunde vara koffeinabstinens. Men jag kunde gå dagar utan Celsius, även på jobbet. Ingen huvudvärk alls. Min enda teori nu är att det kommer när jag sovit eller typ legat på soffan för länge. När jag liksom varit sängliggandes i 12-15 timmar (för det händer lätt om jag är ledig, jag vill ju bara sova och ta det lugnt liksom). Ju längre jag sover eller ligger ner desto väre blir det, onekligen. Någon som har erfarenhet av något liknande? Det jobbiga är ju att jag har genuint svårt att gå upp ur sängen även efter 7-8 timmar om jag inte måste gå upp. Får kroppen välja själv så sover den gärna mycket, mycket längre. Och då får jag megaont i huvudet. Så från och med nu ska jag påbörja projekt absolut-inte-ligga-i-soffan/sängen-mer-än-8-timmar och se hur det ter sig. Det blir onekligen en utmaning. Jag ska försöka börja gå promenader nu när det blivit varmare ute. Jag tycker det är så oerhört tråkigt men jag behöver det nog, för att syresätta kroppen lite grann. Någon som vill gå med mig?
 
I vilket fall så var jag nära att messa Sanja "Ställ in mina pass, dör" men eftersom det var 5 timmar kvar tänkte jag att jag kanske skulle hinna repa mig. Vilket jag mycket riktigt gjorde, och kunde på kvällen åka in och hålla mitt älskade bodycombatpass. Vilka deltagare jag har, vi är som ett enda stort kompisgäng!Möttes av detta när jag skulle åka hem. Underbara Sänjäy. Vad vore jag utan dig? ♥Idag vaknade jag upp med helt ny energi och kom faktiskt upp oerhört lätt. Åkte in till gymmet med Martin och fick till grymmaste benpasset på väldigt lång tid. Det var så jävla roligt ent utsagt! Kanske har jag fått en nytändning vad gäller gymmandet?Jag hade egentligen tänkt träna i söndags innan combaten men skippade det för att kroppen sa ifrån som den gjorde.. Jag och Sanja diskuterade det där med utbrändheten (jag fullkomligt avskyr det ordet) och jag känner ändå att jag kommit ganska långt. Jag må vara trött fortfarande MEN jag har inte alls lika mycket för mig längre. Jag håller 2-3 pass i veckan på gymmet, tränar bara om jag vill och har både ätit och sovit ordentligt, har mina PT-timmar som jag kan ta när det passar mig och jobbar 80% i butiken. Inte bara det, jag dras inte med tvångstankar och prestationsångest i ens i närheten av samma grad som förr. Jag säger nej ibland. Jag är inte hela världens samvete. Jag prioriterar sömnen. Någonstans så känner jag ändå att jag äntligen hittat rätt väg att gå för ett tillfrisknande. Nu ska jag bara börja. If you're going through hell just keep walking. Det är så klart en lång väg men jag kan för första gången på ett år känna att jag har rätt förutsättningar och det gläder mig så mycket så ni anar inte. Förhoppningsvis ska vi boka in vår semester de kommande dagarna och det om något ger mig energi.. Skulle kunna börja gråta glädjetårar bara av tanken på solsemester..

Avslutar med en bild på min Jon Snow. Ett av mina stora glädjeämnen här i livet. Jag längtar alltid hem till dem.Var inte alls hungrig. Värmer matlådan och tar med mig upp till Västra ifall hungern smyger sig på senare.

Ha en bra dag i solen!
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

i will leave it behindWe're building a bridge between heaven and hell to return again.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

three days

Låg uppe halva natten och gosade katt framför alltför många avsnitt av House of Cards. Because #yolo, ni vet. Jag hade lite sovmorgon så jag fick ändå sovit ut. Vaknade runt nio och övervägde att åka till gymmet men jag tänker inte begå misstaget att börja träna för tidigt. Halsen är lite rasslig men gör inte ont och näsan rinner inte längre, jag är mest lite täppt. Men imorgon kanske det blir en comeback. Med regelbunden träning, ORDENTLIGT med mat (kan inte understrykas nog) och tillräckligt med sömn.

Jag fick den här kommentaren av Sharlene på min Instagram inatt. Sharlene är en kvinna jag följt nästan lika länge som jag haft min Instagram, hon är otroligt dedikerad och har en fantastiskt fin form året om. Hon tränar smart och tar hand om sig noggrant vilket är det som tilltalar mig mest. Hon inte bara styrketränar som en dåre utan gör allt det där som många struntar i för att det kanske inte är så roligt men minst lika viktigt. Dras med lite skador och annan problematik som hon behandlar och tar hänsyn till. Men är lika dedikerad ändå.Hennes kommentar betydde så mycket för mig, att få höra det från henne. Hon har så klart rätt.. det är inte motivationen det är fel på. Det är det runtom. Jag anpassar mig inte. Jag känner mig faktiskt ganska taggad på att komma igång igen och då med mycket fokus på rätt mat och ordentligt med sömn vilket jag varit dålig på förr. Jag är så fruktansvärt trött på att vara så här sliten. Förra gången kroppen sa ifrån blev jag väldigt deppig också som ett resultat av tröttheten, men det har jag blivit helt förskonad ifrån den här gången vilket jag är tacksam för. Förra gången ville jag inte gå upp ur sängen. Jag ville inte göra något alls, jag tyckte allt var meningslöst och tråkigt och så jävla jobbigt. Nog för att jag gärna går och lägger mig nu också men jag finner fortfarande glädje i nästan allt jag gör vilket är viktigt för mig. Har jag motivationen att göra någonting i alla fall så finns det hopp. Sist gång kände jag mig hopplöst förlorad utan någon riktig utväg. Men så långt har det inte gått, än. Därför måste jag vända på det här helst igår.

Har beställt tre böcker om stresshantering och utmattningssyndrom. Bara det här med att lägga sig med en bok är lite av en utmaning så klart men man måste ju börja någonstans.

Nu tar jag ledig helg med lite småtimmars arbete här och var. ♥

Med en bild på Lil BUB vill jag önska er en riktigt fin fredag för det ska tamejsjutton jag ha!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

slave to these dreams

Jag kan sitta och lyssna igenom min Les Mills-spellista på Spotify och komma på mig själv med att tänka "Helvete vad jag hatar den här låten". Ändå lyssnar jag. Varför är du så här Ida?

På tal om Les Mills så såg jag på msteenhouwer(med reservation för eventuella stavfel)'s Instagram häromdagen bilden ovan och uppdatering att de börjat förbereda inför för Les Mills Nordic Superstar. Eller om det heter The ONE nu för tiden. Jag är osäker. Jag överväger faktiskt att vara med i år. Som bodycombat-instruktör. Det är det konceptet jag egentligen känner mig mest osäker i pga. det höga tempot och den petiga tekniken men jag tror också att det är det konceptet där jag är mest mig själv. Det känns lite svårt att glänsa i bodypump där man står stilla i sin setposition och inte får riktigt utlopp för sin energi annat än i rösten och ansiktsuttryck (och gudarna ska veta att jag ler ALDRIG när jag instruerar). GRIT är till störst del floor coaching och det om något känns inte som min grej. Än. Så jag tror en riktigt ösig bodycombatlåt kan vara på sin plats, bara jag verkligen nötat igenom den ordentligt och filat på tekniken bortom all förbannelse. Jag kommer ta låt nummer två i nuvarande release. Fall Out Boy's Thnks fr th Mmrs. Ja den heter så. Och vet ni? Jag tror varenda bodycombatinstruktör kommer välja den låten. Alltså alla verkligen. Och för dig som inte vet vad det är för tävling, så letar man efter Nordens bästa Les Mills-instruktör. Det är lite som Idol, fast istället för att sjunga ska man instruera. (Och i mitt fall även sjunga, antagligen.) Jag har mer eller mindre bestämt mig och blir fasen nervös redan nu av att tänka på det. Jag är den minst tävlingsinriktade människan i kommun. Men alla utmaningar som innebär ett kliv utanför komfortzonen och som inte är livshotande är något jag behöver!

Hur som haver, igår jobbade jag heldag på BP och efter jobbet gjorde vi en avstickare i våra rutiner och åkte till Göstases där farmin hade spelning. Det var bara en halvtimme kvar typ och de tog hundra spänn i inträde och löjligt mycket för en pytteliten kopp kaffe. Men vi var i alla fall där och lyssnade och insöp atmosfären. Förhoppningsvis får jag en ny chans om två veckor att vara med hela kvällen, om jag får löst det med jobbet.Farmin spelade bas i sin tossiga hatt!

När vi kom hem var det ganska sent och inte mycket tid över så jag städade lite och vi åt upp det sista av gårdagens budapestbakelse och tvärdäckade sedan.

Imorse skulle jag haft PT men hon mådde dåligt så vi ställde in. Sovmorgon för mig och skruttisarna!Sedan iväg till jobbet för ännu en heldag.. Världens längsta tror jag faktiskt. Jäklar så otroligt långsamt den här dagen har gått.. känns som jag jobbat två pass i rad alltså. Men imorgon jobbar jag ett lite kortare pass följt av ledig helg! Ledig-ish. Jag kommer jobba 8 timmar allt som allt tror jag.

Men en annan sak! Jag har haft en låda i garderoben ståendes hur länge som helst nu, med nyinförskaffade prylar som jag velat visa er i en evighet. Äntligen har jag fått tummen ur för att fota dem.

Lite nytt från Rituals. Egentligen skulle jag bara köpt parfymen (för jag ääälskar när saker och jag själv doftar gott alltså!). Men ah, handlade man för typ 30 spänn till så skulle man få en gåva på köpet (kroppskrämen). Så jag köpte spraydeodoranten också, för den är kanon och min höll ändå på att ta slut. Och på köpet fick man med den lilla flaskan med oljan. Älskar Rituals. Ska nog ta mig en Rituals-dusch ikväll och byta sängkläder. Lyx.

Fick också ett kuvert på posten med två grejer jag köpte av Annie efter vårt sminkparty. En eyeliner och en primer för ögonmake-up. Ibland sotar jag ju ögonen så det kändes som en bra idé.Beställde också hårfärg från Lyko för typ en månad sedan. Hittade en massa andra småprylar och tänkte "Åh så billigt!" och köpte en massa. Bodymist som doftar fantastiskt MEN blir kladdig på huden, så den funkar bäst direkt på kläderna. En primer, två läppstift, en primer/plumper för läpparna och en borste för ögonbrynspuder. Alltså jag sminkar mig ju minimalt så jag vet inte vad som flög i mig egentligen. Det är ju så förbannat tråkigt.Men roligaste paketet jag fått var från Reebok! ÄNTLIGEN kunde jag beställa lite därifrån.. Har ju dreglat över deras nya kollektion sedan förra året typ. 

En ganska kort tjocktröja med STOR krage! Så mjuk och skön.Ett GRIT-linne nästan löjligt likt det jag redan har fast lite kortare och med annat tryck.Ett oversized linne, älskar det! Har en likadan fast i grå och annat tryck, de är sjukt sköna.Ett par tights som sår på plåstren för att mina gamla börjar gå sönder och ett par typ tygskor som var på 70%!Jag ÄLSKAR Reebok! Det kan inte poängteras nog! Deras kläder är främst fantastiskt sköna, särskilt deras tights. Sitter som en jäkla smäck och ger dig alltid fördelaktiga former men bäst av allt är att de inte skär in i midjan. De sitter som en andra hud liksom, även över magen. Kläderna håller i all evighet (jag praktiskt taget bor i mina Reebokkläder och inte ett enda plagg har blivit förstört) och de är vansinnigt snygga. Ska nog lägga in Reebokkläder som en egen utgift i min budget.
 
Jag är trött och förkyld. Har ätit Bafucin sedan söndagskväll och min halsont försvann faktiskt ganska snabbt men nu snorar jag istället. Och nyser, hela tiden. Men hellre det. Jag tänkte ta det lugnt fram tills söndag då jag ska hålla pass och hoppas att kroppen hinner kurera sig tills dess. Jag har rannsakat mig själv lite och vill inte tycka synd om mig själv för att jag är sjuk eller trött även om det är segt. Jag är stark och frisk nästan året runt (och har inte tagit vara på mig själv riktigt och får sota för det) men jag har ingen anledning att gnälla alls. Bara det att jag inte är pollenallergiker är väl något att vara väldigt glad för? För snart blir det nog påtagligt för många..
 
Nä man ska vara glad och uppskatta det man har. Jag är glad att jag inte har mer komplikationer än jag har, med lite trötthet och ett knä som bråkar ibland. Tänk så mycket värre livet hade kunnat vara.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

fireball

Hurra, hurra, hurra för Bowiesbuns fyller 33 idag! Älskling. ❤️

Jag tog sovmorgon och hade riktigt svårt att vakna till liv.. Fick sms av en PT-klient som undrade om vi kunde träna en timme tidigare och jag tänkte why not så jag satte fart och åkte in till stan. Den här tjejen och jag började träna förra veckan, då med marklyft, knäböj och bänkpress. Hon hade alltså aldrig kört marklyft någonsin innan men idag drog hon upp inte mindre än 70 kilo!(!!) Jag är så sjukt imponerad faktiskt! GRYM TJEJ!

Så efter jobbet åkte jag till Backlunds för dejt med Martin som slutade jobbet lite extra tidigt idag, dagen till ära. Nu har vi varit på Backlunds tre gånger på fyra dagar men det är så bra! Och om Martin bjuder så varför inte liksom. You feel me?
Sen åkte vi hem för att "mellanlanda innan gymmet". Tror ni det blev något gym? Icke. Jag har blivit lite sämre i halsen så ingen träning för mig och då ville Martin fortsätta hålla mig sällskap i soffan framför Dark Souls 2. Jag sov en liten stund dessutom.

Apropå mitt halsont så har jag ätit lite Bafucin de senaste två dagarna.. Jag tror den verkar lite bedövande effekt för jag känner att tungan domnar bort lite när jag äter det. I vilket fall så tror jag den bedövat smaklökarna på tungan längst fram och lite längs sidorna där tabletten legat.. För nu smakar ALLT beskt. Och förresten berättade jag att jag fick världens psykbryt på mina tänder igår? Jag hade något fast mellan två tänder längst bak, och i min frustration över att inte få bort det insåg jag hur otroligt inflammerat tandköttet var.. så jag körde igenom hela munnen med först tandpetare, sedan mellanrumstandborste, sedan en smalare mellanrumstandborste med bakteriedödande gel, tandtråd, borstade hela munnen med hörntandborste och sedan vanlig tandborste två gånger. Fy som det blödde. Haha. Och idag har jag så ont i tandköttet längst bak där det var som mest irriterat.. Men jag har mig själv att skylla. Ni vet kanske hur det är om man slarvat lite med munhygienen ett tag och sedan får ångest och tror man kan kompensera upp allt i ett enda ryck. Nåväl.

Vi har i alla fall spenderar halva kvällen på Söle. Farmin fyllde år för nästan en månad sedan men var jättesjuk i influensan så vi avvaktade med hans födelsedagsfirande. Så nu gjorde vi två flugor på smällen genom att samla alla för en god middag och budapestlängder så det räckte och blev över! En bra kväll med fina familjen. ❤️

Nu är det nog faktiskt dags att sova. Börjar lite tidigare imorgon. Får se om morgonträning kan vara aktuellt men högst sannolikt inte. Jag tänker inte begå misstaget att tvinga mig upp ur sängen när jag redan är bränntrött och dessutom sjuk. Man har ju en tendens att vara ganska nonchalant mot förkylningar och träna ändå..

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

upside down


Mitt hjärta fylls med så mycket kärlek när jag kommer hem till mina älskade bäbisar. Jag längtar efter dem varje dag. Jag saknar också mina katter hemma på Söle, de är mina bäbisar de också. Ni är luften jag andas, aldrig utan er. ❤️

Kolla dessa stora ögon..!


Nog om snuffset.

Idag var en ny vecka med ny energi och nya möjligheter. Jag hade tänkt träna innan jobbet men vaknade upp med HALSONT. What is this?! Har kurerat mig med både extrakt av röd solhatt och annat inflammatoriskt för halsen hela dagen, för jag har fått tydliga direktiv av mina deltagare att jag inte får bli sjuk minsann! Känner mig bara skrovlig i halsen men ganska pigg annars så fingers crossed att jag är bättre eller i alla fall inte sämre imorgon.

Jobbade till fyra på BP, dagen gick väldigt fort. Åkte sedan till gymmet för en PT-timme följt av ett pass bodycombat. Är sjukt imponerad av dagens klient! En ung tjej som aldrig styrketränat med fria vikter lyckades under dagens timme lära sig och bemästra marklyft (!), knäböj (!), rodd och hantelpress (!!), hur duktig? Ser väldigt mycket fram emot att få jobba med henne.

Haffade Martin som snabbast och bad honom köpa kvarg då jag förutseende som jag är tagit med mig ett kilo men förvirrad som jag är också, glömt allt på BP. Han hade inte tid sa han och åkte. Men sen..


Blev jag oerhört förvirrad! Vadan detta, hade de gått ihop och lämnat kvarg åt mig..?


Martin hade köpt kvarg ÄNDÅ! Åh kvällen var räddad! Och Alexandra hade lämnat inte bara en men två burkar av AminoPros nya smak, som för övrigt smakade fantastiskt bra. Snacka om att sätta guldkant på vardagen! Perfekt uppladdning för bodycombatpasset. 

Kom hem och lagade middag åt min älskade fästman som faktiskt fyller 33 imorgon. Gjorde upp lite planer med Angelika och ser mycket fram emot morgondagen. Jag har faktiskt inte köpt någon present till Martin men hintade om att han kan ju få köpa en till mig istället...


Skämt åsido. Dösnygga tights dock.

Jag köper nog en fancy tårta istället. Nu ska jag hoppas att katterna låter mig sova och laddar upp inför en förhoppningsvis grym dag imorgon! 
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

only sweeterTja tja bloggen!
 
Ni anar inte hur trött jag är. Det här är min första lediga helg på hundra år känns det som, MEN, den har varit sååå lång och lika välbehövlig. Det trodde jag aldrig, att jag faktiskt skulle hinna njuta av den. Då har jag dessutom sovit bort mer än hälften, och haft migrän resten typ. Inga måsten. Inte ett skit. (Skulle ha åkt till Söle idag men intog migränvänligt horisontelläge på soffan istället, kände mig värdelös en kort stund för att jag inte kan finnas till för min familj mer än jag gör men insåg snart att vissa saker helt enkelt är bortom min kontroll). Förutom kvällens bodycombatpass som var ett måste, men det är ett så himla bra sätt att avsluta helgen på oavsett hur den har sett ut. 

Min diet har gått åt helsike rent utsagt och jag kände att det var fel tillfälle för mig nu, jag som går på underskottsenergi om dagarna ändå. Sedan så har jag varit extrem åt andra hållet och bara levt på kolhydrater och fett de senaste dagarna men det var ju det där med balans. Det är bara att börja om med nya friska tag, när som helst. Rätt som det är får jag nog och då kommer motivationen att förändra av sig självt.

Dessutom kom lingonveckan så där aggressivt på oväntat besök idag mitt under bodycombatpasset. Ah. Hade helt glömt bort den. Det förklarar varför min mage är så svullen och får mig att se ut som om jag vore gravid i 25:e veckan eller något. Men så olämpligt? Fick liksom snegla över axeln några gånger för att se i spegeln om jag hade någon avslöjande röd fläck på shortsen. Japp. There it was. Tur man kan bjuda på sig själv, om någon mot förmodan såg detta. Hähä.

Anyway, det här är min vecka.

Måndag kväll spenderade jag först på Söle för att byta lampa på bilen. På vägen hem skulle jag bara stanna hos Sanja en snabb sväng på en kopp te men det slutade med att hon somnade på mig och jag ville inte väcka henne så jag somnade också och sov över lite spontant. Dagen efter vaknade jag tidigt och tänkte för en gångs skull få in ett morgonpass på gymmet.. fick duscha i en halvtimme för att vakna till liv.. men ett bra pass blev det sen!Och när arbetsdagen på BP var gjord åkte jag tillbaka för PT-timme och lite kontorspyssel med Sanja. På onsdagen skulle jag haft PT-klient tidigt som sjutton men hon ställde in. Jag hade inte gått upp ur sängen ens så ingen större skada skedd alltså. Tog sovmorgon, åkte in till gymmet för lite mer PT-jobb och åkte sedan till Tanums Shoppingcenter för att möta upp min vapendragare PJ som var hemma på visit över påsk!

I vanlig ordning så hade vi fruktansvärt kul och jag är så glad att jag har henne! Trots att vi bara gick i skolan knappt ett helt läsår så står hon mig så nära och det gläder mig att vi kunnat hålla kontakten så bra. Vi åt världens dyraste och tröttaste fika (smakade inte bra alls) men kaffet var gott.Resten av dagen chillade vi hemma hos mig och jag småstädade vårt kaosartade hem lite under tiden vi hängde. På kvällen åkte vi in till gymmet och hon var med på både min combat och min pump som den krigaren hon är! Jag är sjukt imponerad faktiskt, haha. Efteråt handlade vi pizza (fast hon svek mig och köpte en jäkla sallad istället) och resten av kvällen gluttade vi på Angie Tribeca (aaaaskul humorserie som jag sett typ fyra gånger nu) och åt chips. En mycket bra dag.

Torsdag och inte bara PT-jobb stod på schemat men Martin och jag var lediga ihop några timmar och hade planerat att ÄNTLIGEN köra bort den enorma soptippen vi haft utanför dörren. Vi rensade ju ut lite ur huset i typ januari och grejerna har stått utanför sedan dess. Det har nästan varit lite pinsamt alltså, men vi har ju inte haft möjlighet att ta det tillsammans. Så nu äntligen fick vi hyrt en liten lastbil och kunde skyffla undan allt och slänga på återvinningen!Och det kändes såååå bra! (Martin frågade mig, "Känns livet bättre nu när vi slängt allt skräp och skaffat en ny dammsugare?" haha! Sant då.)Och vi firade detta med en lunch på Backlunds!På kvällen hade jag PT-timmar, konsultationer, ett GRIT-pass och slutligen en företagsklass med A-laget i Lions, vårt hockeylag här i Strömstad/Skee. Vi ska ses varannan torsdag nu fram till och med juni och tanken är att jag ska köra fys med dem, och jag planerar både gruppträningskoncept samt egenkomponerade pass. Vi började med en bodypumpklass och helt ärligt så trodde jag att de skulle hata det. Tycka att det var töntigt och så, men JÄVLAR som de körde! Tog i så de låg och skrek i bröstlåten med tio kilo på stången liksom. Det var helt fantastiskt, antagligen en av mina bästa klasser ever.

Endorfinkickad till tusen när jag åkte hem. Så glad att jag repostar denna bilden.Förresten så tror jag Les Mills har ett nytt gruppträningskoncept på G...Min fredag var ganska tung. Den började bra, jag träffade en gammal vän, Daniella, som jag kände under min tid som hästtjej. Hon utbildar sig till massör så hon behövde öva.. Och jag fick nästan en timmes massage! Det var helt jäkla underbart! Jag älskar massage när det liksom tar och gör lite ont, man känner att det verkligen ger något ni vet. Vi hade en riktigt bra förmiddag med riktigt nördigt prat eftersom hon också utbildar sig till PT och solen sken som en riktig vårdag. Allt var frid och fröjd tills jag skulle åka till jobbet och hittade en överkörd katt på väge. Ni känner mig. Jag tvärnitade vid vägkanten och sprang ut.. Katten var riktigt illa däran - tack och lov avliden - men utan att gå in på detaljer kan jag avslöja att det var en fruktansvärd syn. En bild jag bara vill slita bort från näthinnan. Jag lyfte bort henne och la henne i diket och känslan var också det fruktansvärt.. Att lyfta en så illa tilltyglad kropp. Jag började genast knacka dörr och hittade på andra försöket någon som trodde att det var hennes katt. Jag var mer upprörd än hon och jag förstod ganska fort att vi antagligen har ganska olika syn på en god katthållning.. När hon liksom behövde tänka efter om hon hade en katt som stämde in på signalementen. Det gjorde mig också upprörd. Men hon var trevlig och tackade så mycket för att jag sa till men efter det vågar jag påstå att min dag var ganska så förstörd. Jag säger sällan så men nu var den det. Jag var så nedstämd hela dagen, på rasten åkte jag hem bara för att släppa in Lana som var ute och ge alla tre godis och mys.. för att åka tillbaka till jobbet igen. Fick knappt i mig någon mat och ville bara gå och lägga mig och ta helg. Fy så illa det berörde mig. Katten var i alla fall borta från vägkanten bara några timmar senare så jag antar att hon ändå tagit vara på den.. i brist på bättre ord..

Nåväl. Lördag innebar ny dag, nya tag, HELG och inga måsten. Jag sov på soffan nästan hela dagen. Martin spelade TV-spel och jag låg under ett täcke och sov till och från. Han smygfotade mig och snuffsilicious aka. Sterling Archer.21 arbetsdagar senare.. fy fan så gött..

På kvällen åkte vi in och köpte pizza. (Och idag hälsade pizzabagaren på oss när vi mötte honom på Ica, haha!)Och köpte glass..Och oändligt mycket mys med katterna.

Idag såg ganska likadant ut fast med PT-klienter, gruppträningspass och migrän. Vi tog oss en frunch (frukost/lunch) i form av american breakfast på Backlunds efter första rundan i stan och sedan var det soffläge för mig mer eller mindre hela kvällen fram tills bodycombatpasset.Fick dessutom detta på mejlen ikväll. Jag MÅSTE ju bara gå den kursen! Egentligen tycker jag inte kostrådgivning är så kul men det breddar min kompetens så mycket och det är en viktig del av det jag gör. Plus ett så sjukt bra erbjudande som jag inte kan gå miste om. Vem vill läsa med mig?! Hoppas att Sanja hakar på så vi kan göra det tillsammans, det är ju trots allt inte så många dagar den här gången!

Nu ska jag äta mer glass och sedan sova. Har så sjukt ont i magen av all mensvärk och det är synd om mig okej?

Imorgon stundar lite jobb! På tisdag är jag ledig. ♥
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

krigaFör övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

powerVem behöver droger när man kan jobba med det här?

Jag har haft en fruktansvärt bra dag helt enkelt.
För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.